Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celtis
veterán
Gyorsan rákerestem és úgy néz ki, hogy ez a hiba 3.2.4-en jött be, viszont általában nem okoz gondot, folytatódik a boot, ezért a case-t le is zárták.
CaseAzt javaslom, hogy próbáld ki 3.2.3-mal. Ha nem találod a hivatalos forrást,
itt találsz régebbi image-eket. Igaz ezek custom buildek, de minimális az eltérés. Én is ezeket használom.Ha szánsz rá időt, nyiss egy új case-t a problémádra. Szerintem nagyon hasznos lenne.
-
Peak
addikt
válasz Pgabor79 #25395 üzenetére
igazából a játékok sem profitálnak olyan hű de nagyon.
a tomshardware csinált egy tesztet, 1333MHz RAM vs 2400MHz... és az integrált GPUk kb. max 10%-ot gyorsultak... mig a ramok ára 2x-es volt, és az a 10% gyorsuál is 4-5 fpst jelent max.
szóval nem érdemes.Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
KL555
csendes tag
válasz Patice #25389 üzenetére
Patice, hétalvó: köszönöm a segítségeteket, megoldódott. Letöröltem a drivertől kezdve a lejátszóprogramig mindent, találtam új drivert (ami elvben ugyanaz a verzió, de most sikerült letölteni hivatalos szerverről...) újratelepítettem őket (változatlan beállítással), és az erősítőn is nyomtam egy resetet. Végső elkeseredésemben mindent egy lépésben, ami utólag kicsit butaság, mert így nem tudom, hogy melyik oldotta meg, de legalább jó.
-
drdr
senior tag
válasz Celtis #25391 üzenetére
Ha csak live-ként használnám, létrehozza a 512MB image file-t, majd kopizza is a file-okat, de gondolom mikor indulna a fc-cache: not found. A neten láttam másnál is ezt a hibát vmi font config-gal kapcsolatos, de nekik tovább ment.
Ha másik pendrive-ra csinálom a telepítést, akkor az sikeres, de mikor bootolna róla ugyanez a hiba jön és utána nem történik semmi. parancssor sincs, de a képernyőre lehet írni, de hatástalan.
Igen próbáltam 3 generic-et és a fusion-t is. MIndhárommal ugyanaz a probléma és 3 pendrive-val is...
[ Szerkesztve ]
-
Pgabor79
aktív tag
HTPC-be Win8.1 + XBMC mellé érdemes 4GB-nál több memóriát tenni? (Kaveri A8-7600 lesz majd a befutó APU)
Valamint tényleg jobb 2x2GB dual channel, mint 1x 4GB RAM?[ Szerkesztve ]
-
punish3r
aktív tag
Celtis, canniball: köszönöm szépen a segítséget. Úgy alakult hogy a tv amit most kaptunk lehet az én szobámba kerül, így később lehet jövök vissza kérdésekkel, mert így kelleni fog egy htpc a szobámba.
Már a jövő sem a régi...
-
hétalvó
addikt
ez lehet amiatt is, hogy nincs beallitva a hdmi hangkartya rendesen. hangszoro jobb gomb lejatszneszkozok hdmi kari tulajdonsagok vagy beallitas. tesztelni is erdemes, ha itt szol vegre minden akkor irany mphc.
en regen ezt csak ugy tudtam, hogy mikor klite-ot felrakok megkerdezi milyen rendszer.3/2/1 re kell allitani. nem kell kipipalni semmi bitstrem/passthru-t se . egyebkent a dts-t es ddigitalt ki lehet bitstreamben kuldeni nyugodtan.
meg lehet valamit subra is allitani a tulajdonsagokra, de nem emlekszem. erdemes esetleg a gyari realtek drivert hasznalni.[ Szerkesztve ]
https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
KL555
csendes tag
Sziasztok!
A házimozi erősítők topikjából ide irányítottak, segítséget szeretnék kérni Tőletek az alábbi problémámban: adott egy laptop AMD 3850-es videókártyával (HDMI kimenettel, és elvileg 5.1 csatornás hang támogatással), illetve egy Denon AVR-1910-es erősítő. A két készüléket HDMI kábellel összekötve csak sztereó hangot tudok előcsalogatni a hangrendszerből. Azt mondták, hogy a lejátszó program beállításával lesz gondom. Jelenleg MPC:HC-t használok, netes leírás alapján az alábbi programok telepítve vannak:
ReClock 1.8.6.7
ffdshow rev 3351
MadFlac
MPC-HC 1779 x86
DX enduser runtime
Előtte telepítettem a Realtek HD audio managert, netes leírás alapján elvileg ezután kiválasztható lenne az 5.1-es kimenet a hangszóró beállításainál, de nálam nem működik. Másrészt találtam olyan leírást is, hogy nem baj, ha sztereó kimenetet ír, a lejátszóban a passthrough bekapcsolása után jó lesz (ezt javasolták a másik topikban is).Tudnátok segíteni, hogy mit szúrhattam el, illetve mit kellene máshogy csinálni/beállítani, hogy működőképes legyen a dolog és ne sztereó hang szóljon?
A válaszaitokat előre is köszönöm szépen, már eléggé elkeserít, hogy mennyire nem értek ezekhez a dolgokhoz! -
canniball
nagyúr
A Brazos topikban is nemrég szenvedett az egyik kolléga a telepítéssel, végül kiderült hogy a pendriveot nem szerette az OE, amikor egy másikkal próbálkozott mindjárt működött. Nem biztos hogy nálad is ez a probléma, de egy próbát talán megér.
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
drdr
senior tag
[ Szerkesztve ]
-
Celtis
veterán
válasz punish3r #25376 üzenetére
Mielőtt döntesz az oprendszerről, vess ide egy pillantást: Openelec Ha dedikált HTPC lesz a gép, akkor ez egy jó alternatíva.
Akár egy pendriveon 15 perc alatt kipróbálhatod. Ez biztosan tudja, hogy a kép a HDMI-n, a hang pedig az optikai csatlakozón menjen ki. Én is így használom. -
M@trixfan
addikt
-
punish3r
aktív tag
Köszi mindkettőtöknek. Ez az ő döntése lesz, én csak javaslatot teszek neki... Amúgy ő nem olyan pepecselős, lehet nem fog bekövetkezni a Pál fordulás
Win7 op rendszert gondoltam (ő, meg én is csak ezt ismerjük). lejátszónak pedig TMT..
Marad a medialejátszónal akkor ott is menni fog a kép/hang eme bekötésnél, ugye?
Én magam is kacsintgatok a htpc felé, tesóm most kap egy 42"-es lg tv-t, csak nála abszolúte nincs hangcucc, a gépe viszont viszi bőven fullhd-t.
Nálam van hangcucc, de csak analóg, a monitorom is csak a 720p-t bírja. Cipekedhetek majd egyik szobából a másikba ha kicsit komolyabb "mozi" élményre vágyok.Már a jövő sem a régi...
-
slashing
senior tag
válasz punish3r #25373 üzenetére
Én automatikusan nem beszélném le a médialejátszóról. Az itt fórumozók jellemzően olyan beállítottságúak hogy nem hogy nem zavar minket az hogy valamivel pepecselni is kell időnként hanem akkor is foglalkozik vele mikor már az 100%-os vagy azt hiszi róla pedig nem
Ha ő segítséget kér pusztán arra is hogy min induljon el akkor neki lehet a legjobb választás egy médialejátszó amit összedug és élvez, mert nem biztos hogy egy htpc-vel való buherálás meg fogja ütni az ingerküszöbét.
-
Patice
Topikgazda
válasz punish3r #25373 üzenetére
Elméletileg igen. Gyakorlatilag attól függ, hogy milyen OP rendszerrel, milyen médialejátszó programmal fogj használni és azt hogyan állítja be.
Kicsit több részlet, típus megnevezés alapján többet tudnánk mondani.
[ Szerkesztve ]
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
punish3r
aktív tag
Sziasztok.
Egy nagyon amatőr kérdéssel fordulok hozzátok. Ismerősöm kért meg hogy ajánljak neki valami htpc-t (igazából médialejátszót akar, de erről lebeszélem). Adott egy alaplap amin van hdmi és optikai kimenet is. 5.1-es, beépített erősítős hangcucca van, optikai csatival. A tv és a lap hdmi-hdmi kábellel lenne összekötve, a hangcucc és a lap meg külön optikaival. Így lesz hang és kép?
bocsi a tudatlanságomért, ez még nem tiszta nekem...
Már a jövő sem a régi...
-
FishAir
senior tag
XBMC keyboard.xml-hez ért valaki? Olyat lehet esetleg benne, hogy a távirányítón a trackballt letiltom, de az egérkattintásokat meg engedélyezve hagyom? Felületről csak olyat lehet, hogy tiltom az egeret, de akkor nincs kattintás.
iDontcare
-
cekkk
veterán
válasz MasterMark #25366 üzenetére
Az mintha ki lenne kapcsolva, de megnézem, köszi.
(#25367) Gombinyó
Filmközben a hangosabb jeleneteknél. hdmivel is csinálta közvetlen a TVbe dugva meg most a sztereóval is coax kimeneten. -
cekkk
veterán
Érdekes dologra lettem figyelmes.
Sztereó erősítőt használok most és ha filmezük soksz recseg a hang.
Ez mitől lehet? Mit állítsak át az xbmcben, hogy ilyen ne legyen?[ Szerkesztve ]
-
Pgabor79
aktív tag
Kaveri A10-7850K, A8-7600 teszt
Sajnos a 7600 még várat magára...[ Szerkesztve ]
-
vjozsef
senior tag
válasz canniball #25359 üzenetére
Nekem csak ezek jutottak:
-
canniball
nagyúr
Szvsz az a búgó hang a venti motorja volt, valószínűleg elég lett volna azt lecserélni.
De akkor ez már mindegy, reméljük sikeres lesz a passzivitás! Viszont ha elkészültél akkor te ne légy passzív a beszámolót tekintve!https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
Yodafon
senior tag
válasz #75912448 #25356 üzenetére
Annyi biztosan, hogy a filmjeid jobban fognak szólni W8.1 alatt, mint bármelyik W7 mellett. Zenéről nem is beszélve, a kicsi 350 is jobban szalad 8.1-en.
Erről vmi cikk/jelentés/teszt?
Nem komálom a Win 8-at, de ha nincs más választás akkor az lesz[ Szerkesztve ]
I'm gangsta!
-
canniball
nagyúr
válasz vjozsef #25357 üzenetére
Mint "süket" felhasználó úgy vélem a logika azt diktálja, hogy ezeken az alap rendszereken (nekem is csak egy olcsó erősítőm van 5.0 szettel) mi nem nagyon hallanánk a különbséget. Persze személyes tapasztalatom nincs (és prémium rendszert sem hallottam soha), így én is érdeklődve várok egy konkrét tapasztalatot ez ügyben.
-
törölt tag
válasz vjozsef #25357 üzenetére
Bonyolult kérdés, erőteljesen függ az igényeidtől és a rendszeredtől. Ha megérdemli, hogy jobban kiszolgálják, akkor érdemes, esetleg külső USB-s megoldáson is gondolkodhatsz. Úgy emlékszem a topikból is néhányan próbálkoztak, talán megosztják a tapasztalataikat, én HTPC esetén eddig VGA és vagy proci plusz alaplapi HDMI kijárttal moziztam.
-
LógaGéza
veterán
válasz Patice #25354 üzenetére
Jobban szól, csak ne ALC898-as legyen a hangchiped - mint nekem
Mondjuk most én is akarok venni valami külső/belső hangkártyát, mert piszkosul unom a folyamatos alapzajt...
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
Patice
Topikgazda
válasz LógaGéza #25353 üzenetére
OS X nekem pont azért kell, mert hallottam fórumtársaknál, hogy jobb hangú, mint a Windowsok.
Bár néha hajlok egy olyan gondolat felé is, hogy csinálok a Rapsberry Pi-ból egy dedikált kis zenegépet, mert erre is van "Audiophile" linux disztró.
Lehet hobbiból meglesz majd idén ez is, mert nem túl nagy befektetés. Pláne ha használtan akad egy készlet.
[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
-
Patice
Topikgazda
válasz bajnokpityu #25346 üzenetére
Virtuálisan már megvan egy Mavericks, csak az USB-t nem akarja látni...
Meglátom majd mi lesz a médialejátszó program PC-n. Első körben a zene érdekel Hackli alól. Kíváncsi leszek az alaplapi koax kivezetés vs. USB kiemenet közti különbségre.
A jelenlegi Win rendszeremet le akarom menteni valamilyen lemezképbe és akkor OSX alatt folytathatom virtuális gépként, nem kell újra rakni mindent.
Remélem ez így össze is jön.
(Bár ha virtuálisan futtathatok egy Win-t, akkor pl. egy OpenElec is elketyeg ha éppen filmezni támadna kedvem. Tartaléknak ott van még a Dune 301 is. Még működik.)
-
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
válasz Yodafon #25345 üzenetére
"A hang résznek nem tudom mi köze..."
Lefordítom a kolléga kérdését: audiophile vagy-é?"...gondolom egy Win7 Ultimate feleslegesen lassítaná az amúgy se erős hardvert."
Nekem is W7 van az E350-en, nincs vele semmi probléma.https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
Yodafon
senior tag
Egy AMD E350, E450-es HTPC-re milyen Windows javallott?
I'm gangsta!
-
robim
tag
válasz canniball #25336 üzenetére
Nem, újonnan vettem, igazából nem volt hangos, csak pont egy olyan apró búgó hangja volt, ami engem idegesített. Igazából ez már nem lényeg, mert most egy teljesen passzív konfigom lesz, mindenféle mozgó alkatrészek nélkül.
(#25339) A Chieftec házakon a másik tekerő navigációs célt szolgál(na), én Openelec alatt tudtam vele jobbra-balra mászkálni a menüben, viszont a lényegi funkció nem működött, azaz ha rányomtam a gombra, akkor fizikailag kattant ugyan, de nem lépett be vele a kiválasztott menüpontba.
[ Szerkesztve ]
-
canniball
nagyúr
válasz MasterMark #25338 üzenetére
"A Chieftec-en."
Áhhhá, azt az imént nem írtad."Szerintem tök felesleges a HTPC-n a hangerővel babrálni."
Eeegen, de ha egyszer a gyártók így találták ki... Így nagyobb a vizuális Hi-Fi-faktor.[ Szerkesztve ]
-
canniball
nagyúr
válasz KisTücsök #25335 üzenetére
A hasonló házak (néhány kivételtől eltekintve) méretük ellenére többnyire csak mATX lapokat esznek. És sajna nem is igazán olcsóak (klatty)...néha felbukkan egy-egy példány az aprón, érdemes ott is nézegetni.
MasterMark!
Én csak egy teketőt látok. Úgy emlékszem az iMon-on lévővel a hangerőt lehetett állítani.[ Szerkesztve ]
-
canniball
nagyúr
És nem lehet hogy a ventid volt oda (és elég lett volna azt lecserélni)? Az enyém letekerve tényleg néma volt (a 2,5" HDD-vel ellentétben, pedig régen azt hittem az milyen király), pláne 2-3m-ről. Igaz így kb. annyi ereje volt mint egy lepkefing, de hangja nem volt.
-
KisTücsök
addikt
válasz vjozsef #25333 üzenetére
Tényleg jól néz ki. Jól látom, hogy ebben rendes ATX-es lap is belemegy?
Kár, hogy MO-n nem lehet kapni, bár akkor is max csak használtan jöhetne szóba.
Most eszembe jutott még egy lehetőség. Olyan ház, ami hasonló méretekkel rendelkezik, mint ez a Thermaltake pl, de belemegy rendes ATX-es lap.
-
vjozsef
senior tag
válasz KisTücsök #25315 üzenetére
En ezt vettem hasznaltban, 30ert tavkapcsi, imon eleg korrekt szerintem:
Sajnos nem fer be a tv ala, tul magas, de annyira szep es jo aron van/volt, hogy nem hagyhattam ki az ajanlatot.
En speciel nem torekszem arra hogy minel kisebb legyen, mert ez mindig visszaut hutes, stb teren.
-
canniball
nagyúr
Akkor ott a HDD volt a ludas. Én cca. fél méterre ülök a géptől (amiben semmi más mozgó alkatrész nincs mint a BS-n lévő venti) és a gyári légkavarót minimumra tekerve nem hallottam azt. Viszonyításképpen: a rézcsövekben áramló (fűtő)víz sustorgását hallom. Meg a lábamnál lévő másik gépben dolgozó 2,5"-t is.
-
KisTücsök
addikt
válasz canniball #25323 üzenetére
mATX ahogy látom. Vagy másra érted?
De most vettem csak észre -bár nem akkora érvágás azért-, hogy DVi nincs rajta.
Amúgy 20-25e Ft-ig jöhet egy-két ajánlás, ha vannak bevált típusok, nem vagyok annyira otthon ezekben. Ami fontos, hogy legalább alaplapi spdif tüske legyen rajta, és azért ne csak két HDD-t lehessen rádugni.
Persze keresgélek én is.
[ Szerkesztve ]
-
KisTücsök
addikt
Végül is teljesen nem kell azért passzív legyen, csak ne legyen zavaró a venti(k) hangja.
Hirtelen találtam egy MSI lapot, amin van koax, de erre meg csak két HDD-t tudok rácsatlakoztatni. Míg Gigabyte-ra négyet is, de ezen meg nincs koax, bár tüske az van (bár a kézikönyvében nem írja, hogy hogyan lehet beállítani, pedig szerintem kéne).
Még megnézek néhány gyártót, de az MSI meg a GIGA választékából ezeket találtam csak, amik jók lennének (bár egyik sem tökéletes).
-
robim
tag
válasz KisTücsök #25319 üzenetére
Ha ventik nélkül szeretnéd megoldani, akkor az eléggé zsebbe nyúlós, én innen rendeltem a legkisebb házat. Egyébként még a Streacom-nak vannak passzív házai, de azok már közel vannak a 100e-hez.
Ha ugyanabba a házba szeretnél több 3,5"-es vinyót tenni, akkor szerintem plusz ventillátor(ok)ra lesz szükséged (nekem jelenleg a HM-03-as van, ahhoz mellékeltek egy ventillátort, amelyik a vinyókat hűti, ez egyébként nem hangos).Alaplapból elég nehéz olyat találni, amelyik gyári koax kimenettel van szerelve, így szerintem inkább arra figyelj, hogy belső SPDIF tüske legyen rajta, amihez tudsz venni/csinálni/csináltatni kimenetet.
[ Szerkesztve ]
-
KisTücsök
addikt
Igen, tényleg, azaz. A 02SL-OP-be ráadásul 4 3.5"-os hely van. A méret is kb megfelelő.
Még utána olvasgatok, de ez elég jól néz ki. Már csak valami olyan alaplapot kéne találni bele, amin van koax kijárat.
Ja tényleg, amit elfelejtetem említeni, a zaj. Jó lenne ventik nélkül megoldani a dolgot. Bár a CPU-nál ez gondolom necces.
-
robim
tag
válasz KisTücsök #25317 üzenetére
Szerintem a Chieftec HM-03 (link) vagy HM02 (link) házakra gondolsz.
Én most rakom össze kb a 4. HTPC-met (házból legalábbis most várok a negyedikre), nekem egy 2 lemezes NAS van, illetve most egy pici HTPC lesz mellé.
Egyébként nem mindegy, hogy hova tervezed tenni a gépet, én azért tartok a negyedik konfignál, mert mindig zavart az a zaj, amit hallok a tv alól, úgyhogy most teljesen passzív lesz a cucc. A leghangosabb mindig a processzor hűtő volt, pedig abból is próbáltam mindenfélét.
[ Szerkesztve ]
-
KisTücsök
addikt
válasz canniball #25316 üzenetére
Igen, gondoltam, végül is ezzel a két dologgal kb eldöntöm az egészet.
A nagy többség melyik verziót használja? Gondolom kis HTPC, de NAS-t hozzá vagy külső vinyókat?
Amúgy a fogyasztásnál nem kell lemenni ilyen 30-40 maxokra, annál lehet több, de ne is fogyasszon annyit, mint a mostani PC-m (kb 400 watt terhelve).
Mert pl egy ilyen irány szerintem nem lenne rossz: Silverstone SST-ML03B Milo ház (ebbe két 3.5-ös hely van, de mondjuk a mostani WD + egy SSD mehetne bele akkor), vagy hasonló, plusz egy mATX-es lap (esetleg valami tipp? koax kijárat legyen rajta, az fontos), plusz a lent említett videókártyám (szükséges? vagy alaplapra integrált elég?) + 4 giga ram. Plusz valamilyen táp.
Emlékszem, hogy volt egy - azt hiszem Silverstone - ház, ami az egyik webshopban 80 ezer körül volt, a másikban meg 20-30 ezer körül, és ugyan az volt. Az melyik volt? Az tetszett nekem múltkor.
[ Szerkesztve ]
-
KisTücsök
addikt
Sziasztok!
Bár csak tavasz-nyár fele tervezek összerakni egy HTPC-t, de még azt sem tudom, hogy merre kéne elinduljak.
Pár hónapja írtam már ide, akkor máshova ment el a pénz, de mostmár majd muszáj lesz valamit összerakni.Melyik a jobb megoldás HTPC-nek? Egy rendes PC, amiben azért elég belső 3.5-ös hely van, jónéhány belső merevlemez elfér (ugye a belső HDD-k valamivel olcsóbbak, mint a külsők). Vagy egy kisebb HTPC, amiben kb csak egy fér el, és a többi meg NAS-ba megy (de hogy ezek is milyen drágák, főleg amibe már 3-4 elfér, kevesebbnek nem is látom sok értelmét), esetleg egy kis HTPC, és külső HDD-k beszerzése?
Ezen agyalok már mióta, hogy hogyan jönnék ki jobban. Fontos a kis fogyasztás, ugye zene is erről menne, meg nyilván nem ártana, ha nem foglalna nagy helyet, szóval az első variáció lehet ki is lőve, de ezen még gondolkodom.
Ami eddig megvan, és esetleg hasznát tudnám venni: 2TB WD RED belső HDD (ugye az utolsó variációnál ez feleslegessé válik), van egy kihasználatlan Gigabyte GT 520 1Gb, ezt nem tudom, érdemes-e megtartanom. Elég keveset fogyaszt, egy alaplapi HDMI kivezetésnél azért jobb megoldás, nem? Plusz, ha esetleg valami komolyabb dolgot kell rábízni, ez azért nem vérzik el (nem feltétlenül játékra gondolok, sőt, játékra egyáltalán nem használnám). ASUS M4A77T alaplap (ha egy rendes nagy PC-t rakok össze neki, akkor ez szerintem felhasználható).
Árat még nem tudok mondani, de 50-60-nál többet nem szeretnék rászánni első körben, és használt dolgok is szóbajöhetnek, vagyis lassacskán pl elkezdhetek vadászni a használtpiacon, ha vannak konkrét kiszemeltek.
Rendszernek mi az ajánlott? SSD? Ramból a Win miatt 4 Gb-ot tervezek. Tápról fogalmam sincs.
-
hétalvó
addikt
válasz Patice #25309 üzenetére
ok akkor csak egy lesz a vege, mert ilyet csak bd lejatszomon tudok elerni.
htpc persze le tudja jatszani, de a kimenete nem tudja.
intel tudja az xvycc, de nekem rosszabb ugy a kepem mint sima rgb-ben. es semmi 10-12bit, kivetitom szerint component.
https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
-
Patice
Topikgazda
válasz hétalvó #25306 üzenetére
A legtöbb blu-ray film 8 bites.
Elvétve lehet virágboltból 10 bites anyagot szedni + esetleg japán mangák ilyenek még.
10 bites anyagtól a médialejátszóm kiakad, viszont, ha a kimenetét 10 vagy 12 bitre állítom, akkor a 8 bites anyagokból is szebb képet kapok.
PC (MPC-HC) viszi nekem simán
-
hétalvó
addikt
jo mert en meg azt hittem az intel nem tudja csak a deep colort. olyat is olvastam pc-n minden rgb es abbol alakitgatjak at.
nalam intelen sincs meg 10bit se, komponens kimenetnek erzekeli a kivetitom rgb helyett.az hogy miben van rogzitve a film az mar tenyleg erdekes kerdes.
-
drdr
senior tag
válasz hétalvó #25303 üzenetére
Épp a múltkor olvastam, hogy a BD lemezeket is kizárólag YC-ben rögzítik (ráadásul akkor sem 4:4:4-ben). Így az színeknek 16-234 van értékük, azaz korlátozott a dinamikai tartomány. Szóval ebből hiába varázsolsz 12bites Deep Color-t vagy xyvCC-t, ill szélesebb színtért. (Moziban lehet működik, bár nem tudom hogy működhet, ott is digitális formában kapják az anyagot.)
Intel tudott nagyobb színtért kitolni HDMI-n, AMD nekem soha, de az AMD írta is doksijában, hogy 10bit-re butítja az esetleges 12-bites adatot. Ekkor is YC-be kellene kapcolni a képpont formátumot CCC-ben, de nekem nem jött össze sehogy.
-
superTibcsi
aktív tag
Erre valaki?
Under construction!!!
-
hétalvó
addikt
válasz hardtechno92 #25269 üzenetére
itt azert beszallnek a vitaba. nekem egy bdp-140-es van itthon es egy htpc. nalam pedig eppen az a helyzet, hogy szep lassan csak bd lemezeket szeretnek nezni. szerintem tisztabb a kepe egy bd lejatszonak, terhatasu hangban pedig nem hallok nagy kulonbseget.
htpc-rol, nem tudok12bites szinmelyseget kihozni.
i3-as a htpc-m lelke, de atival szivtam elotte. nv-t nem ismerem. nalam ati-val neha elhallgat a mphc mikor dts es dts master hd kozott valtogat klippenkent. space megnyom 2x es van hang, hat nagyon vicces
az hogy mindent nem jatszik le egy bd nem is baj tiszta iso-kat kell nezni rajta ott majd kidomborodik mit tud.
mkv-zni htpc.
ez pedig, hogy jobb a hangja, foleg ugy hogy upsamplinget allitasz be. es mi van a bitstream-el? vagy te mindent lpcm-ben hallgatsz a tvn?https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest