- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
-
IT café
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MasterMark
titán
válasz rayoliviero #38248 üzenetére
Ha nem használod a médiacenter tulajdonságokat akkor lényegében semmi. (MPC-HC-t kicsit nehezebb beállítani.)
Képbeállításoknál van egy olyan, hogy teljesképernyős ablak, valódi teljesképernyő helyett. Ezt ha bepipálod, akkor tudsz böngészni, meg mást csinálni a monitoron, mert nem fog kicsibe ugrani.
Switch Tax
-
törölt tag
válasz MasterMark #38242 üzenetére
No, pölö ha csak chroma up és Intel, akkor Kodi alatt software ill DXVA is Lanczos + anti ringig algoritmust használ. Ezért ha a 1080p profilnál említett egyéb szűrőkre nincs szükség, vagy tévén úgy gondoljuk nem fontos, 35W TDP Skylake mellett bőven megfelelő minőségű a gyári Kodi. A felskálázó képessége is.
Miközben néhány Nvidia VGA chroma up és image up bilinear-t használ! Tehát elméletben előfordulhat, hogy a VGA-nak szarabb, illetve pontatlanabb képe lesz Kodival mint egy Intel IGP-s HTPC-nek. Ezen persze segíthet a Kodi Enable HQ scalers opció.
btomi: itt még találsz porrá nagyított képeket különböző algoritmusokkal, hasznos infókkal. Nagy része persze elavult mára.
[ Szerkesztve ]
-
rayoliviero
veterán
válasz MasterMark #38251 üzenetére
-
rayoliviero
veterán
válasz MasterMark #38251 üzenetére
Ha az erősítő HDMI menüjében a Standby Through-ot BD-re teszem (BD-re kötöttem a PC), akkor gép újraindítás után elmegy a kép a monitoron. Standby módban is kimegy ilyenkor a jel a tv-re, de ettől miért megy el a monitoron a kép...
-
MasterMark
titán
válasz rayoliviero #38254 üzenetére
Esetleg más megjelenítőnek veszi?
Hogy "megy el"? Fogd és tedd vissza a beállításokban kiterjesztésre.
Egyébként gyanítom megint valami Intel driveres móka lesz a háttérben.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
rayoliviero
veterán
válasz MasterMark #38255 üzenetére
Beállítom a Standby Through-ot, kikapcsolom a tv-t (miközben ki van terjesztve), ahogy kikapcsolom, a monitoron is elmegy a kép. Vagy gép újraindításkor csak a tv-n jön be, monitoron nem.
Akkor kikapcsolom ezt a standby throughot.
Szereted az Intelt, látom. Régen én is AMD-s voltam, de már Inteles maradok.
Szerk:
Monitor a számítógéppel DVI. Erősítő-gép HDMI, erősítő-tv HDMI.
[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
válasz rayoliviero #38256 üzenetére
Monitorra hogy van kötve a kép?
szerk.: Nincs bajom az Intellel amúgy, és egyik se "vagyok".
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
rayoliviero
veterán
válasz MasterMark #38257 üzenetére
Lehet érzékeli, hogy a HDMI van használatban és lekapcsolja a DVI-t.
De amint visszakapcsoltam a tv-t, a monitoron is visszajött. -
generic
senior tag
N3150dc-itx-hez kapott táp mennyit bír? Hany db hdd--t lehet rakotni? Plusz lenne egy ssd is.
-
Melorin
addikt
Sziasztok.
Kodit használok és van egy kis problémám vele.
Automatikusan frissíti a médiatárat óránként, mert torrentről folyamatosan érkeznek filmek.
Viszont néha felugrik egy szöveg, amiben valami olyan áll, hogy nem sikerült kapcsolódni a távoli kiszolgálóhoz. Mindenképpen kapcsolódni szeretne? Igen/Nem.
Ez miért lehet? TMDB-t használok scrapernek. -
xtremetuning
addikt
-
Melorin
addikt
Y vagy Í gomb.
-
devil-k
nagyúr
" A Kodinak mi az előnye az MPC-HC-val szemben?"
Nézd meg, hogy mit nyújt/hogy néz ki a Kodi, számos előnye van, nem olyan puritán az egész, mint az MPC-HC. Ráadásul be lehet hívni az MPC-HC-t külső lejátszónak is.
(#38261) Melorin
Állítsd be, hogy azt a mappát (torrent) hagyja ki a médiatár ellenőrzésből. (jobb klikk, szerkesztés, nem tudom most fejből)[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
bajnokpityu
félisten
válasz #75912448 #38192 üzenetére
Én meg mindig meglepődok kínai van a micsuban. Pedig kizárt, h jobb vetíto lenne, mint Tiéd. Valszeg másra vagyunk erzekenyek. Nem mondom, van előnye a lin tapnak, De kb azonos áron a vga nekem többet hozott. Nomeg Nem nagyon rossz kapcsitapot használok.
Ventit ugyanúgy Nem hallani.
eladó topping dac
-
btomi9
aktív tag
válasz #75912448 #38252 üzenetére
Köszönöm! Olvastam a többi tanácsodat is. A kadenciahelyes lejátszást tudja a skylake IGP kodival?
Egyébként akár madvr, akár skylake, hogy viszonyul ezeknek a képminősége a Popcorn C300-hoz? Én sosem tudom megmagyarázni a kétkedőknek, hogy egy okostelefon szintű processzor, minimális memóriával és egy kis célra tervezett képjavító chippel nem tud versenybe szállni a komoly számítási- és grafikai teljesítményű erősebb, és évekkel újabb technológiákkal. Ez csak az én tippem, nyilván egymás mellé kell tenni a kettőt és megnézni.
-
törölt tag
válasz btomi9 #38268 üzenetére
Igen tudja.
Nem csak neked, másnak is szolgálhat nagyon fonros infóval: alább bedobok 2 táblázatot a kérdéseddel kapcsolatban algoritmusokés szűrők madvr tekintetében, fontossági sorrendben, felbontástól függően. Pirossal kereteztem 1080p>1080p-t. Tisztán láthatod mennyire más beállítások fontosak, mint pl SD>HD esetében. Egyiket élesítheted, másikat kizárt, egyiknél nagyon fontos a Luma Doubling, másikánál szinte lényegtelen, végtelenségig sorolhatnám.
Részletesebben megtalálod a HARDWARE SUGGESTIONS, MADVR PROFILES & ADVANCED SETTINGS fülön a DSplayer linken. Nyilván nagy átlagra, szokásokra és megjelenítőkre vonatkoznak, némi szakértelem szükségeltetik a fentieket a tévéhez, vetítő képességeihez igazítani.
-
törölt tag
válasz #75912448 #38269 üzenetére
hagytam időt értelmezni a táblázatot
Jó példa felskálázásnál milyen fontos a Luma Doubling: 2x - super-xbr150, Chroma Doubling: 2x super-xbr150 + Upscaling Refinement: SuperRes stb, ezek felelnek a nagyon pontos végeredményért. És további sharpen szűrő nem véletlenül nincs. FullHD be-ki estén nincs akkora jelentősége, vagy semmilyen, inkább a kép pontosítása szükséges, ízlés szerinti élességgel.
Ahogy lehet 1080p-t is felskálázni, szintén eltérő setup.
Popcorn/Dune > HTPC, Még egy napon sem lehet említeni a két felállást. Full HD szorosabb a verseny.
-
törölt tag
válasz bajnokpityu #38265 üzenetére
+ XT.
Pontosan! Többek nem tudják, mi már kitárgyaltuk, hogy kissé eltérő utat járunk, de mindkettőnk megoldása egyforma jó végeredménnyel szolgál, szimplán ízléshez, és a házimozi lánchoz igazított. Nekem mindkettőből megfelelne egyik, ha nem lenne a másik.
Mindig fizetünk azért valamilyen árat, ha a finomságot erővel letoljuk, vagy az erőn nyert plusz oltárán fizetünk a finomság javaiért. Soha nem én leszek, aki kiáll valamiért és bottal nem piszkálja a másikat.
(#38270)
Pontosítva
Popcorn/Dune > HTPC, Felskálázáshoz még egy napon sem lehet említeni a két felállást, ég és föld lehet a HTPC javára. Full HD szorosabb a verseny, de részletekbe nem mennék mert lelkeket taposnék...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #75912448 #38271 üzenetére
Egyébként ha már mélyre ástunk és említettem tegnap, az A10 GPU-ja pont annyival erősebb az A8-hoz képest, hogy szuszt hagyván a rendszerben képes azokat az algókat futtatni, ami 1080p-hez igazán szükséges. Magyarul egy VGA-nak kimaxolva sincs mit hozni a saját láncomban.
Ebben most közrejátszik a madshi féle sub filter javítás, ami nagyon fontos volt DSplayerhez. A black bar fejlesztésről nem beszélve, plusz a finomodó szűrők. Ezek nélkül DS elhalhatott volna, meghagyván Kodi+MPC vonalat, vagy amin én is elgondolkodtam, egy nagyon könnyű Skylake-Kodi HTPC.
Nyilván aki alacsonyabb felbontású anyagokat néz, sorba köthet 2 VGA-t is csúcskategóriából, az sem kevés.
-
törölt tag
válasz xtremetuning #38274 üzenetére
Igen, de valamelyik új Skylake i7-nek is kéne tudni hasonló erőt felmutatni.
Ami még valós probléma, nem csak jó minőségű, de hibátlanul működő bit pontos audio kimenetet kreálni. Utóbbi Kodinak nem probléma, out of box működik. Kodi+MPC-re 3-4 különböző opció lehetséges, hozzáigazítva eltérően működő hardverekhez. Végeredményben OK. Ellenben Kodi/DS egyelőre csak 1 út van (vagy 1-et ismerek), és ez még nem 100%-os.
-
törölt tag
válasz bajnokpityu #38276 üzenetére
Persze, még A8 is elég, viszont az A10K IGP-je tuningolható. Pici tartalék kellett, nem több. Csak néhány ms eltérés mutatkozik. Az A10-7800 jobb fogyasztásban, újabb, azt is ugyanúgy tudnám használni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #75912448 #38278 üzenetére
És még olcsóbb is, talán a fogyasztás miatt jobb választás is lehet. Neked 7800 volt nem? Bár hiába tettem én is 45W TDP-re, ugyanúgy 80-100w körül eszik, ha meghajtjuk. Viszont a CPU terhelés nem magas, az IGP-t pedig nem tudom lemérni, mert az Aida és a CPU-z is 0 vagy 100%-ot mutat. Így volt a kabini és a8 esetében, ahogy most is. Valamiért az iGP terhelésüket nem lehet pontosan mérni.
-
coolrob
aktív tag
Helló!
Megint segítséget kérnék. tesztelgetem ezt az Asrock 3150-es alaplapot de van egy fura dolog amit nem értek.
Sony tv-vel van összekötve, a tv nem lehet ludas mert asztalival simán megy a 24p stb.Itt a következő a jelenség. Az integrált vga paneljén állíthatom a frissítést.
59i, 59p, 60p, 60i stb..A p végűeken alapból akadnak a filmek kodival. A windows-ba tiszta a kép és jók a mozgások, az i végűvel szembe. pl 60i-n egy sima ablakot mozgatok és a tartalom benne olvashatatlan.
A Kodi ugye állítja magának a frissítést, de a gond hogyha ha nem i végűt állítok be akkor akad a film kb 5 fpssel megy 1080p/24 ben.
Amint kint átállítom pl 60i -re a frissítést akkor rögtön jól megy a film, viszont csak 1080i-n.
Volt már vkinek hasonló? Mi a túróért lehet ez?
Asztali gép simán viszi 24p be, gondolom sem a tv-vel sem a hardverrel nincs gond.. Itt nem tudom kihozni az 1080p/24 -et csak akadozva
A legátlátszóbb bolhás szövegek: 1. Mennyit engedsz a feléből? 2. Ez boltban is olcsóbb de azért elviszem ha engedsz belőle kicsit.
-
coolrob
aktív tag
válasz radi8tor #38282 üzenetére
Alapból arra kéne tudom, de sajnos minden lejátszó akkor akadozva küldi a filmet a TV re
Átvált a Kodi és az MPCH is 1080/24p re film lejátszásnál csak éppenséggel 5fps-el megy a film végig akadozva Ezt a jelenséget nem értem mert még nem találkoztam ilyesmivel..A legátlátszóbb bolhás szövegek: 1. Mennyit engedsz a feléből? 2. Ez boltban is olcsóbb de azért elviszem ha engedsz belőle kicsit.
-
PistiSan
addikt
válasz coolrob #38281 üzenetére
Heló!
Én amivel teszteltem most gyorsan:
killa.sampla.x264.mkv
PUPPIES BATH IN 4K (ULTRA HD)(Original_H.264-AAC) (4ksamples.com).mp4Az első fullhd, a második 4k videó, mindegyiket tökéletesen viszi a kodi, normálisan rendes fps-el.
Ha tudsz valami sample videót ami nálad akad, adj rá egy letölthetőséget és azt is tesztelem. -
coolrob
aktív tag
válasz PistiSan #38284 üzenetére
Minden videó akad sajnos. Nem tudom hogy driver gond lehet e vagy más.
Win7 van fent legújabb intel driverrel.
Sima 1080 bd ripek, általába DTS hanggal. Sajnos bármelyiket nézem akad mint huzat. lehet a lappal van vmi gond mert néha fura dolgokat produkál. kifagy bootnál, biosba beszaggat, és a hang is volt már hogy párszor eltorzult és csak restart oldotta meg.A legátlátszóbb bolhás szövegek: 1. Mennyit engedsz a feléből? 2. Ez boltban is olcsóbb de azért elviszem ha engedsz belőle kicsit.
-
PistiSan
addikt
válasz Froclee #38285 üzenetére
Eljárt felettem az idő, régen mindig a kacsás videóval riogatták a médialejátszókat, minden esetre kipróbáltam az általad linkelt oldalt, de mivel lassú a netem és bíztam a cuccban, azért csak az utolsó előttit töltöttem le. Jellyfish-120-Mbps.mkv hálózatról játszom le nasról, átlag 30%-os cpu használatot eredményezett a lejátszás, 1x 2x felugrott 40%-ig is. Szerintem jó darabig nem lesz lecserélve ez a kis 3150-es procis lap.
-
coolrob
aktív tag
válasz Celtis #38291 üzenetére
A nagyobb gond hogy már az USB portoknál feltűnt hogy vmi nincs rendben. Win installt nem engedte USB-ről és bill és egér se látszott még a windowsban fel nem raktam a drivereket. Elvileg van rajta vagy 4 USB 2.0 mégis mintha mindegyiket 3.0 nak kezelni
Megnézem majd openeleccel mindenképp. (egyébként minek kell 2 pendrive? 1 nem elég?)A legátlátszóbb bolhás szövegek: 1. Mennyit engedsz a feléből? 2. Ez boltban is olcsóbb de azért elviszem ha engedsz belőle kicsit.
-
róland
veterán
Kodiban (és OpenELEC-ben is) mire jók a profilok? (Beállításokban van lehetőség ilyeneket létrehozni.)
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
Balerik
aktív tag
Bár nem teljes mértékben ide tartózik, de azt szeretném kérdezni, hogy lehet a PowerDVD-nél beállítani, hogy a film magyar hanggal és forced felirattal induljon? A Kodiban és MPC-ben be tudtam állítani.
Elmúlik.
-
PistiSan
addikt
válasz coolrob #38292 üzenetére
OpenElec-t próbáltam én is, 1 pendrive is elég hozzá, lehet telepíteni, illetve futtatni is. A jelenlegi stable verzóval nem megy a 3150, szóval a dev build kell neked, én ezt töltöttem le és teszteltem: OpenELEC-Generic.x86_64-6.0-devel-20151016183920-r21488-g163fae9.img.gz
Ami érdekes volt, hogy van egy pár teszt videó fájlom letöltve, és van egy (TearsOfSteel_720p-h265.mkv) amit windows alatt torz színekkel, felül zöld csikkal játszott csak le, majd leállt a képernyőillesztő program, ezt eljátsza szinte mindig, openelec alatt tökéletesen lejátszotta ezt is.
-
törölt tag
Néhány felmerülő kérdésre és tisztázásra válaszolok inkább itt. Szubjektíven, egyensúlyra törekedve, mert a végeredmény nagyban függ megjelenítőtől, plusz attól is, hogy a HTPC kimeneti jelét önmagában, hogyan konvertálja bármiről bármire (pl madvr 0-255 és rgb 444 kimenet pc jel fogadással vevő oldalon, és az összes további számos lehetőség).
A felvázolt algoritmusok, szűrők képminőség tekintetében 1080p jel és Full HD megjelenítővel, sorrendben:
Image enhancement
Debanding
Croma up
Dithering
....plusz az aprókMadvr tekintetében erős APU és VGA chroma up kivételével ugyanarra képes. Marad a Croma up Jinc vagy super-xbr APU vs NNEDI+VGA (+superres, de mellékhatásokkal?) témakör, ahol van és látható is különbség. Viszont nagyon apró, NNEDI3 32 >> 128 még apróbb, ellenben erőforrásban hatalmas a difi. Ezzel egyetemben kitárgyalva, hogy ezért a különbségért versenyez lin táp pc táppal, eltérő ház, hűtés, digit zajok, esetleges hangminőség eltérés. Szóval VGA-nak van létjogosultsága, de nem lehet a körülményeket és a láncot figyelmen kívül hagyni.
Image doubling (luma+chroma) és super res + NNEDI3 brutál jó minőséggel, nagyon jó élekkel SD,720p>FullHD felskálázásra képes, legerősebb VGA sem fogy el soha, de 1080p forrásnál nincs igazából jelentősége.
Többen filóztok integrált grafika vs VGA ügyben. Ha nincs lehetőség otthoni tesztre, nem tudok mást ajánlani, mint itt összehasonlítani egy kimaxolt GTX9 1080p chroma és egyéb skálázók összevetéseit (képeket letöltve projin megnézni). Amíg elég szembeötlő eltérés jelentkezik EVR és madvr között, a madvr magas és erőforrásban komolyan különböző algói között alig (vagy igény szerint nem alig ).
Nagyjából ez a lényeg, szimplán parasztgyerekként megközelítve, jelenlegi tudásom szerint, bölcsek köve nélkül. Lehet ízlés szerint tesztelgetni, összehasonlító képeket megnézni. Továbbá APU és VGA között - ahol értelemszerűen a környezet eltér - önmagában is lehet képminőség különbség. Rengeteg opció lehetséges, folyamatosan vizsgálgatom én is. A fentieket sokkal korábban magam is megtettem, azért próbálok lavírozni 100W környékén fogyival, ezt lehet biztosítani a ma elérhető és "megfizethető" legjobb tápokkal. Létezik további ezer trükk, amit fórum keretein belül, látatlanban nem szerencsés tárgyalni, hangra, hangminőségre végképp nem tudunk kitérni.
Végeredményben egész biztos jó megoldás a kimaxolt VGA is, de képtelen vagyok válaszolni arra a kérdésre melyik a jobb út. Remélem kb fel tudtam vázolni miért, annak ellenére, hogy igénytelen disznó módon tudok röptében fogalmazni. Sorry.
-
wdarty
tag
Tudnátok olyan házat mondani ami 14,5 cm magas és mATX lap mehet bele?
Konfig:
a8 3870k
asrock a75m
Xonar STX II
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Premier előzetesen a Chicken Police – Into the HIVE!
- Autós topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- Call of Duty: Black Ops 6
- Motoros topic
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.