- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
-
IT café
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tcsoka
csendes tag
Sziasztok, segitseget kernek! Fent volt a gepemen a meedio regebbi valtozata, ami meg nem yahoo-s volt tudtommal es elindult, mukodott, minden ok volt.
Mivel nagyon kezdo vagyok a meedioval kapcsolatban es lattam hogy van egy uj, un. ultimate valtozat, amiben mar sokminden alapbol nbenne van, chrome theme, plug-inek, stb, uninstallaltam a regit es felraktam ezt az ujat, amint latom ez mar yahoo-s beta valtozat.
Sajnos valamiert nem indul el, bejon a kis ablak, hogy meedio ultimate es toltogeti a dolgokat, aztan mindig ugyanannal a pontnal, kb a csik 85-90%-nal amikor "initializing plug-ins" nel tart megall es semmi nem tortenik. Csak Ctrl+Alt+Del-lel birom bezarni, semmi mas nem mukodik.
Legyszi segitsetek mi lehet a hiba. -
gyman
csendes tag
Sziasztok,
gondolkoztam egy htpc összeállitásáról.És elkéne egy két jó tanács mert ebben a témában nem vagyok jártas ezért is kérdezlek meg titeket.Ez lenne az összeállitás:
alaplap: ASUS m4a785g HTPC/RC
proci: AMD Athlon II x2 240
ram: Geil green 2 GB DDR2 1060Mhz
hdd: egy 1 TBs Samsung de még nem tudom melyik
táp: enermax eco 400 W
ház: ezt még nem tudtam eldönteni mert max 36 cm mély lehet!A hozzászólásokat szívesen várom!
Előre is köszi!
-
tigipuf
senior tag
Zotac ION ITX nVidia ION + Intel Atom N330 CPU PCIe X16 Mini-ITX alaplap
Nekem egy ilyen kis deszka kellene,csak ne volna ilyen drága !
[ Szerkesztve ]
"Ha jól viselkedik akkor gyuszi,ha rosszalkodik akkor Gyula."
-
Joshi
titán
Jelenleg jobb választás egy Geforce kártya amelyik támogatja a CUDA-t mint pl a gf 210 ami ráadásul passzív hűtésű is. Az alaplapi AMD vga-k csak a DXVA-t támogatják tehát találkozhatsz extrém kódolású HD filmmel amit nem fog vinni. Ha külön gf vga-t veszel akkor jó a legolcsóbb AMD alaplap is ami még támogatja az Athlon II X2 240-et.
Én az 1066Mhz-es memóriát is feleslegesnek tartom(800Hhz-es olcsóbb) ha csak multimédiára akarod használni a HTPC-t, persze ha már adottak a modulok akkor hátrányod nem származik belőle.
A ház tényleg az egyik legnehezebben kiválasztható eleme egy HTPC-nek, mert ami tetszik az piszkosul drága amelyik meg olcsó az meg általában külsőre nem annyira tetszetős.ui.: az alaplap vásárlásakor fontos hogy a lehető legkisebb változatot vedd, mert akkor könnyebb lesz házat választani hozzá.
-
UsagiYojimbo
tag
"Az ION CUDA magjai viszik akkor is a lejátszás terhét, ha a film nem megy át a DXVA ellenőrzésein. A CPU ilyenkor sincs agyonterhelve."
Próbáltál már 720p -s XviD-et lejátszani???
Mellesleg az XBMC "plasma" képernyővédője (FullHD-ban) 50%-ra terheli az Athlon II CPU-t..."A róka néma volt, a holló meg süket. Kérem elnézésüket!" (Rímhányó - A róka és a holló, 5. variáció)
-
Chaser
legenda
Tervezek egy htpc szerű dolgot, de távvezérlővel gondban vagyok. Árulnak itt a ph-n sok vezérlőt, de olyat nem találtam ami be is tudja kapcsolni a pc-t, kikapcsolás általában mindnek megy. Tudtok ajánlani valamit ami bekapcsot is tud? Egér vezérlést, gombokat tudja, nem árt ha van pár gombja amit programozni is lehet, vevő egység lehetőleg kicsi legyen és erős, beépíteném a gépbe ami nem lesz túl nagy.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Joshi
titán
Ez nagyon sok mindentől függ, főleg az erre a célra ráfordított összeg. Mielőtt tanácsot adnék mindenképpen adj egy összeget amit még ráköltenél a projectre.
UsagiYojimbo:
"Próbáltál már 720p -s XviD-et lejátszani???
Mellesleg az XBMC "plasma" képernyővédője (FullHD-ban) 50%-ra terheli az Athlon II CPU-t..."Most nem kötekedni akarok de a Divx/Xvid HD nem egy befutott formátum és talán soha nem is lesz az. Persze ettől függetlenül még összeakadhat vele az ember.
Én ha bekapcsolom az HTPC-t(egyenlőre csak asztali lejátszóm van ) akkor azért kapcsolom be mert filmet nézek, ha esetleg kimegyek a konyhába egy sörért és netán bekapcsol a képernyőkímélő ami 50%-ra terheli az egyébként is 65W-ot fogyasztó procit hát lehet hogy a szívroham fog kerülgetni.Chaser: Ha ezt a megoldást választod akkor elvileg mind1 hogy milyen távirányítód van be tudod kapcsolni a PC-t. De vannak az iMON megoldásai is amikkel szintén be és kikapcsolható a számítógép. Ez utóbbi házzal együtt is megvásárolható.
-
looser
addikt
Sziasztok!
Elkezdtem HTPC-ben gondolkodni, mivel egyetlen médialejátszó doboz sem támogatja egyaránt mindegyik audio-formátumot, amit szeretnék. Tudom, a kérdés nem egészen ide illik, de létezik esetleg mégis olyan kütyü, ami képes a divx, xvid, mkv videofájlok mellett flac, ape, wav és wavpack audiofolyamokat lejátszani? Igazából ennyi lenne, ami érdekelne, s bár az Asrock ION 330HT-BD valóban mindent tudna (a bd lejátszó miatt), nekem elegendő lenne egy egyszerűbb holmi (értsd: olcsóbb ), ha fogad hdd-t (2,5" 3,5") az még jobb lenne, de legalább ismerjen fel egy külső usb-s eszközt. Ha nincs ilyen, összeraknék egy htpc-t, ezért is tőletek kérdezem. Köszi a választ.
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
Chaser
legenda
Annyival kiegészíteném, hogy max 5k-ig gondoltam, már 2.5k-ért vannak fenn vezérlők amik kompletten vannak és nem kell még külön dobozolgatni se, ha ennyibe kerül a móka inkább manual kapcsolom be a gépet. Úgy rémlik ilyet is árulnak fenn 5k körül de nem találom, láttam már ezt az oldalt, ott linkelhette valaki.
szerk: Házat meg magam csinálok a gépnek Nem kell nagy dologra gondolni, ált-ban 720p-re meg sima divxre lesz használva, tv-m csak overlay-jel tudja az 1080p-t vagy i-t, nem olyan szép. Meguntam, hogy az asztali player sok divxet se kezel, ezért lenne ez a gépezet.
Egy GB 740G lap, fogyasztását nagyon dícsérték, dxva ugyan nincs benne de olcsó. 1-2 GB ram, athlon 2 240, de lehet lecserélem egy sempronra, 250-es 80+ táp meg egy samsung F2 500GB beépítve egy fadobozba
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
Ez pl egy elég szimpatikus darab lenne nekem. 1ébként van egy codegen házikó, mx31-A2, miniITX házikó, lehet kapni vezérlővel 1ütt, kb 12k az egész. Kérdeztem olyat akinek van, ezzel megy a bekapcsolás is biztosan. Csak nekem a házikó nem jó, mert mATX a lapom, 1ébként nem rossz vétel, szabvány táp megy bele, a kódgányt le lehet cserélni.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz Enszuke #7369 üzenetére
Majd lehet veszek egyet, nem olyan drágán már láttam is, van mérőm aztán ha zabál eltakarítom De gépet ilyennel nem kapcsolnék be, meg a htpc ettől nem lesz vezérelhető. 1ébként az én cuccaim standby nem esznek annyit, hogy igazából megérződne a villanyszámlán A noti 0.5W-ot, az intel gép 2.5W-ot, monitor 2W, de azt ki is szoktam lőni. Nálam 1edül a tv ami zabál, de az se standby. Háztartási cuccok is A, vagy A+ kategóriásak.
szerk: zso79: Bestbuy napokon annyi, de ha az nincs akkor 12k. De mind1, amit beletennék nem fér el.
[ Szerkesztve ]
-
gproject
aktív tag
válasz gproject #7306 üzenetére
végülis úgy döntöttem asrockba ölöm a pénzem és nem giadaba
ezzel kapcsolatban lenne még 1-2 kérdésem
mennyivel jobb vagy másabb az asrock ion 330ht, mint a pro változat?
azt magam is látom, hogy a ht-ban -a pro-val ellentétben- van wifi és jár hozzá egy távirányító is, de nem tudom eldönteni megérik e ezek azt a +7ezret amivel többe kerül
wifi-re igazából nincs szükségem, mert van wifi usb-s adapterem, a távirányító pedig nem tudom mennyire hasznos
nekem mindenképpen szükségem lesz vezetéknélküli billre és egérre és ez ha nem igényeskedem akkor ki is jönne a 7k-ból
persze nem akarnék én ezen a pár ezresen szőrözni, máskor kapásból megvenném a ht-t, de most sajnos ez a kicsi is számítszerk.: jah még valami, lehet nagyon láma kérdés
ezeken a rendszereken, a hdmi-n jön a hang is vagy csak a kép?[ Szerkesztve ]
(realme x50 pro, <[ ultrasone 480i 580i 820 ]>)
-
gyman
csendes tag
Hát igazából olyan 100k nál sokkal többet nem nagyon szertnék érte kicsengetni!Mert nekem csak arra kéne hogy hd anyagot vigyen halk legyen és távirányítható ja és nem mellesleg jó lenn egy olyan ház amibe bele lehetne rakni egy dvd olvasót is!Ja és wifi is kéne bele mert netezésre is használnám!
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
Sziasztok!
Logitech Harmony-val szeretnék MCE-t vezérelni. A kérdés, hogy milyen infra vevőt kéne hozzá szereznem. Valahol azt olvastam, hogy az irda vevő nem jó hozzá...
-
jayjay
tag
válasz Enszuke #7364 üzenetére
Hol találok ilyen IR dugaljat?A logitech táv.-hoz kellene hogy kompatibilis legyen.A másik helyen jelenleg pedig valamilyen táv.-hoz(TV, Receiver, PC).4-5 dolgot csatlakoztatnék hozzá.
HTPC: XFX HD4830 512MB, 400W Corsair, 2x2048MB Kit OCZ, E5200,Scythe Slip Stream, GIGABYTE GA-G31M-ES2L, Scythe Shuriken, APLUS CS-GL3
-
sb
veterán
Az én kérdésemre valaki?
[ Szerkesztve ]
-
szabi__memo
nagyúr
Srácok, az nem megoldható, hogy valami infra vevőt vesz csak az ember a géphez és egy már meglevő távkapcsolóval irányitja? Tudtok ilyet?
-
szabi__memo
nagyúr
Hát itt semmi leirást nem találok, hogy milyen szoftver jár hozzá és mit lehet azzal kezdeni.
-
tlala
addikt
válasz szabi__memo #7382 üzenetére
Pedig nem sokat kell keresgélni hozzá!
KATT -
piadex2
senior tag
Sziasztok!
Szerintetek mennyiből jönne ki egy HTPC ha dvd/xvid-ezni ill. ha HDTV/Blue-Ray-ezni akarok. Szeretném ha lenne a pc-nek kijelzője (a TV-n kívül) ill. ha távirányítani lehetne, valamint csendes is lenne.
Előre is kösz a segítséget:piadex2
ps: egyelőre scart-on vagy rca-n keresztül csatlakozna a TV-re, és jó lenne ha az árban egy tv tuner is benne lenne
kontakt: +36 70 502 2167 ; mail, privát
-
piadex2
senior tag
válasz piadex2 #7384 üzenetére
Sziasztok!
Elkezdtem összeszámolni, hogy mi mennyi, úgyhogy az előző hsz-omat figyelmen kívül lehet hagyni.
Kérdés: ha egyszerre szeretnék több csatornáról adást felvenni, akkor jó megoldás-e egyszerre több TV tuner kártya beszerelése?
Kösz:piadex2
kontakt: +36 70 502 2167 ; mail, privát
-
UsagiYojimbo
tag
Az IrDA más jelformákat használ, ezért nem alkalmas ilyen célra. A nem USB-s IrDA vevők gyakran támogatnak más szabványt is, amik viszont alkalmasak rá. Ezt nehéz kívülről megállapítani. Az IrDA " USB dongle"-k viszont biztosan nem tudnak ilyet...
[ Szerkesztve ]
"A róka néma volt, a holló meg süket. Kérem elnézésüket!" (Rímhányó - A róka és a holló, 5. variáció)
-
sb
veterán
válasz UsagiYojimbo #7387 üzenetére
Köszi.
Közben nézelődtem már, de alig találok normális USB-s infra vevőt... ennyire gyér a kínálat? -
TakkerX
aktív tag
sziasztok,
arra keresnék megoldást, hogy van több szoba, több tv-vel és nem akarok mindegyik szobába egy komplett külön gépet, hanem egyet köszpontilag, ami tele van rakva Hd filmekkel és a szobákból külön akarok válogatni a filmek között, és akár 3 különbözőt egy időben képes legyen lejátszani. ilyen iptv jellegű megoldásra gondolnék. remélem érthető volt
kivitelezhető ez a dolog otthon? cat5e kábelezés megvan minden szobában.
-
szabi__memo
nagyúr
Halihó! Van valakinek J&W MINIX MX háza?? Meg tudná nekem mondani, hogy ez szélesebb mint mélyebb vagy, azaz merre 30.5cm? Köszi
-
Bitlisz
aktív tag
válasz szabi__memo #7391 üzenetére
Ránézésre szélesebb.
-
szabi__memo
nagyúr
Jujj, még egy kérdés. Nem tudjátok egy Intel DG45FC és egy E3200/3300 mennyit 'eszik'? Mennyivel lenne erősebb és fogyasztana többet? 24/7-ben menne.
És esetleg alulfeszelve mennyivel jobb?
Köszi -
sb
veterán
válasz szabi__memo #7393 üzenetére
Ott a linken a kép
Depth, vagyis a mélysége 245. De ott a felállított mérete is, ott a magasság 305mm és nyilván nem felfelé néz az előlap... szóval a szélessége a 305.
-
szabi__memo
nagyúr
Szerintem is széltében nagyobb, de két üzletben is azt mondták, hogy forditva :-o Igaz még látni nem látták, csak a netes infók alapján állitják. Ezért kérdeztem, nektek mi a véleményetek. Fura
-
sb
veterán
válasz szabi__memo #7396 üzenetére
A kép és a leírás alapján nekem egyértelmű, hogy széltében nagyobb.
-
kojak007
csendes tag
Üdv. a hozzáértő nagymestereknek,
HTPC+NAS kombót tervezek összekalapálni, és gondoltam megosztom tervemet veletek, az esetleges korrigálások végett. Kérlek mondjátok el véleményeteket, ha valami nem jó, akó sikítsatok
A cél: egy NAS, amin leginkább Blu-Ray MKV-k 1080p és egy pár DVD ISO lesz elszállásolva. Ez összekötve a HTPC-vel Gb-es LANon, ami kiköpi a dolgot a FullHD kivetítőre
NAS: Synology Disk Station DS410j
HDDs: WD20EARSHTPC:
HTPC ház: Nexus Psile [link]
Alaplap: ASUS AT3IONT-I (mini-ITX)
RAM: GEIL Value 4096Mb DDR2 800Mhz KIT ???BIZTOSAN KELL a 4GB??
Blu-Ray: LG CA10N / Sony BC-5600S [link]
HDD: valami noti 2,5"-os winyó, asszem az van a polcon
Távvezérlés: Logitech diNovo Mini bill. (ezzel üügye miindent el tudok vezérelni a HTPC front endben?)Kérdések:
1. Ez a vas bírni fogja a FullHD-s múúvikat akár az ilyen 20-25GB méretűeket is? (vagy ez nem a mérettől függ? ) Ez tudja ezt a CUDA szitut is amiről sokat beszéltek, mire is jó ez?
2. HA van olyan rész ami nem szimpatikus, akkor osszátok meg velem melyik az és miért és mire cserélnétek. A miért is nagyon fontos lenneSegítségeteket előre is köszönöm
-
dabadab
titán
-
Alex91
félisten
válasz kojak007 #7398 üzenetére
A NAS-ba a HDD-t itt nezd meg, hogy jo-e! (Ahogy elnezem, jo.)
HTPC-nek meg valami erosebbet neznek, ha hosszutavra kell! A 4 GB IMHO felesleges...
(Bar egy BR-es medialejatszon is el lehet gondolkodni, vagy egy mkv-t is tudo BR playeren. Mondjuk kerdes, hogy meg mire hasznalnad a PC-t...?)
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Sorozatok
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Premier előzetesen a Chicken Police – Into the HIVE!
- Autós topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- Call of Duty: Black Ops 6
- Motoros topic
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest