Új hozzászólás Aktív témák

  • band1103

    őstag

    válasz UdVi86 #6424 üzenetére

    Szvsz a 240-es proci (65W) elég lesz a maga 2800Mhz-es sebességével de ha lesz lehetőséged akkor a fogyasztás miatt inkább 240e-t válasz (45W). De mivel mindkettő ugyan az a maggal és ugyan az a steppinggel készül ezért simán menne a 240-es azon a feszkón amin a 240e de csak mert csökkented a fogyasztást legfeljebb a stabilitás csökken (de az is csak egy szint alatt) de nem a teljesítmény. 4 GB ram is jól jöhet pl a Photoshop-hoz ha profi-műhely szinten akarod használni de akkor tudod hogy 64 bites op.rendszer kell neked. Diszkrét vga pedig tényleg csak akkor fog kelleni neked ha játszani is szeretnél más esetben fölösleges de erre te is rájöttél :R .

    "Vagy érdemesebb nvidia chipsetes lapot nézni?"

    AMD alaplapok között eddig nem volt olyan nV chipset ami felvehetné a versenyt a 780G vagy 785G-vel. Ez egyfelől szomorú is mert így ki volt lőve a valódi FULL HD támogatás.Miért mondom ezt?
    Most egyben petyuska74-nak is válaszolok. Mert az ATI VPD-je amit UVD-nek neveztek el az erő tekintetében nem olyan fejlett mint az nVidia VPD-je amit ők egyszerűen csak VP-nek neveztek el. A VP2-es sokkal erősebbre lett építve mint a UVD2 vagy 2.2. Ennek köszönhetően a VP2 vagy 3 az olyan bonyolultabban kódolt mkv filmeket is tudja gyorsítani amit UVD2 vagy 2.2 nem.
    Ez tehát nem annak köszönhető hogy "átkonvertálásnál nem szabványokat, hanem saját beállításokat használnak" hiszen mindkét VPD ugyan azt a szabványokat használja a gyorsításhoz (DX). Az igaz hogy az ATI sokkal több képjavító algoritmust használ melynek köszönhetően az UVD-vel "lejátszott" filmek szebb képet produkálnak de gyorsításhoz ő is a DX-et használja.

    Viszont átböngészve az nVidia oldalát fellelhető azon VGA-k és IGP-k listája ami támogatja a CUDA interfészt amiben megtalálhatjuk a GF8200-es IGP-t is. Tehát a CUDA esetében nem szoftveres gyorsításról van szó hanem egy megoldás amivel más fajta hardveres gyorsítást lehet elérni az nV GPU-kban. Tehát gyorsításra már nem a VPD-t fogja használni hanem az egész GPU összes shader processzorát. Tehát így lehetséges hogy a 8200-es IGP ami eddig szarúl szerepelt HD gyorsításos tesztekben (mivel ott inkább a DXVA-t nézték mert akkor még szó sem volt CUDA-ról) most már egy CUDA-ra felkészített codec segítségével teljes vállszélességgel tudja támogatni és gyorsítani a HD filmeket. Jobban mint az ATI. Ha valaki az ATI a saját ilyen megoldását (mert van neki úgy nevezik hogy ATI stream) a lejátszások gyorsítására is elérhetővé tenné akkor az ATI GPU-k is "mindenevővé" válnának.
    Bár vannak jó hírek! Azt hallottam hogy a CoreAVC ami a 1.9.5.0 -óta jól támogatja a CUDA-t a 2.0-tól kezdve fel lesz készítve az ATI stream támogatására is.

    A fene! most én tököltem sokáig a pötyögéssel és te voltál a gyorsabb stevve :DDD

    stevve: De csak akkor küldi át a CUDA-nak ha olyan player vagy codec van használatban ami támogatja azt. (de ezt te is tudod csak finomításra szorult a hsz.-ed :R ).

    [ Szerkesztve ]

    "A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #

Új hozzászólás Aktív témák