- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
basaharc502
aktív tag
Hát, így se vágom nagyon :S :S
Felraktam egy képet:
http://kep.psharing.com/412503.jpgEzt a grafikont szeretném saját magam megcsinálni excelben...így egyértelműbb a dolog, hogy mit szeretnék..pl: ápr 29..0-ról fölmegy 400-ra, utána pár 30-án lentebb esik, de aztán ujra fölmegy...
Ha leírnád kicsit részletesebben hogyan csináljam azt megköszönném..nagyon
-
febi
tag
Bocsánat egy kicsit pontatlanul fogalmaztam
Olyan ''képletet szeretnék ami azt figyeli, hogy pl. A1 cellába mi van írva ha ''live'' van írva akkir írja ki(az A2-be), hogy ok és ezt a cellát szinezze is be mondjuk zöldre amúgy meg ha nem ''live'' van írva az A1-be hanem pl: ''teszt'' akkor írja ki, hogy ''hiba'' és színezze ki sárgára a cellát. (de nem szeretnék makrót használni, meg lehet -e makró nélkül csinálni!?)
Remélem érthetően írtam le..... -
mahatma
aktív tag
Köszönöm, megvan! Adatok/Érvényesítés a magyarban. Viszont mégegy. Hogy tudom elérni, hogy állandóan látszódjon a kis lenyíló ablak, mert alapból csak akkor látszik, ha ráállok.?
Két hirdetésre jelentkeztem, és mindkét helyen felvettek. Az elsőnek nagyon munkaszaga volt, így a második mellett döntöttem.
-
Gh0sT
addikt
Na, így nem működött. Abban a pillanatban, amikor betettem a HAMIS értéket kaptam egy csomó #HIÁNYZIK-ot.
Végülis úgy sikerült megcsinálni, hogy az 1. és a 3. oszlopot használtam.
=FKERES(G1;$A$1:$C$5;3)
Valamiért nem kellet a HAMIS sem.Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.
-
lapa
veterán
...hmmm. sor minden cellája... szóval ha már pár ember volt olyan kedves, hogy megismertetett anno a vba-val azt hiszem az a legkevesebb, hogy próbálom átadni ugyanezt még több embernek.
a vba nem bonyolult, csak annak tűnik. rövid összefoglalás:
1 programkészítés:
1.1 bepipálod a menük közül a ''visual basic'' menüt.
1.2 megnyomod a ''rec'' gombot (mint a videón).
1.3 mentés mehet a tesztmunkafüzetbe.
1.4 csinálsz valami egyszerűt (pl egy cella kiszínezése).
1.5 megnyomod a ''stop'' gombot.
2 megtekintés:
2.1 a ''visual basic'' eszköztáron a ''visual basic editor'' gombra kattintasz.
2.2 az editorban baloldalt a könyvtárszerkezetben a tesztmunkafüzet alatt van ''modulok''. erre duplán kattintva jobb oldalon megjelenik a program, amit csináltál.
2.3 ha megnézed nem vészes (persze little english jól jön), kijelöli a cellát, majd a kijelölésen hajtja végre a műveletet.
2.4 az 1.1-2.3 lépéseket ismételve lehet nézkélődni, hogy milyen általad csinált dolgot hogyan rögzít. a leggyakrabban a kijelölt (selection) résszel foglalkozik.
3 továbbá
célszerű aktiválni az ''immediate window''-ot az editor ''view'' menüjében. az immediate ''azonnali'', egyszerű dolgokat helyben megcsinál. ha kérdezni szeretnél, csak rakj minden elé ?-et. pl. ?now kiadja az aktuális időt. hát nem tündéri?
a cellákat a makró általában vmi fix hivatkozással írja bele a programba. ezt én nem szeressem. sztem egyszerűbb ez:
cells(<sor>,<oszlop>).select ez kijelöli a megadott cellát.
cells(1,1).select ez pl. kijelöli az A1 cellát.
range(cells(1,1),cells(2,2)).Select a range használatával csak két végpontot kell megadni (a kijelölés itt A1:B2 lesz)
ezzel már jól lehet jelölgetni. ofkorsz a fentieket lehet próbálgatni az ''immediate'' ablakban, ezekhez nem kell ''?''.
a kijelölt részekkel nem sokra megyünk, ha sok cellán akarjuk ismételni a műveletet (pl. #321). persze néha elég az elején a kijelölt területet átírni (nem harap) de nem mindig. csinálhatunk ciklust (kicsit brute-force de legalább egyszerű). erre nagyon jók a cell hivatkozások. egy alap ciklus:
for i = 1 to 256
'legyen i betű amit használunk és egytől 256-ig vegyen fel egyesével növekvő értéket. 256 az oszlopok száma, tehát egy egész sor.
cells(1,i).select
'mindig kiválasztja i oszlop első sorát.
Selection.FormatConditions.Add Type:=xlCellValue, Operator:=xlBetween, _
Formula1:=''0'', Formula2:=''1''
Selection.FormatConditions(1).Font.ColorIndex = 6
'fenti két (három...) sorban egy feltételes formázást rögzítettem korábban. ha a cella értéke 0 és 1 között van, legyen sárga a cella. nem is fontos tudni, mi van odaírva, ha rögzítéssel (''rec'') csináltad tuti jó lesz.
next i
'utolsó sor, ez mondja meg a ciklusnak, hogy eddig tartott és most kezdje a mókát újra a következő i értékkel. i helyett (szinte) bármit használhatsz.
ha a fentieket bemásolod az immediate-be, akkor ha minden igaz egyből műxik is. persze itt a példában használt formázás mindig az aktuális cellára vonatkozik, de lehetne ilyen is:
Selection.FormatConditions.Add Type:=xlExpression, Formula1:=''=$A$2=4''
Selection.FormatConditions(1).Font.ColorIndex = 6
a fenti azt eredményezi, hogy ha az A2 cella értéke 4 lesz, akkor a formázott (bármelyik) cella besárgul. persze ezt is rögzítettem, a rák se tud ilyeneket kívülről.
sztem aki már képes arra, hogy a gyakran használt képleteit ne varázslóval rakja be csak beírja, annak fél órás munka a fentiek megértése és utána csak használni kell, jön magától. remélem mindent korrektül írtam és pár ember kedvet kap hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Milyen széket vegyek?
- Apple asztali gépek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Elemlámpa, zseblámpa
- Horgász topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Keringető szivattyú vezérlése: még okosabb fűtés
- Elektromos autók - motorok
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Újévi kedvező ár!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest