-
IT café
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
wwenigma
Jómunkásember
1000-es net, Huawei Echolife HG8143A5 GPON terminal + Xiaomi AX3600 router
Hibajelenség hogy pár hete főleg estefelé leszakad a router (Timeout waiting PADO packets) és nem tud visszacsatlakozni csak újraindítás után (de úgy meghal hogy el se érhető az admin felülete) illetve mellette random lagspike-ok és packet lossok játékban. Ma próbaképpen néztem egyet routerrelés router nélkül is, ugyanúgy megvannak a hibák.
Leadtam hibára, kétszer távolról újraindították a GPON terminált aztán ismét néztem egyet...
Most akkor mi a tök van, eddig arra gondoltam router hiba... -
Dragon3000
nagyúr
válasz
Apucy01 #101947 üzenetére
Ez a rész a lényeges "a sokszálon történő egyidejű kapcsolathoz vegyél inkább egy saját routert" ezzel meg lehet fektetni az ontot, viszont felesleges 40e és felette nézelődni, amikor egy asus ac65p teljesítményű routerrel is gond nélkül megy minden 6-700 engedélyezett globális kapcsolattal és 1-1200 torrenttel, ami a 20e-res kategóriában versenyzik. Akinek ennél kisebbek az elvárásai, lehet nézelődni még olcsóbban is. A wifi rész meg teljesen környezetfüggő, így az beletud szólni a dolgokba.
-
ddsteel
aktív tag
válasz
Dragon3000 #101945 üzenetére
ok, köszi.
-
PacuFTW
csendes tag
Köszönöm mindenkinek aki válaszolt, akkor lehet hogy csak nekem voltak kicsit nagyok az elvárásaim, egyik digis barátom 34 et mért és csak azért kérdeztem.
-
ddsteel
aktív tag
Szasztok, kedden kötik az optikai kábeles digimet. Kint volt a fószer, telóban elfelejtették mondani, hogy ezek a szerencsétlenek 2022ben légkábelt használnak, szóval nem tudják behúzni a UPC helyett, hanem fúrnák a falat, mivel máshol jön le (nem fogják fúrni a szigetelt házamat sztem, csak ők ezt még nem tudják :). Ezzel még futok egy kört, sztem megoldom velük valahogy. Viszont: azt mondta a fazon, nem ajánlja egyáltalán a digi saját routerét, hanem béreljek tőlük 250 Ft-ért jobbat. Most hogy elment, itt olvastam, hogy az csak csomagosaknak jár, nekem csak internet lesz.Kérdésem, hogy jó-e egyébként ez a 250Ft-os router, vagy inkább egyet válasszak az összefoglalóban lévők közül? 4en lakunk, semmi extra sávszélkívánalom nincs, letöltések szinte alig mennek, max 2-3 helyen egyszerre streamelés. Ilyen felhasználásra melyik router elfogadható (a szinte kötelező minimum elég nekem szerintem). Az összefoglaló írása óta változtak valamelyest a preferáltak? Köszi.
-
-
maki1976
tag
Üdv! huawei echolife hg8143a5 routert adtak a digi előfizetéshez. Ebben lehet menedzselni a wifi ki és bekapcsolást autómatikusan? Ehhez hol találok használati utasítás/user manual-t?
-
PacuFTW
csendes tag
Sziasztok!
Egy tracerouteot tudnátok nekem küldeni a 185.40.64.110-es ip-címről?
Én ezt kaptam, és kicsit magaslom azt a 40-es pinget.
-
Inhouse
őstag
válasz
CharlieDrop #101935 üzenetére
Én falba véstem egyéb kábeleknek is 3db 32mm-es gégecsövet. Ebből egy teljesen üreset hagytam meg nekik. Nem volt benne befűző, mivel nem volt benne könyök, simán átdugták rajta az optikai kábelt.
-
4Grider
nagyúr
válasz
CharlieDrop #101935 üzenetére
Persze.
-
CharlieDrop
veterán
Sziasztok!
Járt már valaki úgy, hogy a Digis bekötésnél nem akarták neki bekötni a netet, mert a csatornában nem volt kábelbehúzó?
-
cof
veterán
válasz
4Grider #101931 üzenetére
Általános fehasználás mellett írtam, hogy nincs semmi észrevehető előnye. Az átlagos fehasználás kb. heti 5-10 torrent, de folyamatosan pucolva vannak a régi anyagok, nem gyűjtögetek semmit, minek. Sosem volt még semmi problémám a hálózattal.
Az ami nálad megakasztja a netet gondolom valami nagy torrent lehet, gyűjtemény esetleg, aztán elcseszték a túl nagy szeletekkel torrent létrehozásnál.
-
4Grider
nagyúr
Torrentje válogatja, hogy mekkora terhelést jelent egy hálózati eszköznek. Nekem van jópár olyan torrentem, amihez ha 3 havonta piszkál hozzá valaki, az már sok. Te sem gondolod komolyan, hogy egálban vagy egy 20 dolláros eszköz egy 200 dollárossal. Trabanttal is lehet versenyezni az autópályán, csak éppen nem érdemes...
-
cof
veterán
válasz
Raiden_ #101926 üzenetére
Miért? Nálam volt már 100+ torrent is aktív. Nyilván nem szedik egyszerre full sávszéllel mindegyiket mert olyan nem létezik. Max. ha hardcore torrentes vagy és mindent letöltesz ami felkerül kivétel nélkül, de akkor is csak az elején amíg nem lesz elegendő seeder. Után már csak csordogálnak a feltöltések hébe-hóba.
A globális partnerkorlát 200-on van, ez az alapbeállítás Transmission-ban nálam. Bőven sok is, úgyis csak a seed idő számít már szinte minden oldalon.
ZTE F618-at használok router módban, soha észre nem vettem, hogy bármi hátránya is lenne egy 100 ezer Ft-ossal szemben normál torrent használat mellett.
-
-
Raiden_
tag
válasz
sylas #101922 üzenetére
Az ONT-al felejtsd el a torrentet (a többszálú egyidejű terheléstől megfekszik)
a sokszálon történő egyidejű kapcsolathoz vegyél inkább egy saját routert,
de ne a belépő szintet célozd meg úgy 20.000 HUF-tól felfelé a plafon a csillagos ég,
de egy 40.000 HUF körüli eszköz (wifi AC felső kategória AX belépőszint) amennyiben
több eszközt is használsz kábelen és wifi-n vegyesen egyaránt már megbirkózik vele
és javulni fog a feltöltésed is, persze ez az "aktív" perek számától is nagyban függ. -
trooper44
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék digis webmail beállításával kapcsolatban. Sajnos hiába olvastam vissza, a konkrét kérdésemre nem találtam választ.
Adott egy műholdas nyomkövető modul kocsiba beépítve, Telekom domino sim-mel ellátva. A modul email küldésre képes, ezen küldi a szervíz üzeneteket, a kártyára érkezett sms-eket, riasztást, logot, stb.
Eddig upc/vodafone előfizetéshez kapott smtp-t használtam, mert fontos, hogy olyan emailszolgáltatást tmáogat csak a készülék, ami nem igényel SSL azonosítást. Sajnos a voda lekapcsolta a upc-s levelezőt, így új alternatívát kell keresnem.
A kérdésem, hogy a Digis webmail a fenti esetben használható? Ha igen, milyen beállítások, portok mellett?
Próbáltam telefonos emailalkalmazásba beállítani az újonnan létrehozott digis emailcímet, de nem sikerült. (a digi.hu webmail-en sikerült belépnem, él az emailcím)
Köszi előre is, ha valaki tud segíteni.
-
nagytn
újonc
válasz
adika4444 #101921 üzenetére
Igen. Amúgy teljesen jól megy a Digi mobilról, csak ez a kép szétesési/folyamatos képfrissítési probléma jelentkezik ott is.
Kicsit jobban sikerült belemélyülni a dologba. Traceroute-okat néztem a www.xbox.com és a stadia.google.com irányába is. (A Stadia amúgy viszonlyag jól meg ott nincs ilyen probléma).
Ezt a hibabejelentőben is kérték amúgy, most el is küldtem nekik.
Mind pc-ről, mind pedig mobilról csináltam traceroute-ot, külön az otthoni hálózatról és külön mobilnetről. Elég hasonló eredményeket hozott.A Traceroute eredményekből az derül ki, hogy a route-olás a digicable.hu -ról az ip4.gtt.net irányába megy tovább, ahol igen nagy késések vannak és a routing sem tűnik valami optimálisnak. Egyetlen esetben ment tovább a route más irányba (ip.twelve99.net), ahol nagyon jó eredményeket hozott a traceroute.
Én a külföldi fórumokat olvasva erre tippeltem, ezért próbáltam ezen az úton elindulni.
Az észrevételeimet a traceroute eredményekkel együtt elküldtem a diginek.Várom a fejleményeket.
-
sylas
tag
Sziasztok!Arra tudtok mondani vmit, hogy miért nem megy torrent feltöltés?Pedig ki vagyok véve Nat alól.Port is rendben. Vmit állítani kell Huawei ont-ban még?Vagy saját router kéne bridge módban, úgy menne?
Egyébként mi a menete a bridge mód?ont összekötése router, gép meg routerre, közben beállítva már saját router felhasználó név jelszó stb. és utána ügyfélkapuban modem-re váltás?Saját routerben kell vmi ip címet beállítani, nehogy ütközés legyen? -
Geth
veterán
válasz
Dragon3000 #101918 üzenetére
Így. Plusz nekem hiányozna, hogy nem tud lefutni a reggeli rutin, mert se net, se wifi.
-
Dragon3000
nagyúr
Amelyik routernek kell a napi újraindítás, az szerintem már a kukába való kategória. Ettől eltekintve nem látom értelmét, hogy pár órára le van kapcsolva a router, ha nincs terhelve, akkor úgy se fogyaszt annyit, mint amikor terhelve van, ha a wifi zavarja az embert éjszaka (ennek se látom sok értelmét, miközben mellette vagy 20-30-40 wifi-t érzékelni a szomszédoktól), akkor van arra is lehetőség, hogy csak ezt kapcsolja le/be a beállított időben.
-
törölt tag
Ipv4 meg átírtam a DNS címeket de ugyanúgy lassan tölt le az xbox one x. Kábellel van csatlakoztatva a konzol,de Wifivel (2.4Ghz és 5Ghz is megnéztem) is ezt csinálja...biztos nincs megoldás a ipv6 helyes beállitására az Archer C7 v5.0 routeremen?
A konzol mindig azt írja ki hogy NAT mérsékelt, ami akkor lesz nyitott ha a konzolon másik portot választok. A routerbe az upnp be van kapcsolva,de foggalmam sincs hogyan kell oda felvenni eszközöket...
-
tutitibi
senior tag
válasz
ElektrikusDE #101889 üzenetére
ipcimed.hu
-
Geth
veterán
válasz
Dragon3000 #101913 üzenetére
Ha
-
nagytn
újonc
válasz
mikikol10 #101867 üzenetére
Nálam is ugyanez a probléma, elég bosszantó. Próbálkozok utánajárni. Diginél nálam is a kihelyezett eszközöket próbálták nézni, de a 4gs mobilnettel is produkálja a jelenséget, ami kizárja a helyi problémát. Vodafone/upc hálózatából tökéletes, ott nem tapasztaltam gondot. MS Xbox fórumán is rákérdeztem, írták hogy network/ route probléma, illetve olvastam, hogy az egyes szolgáltatók anyagi megfontolásból használhatnak olcsóbb megoldásokat routingra, ami okozhatja ezt a jelenséget. MInden más szolgáltatás működik, csak ezzel van gond. Nem élet/halál kérdés de jó lenne végre kideríteni az okot, illetve megoldásra bírni a Digi-t. MS adatközpont távolságra is tippeltem, de akkor miért tökéletes Vodafone hálózatból. Valami központi dolog okozhatja ezt, ha tudnak róla nyilván nem fogják az orrunkra kötni, főleg ha anyagi vonzata van a megoldásnak. Ha nem tudnak róla akkor remélhetőleg keresik a megoldást szükség esetén kooperációban a Microsofttal . Ahogy látom még viszonylag kevesen vagyunk ezzel a problémával, de előbb utóbb lépniük kell.
-
Multibit
nagyúr
válasz
ElektrikusDE #101910 üzenetére
Az enyémen nincsenek ledek. Azaz, egy van, a főkapcsolóban. Jelzi, hogy feszültség alatt van az eszköz
-
denes44
tag
válasz
beencee #101873 üzenetére
Én voltam az illető, aki kapott kábelt a digitől (egyébként még azóta se kerestek FTTH átállással, úgyh nincsen még bekötve
).
Annyi, hogy én már előfizető vagyok most is, így a hibabejelentős email címen sikerült elintézni, a másik címen nem kaptam választ.
Valóban egyszerűbb csőbe behúzni, és is csak azért nem ezt választottam, mert már fel van újítva a lakás, de nincsen cső. Viszont a plafon alatt polisztirol díszléc alatt el tudtam fűzögetni, csak le kellett bontani hozzá, és újat felrakni. Ez nem lett meg volna gyorsan a szerelőknek, így kértem egy 25m-es kábelt hogy megcsinálom én.Egyébként sima szimplex (1 eres) SM optikai kábel megteszi, SC/APC (zöld, kék nem jó) csatlakozóval. Hogy a saját kábelt bekötik-e az jó kérdés, valszeg szerelőn múlik. Annyi hogy a saját kábelük is olyan, hogy egyik végén csatizott. Ha nem ilyen a kábel, akkor ők nem valószínű hogy tudnak rá rakni. De ha veszel pigtailt meg egy kis kifejtő dobozkát, és rendes a szerelő, akkor valszeg heggesztenek neked mégegyet.
-
egykori
őstag
válasz
ElektrikusDE #101900 üzenetére
Elnézést, nem fogalmaztam körültekintően!
A folyamatosan nálunk azt jelenti, hogy csak az ONT nincs sosem kikapcsolva, de a routert reggel ébredés után bekapcsolom, lefekvés előtt pedig kikapcsolom. Amikor tehát be van kapcsolva, akkor ezalatt az utóbbi 5 nap alatt egyszer sem szűnt meg a kapcsolat, ellentétben az előző heti időszakkal, amikor minden nap egyszer random módon elment az internet, és csak a ki- bekapcs vagy restart után jött vissza. Az érdekesség még az, hogy azelőtt nem is volt napközben szakadás, amióta (éppen egy éve) bekötötték az FTTH-t. -
p2pp
őstag
válasz
Dragon3000 #101904 üzenetére
Kinek kellene írni, vagy felhívni, h végre nálunk is legyen Digi Optika?
Mert csa a mi utcánkban nincsen még mindig! -
Dragon3000
nagyúr
válasz
ElektrikusDE #101903 üzenetére
2019-ben vettem a routert, azóta le van tiltva és még nem okozott gondot.
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz
Dragon3000 #101902 üzenetére
Nálam sem volt sokáig gond "0" értékkel, csak volt egy 240H:48M:37S PPPoE kapcsolatom akkor kellett újraindítanom a router. (mert addig nem működött az internet, pedig élt a PPPoE kapcsolat)
Igaz ez nem ASUS, hanem TP-Link.
Ui:
Lehet hogy vissza is rakom az ASUS-t!
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Nálam és sokaknál is tiltva van Asus routeren és semmi gond nincs vele, jelenleg 1 hónapja megy a router és ont folyamatosan, de ha nem lett volna áram szünet, akkor még több lenne.
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz
Persze ha így újra szakadozni kezd, akkor megy vissza a "0", és legfeljebb hetente egyszer újraindítom az ONT-tot és a routert! (ha nem lesz közben áramszünet)
Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Tőzsde és gazdaság
- Retro teló rajongók OFF topicja
- Futás, futópályák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Horgász topik
- Eredeti játékok OFF topik
- VoLTE/VoWiFi
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- BOMBA ÁR!! MacBook Pro Retina 16" M4 Pro 14CPU / 20GPU / 24GB / 512 SSD / Magyar - ÚJ!!
- UTOLSÓ darab - 2024 MacBook Pro Retina 14" M4 PRO - 12C / 16C / 24 GB RAM / 512 SSD / BONTATLAN
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- MÉG ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- Suzuki Swift 1.3 2005 GC (fapad) 168e km, NEM KLÍMÁS 699.990Ft
- Metaphor: ReFantazio Collector's Edition (PS5)
- Super Mario World 2 (Nintendo Game Boy Advance) color advance gameboy ANGOL nyelvű GBA
- Kolink tápegység 500w
- Samsung UE32N4302AK 82-cm, led okos tv, okos funkciokkal: Netflix, Disney+, Youtube, stb....
- Vadonat Új 0km-es Garanciás MSI ALPHA17 ryzen 9 7945hx rtx 4070 32gb ram 1 tb ssd
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8600K 16GB DDR4 960 GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest