Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Aktív témák
-
Flashget
félisten
Nem lehet megmondani.
15-60 nap között bármennyi lehet, sőt ha a szokásos eszköz hiány lép fel 90 nap is akár. Ezt itt senki nem fogja tudni megmondani ha csak nem Digis belső infókkal ellátva.
Bíz a 15 napban.Anno 2007 augusztus/szeptemberében itt a XIX. kerületben kanócozták be a lakótelepet közte a házunkat a lanhoz és november végén indult el a szolgáltatás rajta. Ma már ez jóval rövidebb idő lett.
-
ilias
tag
válasz
xy2003 #38789 üzenetére
Üdv!
Nekünk ma dobtak be egy tájékoztatót, hogy itt vannak (XIX. ker.). Megnéztem a honlapot és valóban.
Most van újrakötés alatt a UPC-nk, de lesz rá 14 nap lemondási időnk, így van egy kis lauf. Mennyi idő alatt szokott bekötni, beüzemelni egy adott címen a Digi (családi házas övezet)? Elmegyek ma érdeklődni személyesen az ügyfélszolgálatra, de jó lenne innen is valami infó.Köszi
-
rento
őstag
Mindannyiótoknak köszönöm a válaszokat, sokat segítettek, megyek elolvasom, hogy milyen eszközöket akarnak rajtunk kipróbálni
-
xy2003
tag
Bp XVIII kerben a húzás után kb egy hónappal dobtak be szórólapot,hogy megérkeztünk stb,stb.
Telefon,hogy mit és hogy akkor azt mondák még nem lehet kötni, adjunk tel számot és jelentkeznek ha él a hálózat,bő egy hét múlva telefonált egy üzletkötőjük,hogy jönne szerződni.
Szal itt kb 6 hét volt.trec12
Természetesen azt mondták,hogy majd a bekötéstől számolják,majd két év múlva biztosra tudom a helyes választ -
rento
őstag
Sziasztok!
Gödöllőn felénk most húzzák a digisek az optikát az oszlopokon. Nem tudja valaki, hogy mikor indul majd a szolgáltatás? Sehol nem találok róla semmi infót.
-
xy2003
tag
Ma kötöttem szerződést mind a három szolgáltatásra 2 évre.
Most nézem a szerződésben,hogy 2018.04.13. áig szól ez a szerződés, és ha csak egy hónap múlva indul a szolgáltatás(ahogy az üzletkötő mondta) akkor már rögtön bukok egy hónapot a két évből.
Trékomnál mindig akkortól indult amikor a szolgáltatás is. -
létezik most olyan remek box, mint anno az Alma C2200 volt?
moddolt firmware lehetőségekre gondolok első sorban -
Flashget
félisten
válasz
scapozs #38777 üzenetére
ők is adnak fillérekért ha kell elosztót.
23-24. oldal -
scapozs
újonc
Sziasztok!
Most kötik majd a DIGI TV-t, netet, telefont. Kérlek segítsetek milyen típusú koax kábelt, elosztót (+4 TV lesz...) szerezzek be. Nem szeretnék később küzdeni azért, mert valamilyen nem megfelelő minőségű alkatrészt teszek be a rendszerbe. Van Synology NAS-om. Hol találok részletes leírást arról, hogyan tudnék közvetlenül erre felvenni műsort? köszi! -
Kija
aktív tag
válasz
Watt25 #38771 üzenetére
Más lesz ez.
Beleraktam egy hatost pluszban (az már 12 dB), semmi nem változott.
Aztán még egy tizest is (az úgy már 22 dB) és maradt a jelerősség 100, és a kockásodás is.
Ami még érdekes, hogy a 706000 kHz-es digitális csatornán a többi adó (igaz azok SD-k) tűéles.
És az ennél magasabb frekin lakó digitális csatornákon is mind a HD, mind az SD adások tökéletesek.
Már azt az antenna jelelosztót is cseréltem, amelyről él a TV amelyiken a Sport1 HD kockásodik, az sem segített. -
rioter
tag
válasz
#33802016 #38741 üzenetére
Megnézték a Globo XC3 Twin elvileg a timeshift kikapcsolása után tud két műsort rögzíteni.
Flashget: Nem rossz dolog belső hdd-k esetén sem (most pc-re gondolok) megnézni időnként az állapotát, a külsők a sűrűbb mozgatás miatt kitettebbek csak a problémáknak. A Sentinel egy általános és gyors ellenőrzésre jó, de alapvetően nem eléggé megbízható. Volt már nem egy vinyó a kezemben, ami a gyári teszteken lazán átment, de Sentinel szerint 30-40%-os volt, de fordítva is, 100%-os Sentinel mellett megbuktak a gyáriakon.
-
Kija
aktív tag
válasz
Watt25 #38723 üzenetére
Nálam nem jött be...
Pedig 3 TV van a lakásban, kettőn jó a Sport1 HD (ezeken 94 illetve 95 a jelerősség és 0 a hibaarány), a harmadikon kockásodik, de csak ez az egyetlen adó és itt 100 a jelerősség és 0 a hibaarány.
6 dB-es fix csilltagot raktam a TV bemenetéhez, de semmi sem változott, maradt a jelerősség is... -
törölt tag
válasz
gyugyo79 #38766 üzenetére
Jó, nekem vhogy, vmiért fapadosnak tűnik, lehet másodlagos boxnak, pl már jó.(ha valakinek több kell), de elsőnek valami komolyabb nem ártana talán, ez leírás alapján elég sokat tud, és árban sincs olyan sok különbség: Amiko Impulse
Persze biztos van jobb választás. ez csak egy pl volt, leírás alapján.
"Tudod egyáltalán , hogy hogy működik ez az egész ????"
Na jó, jól van inkább hagyjuk... kár is volt ide írnom... Van némi fogalmam igen. Más kérdés, hogy van korábbi rossz tapasztalatom boxal, még egy T-s próba hónap idejéből (iptv), és nem akarok, befürödni nagyon azzal, pl hogy nem tudom úgy és arra használni amire akarom. Ha teszem azt lefagy, vagy akármi bánata van, sokat érek vele, hogy csak 8k volt, vagy épp csak epg-ből tud felvenni. Vagy épp nem támogatja a külső hdd-met, ami történetesen nagyobb 500 Gb-nál. Bocs ez van.
Másodlagosnak lehet, hogy jó. Elsődlegesnek nem vagyok meggyőzve arról miért pont ez lenne a jó.
És nem tv-zésre kell, arra ott a tv. -
törölt tag
válasz
Flashget #38763 üzenetére
természetesen külső házba épített külső hdd-ről van szó saját áram ellátással
"elteltével a sentinellel mekkora a kondíciója mielőtt meglepetés érné az embert."
A külső hdd-nek miért romlik jobban a kondíciója?Értem, a felvétel simán megy, epg-ből vagy lehet időpont alapján beállítani? (mert ha elszáll az epg, akkor az ember nem sokat ér vele).
Multibit, ha eddig nem tűnt fel felvételt miatt érdekel. nincs dvd lejátszom, bd-sem média lejátszó sem érdekel össze van kötve a tv és a pc, ha nagyon kell, de a mai tv-k már pendriveról a legtöbb dolgot lejátsszák.
Egyszerűen ha valamire nincs időm, vagy megkérnek , pl családból akkor tudjak rögzíteni. A továbbiak meg tartalomtól függőek.
A válasz a kérdésedre, nem én nem tartozom azokhoz, tudom mire való egy stb. Nem is lenne rá szükségem, ha nem kellene felvételre (tv alapból tudja). De egyszerűbb, praktikusabb megoldás lenne, mint "állandó" jelleggel mennyen a gép, akár 1 óra miatt...
-
gyugyo79
addikt
válasz
#33802016 #38762 üzenetére
Már ne is haragudj de te is annyiért tudod ajánlani ezt mint ami írva volt????
Mert a javasolt rendszerből 6db ot egymásra rakhat valaki hhd-stől és még mindig nem költött rá annyit mint én csak a boxra hdd nélkül mégse lesz a felvételbe semmi különbség ugyan úgy felveszi az egyik mint a másik az ár növekedéssel csak kényelmet kapok, hogy 1boxot kell menedzselnem elérem gigabites hálón a hdd stb DE maga a felvétel ugyan úgy megoldható és semmi különbség nem lesz még csak minőségben sem...Kérlek írd már le miért jobb ha a box csinálja meg az i-s képből a p-t vagy HD tv esetén miért jobb ha a box skálázza fel az 576i tartalmat mint a tv? Tudod egyáltalán , hogy hogy működik ez az egész ????
Elárulom neked, hogy a tv ugyan úgy megcsinálja és sokszor szebb lesz a végeredmény mint amit egy olcsóbb kategóriás box hoz össze.
Nem véletlen, hogy a profibb boxokon forrás szinten lehet a kimenetet állítani. Így amelyik eszköz chipje jobb valamiben az van használva ... -
totya79
tag
Sziasztok.
Rendelkezik itt valaki telecolumbus kaon hd boxal?
Problémám lenne a kereséssel.Automata keresésnél nem találja a közszolgálati csatornákat,viszont manuális keresésénél vagy a közszolgálati jön be 121,5 6000-nél,vagy a többi 6900-nál.Hogy tudnám elérni hogy az összes bejöjjön?
Kép a keresés menüről:
[link] -
Flashget
félisten
válasz
#33802016 #38762 üzenetére
Főleg az áramellátás miatt amit kap USB-ről azért csak 500GB. 2 TB-os esetén jobb a külső ház saját áramellátással.
Saját tapasztalat az 500GB bőven elég mindennapos használatra felvenni, törölni erre írtam a VHS példát.
De azt is írtam megőrizni az adott felvételt nem az ilyen HDD-t tartom megfelelőnek a tönkremenetele miatt. Néha érdemes megnézni az ilyen tv vagy beltérire rakott HDD-t 1-2 év elteltével a sentinellel mekkora a kondiciója mielőtt meglepetés érné az embert.
Amit linkeltem azt használom, WD belsőt takar és semmi gond vele se tv-n se BD lejátszón se Alma-n. -
törölt tag
válasz
Flashget #38759 üzenetére
pl az, hogy 2 tb-s hdd-m van erre a célra
z pedig még simán vinnie kellene, a fölött kellene gondjának lennie- vele.
(más szóval nem akarok állandóan törölgetni stb).
"ebben az esetben ezt pontosan úgy kel tekinteni mint a régi VHS korszakban volt csak most a rögzítés már nem analóg hanem digitális."
Ezt most nem egészen értem. vhsnél a szalag határozta meg, itt meg nincs ilyen tényező, max a box tulajdonságai, de van ami támogat pl 1 tb-s belsőt is, külsőben is elvileg 2 tb-ig simán tudnia kellene a minőségibb boxoknak. -
Flashget
félisten
válasz
#33802016 #38752 üzenetére
miért mi a probléma az 500GB-al, ha megnézi valaki az adott filmet, műsort amit felvett mert nem volt otthon és utána törli?
vagy mihez nem elég az 500GB ha esetleg olyan dolgot rögzít amit kiír vagy kimásol utána másik több terrás lemezre vagy ki ír BD lemezre?
ebben az esetben ezt pontosan úgy kel tekinteni mint a régi VHS korszakban volt csak most a rögzítés már nem analóg hanem digitális.
Másik felvetésedre a többiek reagáltak. -
rioter
tag
válasz
#33802016 #38741 üzenetére
Ami infóm nekem van róla, az onnan származik, hogy találtam egy másik topicban valakit, aki írta, hogy vett egy XC3 Twin-t, és megkérdeztem erről privátban. Ő írta, hogy jó stb, ajánlani tudja, de csak 1 felvétel+1 nézett műsorra használható. Megkérdeztem az előbb, nincs-e bekapcsolva a timeshift. Legalábbis Amiko-n van egy olyan lehetőség menüben, hogy bekapcsolható. Nem próbáltam még, de elvileg az automatán veszi az aktuális műsort, és megtart x percet. Ha ez így van, akkor az már elfoglal egy tunert, így csak 1 felvételi hely maradhat.... bár ez csak feltételezés.
Amiko-n van egy sebesség teszt, bár igaz, hogy kb 2 másodperc az egész, de próbáltam 2 usb3-as vinyóval és egy még gyorsabb usb3-as pendrive-al. Általában 120-130 Kbit/s értéket hoz ki (KBit-et ír, nem KByte-ot, és az eszközön is csak usb2-es csati van. A fura, hogy néha, 10-20 tesztből 1x leesik, és csak 30-70 -et hoz ki.Azt írja, elvileg 120 kell 1hd felvételhez+timeshift-hez. Önmagában 1 sd felvételhez pedig 20.
Egy usb3-as csati azért jól jönne, bár ha jól tudom, erősen licence díjas az a technológia, azzal 3-4 hd adás felvétele is lazán menne.
Viszont legalább megtudtam, hogy támogatja az ntfs-t, sok helyütt ez kérdéses volt. -
Kenderice
senior tag
válasz
xy2003 #38755 üzenetére
Hát amikor nálam kötötték, kihúzott vagy negyven méter optikát a srác. Plusz még itt hagyott vagy 15 métert, amit kidobtam.
Egy fillért sem kellett fizetni a bekötésért.
Még nem hallottam olyat, hogy számhordozásért fizetni kellene! Szerintem még talán a vonatkozó jogszabályban is le van írva, hogy ezért nem számíthatnak fel külön díjat... -
xy2003
tag
A belépési,bekötési díjat mikor kell fizetni?Amikor kötnek vagy utána az első számlával?
TV,net,telefon bekötésnél ugye nem számlázzák ki 3x az összeget?
ez nem tv,de csak tudjátok,
Számhordozás díja: 6000Ft, ugye ez nem azt jelenti,hogy ha t-töl viszem a számot ezt lehúzza rólam a digi? -
cd930
senior tag
válasz
Flashget #38750 üzenetére
A Digi saját STB-inél milyen tapasztalataitok vannak a felvételt illetően?
Ügyfélszolgálat szerint 85% (?) az esély, hogy nem fog működni a felvétel.Ez az Alcor elég low budget, de ha a Digi STB-vel is működne, akkor gyakorlatilag ingyé volna (ha van DigiFilm előfizu).
Van olyan STB, amin LAN is van és NAS-ra mehetne a felvétel?
Már körüljártam a témát profibb és drágább megoldásokkal:
DVB Logic TV Source - 1 tuneres, mobil appal és weben programozható (99 EUR)
HD HomeRun 4C - 4 tuneres, (199 EUR)
Aktív témák
Hirdetés
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- Lenvoo M90Q Gen 5 Micro - Mini PC - Core i5 14500T- 32GB DDR5 256GB NVMe SSD -gyári WIFI
- iPad Pro 11" (3rd) Wifi+Cellular Space Grey 128GB
- Eladó Kaon AR1840 WiFi 6 mesh
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F +RTX 5070 +32GB DDR5 +1-2-4TB NVMe SSD! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Gigabyte H310M-S2H + i5 9400F + Arctic Alpine 11 + 16 Gb G.skill 3.200 Mhz Beszámitok!
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB CM CMP 510 Corsair 650W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest