-
IT café
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tigipuf
senior tag
válasz tigipuf #6876 üzenetére
Na szétnéztem erre-arra,lehet hogy csak az asrockos atom+ion verzió lenne az ideális,nagyon tetszik,pöpec kis lap,és itt is jókat irtatok róla.Várok még a döntéssel ,hátha jön még a tavasszal 2 magos verzió is több gyártótól,elég nagy piac ez szerintem,biztos beszállnak még páran a ringbe,és szinesebb lesz a kínálat(és talán mérsékeltebb árak ,habár ezt kétlem )
[ Szerkesztve ]
"Ha jól viselkedik akkor gyuszi,ha rosszalkodik akkor Gyula."
-
Bitlisz
aktív tag
válasz tigipuf #7455 üzenetére
Mi a baj a HD4200-al? Tudtommal DTS és AC3 (Dolby Digital) kijön rajta HDMI-n (multi-channel LPCM csak 2 csatorna).
Kártyában GT210 felett mindegyik nVidia ki tudja vinni ezt, csak a DTS-HD/DDTrueHD-t nem, max multi-channel LPCM-et tud plusszban.
Viszont ha (érintetlen) HD Audio is kell, akkor ATI HD 54xx feletti kell.
Szerintem. -
Bitlisz
aktív tag
válasz tigipuf #7460 üzenetére
Ha mindenáron költeni akarsz...
nVidia nem annyira érzékeny a kódolásra, de a DXVA lejátszást be kell állítani ezekkel a kártyákkal is!
GT218 chippel 9-10ezer körül van passzív
Gainward GeForce G210 512MB PCIe
MSI N210-MD512H 512MB PCIe
ATI 4350 kb8ezertől, pl.:
HIS Radeon HD4350 Silence 512MB PCIe
XFX Radeon HD4350 HDMI 512MB PCIe
ATI 5450 kb 10-12ezertől:
Sapphire Radeon HD5450 512MB PCIe -
GerykO
aktív tag
válasz tigipuf #9381 üzenetére
Már vagy háromszor linkeltem be a topikba képminőségről szóló teszteket. A képminőség elég szubjektív, nem egy egzakt tudomány, függ a kijelzőtől, függ a szoftvertől, függ a hardvertől, függ a beállításoktól. Vedd a fáradtságot és olvass vissza. Nézd át a teszteket, mérlegelj, és dönts.
Media-lejátszó kategóriában a PopcornHourt istenítik, de arra is panaszkodtak már több helyen. Brazos előnye, kapsz analóg 5.1-es kimenetet, így nem kell lecserélned az erősítőd, ha csak olyan bemenet van rajta. Tud egyszerre több monitort kezelni, akár két filmet is visz egyszerre FullHDban. Egy ssd-vel, vagy pen-re telepített live XBMC-vel hangtalan is -de ha az éppen nem jön be, rengeteg más front-end van, ha értesz hozzá, te is csinálhatsz témát; olyan távirányítót teszel mellé, amilyet csak szeretnél-, ha NAS-ról nézed a filmeket. Ha meg akarod nézni a leveleid, nem kell átülnöd az asztali gép elé, csak pár katt, és a tv-n olvashatod, ha tönkremenne a fő géped, akkor lesz esélyed erről fórumra irogatva segítséget kapni. Ha egy médialejátszón annyira szabadon kalibrálható lenne akár a képminőség beállítása, senki nem gondolkodna HTPC-ben.
És akkor csak néhány különbséget említettem.[ Szerkesztve ]
Válaszolj a privátra!!! Elég annyi is, hogy szarok rá(d)...
-
GerykO
aktív tag
válasz tigipuf #9383 üzenetére
Sose szégyellj kérdezni! Azért vannak a fórumok, ha valamiben bizonytalan vagy, megerősítést nyerhess belőle. És nem csináltál hülyét magadból. Én is azt hittem, hogy határozott elképzeléseimhez már csak egy apró kérdés van a kiszemelt kuckóval szemben, erre pofára-esés levés volt itt ni.
Válaszolj a privátra!!! Elég annyi is, hogy szarok rá(d)...
-
Tomix24
addikt
válasz tigipuf #9381 üzenetére
Én már elmondhatom hogy szinte mindennel találkoztam.
Ha veszel Média Playert, csak Sigma chipeset érdemes venni, mert ott jobb a kép mint a Realtek chipeseknél. És 720p-ig észreveszel külömbséget a HTPC-kel szemben is, mert a Sigma chip-es lejátszók feljavítják a képet(WD TV, Popcorn, stb).
Ha csak filmnézésre kell gép, esetleg youtube, akkor WDTV Live. Ha kel torrent, Yamj, boritókezelés, HD hang, akadásmentes filmnézés/zenehalgatás, kódolástól függetlenül, rohadt jó support-al, akkor Popcorn A-200/210.Ha viszont akarsz játszani, torrentezni, fényképeket szerkesztgetni, videót vágni, Neten böngészni, és nem zavar hogy egér/billentyűvel nézel filmeket kényelmes távirányító helyett, akkor HTPC. Azok közül is az AMD Brazos alapra építve. A képminőség a filmeket tekintve nem rossz, de nincs meg az AVI feljavítás, tehát ott rosszabb a kép. 720p/1080p-nél nem látok külömbséget. 2 nap totál szívás volt nekem, hogy gyors is legyen a rendszer, és a filmek se akadjanak, de minden beállítható. Én már nem mennék vissza a media playerekre.
Persze lehet itt is kiegészítőket venni, pl a Rii mini
[link] -
Csicsóka
őstag
válasz tigipuf #9383 üzenetére
Az E3200-as cerkás konfigod fogyasztását mérted e? Mennyi volt?
Mostanában nagyon kevés pénzből össze lehet dobni egy ilyen konfigot, és megfordult a fejemben, h nem Brazos lesz hanem egy ilyne olcsó 775-ös foglalat köré épült gép. A G41 G43 Intel VGA-k is tudnak grafikus gyorsítást, nem is beszélve esetleg egy Nvidia-s külső VGA. Egy MSI GT210 passzív hűtésű kártyám úgy is a fiókban pihen. Az E3200 teljesítményben pedig brutálisan túltesz a harmat gyenge Brazoson. Szóval ha igaz lenne az a huszonpár Watt üresjárati fogyasztás, amit olvastam vhol, meggondolnám a dolgot. -
-
Bitlisz
aktív tag
válasz tigipuf #10815 üzenetére
Itt vettem.
Ja, Windows 7 Home Premium 32bites van fenn (gyári winyót el sem indítottam, ment a vitrinbe). Tettem bele SSD-t, +4GB RAM-ot.
De nem HTPC-nek használnám, csak érdekelt mit tud ezen a téren.Megmértem, és max 17,5W (ennél többet nem sikerült fogyasztatni vele a prime95+több youtube video ).
Wifi bekapcsolva, kijelző kikapcsolva az idle 7,5W (ugyanez kikapcsolt wifi, de LAN kábel bedugva 6,8W).
XBMC mkv lejátszás (wifi-n) 1080p 14W (LAN és kikapcsol kijelző 10,4W), 720p 12W (LAN és kikapcsol kijelző 9,6W).Nem lenne rossz ötlet, ha egy ilyen AMD C-50/C-60-at leintegrálnának passzív hűtéssel mondjuk fél/harmad Mini ITX méretre.
Lehetne rajta 1 mem foglalat, 1-2db SATA, 1-2 USB, (Gigabit?) LAN meg HDMI csatival.
És mindezt adnák max 20ezerért[ Szerkesztve ]
-
zsigus
őstag
válasz tigipuf #12341 üzenetére
"Blu-ray,,,most őszintén a megnézett filmek arányában mennyire jelentkezik egy átlag felhasználónál?"
Nálam és sztem sok más igényes embernél azért jelentkezik (akik nem 32"-os FHD TV-t vesznek házi-mozi célra, és nem is LCD-t, hanem egy méretben megfelelő filmezésre való plazmát, vagy netalántán projektort [minél nagyobb kijelző annál lobban előjönnek a hibák]).
A filmeknél nem csak a felbontás számít, hanem a bitráta is. Egy 1080p-s mkv rosszabb minőségű mint egy BD (nem is kérdés, természetesen), bár filmenként változik, hogy mennyi érzékelhető különbség van közöttük. Egy lapos romantikus filmhez bőven elég egy 1080p-s mkv, komolyabb filmekhez viszont nem. De minden filmnél látható a differencia, csak nem biztos, hogy megéri 10-15 helyett 22-23 gigát tárolni, vagy letölteni.
Én is megszoktam nézi nem HD-s minőségben amit várok, de később ami érdemes rá, azt szeretném a lehető legjobb minőségben (is) látni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Építő/felújító topik
- trek81 károsultjai
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- PlayStation 5
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Logitech Astro A50X White
- Eladó JBL TUNE 130NC/TUNE 230NC/ TUNE BEAM BONTATLAN/EREDETI Bluetooth fülhallgatók
- Eladó JBL Flip 5 BONTATLAN/EREDETI Bluetooth hangszóró
- JBL T750BT EREDETI/BONTATLAN Bluetooth fejhallgatók
- Eladó EREDETI/BONTATLAN JBL Partybox Encore bluetooth hangszóró (Karaoke funkcióval, mikrofonnal)!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest