Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- DIGI kábel TV
- Proxmox VE
- Bittorrent topik
- Windows 11
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Amazon Prime Video
- Nem sietett az EU-s hatóság, 6 éve történt hiba miatt büntette meg a Metát
-
IT café
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
canniball
nagyúr
válasz Hoppmester #26497 üzenetére
Hmm, ilyet még sosem láttam. Ugyanazon a gépen másik program (pl. VLC vagy MPCHC) gond nélkül viszi őket?
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
Hoppmester
újonc
Hello!
Új XBMC felhsználó vagyok és van egy problémám!
Az XBMC az avi filmeket nem játsza le és sehol semmilyen beállítást nem találok ami változtatna rajta.
Hang van kép nincs. Az mkv-ket játsza, a többit nem. Tudna valaki segíteni?
Előre is kösz! -
canniball
nagyúr
válasz tozso76 #26485 üzenetére
És valóban működik, remek móka ez!
A YT pluginhoz pedig itt a javítás.
-
_Smooth
senior tag
Lehet, h másban még nem merült fel az igény, de én spec nem szeretnék több 10k-t költeni egy szünetmentesre, ami ráadásul párévente csereérett is lesz, de mégis szeretném, ha pár percre túlélne egy áramkimaradást a gép.
Csak a HTPC-nek kellene (se TV, se monitor, se külső merevlemez).
Van egy életvédelmi relé a lakásban, meg egy elektromos sütő, ami valamiért kikapcsoláskor (nem minden alkalommal) levagdossa a relét.
Kb 2perc ilyenkor a max, míg visszalökjük a kapcsolót - de ennyi pont elég a gépnek, hogy leálljonEgy ilyen nem jelenthet megoldást? (azt látom, hogy ezt autókba szánják, de hátha jó lehet erre is, vagy van hasonló de kimondottan ilyen célra)
# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
_Smooth
senior tag
válasz Pgabor79 #26480 üzenetére
Én is iOS-re vadászok ilyesmit.
Tegnap este XBMC Touch-ot meg XBMC remote-ot próbáltam volna, de egyik sem akart kapcsolódni (gépen engedélyeztem mindent, tableten meg megadtam IP-t, portot, amit kell).[ Szerkesztve ]
-
adam3
aktív tag
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni, nagyon kezdő vagyok ebben a témában. Vettem egy 3D-s Smart TV-t, amivel a lejátszást eddig az asztali gépről indított Plex szerverhez való csatlakozással oldottam meg. Iszonyat tetszik, mert a 3D-t is simán viszi. A probléma azonban a fogyasztás. Igény lenne arra, hogy a szerver folyamatosan menjen, de ehhez az asztali gép 100W feletti fogyasztása nekem már sok (bár a htpc ára nem tudom mikorra hozná vissza a vele elérhető áramszámla csökkenést...).
Szóval mennyiből lehetne kihozni egy olyan gépet ami halk (lehet akár aktív hűtésű is, lassan forgó ventikkel), alacsony fogyasztású, de megbírkózik a 3D-s tartalommal is. Nem játszanék rajta, arra ott az asztali gép, csak film/zene menne róla a TV-re, mobilra. Mennyire érdemes itt előre gondolkodni? Gondolok itt arra, hogy most egy nagyobb összeg befektetésével később kell majd újat vennem.
Egy ilyen eszközzel megoldható lenne, hogy netes rádiót is hallgathassak? Most vagy a gépnek vagy a TV-nek ehhez mennie kell
Köszönöm a segítségeteket előre is.
Ádám -
Celtis
veterán
válasz Pgabor79 #26480 üzenetére
Nincs. http://yatse.leetzone.org/redmine Mondjuk windowsra van.
[ Szerkesztve ]
-
canniball
nagyúr
válasz tozso76 #26481 üzenetére
Ezek szerint nem egyedi probléma, köszönöm hogy megnézted!
No ez már kezd számomra is érdekes lenni! De nekem nem igazán tiszta a leírás: ez működik az ingyenes verzióban is (android -> PC-s XBMC relációban) vagy csak a fizetősben?[ Szerkesztve ]
-
tozso76
aktív tag
válasz Celtis #26464 üzenetére
+1.
Nálam legkedveltebb ficsör: Androidos telon, youtube klienssel megnyitok egy videót, megosztásgomb, itt nyomok egy "küldés a Yatsee-re" és már indul is a htpc-re kötött TVn-projin a video.
Persze itt is futottam már bele a fentebb említett "a videót nem sikerült elindítani" üzenetbe. -
tozso76
aktív tag
válasz canniball #26474 üzenetére
Nálam is detto egy TP x200s win64 xbmc 13.a-val. Később megnézem a dedikált, Haswell alapú htpc-n is.
Egyébként többször jártam már így az xbmc yt kliensével, de nem foglalkoztam komolyabban vele. Pedig mekkora égő az, amikor a fiam kitalálja hogy ByeAlexet akar nézni. Rákeresek, elindítom és jön a hibaüzenet. -
canniball
nagyúr
válasz _Smooth #26475 üzenetére
Az elsőhöz (a paneltáphoz) jár az adapter, a másodikhoz (a PicoPSU-hoz) valóban még külön kell venni. Viszont 65W-os TDP-hez (ha használod is a gépet) a paneltápot inkább hagyd ki (12V-on csak 48W-t tud), maradj a Pico-nál. Ha tudsz szerezz egy mérőt és nézd meg mit kér a géped, lehet elég belőle kisebb is.
-
_Smooth
senior tag
válasz canniball #26462 üzenetére
és (#26464) Celtis
Köszönöm mindkettőtöknek.
Kipróbálom majd mind a két verziót (alapvetően egy iPadre kéne - esetleg egy WP8-as telefonra, de ott kicsi lenne ehhez a kijelző)Egyébként ilyen picoPSU-val próbálkozott már valaki?
Nem tudom, melyiket szeressem.
(de, ha jól tévedek, akkor az elsőhöz még egy tápot is kéne vennem - talán egy ilyet(?) - úgy meg már azért húzós lenne)# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
canniball
nagyúr
válasz Sanyi.mTs #26471 üzenetére
Wifis (telefonra, tabletre) nem jó? Rádiósat nem tudom találsz-e, és ha találsz is van egy olyan sejtésem hogy zsebbenyúlós lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Sanyi.mTs
addikt
távirányítóból mit ajánlanátok?
- xmbc használata tervbe van véve (fel van telepítve, de még nem volt időm tanulmányozni)
- ne infrás legyen, hanem rádiós -
_Smooth
senior tag
válasz code1005 #26469 üzenetére
És két CAT6-os van benne? - lehet, hogy én értelmeztem csak rosszul, de egyesszámban írtad.
(anno én láttam 1 patchkábeles verziót is, de a min 10,2Gbit/s és nagyobb táv miatt ezekhez a duplákhoz mind a 2 szálat be kell kötni. Vagy tévedek?)# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
code1005
senior tag
Sziasztok,
vettem egy ilyen hdmi extendert de nem működik. Van ennek valami trükkje vagy használ itt valaki ilyet?
plata o plomo
-
canniball
nagyúr
válasz _Smooth #26461 üzenetére
Van i-re is, a második másik nem tudom mi lehet.
-
_Smooth
senior tag
válasz canniball #26459 üzenetére
Csúcsszuper, köszönöm
Mondjuk a play pont kevésbé érdekes (inkább a másik kettő lenne az igazi, de valszeg már ott is megtalálom, ha létezik - vagy legfeljebb veszek egy auchan tabletet távirányítónak )(#26460) kopidoo
Ennyire még nem volt szerencsém belemélyedni, csak azt néztem, hogy az a látványos szaggatás megszűnt.
[ Szerkesztve ]
-
canniball
nagyúr
válasz _Smooth #26458 üzenetére
"Vagy esetleg olyan tabletes megoldás..."
Persze, ott a GPlay-en a hivatalos XBMC remote app, egyszerű távirányítóként is tud működni és ilyen médiatár-távvezérlő módban is.[ Szerkesztve ]
-
_Smooth
senior tag
válasz _Smooth #26457 üzenetére
Franc, lejárt közben a szerkesztés
majd ezt is itt felejtettem 40percre - ilyen ez, ha valaki melóból fórumozikVagy esetleg olyan tabletes megoldás, amit a Popcorn hour-nál láttam?
Ha jól értelmezem, akkor a teljes médiatár megjeleníthető a tableten és onnan akár el is indítható.Illetve (ha már ilyen jól beindultam ) nincs valami tippetek (rögtön a vásárlás helyével) külső tápra?
Egy baromi slim HTPC házam van (talán Ansys - nem tudom pontosan, van 2 fajta is otthon, és a magasabb, alu ház az tutira Ansys), amiben valami egyszerű, kibelezett 300W-os táp van egy 4cm ventivel. Természetesen az a venti amúgy sem volt halk, de most még csapágyas is lett, így lekötöttem a fenébe - csak így meg azért féltem egy kicsit a rendszert.
És most vagy egy keskeny 8cm-s hűtőt eszkábálok be felülre, vagy kivágom a fenébe az egész tápot és egy ATX adapterrel valami notebook táp-hoz hasonló megoldást tolok rá.
Tudom, hogy létezik ilyen, mert még nagyon az elején, mikor még csak agyaltam a HTPC építésen, futottam bele ilyen adapterbe. De azóta az istennek sem találokKöszi előre is.
[ Szerkesztve ]
-
_Smooth
senior tag
válasz Celtis #26456 üzenetére
Hát nem kizárt, hogy a szemüveggel van gond, de akkor mind a 3-mal (3-at vettem 2 külön beszerzésből).
Nekem spec tetszik ez a 3D dolog, de alapvetően csak a látvány miatt - nem különösebben igénylem, hogy körül is ugráljanak a lények. A Gatsby pl kimondottan tetszett 3D-ben - sokkal jobban is, mint az Avatar -, de még az Avatarnál is hiányzik egy kicsit, hogy formája legyen a fejnek, hogy térben kicsit eltolódjanak egymástól az elemek/figurák/tereptárgyak. Alapvetően szerintem kb havi-2havi egyszer megnéznénk egy filmet így, miközben azért szinte minden este befigyel egy mozifilm levezetésként. Tehát nem a 3D köré akarom építeni az életem, csak ha már benne van a TVben, ha már megvettem a szemüvegeket, jó lenne néha egy kicsit azt is élvezni.
De ha a Sharp se tud rá megoldást, akkor nálunk is megy a süllyesztőbe.ON:
Tegnap feldobtam én is az XBMC 13-as bétáját. Még beállítgatni nem volt időm, de nem tűnik rossznak. A 12-es nekem néha már beszaggatott még 2D filmnél is. Ez most eddig simán futott az egy próba alatt.
Amúgy van 2 Win MC távirányítóm. Elvileg azokat is át tudja venni az XBMC, ugye?
Mert jó dolog a kis billzet, ha ezen kívül kell navigálni, böngészni, fórumozni, levelezni stb, de a mediatárban való navigálásra sokkal kényelmesebb/praktikusabb lenne egy ilyen eszköz.[ Szerkesztve ]
-
Celtis
veterán
válasz _Smooth #26455 üzenetére
Nem lehet, hogy csak a szemüveg rossz, esetleg lemerült?
Mondjuk nekem ez az egész 3D csak egy humbug. Az aktív szemüvegek villognak, a passzív csíkos, és a crosstalk egyértelműen ott volt mindnél. Moziban nincs ilyen gond, csak zavar, és fáj a fejem tőle. Ahogy jött úgy el is fog süllyedni.
[ Szerkesztve ]
-
_Smooth
senior tag
válasz _Smooth #26430 üzenetére
Na ma volt lehetőségem egy LG BD660-as lejátszóval és egy eredeti Avatar 3D BD-vel kipróbálni.
Sajnos ugyanaz a helyzet.
Egyértelműen crosstalk - de lehet az ilyen mértékű? Nem csak egy alig észrevehető sáv a képelemek szélén, hanem konkrétan elcsúszott, gyengébb minőségű kép. És persze minél távolabb van a fókusztól, annál erősebb a hatás. (ha lecsukom az egyik szemem, akkor a "tiszta" kép egyik oldalán jelentkezik a csúszás, ha pedig a másikat, akkor a másik oldalon).Holnap megpróbálom elérni a Sharpot, hátha tudnak mondani valami bíztatót.
Köszi mindenkinek még egyszer.# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
LógaGéza
veterán
válasz FishAir #26452 üzenetére
Hmm, egy próbát megér.
Én ez alapján szoktam beállítani a madVR-t, és a hozzá kapcsolódó dolgokat, frissítik is rendesen a leírást.
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
FishAir
senior tag
válasz canniball #26441 üzenetére
Már egy ideje szemezek én is ezzel. Nagyon baba kis cuccnak tűnik.
Plusz még most gondolkozok ezen a Kawaii Codec Pack-en. Hallott már erről valaki, próbálta már? Elvileg felrakja mpchc-t meg madvr-t és minden filterbeállítást elvégez, annak megfelelően, hogy milyen combos gépet adsz meg neki paraméternek. Lehet jobb lenne manuálisan, de egy csomó helyen azt írják, hogy a madvr-nek lettek új funkciói és a leírásokat meg nem frissítik, csak a hozzá tartozó fórumból lehet összeválogatni. Na ennyire nem akarok belemenni a dologba, azért gondoltam erre.
Még felraknék egy TMT-t és akkor a sima filmeknek az mphc-t a 3D-nek meg a TMT-t adnám meg külső lejátszónak és így "mindent vinne az XBMC".iDontcare
-
BullZeye
veterán
XBMC-t kép a képben jelleggel szeretném használni, azaz amit szeretnék elérni, hogy XBMC ablakban futtatva border és title nélkül legyen, és egérrel lehessen mozgatni az ablakot ha a közepére kattintok.
Valamint Hotkeyjel lehessen az ablak méretét állítani (ctrl+1 pl 500pixel széles, CTRL+2 pl 700pixel széles), van ezekre megoldás?
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
BullZeye
veterán
válasz rozmarph #26443 üzenetére
Nem én találtam, nekem is csak mondták, még 1 hét mire megjön az enyém, akkor majd kiderül milyen.
http://www.oneforall.com/remotes.html
PChez meg van valami HP Infra vevő amit nagyon ajánlanak, PChez pedig ilyesmi kell
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
canniball
nagyúr
válasz rozmarph #26443 üzenetére
BullZeye kolléga keresett/talált itt épp múlt héten valami alternatív megoldást, de beszámolóra még nem emlékszem.
Dehogynem kell vevő. Az ebay-en találsz "PC remote" néven, vagy itt az aprón a "HTPC távirányító"-ra keresve. Távirányító+vevő kombó, előbbi helyettesíthető.
[ Szerkesztve ]
-
rozmarph
csendes tag
válasz canniball #26439 üzenetére
Köszi, rákerestem, de nem nagyon találni már logitech harmonyt...
A harmonyn kívül nincs más univerzális távirányító ami tud pc-t és tv is távirányítani?
Illetve lehet hogy hülye kérdés, de a pc-be nem kell valami infra vevő? Azt adják a távirányítóhoz?
Segítsetek légyszi tényleg nagyon messze vagyok a témától -
canniball
nagyúr
válasz Patice #26440 üzenetére
Szerintem félreértettél valamit: nem fut sem böngésző sem semmi más, sőt az XBMC Launchernek köszönhetően még a Win asztal sem.
"Láthatóan" csak az XBMC fut; a problémám pedig az hogy a hozzá tartozó YT kliens bizonyos videókat nem hajlandó lejátszani. Tegnap pl. megnéztem volna az Arch Enemy új vidóját, rákerestem a zenekarra, az első videót (War Eternal (Official Video)) néztem volna de nem volt hajlandó. Aztán rákerestem arra hogy "Arch Enemy War Eternal", megint az volt az első ami az előbb és persze megint nem játszotta le, meg továbbiakat sem, kb. a 3.-4. találatot volt hajlandó elindítani. És ez nem egyszeri probléma, többször is eljátszotta már ugyanezt.
Ezért is kérdeztem hogy másnál is ez van-e/kértem hogy aki tudja próbálja ki az AE-re keresést, hogy csak nálam ilyen vagy általános probléma?[ Szerkesztve ]
-
Patice
Topikgazda
válasz canniball #26438 üzenetére
Exclusive módban a lejátszó program lefoglalja magának a beállított kimeneti eszközt. Ha történetesen ez ugyan az az eszköz, mint amit a böngésző is használna, akkor ha mindkét program fut akkor a böngésző nem tudja használni és hibaüzenetet dob ha hangot akarna küldeni rá. Megoldás: kilövöd a lejátszó progit.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
rozmarph
csendes tag
Sziasztok!
Távirányítás témában szeretném a segítségeteket kérni! Visszakerestem a fórumban, de nem találtam megoldást (persze lehet hogy én bénáztam...)
Szóval a szitu: windows 8.1 és xbmc frodó htpc távirányítása lenne a feladat, de úgy, hogy egyazon távirányítóval tudjam vezérelni a tv-t és az erősítőt is
Szóval valami univerzális megoldás lenne jó. Légyszi adjatok tippeket, vagy akár konkrét termékmegnevezésnek/linknek is örülnék!
Előre is köszi! -
kopidoo
senior tag
OpenELEC beta-val hogy megy nektek a 24p lejátszás? Nekem bizonyos időközönként megröccen.
-
_Smooth
senior tag
válasz FishAir #26431 üzenetére
Hasonló a cipő. Csak azért lett 3Ds a TV (a végén már ezekre is szűkíteni kellett a keresést), mert páromat nagyon vonza a dolog.
De valszeg itt is az lesz, hogy 1-2 film után elhal a téma. Addig azért csak jó lenne a lehető legtöbbet kihozni belőleAmúgy tljesen elégedett vagyok a képminőségével. (a menü fapados és kissé lassú, de ez elhanyagolható probléma)
-
FishAir
senior tag
válasz _Smooth #26430 üzenetére
Szerintem ne rágódj ezen ennyit. Én megnéztem 3 filmet azóta ott porosodik a szemüveg a polcon. Nekem nem jött át a dolog. Mondjuk feleségemnek igen, de hát szegény nem tud mit tenni, egyszerűen lusta vagyok windowst felrakni csak ezért. Ha meg vagy elégedve egyébként a tv-vel hagyd a (p.) fenébe. Ahogy a művelt francia mondaná: Let it go.
iDontcare
-
_Smooth
senior tag
válasz Digger #26416 üzenetére
Sziasztok,
köszi a tippet, tegnap este kipróbáltam ezt a 2D/3D dolgot. Hát nagyon nehezen észlelhető, mert nyilván nem olyan látványos a térhatás sem, mint a valós 3D esetén, de érzésre talán ott is megvan ez az idegesítő dolog.
Most ilyenkor mi a rákot lehet? Tudom, ez már off, csak hátha van tipp. Sharp topicot nem találtam.
Ennyit tudhat a TV, törődjünk bele? (de akkor ezt így tényleg árulhatják 3D-nek nevezve? Létezhet, hogy így adnak ki egy TV-t?) Vagy ez rendellenes működés és akkor recseghetem fel a Sharp szervizt?Köszi és bocsánat az offért.
-
canniball
nagyúr
Kezd tele lenni a puttonyom az XBMC-s YT klienssel, milliószor azt dobja hogy a lejátszás sikertelen vagy egyszerűen semmit. Nálatok jól működik? Aki használja nézze meg legyen szíves pl. ezt: keresés: Arch Enemy, első találat: War Eternal (Official Video), akármit csinálok nálam nem nyitja meg.
[ Szerkesztve ]
-
ggeleven
őstag
Nekem egy olyan gondom lenne, amit nem olvastam még itt a topicban...
Két kijelző van a gépemre csatlakoztatva (tv-hdmi, minitor-dvi) és amióta Win8.1 van a gépen, azóta azt csinálja, hogy ha a tévén megy az xbmc és a monitoron aktívvá teszek egy alkalmazást, akkor a az xbmc-t leteszi a tálcára a tévén. Win7 alatt nem volt ilyen bajom, akkor gond nélkül futott az egyik kijelzőn a film, míg a másikon tudtunk netezni pl.
Milyen beállítást ellenőrizzek? Win, Catalyst, xbmc lehet a hibás?20%-os kedvezmény az éves AlzaPlus+ előfizetésre! Keress privátban!
-
MODERÁTOR
válasz canniball #26422 üzenetére
És akkor mit kellene?
Speedfan indít, miután betölt, belövöm a PWM1(ez a plusz hűtő) alatt 1%-ra, így pörög 1300-at, de akár hibernálok, akár készenlét, akár restart, visszateszi 33%-ra.
Hol, vagy mit kell állítani ahhoz, hogy ott is maradjon, ahova tettem?Everybody lies.
-
MODERÁTOR
Az Asrock E350 M1 deszkához van valami windows-os hűtő vezérlő cucc?
Tettem a házba egy ventit, egy régi AMD processzor hűtő, de az UEFI-s beállításokban Level1-en is 2000 felett pörög, és porszívó hangzást eredményez. Van valami módszer, amivel még lejjebb lehet venni a fordulatot? Speedfan megfelelne, de nem akarja megjegyezni a beállításokat, még akkor sem, ha csak készenlét/hibernálás van, mert visszakapcsoláskor újra gyorsan pörög, az meg elég macera, hogy minden bekapcsolás után állítgatni kell..
Everybody lies.
-
_Smooth
senior tag
válasz Pgabor79 #26417 üzenetére
Az is jó cucc, dizájnos és minőségi - jobban tetszett a K400 Logitechnél -, de most egy ilyet használok. Elég suta a kiosztás ezen is, de HTPC vezérlésére sokkal jobban kézre áll.
(egér gombok mind2 sarokban felül, görgető, multimedia gombok stb)# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
Pgabor79
aktív tag
Van itt tapasztalat Rapoo wireless billentyűzetekkel kapcsolatban? Pontosan a Rapoo E2700 érdekelne. (ez itt a képen pont nem magyar...) Nem tudom mennyire használható. Külsőre nagyon pofásnak tűnik. A magyar bill. kiosztás elég szerencsétlen, de hát nem is nagyregény vakon gépelése a cél...
[ Szerkesztve ]
-
Digger
senior tag
válasz _Smooth #26409 üzenetére
Szerintem hasonló problémád lehet mint nekem. Néhány hsz.-el korábban írtam róla. Próbáld meg, hogy egy külső hdd-re tenni egy olyan tartalmat, amit a HTPC rosszul játszik le és próbáld HTPC nélkül közvetlenül a TV-vel lejátszani! Nekem így szépen megy a lejátszás Samsung TV-n. Egyébként van olyan funkció a menüjében, hogy a 3D-t 2D-re alakítja. Így tökéletesen megy HD minőségben a lejátszás a HTPC-ről is.
-
sb
veterán
válasz #75912448 #26412 üzenetére
Én is a TV-re gondolnék, mint probléma forrásra. Nagyon úgy tűnik a leírtakból, hogy nagy a 3D crosstalk.
A másik lejátszó mellett javasolnám hogy mondjuk a TV beépített 2D->3D konverterét érdemes kipróbálni.Ha ott is jelentkezik, akkor tuti gáz van, mert ott az "alapanyag" 2D-s. Ha egy szemüvegen keresztül is látható mindkét kép akkor valószínű, hogy nem jó a 3D képek szeparálása.
-
_Smooth
senior tag
válasz #75912448 #26412 üzenetére
Nem jó hír, de köszi, megpróbálom akkor először BDP-vel szűrni a dolgot
Nem is tudom, melyik verzióban reménykedjek... beállítási hiba és akkor és újabb hetekbe kerül rendesen beállítani (de leginkább a hibát megtalálni), vagy TV hiba, akkor lehet a garos szervizeléssel szívni, vagy nem is hiba, hanem a TV képességei ennyit tesznek lehetővé - na akkor meg tök szuper, hogy vettem 3 szemüveget teljesen feleslegesen
Talán mégis inkább a beállítási problémában reménykedemKöszi mégegyszer és jó hétvégét!
Amint sikerült a végére járnom a BDP verziónak, jelentkezem újra.# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
törölt tag
válasz _Smooth #26411 üzenetére
Előfordulhat, hogy a tévé a ludas, rossz esetben ennyit tud. Minden további próbálgatást elkerülendő, ennek kizárását legegyszerűbben egy BD lejátszóval beiktatásával próbálnám meg. Ha így OK, jöhet a további próbálgatás, ha nem OK, sajna a tévé 3D képessége gyengére sikerült.
-
_Smooth
senior tag
válasz Warter #26410 üzenetére
Hát még a BD lejátszót ki akarom próbálni, csak azt viszonylag macerás szerezni kölcsönbe. A kábelt már próbáltam, mert a notebookról másik kábellel is kötöttem össze (az is 10Gbit/s).
A TV egyébként kb 2hetes (ami persze nem jelenti, h ne lehetne hibás), és ahhoz képest, hogy én alapvetően 2D-re vettem, párom miatt most 2hete sz*pok a 3D problémával
-
_Smooth
senior tag
Sziasztok!
Megpróbálkozom itt is, hátha. (A 3D topicban már lefárasztottam mindenkit - meg ott inkább tényleg a 3D-re álltak rá és sokan mediaplayert vagy 3D BDP-t használnak).
A legfőbb problémám jelenleg, hogy 3D filmek esetén nem ad tökéletes képet.
Adott az alábbi konfig (amit HTPC gyanánt használok):
Asrock FM2A88M-HD+
AMD A6-5600K (alapon)
4GB Kingston HyperX 1600MHz/CL9 (single channel)
Samsung 830 64GB SSD
USB2.0-n egy 2TB WD HDDWin 7 64bit (mostanra a sok próbálkozás után már talán ráférne egy reinstall)
XBMC (már nem tudom, melyik verzió)
PowerDVD
De próbáltam TotalMedia Theatre-t (telepítési hiba), Splash Pro meg szaggatott.Tapasztalt hiba:
Sharp LC-50LE650V aktív 3D TV-re nem tudja tökéletes minőségben kitolni a 3D tartalmat.
PowerDVD volt eddig a legjobb, de nem tökéletes. Szétcsúszik a kép. A panel síkjában (vagy a fókuszban lévő tárgyak/személyek) az objektumok viszonylag jó 3D fomájúak, de nem az igazi. Minden más - ami hátrébb vagy előrébb van, ami homályosabb (nem arra állították az élességet) -, már teljesen elcsúszik. Mintha nem tudná tökéletesen egymásra fedni. Ha lecsukom az egyik szemem (gyári aktív szemüveg), akkor a másikon látom, hogy nem egy 3D képet látok, hanem egy közel 3D formájú, de látom mind a két képelemet. Nem ugyanúgy, mint szemüveg nélkül, de rettenetesen zavaró. Meg olyan érzésem van, mintha néha olyan elemeket akarna a térben elhelyezni, amik jó helyen vannak ott, ahol vannak (pl háttérben a sziklafalon a moha... közel egy síkba akarja hozni a témával az előtérben).
A TV menüje borzasztó fapados. Semmilyen 3D beállítást nem enged. Nincs mélység, nincs térérzet korrekció, sőt, még a szemüveg oldalait sem tudom megcserélni.
Kollégám velem egyidőben vett egy 55F6400 samsungot, gyári szemüvegekkel. Neki egy Mac mini (Win7-tel és XBMC-vel) sugározza a 3D-t. Abban egy régebbi C2D intel rendszer van egy nVidia kártyával. Ott hibátlan.
Kipróbáltam én is a notebookomról (X230as lenovo - Core i5-3210M + HD4000), de ugyanaz a helyzet, ugyanúgy elcsúszik a kép.
Másik kollégámnak egy aktív 3D philips-e van és egy LG 3D BD lejátszója. Azt mondja, ha USB-ről játszik le 3D filmet, akkor neki is valami hasonló gondja van (de Ő HSBS filmeket rakott így fel). Ha viszont BD lemezről - akkor sem tökéletes, akkor sem egy iMAX de - akkor sokkal jobb.
Tudom, hogy egyelőre TV problémának tűnik, de én még mindig a gépre/szoftverre gyanakszom. Megpróbálom majd kölcsönkérni a bluraylejátszót és azzal kipróbálni, de esetleg addig is, ha van tipp/ötlet, ha találkoztatok már hasonlóval, megköszönnék bármilyen segítséget.A kábel egy Proclass 1.4HDMI (ferritszűrős, vastag darab - 10,2Gbit/s), a lejátszott tartalmak pedig:
Legends of the guardians (HALF OU 1080p)Mind2 filmnél ugyanaz a probléma.
Szemüveget próbáltam fordítva is feltenni (ha már a TV-n nem tudom állítani az oldalt), de az rendben kell legyen, mert így csak rosszabb lett a helyzet.Előre is köszönöm
Üdv
Smooth# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
Celtis
veterán
válasz bajnokpityu #26399 üzenetére
Most lehetne flame-et indítanii a HDMI kábelek ár/érték arányáról Kácsa 8m nem jó vs. noname 10m jó.
Lehetne, de nem teszem -
-
Patice
Topikgazda
válasz ggeleven #26401 üzenetére
Ugyan ez a HDMI kábelem átalakítók nélkül simán atviszi az 1080P-t gépről TV-re, hanggal sem volt gondom. Az átalakítók miatt aggódtam, hogy problémás lesz, de addig nem tudtam biztosan, amíg ki nem próbáltam.
Most vagy szerzek hosszú DVI-DVI kábelt és akkor nem kell átalakító, vagy jobb minőségű HDMI-t, de az valszeg drágább is lesz, így egyelőre az első megoldás felé indulok.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
ggeleven
őstag
válasz Patice #26400 üzenetére
Én ilyen 10 méteres kábelt használok immáron 2 éve és nagyon szépen átmegy rajta a kép és a hang is, szóval van olcsó és jó megoldás is.
KOLINK HDMI kábel, 10mBár tudom/látom, hogy nálad az átalakítók is ronthatnak a dolgon...
20%-os kedvezmény az éves AlzaPlus+ előfizetésre! Keress privátban!
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Asszociációs játék. :)
- Milyen TV-t vegyek?
- Nyaralás topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen videókártyát?
- PlayStation 5
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest