-
IT café
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
tlac
nagyúr
válasz
sz.balazs.95 #7598 üzenetére
hajrá
-
sz.balazs.95
veterán
-
gery2123
őstag
válasz
sz.balazs.95 #7594 üzenetére
Erre írtam,hogy debian testing, fedora, ubuntu gnome +ppa, arch. Ha leghamarabb akarsz 3.20-t, akkor arch, ha ráérsz akkor majd fedora 24.
Debian testing ágra nem tudom mikor jön majd.-- PSN_ID: GerY2123
-
sz.balazs.95
veterán
válasz
gery2123 #7590 üzenetére
A Wayland-ből már van stabil kiadás. Most járnak az 1.10-nél.
szerk.: egyébként nem maga a Wayland bétás, hanem a többi szoftver nincs még kellőképpen felkészítve rá. meg persze ez programra válogatja...
Meg nem is az volt alapvetően a kérdésem, hogy melyik jelenlegi disztribúció tartalmaz friss GNOME-ot.[ Szerkesztve ]
Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
gery2123
őstag
válasz
bambano #7591 üzenetére
Az addig oké, de nem alap és nem hiába. Vagy legalábbis én úgy tudom. Persze ha valakinek ez kell akkor használja én még nem fogom .
ubyegon2: De én így tettem fel, és a taskel -nél választottam a gnome alapot ami magával rántotta a többi csomagot. Nekem így tökéletesen megfelel, de a fórumtárs fullra alap gnome akar.
Mondjuk a kérdezőnek is ajánlhatnátok valamit
Nekem tökéletesen megfelel a jelenlegi rendszer.Más: viber nem indul. Mondjuk 16.04 ubi alatt se, így várok még.
-- PSN_ID: GerY2123
-
gery2123
őstag
válasz
sz.balazs.95 #7588 üzenetére
Ha full gnome akarsz akkor Fedora, ott nem nagyoon van bele piszkálva ( mondjuk debiánon se nagyon).
Én most debian testing ágon vagyok, és itt is friss a gnome.szerintem marad is ez a fő rendszeremnek.
"alapértelmezetten Wayland-et használna." ez nem fog menni, mert a wayland igen béta fázisban van még.
Neked szerintem arch linux kell, azt úgy építed fel ahogy te szeretnéd. Ott lehet minden gnomepluszban mindenből a legfrissebb stabil app....
[ Szerkesztve ]
-- PSN_ID: GerY2123
-
Damateo
aktív tag
Telepítés sikeresen megtörtént.
Első frissítésnél hiba.
Nem sikerült konfiguralni a dpkg fájlt.
Kézzel kéri. Következő parancs ment
dpkg --configure -a
Ez vagy hibával kilép. Vagy mintha végtelen ciklusba kezdene, és nem ad vissza semit. -
sz.balazs.95
veterán
válasz
spammer #7587 üzenetére
Olyan rendszert, ami tisztán a GNOME környezetre épül, tehát annak minden elemét használja, és amiből csak lehet, GNOME-os szoftvert használna. (Pl. böngészőnek a GNOME Web lenne, nem pedig Firefox vagy Iceweasel) illetve ami mindig a lehető legfrissebb GNOME-ot használja.
Ezen kívül alapértelmezetten Wayland-et használna.Röviden kb. ennyi
Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
spammer
veterán
válasz
sz.balazs.95 #7586 üzenetére
Egészen pontosan mit is akarsz csinálni?
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
sz.balazs.95
veterán
Sziasztok!
Gondolkodom egy ideje már, hogy kéne csinálni egy Debian alapú rendszert, és ehhez kéne egy kellőképpen szájbarágós leírás.
-
spammer
veterán
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Damateo #7579 üzenetére
Azt te fogod tudni hogy neked milyen DE a jó. Rakd fel az összeset és próbáld ki. Aztán ami tetszik, azt meghagyod. DE-k közül nekem a KDE jött be a legjobban, az leginkább az out-of-the-box. A 4-es. Az 5-ös már kezd kicsit overkill lenni. Ezért szép lassan ugyan, de én is biztosan elhagyom ezt a de-zést.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
spammer
veterán
válasz
ToMmY_hun #7580 üzenetére
"Egyébként melyik az a disztró, amelyiknél nem használhat a felhasználó kénye-kedve szerinti DE-t?"
Előfordulnak olyan DE-k, amiket csak macerásan lehet felpattintani más disztrókra: pl. Unity, Pantheon, de biztos vannak még mások is.
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz
Damateo #7579 üzenetére
Az az alapértelmezett DE, amit kiválasztasz a telepítéskor. Ezt utólag arra cseréled, amire akarod. Nekem Cinnamon, xfce, KDE és Mate is fent van, de mindennapi használatra a Cinnamon van belőve. Egyébként melyik az a disztró, amelyiknél nem használhat a felhasználó kénye-kedve szerinti DE-t?
[ Szerkesztve ]
C programmers never die, they are just cast into void.
-
Damateo
aktív tag
válasz
Apollyon #7577 üzenetére
Nap folyamán próbáltam őket live-ban.
Ettől függetlenül lehet olyan hibája amit nem veszek észre, és kíváncsi vagyok mások véleményére.
Pl. lehet hogy nekem tetszik első ránézésre, de nehezen használható a mindennapokban.
Mondjuk nekem a Mate és Ciamont tetszik a legjobban.
Mate kicsit talán fapados alapból, de ha lehet témázni kicsit, akkor tetszetős. -
Apollyon
Korrektor
válasz
Damateo #7576 üzenetére
A KDE régebbi, de teljesen jól használható. Ajánlani tudom.
Mate-en problémás lehet a tearing, vagyis meg lehet oldani, de nálam vagy az asztal tearingelt, vagy a videó (bár ez már régen volt). Xfce-t még wheezy-vel használtam az sem volt rossz. A gnome borzalmas, csomó mindent nem vagy nehezen lehet rajta állítani bár ez ízlés kérdése. De egyébként mindegyikhez van live-cd...
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Damateo
aktív tag
-
spammer
veterán
-
Damateo
aktív tag
Próbálom dd-vel felmásolni az iso-t, de nem sikerül.
sudo dd if=/dev/sda2/home/csata/letöltések/debian-live-testing-amd64-gnome-desktop+nonfree.iso of=dev/sdb bs=4Mmegnyitása meghiúsult: Nem könyvtár
Mi lehet a gond? -
válasz
Damateo #7570 üzenetére
Épp az LMDE2 nem lenne jó neked, mert az Jessie tárolókból + a saját Mint tárolóból építkezik, a Debian testing meg jóval frissebb csomagokat használ!
f2fs-tools a példa, LMDE2 synapticban:
Debian csomagkeresőben.
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
törölt tag
Debian ugy ad ki egy oprendszert hogy az mukodik hiba nelkul, ha szeretned az ujjab programokat futtatni van ra lehetoseg, am az hogy valaki azert jar a debian topikba, hogy az ellen beszeljen kovetkezetesen majd kikerje maganak ha megszolljak az azonkivul hogy illetlen merhetetlen keves inteligenciarol, empatiarol tesz tanubizonysagot. Az ilyet moderatorokkal szepen lehet kezelni, eltavolitani a megfelelo topikbol, adott esetben a forumrol, nem kivanatos szemely mert bomlaszto hatasu.
Eddig a Debian volt az az OS ami nem csuklott be mert valamit elneztek a fejlesztok, becsuszott egy hiba a kodba, nem veletlenul hasznalom en is az osszes szerveremen, van egy red hat ismerkedesnek meg openbsd.
Asztali kornyezetnek is atlagos felhasznalasra tokeletes, minden csomag stabil, nem szall el, minden uj hardveremet tokeletesen ismeri fel es kezeli.
-
Damateo
aktív tag
Nem gondoltam volna, hogy ekkora szó váltás követi a kérdésemet.
Egyik ok amiért elkezdtem új rendszeren gondolkodni.
[link]Másik okom, szeretnék php és egyéb webes dologgal foglalkozni.
Vettem is egy könyvet ami ezzel foglalkozik.
2013-as kiadás, szépen mindent leír, lépésről lépésre.
Belefutottam olyanba hogy, említ egy config fájlt a könyv, de az nem található a megadott helyen és keresésre sem adott eredményt.
Vagy egy másik esetben ugyan megtaláltam a fájlt, de a sor amit kerestem egy teljesen másikban volt.
Kicsit olyan ez nekem, mintha az ubisok szét darabolták volna több kisebbre.
Minden megvan, csak szétszedve. Ez kezdőként nem szerencsés.
Itt hozzátenném, hogy a program főverzió számok azonosak a gépen és a könyvben. -
gilfoyle
őstag
Még valamikor a múlt évezred végén - amikor én is az első linuxomat tettem fel a gépre '99-ben, ami egy Red Hat volt, akkor láttam először linuxot - az volt a mondás, hogy olyan disztribúciót válasszunk, amilyen linuxot a barátunk vagy az ismerősünk használ, hogy tudjon (tudjuk egymást) segíteni.
Napjainkban másként van ez. Akinek nincs sok ideje, kedve tökölni a rendszerrel az használjon Ubuntut, Mintet vagy vmi hasonlót.
Aki nagyon bele akar mélyedni, az meg használjon Arch-ot, LFS-t, Gentoot, vagy a nagy klasszikus Slackware-t.
Persze minden disztrihez kell tanulni, de ez minden oprendszerre igaz. -
Apollyon
Korrektor
válasz
Damateo #7548 üzenetére
Az előttem #7552-ben írt felhasználó teljes tévedésben van a Debiannal kapcsolatban, ignoráld.
Az ubuntu a linuxok apple-je, kezdésnek jó lehet de idővel érdemes váltani róla.
Igen, debianban a csomagok régiek és a stabilitással sincs probléma abszolút. Amennyiben egy program újabb verziója kell az is elérhető backportsból, esetleg testing vagy unstable repóból.
Debianban nem kell kényszerűen sudózni sem, illetve jó a wikije és a neten található általános leírások többsége debianra szól. Egyes programok csak root-tal futnak alatta (legalábbis nekem régen sudoval nem ment) pl. fdisk míg máshol igen.
Itt van a legtöbb csomag, igaz előfordulhat hogy nincs esetleg 1-1 grafikus kezdőknek szánt program, ami mondjuk ubuntuban igen. Viszont terminálos program garantáltan lesz.
Ajánlom az Expert installt ha a minimal iso-t szeded le, sokkal kényelmesebben testre lehet szabni még telepítés előtt.
[ Szerkesztve ]
-
tlac
nagyúr
és a csomagok sem stabilabbak, ez mind csak urban legend
nem értek egyek, egy időben ubuntut használtam pár évig és rengeteg hibába futottam bele folyamatosan
mostanában is kiszoktam próbálni a frissen megjelent ubuntukat, és többnyire az első fél órában találok vagy 3 bugot benne
mindig az volt az érzésem, hogy csak félkész rendszert adtak ki megintdebianban a minőséget ott fizeted meg, hogy régi csomagok vannak benne
de ez egyébként nem akkora katasztrófa, mert libreoffice-t, firefox-ot, kernelt könnyen felraksz frissebbet backports-ból, a rendszer többi rész meg általában nem annyira érdekes, hogy már régi -
Raynes
tag
válasz
Damateo #7548 üzenetére
Semmilyen magasabb belépő szintet nem képvisel a Debian, és a csomagok sem stabilabbak, ez mind csak urban legend. Nyugodtan maradj az Ubuntunál, vagy amit ismersz. Igazából nincs olyan, hogy magasabb szintű disztró vagy jobb, mint a többi. Mind csak kernel, meg programkörítés, legfeljebb a csomagkezelésük, frissítésük valósít meg eltérő megközelítést. Mind ugyanúgy Linux, ha az egyiket ismered kellő alapossággal, boldogulni fogsz mindegyikkel.
Ha már valami haladóbbaknak való disztrót akarsz, akkor Debian helyett az Arch Linuxot javaslom. Az sem jobb, mint a többi, csak annyival más, hogy minimális rendszerről indulsz (nem lesz benne alapból mindenféle felesleges csomag telepítve), és a csomagok nagyon frissek hozzá, plusz mivel gördülő disztró, ezért soha nem kell újratelepíteni, nincsenek főverzióváltások. Hátránya, hogy alapból nincs telepítője, fapados, mindent neked kell telepítened, meg egy komolyabb, nagyobb frissítés komolyabban hazavághatja a rendszert, plusz nincs hozzá olyan sok csomag, mint az Ubuntu-vonalhoz.
Az Ubuntu/Mint-vonalnak az az előnye, hogy ez legfelhasználóbarátabb, ehhez van a legtöbb csomag, a legtöbb nem hivatalos tároló, PPA, és az Debian csomagjai is jók rá, plusz emögött áll a legnagyobb felhasználói bázis, így ha valami problémába futsz bele, akkor gyorsan kapsz segítséget fórumokon. Egyetlen hátránya ennek a vonalnak az Archcsal szemben, hogy főverzióváltásoknál újra kell telepíteni, a frissítéskor hajlamos behalni a rendszer, szerencse kérdése, van, akinél sikerrel frissül, másoknál nem. Plusz a csomagok nem a legújabbak benne, viszont nem is olyan szörnyen régiek, mint Debianban. A sima Ubuntunak hátránya még a Unity asztali környezet, de ez a többi Ubuntu-variánst nem érinti. Debian helyett bármikor jobban jársz egy Ubuntu Minimal telepítéssel, akkor épp úgy sallangmentes rendszerre tudsz építkezni, ahogy az Arch esetében.
-
Apollyon
Korrektor
Bocs, a késői válaszért.
Köszi, de nekem intel kari van a gépben, meg régi ati, amit nem használok. Azóta már rég töröltem a FF-ot, nem fogom visszatenni, marad iceweasel. Majd ha kötelező lesz váltani szórakozok vele, egyelőre nem.Amúgy KDE és automatikusra van állítva a v-sync.
-
-
Damateo
aktív tag
Sziasztok,
Nemrégen csatlakoztam a Linux közösséghez.
Jelenleg Ubuntut használok.
Szeretném kipróbálni a Debiant.
Amit tudok róla:
Magasabb belépő szintet képvisel mint az Ubi.
Stabil, és régebbi csomagokat használ.
Rendszer fejlesztése teljesen közösségi szinten történik.
Mit érdemes még tudni róla? -
Apollyon
Korrektor
A 38-as firefox hiba nélkül üzemel, a 45-ös szaggat. Szerintem ez nem render probléma, hanem eszi a gépet (C2D). Semmi mással nem volt gond, nincs tearing se, sehol semmi. No, de nem úgy szaggat hogy 1 fps, hanem érezhetően lagol, mint egy gagyi droidos telefon.
-
Apollyon
Korrektor
Kipróbáltam ezt a 45-ös, már firefoxot. Egyszerűen borzalmas. A fórum hasábjain szaggat a görgetés. Ez, így ebben a formában egy vicc. Szerintem lementem a 38-as esr verziót, és ha látom hogy firefoxra akar majd frissíteni, letiltom. A 38-as még egész használható, de az újabbak már tiszta bloatware. Nem is értem hogy fér ez a debianba. Lehet át fogok térni Icecatre.
-
Rimuru
veterán
-
ToMmY_hun
senior tag
Tájékozatlan vagyok, szóval szeretném megkérdezni hogy miért jobb ezeket a forkokat használni az eredeti verziók helyett? Tunderbird már bőven 40-es főverzió felett jár, IceDove pedig 38 a sid repóban is. Szóval miért jó ez, azon kívül hogy integrálhatják?
-
tlac
nagyúr
Aki korábban a backports-os Iceweasel-t használta, az a napokban tapasztalhatta, hogy gond van a repóval.
Mivel most már ismét Firefox a neve, ezért változtatni kell a sources.list-ben:deb http://mozilla.debian.net/ jessie-backports firefox-release
az Iceweasel-t meg le kell pucolni és feltenni helyette a Firefox-ot, így már ismét friss böngészőnk lesz.
[ Szerkesztve ]
-
megema
őstag
Sziasztok!
Nemrég kipróbáltam az OpenMediaVault 3-at, ami Debian 8.3 alapú (GUI nélkül). Felraktam rá a Kodit LightDM-mel, hogy NAS mellett HTPC-ként is működjön. Szépen ment is, amíg tegnap át nem építettem a gépet. Gigabyte B75N + Intel Pentium G2030T helyett Asrock N3150-ITX-re váltottam. Azóta egyszerűen nem tudom rávenni, hogy elinduljon a Kodi. OMV3-mal elakadt a képernyő boot közben, nem volt hajlandó GUI-ra váltani. Utána felraktam egy sima Jessie-t GUI nélkül, így LightDM-mel egy login képernyőt kaptam, ami nem vezet sehova, autologin se megy. Maga a rendszer viszont mindkét esetben működött.
Ubuntut is kipróbáltam Live módban, semmi gond vele.
Van valami ötletetek? Elég morcos vagyok, tekintve, hogy direkt azért maradtam Intel vonalon, hogy ne szívjak, és szoftveresen minden maradhat, ahogy volt. Elég régóta Ubuntut használtam megelégedéssel, de megtetszett az OMV kényelmes webes felülete...
[ Szerkesztve ]
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz
ubyegon2 #7531 üzenetére
Nem hát, csak kipróbáltam hogy ott is ilyen-e. Marad a Cinnamon. Egyébként workaround-ként ajánlom az alt-tab-os váltást, ott látszik a futó Spotify.
Szerk: átmozgatva másik workspace-re már jó lesz a Spotify.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
ToMmY_hun #7530 üzenetére
Valahol olvastam már ezt, de ennyi bug miatt nem érdemes a sokkal jobb Cinmanót Mate-re cserélni! szerintem
Én itt szoktam keresni a csomagokat, nekem áttekinthetőbb, utána úgyis átvisz ide.
(#7532) ToMmY_hun Ezt hamar megoldottad!
[ Szerkesztve ]
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz
ubyegon2 #7529 üzenetére
Igen, végül így oldottam meg. Egyébként nálam van egy bug, méghozzá az, hogy a Spotify nem jelenik meg a futó alkalmazások listáját megjelenítő applet-en. Csekkoltam mate-en, ott jó, szóval a Cinnamont nem szereti.
Spotify verzió: 1.0.23.93.gd6cfae15
Cinnamon: 2.8.6C programmers never die, they are just cast into void.
-
válasz
ToMmY_hun #7528 üzenetére
Érdemesebb felvenni ideiglenesen a sid repot a etc/apt/sources.list-be és úgy frissiteni terminalból vagy Synaptic-ból a cinnamon-t, nemo-t, muffin-t
deb http://httpredir.debian.org/debian/ sid main non-free contrib
A httpredir mindig a leggyorsabb tükröt használja.
Ugyanúgy használhatod persze azt is, amit találtál:
deb http://ftp.de.debian.org/debian sid mainHa már megtörtént a cinnamon frissitése, kikommenteled azt a sort, hogy a következő upgrade-nél ne kavarjon be:
#deb http://httpredir.debian.org/debian/ sid main non-free contrib
[ Szerkesztve ]
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz
ubyegon2 #7525 üzenetére
Kezdem feladni a dolgot, mármint a cinnamon frissítését 2.8-ra. Linux mintről evett át a fene ide, azon ugye repó hozzáadás, aztán ment is is fel az új cinnamon, no de itt debianon nem ilyen egyszerű. Szerkesztettem a sources.list fájlt a https://launchpad.net/~moorkai/+archive/ubuntu/cinnamon található repó URL-lel, de nem segített. Neten szintén nem találok semmit arról, hogy ezt a verziót hogy lehetne felimádkozni. A 2.2-t sikerült ugye, de azt nem nagy ördöngősség.
Valaki tudna iránymutatást adni? Köszi előre is!
-
Működik rendesen, ahogy azt tlac fórumtárs mondta.
Ha segít a függőségekkel kapcsolatban:
ubyegon@debian:~$ apt-cache show cinnamon
Package: cinnamon
Version: 2.8.6-1
Installed-Size: 1152
Maintainer: Debian Cinnamon Team <pkg-cinnamon-team@lists.alioth.debian.org>
Architecture: amd64
Replaces: cinnamon-common (<= 2.2.14-1)
Provides: notification-daemon, x-window-manager
Depends: caribou, cinnamon-common (= 2.8.6-1), cinnamon-control-center (>= 2.8), cinnamon-desktop-data (>= 2.8), cinnamon-screensaver (>= 2.8), cinnamon-session (>= 2.8), cinnamon-settings-daemon (>= 2.8), cjs (>= 2.8), cups-pk-helper, gir1.2-accountsservice-1.0, gir1.2-caribou-1.0, gir1.2-clutter-1.0, gir1.2-cmenu-3.0 (>= 2.8), gir1.2-cogl-1.0, gir1.2-gconf-2.0, gir1.2-gdkpixbuf-2.0, gir1.2-gkbd-3.0, gir1.2-glib-2.0, gir1.2-gnomedesktop-3.0, gir1.2-gtk-3.0, gir1.2-gtkclutter-1.0, gir1.2-javascriptcoregtk-3.0, gir1.2-keybinder-3.0, gir1.2-notify-0.7, gir1.2-pango-1.0, gir1.2-polkit-1.0, gir1.2-soup-2.4, gir1.2-upowerglib-1.0, gir1.2-webkit-3.0, gkbd-capplet, gnome-backgrounds, gnome-icon-theme-symbolic (>= 2.91), gnome-themes-standard, gsettings-desktop-schemas (>= 0.1.7), libglib2.0-bin, libjs-jquery, mesa-utils, nemo (>= 2.8), policykit-1-gnome, python-dbus, python-gconf, python-gi-cairo, python-imaging, python-lxml, python-pam, python-pexpect, python-pyinotify, gir1.2-meta-muffin-0.0 (>= 2.8), gir1.2-networkmanager-1.0, dconf-gsettings-backend | gsettings-backend, python3:any, python:any, libatk-bridge2.0-0 (>= 2.5.3), libatk1.0-0 (>= 1.12.4), libc6 (>= 2.14), libcairo2 (>= 1.10.0), libcinnamon-menu-3-0 (>= 2.2.0), libcjs0 (>= 2.0.0), libclutter-1.0-0 (>= 1.10.0), libcogl-pango20 (>= 1.17.4), libcogl-path20 (>= 1.17.4), libcogl20 (>= 1.17.4), libcroco3 (>= 0.6.2), libgdk-pixbuf2.0-0 (>= 2.22.0), libgirepository-1.0-1 (>= 0.9.2), libgl1-mesa-glx | libgl1, libglib2.0-0 (>= 2.37.3), libgstreamer1.0-0 (>= 1.4.0), libgtk-3-0 (>= 3.9.12), libmozjs-24-0, libmuffin0 (>= 2.6.0), libpango-1.0-0 (>= 1.14.0), libpangocairo-1.0-0 (>= 1.14.0), libpulse-mainloop-glib0 (>= 0.99.1), libpulse0 (>= 0.99.1), libstartup-notification0 (>= 0.11), libx11-6, libxfixes3 (>= 1:5.0), libxml2 (>= 2.7.4)
Recommends: cinnamon-l10n, gir1.2-gnomebluetooth-1.0, gir1.2-nmgtk-1.0, gksu, gnome-terminal | x-terminal-emulator, network-manager-gnome
Suggests: python-opencv
Breaks: cinnamon-common (<= 2.2.14-1)Sorry, a Programkód gomb nem az igazi.
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
-
feel2006
tag
Sziasztok,
Lenne egy olyan kérdésem, hogy tudnék debian 8-ban olyat csinálni, hogy a bekapcsolást követő pl. 5 percben egy daemont újraindítson?
Jelenleg van egy .sh szkriptem, amibe benne a service .... restart és ezt kézzel futtatom.
Köszönöm a segítséget előre is.
Mikrotik-Hu | -unofficial- | https://www.facebook.com/groups/mikrotikhu/
-
kovaax
őstag
Nem hagyott nyugodni a dolog, úgyhogy virtualboxban felhúztam egy gnómikus Debiánt (next-next-finish), ráraktam a backportsból a 8-as openjdk-t és azzal is tökéletesen működik az abevjava. Valami DE komponens hiányzik akkor neki, csak tudnám, hogy honnan tudom ezt kideríteni... Meditálok rajta még egy sort...
Szóval a Debian továbbra is fasza, csak én vagyok béna.
-=- There's no place like /home -=-
-
Raynes
tag
[moderálva]
Nagyon igaz viszont, hogy a linuxos Java azért is jobb a windowsosnál, mert nem kell telepíteni. Tényleg csak kibontod egy mappába, egy scriptben megadod ennek megfelelő környezeti változókat és kész, működik, nem kell vele teleszemetelni a rendszert, lehet fent több verzió is, 7-es, 8-as, meg amit csak akar az ember, Windows alatt ezt sem lehet, mint még sok mindent, amit Linux alatt lehet.
[ Módosította: radi8tor ]
-
-
kovaax
őstag
Nem. De éppen most csináltam meg openSUSE 42.1-en, és ott csont nélkül működik. Valószínűleg a kiherélt grafikus környezetem nem volt elég neki, és nem tudott pár dialóg ablakot kirakni, vagy valami hasonló okozta a problémát (a java verziók egyeznek).
Szóval júzererror.
Szerk.: Mondjuk aki ért a javához, adhatna tippeket, hogy hogy tudnám felokosítani a kis openboxomat, hogy ott is menjen...
[ Szerkesztve ]
-
kovaax
őstag
Sziasztok,
Abevjaváznék Jessie-n, backportos openjdk-8-jre -vel, de a nyomtatás valami cefet lassú, 10 perc alatt fut le az ellenőrzés (ha csak az ellenőrzésre nyomok rá, az kész van 2 mp alatt), aztán kiválasztom, hogy pdf-be tolja, na ekkor totál lefagy, nem csinál semmit, mondjuk a bevallást kitolja pdf-be, de az 1%-os lapot nem hajlandó. Van valakinek valami ötlete?
-
törölt tag
Van valakinek infója arról, hogy a Debian stable mikor kap Skylake support-ot? Ezek a processzorok már tavaly nyár végén kijöttek. A múlt hónapban megjelenő 8.3-tól azért már elvártam volna egy támogatást.
Egyébként használ itt valaki testinget? Én már csak a Skylake miatt is kénytelen vagyok (4.3-as kernel). A stable egy otthoni felhasználónak is hozza azt a pluszt vagy inkább csak kritikusabb környezetben használnád a testinggel szemben?
[ Szerkesztve ]
-
válasz
CPT.Pirk #7504 üzenetére
Nem teljesen ugyanarról, ráadásul bob.zxr fórumtársam (#7502)-e sem ezt támasztja alá, de itt sem ugyanarról beszélünk, nagyon nem tudunk egyetérteni, bár ha igaza van, hogy én nem is értem, amit írok, akkor talán mégis csak azonos platformon vagyunk!
(#7505) bob.zxr
OK! Majd ha Phoronix leszek, akkor talán.Te meg írd le, mennyi írás terhelést jelent ugyanez szerinted! (már csak azt nem értem, miért használsz mégis noatime-et)
Egyébként nem ez volt a kérdés, hogy mennyi teljesítmény növekedés érhető el, hanem az, hogy mire valók az atime opciók!
Ugye nem politikai pályára készülsz, mert olybá tűnik nekem utóbbi hsz-eid alapján!?[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
ubyegon2 #7503 üzenetére
Ugyanarról beszéltek, a fájl hozzáférési dátumok felesleges mentéseinek kiiktatásával nő a meghajtó teljesítménye. A leírtak alapján a realtime az arany középút, mert néhány program használja ezeket a dátumokat, amik noatime esetén egyszer sem frissülnek. Realtime esetén meg csak akkor, ha a fájl is módosult, vagyis olvasáskor nem.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Igen, ezzel a noatime-mal görcsölést sose értettem az SSD-seknél, olyan nagyon sok írást nem okoz, hogy abban menjen tönkre az SSD.
A noatime opció nem is a sok írás elkerülése miatt van!
noop scheduler vagy deadline? Ez mire jó szerinted?Annyiból pedig helye lenne az ilyen témának a linuxos topikokban, hogy az SSD-s főtéma inkább a windowsosok terepe.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- A gyári kábelek fontosságára hívják fel a figyelmet az új GeForce-ok gyártói
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Újként árulhatnak használt Seagate HDD-ket a piacon
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Óra topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- (PC) GTA 5 - 7db lemezzel, térképpel
- Surfshark One 3 hónap / Végtelen eszköz / Előfizetés hosszabbításra is alkalnas Kupon
- Euro Truck Simulator 2 - Road to the Black Sea dobozos PC játék kiegészítő
- Assassin's Creed Shadows + 6 hónap Ubisoft+ Classics előfizetés
- Euro Truck Simulator 2 - Beyond the Baltic Sea dobozos PC játék kiegészítő
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest