- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Z-Tom-ee
csendes tag
válasz Fire/SOUL/CD #12398 üzenetére
Szia!
Köszönöm a tippet, de sajnos a makrókhoz nem értek, kaphatok még egy kis "löketet"? =) Hogyan működik ez a program? Bemásoltam egy üres oldalra, de nem futott le. Automatikusan csinálja a "dolgát"?
Köszönöm még egyszer és kellemes ünnepeket!
-
félisten
válasz Z-Tom-ee #12397 üzenetére
Function MyCellFormula(MyCell As Range) As String
If MyCell.HasFormula Then MyCellFormula = MyCell.Formula
End FunctionEz a függvény csak akkor jeleníti meg az adott cellában szereplő képletet, ha abban van is képlet.
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Z-Tom-ee
csendes tag
Sziasztok!
A következő lenne a problémám: van egy "Excel" tábla (OpenOffice-t használunk, ezért az idézőjel; annó Excelben lett megszerkesztve a táblázat, de már át van konvertálva) aminek bizonyos celláiban hiperhivatkozások lesznek feltöltve. Ezek a gépen lévő mapparendszer bizonyos elemeire hivatkoznak. (tehát ha rámegyek a linkre, Win. Intézőben feljön a megfelelő mappa) A linkek "megnevezései" (vagyis a link szövege) minden esetben más (lehet). Azt szeretném kiszűrni, hogy egy hivatkozás ne kerülhessen be többször a táblázatba, még más link szöveggel se. (ha a szöveg azonos lenne, azt ki tudnám jeleztetni, akár kiíratással, akár feltételes formázással) Tud erre valaki megoldást? (a függvénykombináció lenne a legjobb, de ha csak makróval lehet, elvileg az is átmegy az OO-ba)
Előre is köszönöm! -
Delila_1
veterán
válasz macimeister #12391 üzenetére
Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Delila_1
veterán
Legegyszerűbben egy kimutatással dobhatod össze.
Most nincs időm kipróbálni, de azt hiszem, csak az oszlopokban lévő értékeket tudod így összeszámolni. Ha igen, akkor a sorokat alakítsd át oszlopokká irányított beillesztéssel, transzponálva.Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Delila_1
veterán
Legegyszerűbben egy kimutatással dobhatod össze.
Most nincs időm kipróbálni, de azt hiszem, csak az oszlopokban lévő értékeket tudod így összeszámolni. Ha igen, akkor a sorokat alakítsd át oszlopokká irányított beillesztéssel, transzponálva.Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
macimeister
aktív tag
-
Delila_1
veterán
válasz macimeister #12389 üzenetére
=SZORZATÖSSZEG((A1:I1<>"")/DARABTELI(A1:I1;A1:I1))
Ez a képlet az A1:I1 tartományban előforduló különböző értékű cellák darabszámát adja eredményül.
Ugyanígy megadhatod a képletet az oszlopokra is, ha az A1:I1 helyett a megfelelő tartományt írod be.Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
macimeister
aktív tag
Sziasztok!
Excelben szeretném a következőt megoldani: Adott egy exceltáblázat aminek az első sorában vannak az adatok. Ebben az első sorban szeretném az azonos tartalmú cellákat esetleg külön sorokba/oszlopokba mozgatni, illetve ezeknek a soroknak/oszlopoknak a soronkénti/szloponkénti cellák számát összeadni. Nem értékük kell, hanem, hogy hány darab azonos cella van az adott sorban/oszlopban. Meg lehet ezt oldani? Végső esetben elég az is, ha az első sorban megkeresni az azonosakat, eltérő kitöltési szint dob rájuk és összeadja a darabokat. -
Zomb€€
őstag
Sziasztok!
Bocsi, hogy itt kérdezem, de ez a topik jobban pörög.
Van egy Accessem, amiben egy űrlap vezérel több makrót. A kérdésem az lenne, hogy, hogy lehet azt megoldani, hogy a user csak az űrlapot lássa induláskor, semmi mást.
Kerestem már neten, de kifinomult, működő megoldást még nem találtam.Köszi!
"Egyszer fent...egyszer fent!"
-
Delila_1
veterán
válasz Reinhardt #12386 üzenetére
Az A oszlopnak emelkedő sorrendben kell lennie!
A D2 cella képlete:
=HA(DARAB2(INDEX(A:A;HOL.VAN(A2;A:A;0);1):INDEX(A:A;HOL.VAN(A2;A:A;1);1))=DARAB2(INDEX(B:B;HOL.VAN(A2;A:A;0);1):INDEX(B:B;HOL.VAN(A2;A:A;1);1));"";1)Szerk.: itt már nincs szükség segédoszlopra.
[ Szerkesztve ]
Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Delila_1
veterán
válasz Reinhardt #12384 üzenetére
A C2 képlete =A2& " "&B2,
a D2-é =HA(DARABTELI(A:A;A2)<>DARABTELI(C:C;C2);1;"")Ez csak akkor hoz jó eredményt, ha az azonos stílushoz azonos lokáció érték tartozik.
-
Reinhardt
őstag
Hi,
A következő lenne a problémám:
Hogyan tudom a D oszlopot a legegyszerűbben létrehozni?
Tehát, hogy csak azokhoz a stílusokhoz rendeljen értéket ahol hiányzik a lokáció, de ne csak ahhoz az egyhez ahol hiányzik. -
-
Delila_1
veterán
válasz cousin333 #12380 üzenetére
Egész számokat tud fogadni a változó, -32768 és 32767 értékhatár között.
Az R, G, és B értéke 0 és 255 közé eshet, ide jó ez a dimenzionálás, ekkor nem kell kiírni az As Integer-t.
-
cousin333
addikt
válasz fgordon #12378 üzenetére
Üdv!
Nekem is előjött az általad jelzett hiba, aminek az oka, hogy a függvényt tömbképletként kell bevinni, tehát nem Enterrel, hanem Ctrl+Shift+Enterrel! Nézd meg, hogy a cellában a függvény kapcsos zárójelek között van-e. Egy bug az általam használt LibreOffice-ban, hogy ha nincs, és kijelölöm a függvényt, majd Ctrl+Shift+Entert nyomok, akkor sem csinál belőle tömbképletet, hanem előtte a függvényt "módosítanom" kell, pl. úgy, hogy felülírom a függvénybeli C1 hivatkozást C1-re...
Minkét megoldást (Office 2003 és LibreOffice 3.4.4) átküldtem e.mailben az adataidnál megadott címre.
mod: A levél nem ment át, mondván nincs ilyen cím. Akkor viszont innen érheted el.
"első találat egy 2007-es doc, amiben a hol.van angolul = LOOKUP"
Ez kellemetlen, de attól még hibás állítás. A német változat ("Vergleich") valószínűleg jó, bár még sosem próbáltam.
[ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
-
fgordon
senior tag
válasz cousin333 #12354 üzenetére
Match-csel az D1 lesz dió (az alatta lévő bab lenne a jó megoldás), és a D3 pedig jó lesz.
Ha viszont felveszek egy 4. értéket, mondjuk eper és 34, majd 1-es értékkel, akkor egyezés van a 2. és 4. sorban, a függvények keresését módosítva a D4-ben az A1 értékét adja vissza az A2 helyett.Meg tudod oldani, hogy ami működik, és beleírtad XLS-be, azt feltöltöd valami ingyenes tárhelyre és átküldöd a linket, lementve akár EXCEL 2003 kompatibilis üzemmódba is?
Ha segítség, feltölthetem én is a nem működő példát és esetleg te megnézed / kijavítod...
Köszönöm...
Még annyi, ha a google-be beírod:
"hol.van függvény angolul"első találat egy 2007-es doc, amiben a hol.van angolul = LOOKUP
[ Szerkesztve ]
▏▎▍▋▊▉ Gordon (eleinte azt hittem) ▉ ▊▋▍▎▏
-
Delila_1
veterán
válasz tezse66 #12375 üzenetére
Laphoz rendelve:
Option Explicit
Public lel, R%, G%, B%
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Dim lel, betu As String, cim As String
Dim R%, G%, B%
If Target.Column = 1 Then
betu = Target: cim = Target.Address
If IsEmpty(Target) Then
Range(Target.Address).Interior.ColorIndex = -4142
Exit Sub
End If
szin betu, cim
End If
End SubModulba:
Sub szin(betu, cim)
Dim lel, R%, G%, B%
On Error Resume Next
lel = Sheets("Munka1").Range("A:A").Find(betu).Row
If IsEmpty(lel) Then Exit Sub
R% = Sheets("Munka1").Cells(lel, 2)
G% = Sheets("Munka1").Cells(lel, 3)
B% = Sheets("Munka1").Cells(lel, 4)
Range(cim).Interior.Color = RGB(R%, G%, B%)
End SubAz A oszlopba beírt értékeket figyeli. Üres cella leenterezése, vagy előző adat törlése kitöltetlen hátteret ad.
-
tezse66
csendes tag
válasz Delila_1 #12371 üzenetére
Szia Delila!
Köszönöm, így már működik.
Megkérhetlek, hogy egészítsd ki a kódot azzal, ha nem talál megfelelő színkódot, vagy ha üres a cella, akkor ne csináljon semmit. Az első feltétel azért kell, mert ha nem találja meg a színkódot, akkor hibával leáll. A második rész azért kell, mert a ciklus hosszát nem tudom mennyi, csak egy nagy számot adok neki.
Még egyszer nagyon köszönöm!
tezse66 -
Delila_1
veterán
válasz jani-wan #12369 üzenetére
Sub elrejt()
Dim sor As Integer, oszlop As Integer
Sheets("Munka1").Select 'ezt írd át arra a lapnévre,
'ahol rejteni akarod a sorokat és oszlopokat
'Sorok rejtése
For sor = 2 To 20 '2-től 20. sorig ellenőriz, írd át a tartományt
If Cells(sor, 2) = "" Then
Rows(sor).Hidden = True
Else
Rows(sor).Hidden = False
End If
Next
'Oszlopok rejtése
For oszlop = 2 To 60 'B-től BH oszlopig ellenőriz, írd át a tartományt
If Cells(2, oszlop) = "" Then
Columns(oszlop).Hidden = True
Else
Columns(oszlop).Hidden = False
End If
Next
End SubHa a képletet tartalmazó cellák soronként nem a B oszlopban vannak, a Sorok rejtése részben az If Cells(sor, 2) = "" Then sorban a 2-t írd át az oszlop számára.
Kitehetsz egy gombot a lapodra az Űrlapok eszköztárból, majd a jobb klikkre előjövő menüben hozzárendeled az "elrejt" makrót. Utána már gombnyomásra elvégzi a műveletsort.
-
Delila_1
veterán
válasz tezse66 #12362 üzenetére
Azt már írtam, hogy függvénnyel nem lehet megoldani. A cellába vagy függvényt írsz, vagy a példád szerinti B 00-04 P értéket. A függvények a beírásuk helyén működnek, nem adhatod meg, hogy pl. a SZUM függvény eredménye a szomszédos cellában jelenjen meg.
A bővítménykezelőben jelöld be a két Analysis kezdetű bővítményt, akkor jó lesz a makró. Ennek a helyéről sokszor volt már szó, keress rá az Analysis szóra.
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz jani-wan #12369 üzenetére
tehát, ha nem tévedek, ez a kód a beállító lap meghatározott celláit veszi figyelembe sorban oszloponként.
Így van!A probléma hogy míg a C2 cella a H25-ből vesz adatot addig a G2 a J25-ből.
Ez egyáltalán nem problémaa legegyszerűbb az lenne ha csak erre a lapra szólna a macro ahol a statokat szeretném látni az alapján hogy a cella értéke "" vagy valami.
Akkor én is félreértettem mert úgy gondoltam, hogy "igen" van abban a cellában amelyik oszlopára szükség van.Szerintem legjobb lenne, ha magánban küldenél egy lebutított munkafüzetet amiben nincsenek nem publikus adatok viszont a szerkezete megegyezik az igazival. Így csak vaktában lövöldözök, még a végén lábon lövöm magamat.
-
jani-wan
tag
válasz m.zmrzlina #12363 üzenetére
Ó akkor itt a hiba.
És akkor gond is van, mert ha ahhoz kell rendelnem ahol kiválasztom a statokat, az teljesen máshogy van elrendezve, mert nem csak ezt kell ott kiválasztanom, szóval az egy kontroll központ ami ráfér a képernyőre,
És ott 10 oszlopba van rendezve a stat kategória választó.
Ezen a lapon ahol a közel 60 oszlopnyi adatot nézem, viszont csak egymás mellé rendezve oldható meg.Igazság szerint van egy harmadik lap is ahol más funkciók is vannak beállítva, de ezek a kiválasztások legalább jelentkeznek egy sorban, mint 1 vagy 0 érték.
Én innen hoztam át erre az lapra az értékeket, ami meghatározza magát a stat fajtáját, illetve hogy van-e egyáltalán stat.
csak hogy ne legyen egyszerű, nem ugyanaz a sorrend mint ezen a lapon mert más is van ott is, és ezen a lapon is, mivel azon a funkcionalitás volt a cél, ezen meg a gyors átláthatóság.Szóval ezen a lapon a C2 cella, ami meghatározná hogy látszódjon vagy legyen elrejtve az oszlop, így néz ki:
=HA(lscontrol!H25>0;lscontrol!H26;"")
a G2 cella meg így
=HA(lscontrol!J25>0;lscontrol!J26;"")
tehát, ha nem tévedek, ez a kód a beállító lap meghatározott celláit veszi figyelembe sorban oszloponként.
A probléma hogy míg a C2 cella a H25-ből vesz adatot addig a G2 a J25-ből.Így az egyik lapot teljesen át kellene szerveznem, úgy hogy megfeleljenek egymásnak, és így a megfelelő oszlopokat rejtse el.
Erre igen kicsi az esélya legegyszerűbb az lenne ha csak erre a lapra szólna a macro ahol a statokat szeretném látni az alapján hogy a cella értéke "" vagy valami.
Erre van megoldás?
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz jani-wan #12365 üzenetére
azt jelenti hogy
Ha a cellák értéke a második sorban minden oszlopban 1-től 60-ig nem egyenlő Igen-nel akkorAzt jelenti, hogy ha az első hatvan oszlop második cellájának értéke nem egyenlő "igen"-nel akkor az ahhoz tartozó oszlopot a másik munkalapon elrejti. Ez a rész felelős ezért:
Then Sheets("Munka1").Columns(i).EntireColumn.Hidden = True
Másképpen: amelyik oszlop második cellájában "igen" van az annak megfelelő oszlop látszani fog a másik munkalapon.
Programozni én sem tudok, aki viszont velem ellentétben tud azok számára ez nyilvánvaló.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz jani-wan #12365 üzenetére
"azt jelenti hogy Ha a cellák értéke a második sorban minden oszlopban 1-től 60-ig nem egyenlő Igen-nel akkor vagy tévedek?"
Nem tévedsz, ez így működik."én biztos úgy írtam volna hogy If Cells(2, i).Value <> "" Then"
Ez a feltétel azt jelenti ha az adott cella nem üres, akkor...RAiN91
Nem vészes megírni, csak most nincs hozzá kedve, hogy őszinte legyek...
A txt fájlt meg nem kell manuálisan importálnod, hisz pont azért lett megírva az időzítő, hogy az majd x időközönként beolvassa az adatokat a txt fájlból.[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
VásRló
tag
Van egy listám . Szűrnöm kell benne, és szűrés után kellene a leszűrt cellák adatait automatikusan átmásolni másik cellákba. Tud erre valaki megoldást?
-
jani-wan
tag
válasz Fire/SOUL/CD #12355 üzenetére
tehát a
For i = 1 To 60
If Cells(2, i).Value <> "igen" Thenazt jelenti hogy
Ha a cellák értéke a második sorban minden oszlopban 1-től 60-ig nem egyenlő Igen-nel akkor
vagy tévedek?mondjuk ezt a nem egyenlő "igen"-nelt sem igazán értem.
én biztos úgy írtam volna hogy
If Cells(2, i).Value <> "" Then
igaz én nem tudok egy kicsit sem programozniha elkészül nem szeretném módosítani, de Hofinak igaza van, szóval felírom magamnak menet közben mit csinálok.
-
RAiN91
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #12361 üzenetére
És mennyire bonyolult megírni azt a bizonyos keretprogramot? Jó lenne, ha le tudnám menteni, de nem halnék bele, ha nem sikerülne
Egyébként a txt is jó, mert onnan 2 klikk importálni, és grafikont készíteni., azt már manuálisan meg tudom csinálni, csak 90 percen belül x másodpercenkénti oddsok kellenének. -
m.zmrzlina
senior tag
válasz jani-wan #12360 üzenetére
Bocs nem voltam egyértelmű, és összekeverted a két dolgot.
Tehát ha jól értem van (legalább) két munkalapod. Az egyik amin az adatokat akarod ellenőrizni a másik amin beállítod, hogy mely oszlopokra van szükséged.
Van még a következő kód (most csak erre lesz szükséged semmi másra):
For i = 1 To 60
If Cells(2, i).Value <> "igen" Then Sheets("Munka1").Columns(i).EntireColumn.Hidden = True Else Sheets("Munka1").Columns(i).EntireColumn.Hidden = False
Next
End SubEzt a kódot a beállító munkalapodhoz rendeled úgy, hogy a lapfülön jobbkatt majd Kód megjelenítése opciót választod. Az így kapott VBA mezőbe bemásolod a kódot úgy, hogy a Munka1 munkalapneveket átírod a saját munkalapod nevére. Nem amelyik fülén kattintottál az előbb, hanem azéra amin az adatokat fogod ellenőrizni.
Ebbe a munkafüzetbe semmi más kód nem kell!
[ Szerkesztve ]
-
tezse66
csendes tag
válasz Delila_1 #12283 üzenetére
Szia Delila!
A munka1-en ez az adatbázis:
-A- -B- -C- -D-
REF R G B
B 00-04 P 191 194 200
B 00-11 S 73 83 105
B 01-02 P 210 207 210
B 01-06 M 147 145 155A munka2-n csak a REF ek vannak most
-A- -B-
B 00-04P szín
B 00-11S szín
B 01-02P szín
B 01-06M szín
A "B" oszlopokat kellene színezni.Jelenleg az általad írt makró leáll azzal, hogy "Runtime error '91'....Object variable is not set"
Itt áll le:
lel = Sheets("Munka1").Range("A:A").Find(Cells(sor%, "A")).Row
Én vagyok béna?
Nem lehetne inkább egy függvényt csinálni rá?
Köszi előre is a segítséget! -
félisten
válasz RAiN91 #12358 üzenetére
Igen, az lenne a megoldás, amit cousin333 is "pedzeget" (amúgy nem flash), de sajnos nem járható út, ezen weboldal esetén, mert nem lehet lekérdezéssel importálni azokat az adatokat (a változó/frissülő odds-okat). A feladat ettől függetlenül kivitelezhető, mert abban tudok segíteni, hogy írok egy keretprogramot (nem Excel-ben), ami majd kiszedi az oldalból a szükséges infókat és azt megadott időközönként lementi egy mezei txt fájlba. Ez meg már okés, mert olyan kódot lazán lehet írni Excel VBA-ban, ami beolvassa ezen txt fájl tartalmát és feldolgozza. Viszont ma már nem állok neki megírni a progit...
[ Szerkesztve ]
-
jani-wan
tag
válasz m.zmrzlina #12353 üzenetére
Nem megy.
Miután beírom feldobja a kisablakot, hogy adjam meg a makro nevét,
beírom hogy
oszlopelrejt
utána nyomok egy
createés ezt kapom
For i = 1 To 60
If Cells(2, i).Value <> "igen" Then Sheets("Munka1").Columns(i).EntireColumn.Hidden = True Else Sheets("Munka1").Columns(i).EntireColumn.Hidden = FalseNext
Sub elrejt()End Sub
de ez így nem tűnik jónak, és nem is csinál semmit.
viszont ha a
Sub elrejt()
áthelyezem az elejére,Sub elrejt()
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)For i = 1 To 60
If Cells(2, i).Value <> "igen" Then Sheets("Munka1").Columns(i).EntireColumn.Hidden = True Else Sheets("Munka1").Columns(i).EntireColumn.Hidden = FalseNext
End Sub
majd F5 és utána futtatom, akkor kiírja hogy
compile error:
Expected End Sub -
RAiN91
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #12357 üzenetére
Rendben, köszi a segítséget.
[link] Ki választunk egy inplay meccset, bármit, és ott egy esemény (bármilyen) szorzója mindig változik. Azt kellene importálni. Viszont az meg nem sima html, lehet kicsit bonyolult.
Pl. ez. Ott vannak a mezők, amik szorzót (számokat) tartalmaznak. 1 darab ilyen "mezőre" lennék kíváncsi egyelőre.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz RAiN91 #12356 üzenetére
Tudom, hogy nem arra gondoltál, de a feladat 2 részből tevődik össze, az egyik most már megvan, azaz x időközönként lefut egy akód. Most már csak az hiányzik, hogy ez a kód azt tegye, amit felvázoltál.
Ha publikus esetleg, akkor megadhatnád az oldal címét és hogy melyik mezőt szeretnéd beolvasni (ha gondolod privátba is jöhet), megnézem mit tudok vele kezdeni.Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
RAiN91
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #12349 üzenetére
Ez sikerült, 10 másodpercenként menti, de nem erre gondoltam. Megadott mező alatt a weboldal egy részének szövegére gondoltam. Ez megoldható? Tehát, hogy 10 másodpercenként importálja az excelbe az adatokat, ami a weboldalon van.
-
félisten
válasz jani-wan #12352 üzenetére
A Cells függvény így működik
Cells(sorindex, oszlopindex), azaz
Cells(1,1) az az A1-es cellát jelöli
Cells(2,1) az az A2-es cellát jelöli
Cells(1,2) az az B1-es cellát jelöli
Cells(2,2) az az B2-es cellát jelöli és így tovább.A Cells függvény átláthatatlanná tesz egy kódot, csak akkor célszerű használni, ha valami nagyon speciális és statikus kódot készítesz, azaz nem nagyon kell módosítani utólag. Pl a Cells(1234,4321) hogy melyik cellát jelöli, azt így ránézésre - hogy Hofi szavait idézzem- a rosseb se tudja megmondani teccik tudnyi...
-
cousin333
addikt
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz jani-wan #12352 üzenetére
Próbáld ezt:
For i = 1 To 60
If Cells(2, i).Value <> "igen" Then Sheets("Munka1").Columns(i).EntireColumn.Hidden = True Else Sheets("Munka1").Columns(i).EntireColumn.Hidden = False
Next
End SubHa jól emlékszem ötvenvalahány oszlopot írtál ezért átírtam 60-ra a kezelt sorok számát. A Munka1-et javítsd át a te munkalapod nevére!
-
jani-wan
tag
válasz m.zmrzlina #12345 üzenetére
Az önműködő oszlopelrejtést is le tudnátok írni, mert úgy tűnik arra van szükségem.
Illetve, hogy mit kell változtatnom a kódban, ha nem az A1, B1 ... hanem az A2, B2 stb.. cellákban keresse ki az értéket, hogy elrejtse az oszlopot vagy sem
Köszi
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz m.zmrzlina #12348 üzenetére
Bocsánat! A kód helyesen, rendberakott ciklusváltozókkal:
For i = 1 To 20
If Cells(1, i).Value <> "igen" Then Sheets("Munka1").Columns(i).EntireColumn.Hidden = True Else Sheets("Munka1").Columns(i).EntireColumn.Hidden = False
Next
For j = 1 To 20
If Cells(j, 1).Value <> "igen" Then Sheets("Munka1").Rows(j).EntireRow.Hidden = True Else Sheets("Munka1").Rows(j).EntireRow.Hidden = False
Next
End Sub[ Szerkesztve ]
-
RAiN91
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #12349 üzenetére
Köszi, megpróbálom.
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz jani-wan #12346 üzenetére
Ez egy elég buta kód, de kiindulásnak jó lesz.
For i = 1 To 20
If Cells(1, i).Value <> "igen" Then Sheets("Munka1").Columns(i).EntireColumn.Hidden = True Else Sheets("Munka1").Columns(i).EntireColumn.Hidden = False
Next
For j = 1 To 20
If Cells(i, 1).Value <> "igen" Then Sheets("Munka1").Rows(i).EntireRow.Hidden = True Else Sheets("Munka1").Rows(i).EntireRow.Hidden = False
Next
End SubEzt a kódot viszont a másik munkalaphoz kell rendelni (amelyiken beállítod hogy mely oszlopok érdekelnek az elsőn) úgy ahogy az előbb nem jött össze duplakattal, vagy lent a munkalap fülön jobkatt majd kód megjelenítése.
Azt feltételezi, hogy az első oszlopban és az első sorban (A1, A2, A3..... illetve A1, B1, C1...)cellákba írt "igen" szóval állítod be, hogy melyik oszlopra és melyik sorra van szükséged a másik munkalapon (az én esetemben a neve Munka1).
Ha bármelyik cellát átírod az első sorban vagy oszlopban "igen"-re (vagy kitörlöd a benne lévő "igen"-t) akkor lefut a kód és a másik munkalapon csak az "igen"-es sorok és oszlopok megfelelői fognak látszani. Ha nem "igen"-re írod át akkor is lefut csak nem észlelsz semmi változást.Na ez most jó bonyolult de kérdezz bátran ha valami nem világos!
Mostani formájában 20 oszlopot és 20 sort tud kezelni de ez ezerféle módon variálható.
[ Szerkesztve ]
-
RAiN91
őstag
Sziasztok
Tud olyat az excel, hogy megadott időközönként (pl. percenként), a megadott mezőből letölti a számokat, amik egyébként akár fél másodpercenként is változhatnak?Ha nem, akkor esetleg tudtok hozzá programot?
-
jani-wan
tag
válasz m.zmrzlina #12345 üzenetére
Műkszik köszönöm.
a cella értékét (HA) képlettel oldottam meg ami egy másik munkalapról veszi az értéket.
HA(munkalap1!A2="igen";"stat név";"")
Elég egyszerű.
Viszont 54 statisztikai oszlop van, és az eléggé áttekinthetetlen.
Úgy szeretném megoldani hogy csak azok a statisztikai oszlopok látszódjanak amelyekre szükségem van adott esetben.
Ezt állítom be egy másik munkalapon.Hogy lehet megcsinálni önműködőre?
És akkor már megkérdezem tőled hogy sorokat is el lehet így rejteni?
Mert én azt Feltételes formázás képlettel oldottam meg, tehát a sor ott van csak átszíneztem a cellákat és a betűt háttérszínűre, és így nem látszik.
Viszont ha van makrós megoldás az biztos jobb, és gyorsabb. -
m.zmrzlina
senior tag
válasz jani-wan #12343 üzenetére
Delila_1 is elmondaná ha itt lenne de ott szúrtad el hogy a duplakatt-tal a munkalaphoz rendelted a makrót.
Úgy csináld, hogy az Insert menüpontnál válaszd a Modul opciót és az így kapott az előzőhöz nagyon hasonló szövegszerkesztő-szerű területre másold a kódot. Nem fog magától működni, előbb tedd ktívvá a kérdéses munkalapot Excelben majd a VBA editorban nyomj egy F5-öt.
Meg leht csinálni önműködőre is de akkor kicsit másmilyen lesz a kód.
Kérdés: A1, B1 tartalmát te írod vagy valami képlet adja?
-
fgordon
senior tag
válasz cousin333 #12260 üzenetére
Szia, köszönöm a segítséged, de most sem jó
Ezeket én fordítottam át, az alapján, amit írtál:
D1
=IF(C1;INDEX($A$1:$A$3;LOOKUP(1;(B1=$B$1:$B$3)*(ROW(B1)<>ROW($A$1:$A$3));0));"")D2
=IF(C2;INDEX($A$1:$A$3;LOOKUP(1;(B2=$B$1:$B$3)*(ROW(B2)<>ROW($A$1:$A$3));0));"")D3
=IF(C3;INDEX($A$1:$A$3;LOOKUP(1;(B3=$B$1:$B$3)*(ROW(B3)<>ROW($A$1:$A$3));0));"")Itt a példa anyag, a D oszlopot kellene generálni, hogy mi az azonosság:
# A B C D
1 alma 12 1 bab
2 dio 34 0
3 bab 12 1 almaÉs bizony ezt adja ki az általad beírt függvény, Libre Office 3.3.3-mal:
(LibreOffice 3.3.3 - OOO330m19 (Build:301) Ver: 3.3.3.1-7)# A B C D
1 alma 12 1 alma
2 dio 34 0
3 bab 12 1 babTehát nem adja ki D1-re, hogy bab, és D3-ra, hogy alma...
▏▎▍▋▊▉ Gordon (eleinte azt hittem) ▉ ▊▋▍▎▏
-
jani-wan
tag
válasz Delila_1 #12342 üzenetére
nem műkszik
nem tudom mit csinálok rosszul.
igaz most csinálok ilyet először.Szóval a fejlesztőeszközöknél megnyitottam a Visual Basic editort, ott duplán kattintva a lapon amelyikre a makrót akarom tenni, nyitottam egy dobozt, és belemásoltam amit írtál, majd elmentettem makróbarát formátumban.
És semmi.Az adatvédelmi központban engedélyeztem az összes makrót, ill. raktam pipát a VBA projecthez.
mi lehet a gond?
-
Delila_1
veterán
-
jani-wan
tag
Hali
Az lenne a kérdésem a szakértőkhöz, hogyan lehetséges oszlopokat elrejteni.
De automatikusan, megadott cellaérték alapján:Ha A1="" akkor az egész A oszlop legyen rejtett
Ha B1="" akkor az egész B oszlop legyen rejtett
és így tovább..gondolom VBA-ban van rá lehetőség, de sajnos azt nem vágom, ezért elkelne kis segítség
Előre is kösziJ
-
Mec
aktív tag
-
Sickboy25
addikt
sziasztok
Lenne egy olyan gondom, hogy van 9 excel tábla, ami egy word dokumentumot frissít az adataival (remélem jól fejeztem ki magam . Viszont a wordnél csak 8-at jelenít meg a csatolmány fülnél és nem tudom betenni sehogy a 9. -et.
Ezt a wordbe nem tudom vagyis nem találtam semmi, hogy be tudnám csatolni, törölni meg kicserélni tudom. Esetleg magát az excel fájlt kellene hozzárendelni?Köszi
"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun
-
m.zmrzlina
senior tag
Pedig épp javasolni akartam hogy az idő adataid (kb így nézhet ki szám formátumban 40465,041898148) tizedesvesszőtől jobbra lévő részét (ez jelöli az órákat, perceket, másodperceket) kerekítsd az 1/1440=0,000694 egész számú többszörösére és máris megszabadultál a másodpercektől.
Nem vicc, tényleg működik.
[ Szerkesztve ]
-
bugizozi
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #12336 üzenetére
nem kell koptatni a biteket feleslegesen.
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
félisten
-
Mec
aktív tag
válasz Fire/SOUL/CD #12334 üzenetére
közben nézegettem, SQL-ből jönnek az adatok, valószínű akkor már ott a SELECT-ben leszűröm, az a legtisztább. Köszi!
mecsystem.uw.hu
-
félisten
Vagy makróval lehet megoldani, vagy ha makró nélkül megoldás kell, akkor egy segédoszlop kell, meg még azt másolni, szóval macerásabb. Pl A oszlopban A1-től vannak az adatok, akkor pl B oszlopot ugyanolyan formátumra formázod, mint az A-t, és B1 cellába beírod az alábbi képletet és lemásolod, ameddig kell.
=A1-IDŐ(0;0;MPERC(A1))
Sajnos ez még nem megoldás, hisz képlet révén az A oszlopra hivatkozik, szóval másol és irányított beillesztéssel lehet megszabadulni a képlettől... (Ezért írtam korábban, hogy kicsit macerásabb. Sajnos hagyományos képlettel nem lehet egy cellára hivatkozni és egyúttal ugyanannak a cellának az értékét is megváltoztatni, mert akkor jön a körkörös hivatkozás hiba...)
[ Szerkesztve ]
-
Mec
aktív tag
válasz Fire/SOUL/CD #12332 üzenetére
Nem a kijelzést kellene átírni, hanem a cellában szereplő értéket kell korrigálni. Ha így csinálom, akkor csak a kijelzés lesz jó, komparálásnál és a cellára kattintva a függvény sorban továbbra is megmarad a másodperc értéke.
Ha ez van a cellában:
2011.12.12. 01:02:03
akkor ez legyen helyette:
2011.12.12. 01:02:00
Tehát bármi van a másodpercekben, az átalakítás után 00 legyen a másodpercek helyén.
mecsystem.uw.hu
-
félisten
Kijelölöd az oszlopot, jobb egér/cellaformázás/egyéni és megadod ezt a formátumot
éééé.hh.nn óó:pp:"00"
"Nem cellaformázásban" alatt meg nem tudom mit értesz. Ha leírnád, hogy miből, mit szeretnél kapni, az talán segítene.
[ Szerkesztve ]
-
Mec
aktív tag
Sziasztok.
Lenne egy kérdésem. Excelben adott egy mező, amiben dátum és idő van az alábbiak szerint:
2011.12.13. 01:02:03
Ebből szeretnék leszűrni úgy, hogy a másodperc 00 legyen. Tehát nem a cellaformázásban, hanem nullázni kell a másodpercet. Tud valaki erre megoldást? Köszi!
mecsystem.uw.hu
-
torment
csendes tag
Számokat viszek be Input box segítségével.
A bevitt számadatok szövegként kerülnek a kijelölt cellákba. Mi az eljárás, hogy a bevitt számadatok szám formátumban kerüljenek a cellákba.
Az alábbi ötlet nem jött össze, bevitel után próbáltam szám formátummá alakítani a cellák tartalmát.
Range("I13:K15").Select
Selection.NumberFormat = "0.00"Valami megoldás kellene, amit makróba tudok illeszteni.
Előre is köszönöm a segítséget.
-
Badb0y
addikt
-
Badb0y
addikt
Hogy lehet egy oszlopból kiszűrni azokat a cellákat, amelyek ismétlődők ?
A oszlopban vannak cikkszámok, és van ami többször is szerepel. Ezt szeretném kideríteni, melyek ezek.
Ismétlődések eltávolítása nagyon jó, csak az a baj, hogy egy másik oszlopban van egy feltöltési dátum, és az újabbat szeretném megtartani. Hogy lehetséges ez ?
Minőségi laptopok https://notebookokhu.business.site/
-
secon
csendes tag
válasz Delila_1 #12320 üzenetére
Ez így van. Egy vasbeton pillér egyik erőtani számításához kellett, mert bevallom, hogy kézzel is ki tudom számolni, de ha elsőre nem jó a végeredmény kezdhettem volna az elejétől. Tehát az egészet excelbe raktam, és csak ez hiányzott hozzá (természetesen Maple vagy a Mathcad is szóba jöhetett volna, de excel majdnem minden PC-n van...). Szóval köszönöm még egyszer!!!
-
cousin333
addikt
Egy másik lehetséges megoldás:
Feltételezve, hogy a felső értéksor (0 6 8 10 12) az A1:E1 tartományban van, az alsó (0 0,049... stb.) a B2:E2-ben, és az általad megadott érték (8,54) pedig A4-ben, úgy az eredmény - egy lépésben - az alábbi képlet szerint adódik:
=TREND(ELTOLÁS(A1;1;HOL.VAN(A4;A1:E1)-1;1;2);ELTOLÁS(A1;0;HOL.VAN(A4;A1:E1)-1;1;2);A4)
Átírva a te cellahivatkozásaidra:
=TREND(ELTOLÁS(G7;1;HOL.VAN(B21;G7:AD7)-1;1;2);ELTOLÁS(G7;0;HOL.VAN(B21;G7:AD7)-1;1;2);B21)
Ez az Excel 2010-re igaz, régebbi verzióknál az ELTOLÁS helyett az OFSZET alkalmazandó.
[ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
-
-
secon
csendes tag
válasz Delila_1 #6597 üzenetére
Köszi szépen a megoldást! Nekem is az volt a gondom, hogy egy kétsoros táblázatból megkeressen két értéket, majd azon értékekhez tartozó alatta lévő sorból is kiválasszon két értéket.
Az általad leírt függvény szépen megkereste az általam megadott számot a felső táblázatban, majd két sorban kiírattam őket. A következő oszlopban a vkeres() fügvénnyel kiírattam a hozzájuk tartozó értékeket, majd az interpolációt rájuk illesztettem.
Hálás köszönetem!!!!Üdv.
Íme:
Az általam megadott érték: 8,54l0/d1 [cm] 0 6 8 10 12
(ei+e2)/d1) 0,000 0,049 0,078 0,110 0,146
=INDEX(G7:AD7;1;HOL.VAN(B21;G7:AD7;1)) Megkeresett érték: 8
=INDEX(G7:AD7;1;HOL.VAN(B21;G7:AD7;1)+1) Megkeresett érték: 10=VKERES(F10;G7:AD8;2) Megkeresett érték: 0,078
=VKERES(F11;G7:AD8;2) Megkeresett érték: 0,110Interpoláció:
=G10+(G11-G10)/(F11-F10)*(B21-F10)
Ennek eredménye: 0,087 -
Joltee
aktív tag
Létezik olyan gyorsbillentyű beillesztéshez, melynek hatására egyből "célformátummal egyező formátum" módon történik meg a beillesztés? Vagy lehet ezt vhol beállítani, hogy ez legyen az alapértelmezett mód? (Excel 2007)
[ Szerkesztve ]
Chuck Norris elszámolt végtelenig! Kétszer is... :D
-
cousin333
addikt
válasz Regirck #12312 üzenetére
A GYAKORIBB függvényt én hoztam létre, nincs angol neve (ergo ugyanúgy kell megadni elvileg). De ha megkeresed a hozzá tartozó kódot, és átírod a gyakoribb előfordulásait (elvileg kettő van belőle, az egyik magának a funkciónak a neve) egy más kifejezésre, onnantól az lesz a függvény neve. Magyarul is, angolul is, németül is meg szuahéliül is.
"We spared no expense"
-
cousin333
addikt
válasz Delila_1 #12313 üzenetére
"A tömb rendezésére én sem ismerek rövid megoldást, marad pl. a buborék módszer."
Vagy azt csinálod, amit én: kiírtam a teljes tömböt egy ideiglenes oszlopba, majd rendeztettem (makróból) az Excellel, és visszaolvastam a rendezett tömböt. De ez sem túl elegáns (és gyaníthatóan nem is a leggyorsabb), jobb ötletem viszont nem volt.
"We spared no expense"
-
cousin333
addikt
válasz Regirck #12307 üzenetére
"Viszont egy dolog zavar, belépésnél folyamat csipog a vírus irtóm! A makrók miatt vagy mi miatt?"
Igen, valószínűleg a makrókkal van gondja. Ez elég bénán van megoldva szerintem, nem tudom, hogy a sajátfüggvények miért lettek egy kalap alá véve a makrókkal, amikor sokkal korlátozottabbak a képességeik (emiatt nem is tehetnek kárt a gépedben). Viszont így csak xlsm-ként engedni menteni.
Igaz, a fájl tartalmaz egy tesztmakrót is (nem én írtam), amivel függvények, utasítások futási idejét lehet mérni (így össze lehet hasonlítani két megoldást, hogy melyik a gyorsabb).
"Ha hozzájön még néhány sor akkor simán átírjuk az E2857-et annyival amennyivel nőtt nem kell túl bonyolítani makrókkal szerintem!"
Maga a GYAKORIBB függvény egy sajátfüggvény azaz "herélt makró". De jobban jársz, ha az adattartományodat - fejlécekkel együtt - kijelölöd, majd táblázattá alakítod (Beszúrás fül > Táblázatok csoport > Táblázat), és a függvényt erre a táblázattartományra alkalmazod. Ekkor, ha új sort vagy oszlopot adsz hozzá, azt automatikusan beveszi a táblázatba, és így az általa mutatott tartomány is bővül, ergo nem kell semmit átírni.
De a függvény módosítható lenne úgy is, hogy nem a tartományt kell megadni, hanem annak csak egy celláját, ő meg automatikusan kiválasztaná az egész - összefüggő - tartományt.
"We spared no expense"
-
Delila_1
veterán
válasz cousin333 #12310 üzenetére
Nem olvastam vissza, csak a #12304-es hsz-t néztem, ezért nem tudtam, hogy makróról van szó.
A tömb rendezésére én sem ismerek rövid megoldást, marad pl. a buborék módszer.
-
cousin333
addikt
válasz m.zmrzlina #12303 üzenetére
"Ezt nem értem."
Excel 2010-ben van olyan parancs, hogy Adatok > Ismétlődések eltávolítása. Ezzel kaphatsz egy listát, amiben minden elem csak egyszer szerepel. Ha viszont több oszlopot adsz meg neki, akkor csak azt tekinti ismétlésnek, ha két megadott sorban minden elem ugyanaz. Tehát mondjuk A2=A10, B2=B10 és C2=C10, akkor a második és tizedik sor egymás duplikáltjai.
"Valóban nem. 3-4 kattintás."
Erről beszélek. Nem bonyolult, de meló, főleg, ha sokszor kell.
"???"
A megoldásod lényege, hogy egy oszlopban szerepel minden egyedi érték, és mellette egy másik oszlopban minden darabszám. 1000 különböző értéknél ez 2000 cellányi információ, miközben a felhasználónak mondjuk 1-2-re van szüksége.
"Túlértékelsz"
Pedig kinéztem belőled.
"We spared no expense"
-
cousin333
addikt
válasz Delila_1 #12308 üzenetére
Köszönöm a választ. De szerintem félreértettük egymást, vagy nem elég pontosan fogalmaztam. Ezekkel a rendezési lehetőségekkel tisztában vagyok (bár a sorrend megfordítós megoldás ötletes), a kérdésem a makrókra vonatkozott. Tudom, hogy a VBA tud rendezni (Array.sort), meg sorrendet fordítani, de nekem úgy tűnik, ezek Excelben nem elérhetőek. Vagy mégis?
Ergo a különbség tartomány és tömb között (legalábbis az én értelmezésemben):
tartomány: pl. "A1:B20"
tömb: Dim lista(1 to 20, 1 to 2) as Double[ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
-
Delila_1
veterán
-
Delila_1
veterán
válasz cousin333 #12302 üzenetére
Tömb rendezése 1 oszlop szerint: állsz a rendezendő oszlopban bárhol – nem jelölöd ki az oszlopot –, és rákattintasz az ikonra, amelyik A-tól Z-ig, vagy amelyik Z-től A-ig rendez.
Ha kijelölöd a rendezendő oszlopot, akkor csakis azt rendezi, nem viszi magával a többi oszlop sorait.Sorrend megfordítása: az első üres oszlop első cellájába írsz egy egyest, a másodikba egy kettest. A kettőt együtt kijelölöd, és a kijelölés jobb alsó sarkában lévő kis fekete négyzetre adsz egy duplaklikket. Ettől egyesével növekvő számsort visz az eddigi tartományod mellé. Ezt az oszlopot rendezd csökkenő sorrendbe úgy, ahogy az első bekezdésben leírtam.
Rendezés szempontjából mi a különbség a tartomány és a tömb között?
-
Regirck
senior tag
válasz cousin333 #12300 üzenetére
Köszönöm megnéztem átültettem az ottani excel-be és működik.
Viszont egy dolog zavar, belépésnél folyamat csipog a vírus irtóm! A makrók miatt vagy mi miatt? Nagyon nem tetszik neki valami ott!
Lényegébben ezer köszönet! Rendelésnél, szalag szerinti fogyás ilyeneknél nagyon jól jön!
Viszont ez bőven elég minden hova: =gyakoribb(A1:E2857;1)
A1 => kezdő cella
E2857 => végzödő cella
"1" => hányadik leggyakoribb érték kellesetleg a sorba soroljon ki az első 10. akkor az 1-es után pontvesszővel írok még 10 és kész müködik.
Ha hozzájön még néhány sor akkor simán átírjuk az E2857-et annyival amennyivel nőtt nem kell túl bonyolítani makrókkal szerintem!
-
Mach5
aktív tag
válasz Fire/SOUL/CD #12305 üzenetére
Köszönöm a segítségedet
-
félisten
[link]
Ezenkívül némely függvény is megváltozott/bővült, de olyan oldalt hirtelen nem találtam, ami az excel 2003-hoz képest hasonlítja össze.
E nélkül annyit lehet tenni (ha azt szeretnéd, hogy a 2007-ben készített cucc 2003-ban is tökéletesen menjen/funkcionáljon), hogy próba jelleggel, mentés másként-el, korábbi verzióba mented (97-2003). Ilyenkor ugyanis -ha van- akkor kiírja, hogy van-e inkompatibilis képlet, formátum, stb stb a 2007-es munkafüzetben, amit a 2003 nem kezel/nem értelmez.Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Mach5
aktív tag
Sziasztok, kéne egy kis segítség. 2003-as Excel és a 2007-es Excel között mik a különbségek? Vagy ha tudtok ilyen oldalt ajánlani ahol ezeket leírják azt is szívesen fogadom, már egy ideje keresem, de nem találom Előre is köszönöm a válaszokat!
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz cousin333 #12302 üzenetére
Ha új elemet adsz hozzá, azt be kell tenned a Q-beli listádba is.
Ez így van.A "minden elem egyszer" elv is nehézkes, ha több oszlopod is van
Ezt nem értem.Tudtommal a rendezés sem megy magától.
Valóban nem. 3-4 kattintás.Ráadásul lesz egy csomó cellád tele sosem használt értékekkel. Vagy azokat is mindig törölheted le.
???Tényleg, ha már itt tartunk: nem tudsz valami gyors módszert tömbök (nem tartományok!) gyors rendezéséhez? Esetleg két dimenziós tömböt egy adott oszlop szerint rendezni? Vagy a tömb tartalmát invertálni (az első elem legyen az utolsó... stb.)?
Túlértékelsz. Majd ha egyszer szükségem lesz ilyesmire akkor kitanulom ezt is. -
cousin333
addikt
válasz m.zmrzlina #12301 üzenetére
Ha új elemet adsz hozzá, azt be kell tenned a Q-beli listádba is. A "minden elem egyszer" elv is nehézkes, ha több oszlopod is van. Tudtommal a rendezés sem megy magától. Ráadásul lesz egy csomó cellád tele sosem használt értékekkel. Vagy azokat is mindig törölheted le.
Ne érts félre, amit írtál az jól működik, számításigény szempontjából talán a lehető leggyorsabb is, csak "nem megy magától".
Tényleg, ha már itt tartunk: nem tudsz valami gyors módszert tömbök (nem tartományok!) gyors rendezéséhez? Esetleg két dimenziós tömböt egy adott oszlop szerint rendezni? Vagy a tömb tartalmát invertálni (az első elem legyen az utolsó... stb.)?
[ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
Új hozzászólás Aktív témák
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Fujifilm X
- Autós topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- ASUS routerek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Ukrajnai háború
- MIUI / HyperOS topik
- Keringető szivattyú vezérlése: még okosabb fűtés
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Újévi kedvező ár!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest