- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
-
IT café
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
br0by
csendes tag
Az megoldható MCE vevővel, ha távirányítón megnyomom a kikapcsolás gombot, akkor egy általam írt script futna le?
Ubuntu 15.10 server -
PistiSan
addikt
Van értelme a "felesleges" folyamatok (process) kikapcsolásának, ha egyébként nincsenek teljesítmény problémáim és nem egy milliós rendszeren nézem/hallgatom az anyagokat?
-
Hewty
csendes tag
Tudtok olyan programot mint az ac3filter? Csak minden hangra és nem csak bizonyos lejátszó programhoz váló . Igazából mixer része érdekelne gyári hangkartyanak néztem nincs ilyen (creative vx 5.1)
-
Balerik
aktív tag
Ha már be van állítva a "rendszer", azután ki lehet-e menteni későbbre a MPC HC+madVR és a Kodi beállításait?
[ Szerkesztve ]
Elmúlik.
-
Hewty
csendes tag
válasz MasterMark #38409 üzenetére
Plex home theatert használok és mivel analog jelen van 5.1 3rca 3jack halk a beszed hang a filmnél míg ac3 filter mpcvel feltudtam erősiteni magát a centert itt meg nem tudom se az erősitőn.
-
Hewty
csendes tag
válasz MasterMark #38412 üzenetére
Nem engedi. ffdshowval se megy csak a media playeren. Plexel nem akar müködni
-
Melorin
addikt
29.970fps filmeket a Kodi nekem úgy játssza le néha, hogy szaggat, majd ha nyomok egy pause-t és várok néhány másodpercet majd folytatom a filmet, minden simán megy.
Az az epizód simán megy a végéig. Majd ha elindítok egy másik filmet, az is így kezdi, tehát legalább egyszer pause/play-t kell nyomjak, hogy élvezhető legyen a film.
Erről a hibáról tudtok valamit? -
envagyok
veterán
-
devil-k
nagyúr
Tudja valaki, hogy a Kodinál mi ez a "függőleges szinkronizálás" a videolejátszás menüben? Emlékeim szerint eddig nem volt ilyen és ha kikapcsolom, akkor erősen szaggat a film, ha arra viszem, hogy lejátszás közben menjen, akkor semmi gáz, ha a "mindig" opciót választom, akkor sincs semmi gáz, viszont a filmnél van egy kis vibrálás. Nehezen észrevehető, de én kiszúrtam sajna.
- mozi bolondéria -
-
frankdelgado
őstag
válasz frankdelgado #38403 üzenetére
Továbbra is kíváncsi vagyok a véleményetekre!
-
devil-k
nagyúr
-
devil-k
nagyúr
-
devil-k
nagyúr
Tud valaki segíteni abban, hogy mi a helyes fájlnév megjelölése a Millennium sorozatnak? (Tetovált lány) Hogy kell nevet adni a fájloknak, hogy a scrapper lássa? Van 3 rész és mindegyik rész két alrészből áll.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
törölt tag
válasz PistiSan #38404 üzenetére
Nincs.
(#38408) Balerik
MPC/beállítások/lejátszó/egyéb/beállítások.ini mentés fül kipipálni. A fájl megtalálható az install mappában. Madvr is a saját mappájában tárolja, ki-be másolod újrainstall esetén. Kodi backup.
Lehetséges portable MPC-t használni, mappájába másolni a külső szűrőket, mint madvr stb, majd az egész kócerájt szükség esetén menti, visszamásolni. Tiszta rendszeren csak egy madvr install.bat szükséges, ezután minden marad a régiben, akár az előző rendszeren. MPC, MadVR és egyebek frissítése sem gond, mindig elég rámásolni a portable friss fájlokat az előzőre.
(#38414) gjanner
Nem, ez annyit jelent, hogy kissé pontosabb képet produkáló video renderert GPU erőből nem képes futtatni. Ha eleve Kodi és hardveres gyorsítás a cél, tökéletes lesz a 3150, ahogy a Bay-trail, Kabini AM1 platform stb is. Többször leírtam, hogy igény függvénye, mást érdemes 42-55" tévé mellé használni, mint 65" felső kat tévé vagy 100"+ vászon és projektorhoz. Még azt sem mondom, hogy proji + 85-100" vászon és Kodi ne produkálna jó minőséget valamelyik integrált lappal.
Amivel 1080p>1080p többet tud egy VGA vagy erősebb APU, többnyire vájt szemmel, jó vetítő vagy nagyon jó tévével kamatoztatható, szóval igények, ízlés, a lánc többi eleme szerint.
(#38417) devil-k
Mindig bekapcsolva használtad, mindig a Kodi/XBMC részét képezte. Ha most emiatt kiélesítetted az érzékszerveid és vibrálást látsz, az eddig is ott volt. Hasonló játszódik le, mikor kicseréled képátvitelre a másfél méteres HDMI kábelt Forestről Csokira és megjön a kontraszt, szebbé válnak a színek. Ha az agyad, érzékszerveid látni akarnak valami szebbet jobbat, újat, vagy jelen esetben rosszabbat, megtalálják (kitalálják, létrehozzák).
[ Szerkesztve ]
-
canniball
nagyúr
Újabb probléma az újabb lappal...
Korábban volt ugye az Asrock E350 mobo, rajta az usb-s IR vevő + hozzá a Logitech Harmony, a rendszert úgy állítottam be hogy kikapcsoláskor elaludt (Win - Energiagazdálkodás - A főkapcsoló megnyomásakor...), bekapcsoláshoz pedig a bios-ban engedélyeztem az usb-s ébresztést.
Most a lapot Asrock N3150-re cserélve átdugtam a vevőt (valamint az eddig is használt bill.-t) és mindent ugyanúgy beállítottam. De mégsem ébreszti a gépet. Azt hittem az usb porttal lesz gond, de a szomszédos usb-re dugott Logitech K400-ra felkel a gép.
Gondoltam sebaj, akkor alvás helyett legyen kikapcsolás. Így fel is kelti az IR a gépet; csakhogy így meg minden jelre felébred, arra is ami a TV-nek küld a távirányító.Tehát összefoglalva:
- a vevő jó, mert az előző lappal problémamentesen működött és a kikapcsolt gépet most is bekapcsolja
- az usb-vel nincs gond, mert a bill. kérésére ébred alvásból is
mégis az a helyzet, hogy
- alvó gépet az IR nem ébreszti (csak a bill.)
- a kikapcsolt gépet viszont minden jelre bekapcsolja, akkor is ha nem oda megy.Adjatok valami ötletet, mert én már kifogytam belőlük.
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
ratkaics
senior tag
Sziasztok!
HTPC építésén töröm a fejem. Segítséget kérnék már az elején.
Én egy Logitech Harmony univerzálsi távírányítóval szeretném irányítani a leendő HTPC-t is.
Van olyan eszköz, amit egy (HT)PC ház valamelyik előlapi "ablakába" el lehet helyezni és veszi a távirányító jeleit? Van egy IMON táviránytóm és egy hozzá való USB-s vevő egység. Ez működik is, de úgy szeretném megoldani, hogy ne kelljen plusz kütyüt (IMON vevő egység) elhelyzenem a gép mellett.
Van erre valami "gyári" megoldás, vagy mindenképpen barkácsolnom kell?Köszi előre is mindenkinek a segítséget!
Csaba
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó ....
-
PistiSan
addikt
Egy ilyen, wifis usb stickes távirányító, vajon be tud kapcsolni egy htpc-t, ha engedélyezve van az usb-ről való ébresztés?
-
-
canniball
nagyúr
válasz #75912448 #38428 üzenetére
Igen, láttam hogy közben ezt kitárgyaltátok (és hogy nekem sem érdemes foglalkozni vele).
ratkaics!
Én egy ilyennek a vevőjét használom Harmonyval, ez méreténél fogva szerintem nem zavaró. Beépíthetőről nem tudok.Celtis!
Persze, engedélyezve van az usb-s bill./távirányító és az usb-s egér is (hiszen különben kikapcsolt állapotból sem indítaná); már ha erre gondoltál.https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
canniball
nagyúr
válasz PistiSan #38435 üzenetére
A célzási kényszer a távirányító rész sara, az nem szór eléggé, a vevőjét a Harmonyval használva szinte bárhova lőhetek működik.
Mint írtam kikapcsolt állapotból nálam bekapcsolja a gépet, a baj az hogy bármilyen jelre, akkor is ha nem kéne mert pl. a TV-n állítom a hangerőt. Nálam alvó állapotból nem hajlandó ébreszteni. Nekem tulajdonképpen mindegy lenne melyik módszer, csak az egyik működne; de mint látható mindkettő problémás. Bezzeg a jó öreg Brazos-szal nem volt ilyen gond...[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
Pityu89
senior tag
Üdv topiklakók!
Érdekes problémával állok szemben. Van egy htpc-m, erősítőn keresztül plazmára kötve. Bekapcsoláskor a következő képet látom a tv-n:
Majd betölt a kodi és működik megfelelően. Ám több bootolhato rendszerem is van, azokat nem tudom kiválasztani. Monitorra csatlakoztatva működik. Mit kéne jól beállítanom?
-
Melorin
addikt
A Kodi egy ideje ismétli a filmek lejátszását. Véget ér a film és kezdi elölről a filmet. Ezt ki lehet valahol kapcsolni?
-
asanotadanob
tag
Az a problémám, hogy a kép egy soundbaron keresztül megy a tv-be, a hang meg passthrough-ban hdmi-n és a kodi egyszer a TV-t látja hangszeközként, máskor meg a soundbart, teljesen random. Ha beállítom mondjuk a tv-re és ő a következő bekapcsolásnál mondjuk az sb-t látja, akkor inkább átkapcsol spdif-re, így állandóan a beállításokban kell kurkásznom, hogy legyen hang. Nem lehet a kodit rákényszeríteni valahogy, hogy wasapi - hdmi-n maradjon, bármilyen hangeszközt is lát?
-
MasterMark
titán
válasz asanotadanob #38441 üzenetére
Ez nem Kodi probléma, rossz sorrendben kapcsolod be az eszközeidet.
Switch Tax
-
asanotadanob
tag
válasz MasterMark #38442 üzenetére
Erre én is gondoltam, de sajna nem. Mindig ugyanabban a sorrnedben kapcsolom be, bár a vacak sb nem hajlandó csak spdif bemenettel indulni, manuálisan kell hdmi-re kapcsolni, a htpc meg felfüggesztésből tér vissza, lehet ez a baj. Lehet letiltom win alatt az összes hangeszközt, hátha.
-
MasterMark
titán
válasz asanotadanob #38444 üzenetére
Ha a HTPC-n csak a HDMI kell, akkor igen, tilts le minden mást a Winben.
Switch Tax
-
gjanner
tag
válasz #75912448 #38424 üzenetére
Köszi, világos, 40"-es TV-n nézném vele az FHD tartalmat, így azt hiszem nem lesz gond a minőség
Ehhez a laphoz kapcsolódóan még egy dolog:
Van az N3150-ITX és az N3150DC-ITX. A DC verzió szimpatikusabb lenne a plusz táp miatt, azonban árban eléggé magas az "alap-laphoz" képest (kb. 16e a difi). Kérdés, hogy megéri-e szerintetek a DC-s felár a kész táp miatt, vagy érdemes a sima verziót beszerezni és valami PicoPSU megoldást hozzátenni (bár így árban lehet még fölé is mennék a DC változatnak)
Ha PicoPSU vonal, akkor gondolom a 80W-os elég lenne neki, ugye? (1 SSD és 1 HDD menne bele pluszba)UI: sajna a DC-snek azonban nincs optikai kimenete (szükség lenne rá), azonban SPDIF header van rajta, így egy koax digit out-ot nem lenne nagy kunszt rábarkácsolni (gondolom)
-
PistiSan
addikt
válasz PistiSan #38435 üzenetére
Távirányító rendelés lefújva, volt egy régi elfeledett lidis tanítható távirányítóm amin van pc mód, minden beállítás nélkül rögtön kezeli a htpc beépített infra vevőjét, bekapcsolást is, viszon lekapcsolás helyett készenlétbe megy.
Nem kell célozni sem, a hátam mögé irányítva is működik. -
sas55
aktív tag
Üdv lehet hifiseknél kellene érdeklődnöm. Olyanra kellene nekem megoldás hogy a tv távját tudjam használni a hangerő emelésére. Jelen pillanatban megoldott mert a soundbar-t be lehetett tanítani ettől valami komolyabb kellene.. Nem akarok 5.1 erősítőt HDMI-vel. 2.0 vagy 2.1 elég lenne de a lényeg a tv távjának kellene kezelni a hangerőt. Nézegetem aktiv studió monitorokat de ezek nem kapcsolnak ki ha nem kapnak jelet. Tanácstalan vagyok. jelenleg a jel útja HTPC--HDMI--TV--optika---Soundbar
Eladó Harman/Kardon AVR-355
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Premier előzetesen a Chicken Police – Into the HIVE!
- Autós topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- Call of Duty: Black Ops 6
- Motoros topic
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.