-
IT café
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
LLKobe
veterán
válasz Celtis #45289 üzenetére
Na tegnap felupgrade-eltem a legújabb LibreElec alfára, hát van vele probléma sajnos.
A legnagyobb, hogy akármit állítok filmnézés közben folyamatos tearing van, mindig ugyanazon a pontján a képnek.
Este visszamegyek stabil verzióra, azzal nem volt gond.Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
dagobah
csendes tag
válasz Celtis #45302 üzenetére
Feltettem az OE-t és onnan upgrade-eltem LE-re a frissítés látszólag rendben lefutott de újraindítás után betöltés közben ugyanúgy megállt és nem indult el az LE.
Pesszimista ember nem létezik. Aki azt állítja magáról, hogy pesszimista az valójában nem más, mint egy jólértesült optimista.
-
dagobah
csendes tag
válasz Celtis #45305 üzenetére
update-ként ezt: LibreELEC-Generic.x86_64-7.90.007.tar
friss telepítéshez ebből LibreELEC-Generic.x86_64-7.90.007.img.gz készítettem pendrive-ot.Pesszimista ember nem létezik. Aki azt állítja magáról, hogy pesszimista az valójában nem más, mint egy jólértesült optimista.
-
drdr
senior tag
válasz gjanner #45273 üzenetére
Ez nekem is megvan. Nekem a 17-es Kodi csinálja főleg. Bizonyos részek állnak a képenyőn a többi ugrál és zölden villog is.... Hang megy tovább. 16-ban (Jarvis) ott néha megakadt fejezet ugráskor, de beletekerésre többnyire ment tovább... Egyébként ezt tapasztalom már legalább Gotham óta AMD-n (A8-7600).
Legfrissebb Crimson Catalyst 16.92 fenn, régebbit nem tudtam feltenni a friss windows-ra az újabb bétaval meg ue. a helyzet. Éppen ezért riportoltam is a hibát itt: http://trac.kodi.tv/ticket/16979
(A cím ne tévesszen meg senkit, telefonról nyomtam, BD-t átírta BE-re )
A Kodi csapata azt mondja AMD driver hiba... Intelen teszteltem, ott jó valóban. Akinek ilyen problémája van ezen a Bug ticketen riportálhatja/támogathatja (még a végén kiadják a Kodi-t az AMD hibára hivatkozva...)
AMD a legfrissebb driverében ír H264-es dekódolási hibákról... Viszont nekem a Jarvisban még nem jelentkezik ilyen durván ez a probléma, mint Kryptonban...
[ Szerkesztve ]
-
hm15
senior tag
AM1 és a 16.1-es verzió nálam minden tekintetben hibátlan, viszont a 17-es kritikán aluli. Kipróbáltam a beta 4 verziót, el sem tudom képzelni, hogy valaha stabil legyen, gyakorlatilag minden funkcióban találtam valami hibát. Lehet, hogy ha következő fejlesztésnél Intel Kaby Lake-re vagy valamelyik AMD HDMI 2.0 rendszerre váltok, belekezdek tanulmányozni a külső lejátszókba, hogy legyen egy menekülési útvonal, ha a Kodi ennyire gyalázatos.
Ahogy tájékozódtam, a fejlesztők nagyon elmentek Android és Linux irányba, minimálisra hanyagolva a Windowst és ez már meg is látszik. Meg vagyok elégedve a belső lejátszóval, égető szükségem nincs MPC-HC-MadVR-ra, de valós esélye van, hogy a Windowsos Kodi megmarad szimpla felületnek, jukeboxnak.
[ Szerkesztve ]
-
dunkel
őstag
Mondom a tutit azoknak akik filmet szeretnének nézni Windows alól és nem frissítgetni meg szenvedni, hogy ez nem megy az nem megy. AMD A8-7600 és társai alá:
1. Windows 10 install (esetleg frissítéseket egyszer felengedni)
2. Windows frissítés kikapcsolása
3. 14.12 AMD driver
4. Kodi 16.1 install (vagy 16.1 Dsplayer+madVR+Sanear)
5. filmnézés
6. 4K-ra váltásig ismételni az 5. pontot -
törölt tag
Köszönöm a tanácsot, teljesen igazad van!
Kb 2 órája nyomkodom meg állítgatom a lehetőségeket. Egy koncert felvétel alapján, de talán nem ez az etalon. Nincs olyan tesztvideó, amit ilyen célra készítettek? Valami olyanra gondolok, mint a 100éve a "monoszkóp". Ti mivel állítjátok?
Tudom, hogy szubjektív és TV, valamint szem, fény függő, de azért jó ha akad némi mankó.
Optimális beállítás az egyik videóra nézve, a másikon okozhat rossz képet.
-
Calogero
addikt
válasz Patice #45121 üzenetére
Az a kis alaplap teljesen elvész a nagy házban [link]
A táp rögzítésénél szerencsém volt, hogy gyárilag volt a házban olyan lyukak kifúrva, ahová pont befért.
Igaz vennem kellett egy 24 tűs ATX hosszabítót, hogy elérjen a lapig. [link]A bekapcsolást távirányítóról úgy oldottam meg, hogy a BIOS-ban engedélyeztem az USB-ról való bekapcsolást. A "távirányítón" van egy on/off kapcsoló, így ha off állásban akkor nem lehet bekapcsolni a gépet, ha pedig on-ra van kapcsolva akkor bármely gomb elnyomására indul a gép.
A usb-s vevő egység 6 méterről is vette a jelet, a világítás is jól használható [link] [link]Nagyából mindent sikerült beállítani a KODiba, megy a online sorozat nézés, lemezről,hálózatról a filmek nézése, gyári DVD filmek nézése. Egyedül a Blu Ray filmek lejátszása nem megy lemezről.
-
dunkel
őstag
válasz bajnokpityu #45318 üzenetére
Királyság
-
MasterMark
titán
-
drdr
senior tag
válasz dunkel #45317 üzenetére
Nem tudom. Amd-vel sosem sikerült még normálisan Linuxon kodi-zni... Windows-on kisebb problémákkal Jarvis jó. A Krypton van szét ba...rmolva... log-ban látszik, hogy dekódolási hibák vannak, de Jarvison nem látszik a képernyőn. Mellesleg nem egyedi probléma...PDVD-vel sincs gond.
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz MasterMark #45320 üzenetére
Van benne min. 4 féle, hagy ne írogassam már le őket, szét kéne szedni. Egy tipus volt aránylag hangos, a többi, , pláne leszabályozva halk. 80% eséllyel csöndes lesz.
eladó topping dac
-
MasterMark
titán
válasz bajnokpityu #45322 üzenetére
Igen írd le.
Leszabályozva minden halk, kérdés hogy nem csinál semmit.
Switch Tax
-
jaffa 2843
Ármester
Sziasztok!
Elkezdtem kacsintgatni a HTPC összerakás irányába. Ebben szeretnék egy kis segítséget kérni.
1. pontosan mire szeretnéd használni? * Elsősorban jövőbiztos, HEVC 4K képes eszközre gondoltam. Méretben minél kisebb, annál jobb. Mini ITX lenne az ideális.
2. van-e már bármilyen komponens (pl. merevlemez, memória stb.) hozzá? Nincs, minden kellene hozzá.
3. mekkora összeget szánnál rá? Nincs elképzelésem, egyelőre mindent meghallgatok.
4. csak új alkatrészekben gondolkodsz vagy használt is szóba jöhet? Elsősorban új, hazai boltból.[ Szerkesztve ]
#### Egeres közvélemény-kutatás | http://goo.gl/forms/egt3lQRWsh ####
-
PuMbA
titán
válasz jaffa 2843 #45324 üzenetére
Jövő év elejéig vársz és megveszed a leggyengébb Kaby Lake LGA1151-es Celeront, ami tudni fogja még a 8K videókat is és maximum 30W körül fogyaszt. Filmnézéskor 10W kb. a mostani generációból kiindulva. HDMI 2.0-ás alaplap feltétlenül kell majd hozzá. Jelenleg csak dedikált VGA- tudják teljes mértékben a 4K-t.
[ Szerkesztve ]
-
canniball
nagyúr
válasz jaffa 2843 #45326 üzenetére
HTPC szinten nincs semmi gond a celeronnal, többen toljuk integrált alaplappal, céleszközről lévén szó pont megfelel, nem kell ide erőgépet építeni. (Persze ha extra igényeid vannak az más kérdés.)
[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
tirszin
senior tag
válasz jaffa 2843 #45326 üzenetére
Semmi értelme erősebb procit venni a celeronnál, sőt nagyobb lehet egy erősebb procival a nyugalmi fogyasztásod és nem fogod győzni hűteni egy pici méretű ház esetén. Így lesz egy jó (szél) zajos HTPC-d.
Rendezvényfotózás, kerékpárversenyek: https://nutrixxion.hu/tirszinfoto Fb.: https://www.facebook.com/tirszin.foto
-
drdr
senior tag
Ez a Krypton Beta5 katasztrofális... Ami eddig jó volt, most az is akadozik, szaggat...
-
zsolt501
nagyúr
Már lehet kapni az új intel alaplapokat J4205-ITX és a ASROCK J3455B-ITX az árak is elfogadhatónak tűnnek már így kezdettől is, és várható hogy lesz olcsóbb is talán.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
zsolt501
nagyúr
Nagyon úgy néz ki hogy az Asrock J4205-ITX lapra fogok építeni egy filmnézős rendszert, itt ezen csak film nézés lesz semmi más, remélem max minimális kompromisszumok nélkül fogja majd leváltani a Popcon A300-at, itt igazán a távirányítástól tartok igazán, alapvetően FHD anyagok lesznek a feladatai a gépnek, illetve az hogy idősebbek is könnyen kezelhessék 2x4GB ram menne bele egy 128GB-os SSD és egy 1TB-os HDD semmi több.
Viszont van egy külső LG DVD íróm, azt szeretném még usb-n mellé tenni, hogy néhány réges-régen kiírt filmet illetve eredeti DVD-t és audió CD-t le tudjak vele játszani, viszont jó lenne, hogy a készülék olvasási sebessége szabályozható lenne, mert írott anyagok esetén nagyon fel tud pörögni feleslegesen ami így zavaró tud lenni, régen létezett win alá olyan program amivel az olvasási sebességet lehetett szabályozni, nem tudom Linux (LibreELEC) esetén ezt meg lehet e oldani valahogy.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
devil-k
nagyúr
Aki esetleg szeretne HTPC építeni In Win Chopin házba, annak bátran ajánlom. Igaz, ez nem mozi célra lesz elsősorban, de ettől függetlenül jó kis beruházás.
[link]- mozi bolondéria -
-
zsolt501
nagyúr
válasz devil-k #45333 üzenetére
Tetszik, a táp mennyire hangos, mennyi hangja van? Itt nem a gyártó leírására vagyok kíváncsi, hanem szubjektív megítélésre.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
devil-k
nagyúr
válasz BullZeye #45334 üzenetére
Pofás kis darab egyébként.
(#45335) zsolt501
33.000 Ft a 150W-os táppal együtt. Nagyon halk az egész gép, egy szavam nincs rá.
A teljes konfig egyébként:
- ASUS B150I PRO GAMING/AURA
- CRUCIAL 275GB MX300 SATA3 2,5" SSD
- HyperX 16GB FURY DDR4 2133MHz CL14 KIT
- INTEL Core i3-6300 3.80GHz 1151 BOX
- NOCTUA NH-L9i- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
-
devil-k
nagyúr
válasz jaffa 2843 #45339 üzenetére
Nem rossz ötlet! Szólhattál volna hamarabb is.
Dorian
176.000 Ft- mozi bolondéria -
-
zsolt501
nagyúr
válasz jaffa 2843 #45339 üzenetére
Én tuti nem fújnám, hanem eloxáltatnám, az azért minőségibb, és kevésbé tud lejönni, mert a fújt festés könnyen le tud jönni.
-
PrinceHerceg
őstag
Sziasztok!
Szeretném megtudni, hogy pontosan hogyan kell a KODI apk-t SONY Android TV-n úgy beállítani, h átengedjen DD5.1 + dts hangsávot a lenti sorrend értelmében!
PC -> HDMI - > TV -> AMP
THX
-
Celtis
veterán
válasz PrinceHerceg #45344 üzenetére
Itt nézz körül.
Anno én is próbálkoztam, de soha nem lett tökéletes a Kodi a Sony TV-n. Az élő TV használhatatlan volt, úgyhogy nem is erőlködtem, de azt hiszem az android miatt a kadenciahelyes lejátszás sem hibátlan. Továbbá a 3D Kodiból nem megy. Egy ideig volt egy kerülőút, de a Sony a javítás helyett a kiskaput is bezárta.Amúgy érdemes lenne a hivatalos Kodi helyett az SPMC-vel próbálkoznod, ami egy kifejezetten androidos Kodi ág.
-
Celtis
veterán
válasz PrinceHerceg #45346 üzenetére
Pedig abban a topicban többször is volt szó arról hogyan jön ki az 5.1. Nekem is ment, de már nem tudom mi volt a helyes beállítás. Nagy trükk nem volt benne. Talán a tv audio kimenet beállításával kellett játszani. 3 üzemmód van, nem sok kombináció.
-
morfondőr
őstag
Üdv!
Nem 100%-ban ide tartozik, de szerintem tudtok segíteni! PC-ről szeretném a képet egy full hd TV-re továbbítani, de az a gond, hogy bő 10 m kábel kellene hozzá. A vga-n egy dvi port, ami szabad. A kérdésem az, hogy egy ilyesmi dvi-komponens átalakítóval és bő 10 m rca kábellel normális minőségű képet lehetne továbbítani? A hang pedig jack-jack kábellel lenne megoldva. Másik opció a dvi-hdmi, csak úgy hangot már nem tudok átvinni.
Előre is köszi a segítséget!Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
cinemazealot
addikt
válasz morfondőr #45349 üzenetére
Ez az átalakító csak abban az esetben lenne működőképes, ha a DVI kimeneted szolgáltat analóg jelet is, tehát a kimeneted pontos neve DVI-I vagy DVI-A (irodalom). A termék leírásában ugyanis ez áll: "Convert your ANALOG DVI signal to RCA component video with this compact ANALOG DVI to component adapter" ... "This adapter is not compatible with PC or Mac video card outputs unless specifically stated in your video card. Both devices MUST support Y, Pb, Pr (sync-on-green) signals"
Bő 10 méteren egyébként esélyes, hogy az analóg jelnek, komoly mértékben romlik a minősége, ezért én megpróbálnám vagy egy minőségibb HDMI kábellel (a DVI ugyanis kompatibilis lehet a HDMI-vel), vagy egy HDMI-UTP => UTP-HDMI átalakító párossal, amiből van aktív is, passzív is. Persze az aktív átalakító nem olcsó, a passzív meg lehet, hogy nem visz át ekkora távolságot. Ugyanakkor a megoldás előnye, hogy a nagyobb távolságot CAT.5E kábelekkel tudod áthidalni, ami jóval olcsóbb és könnyebben csatornázható/behúzható, mint a HDMI.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest