Új hozzászólás Aktív témák

  • opr

    veterán

    válasz cinemazealot #3959 üzenetére

    "Ettől függetlenül van egy jól definiálható önvédelmi reakcióm is, amit az út minősége, beláthatósága, vadak átkelésének veszélye, kerékpárosok, útszéli gyalogosok (igen, a környékünkön külterületen ez is mindennapos) stb. indikál bennem"

    Azt ugye erzed, hogy az, hogy az utviszonyoknak megfeleloen vezetsz, az nagyon nem ugyanazt jelenti, mint az, hogy lassan megyek, feltartok mindenkit, mert sporolni akarok? Utobbi azt jelenti, hogy tudnek menni 90-el, kenyelmes is lenne, nem is lenne veszelyes, de ugy dontok, hogy nem, mert csak. Semmi koze barminemu kozlekedesbiztonsaghoz.

    Ne ertsd felre, mehetsz 70-el, csak akkor kozbe ne lobogtass semmilyen erkolcsi fenssobbrenduseg zaszlot, hanem fogadd el az igazsagot. Ami jelenleg ugy nez ki, hogy tudod jol, hogy amit csinalsz, abba elobb-utobb valaki meg fog halni, joesellyel valami szerencsetlen artatlan, csak nagyivben leszarod, es kimagyarazod a sajat lelkednek valami marhasaggal. Nem azt mondom, hogy ne sporolj, Te dolgod, amig a szabalyokat betartod, mindenkinek kuss a neve, csak kozben ne tegyunk mar ugy, mintha meg szentte is kene avatni az embert, aki feltart (es a sok idegbeteg vadbarom miatt indirekten veszelyeztet) mogotte (meg vele szembe) ki tudja hany embert, napi szinten, rendszeresen.

    "Ahol meg lehet menni 90-nel is, ott kényelmesen előzni is van lehetőség."
    Ez pedig viszont mar konkretan marhasag. Nagyon sok olyan ut van, ahol kenyelmesen, biztonsagosan lehet 90-el haladni, elozni viszont kilometereken at konkretan eletveszely. Na, ezeken a helyeken fogsz eletveszelyes helyzeteket indirekten indukalni. Ha konkret peldat akarsz, ilyen pl a 4-es fout. Olyannyira, hogy szemelyesen is volt "szerencsem" latni es tapasztalni, hogy mit okoznak azok az emberek, akik ugy kozlekednek, ahogy most Te is irod. Sot, tovabb megyek, nem egyszer konkretan majdnem mi voltunk az artatlan fel, aki altalaban belehal. Csaladostol, tele kocsival.

    Summa sumarum: Ha az autod nem alkalmas kozuti, fouti kozlekedesre, akkor ne hasznald ilyen celra. Varosi kisautonak kurvajo, gyakorlatilag tokeletes a kocsid, hasznald arra.

    Vagy legyen kompromisszum, es vezess ugy, hogy ahol es/vagy amikor nem tartasz fel senkit vagy azert mert nincs kit, vagy azert mert olyan a forgalom es az utviszonyok, hogy masok veszelyeztetese nelkul, konnyen, gyorsan es hamar meg tudnak elozni, poroszkalj ahogy akarsz, amikor viszont de, akkor menj rendesen, normalisan.

    "Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

Új hozzászólás Aktív témák