Új hozzászólás Aktív témák

  • j.bravo

    addikt

    Üdv a topik közönségének!
    Belefér nem recepttel, hanem konyhai technológiával (érintőlegesen) kapcsolatosat kérdezni? :)

    Tudtok olyan serpenyőt/típust (saját, vagy legalább családon belüli tapasztalattal lenne a legjobb) ami tapadásmentes nem leragadós, és mosogatógépben biztonságosan tisztítható?
    Ha tapadásmentes bevonata van, akkor külön pluszpont ha az relatíve strapabíró.

    Háttérinfó: itthon valaki :DDD (nem én, illetve nem én kezdtem, bár amikor már mindegy volt, rászoktam én is) rendszeresen beteszi a mosogatógépbe az alumínium serpenyőket, amik a nem festett részeken (alul) a gépi szerek erős lúgja és a magas hőmérséklet kombó miatt megszűnnek szép nyers alu színűek lenni, és sötétszürke/fehér/egyéb színeket kapnak. Elég szarul néznek ki.
    Továbbá valaki :DDD gyakran villával nyúl a teflonos serpenyőbe a szelet húst/cukkinit megfordítani, és bár óvatos, nem sikerül eléggé vigyáznia, sérül a bevonat.

    Egyelőre nem tudom biztosra, mennyire kell aggódnom afelől hogy esetleg nem kifejezetten egészséges a sérült teflonbevonatos serpenyőben sütni, vagy hogy a serpenyő alján azok az alumíniumvegyületek rámosódnak a többi edényre.

    Azt sikerült keresztülvinnem, hogy a rendesen beavatott vas wokot csak kézzel mosogassuk, de a serpenyőkkel illetve fakanalakkal/lapátokkal kapcsolatban még nem értem ezt el.

    Láttam, van olyan webshop ahol pl a Tefal egyes termékcsaládjai mosogatógépben moshatónak vannak jelölve, de nem láttam fotót az edények aljáról, illetve nem próbáltam ezeket. Ha Nektek van tapasztalatotok vele, és bevált, akkor felírom mint egy lehetőséget.

    Whatever.

Új hozzászólás Aktív témák