Hirdetés
-
IT café
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz mindenes24 #145650 üzenetére
Előszöris én a 2évvel frissebb 10 es verziót is linkeltem neked.
Másodszor a Macrium egyik verziója sem rondít bele semmibe. Valamit nem jól csinálsz. -
King Unique
titán
válasz mindenes24 #145650 üzenetére
Ha olvastad, akkor nem világos miért volt kérdés, mert ugye csak az volt a kérdés, hogy a Macrium Reflect mellett milyen egyéb ingyenes programok vannak ilyen célra, amit a válasz bőven lefed.
"Ez kizarolag iso-rol butulassal mukodik."
Nem, nem kizárólag csak pendrive-ról bootolva működik, megoldható a mentés és a visszaállítás akár az éppen futó Windows alól is (a visszaállítás WinPE / WInRE változatba bootlva), amit pl. egy videó jól szemléltet.
De egyébként nem világos miért probléma az, ha pendrive-ról kell bootolni a program WinPE / WinRE változatát és azzal csinálni a mentést és a visszaállítást."Az utolso ingyenes Macrium iso - ami az osszefoglalobol meg mindig letoltheto - allandoan belerondit a win10 vagy win11 rendszerbe, ujrainditas utan nem talal boot lemezt, helyreallitas kell, stb."
A Macrium Reflect utolsó ingyenes verziója a 8.0.7783, ami másoknál és nálam gond nélkül működik Windows 10, Windows 11, de akár még Linux mentésénél és visszaállításánál is. Sőt, a linkelt blogbejegyzésben lévő tesztnél is eleve azt használták és gond nélkül vette az akadályokat.
Ha esetedben nem, akkor ott nem feltétlen magával a programmal lehet gond, hanem inkább az ottani hardver- és szoftverkörnyezettel, vagy a BIOS/UEFI bootolási beállításokkal, stb. Ahol az nem újdonság, hogy pl. egy klónozás vagy akár egy képfájlból visszaállítás után szükség esetén be kell állítani a BIOS/UEFI menüben a megfelelő boot sorrendet, UEFI szerint telepített Windowsoknál a Windows Boot Manager bejegyzést az 1. helyre, stb. + A Macrium Reflect pendrive-ról / WIndows boot menüből botolható WinPE / WinRE változatában van "Fix Windows boot problems" opció is az esetleges rendszerindítási problémák javítására.Ami neked kell, azt mind a Macrium Reflect, mind a linkelt blogbejegyzésben lévő egyéb programok tudják.
Vagy talán az AOMEI Backupper kivételével, ami ugye elbukott annál a tesztnél.[ Szerkesztve ]
-
mindenes24
junior tag
válasz King Unique #145621 üzenetére
Ezeket olvastam korabban is, tobbszor is, de nekem olyan gepem van, amibe csak egy hdd vagy ssd mehet, tehat csak az a modja, hogy usb-s hdd-re keplemez mentes, majd fizikai hdd csere utan visszaallitas.
Ez kizarolag iso-rol butulassal mukodik.
Az utolso ingyenes Macrium iso - ami az osszefoglalobol meg mindig letoltheto - allandoan belerondit a win10 vagy win11 rendszerbe, ujrainditas utan nem talal boot lemezt, helyreallitas kell, stb.A sracnak konnyu dolga volt, az utolso macrium exe telepitot hasznalta es ket hdd/ssd van a gepben, tehat mindent meg tudott csinalni win11 alatt.
Ami nekem kell:
Keplemezre - image file-be - kiirni a 128GB-os SSD-rol a win11-et a telepitett programokkal egyutt, es kesobb azt visszatolteni vagy egy 64GB-os SSD-re, vagy egy 250GB-os HDD-re.Doky586:
Nekem is az van, ahogy az osszefoglalobol is letolthetoek ket eve.
Ahogy fentebb irtam, iso hasznalata utan a win11 allandoan rendszerhelyreallitast kovetel. Van, hogy csak tobbszori csereberevel ismeri fel kesobb a hdd-t vagy ssd-t, gyomorgorcs volt minden ujrainditas.Nem mindegy, hogy vidd ki a bilit vagy idd ki a bilit.
-
bnorci71
addikt
válasz shadow1901 #145626 üzenetére
kb 4-6 órát kellett rászánni és majdnem minden be van újra állítva.
Kormány meg a játékok magyarítása ilyesmi maradt hátra, de a lényeg megy magam is elcsodálkoztam milyen "gyors" voltam és egész szívás mentesen ment a dolog.
Az SSD-ről ,megpróbáltam a ráragasztott hűtőbordát leszedni, lejött az egyik memória chip is ez elég sokat elmond szerintem a minőségéről.
A win aktiválással nem boldogulok, nem fogadja el a kódot, de majd akitől itt vettem vele egyeztetek"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Kellene nekem otthonra a padlóra egy kb 2 méter hosszú taposócsatorna, egy utp patch kábel elvezetésére, merre találok vajon ebből raktáron? Keresőbe beírva nem igazán lettem okosabb, a héten szabin vagyok, Budapesten el tudnék ugrani érte. Nagyobb barkács áruházakban esélyes, vagy szaküzletben inkább?
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
teptep
senior tag
válasz JoolsNOS #145639 üzenetére
Start menü, Futtatás, services.msc
Megkeresed az iracingservice64 szolgáltatást, leállítod, indítás típusa letiltva
Ekkor törlöd.
Ha ekkor sem törlődik, akkor az exe mappájából parancssor rendszergazdai joggal:
iracingservice64 -uninstall -stop
És utána törlés. És ha akarod, akkor ezt a kulcsot is törölheted:
Start menü, Futtatás, Regedit
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\iRacingService -
JoolsNOS
veterán
Sziaztok! Uninstalláltam egy játékot (iracing) viszont a telepítési könyvtárban ott maradt az "iracingservice64.exe" file. Sehogy se tudom eltűntetni. Attribútomnál nem mutatja hogy írásvédett. Rendszergazdaként se tudom törölni. Hogy lehetne megoldani?
KösziI5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
-
macskasg
újonc
üdv
windows (10) alatt tudjátok értelmezni ezt a hibaüzenetet? ld. kép
[link]
Ugyanis.
1) Az UAC nálam ki van kapcsolva, never notify állásban van.
2) a gépen egy admin van (én) aki admin fiókkal van belépve. semmilyen más admin nincs.Ötlet?
[ Szerkesztve ]
-
-
Borisz76
veterán
válasz SOAD19 #145629 üzenetére
Szia !
Talán az ingyenes :
[https://www.irfanview.com/main_download_engl.htm]Van benne pár effekt lehetőség és plug-in letöltési lehetőség is.
Bár én sosem próbáltam ezt a funkciót.[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
SOAD19
addikt
Hali!
Tudnátok ajánlani egy ingyenes képszerkesztő programot, amivel az adott kép egy részét el tudnám homályosítani? Letöltöttem az előbb egy programot, de csak előfizetéssel engedné lementeni a képet.
-
-
shadow1901
aktív tag
válasz bnorci71 #145624 üzenetére
CSináld most meg úgy, mintha meglenne a nas. Pár hónapot csak kibírsz "nas" nélkül. TV nem tudom, hogy kezeli a hálózaton kikeresett tartalmat, ha lehet ilyet egyáltalán. Másik gép/tablet/telefon simán játszik hálózatról csicsa nélkül is.... LEgvégső esetben pendrive. Vagy HDMI, akkor 1500 egy vezeték nélküli egér távirányítónak... Hn'R ban van egy lista az elmúlt 30 napban bejelentkezett torrentekről. Legalább is a legnagyobb oldalon. Azokat levadásznám gyorsan, mindjárt forduló. Berakni ráérsz a nason is. Lesz időd behozni/megnézni a lemaradást
Amúgy is hozzá kellett volna nyúlni, SSD meg sajnos bosszantó.Blaster
A félig elolvasott/értelmezett kommentre jött válaszokat engedd el.
Annyi bejött nekem is, az oldal nem tölt be. Wiki szerint októberi az utolsó verzió. Mintben 7.0.16 van.[ Szerkesztve ]
Kérdezz, bármit meg lehet oldani! | Inkább privátot írjatok!
-
Blaster
kezdő
Mi történhetett a VirtualBox weboldallal? Az isitdownrightnow szerint teljesen off.
Mostanában elég sokszor hibával indulnak a képfájljaim (pedig semmi se változott) és gondoltam, megnézem, hátha van újabb verzió belőle, de ez így elég aggasztó.
Mondjuk az Oracle oldalon megtalálhatók a letöltések.
[ Szerkesztve ]
-
bnorci71
addikt
válasz shadow1901 #145623 üzenetére
Nem sajna.
hát a frász tudja
Valami kínai szutyok SSD szóval nem csodálkozok nagyon. Rég nem néztem rá HDD Sentinellel így nem tudom milyen kondícióba volt, de ugye az elektronikai dolgok most még működnek most meg már nem.
Így utólag gondolkodok rajta az alaplapon néha ha nem szabályos volt a leállítás -áramszünet- utáni újraindításkor éget a Q-leds fehéren aztán egy szabályos újraindítás után el is aludt, de minden működött rendben. Bár az boot/VGA/DRAM/CPU hibát mutat.
Mindegy is van benne egy 1Tb Kingston azon vannak a játékok majd arra felteszem a Wint-t.
Na meg a 2db 4Tb HDD valamelyikére beállítok egy biztonsági mentést.
A legnagyobb bajom, hogy a sok torrentet, hogy fogom visszarakni a Transmissionba, meg az ilyenkor szokásos hálózati beállításoktól és egyebektől kapok lábrázást rámegy egy hét összes délutánja.
Na meg a francnak piszkáltam ami kellett a Plexen kívül ment így is, pedig éreztem addig nem kellene hozzányúlni amíg nincs meg a NAS most szívhatok 2x mert még 2-3 hónap mire a NAS meglesz.[ Szerkesztve ]
"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
bnorci71
addikt
válasz bnorci71 #145604 üzenetére
Na ma kiszedtem a rendszer M.2 SSD-ta Pc-ből a notiba töröltem minden AVG-s dolgot, visszaraktam és nem látja a Pc
visszaraktam a notiba az se látja, másik SSD a Pc-be azt látja.
Kuka lett az SSD így csak nem úszom meg a telepítéstköszönöm még egyszer a tanácsokat
"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
King Unique
titán
-
ironer23
csendes tag
válasz shadow1901 #145615 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
-
grizlisandor
veterán
válasz grizlisandor #145537 üzenetére
Le a kalappal előttük, 23-án itt volt az előlapi panel, először csak ideiglenesen kötöttem be, majd miután megbizonyosodtam, hogy működik, véglegesre.
Részemről hatalmas pacsi az Fractal Design-nak.
-
válasz mindenes24 #145617 üzenetére
Macrium helyett Macriumot használj. [link]
-
mindenes24
junior tag
Macrium-hoz hasonlo ingyenes megoldasra van lehetoseg win11 alatt?
Nem mindegy, hogy vidd ki a bilit vagy idd ki a bilit.
-
Blaster
kezdő
válasz shadow1901 #145615 üzenetére
Jah, el van engedve, csak gondoltam, hátha okulok a dologból. Ha már egyszer hálózatokat szoktam szerelgetni itt-ott, csak ilyet még nem láttam.
[ Szerkesztve ]
-
Blaster
kezdő
válasz Doky586 #145611 üzenetére
Nem lehet PoE táplálás, hiszen a kábel csak a gépet és a szolgáltatói eszköz köti össze.
himpike: Fogalmam sincs. Mondta, hogy vett helyette valami 10 ezer forintos "gamer" patch kábelt... facepalm. Meg külön USB-s hálókártya adaptert, szóval azzal most oké. De hogy mitől lesz gamer egy LAN kábel, azért az durva. Már csak az RGB hiányzik belőle.
[ Szerkesztve ]
-
ironer23
csendes tag
Szép jó napot kívánok!
Egy olyan kérdést tennék fel, hogy adott egy Gigabyte Aorus Elite B550 alaplapom, rajta egy 256GB M2 SSD, és 2 Sata HDD. Terveznék melléjük tenni egy terrás M2es SSD-t és az lenne a kérdés hogy ez így működhet-e? foglalata lenne, csak hogy tudnám e használni az összes háttértárat? -
himpike
aktív tag
válasz Blaster #145587 üzenetére
Utólag nem fog kiderülni, de lehet hogy meg volt törve valamennyire a kábel(emiatt csökkent a keresztmetszete, az által termelődhet hő de ilyet én csak notebook adaptereknél láttam eddig), lehet hogy rossz a hálókártya, lehet PoE probléma(bár nem tudom mihez kellett volna ott tápellátás), lehet rossz a modem vagy a router.. nyilván ha megint tönkre vágódik valami, akkor rá lesz testálva arra az eszközre amiből a kábel érkezik.
Azért fém a vége mert ez STP kábel, árnyékolás van rajta. Elvileg olyan helyen használnák ahol elektromos zavarok lehetnek(EMI), nagyipari gépek vagy nagyfesz vezeték van a közelben. Nem derült ki hol dolgozott a gép, de ha gamer akkor gondolom lakásban és nem egy üzemben..
Ha a földelés esetleg mégsem oké, akkor az STP inkább hibaforrás mint előny. Úgy működik mint egy antenna, nemhogy zavart szűr kimondottan gyűjtheti a zavart, bár ettől nem égne le.
Megkérdezném a tulajtól hogy minek került oda az az STP kábel.. "Drágább, biztos jobb és azt veszem meg" effektus? -
-
himpike
aktív tag
válasz bnorci71 #145608 üzenetére
Ha kézzel futtatod az explorer.exe-t akkor se indul el? Feladatkezelő, Fájl, Új feladat futtatása. Az ilyen Avast/AVG holmik valóban sok gond forrásai főleg ha ingyenesek(igaz nem sok fizetőssel találkoztam). Ez régen is így volt és nem is nagyon változott. Szélsőséges esetben lehet hogy magát a felhasználói fiókot érte kár és azért nem tud belépni.
A nem ilyesmi következtében megakadó gépeknél(fekete kép) néha segít a csökkentett mód, és kiderül hogy egy nem felugró windows telepítési ablak csinálja de ezt csak Win 10 alatt láttam eddig és régebbieken.[ Szerkesztve ]
-
bnorci71
addikt
válasz RVR400 #145607 üzenetére
köszi az elsőt kipróbálom, bár ahogy a gugli fordításból értelmezem ott vállalati környezetről van szó a második ott bukik meg ha jól néztem hirtelen, hogy telepítenem kellene az alkalmazást ami asztal nélkül .....
illetve kérdés, hogy az AVG a Win valamelyik fájlját változtatta meg ami miatt nincs asztal vagy csak nem enged valamit elindulni....
remélem az utóbbi"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
bnorci71
addikt
válasz King Unique #145605 üzenetére
Hja csak ezt honnan a bánatból tudná az ember előre.....
notin is az van semmi gondom vele.Mármint ha az AVG frissült, akkor elég egyértelmű, hogy az cseszte szét és azt kellene eltávolítani.
Na igen csak ezt asztal nélkül kicsit nehéz, nekem legalább is"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
King Unique
titán
válasz bnorci71 #145586 üzenetére
"ott volt egy AVG üzenet hogy frissült újra kellene indítani. Újraindítottam.
Na onnantól nincs asztal csak feketeség és egér."Mármint ha az AVG frissült, akkor elég egyértelmű, hogy az cseszte szét és azt kellene eltávolítani.
Ami az egyes szutyok 3rd party antivírus szoftvereknél amúgy sem meglepő, olyan problémákat tudnak okozni, amiknek normál esetben nem is lenne szabad előfordulni... Például ezeket és ezeket pont a vírusirtó topik topikgazdája írta korábban.[ Szerkesztve ]
-
bnorci71
addikt
válasz shadow1901 #145602 üzenetére
végigpróbáltam mindent
a frissítéseket nem tudja törölni és más trükk se működiknekem ezek soha nem jönnek össze és több időt elcseszek vele mint a rendszer újrahúzásával.
De azt hiszem marad most minden így tervbe van egy NAS 2x meg nincs kedvem szenvedni.
A gépet végül is a letöltésre tudom használni, a rajta lévő tartalmakat elérem.
Majd azt még kipróbálom, hogy kiszedem az oprendszert tartalmazó SSD-t és az AVG-t törlöm hátha.köszönöm a tanácsokat
[ Szerkesztve ]
-
bnorci71
addikt
válasz shadow1901 #145602 üzenetére
még nem
már nézem is"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
shadow1901
aktív tag
válasz roseA580 #145598 üzenetére
Érdekes.
Nem földelt a tápkábel a modemen? Vagy az nem is megoldás?
Ha tényleg a feltételezés kedvéért a TV problémás, miért nem azonnal lett amperszag? Egy esetleges előző gépnél miért nem jött elő? Az a többlet delej kimászott a modem rj45-ön majd amint géphez ért azonnal olvadt?! Miért nem a modemet csapta szét?
Mondjuk ha nem jó a modem sem, szolgáltatót esetleg megkérdezni hogy és a lapommal mi lesz?
Valóban jobb magyarázat mint az én fogalmam sincsem.#145601 bnorci71
Ezt megtaláltad már?
VAgy ezt? Erre utalt lenti kolléga is.[ Szerkesztve ]
Kérdezz, bármit meg lehet oldani! | Inkább privátot írjatok!
-
bnorci71
addikt
-HibaelhárításGép alaphelyzetbe állítása (A Windows újratelepítése aszemélyes fájlok megtartásával vagy törlésével)ha ezt választom akkor marad minden csak egy hibajavítás történik vayg megy minden program beállítás a levesbe?
közbe gugliztam
A számítógép visszaállítása és a fájlok megtartása
Ez a visszaállítási lehetőség újratelepíti a Windows operációs rendszert, és megőrzi a személyes fájlokat, például a fényképeket, zenéket, videókat és személyes dokumentumokat. Eltávolítja a telepített alkalmazásokat és illesztőprogramokat, valamint visszaállítja a beállítások módosításait.régen Win XP/7 volt olyan. hogy helyreállítás most már nincs?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Házimozi haladó szinten
- Milyen autót vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iPhone topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- DUNE médialejátszók topicja
- Androidos fejegységek
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- Új Lenovo ThinkPad P16s Workstation Érintős LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6850U 32/1TB 680M 4GB FHD+
- Bontatlan Lenovo ThinkPad P16s Workstation LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6825U 16/512 RADEON 680M FHD+
- MSI RTX 3060 Ti VENTUS 2X OCV1 LHR
- Razer Blackshark v2 Pro Wireless White
- Hibátlan állapotú & Garanciális Samsung Galaxy Z Fold 4 (512/12GB) + Gyári S-pen tok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest