Új hozzászólás Aktív témák

  • Patice

    Topikgazda

    válasz Balerik #39434 üzenetére

    Egyszer kíváncsi lennék egy összevetésre a két "fejlesztési irányt" képviselve, hogy pl. TV-n mennyit jelenthet a MadVR több algo-ja AMD APU-n, AMD dedikált VGA-n szemben az Inteles IGP-k képével, alap Kodi-val, alap skálázókkal, vagy akár Braswell-lel szemben. :B

    (#39443) LógaGéza:

    A 4K és HEVC dekódolásra még nagyon képlékeny a gyártók megoldása, nem tudni, hogy lesz-e biztosan fix funkciós egység ("hardveres gyorsítás") az IGP-kben (mint pl. az ARM-os rendszereknél már most is), vagy VGA-kban, vagy pusztán szoftveresen lesz ez megoldva, esetleg egy köztes, ún. hibrid módszert dolgoznak majd ki erre.

    Skylake IGP már tudja a HEVC-t dekódolni hardveresen, i5 és i7 már enkódolni is képes. AMD szintén képes erre az újabb VGA-ikban, meg APU-kban, a döntő dolog mindkét gyártónál a driver lesz, ill. az, hogy a 4K anyagok - ha végre megjelennek (2016 januárjára ígérik most) - miben lesznek "tálalva" felénk, hétköznapi userek felé.

    h.264-gyel kódolva már most is sok cucc megbirkózik a 4K anyagokkal (FullHD-re leskálázva), a natív 4K kimenetet meghajtani megfelelő frissítési frekivel már komolyabb feladat, és még itt mindig csak 8 bites anyagokról beszélek. A 10bites anyaghoz megint csak erőgép kell, de szvsz. pár éven belül ez is változni fog, és ennyi idő után már a Braswell szintű kis gépek is gond nélkül fogják vinni ezeket is.

    A helyedben vagy várnék az építéssel, vagy nem 5 évre építenék. :))

    (#39448) Balerik:

    bajnokpityu tapasztalata alapján nem lehetetlen egy viszonylag csendes gép építése dedikált , erős VGA-val, csak akkor nem szabad kis házban gondolkodni.

    MiniITX topik is erről szól, hogy hogyan tudják lehűteni a mini gémer konfigokat, sokszor elég kevés sikerrel. A fizikát nem tudják megváltoztatni, erős gép esetén kell a szellős (~ nagy) PC ház.

    (#39451) pitepeti71:

    BD miatt PowerDVD kell neked, alap kodi-ban kell majd meghívni, hogy a BD.iso-kat. Ehhez a feladathoz elég egy integrált procis lap is. :K

    (#39452) devil-k:

    Szvsz. csak akkor, ha árban is értelmes alternatíva lesz AMD APU-hoz képest. Ha nem, akkor dedikált VGA-s megoldás lesz csak jó neked is.

    (#39453) Compika:

    Attól függ, hogy mit vársz a Skylake-re váltástól? 4K kompatibilitást? Ha igen, akkor először várd meg, hogy megjelenjenek az anyagok és utána térj vissza ehhez a kérdéshez. Szerintem most még nem éri meg neked váltani.

    (#39458) Stukker1987:

    Ha mindenképen Win10 lehet csak az alap, akkor ki kell "belezni" az OP rendszer felesleges folyamatait. A többi csak alap Kodi lehet jelenleg Win10-en.

    N3150-es lapom van már 4 hónapja, de újra kéne raknom a Win10-et rajta, mert a legutóbbi belezés során sikerült nagyon kibelezni és "belehalt". :D
    Meg amikor hozzájutottam a laphoz, akkoriban jelent meg a Win10 is és a Braswell driver akkor még nem igazán nyerte el a tetszésemet. Most már talán érdemes lesz próbálkoznom, hogy a Win10 is túl van már a második nagyobb frissítési körön. :K

    Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

Új hozzászólás Aktív témák