- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- SJCAM SJ4000 FullHD Action Cam
- Fujifilm X
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen monitort vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hardver vagy nem hardver, az itt a kérdés
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
-
PROHARDVER!
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Aktív témák
-
-
M_AND_Ms
veterán
Én olvasok t-s, digi-s és upc-s fórumokat. nekem UPC-m van, anyósnak digi és három hétig próbáltam a T-t is.
Egyik sem nyert. Mindegyikben van olyan hiányosság, ami engem zavar.UPC:
képaránykezelés jó, EPG közepes. képminőség változó, de látszik, hogy erősen bejátszik maga a műsorszolgáltató is (ez mindegyikre igaz). A minőségi adások nagyon szépek, még SD-ben is.
Jó dolog, hogy a felvevős boxszal, közvetlenül lehet felvételre tenni egy épp nézett műsort, megállítani visszatekerni. A felvételnél szabadon lehet rögzíteni két adást, vagy egyet felvenni, egyet meg nézni közben (aminél a timeshift is alkalmazható) Nem kell külön boxszal játszani, egy jó távirányítóval (pl: Logitech Harmony) nem érzem, hogy külön kell a tv-hez és külön a boxszhoz szólnomDigi:
jó, hogy nem kell külön box, hanem a saját vevővel megy. Képarány kezelés több helyett szar. Anyósnál az Eurosport tök keverés: a 16:9-es kép jön 4:3-ra húzva. Botrányos. A többi 16:9-es eddig jól jött.
Viszont a rögzítés, megállítás, visszatekerés csak külön boxszal működik, amit viszont saját beszerzésből érdemes venni. De akkor viszont már ott vagyok mint az UPC. Lehet, hogy csak felvételnél kapcsolom be, de akkor lemondok a timeshift-ről. Igaz erre is kitaláltam, hogy a saját tv-m vinyó rácsatlakoztatásával képes timeshifttelni. De ezek után egy digire való átállás min. 60-70 ezer beruházásba kerülne, sőt egy igazi dualtuneres ennél még több is (emiatt nem léptem át hozzájuk)
Az EPG jó.T:
a képaránykezelés szerintem itt is el van kefélve. A boxon a 16:9-et beállítva az összes 4:3-as adó egy 16:9-es képbe beágyazva, két szélen fekete csíkkal jön. Persze zoomolhatom, de azt már akkor mindig egyesével kéne megtennem. Míg ha hagyná a box a 4:3-ast rendesen 4:3-asként, akkor a tv tudna automatikusan dönteni, hogy zoomol-e. (ez kizáró ok nálam)
Az EPG jó, tetszik a távoli programozhatóság. Rögzítős boxot nem próbáltam.Szóval, várom a negyedik szolgáltatót...
Addig meg maradok a seggemen és nézem az UPC-t.
(+1 a MindigTv:
sok minden szép, különösen a HD adások, de az SD-k botrányosan vannak tömörítve. A rögzítés problémája meg ugyanúgy van mint a diginél, nem beszélve, hogy adott esetben két kártya is kellhet) -
stefi57
csendes tag
Helló.
Arra szeretnék választ kapni mi okozhatja Digi kábeltv-nél, hogy éjszaka hibátlanul jönnek a digitális csatornák, nappal pedig vagy 40 csatorna nézhetetlen? -
hb000
aktív tag
ATV nálam nem volt 16:9-es, pedig valami stúdióbeszélgetés volt, nyilvánvalóan saját készítésű műsor. Ennek ellenére letterbox 4:3-as aránnyal adták. Hogy ez általában így van-e, azt nem tudom, atv-t soha nem nézek.
A spektrum viszont hónapok óta ilyen, 16:9-ben adnak mindent, de a jelet úgy küldik, hogy 4:3-as, ezért kézzel kell átkapcsolni. És csak analógon. Digitálison jó. -
dh66e
veterán
Köszi hogy megnézted.
Teljes káosz van a képarányokkal az biztos mert a tv-m szépen megmutatja hogy melyik a valós 16:9 és melyik a 4:3 automatikusan,de most egyre többször vált "TELJES"képernyőre ami viszont nem valós16:9. Ilyenek a 3sat,pvtv,rtl,duna autonómia,mezzo,sport1-2, és az eurosport1-2 ezek most 4:3 két napja..A spektrum úgy 4:3 ahogy van első ránézésre,de a korhatárkarika az tojás alakú, de az ATV az 16:9 kivéve amikor nem.
Ritkán nézek tv-t ezért fel se tűnt hogy milyen csalafintaságokra képes a digi. -
hb000
aktív tag
Gyorsan megnézve jónéhány magyar nyelvű csatornát inkább úgy tűnik, hogy ott is 4:3 letterboxban jön az adás, ahol 16:9-ben kéne jönnie. Szerintem az atv is ilyen.
Az egyetlen, ami éppen most valóban 16:9-es adást adott, az a duna autonómia volt, de a képarány jel rosszul jön, 4:3-asként kezeli a tévé, kézzel kell átállítani. Pont úgy, ahogy a spektrumot is, de az már hónapok óta ilyen. -
dh66e
veterán
Valaki megnézné hogy mely analóg csatornák mennek 16:9 képaránnyal mert nálam csak a m1.m2 ha éppen úgy adnak műsort,Digisportok és az ATV rendben,de aztán kifújt.Valamit elállítottak megint vagy rossz kapcsoló jelet adnak nálunk vagy mindenkinél ez van Budapesten (3.ker,)?
-
-
attilav2
őstag
A "nagysikerű" Kaon HD box, olyannyira kezelhetetlen (amit ad a digi - legalábbis Békéscsabán), hogy nagyon.
Bármilyet használhatsz helyette, sőt a tv-det is ha van benne dvb-c tuner.
lehet, hogy drága meg kapitalista és kizsákmányoló cég a T, de szerintem minőségileg jobb mint a Digi.
Kvázi megszüntették a digitális kábeltévét, csak iptv-t(apáméknál az van) rendelhetsz, de az képminőségbe sokkal szarabb, kockás kásás, és DunaHD sincs, és a HD-k felárasak. -
Alfonz64
csendes tag
válasz
denis.p #5313 üzenetére
Nos vettem egy WD 3.5" 1 TB Elements Desktop USB 2.0 WDBAAU0010HBK-EESN és tökéletesen kezeli a Selteka cic-402hd készenléti módból bekapcsol majd ha vége a felvételnek akkor visszamegy készenléti módba a Selteka és vele együtt ébreszti a hdd-t felvételre, 30MB/másodperccel tudok a WD-vel másolni a sz.gépre. 2DB Selteka-is van az egyiken a közszolgálati, a másikon a többi csatorna. A közszolgálatis az mindig be van kapcsolva mert ha készenlétibe küldöm elmegy az adás és kiírja hogy nincs jel. Vagy ha kikapcsolom újra kell kerestetni vele kézi keresővel, amíg át nem helyezték a csatornákat semmi problémája nem volt. Néha a Samsung tv is kiírja hogy nincs jel a közszolgálatin. Majd megnézem a kábeleket meg a csatikat a nyári szabadság alatt. Nagyon jó kis készülékek csak dicsérni tudom, egyik se zajong néma csendben teszik a dolgukat.
-
Sztbeni
őstag
A DIGI-nek hol van internet és kábeltv lefedettsége? Ezt meg lehet tekinteni valahol?
-
rocket
nagyúr
794hz-en milyen digitalis adok jonnek?
Lejar a huseg szerzodesem, es mivel mar csak uj elofizetoknek van akcio, igy lejebb valtanak DIGI-re a DIGI+-rol, de most nezem a csatorna kiosztast, es az szerepel a DIGI+ csomagnal, hogy 794hz digitalis musorok.
Logika szerint a DIGI+ csomag 5 csatornaja kene ott jojjon digitalisan, Sport1/2, Mezzo, RTL,Travel Channel. -
hb000
aktív tag
Én T-ről váltottam digire, ilyen egetverő különbséget nem tapasztaltam. Nyilván nagyon sokat számít, hogy crt-n, vagy 180 centis leden nézed az adást, de kategorikusan én nem jelenteném ki azt, hogy a t egy nagyságrenddel jobb. Meg aztán a forrás sem mindegy és a magyar "nagyok" nem törik össze magukat a nagyobb sávszélességért.
-
hb000
aktív tag
szóval, lehet, hogy drága meg kapitalista és kizsákmányoló cég a T, de szerintem minőségileg jobb mint a Digi. itt jegyzem halkan, hogy én is Digis vagyok.
Ugyan már. Ez csak egy romantikus elvágyódás. A T-nél is kockásodik a kép, ott is leráz az ügyfélszolgálat, ott sem hajlandók kivizsgálni a hibát, ott sem kolbászból van a kerítés.
-
rocket
nagyúr
Gondolom az Eurosport HD-rol csak almodhatnak a DIGI elofizetoi, pedig jo lenne a Tour de France-t HD-ben nezni.
-
zhagyma
őstag
-
Nem akadhat össze. Más frekin más modulációval továbbítják.
A csíkok futása általában interferenciás gond, ami gyakran a túl nagy jelszint, és|vagy egyenetlen frekimenet miatt is összejöhet. Adott esetben megoldás lehet egy 6-12dB-s osztó (csillapító) beiktatása, de könnyen lehet, hogy a "házerősítő" problémája. Mindenképpen műszeres mérést/kivizsgálást igényel.
A digitálisra való váltás ugyanúgy behoz problémákat, csak ott nem csíkos/hangyás lesz a kép, hanem kockás, akadozó. Mondhatni csöböröből vödörbe, de van benne ráció.
Egyébként az összes callcenter monjon le. Vérlázító módon próbálják meg rábeszélni a több perce várakozó ügyfelet arról, hogy nála van ahiba. Simán megérne egy NMHH(?) vizsgálatot. Összeesküvés elmélet, de hungarikumnak se lenne utolsó, ha kiderülne, hogy
- a telefontársaság érdekelté teszi a callcentert, hogy a várakozási időt n+1 perc felett tartsa.
- miért nekem kell bebizonyítanom, hogy az én rendszeremen minden oké, és a szolgáltatónál van a probléma forrása? (Más szolgáltató pl. víz/áram/telefon/ felveszik hibára és kilyönnek kivizsgálni a problémát, nem pedig a többezer forintos kiszálási díjjal riogatnak) -
Navika75
csendes tag
Analóg kábeles vétel még jó ideig nem fog megszűnni,semmi köze az analóg főldfelszini sugárzáshoz.
Analógot, itt a forumon sem sokan néznek,érdemes váltani digitálisra, a bosszantó hibáktól eltekintve rá lehet fogni hogy szebb,jobb ...
Bár én a digi saját működtetésű csatijain(digisport), kívüli életet is díjaznám .Néhány csatin elég érdekes kockaháború folyik a "remek" bitrate miatt.Na ilyenkor kapcsolok át analógra.. -
Morris
veterán
A digitális biztos hogy jobb. Ég és föld a különbség analóg és digitális között.
DE: nálunk sokszor képhiba volt (kikockásodott). A "nagysikerű" Kaon HD box, olyannyira kezelhetetlen (amit ad a digi - legalábbis Békéscsabán), hogy nagyon. Nem jelzi a friss csatornákat, lassú, a csatornák sorba rendezése legalább egy fél nap!!!szóval, lehet, hogy drága meg kapitalista és kizsákmányoló cég a T, de szerintem minőségileg jobb mint a Digi. itt jegyzem halkan, hogy én is Digis vagyok.
Egyébként szerintem ha végleg megszűnik az analóg adás, nem lesz ennyi probléma. legalábbis remélem.
lehet összeakad néha a digitális és az analóg jel -
Zlin50
senior tag
Az analóg adások valami iszonyatosan gyatrák lettek nálam is, mindez már tavaly november óta. Sok csatorna egyszerűen nem jön olyan tisztán mint korábban. Nem tudom mit csináltak a diginél. Zavarást okoznak a digitális adások netalán? Október végén elutaztam és mire november elején hazaérkeztem bekapcsoltam a perszonál kompjúteremet és a belső tuneren látható kép elszomorító volt. A dunatv tele van balról-jobbra lejtő sűrű csíkokkal. A tv-n is. A felvétel zavaros. A korábbi "nagyszerű" tapasztalatok ellenére csak bejelentettem a dolgot (többször is) mert nincs más módomban. Hangoljak, szétkössek, újra összekössek volt a tanács ami persze semmit nem ért. És mit is érhetne mikor olyan hibák jöttek már korábban is elő hogy műsor közben kép megszűnik és csak hang van aztán egy idő után megint van kép, meg olyan hogy a hang olyan gyatra hogy akár a gépen akár a TV-n üvegkarcoláshoz hasonló fülsértő zajokat hallok. Ilyesmiknél csak nem nálam van hiba ami miatt aztán kötögethetek. 2009 novemberétől az M2-őn egy visító alapzaj jelent meg a hangban, az 2010 január közepére megszünt, de jöt helyette az üveghang majd ez őszre talán alábbhagyott és most itt a gyönyörű kép. Mindez a XIX kerületben. Ezek a dolgok nem rajtam múlnak, mert a lakásban semmi sem változott a bekötéseken.
Most aztán gondolkozzam el azon mit is csináljak. Váltsak digitálisra hátha az is ilyen rossz lesz? -
allfinanz
senior tag
Van itt VH-1:
http://sovok.tv/viewvideo.php#ch41/Itt meg VLC-vel menő
VH1-Classic:
http://gogo.jksw.cz:8024/ -
Navika75
csendes tag
Elindult a Tour ,de jó lenne egy Eurosport HD...
-
konrada
tag
válasz
GuruZone #5349 üzenetére
A pontos válasz: Azért, mert a német retekben futam közben részletekben vagy félóra reklám megy le úgy, hogy még csak nem is próbálkoznak azzal megzavarni azokat, hogy kis képen adnák a futamot. ...és természetesen nem kapkodósan adják azokat le, hanem szép nyugodtan, olyan inzertekkel, műsorajánlókkal, melyek nem számítanak bele az engedélyezett keretbe.
...szóval hiába jobb a kép, mint a magyar retken, mazochizmus azon F1-et nézni.
..
-
-
-
konrada
tag
válasz
Alfonz64 #5322 üzenetére
Sőt: a lányomnak mi is c-530-as Samut vettünk, arra meg natúr rádugtuk a 2,5"-os HDD-t és a seltekával felvett műsort lazán lejátszotta. (Avval az apró problémával, hogy a fájlnévben csak az szerepel, mikor, melyik adóról van felvéve, nem írja ki a műsor nevét, mint a seltekával.) Egyébként a 2,5 "-sal standupban működik.
-
GuruZone
őstag
Győr, június 29. reggel 04:00: megjelent az ORF1!
F1 miatt nagy-nagy bódottá
-
-
Morris
veterán
Üdv az Uraknak!
holnap visszaviszem a diginek a Kaon tipusú HD box-ot, mert nem vagyok vele megelégedve. lassú, ráadásul a csatornák sorba rendezése egy fél napot vesz igénybe
Milyen box-ot tudnátok helyette ajánlani?
nem kell semmi extra csak a HD csatornákat tudja fogni. se lejátszó, se felvevő nem kell bele.
Próbáltam keresgélni a neten, de nem nagyon találtam. -
hb000
aktív tag
válasz
attilav2 #5336 üzenetére
Bár nem vagyok teljesen képben, de szerintem ezek nem azok. A tri shield-nél szerintem kéne lenni a fonott árnyékoláson kívül még egy fólia rétegnek.
Ezen a linken vannak ilyen képek. -
attilav2
őstag
Vagy lehet hogy inkább ez tri shield, ennek sűrűbb az árnyékolása a kép szerint:
[75 ohm TRISET-113 1.13/4.8/6.8 [100m]]
De azt nem írják hogy megfelel e az átmérője az RG6 szabványnak, nekem csak olyan krimpelőm van.
Sőt ezt kifejezetten ajánlják a lakáson belüli kábelezéshez itt: [link] -
attilav2
őstag
Ez [link] a kábel Tri Shield ?
Kifestjük a lakást (tapéta helyett) és mivel a bútorokat át kell helyezni, ezért gondoltam kicserélek minden kábelt tri shieldre a lakásba.
-
hb000
aktív tag
válasz
Alfonz64 #5326 üzenetére
A HomeSYS 32W selteka max. 15 W erről ennyit.
Számolj utána: kb 150 Ft különbség egy hónapban mondjuk 6-7 órányi napi használat mellett. Erről ennyit...
Szóval ilyen alapon kár különbséget tenni, egyszerűen lényegtelen a kérdés (stand by móddal nem számoltam, a selteka is fogyaszt, bár azt nem részletezted).
Az alapköltség ennél lényegesebb (mert szép nagy különbség van), de itt össze kell hasonlítani azt is, hogy mit tud az egyik és mit tud a másik - ebben is szép nagy különbség van.
Ha már fogyasztás: ennél nagyobb súllyal esik a latba pl a takarékos világítás, a stand-by kérdés, de ez már túl messzire vinne. -
Alfonz64
csendes tag
Nos kipróbáltam a Smart Cutter, a gond vele az ha át akarom konvertálni avi-ba akkor elcsúszik a kép a hangtól és szétesik a kép az elején és a végén, ha a TSDoctor-nál vágok akkor ez a hiba nem jelenik meg.
Nos a kettő kombinációjával oldottam meg hogy a Smart Cutter nagyjából levágom 7 másodpercet hagyok elején végén elmentem, majd a TSDoctor-al levágok elejéről végéről 7 másodpercet és ezt Freemake Video Converter átkonvertálom avi-ba. Igaz a TSDoctor nem tud másodpercre vágni csak csomagokra az az csak úgy sacperkábél lehet kiszámolgatni.
Viszont gyors vágásra kiváló, Smart Cutter főleg ha a sok .ts fájlból ki akarjuk vágni a plusz időt amit felvetünk, meg a reklámokat is el lehet vele távolítani. Akit nem zavar az akadás az elején és végén kb 7 másodperc át lehet tekerni pl free splash playerel így a többi része a videónak élvezhető ott már nem akad a lejátszás.
Gondolom ugyan így lehet mkv-ba is menteni.
-
allfinanz
senior tag
válasz
Alfonz64 #5326 üzenetére
- Asrock 330 HT-t használok, mint HTPC.
- Nem használok külön PC-t több száz wattos táppal.Kettőt add össze nálad:
- a fogyasztást (STB-TV + PC-monitor)
- az árat (PC+monitor, plusz vezetékek, elosztók, stb)Így, hogy HTPC + TV vezeték nélküli billentyűzettel akár ilyennel, már kényelmesebb a kanapéról LCD TV-n netezni akár.
Egyszeri beruházás nagyobb volt, de kényelmesebb és energiatakarékosabb szerintem.
Kevesebb fogyasztó van az energia hálózatra kötve, így a vezetékeket is kíméled hosszabb távon. -
Alfonz64
csendes tag
válasz
allfinanz #5324 üzenetére
HomeSYS:
---------------
54.900 HUF HybridBox 100HBX
+
Anysee DVB-C USB tuner 19.900
+
HomeSys GP távirányító (infra)
8.990 HUF
=83.790 hufFogyasztás (power consupctium):
• Idle: 26W, playing 1080p video: 32W, S3 standBy: 3W
------------
selteka CIC-402 HDPower Supply
207-250 VAC 50 Hz internal power supply Power consumption: max. 15 WA HomeSYS 32W selteka max. 15 W erről ennyit.
A HomeSYS helyett lehet megérné egy olcsó mini pc-t venni amiben nincs olyan amit sokan nem is használnak+egy linux dvb+c tunerrel.
Amúgy az a biztos ha veszel egy fogyasztásmérőt és megnézed menyit fogyaszt a stb.
A selteka-hoz veszek egy mobilracket, ha az sem válik be akkor a fórumon írt usb-s merevlemezt és akkor stanby üzemmódban is fog tudni felvenni amire tervezték, csak én akarom ráerőltetni 3,5 régi merevlemezemet a 2,5 usb-s helyett. -
g0dl
addikt
-
allfinanz
senior tag
Ez is egy indok a HTPC mellett:
http://www.origo.hu/idojaras/20110628-aramfogyasztas-villanyszamla-settop-box-tevezes-miatt-standby-teljes-kikapcsolas-takarekossag.html
Ugyanis így, amivel netezel, az egyben a STB is.
Jó szoftverrel (pl. a HomeSys) nézhetsz magyar videókat is (RTL Most, MTV Videótár, stb).Már csak a médiahatóságnál kellene elérni, hogy a STB és a kárrtya ne legyen párosítva!
-
Alfonz64
csendes tag
válasz
attilav2 #5321 üzenetére
@ nfsu17 v:
Selteka bedugtam a Samsung 37'' le37c530f1wxxh -be a számtech boltban meg kértem hdmi kábelt bedugtam és működött.
@ attilav2:
Az a gond hogy a .ts ez nem más mint egy digitális stream, az az egy adatfolyam. A legtöbb konvertáló ezért csúsztatja el a hangot a képtől. Én úgy olvastam a neten hogy TSDoctor lehet megvágni jól (Csuszás nélkül) majd ezt VLC-vel kel át konvertálni avi-ba és lecserélni a hangot pl MP3-ra akkor a kmplayer is le tudja játszani. De majd utána nézek mert torrenten mindig át van konvertálva avi-ba. Amúgy én csak megvágom hd-t és úgy írom ki, még nem konvertáltam de tervbe van véve.Selteka fórum:
http://forum.mpeg4-players.info/index.php?s=66ad35d5750f9259e4d1c7e321302a46&showtopic=2205&st=30
-
attilav2
őstag
Alfonz64 BeLac
Gondolom vesztek fel HD anyagot is. Újrakódoljátok, vagy újrakódolás nélkül csináltok belőle (mármint a .ts-ből) avi-t mkv-t?
Próbálkoztam Tsmuxer+mkvmerge, Gdsmux progikkal de nem igazán kaptam jó eredményt, előbbinél sietett a kép, utóbbi ugyan megcsinálja az mkv-t jól, de a MPCHC ban villódzások figyelhetők meg, és egy idő után a progi bezárja magát, csak a DVBviewer játssza le jól. Olvastam a neten hogy a Gdsmux-al mkv-ra konvertált HD anyagot nem viszi a WD HDTV lejátszó.
Ha újra kell kódolni akkor milyen paraméterekkel codeccel érdemes ? -
Pille69
tag
Nem, nem nem!
NEm műsorelem, hanem műsor. Ha a műsor tele volt reklámmal, akkor az is fel lett véve.
Tapasztalatból mondom Neked, Nektek. A hálóban a tv mellet egy Thomson VPH6850G videó van, amivel a ShowView-ot egy rövid ideig használtam. Azért rövid ideig, mert nekem semmire sem volt jó.
Ahogy az előző hsz-ban leírtam a magyar adóknál időpontra ment a be- és kikapcsolás, ami nem egyezett meg a film valós kezdetével és végével.
Persze, most sem egyezik meg.
Lásd TV2.
-
nfsu17
veterán
-
Pille69
tag
válasz
Alfonz64 #5306 üzenetére
"Megvan a show view funkcióról van szó."
Amikor olvastam, rögtön tudtam, hogy mire gondolsz, csak nem értettem hogy jön ide.
A ShowView analóg rendszeren működik - működött, - nem digitálison.Alapvetően a ShowView kétféleképpen működött.
Az egyik, ami a magyar csatornáknál volt elterjedt, annál a bekapcsoló jel NEM (!) a műsor indulásakor ment, hanem egy időponthoz kötődött. Tehát, ha beütötted a kódot, akkor a tv adó nem a műsorkezdés küldött jelet, hanem egy időponthoz és így egy konkrét időpontban elindult a felvétel. Ez az az időpont volt, ami a tv újságban szerepelt. A ShowView kód ahhoz kellett, hogy a videómagnó annak a csatornának a felvételét indítsa el az adott időpontban amit fel akartál venni.
A másik, komolyabb rendszernél volt egy VPD, vagy PDC jel, ami a műsor indulásakor indította el a felvételt. Ilyen volt az RTL-nél, (nem RTL Klub!!!), a Sat1-nél, meg néhány német adónál. Ez még valamire használható is volt.
A kikapcsoláshoz nem volt külön jel küldve, hanem a következő műsor indításakor állította le a videómagnót. Tehát ha a film után volt fél óra reklám, akkor természetesen az is rögzítve lett.
Én használtam egy időben ilyet, de egyszerűbb volt beállítani két időpontot, mint a kódot kikeresni az újságból, és bepötyögni a VHS-be. Akkor ugyanúgy jártam, mint most TE, a film vége rendszeresen lemaradt. A német adóké nem maradt volna le, ha azt akartam volna felvenni, de nem arra voltam kíváncsi. Ráadásul még minden csatornának volt külön SV kódja, amit hozzá kellett rendelni a videómagnó beállításakor a csatornákhoz. De ez már idejétmúlt dolog. -
denis.p
tag
Jó cucc ez a GM, de sok olyan van amire nincs szükségem, mert alapból tudja a tv-m is, de sok olyan van amit viszont nem tud egy hasonló DVB-T készülékhez képest a GM
Mint pl. jópár videó és képfájl felismerés, internet, wifi, stb.
Pl. hdmi-n össze sem tudnám kötni a tv-vel, mert a tv-n 1.3-as bemenet van a GM-en 1.2-es
Szóval az a baj, h DVB-C készülékből nagyon szegényes a kínálat. -
nfsu17
veterán
válasz
denis.p #5310 üzenetére
A Golden Media-t én is csak ajánlani tudom, nagyon jó készülék, nem gondoltam volna, hogy egy számomra ismeretlen gyártó (nem LG, nem Samsung stb) az én maximalitásomnak megfelelő készüléket össze tud szerkeszteni.
Nemdigis szolgáltató gyári STB-át cseréltem le erre, ég és föld a különbség. Azzal folyamatos kép/hanghibák, fagyások, újraindulások, ezzel semmi.
2,5"-os USB-s hdd-re kötve, mindig mindent felvesz, akár teljesen készenléti állapotból is (csak a készenléti led világít).
A felvett anyag .ts, SD esetén nálam mpeg2 a kodek, HD esetén H264.
Számítógépen, VLC gond nélkül játsza.
EPG-ről felvesz. Jó a távirányítója, annyira, hogy minden eddigi távirányítómat lealázza érzékenységben. Nem tudok olyan irányba állni, hogy ne venné valamiért a jelet. Még ha a készülék előtt áll valaki, akkor is veszi a jelet. Az LG tévénk távrángatója már 60-70fok eltérésből nem képes működni. Ráadásul én Conax kártyával kell, hogy működtessem, különben nem lenne 4-nél több csatorna. De ezzel is működik gond nélkül, neked még ezzel sincs gondod.
A készülék stabil, sosem indult még újra, nem fagyott le, nem lassult be.
Nagyon sokszor adnak ki hozzá sw frissítést.
PL:[link]
És ennél már van bőven újabb is, csak mondjuk nem ezen az oldalon. -
denis.p
tag
válasz
Alfonz64 #5309 üzenetére
Hát ha tényleg jó a készülék, akkor miért nem rendel le többet a forgalmazó cég mondjuk 5 db-ot raktárra ( beszerz. ár kb ,130.000 Ft lenne csak) . Vagy nincs ennyi tőkéje.......? Vagy más cég(ek) miért nem forgalmazzák, ha tényleg minden okés a készülékkel. Én úgy vagyok vele, ha műszaki tartama megfelel az igényeimnek, pozitív visszajelzéseket olvasok róla, akkor megveszem akár pár ezer felárral is, nem lenne türelmem hónapokat várni rá.
-
-
Alfonz64
csendes tag
válasz
denis.p #5308 üzenetére
Én 1 vagy 2 hónapot vártam rá azután a 2 box meg is érkezett. " Érdekes, mert ha valóban olyan jó a készülék, hogy írják, akkor miért nem forgalmazzák többen is" Mert olcsó és több megrendelést várnak mert csak úgy éri meg. Gondolom. Ezt írták több helyen is. Aszem egy kis gyár csinálja, kis szériában. Már nem emlékszem melyik ország.
Arra vigyázz ne hogy csak sd legyen az csak a kis felbontású, meg tudja az mpeg4 a digi abban sugároz.
-
válasz
Alfonz64 #5306 üzenetére
Ezek a kódok csak a felprogramozást segítik (pl. ott ahol nincs epg, vagy olyan eszközökön amik nem kezelik még az epg-t)
A technológia adott arra, hogy az esetleges csúszásokat kompenzálandó a műsorszolgáltató "jelezze" a felvevőnek mikor kezdődik/ér véget az adott műsorelem. Tudtommal egyetlen műsorszolgáltató sem alkalmazza (ki nézné meg a reklámokat?!)
Nem kell 1enként modifikálni a kezdés/vége időpontot. A legtöbb stb-ben megadható hogy a felprogramozott idő előtt/után mennyi ráhagyás legyen.
-
Alfonz64
csendes tag
Van olyan hogy meg kellet adni egy kódot és akkor a műsor kezdéstől veszi fel a műsort,és a végén megkapja a kodót és akkor meg abba hagyja a felvételt, a tv újságokban szokott lenni ilyen kód, a kérdés a következő van olyan seopbox ami tudja kezelni ezt a kódot vagy a setopboxok alapból kapnak ilyen jelet digitálisan. Mert az epg-né mindig át kell írnom +-30 perc hogy biztos felvegye az adást.
Megvan a show view funkcióról van szó.
-
-
Alfonz64
csendes tag
válasz
denis.p #5296 üzenetére
Én a Selteka CIC-402HD használom. Egybe vesz fel nem darabol, az elterjedt .ts formátumban, nem szaggat, egyedül olyan problémám van vele hogy HDD dokkolóval használom 3,5" merevlemezzel és a boxot nem lehet kikapcsolni mert nem tudja elindítani a felvételt ha nem ő kapcsolja le a hdd-t, mer a hdd dokoló magától lekapcsol egy idő után ha nem használom mikor a gépre kötöm és onnan vissza a stb-ra. Amúgy azt írták fórumon usb merevlemezzel tökéletesen működik. Ez csak felvevőnek jó nincs rajta ilyenek hogy Youtube stb. Igaz nekem van egy asus oplay-em úgy hogy nem is kell. HDMI 1.3 van. Amúgy már Használom 2 hónapja és elég stabil és minden adást felvett amit szeretem volna, csak bekapcsolva kellett hagynom. Amúgy a gyenge pontja az adásoknak ha szeretnéd megtartani és megvágni, én csak egy pogit találtam de az nem időre hanem csomagra vág. Tehát sacperkábé.
"USB-s WIFI-vel is lehet használni?" nem tudom, a lant sem használtam van benne, amúgy én usb2 10méteres kábel hdd dokkoló gép mellé, usb átdug másol 30MB/másodperc. Az nem olyan rossz. Amúgy ha gyorsabban akarok másolni akkor meg a HDD dugom a gépre satásan. Amúgy lehet gondolkodni E-sata mobilrack, vagy USB3 -is. Vagy ilyen merevlemez. Vagy hotswap-os merevlemez azt rádughatod a sata portra a gép menet közben is vagy ugyan ilyen mobilrack stb....
----------
-MÁS:-
----------Amúgy nem tudjátok van olyan stb ami ha beállítom az epg-t akkor a műsor kezdéstől veszi fel az adást úgy mint a digitális jelet küld mikor kezdődik és mikor végződik az adás.
-
BeLac
tag
válasz
denis.p #5302 üzenetére
A Golden Media 9060-ban egy tuner van gyárilag ez lehet DVB-T / DVB-C / DVB-S, és ki lehet egészíteni egy második tunerrel ami szintén lehet DVB-T / DVB-C / DVB-S.
A Golden Media 9080-as már eleve két tunerrel forgalmazzák.
Külső HDD-nek én egy 2,5” 250Gb vinyot használok.
LAN-t csak előfizetői kártya megosztásra lehet használni.
USB-s WiFi-t nem kezel.
Frissítések folyamatosan vannak és okosított progik is (előfizetői kártya emuláció).
A felvet film PC-n simán lejátszható szerkeszthető. Nekem nagyon be jött.
Csak ajánlani tudom. -
denis.p
tag
Köszi mindenkinek az infóját.
Átrágom magam rajtuk, még nagyon az elején tartokA Golden Media 9060 Hd-s cucc-hoz milyen külső hdd-t használsz. Én egy 1,5 Tb körülire gondolok..
A LAN csatlakozójával mit lehet elérni. You-tube, internet rádiók, stb ? mennyire stabil,megbízható a készülék és vannak-e frissítések is hozzá? HDMI-je 1.3-as?
Esetleg van a Goldennak is valahol fóruma, ahol kitárgyalják a-tól z-ig a készüléket?
USB-s WIFI-vel is lehet használni?A többi lehetőséget is átnézem, de a gyors átfutást követően eddig ár/ szolgáltatás terén talán a Golden 9060-as tűnik a legjobbnak
Van két közepes laptop is wifi csatlakozással.
Intel® Core™ i3-330M 2,13GHz, 4GB DDR3 1066MHz, 320GB SATA 5400rpm, ATI Mobility™Radeon™HD 5145 512MB DDR3 VRAM, 1 db HDMI, 3 db USB, 4 az 1-ben kártyaolvasó, kombinált eSATA/USB 2.0, és Win7 op. rendszer. -
hb000
aktív tag
Szerintem ez erőfitogtatás volt, meg piac-szondázás, de első körben nem sz*rt be tőlük senki (illetve főleg nem az AH).
Lesznek még nyilván próbálkozásaik.
Személy szerint remélem, hogy ezt a kb 700 Ft-ot a szolgáltatók egy az egyben külön csomagként fogják továbbadni, mert akkor fizethet érte az, aki kíváncsi alekoszra, én meg pont leszarom majd. Nem mellesleg a piacvezető szerepüket is elfelejthetik, mert az ezzel a húzással együtt meg fog szűnni. -
hb000
aktív tag
válasz
denis.p #5296 üzenetére
Ha nem akarsz szívni a boxok korlátozottságával, akkor inkább érdemes PC-ben gondolkodni. Ha hajlandó vagy sok időt szánni rá, akkor a mythtv nagyon jó választás.
Egy másik, nagyon egyszerűen telepíthető és használható program+hardver összeállítás: http://hybridbox.tv/
Figyelj arra, hogy az alapgép nem elég, dvb-c tunert is kell venned. Ez a hybridbox nem olcsó mulatság, de felvételre alkalmas, szinte mindent lejátszik, sőt a magyar tv-k video oldalait is kezeli. -
Bogyó bá'
nagyúr
Ugyanezen a típusszámon műholdvevőt és kábeltunerest is forgalmaznak? ezt találtam, nézd meg az egyes leírásokat, pl. az alsó kettőt....
-
BeLac
tag
válasz
denis.p #5296 üzenetére
Nekem ez van:
Golden Media 9060 Hd kábeles , HDTv vevő, USB, PVR ready, Conax, Ethernet:
HDTV
MPEG4 kábeles digitális vevő (DVB-c)
USB 2.0 csatlakozó külső adatrögzítőhöz (PVR)MP3 ill. JPG megjelenítéshez, valamint sw. frissítéshez
2 x modulfogadó
2 x Conax kártyafogadó
HDMI 1.3 kimenet
Magas minőségű VFD kijelző
YUV komponens kimenet
RCA csatlakozók (Video, Audio, L&R)
2 x Scart csatlakozó TV és VCR
RJ45 Ethernet csatlakozó
Digitális hang kimenet (koax & optikai)
RS 232 csatlakozó sw. és csatorna lista frissítéshez
Készenléti áramfelvétel < 1 Watt
Video formátumok 1080i, 720p, 576p, 480p, 576i, 480i
Többnyelvű menü (magyar is)
Zoom funkció
Automata csatorna keresés
Blind-scan (vak keresés) funkció
Keres rá a netten, van egy pár típus ami jó a digikábelre. -
denis.p
tag
Sziasztok,
Az alábbiakban szeretném a segítségeteket kérni.
Adva van digi tv kábelszolgáltatás és egy Samsung LE32C530 lcd tv, melyen
DVB-T/C tuneren antenna bemeneten kívűl megtalálható 1 db USB2, 1 db Scart csatlakozó, továbbá 3 db HDMI és 1 db Component bemenet.
Tökéletesen veszi a digi által kábelen küldött analóg/digitális adásokat.
A jelenleg üzemelő vhs recorderemet szeretném lecserélni egy olyan média playerre, amihez ha csatlakoztatok egy HDD-t, a tv adásokat is fel tudom rá venni akár időzített formában is. Eddig elég sok készüléket nézegettem, mint pl Popcorn, Novatron, WD és még sok más HD készülékeket, de ezek csak DVB-T csatlakozással rendelkeznek. Tehát a digi adásainak felvételére alkalmatlanok. Esetleg aki használ valami hasonló kategóriájú médialejátszót, vagy tudomása van ilyen készülékről, mely a fent említett digi felvételeket tudja, azt nagy köszönettel venném. Azért is furcsa, mert a tv adások jelentős százaléka eddig is és ezután is kábelon keresztül történik és az így sugárzott tv adások digitális felvételére nemigazán találtam eddig megoldást.
üdv. denis -
wwenigma
Jómunkásember
Nem tudjatok mennyi volt a husegido elotti felmondas a Diginél? Most modosult az ASZF, 40 rongy ezentúl....
-
rocket
nagyúr
490ft+afaba inkabb a reklam mentes musor kene beleferjen, es nem egy 16:9 vagy HD felbontas.
Vicc az egesz RTL Klub, milliardos profittal dolgoznak, es volt pofajuk egyatalan ilyen dologgal eloallni meg tavaly, dehat ugye kell a 16:9 meg a HD felbontas a VV5-hoz meg Gyozikehez, F1 meg a filmek gondolom ugyanugy mennek majd tovabb SD-ben.Ha ismet eszukbe jutna ez a nem elofizeto barat otlet remelem a GVH jol megbunteti oket
Kellene egy konkurencia az RTL Klubnak, hogy ilyen eszukbe se merjen jutni tobbet.
Ugye a TV2 mar reg nem az, beletorodtek az orokos 2. helybe, es megse probaltak 16:9-et es a HD felbontast elobb bevezetni. -
Paal
csendes tag
Remélem a Forma1-en és a Bajnokok Ligája meccseken kívül is lesz HD-s tartalom..
-
dh66e
veterán
-
-
ReFleXx
addikt
Gyors kérdés: ha veszek egy DVB-C képes TV-t akkor ingyen nézhetem a Digitális adásokat amelyek a DIGI csomagba vannak? Digi oldalán ezt nem találtam konrkétan leírva csak azt hogy ha nézni akarok akkor pl vegyek vagy béreljek tölük egy Set Top Boxot.
Mit mutat a gyakorlat? -
PC-s eszközök is ugyanolyan jók, mint a BOX-ok, semmi difi nincs köztük (az indulási oldalon) . Ez "csak saját boxal garantált" szöveg, egy a tipikus ügyféllerázó callcenter-es duma. Ha nálad nem változott semmi, akkor jelentsd le hibára és kötelesek kijönni/megoldani a problémát.
+ha megint a saját boxra hivatkoznak, akkor kérdezd meg hogy az ÁSZF melyik pontjára hivatkozva teszik ezt.(lehet tényleg van ilyen pontja ennek az állandóan változó szerződésnek)
-
Vajk47
csendes tag
A 121 MHz bevezetésével kezdődően folyamatosan romlik nálam (Bp XI.ker) a Digi -tális adás minősége.Terratec PCI kártyával nézem a gyártó softwareval esetenként DVBViewerrel A Terratec sw olyasmit jelenít meg, hogy a a jelszint 98%, a jelminőség 25-30% ami már nem megjeleníthető. Ugyanezekre a csatornákra a DVBViewer csak egy értéket jelenít meg (= terratec minőség). 3-4 hete még szinte minden csatorna 90% feletti értéket mutatott.
Namármost gyanakodjak a kártyám megbuggyanására? Az ügyfálszolgálat elhajtott azzal, hogy csak a saját STB-vel garantálják a minőséget !!!???Tud-e valaki arról, hogy a PCs eszközök esetleg érzékenyebben lennének a jel nagyságára/minőségére, mint egy TV (benne tuner) vahy STB?
-
allfinanz
senior tag
válasz
Navika75 #5278 üzenetére
Én a DVB-C-s Samu mellé HTPC-t (Asrock 330-HT) használok, ezzel netezek, felveszek a tv-ből, stb.
TV-zéshez, videózáshoz ezt használom:
- Homesys (http://www.youtube.com/watch?v=W_a4zVcdm7c)
- Innen töltheted le ingyen: http://hybridbox.tv/
- Van mobilon is menedzselhető oldala: http://homesys.hybridbox.tv/mobile.login.php
Így távolról is fel tudsz venni akármikor.- Port.hu TV-műsort használja hozzá részletes leírásokkal
- Videózásnál akadás nélkül lejátsza az MKV-t hangsáv- és feliratválasztással
- Van benne Podcast: RTL Most, tv2 videók, MTV Videótár, Duna TV, ATV, AXN Player, stbUSB-s tv-tunert használok hozzá:
- Terratec H5 (analóg/DVB-T/DVB-C/digitalizálás VHS-ről)Áramfelvétele nagyon kevés, teljesen zajtalan. Stand by módban is 1W alatt.
Windows7 fut rajta.Lehet, hogy egyszeri nagyobb beruházás volt, de megéri, mert ebbe akármilyen más TV-tunert is rakhatok, akár műholdasat is, mert ezt is kezeli a HomeSys szoftver.
És ha épp nincs semmi jó műsor, akkor tallózok a netes videókból (RTL Most, stb), nem kell felvenni a híradót, stb, mert hamar felteszik a netre és nézheted, amikor akarod.
-
Navika75
csendes tag
T-home iptv, 2 box, +valami gagyi családi előfizetés +hd csomag,mert az ugye a t nem igen ad hd csatit magától, az igen szép összegre kerekedik ki.Mondhatnám azt is hogy 2011 ben enyhén szolva is horror ár.Csak olyan területen tudja eladni ahol nem igen van más lehetőség.Ebben rejlik a t hatalmas "ereje".Egyébként egy nagy pénzszivattyú ,megérdemelték az adócsomagjukat..de ez már offtopic.
Sd digitális adás manapság már nem újdonság,azzal új, valamelyest hozzáértő, a piacot ismerő előfizetőt, nem igen lehet szerezni, konkurens területen.Főeg aki látott már hd adást,és erre alkalmas készüléke is van.Persze van kivétel mint mindenben, harácsoló "szakértő" nyugdijjasok akik még az analogot kergetik, mert a szar is jó , ha fizetünk érte.Találkoztam számtalan olyan emberrel akinek a szekrényben,vagy a kutyaólban érts szó szerint, volt a digitális box ,"elásva" .Fizette a digitlais előfizetést ,és nézte az analogot,mert nem tudta kezelni a tavirányitot vagy nem is értette miért is hozták ezt az izét ...Volt aki órának használta mert mutatta az időt...
Kb. itt tart a hazai televiziózás átlagkulturája.
-
hb000
aktív tag
UPC-nél hamarosan(?) bevezetik a T-hez hasonló WEBfelületről elérhető box programozást. Megmondom őszintén, nem az ördögtől való, nem 1x nap közben tudtam meg, hogy lesz olyan műsor amit megnéznék, de lecsúsztam róla. Ez a szolgáltatás is csak egyedi, szolgáltató által biztosított stb-vel műxik.
Háát, az én htpc-met nem a szolgáltató adta, mégis megcsináltam rajta. Persze ez nem triviális a biztonság és hálózati beállítások miatt, szóval nálam is csak azért van, mert baromi ügyes vagyok
A kötelező stb-t nem mindenki szívásként éli meg, rengeteg pozitív dolog kapcsolódik hozzá:
- bár LCD tv-m van, nincs benne DVB-C tuner.
- nézhetek olyan adót, ami nincs a digi kínálatában.
- van videótéka (minden előnyével, és hátrányával)
- nem kel költeni drága box-ra, ráadásul felveszi az A műsort, miközben a B-t nézemEzek jó dolgok, de a digivel szemben nem kifejezetten előnyök.
-ha valaki eleve dvb-c-s tévét vesz, akkor neki olyanja van és többe sem kerül
-a digi mezei előfizető nézhet olyan adót, ami a t-nél legfeljebb csak minicsomagban van
-videotéka nekem is jó dolognak tűnt, aztán sosem használtam
-a felvevős box másfél éve új előfzetőknek pénzbe kerül. Igaz, nem nagy összeg, de ha már árakról van szó, a szolgáltatásért máshol jóval többet kell fizetni, összességében messze nem olcsóbb. A két adó egyszerre felvétele dvb-c-n tény, hogy nagyon korlátozva létezik csak. -
vidra1221
tag
válasz
attilav2 #5270 üzenetére
Mióta Digis lettem, vagyis nincs stb-m kb. 1500-1700 ft-al kevesebb az áramszámlám!
Utáltam a Upc-s boxot! Zajos volt, tolta a meleget stb.
Én elégedett vagyok teljesen a digi dvb-c -vel. Tegnap ment a mentalista az rtl-en és szerintem kimondottan jó minőségben ment már-már olyan volt alátvány mintha jó minőségű dvd-t néznék vagy még jobb (lcd-n nézve) -
zhagyma
őstag
válasz
attilav2 #5271 üzenetére
Szerintem lassan fog változni. A szolgáltatók közötti versenyfeltételek módosítása (társítás tiltás) torzítja a versenyt mivel az a szolgáltató kidobhatja a beszerezett STB / kódolási rendszer árát amelyik már megvette (minusz), viszont helyzetbe hozza azt aki nem képes azt megfizetni (plussz). A szolgáltatóknak inkább érdeke lehet a piacfelosztás, mint a fogyasztókért folyó verseny. Ahol a DIGI / Tarr vagy DIGI / UPC vagy XX/YY nekiáll tényleg versenyezni ott azért születnek "innovatív" konstrukciók mind árban, mind technikailag ...
Ui.: Amennyiben komolyan gondolod a "társítás tiltás" törvényt dobj egy email-t a mediahatóságnak (teszt). Biztosan kapsz választ amiből sok minden kiderülhet.
-
válasz
attilav2 #5270 üzenetére
Természetesen a hátrányokat is ismerem, eddig azok lettek domborítva, én csak másik oldalról is körbejártam a problémát.
Jujj de nyakatekert (demagóg) gondolatmenet, ami szintén törvénykezéssel zárul. A kábeles internet szolgáltatást adó modem fogyasztása nem zavar? Elvégre a Digi is megoldja hogy UTP-n jön a net, nem kell modemmel (+fogyasztóval) vacakolni.
A modern box-ok standby-ban sem fogyasztanak 1W-nál többet, míg a régi LCD-m(amiben ugye nincs DVB-C, tehát kell a box) ~27W-ot eszik készenlétben. Szuperzöld?!
A digis box-ok több mint 10w-ot esznek "kikapcsolva" -
zhagyma
őstag
" ... A 21. században ez inkább a veszteségmentes digitális reprodukálhatóság ..."
Ha jól gondolom jelenleg itt tartanak: FullHD videónak bennt kell maradnia az eszközben (a TrueHD / DTS-HD 7.1 hang broadcast esetén nem nagyon van). Felvenni / lejátszani lehet az eszközzel, de az eszközből "kivenni"csak maximum downgrade minőségben lehet / lehetne. Szerintem ebből a szempontból lehet prémium tartalom bármilyen HD filmcsatorna (akár ideiglenesen is) ha egy jogtulajdonos úgy akarja. Amennyiben a CA kódolást sikerül "levenni", akkor kinyílott a zárt rendszer ... vagy a szolgáltató "laza".
-
attilav2
őstag
válasz
zhagyma #5256 üzenetére
az élet meg fogla oldani az STB kérdést és le fognak szokni róla törvényi szabályozás nélkül is.
A kérdés csak az mennyi idő múlva. A kötelező STB használat tiltása/korlátozása szvsz élénkítené a versenyt, csak a kódolatlan dvb-c miatt nagyon sokan jöttek a tvnetworkhöz/digihez, ám ha a többi szolgáltató is kódolatlan dvb-c lenne vagy legalább eszközhöz nem társított megoldást alkalmazna, azaz közel azonos feltételekkel nyújtaná digitális szolgáltatását mint a digi, akkor a csatornaválaszték/HD adások mennyisége terén végre megindulhatna egy verseny és akkor a digi is kénytelen lenne legalább minicsomagokkal bővíteni a választékát. A vevőeszközhöz társítást tiltó törvény eléréséhez kellene egy a kábelelőfizetők érdekeit erősen képviselő szervezet.
-
attilav2
őstag
A kötelező stb-t nem mindenki szívásként éli meg, rengeteg pozitív dolog kapcsolódik hozzá
Az STB-zésnek van árnyoldala is mégpedig a magasabb áramfogyasztás, jelentősen megdobja a villanyszámlát különösen ha több STB is van. Környezetvédelmi szempontból is káros, minél több áram fogy annál több szennyezőanyag kerül a levegőbe. Ilyen szempontból nézve a Digi a legzöldebb szolgáltató.
Egyébként a T áramkedvezményt ad az iptv mellé, talán nem véletlenül. Ha nem kellene kötelezően STB-t használni, kevesebb áram fogyna, kevesebb szennyező anyag jutna a levegőbe. Ezért is kellene minél előbb, akár törvénnyel, korlátozni az STB használatot. -
Xero
nagyúr
válasz
pocok0000 #5266 üzenetére
Az a baj, hogy ebben a topicban jellemzően DVB-C-vel és ahhoz kapcsolódó eszközökkel van tapasztalat.
Én sem tudok okosat mondani, mert azon túl, hogy egy-két TV-n beállítottam már DVB-T-t, más kiegészítővel nem volt dolgom.
Elviekben egyébként, ha megvan a csatorna, és teszem azt az elektronikus programújság is megvan, akkor illene lejátszania is. -
Dehát a HBO maga (HD nélkül) szerintem még kis szolgáltatók tömkelegénél megy analógon, a másolásvédelem minden apró kísérlete nélkül.
Persze ki mit ért másolásvédelmen. A 21. században ez inkább a veszteségmentes digitális reprodukálhatóság. Nem pedig az, hogy a mezei videójelet felveszed egy VHS magnóval, vagy újradigitalizálod magadnak a számítógépben. Ez ma már túlhaladott... Amikor talán kazettás (videó)magnót/kazettát se kapni. Ugyanakkor, ha még létezik analóg rendszerben HBO, tuti zavarva van (lásd lyuk szűrő, ala "HBOszűrő").
A prémiumot és minőséget/műfajt ne keverd. Prémium alatt inkább olyan plusz szolgáltatást/minőséget kell érteni, mint pl. az Eurosport HD, az "online" videtéka.
Erről jut eszembe: UPC-nél hamarosan(?) bevezetik a T-hez hasonló WEBfelületről elérhető box programozást. Megmondom őszintén, nem az ördögtől való, nem 1x nap közben tudtam meg, hogy lesz olyan műsor amit megnéznék, de lecsúsztam róla. Ez a szolgáltatás is csak egyedi, szolgáltató által biztosított stb-vel műxik.Jó hát Inviteles területen élőként nekem sem elérhető a Tsystem IPTV megoldása... De senki nem is mondta hogy mindenhol van választási lehetőség.
A kötelező stb-t nem mindenki szívásként éli meg, rengeteg pozitív dolog kapcsolódik hozzá:
- bár LCD tv-m van, nincs benne DVB-C tuner.
- nézhetek olyan adót, ami nincs a digi kínálatában.
- van videótéka (minden előnyével, és hátrányával)
- nem kel költeni drága box-ra, ráadásul felveszi az A műsort, miközben a B-t nézem -
Xero
nagyúr
válasz
pocok0000 #5263 üzenetére
Inkább itt próbálkozz ilyesmivel szerintem: DVB-T,C,S topic
Vagy itt: Autohifi topic -
pocok0000
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy a kocsimba telepítettem egy monitort + autós DVB-T tunert.
Területi beállításokhoz kérnék tanácsokat. Minden TV adást és pár rádió csatornát is.
Kiírja a nevét stb. de nincs kép! Mi lehet az oka? Van tippetek? -
hb000
aktív tag
Ez nekem is homályos, mert ha egyszer meg tudom nézni, akkor elvileg rögzíteni is tudom, hiszen digitális adatfolyam érkezik, amit a megjelenítéshez fel kell dolgozni. Közben meg akár le is tárolhatom.
Max az lehet megoldás, ha van egy védelem a felvevő eszközben, hogy a "tiltott" műsorokat nem veszi fel. De ha egy szoftveres felvevőm van, ami lesz*rja a tiltást, vagy buherált a firmware, akkor mi történik? Elvileg gond nélkül lementhető az adás... -
hb000
aktív tag
válasz
attilav2 #5254 üzenetére
Bár be akartam fejezni, de egy-két dolgot most hozzátennék, ha már így beindult a fórum
.
Szóval:
-Prémium tartalmak. Én őszintén szólva nem vagyok meggyőződve arról, hogy ilyen itthon létezik. Az egyetlen, amit megmelítettetek, az a HBO HD. Az egyetlen fecske. Ez az egy? Dehát a HBO maga (HD nélkül) szerintem még kis szolgáltatók tömkelegénél megy analógon, a másolásvédelem minden apró kísérlete nélkül. Vagyis a HBO magyarország (vagy mi) nem ragaszkodik sem a rögzítés-, sem a másolásvédelemhez. Más reális prémium tartalmat én nem látok, sőt a prémium mint fogalom önmagában furcsa. Egy csatornának igen nagyot kell szólnia ahhoz, hogy bárki prémiumként tekintsen rá. El vagyunk árasztva filmekkel, a tecsóban 500Ft-ért műsoros DVD-t kapni. Olyan, amilyen, de egy film csak attól nem lesz prémium, hogy egy hete ment moziban.
Inkább el tudnám képzelni egy cinemax-filmmúzeum irányban a prémium kifejezést, de arra meg sosem lesz akkora igény, hogy az is legyen.-Szabad szolgáltatóválasztás. Ez jól hangzik, de a gyakorlatban nem létezik. Én még szerencsésnek mondhatom magam, mert (a műholdas szolgáltatók most nem játszanak) két kábeles szolgáltató is elérhető. Más helyen egy-egy szolgáltató érhető el legfeljebb. Sőt én ha akarnék sem mehetnék át pl a UPC-hez. Ha valaki pedig úgy járt, hogy csak upc van nála, akkor máris szív a kötelező stb-vel.
-
-
Dog 11
tag
válasz
zhagyma #5256 üzenetére
Szia !
A pálya széléröl nézve a szakmailag korrekt elemzésteket ,felhívnám a figyelmeteket a www.rcs-rds.ro honlapra amit a google chrome kereső magyarul lefordítva is megjelenít ha kéred.Miért ? Ha marad a Digikábel -Digikábel Magyarországon,úgy a műszaki megoldások a Román Digikábelnél alkalmazott megoldásokat fogják követni.Így az ott már alkalmazott megoldásokra számíthatunk. -
zhagyma
őstag
válasz
attilav2 #5254 üzenetére
Nem csak technikalilag (kijátszhatóság, alternatív beszerzési forrás) hanem az általad leírt helyzet alapján sem tartom értelmesnek a másolásvédelmet. Mondjuk a hozzáférésvédelmet sem (kijátszható), de az talán jobban beégett a köztudatba. Nekem is úgy tűnik minél távolabb van a tűztől egy szolgáltató annál lazább ( talán ezért a DIGI kedvencem ). Ebből gondolom, hogy az élet meg fogla oldani az STB kérdést és le fognak szokni róla törvényi szabályozás nélkül is. Ki lassabban, ki gyorsabban. A prémium tartalom "kiszorulása" a piacról pedig ráébreszti a tartalomgyártókat a magas árazásra. Ezért üzleti modellt kellene váltaniuk a bevételek szinten tartásához: fogyasztói igényt kellene támasztani a tartalom iránt. Szerintem az első ilyen sikertelen próbálkozás a 3D tartalom elterjesztése lehetett ...
-
Xero
nagyúr
válasz
attilav2 #5254 üzenetére
Ezt az egész vergődést a műsorszolgáltatók részéről pusztán azért nem tudom hova tenni, mert egy értelmesebb DVR-es TV-vel stb-ról is nyugodtan lehet rögzíteni.
A réges régi LG 37LC2RR-el is vígan veszek föl akármit. Egyedül a vga-ról nem hajlandó rögzíteni out of the box, de szervíz menün keresztül az is oldható. -
attilav2
őstag
válasz
zhagyma #5244 üzenetére
Általában a szolgáltatók összerendelik az STB sorozatszámát + Ügyfélazonosítót + előfieztői kártya kódját és utánna azt kommunkálják, hogy az STB-vel együtt működik a dolog. Ezzel az a "bibi", hogy a DVB-CI specifikáció egyirányú interface-t biztosít a műsorszóró rendszerek védelmére (a vevő nem tud visszaszólni az adónak). Ez igaz DVB-S/C/T esetén is. Egy szolgáltató Nx100.000 előfizetőjének kisugározni az aktivációs kódokat 1/2-1 óra. Ha ezt folyamatosan csinálnák éslejárna egy kártya aktiváció, akkor akár egy óra is eltelhet, mire újra aktiválódik. Addig nem néznél semmit. Ezért ezt ritkábban csinálják (havonta / kéthetenet). Az aktívációk közötti időszakban a kártya szabad. Ezen alapul a T-Home-nál alkalmazott régebbi eljárás:
1. STB-ből előfizetői kártyát kivenni.
2. TV-be megfelelő CAM modul és előfizetői kártya be.
3. Digitális kábeltv nézhető.
4. 1 hónapon belül lejárt az előfizetői kártya aktiválása.
5. STB-be vissza az előfizetői kártya és kb. 1/2 óra alatt újra aktiválódik, vissza TV-be.
6. vissza 3. pontra.
A te írásod egy másik témából.Ha a T-nél ez van, akkor ennyi erővel ezt hivatalossá is lehetne tenni, box helyett Cam modult bérelhetnél kártyával, és mivel a Cam interfész elvileg szabványos gondolom hogy meg tundák oldani a kártyák frissítését idegen eszközökben is.
A tvnetworknál az alapcsomagok kódolatlanul jöttek, a minicsomagokhoz (prémium csatornák(discovery-k, al jazeera HBO stb) bérelhettél kártyát+Cam modult, azt nem tudom hogy CI+ szabványú megoldásról volt szó vagy sem, de valószínűleg nem mivel 2009-ben még nem voltak ilyen eszközök (Te írtad csak 2010-től gyártott TV-k CI+osak).
Mikor 2009 január elején kötötték nálunk a tvnetworköt akkor is kb ugyanezek a minicsomagok voltak:
http://www.tvnetwork.hu/szolgaltatas_ktv_dig_csomagok.html
Ha a Tvnetwork megtehette, a T félhivatalosan megteszi, a Digi kódolatlanul nyomja, kb ugyanazokat az adásokat amik a T családi csomagjában vannak, akkor én nem látom akadályát a vevő eszközhöz társítás tiltásának, társítsanak Cam modulhoz, ha a Tvnetwork ezt megtehette sima CI-vel, akkor a multiknak nehogymár leessen az aranygyűrű. Egyébként a törvény a vevő eszközhöz társítás általános tilalma mellett tehetne kivételt, ha egy csatorna azt akarja hogy ne vehessék fel az adásait akkor köthetne ilyen szerződést a kábelszolgáltatókkal és ha ez csak vevő eszközhöz társítással megoldható akkor a törvény ilyen kivételes esetekben megengedné.
A de a digitálisan sugárzó csatornák nagy része tesz a tartalomvédelemre, a Tvnetwork, és a Digi is kódolatlanul nyomta/nyomja az alapcsomagjait. Tehát a törvény tiltsa a DVB-C szolgáltatás vevő eszközhöz társítását, de indokolt esetben tehet kivételt.(Ezt a kivételt úgyis csak néhány prémium csatorna fogja kihasználni). -
hb000
aktív tag
Persze, a samsungosok örüljenek, mert neked az van, a többi meg csináljon, amit akar, mi?
Szerintem ha lesz ilyesmi, akkor az netes lesz. Az sem tiszta nekem, hogy dvb-c-n lehet-e hatékonyan on demand szolgáltatást nyújtani.
Logika alapján viszont a netes változat mindenképpen várható, elvégre azért csinálta a HBO, hogy vonzó legyen az előfizetőknek. Semmi értelme nem lenne hosszú távon egyetlen -korántsem országos- szolgáltatóra korlátozni. -
hb000
aktív tag
válasz
zhagyma #5245 üzenetére
Oké, de akkor mi az a prémium tartalom? Sport? Filmek? Filmből a HBO csoporthoz hasonló csatornákat nem ismerek (bár ez valószínűleg az én tájékozatlanságom - és most szigorúan a film aktuális anyagi értékét nézem, nem az eszmeit).
A T-s kínálatot is néztem, ott a filmbox-szal büszkélkednek, de a műsort elnézve elég gyatra. Meg a fishing&hunting-ra írják, hogy prémium, na az azért egészen durva vicc -
flameboy
csendes tag
Sziasztok!Tud nekem valaki olyan szolgáltatókat mondani aki set top box nélkül is ad előfizetői kártyát?
-
törölt tag
válasz
zhagyma #5168 üzenetére
Kicsit aludtam...
Bocs!
A helyzet az, hogy a mainboardot az LG kicserélte. A kép minősége lényegesen javult (úgyí láttam, mintha szoftvert frissítettek volna), a HD adások tűélesek (már amennyire egy tű éles...), viszont a probléma nem szűnt meg, ill. annyival talán módosult, hogy a kép akkor is eltűnik
2-3 másodpercre, ha a jelerősség és jelminőség szinte változatlan marad (90% körüli értékeken). A 121 MHz-en a közszolgálati adások jelminősége a TV hiradók magasságában olykor 30% alá esik, de ez a képminőségen nem vehető észre - és nem is megy el. Mármint a kép...Holnap jön a Digi szerviz. Majd meglátjuk, hogy mit mond most ő...
-
Paal
csendes tag
Nem tudja valaki, hogy legalább terv szinten van-e szó egy videótár, vagy VOD szolgáltatás beindításáról a Diginél? Én egy nagyon boldog Digi előfizető vagyok a DVB-C miatt, amit csak az HBO set-top-boxosítása ront el + a tény, hogy más szolgáltatóknál az HBO teljes havi tartalma elérhető non-stop a videótáron keresztül.
Ha már ilyen nincs, akkor az HBO internetes oldalán találtam egy HBO GO nevű szolgáltatást, ahol az előfizetők regisztrálás után online tudják megnézni a havi tartalmat (vagy egy részét). Ez a Tarr előfizetőinek működik, digiseknek legalább egy ilyen netes VOD-szerű szolgáltatás várható?
Ami még ideálisabb lenne (de már csak álmodozom és éppen bilibe lóg a kezem), hogy ha a samsung tv-ken lévő widgetek között megjelenne egy HBO-s és AXN-es widget és azon keresztül lehetne a tv-n ezeket a tartalmakat online nézni (van wifi a tv-re kötve). De ez már egy másik topikba való téma..Ha már felmerült a Eurosport HD, akkor én is jelzem, hogy nagyon jó lenne, hátha olvassa vki a Diginél is ezt a fórumot.
-
zhagyma
őstag
Szerintem a DIGI technikai megoldásai az ismétlő csatornákhoz és a szabad hozzáférésű adásokhoz megfelelő, de a prémium tartalomhoz nem. Mivel a DIGI által terjesztett műsorjhoz egyáltalán nem kell szerzői jogi értelemben hozzáférés- és tartalomvédelem, ezért a szolgáltató azt csinál amit akar. Viszont emiatt nem is lehet komoly prémium tartalomra számítani a DIGI hálózatán ...
" ... Miért? A műsorgyártó a tévében (=szabadon hozzáférhető tévéadókon, vagy kódolatlan előfizetett adókon) leadott műsoraira nem követeli meg a másolásvédelmet, lásd antennás vétel. ..."
Szerinted ezeknél hol van kurrens tartalom. Itt tényleg semmi szükség védelemre. Utalnék arra, hogy feljebb megemlítettem a prémium tartalom védelmét a DIGI esetén. Nyilván a DIGI technikai rendszerén nem fog egyhamar megjelenni prémium HD tartalom, mivel nem kötnek vele szerződést csak az ismétlő csatornák.
-
zhagyma
őstag
válasz
attilav2 #5240 üzenetére
" ... Ha a holland Upc megteheti hogy csak Cam modulhoz társítja a kártyát ..."
A Holland UPC a CI+ modulokat használ. Aki nem tudná a CI+ a CI továbbfejlesztett változata tartalomvédelmi okokból: A CI slotról egyszerű eszközökkel eltulajdonítható a kikódolt tartalom. A CI+ esetén ezt a biztonsági rést bezárták. A CI+ esetén például lehetővé válik a szolgáltató számára, hogy a DVB-C stream-n keresztúl küldött vezérlő információkkal lezárja a TV / STB kimeneteit a tartalom kritikusságához igazodva. Na prémium tartalom esetén ez az STB nélkülözésének az ára, ami CI+ TV (2010 után gyártott) beszerzését teszi szükségessé a fogyasztónál és a szolgáltató CA rendszerét is át kell gyúrni (költség). Ha erre nem lenne szükség, hülye lenne a Holland UPC ennyi pénzt kidobálni a semmiért ...
Ui.: A DIGI is fizet a tartalomért, kivéve a saját gyártású és a DVB-T-ről leemelt ingyenes tartalomért kvázi nullát. Az tény, hogy a DIGI olyan tartalmat nyom, amihez a fenti rendszerre nincs szükség: ismétlő csatornák. ingyenes tartalmak. Ehhez tényleg nem kell másolásvédelem. Megjegyzem a kurrensnek számító HBO sugárzásnak a hozzáférés- és másolásvédelme sem betonbiztos amit így látatlanban pénzhiányra fognék. A DIGI-sek ugyis tudják mire gondolok.
-
attilav2
őstag
A tvnetworknál a minicsomagok esetében, amik ugye csak kártyával jöttek, sem volt stb-hez társítás, hanem Cam modulhoz társítottak, és a kártyát meg a modult kellett bérelni+ a minicsomag díja. Ha a kártyás rendszerben mindigtv-n le lehet tiltani a felvehetőséget akkor az dvb-c-n is nyilván megoldható. Én akár odáig mennék hogy a törvény előírná, csak azok a dvb-c adások legyenek kódoltak amelyeknél a felvehetőséget tiltják, vagy aminél előírja a tvcsatorna hogy kódolt legyen(pl HBO).
Ha jogomban áll a szabad szolgáltatóválasztás, akkor a készülékválasztás is az legyen! -
válasz
attilav2 #5240 üzenetére
Hollandia is az eu-ban van és mi is ott vagyunk, ha hollandiában lehet akkor az euban mindenhol lehet készülékfüggetlen dvb-c.
Mi maxumum papíron vagyunk az EU-ban, egyébként sem ok okozati összefüggés a szabad stb választás. Népszavazás? Ne viccelj, ennél 1000%-al fontosabb dolgokról sincs népszavazás, pláne egységes vélemény.
Jogodban ál a szabad szolgáltatóválasztás. Azzal, hogy a, b,vagy c szolgáltatóhoz szegődsz, "szavazol". Az elmúlt évek "szavazatai" alapján nincs 2/3-os (sicc
) többséged.
-
A műsorgyártó a tévében (=szabadon hozzáférhető tévéadókon, vagy kódolatlan előfizetett adókon) leadott műsoraira nem követeli meg a másolásvédelmet, lásd antennás vétel.
Nem így van. pl a mindígtv előfizetést igénylő adásait a legtöbb stb nem veszi fel. Pont a műsorszolgáltató kérésére. Nem csak a mozicsatornáknak ál érdekében, hogy megnehezítsék a veszteségmentes reprodukálhatóságot. Nem lennék meglepve, ha pont a digi "szabad" rendszere miatt nem tudna megegyezni 1-2 (HD)műsorszolgáltatóval.
-
attilav2
őstag
válasz
zhagyma #5238 üzenetére
Szerintem egyértelműen szerzői jogi indokai vannak a tartalomvédelemnek,
Szó sincs erről. A T és a Digi kínálatában elég nagy az átfedés, ráadásul a holland Upc is kb ugyanazokat a csatikat nyomja a magyar adókat leszámítva, mint amit a Digi a T és a hazai Upc. Ha a holland Upc megteheti hogy csak Cam modulhoz társítja a kártyát, akkor ezt a hazai is megtehetné minden további nélkül, sőt a hazai T is kiadhatná a digitális frekitáblázatát, és hivatalosan is támogathatná más készülékekben a kártyáját.
Amit a T és az Upc csinál az lehúzás, vedd meg az stb-nket minden tévére, Ha HD-zni akarsz bérelj minden tvdhez iptv boxot. Hollandia is az eu-ban van és mi is ott vagyunk, ha hollandiában lehet akkor az euban mindenhol lehet készülékfüggetlen dvb-c.
Ennek a nagy lekódolásnak jogvédésnek meg semmi értelme, minden boxon van analóg kimenet, és vhs-sel vagy analóg tvtuner kártyával szépen fel lehet venni.
A törvény pedig azért kell hogy ne kelljen kivárni azt ameddig az atomizált magyar társadalom magától kiköveteli, (ha követeli egyáltalán, 10 év múlva?) hogy szabad legyen a dvb-c. Kell egy lelkes csoport egy kemény mag, akik ha kell végigvisznek egy népszavazást is az ügy érdekében. -
hb000
aktív tag
válasz
zhagyma #5238 üzenetére
De gondolom azt nem vitatod, hogy a HDMI (HDCP kódolás) vagy a CI+ a tartalom másolhatóságát is próbálja megakadályozni a fogyasztónál.
Hááát, valójában vitatom. Pontosabban maga az eljárás, a módszer erre lett kidolgozva, ez kétségtelen, de hogy a tartalomközvetítők főleg emiatt használnák, azt nem hiszem.
Miért? A műsorgyártó a tévében (=szabadon hozzáférhető tévéadókon, vagy kódolatlan előfizetett adókon) leadott műsoraira nem követeli meg a másolásvédelmet, lásd antennás vétel.
Ha pedig a gyártó nem követeli meg, akkor a tartalomközvetítő minek bonyolítaná az életét a kódolással? Pláne, hogy nem csak technika kérdése, hanem pénzbe is kerül. Valószínűleg csak azért, hogy a saját STB-it sózhassa az ügyfélre - kötelezően.
És itt jönne attilav2 lobbija, hogy az ilyet ne engedje a törvény.
No, innen már nem akarom tovább bonyolítani, csak emiatt a felvetés miatt kezdtem belelovallni magamMég talán épp belefér a témába
-
zhagyma
őstag
Szerintem egyértelműen szerzői jogi indokai vannak a tartalomvédelemnek, mivel inkább ezt az attitúdöt szerettem volna kihangsúlyozni bár a jelek szerint mellé lőttem a gyártó / fogyasztó modellel mint egyszerűsítéssel. Amiről írtál az inkább műsorterjesztésnek tűnik ahol mindez nyilván a tartalom értékétől függően áttételesen jelenhet csak meg a szerződéseken keresztűl. De gondolom azt nem vitatod, hogy a HDMI (HDCP kódolás) vagy a CI+ a tartalom másolhatóságát is próbálja megakadályozni a fogyasztónál.
" ... A diginél ha az alap-csomagot veszed meg, nem láthatod a többi csomag adóit, pedig egyik sem kódolt. ..."
Viszont az előfizetés birtokában tudom rögzíteni a tartalmat. Mondjuk a videóminőség és a tartalom korossága alapján jogos lenne a felvetés: minek ... Nyilván egy kurrensebb tartalom esetén érdekes lehet a másolhatóság (HBO), amit úgye simán meg lehet tenni technikailag a DIGI esetén. Gondolom ennek megint anyagi okai vannak ...
" ... A digi kínálatából hiányzó csatornák oka szerintem egy nagy harc a háttérben, ami inkább anyagi, mint szerzői jogi természetű. ..."
Na ezt simán el tudom képzelni.
-
hb000
aktív tag
Ööö, ezt nem tudom, miért az én üzenetemre válaszoltad, ezeket a felvetéseket nem én írtam
Egyébként, bár mint mondtam, nem én vetettem fel, de:
Mennyire életszerű, hogy csak a közszolgálati csomagra fizetsz elő, de azt HD-ben akarod nézni? Ehez elég kitolni egy antennát (ami megvan egy fél éves közszolgálati csomag árából), és DVB-T-n még többet is kapsz.akkor igazából nem is kéne a kábeltv szolgáltatóknak m1-2-t, rtl-t, tv2-t, duna1-2-t adniuk, mert az fogható dvb-t-n.
A dvb-t-t szerintem ebbe nem érdemes belekeverni, másik szolgáltató másik szolgáltatása. A T, vagy digi közszolgálati csomagja pedig nem ingyé' van, nem lenne fájdalmas beletenni két hd adást dvb-c-n. -
hb000
aktív tag
válasz
zhagyma #5229 üzenetére
Szerintem te összekevered a szereplőket. A digi, t-home, upc és egyebek nem tartalomszolgáltatók, hanem csak közvetítik a tartalmat (most tekintsünk el a digisporttól, meg az ozone networktől és társaiktól). Az ő feladatuk az, hogy a tartalomszolgáltatók műsorát eljuttassák az előfizető lakásába.
A jogdíjas szerződéseket a tévéadók kötik meg a stúdiókkal és ha pl egy filmet veszünk példának, akkor az csak abban az esetben jut el egy tv-adóhoz, ha az már lement moziban, eladták dvd-n, meg az utolsó bőrt is lehúzták róla. A stúdió eladja a sugárzás jogát a tv-nek, de hogy az hogy jut el a nézőhöz, azt nem tudja szabályozni.
Tehát ha a stúdió engedi az rtl-nek, hogy leadjon egy filmet, akkor nem fog leszerződni sorban az összes magyarországi kábeltv-s társasággal, hogy azok a film idejére kódolják az rtl műsorát. Tudja az rtl-ről, hogy egy szabadon fogható tévéadó, és eladja neki X összegért a filmet, ezért adott időben a karosszékben bárki megnézheti.
Pláne egyszerűbb a helyzet egy előfizetéses csatornánál (nem HBO-ra gondolok, hanem pl film+ és társaira). Ott konkrét előfizetőszám is meghatározható és csak az láthatja a műsort, aki előfizet. Minek kéne még ezen felül bekódolni? A diginél ha az alap-csomagot veszed meg, nem láthatod a többi csomag adóit, pedig egyik sem kódolt.
HBO az egy harmadik téma, ott is behatárolható az előfizetői kör és meg is kérik a szolgáltatás árát. A kódolást pedig nyilván azért kéri (maga a HBO), mert ezt tartja megbízhatónak és megköveteli a közvetítőtől. De ezt sem a gyártó, vagyis a hollywoodi stúdió kéri. Az HBO vállalja, hogy garatnáltan csak előfizetőkhöz juttatja el és nagyobb jogdíjat fizet azért, hogy időben hamarabb leadhassa.
A digi kínálatából hiányzó csatornák oka szerintem egy nagy harc a háttérben, ami inkább anyagi, mint szerzői jogi természetű. Ugyanez megvan visszafelé (digisport esetén, ahol a digi tartalomszolgáltató): ezért nem lesz soha a T-nél digisport -
-
-
Tehát a törvény biztosan kéne, azért is mert a T csongrád megyében csak IPTV-n adja a HD csatornákat, tehát törvénnyel kellene kényszeríteni hogy legalább a közszolgálati HD adásokat dvb-c n is továbbítsa minden szolgáltató felár nélkül, és a dvb-c ne legyen készülékhez társítva.
Mennyire életszerű, hogy csak a közszolgálati csomagra fizetsz elő, de azt HD-ben akarod nézni? Ehez elég kitolni egy antennát (ami megvan egy fél éves közszolgálati csomag árából), és DVB-T-n még többet is kapsz.
A magyar upc társítja a kártyát, ha a holland nem akkor jogos igény hogy nálunk se legyen társítás
Amerikában elérhető az itunes, akkor jogos igény hogy nálunk is elérhető legyen?!
Maradjunk annyiban, hogy igyén lenne rá. Viszont meggyőzhető vagyok, melyik paragrafus alapján "jogos"?
-
Xero
nagyúr
válasz
attilav2 #5225 üzenetére
Digitálissal nincs probléma. Jelminőség mindenhol 100%, az erősség 60-100 között van frekitől függően. Egyszerűen az analóg minősége szemmel láthatóan rosszabb.
De ismét leszögezem, ezek az én tapasztalataim, lehet másnak megfelel CRT-n ez is.(#5222) cigam:
Legjobb tudomásom szerint számomra a Digin kívül UPC-re lenne lehetőség, amitől meg felfordul a gyomrom. Még a broadbandes időktől voltunk előfizetőjük, elég is volt abból annyi.Ráadásként Digi Sportot is buknám, szóval végképp felejtős sajnos.
-
zhagyma
őstag
válasz
attilav2 #5223 üzenetére
Nekem ez jut eszembe a tartalomvédelemről:
1. Igazából a tartalomvédelem a tartalomgyártóktól ered (például hollywood). A tartalmat világszinten szerzői jogi védelem óvja és a legtöbb ország aláírta a nemzetközi szerződéseket és igyekszik be is tartani. Ezért van DRM, HDCP, broadcast titkosítás.
2.A tartalom szolgáltatók (DIGI, T-Home, stb. ) a tartalomgyártók feltételei szerint kaphatnak csak forrást. A tartalom szolgáltatóknak valahogy egyesúlyoznia kell a nézői igények (bevétel) és a tartalomszolgáltatk előírásai szerint (költségek egy része). Ennek a következménye digitális műsorszórás esetén a titkosítással szegmentált és védett csomagok kialakulása. Európában a DVB szervezet erre találta ki CA (Conditional Access) infrastruktúrát, amire a Conax, Nagra, stb. ráépíti a saját egyéni megoildásait.
Ezek alapján nem lehet DVB-C törvényt hozni az általad említett feltételek szerint, mivel nem írhatjuk felül a nemzetközi szerződéseket és ha hoznának is ilyet, akkor a tartalomgyártók nem "adnának" műsort. Gyanítom a DIGI esetén csak olyan SD / HD tartalom van, amit nem kell kódolással védeniűk (Gondolom ez az oka "szegényes" csatorna kínálatnak a konkurenciához képest különösen HD esetén). Persze ez alól kivétel az HBO csomag. Ezen szemlélet megváltoztatása csak "lassú" üzleti folyamatok mentén haladhat (Holland UPC nem társít STB-vel kártyát) amelyet az előfizetők számának csökkenése válthat ki. Szerintem nálunk is le fog játszódni szép lassan ez a folyamat. Ahol UPC / DIGI / stb. versenyterület van ott érdekes ajánlatok születnek, amennyiben nem kartelleznek a szolgáltatók.
Szerintem a folyamat lassúságának fő oka, hogy a film- és műsorgyártók foggal-körömmel ragaszkodnak a nagy bevételekhez. Nehéz lehet lemondani a könnyen jött nagy pénzről ...
-
hb000
aktív tag
Miből gondolod, hogy gátolná a szabad versenyt?
Szerintem jó ötlet egy ilyen lobbi, csak hát az ilyesmihez kell kapcsolat, kitartás, támogatottság, összefogás. Nem egyszerű eset. Másrészt szerintem nem a kormány hatáskörébe tartozik, inkább valamelyik minisztériuméba, esetleg kereskedelem-árukapcsolás témakörbe (mivel a szolgáltatással együtt a szarjaikat is bérelni kell, vagy meg kell venni). -
-
attilav2
őstag
-
attilav2
őstag
válasz
zhagyma #5220 üzenetére
Már régebben a hwswn fórumon felvetettem hogy kellene egy dvb-c törvény ami tiltja az stb-hez kötést. Többen tapasztalatból akkor azt válaszolták hogy a T nem köt stb-hez, merthogy a kártyái nincsenek az stb-hez társítva, mert mennek más conax rendszerű készülékekkel, conax cam modulokkal. Bár a T honlapja tagadja hogy lehetne más készülékkel használni. Ez azt jelenti hogy bármikor rakhat rá társítást vagy azóta rakott is. Tehát a törvény biztosan kéne, azért is mert a T csongrád megyében csak IPTV-n adja a HD csatornákat, tehát törvénnyel kellene kényszeríteni hogy legalább a közszolgálati HD adásokat dvb-c n is továbbítsa minden szolgáltató felár nélkül, és a dvb-c ne legyen készülékhez társítva. A T gyakorlata a HD adásokkal kapcsolatban ráadásul azért is aggályos mert az egy lakásban/házban elhelyethető IPTV boxok száma erősen korlátos, 3db már jelentősen leterheli a hálózatot ha mindegyiken HD adás megy, míg dvb-c n vígan menne. A magyar upc társítja a kártyát, ha a holland nem akkor jogos igény hogy nálunk se legyen társítás, de ezt szvsz csak törvénnyel lehetne elérni, ebbe kellene lobbizni a kormánynál, talán létre kellene hozni egy egyesületet a szabad dvb-c-ért ami képviselné az előfizetők érdekeit. Ha készülékfüggetlen lenne a UPC és a T meg sok más szolgáltató, és persze nem lenne IPTV-re kényszerítés a HD miatt, akkor egy igazi versenyhelyzet alakulhatna ki a Digi, T, UPC, között ami nekünk csak jól jöhet.
-
-
Xero
nagyúr
Nyilván kicsit túloztam, de eddig mindenhol láttam a különbséget CRT-n is minden szolgáltatónál.
Nálunk speciel tudom, hogy a lakásban és a lépcsőházban is normális a kábelezés, viszont onnan tovább nem tudom miből építkeznek.Nem azt mondom, hogy ilyen rendszerre kell mindenkit átállítani, de elvárom, hogy megadják a lehetőséget több pénzért nagyobb választékra.
Nekem hiányzik, hogy +3-5e-ért legyen az MTV csatorna kínálata, legyen meg az a pár HD ismeret terjesztő amik még elérhetőek és legyen EuroSport HD. Simán kiadnám havonta a plusz pénzt ezekért és gyanítom, hogy a Diginek is megérné, mert nem csak én gondolkozhatom így. -
zhagyma
őstag
válasz
Pille69 #5219 üzenetére
Szerintem a műsoridő alapú előfizetés gondolata kicsit halott ügy. A tengeren túlon (USA) a műsor leadása után kikerül a csatortna honlapjára a tartalom és tudomásom szerint ingyen visszanézhető nem is akármilyen minőségben (HD) web-n keresztül. Ezzel nem nagyon versenyezhet semmilyen kábeltv-s előfizetési modell. Mondjuk flash videó náliunk is van a hazai csatornáknál, de a nagy amerikai mozifilmek / sorozatok itthon még nem nézhetők vissza. Vélhetően ez lesz a jövő. A kérdés az mit fog lépni erre a kábeltv piac?
Az STB-hez kényszerített előfizető is biztosan halott modell hiszen máshol is elérhetővé fog válni az érdeklődésre számot tartó tartalom. Például Hollandiában a UPC a kábeltv esetén ad CAM modult és előfizetői kártyát is a TV-hez és nem kell STB. Gondolom az ottani piaci viszonyok térdre kényszerítették ezt az STB baromságot.
Megjegyzem a kötelező STB + fejlesztett tartalom vagy jó 10 évvel ezelőtti elgondolás. Kicsit túlhaladta az idő. Ebből a szempontból a DIGI a jó irányba halad. Mondjuk lehet nem tudatosan csak pénzhiány miatt ...
-
Pille69
tag
"Szerintem a műsorszintű előfizetést nálunk úgy oldanák meg, hogy mondjuk kiválasztanád, hogy megnézel egy híradót, de abba mintegy véletlenül beletolnának egy tízpercnyi alekoszt, csak hogy nekik is jó legyen
Akkor meg már hiába a műsorválasztás, ha azzal is csak alekoszt kapsz
"
Ez tuti, hogy így lenne. A rengeteg reklám miatt nem is lehet másként.
-
hb000
aktív tag
Sajna az igazán jó megoldás (műsorokra egyenként lehet előfizetni, és|vagy időarányosan, a nézett műsorok után fizetsz) nem mostanában fog eljönni.
Nem bizony, pedig nem is lenne lehetetlen, lásd az iptv-s videotéka rendszert, az gyakorlatilag ugyanez (bár a digihez semmi köze, az on-demand rendszer).
Nekem igazából megfelel a digi mostani módszere. Egyrészt nem drága, tehát kevésbé irritál, hogy az ukrán 1+1 tv-ért is fizetek, másrészt pedig a dvb-c kódolatlan sugárzása nem köt a szolgáltató STB-jéhez, használhatok saját felvevős kütyüt.
Szerintem a műsorszintű előfizetést nálunk úgy oldanák meg, hogy mondjuk kiválasztanád, hogy megnézel egy híradót, de abba mintegy véletlenül beletolnának egy tízpercnyi alekoszt, csak hogy nekik is jó legyenAkkor meg már hiába a műsorválasztás, ha azzal is csak alekoszt kapsz
-
Pille69
tag
válasz
konrada #5213 üzenetére
Én '93-ban (régen volt!) vezetékeltem át az akkori lakásunkat. Akkor egy 62 cm-es HB Elektronic gyártmányú - Philips alkatrészekből Orion által gyártott - sztereó tv volt. (Made in Hungary.
) Már akkor, azon tv-n látszott a képminőségbeli különbség. Az átkábelezés után sem voltam megelégedve a képminőséggel, kiheréltem az elosztót, így már jó lett a kép.
Szvsz az lcd nem analógra való. Bármilyen csoda hálózatod lehet, az lcd-t nem analógra találták ki. Szvsz! -
zhagyma
őstag
Mivel a kábeltv költsége és az elvárt haszon = bevétel. Ezért bárhogy szeretnénk is szelektálni a csatornákat hogy kevesebbet fizessünk és csak értelmeset nézzünk a végén így is úgy is ugyanannyi lesz a havi előfizetési díj. Szerintem a kevesebb és minőségi csatorna sokkal többet érne. Mondom ezt azért, mert a DIGI kínálatából mindössze pár csatornát nézünk rendszeresen ...
-
Igen, nekem is szöget ütött a fejemben, hogy abból a 141ből mennyi amit rendszeresen érdemes nézni?!
Viszont az agyontematizálás sem jó megoldás. Én eddig 2x ültem le a gép elé, hogy megértsem az InviTV csomagkínálatát. És a kis legókból összerakjak egy egészet, de nem sikerült. Vagy horribilis ár jött ki mert minden csomagot megrendeltem volna, amiknek elég sok átfedése volt (ugyanaz a csatorna különbözö csomagokban), vagy hiányoztak műsorok.
Sajna az igazán jó megoldás (műsorokra egyenként lehet előfizetni, és|vagy időarányosan, a nézett műsorok után fizetsz) nem mostanában fog eljönni.
-
konrada
tag
válasz
Pille69 #5206 üzenetére
Kb. pont azt, amit leírtál.
15-20 éve általában még 1 tévé volt a családoknál és a lakásban régebben ezért csak 1 csatlakozási pontot alakítottak ki. Aztán ahogy lett pénz, több tévé lett a lakásokban és az ezermesternek hívő mekkmesterek (a háziférfiak
az első boltban megvették az akkor kapható olcsóbb kábelekeket meg csatikat, melyek a másik szobába került 37-51 cm-es crt-ket kiszolgálták különösebb gond nélkül.
No ez a kábelezés nem feltétlenül jó se a digitális vételhez, se 82 cm-res lcd-re analógnak.
Azaz én leírtam, mire kell még figyelni, te meg a megoldást.
-
zhagyma
őstag
válasz
Pille69 #5206 üzenetére
A TAP nem kifejezetten egyenrangú jelosztrásra való. Ha mégnézed az általad belinkelt képet az IN - OUT minimális csillapítással átenged míg a TAP kimenet jó nagyot csillapít (oda van írva mennyit). Ugyanabból a TAP-ból készül több féle csillapítású is és több TAP kimenetű is. Igazából arra való, hogy a különböző koax kábel szakaszok végén ugyanakkora jelszintet lehessen beállítátani, azaz a rövidebb kábelre kevesebb jeletszintet küld. Persze ehhez végig kell számolgatni a hálózaton a csillapításokat ...
-
hb000
aktív tag
Az analóg jel gyenge, érdemes egy SD box ide. Havi 300Ft.
Lehet, hogy nálad az, de kategórikusan kijelentve ez biztosan nem igaz. Nálam otthon legalábbis biztosan van egy ellenpélda, tökéletes az analóg jel is.
--------------
A teljes csatorna szám 141db volt. Ez azért elég jelentős a Digi kínálatához képest.Itt merült fel bennem a kérdés, hogy vajon a Digi miért nem lépi meg a digitális adások bővítését és bontását.
Maradhatna a kártya nélküli részleg úgy ahogy van, de igazán berakhatnának plusz pénzekért kártyával az HBO-s csomagon kívül mást is.
--------Én ilyet nem is várok, sőt, nem is szeretném, ha ilyen lenne. Ez mindig lehúzós dolog. A csomagrendszerrel sem azt kapod, amit összeválogatsz, hanem az általad kért csatornák mellé egy csomó szart, amit sosem nézel, csak fizetsz érte.
Kíváncsiságból megnéztem ezt a PR-t.
Vannak benne jó dolgok, de ha megnézed, nem tematikus csomagok vannak, hanem csomagon belül teljesen hasraütésszerűen vannak elosztva a csatornák. Tehát ha mondjuk a gyerek-kategóriát, a film-, vagy doku-kategóriát akarod megrendelni, kénytelen vagy több csomagot kérni, mert a kategória csatornái szét vannak szórva (vagy nagyobb, egyben drágább csomagot). Ezzel együtt megkapsz még 50 csatornát, ami egyáltalán nem érdekel. Magyarul: ha érdekel tíz csatorna, akkor venned kell hatvanat.
Szerintem ennél még a T politikája is tisztességesebb.Na, ilyen rendszer ne is legyen a diginél soha.
-
Pille69
tag
"DIGI a Danone gyumolcs Joghurtjara hasonlit, evek ota 59ft 1 pohar, de evek ota csokken a merete, elobb utobb rajonnek az emberek, hogy 79ft-ert jobban megeri a masik ceg gyumolcs joghurtja, ha 70%-kal nagyobb
"
Ez nagyon jó, még soha nem számoltam utána.
"DIGI kb. 15 csatornaval van lemaradva a tobbi nagy szolgaltatotol, ebbol 10 olyan amit azert az elofizetok tobbsege szeretne, Eurosport HD se lesz soha gondolom a DIGI-nel, mert az ugye nem sajat gyartasu igenytelen sz@r."
Lehet, hogy én nem tartozom a többséghez, de az én igényeim három csatorna híján digi mini csomagba beleférne.
Ugyanazokat a reklámokat mutatják mindenhol, a netről bármit le lehet tölteni, sport-, zenecsatorna engem személy szerint nem érdekel.
"Mert vetitetni barki tud."
Szeretnék egy projektrot, hogy vetíthessek én is. Esetleg majd egy másik lakásban. -
Pille69
tag
A menetes csatikat is fel lehet rakni roppantás nélkül, csak a belső merev vezeték és az árnyékolás hosszá kell megfelelően kialakítani. Ha így csinálod nem lesz probléma.
-
rocket
nagyúr
Nem kerdezted meg toluk ezt az informaciot mivel tudjak alatamasztani?
Mert vetitetni barki tud.Egyebkent a DIGI maniaja az, hogy kiveszi a csatornakat ahogy nekik tetszik, ugyhogy siman elkepzelheto, de mivel a Sport1-2 300ft-al dragabb csomagban van 3 masik adoval, igy inkabb az Eurosport 1-2-re tippelnek.
December meg messze van egyebkent, addigra talan mar a DIGI se lesz Magyarorszagon.
#5203: DIGI akkor szokott csatornakat berakni, amikor valamelyik csatornat kiveszik es helyetesittik a sajat sz@rjukkal, vagy az altatluk terjesztettel.
Sok mindent lehet mondani a DIGI-re, de hogy lenne eszuk azt nem, valoszinuleg ebbe fognak bele bukni, mert nem mernek 200ft-ot emelni, hogy utolerjek a tobbsegnek ertelmes csatornakban a konkutrenciat, inkabb kiveszik.
DIGI a Danone gyumolcs Joghurtjara hasonlit, evek ota 59ft 1 pohar, de evek ota csokken a merete, elobb utobb rajonnek az emberek, hogy 79ft-ert jobban megeri a masik ceg gyumolcs joghurtja, ha 70%-kal nagyobb
DIGI kb. 15 csatornaval van lemaradva a tobbi nagy szolgaltatotol, ebbol 10 olyan amit azert az elofizetok tobbsege szeretne, Eurosport HD se lesz soha gondolom a DIGI-nel, mert az ugye nem sajat gyartasu igenytelen sz@r.
-
Pille69
tag
válasz
konrada #5204 üzenetére
"...viszont arra készülj fel, ha saját gányolás a belső kábelrendszered, úgy azon igazítanod kellhet, mert a digitális jel érzékenyebb."
Meg nem szeretnék bántani senkit, de erről a belső, saját gányolást nem értem. Rengetegen leírják, hogy milyen káblt, milyen csatit, meg elosztót kell venni. Nem egy nagy kaland normális, saját hálózatot kialakítani a lakásban. Normális vastagságú, szőtt árnyékolású kábelt kell keríteni. A csatlakozónak meg fix erősítésűnek kell lenni. Ha nem tud az ember krimpelni, akkor csavarozhatót kell venni. Pl. ilyet. Elosztónál TAP-ot kell keresni.
-
Pille69
tag
"1.) Az analóg jel gyenge, érdemes egy SD box ide. Havi 300Ft."
Ettől azért összetettebb a dolog. Függ, pl. attól, hogy milyen a lépcsőházban a kábelezés, milyen messze van a lakás az elosztótól, milyen a lakásban a kábelezés és függ az igényektől is.
Nálunk semmi baj nincs az analóg minőséggel. Egy DVB-C-s Pana plazma és egy 72 cm-es Pana CRT van rákötve a Digire. A plazmán van különbség az analóg és a digitális között, de a CRT-n semmi gond nincs vele. Előfordult már, hogy egyes analóg csatornák majdnem nézhetetlen voltak, de bejelentettem, a pincében a dobozban kicseréltek valamit. Ez kétszer fordult elő, azóta semmi probléma nincs.
Ha tényleg nem jó, akkor egy viszonylag jó megoldás amit javasolsz, hogy havi 300-ért béreljen box-ot. Ezt azonban többen nem javasolják a költségeket növelő megemelkedett áramszámla miatt. -
konrada
tag
Szerintem meg elég az is, ha bedugod őket és a 2 régebbit analógon használod. Azon, igaz kevesebb adó van már, de a nézettebbek vannak és a minőségük sem annyira rossz, hogy megérné stb-zni.
Bár tény, hogy a digitális jobb. De azt, hogy szükséges-e neked a régebbi lcd-hez box, ráérsz eldönteni akkor, amikor a Digikábelt beüzemelted és akkor - látva a másik tévén a digitális minőséget - szükségét érzed....viszont arra készülj fel, ha saját gányolás a belső kábelrendszered, úgy azon igazítanod kellhet, mert a digitális jel érzékenyebb.
-
Xero
nagyúr
DVB-C tuner megléte esetén csak az HBO csomaghoz van szükség stb-ra.
Én így használnám a helyedben:
1.) Az analóg jel gyenge, érdemes egy SD box ide. Havi 300Ft.
2.) Ide is mindenképpen egy SD box legalább, ha sikerül kapni akkor HD box. 300 vagy 1000Ft havonta.
3.) Ide nyilván nem kell box, mehet egyből a kábel a TV-be.Ha a CRT tv-re nem is de a régebbi LCD-re mindenképpen bérelj egy box-ot. Klasszisokkal jobb még SD box-al is a kép. Saját tapasztalatból mondom (LG 37LC2RR+SD box - ha lesz bérelhető akkor HD), hogy 5-8m-ről is simán zavaró tud lenni az analóg jel.
Más téma:
Volt "szerencsém" a héten egy rokonnál új tv-t állítgatni digitális jelhez.
A szolgáltató PR telecom. Az mondjuk elég kemény volt amikor a kártyáért legomboltak közel 13e Ft-ot, de üsse kavics nem kell legalább stb-al baszakodni.
Relatív alap csomagot igényeltünk, ha jól rémlik D Top néven fut a dolog.Az érdekesség az volt, hogy a kártyán 1 napra teljes elérés volt biztosítva, így meg tudtam nézni mi is elérhető és milyen minőségben és itt jön a lényeg.
Piszkosul meglepett, hogy a EuroSport HD-ban gyönyörűen jön. Pont a Le Mans24 alatt szentségeltem, hogy mi a bántatért nincsen itthon HD ES! Erre van, csak a drágalátos Digi ezt sem képes berakni.Ezen kívül volt még jó pár számomra eddig ismeretlen HD adás, sőt számos SD is. A teljes csatorna szám 141db volt. Ez azért elég jelentős a Digi kínálatához képest.
Az ugyan tény, hogy ez a csomag amiben közel sem 141 adás van, 6000Ft-ba kerül havonta, de legalább van választék.
Itt merült fel bennem a kérdés, hogy vajon a Digi miért nem lépi meg a digitális adások bővítését és bontását.
Maradhatna a kártya nélküli részleg úgy ahogy van, de igazán berakhatnának plusz pénzekért kártyával az HBO-s csomagon kívül mást is. -
ImI87
őstag
Hello!
Most szeretnék Digi kábel-TV-re váltani, és lenne néhány alap kérdésem:
Az igaz, hogy egy natúr coax kábelen egyszerre jön az analóg és a digitális adás?
STB és smart-kártya sem kell, csak simán bedugom a coax-ot a TV-be és ennyi?
A HD adások STB nélkül is foghatók, vagy ahhoz már muszáj BOX-ot használni?(Eddig UPC digitális kábel-TV-m volt, STB-okkal, és nagyon rühellem őket, nem sikerült megszokni a használatukat......
)
A digi+ csomagot venném, 3 TV-re lenne kötve:
1) egy hagyományos képcsöves, értelem szerűen analóg adás mene rajta.
2) egy régebbi LCD TV (csak HD ready), ezen sajna nincs DVB-C tuner, és asszem csak MPEG-2 van benne, tehát gondolom ezen is csak analóg adás menne
3) egy modern FullHD-s LCD TV, DVB-C tunerrel, MPEG-4 támogatással, ezen szeretném használni a digitális adást, és a HD csatornák is kellenénekA fenti kérdéseken kívül megoldható az, amit szeretnék BOX-ok nélkül? Ha v.mit rosszul tudok, akkor légyszi világosítsatok fel.
Előre is köszi!
ImI
-
Menotti
aktív tag
válasz
attilav2 #5157 üzenetére
Ez már nagyságrendekkel jobbnak tünik,mint a régi osztód...
Most látom már ki is cserélted...Még annyit megtehetsz(ha akarsz) próbaképp 1-2 óra hosszára hogy a bejövő kábelt osztó nélkül elküldöd a tv-re.Ha így teljesen jó lessz ,akkor gyenge a jeled ami az osztás után annyira legyengül,hogy kockásodást,akadást okoz...
Aktív témák
Hirdetés
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest