- A CNET, IGN és PCMag kiadója is beperelte az OpenAI-t
- Trump vámjai miatt hiány lehet az elektronikai termékekből az USA-ban
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Hiába a nagy ígéretek, sok az aggasztó kérdés az Intel jövője körül
- Microsoft Edge
- Asustor NAS
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- Bitcoin topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Xiaomi AX3000 és a AX3000 NE
- VoIP telefonálás
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mikrotik routerek
-
IT café
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Aktív témák
-
ImI87
őstag
válasz
zhagyma #5750 üzenetére
Köszi a tanácsokat !
Rendben, ezeket holnap mind ki fogom próbálni.....
Annyit tudok most mondani, hogy a digi kábelezés így néz ki:
Elég sok kábel, de mondjuk ugyanígy volt UPC-vel és ott nem volt semmi probléma.
Ma néztem 2-3 óra TV-t, és az én TV-men SD csatornáknál is volt egyszer-egyszer szétesett képkocka, de ez sokkal ritkábban, 20-3 perceneként, ez nem is zavar, el lehet fogadni.
A HD adásoknál viszont sűrűn ez van , szinte minden percben......... -
ImI87
őstag
Neked és zhagyma kollégának:
A bithiba-arány mindenhol ennyi, 3 és 8 között ugrál, de az SD csatornákon nem veszek észre hibát, sem a képben, sem a hangban.
A HD csatornáknál viszont mindegyiknél van ez az elmosódás...Nem tudom, mi az a földhurok.
Ezen kíívül csak egy HDMI van bedugva a TV-be, amivel a laptop-om kapcsolódik. Kihúztam, de a hiba ugyanúgy fenn áll.
A szerelők normálisan dolgoztak, a csatik rá lettek roppantva a kábelre. A kábel sehol nincs megtörve (persze nem látok bele), én nem csináltam bele sehol éles kanyart.
A kábelről, csatikról és elosztókről itt vanak képek:
A képeket ki lehet nagyítani......
A rendszerben van egy 3as és egy 2es osztó. Létezik, hogy ezek miatt elfogy a jel, mert az én TV-m pont a a legvégén van?
-
ImI87
őstag
Ezen a Samsung LE32C650-en ilyenek vannak:
- jelerősség: 74-79 között lassan ingadozik
- bithiba-arány: 0 és 5 között gyorsan ingadozikA TV-ben lévő DVB-C tunerrel veszem az adást, az SD adásokkal semmi gond nincsen, csak annál a néhány HD adásnál van ez a kép-szétesés.
Amúgy a CRT TV-nken szüleim szerint kicsit szemcsésebb a kép a digi-vel, mint anno volt a UPC box-os digitális adással, de ez mondjuk érthető. -
-
ImI87
őstag
Hello!
Pémteken kötötték be hozzánk a DigiTV kábeles digitális szolgáltatását.
Panel ház, a lakásunkban 3 TV van, az enyém egy Samsung LE32C650, és a szobák helyzetéből adódóan ez a 3. a sorban. A kábelezés friss, a szerelők csinálták az egészet.Az a gondom, hogy a HD adások kép sokszor szemetel, és ez random 10sec - 2perc között előjön. Időnként ugrik is a kép.
Mi lehet a hiba?
Gyenge a jel a 3 osztás miatt, vagy a TV-m DVB-C tunere gyenge, vagy az adás ilyen ?
Előre is köszi!
ImI
-
ImI87
őstag
Hello!
Most szeretnék Digi kábel-TV-re váltani, és lenne néhány alap kérdésem:
Az igaz, hogy egy natúr coax kábelen egyszerre jön az analóg és a digitális adás?
STB és smart-kártya sem kell, csak simán bedugom a coax-ot a TV-be és ennyi?
A HD adások STB nélkül is foghatók, vagy ahhoz már muszáj BOX-ot használni?(Eddig UPC digitális kábel-TV-m volt, STB-okkal, és nagyon rühellem őket, nem sikerült megszokni a használatukat......
)
A digi+ csomagot venném, 3 TV-re lenne kötve:
1) egy hagyományos képcsöves, értelem szerűen analóg adás mene rajta.
2) egy régebbi LCD TV (csak HD ready), ezen sajna nincs DVB-C tuner, és asszem csak MPEG-2 van benne, tehát gondolom ezen is csak analóg adás menne
3) egy modern FullHD-s LCD TV, DVB-C tunerrel, MPEG-4 támogatással, ezen szeretném használni a digitális adást, és a HD csatornák is kellenénekA fenti kérdéseken kívül megoldható az, amit szeretnék BOX-ok nélkül? Ha v.mit rosszul tudok, akkor légyszi világosítsatok fel.
Előre is köszi!
ImI
Aktív témák
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- Politika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Eredeti játékok OFF topik
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2018 i7 32GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 14100 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Csere-Beszámítás! XFX Quicksilver Magnetic Air RX 9070 XT 16GB GDDR6 Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest