Irányíthat-e atomfegyvereket az AI?

Az USA politikusai sürgetik Kínát és Oroszországot, hogy rögzítsék: csak ember irányíthat atomfegyvereket, AI nem.

Az USA külügyminisztériumának egyik politikusa arról beszélt a napokban, hogy sürgetik Kínát és Oroszországot, hogy az USA-hoz és másokhoz hasonlóan rögzítsék: csak emberek dönthetnek atomfegyverek alkalmazásáról, az AI soha.

Az USA tiszta és erős állásfoglalást tett Paul Dean elmondása szerint, csak emberek irányíthatnak atomfegyvereket – így tett Franciaország és Nagy-Britannia is, és szívesen vennék, ha Kína és Oroszország is csatlakozna a vállaláshoz, mert szerintük ez a felelős viselkedés extrém fontos része, és a P5 számára is fontos (az ENSZ biztonsági tanácsának állandó tagjai).

Április végén egyébként az USA és Kína külügyminisztere már egyeztettek az AI kapcsán, így tesz azóta Joe Biden is a jelentések szerint. A következő hetekben a két fél külön megbeszéléseket tarthat az AI kapcsán. Az atomfegyverekről januárban kezdtek egyeztetni a katonai kommunikációs normalizálása során.

Hirdetés

Gamer laptop: már felveszi a versenyt az asztali pc-vel

PR Sokáig az a nézet tartotta magát, hogy az igazi játékosoknak nagy teljesítményű asztali számítógépre van szükségük. Ez mára megváltozott, és a gamer laptopok sem maradnak le az asztali nagytestvér mögött.

Azóta történt

Előzmények