Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacuss20
senior tag
Ennek mi a módja, hogy kiderítsem melyikkel van a gond és megpróbáljam helyre állítani?
Persze az alap koncepció, hgy két NVME van a laposban hiszen nem is megy bele más. Illetve miután ez a csodás esemény megtörtént le húztam a hdd-t, de mint említettem annak semmi baja, egy asztali gépbe betéve tökéletesen fut rajta a windows 10 amivel használtam anno, most annyit szerettem volna hogy leszedek róla kb 60GB anyagot legyalulom a rendszert és csak adattárolónak elteszem ezt is 1TB erre pont jó a Green WD. Ekkor ütött be a balhé...Élj úgy ahogy szeretnél, ne úgy ahogy mások elvárják.
-
BiP
nagyúr
válasz Lacuss20 #145393 üzenetére
Ha szerencséd van, akkor csak a FAT tábla/MBR szállt el, és visszaállítható. Meg az adat még megvan. Macerásabb esetben valami data rescue progival kell visszamentened az egészet.De ott van, így gond nélkül menni fog.
#145395 Lacuss20 : Ez nem volt egyértelmű az eddigiekből: Ha lehúzod a HDD-t, az SSD ugyanúgy kakukk?
[ Szerkesztve ]
-
Lacuss20
senior tag
Ez már a backup volt Szerettem volna felpakolni róla most is éppen adatot, időnként a szintén a mentett válogatott adatot "hordozom" tovább. Mitől sérült az egész kötet? Lehet vele valamit kezdeni? Így effektíve minden egyes meghajtóm veszélyben van, hogy "megsérül" a kötet amin csak kb tárolok adatot vagy vinnék róla át? Az történt, hogy bedugtam a laptopra egy külső csatlakozóval egy asztali HDD-t és minő véletlen abban apillanatban tűnt el az intézőből az NVME 2 SSD-m teljesen, majd változott "nem felhasznált" terület címre a lemezkezelőben. Mindig ezt szoktam csinálni az "aktív" tároló 1TB-os NVME-ről mentem tovább az Offline külsőre az adatokat, annyi hogy most nem a kis laptop SSD-t dugtam be a gépbe elsőnek hanem egy régebbi HDD-met. Mivel arról is össze akartam válogatni mindent előszőör az "katív tároló" NVME2-re majd onnan kicserélve a HDD-t ,az SSD-re ismét, mivel csak könyebb egy 1 dekás ssd-t vinni magammal a kis tokjában mint egy félkilós HDD-t cürhőlni amin volt kb 200gb anyag. Igaz ez még meg is van sértetlen valamint az SSD-n is ellenben az aktív tároló NVME 2- így kicsit gatya...
Élj úgy ahogy szeretnél, ne úgy ahogy mások elvárják.
-
Lacuss20
senior tag
válasz kutga #145377 üzenetére
A jelenlegi helyzet, hogy elneveztem formázás nélkül a meghajtót D:- nek.
A lemezekező RAW nak írja és kifogástalan "adatokat tartalmazó" alap partíció ként látja.
Viszont amiko rmegyitnám intézőben formázni akarja, ha ezt nem fogadom el akkor pedig azt írja, hogy: A kötet nem tartalmaz felismert fájlrendszert. Győződjön meg, hogy az összes illesztőprogram bevan töltve és a kötet nem sérült e.Élj úgy ahogy szeretnél, ne úgy ahogy mások elvárják.
-
Cs1csó
félisten
válasz Soma01 #145387 üzenetére
Le kell mérni jellemzően 12 vagy 14cm-es. Könnyű azért megnézni még ha nem is bontod szét a gépházat elég ha a oldalára fordítod (persze előbb kihúzod az áramból meg lehúzol róla mindent) és megméred.
De nem csak ez a fontos, mármint a méret, hanem ami fontos, hogy MILYEN a gyári ventilátor indítási feszültsége olyan ventilátor kell ami tudja azt. mert ha nem akkor jóval később fog bekapcsolni.
Vagy akár el sem indul. DE inkább csak később fog bekapcsolni ami nem egészséges egy olyan tápegységnél ami nem passzív üzemmódra van kitalálva.
Nekem egy FSP RAIDER II 550 S-ben cseréltem ventit: Arctic 12 cm-est ha jól emlékszem. Annyi a trükk, hogy 3 pin-est vettem de a ventilátor bekötése csak 2 pin-es tehát tudni kell melyiket hova kell kötni és ami nem kell azt leszigetelni.
Úgy csináltam, hogy összesodortam a kábelt majd egy kis forrasztást pöttyintettem rá aztán ráhúztam a zsugorcsőt majd azt öngyújtóval melegítve "zsugorítottam és kész" ez volt lassan 4 éve és azóta megy. A tápegység ezt leszámítva lassan 10 éves de, évente 3 alkalommal legalább kifúvatom és a konfig max fogyasztása kb. 250W max így nincs agyon terhelve. -
Soma01
veterán
Köszi.
Sajnos nem tudom megnézni. Mert szét kellene szedni és nem itthon van a gép.
Benézek akkor egy tápos vagy ventis témába. -
-
Soma01
veterán
Sziasztok!
Egy átlagos, Pc tápegységbe milyen méretű ventilátor kell? Ez a táp a ház aljában van és alulról szív egy viszonylag nagy venti. De már nagyon hangos szegény. Esetleg ventilátor márkát is ajánlhattok.[ Szerkesztve ]
-
HoaryFox
Topikgazda
- milyen monitort ajánlotok 27 méretben? (kicsit elvesztem a Gsync, adative sync stb közt)
IPS vagy VA panel, min. 100 Hz, ez alá nem adnám. Szerintem olyan nagy szórás nem lehet, legyen márkája, ne ilyen csingcsung és jó lesz (teljesség igénye nélkül: pl. ASUS, Acer, MSI, Dell) Szerk: Mivel nVidiában gondolkodsz, így a Gsync-et preferáld, de a monitorok nagy része amúgy is tudja a Freesync-et is.megéri egy erősebb videokártyát (mondjuk 3060) belerakni a konfigba, vagy ott már nagyon CPU limites lesz a konfig?
A 2700X már nem mai csirke, se a 1060, ha 1440p a cél, akkor igen, a VGA meg a proci is cserés- ha CPU-t is cserélnék, akkor mit ajánlanátok?
Ha teheted, 5700X3D/5800X3D, de egy 5600X is már szemmel látható előrelépés lenne.[ Szerkesztve ]
"A wikipedia nem tudományos lexikon, hanem egy multiplayer módú notepad." by Pikari
-
Emu
őstag
Sziasztok!
Kicsit összetettebb a kérdésem, ezért gondoltam ide írok első körben, nem külön-külön topikba. Gyerekek egyre többet jönnek, hogy szeretnének PC-n játszani. Én kb. 3-4 évvel ezelőtt abbahagytam ezt a jellegű tevékenységemet, és az alábbi alapokból tudok építkezni:
MSI B450M lap
Ryzen 7 2700x
16gb ram
Nvidia 1060 6gb
Időközben a monitorom is megfáradt, így még azt is el kellene döntenem, hogy marad az 1080p vagy ha nimálisan többért 1440p is elérhető akkor lehet azt céloznám meg. Kérdéseim:
- milyen monitort ajánlotok 27 méretben? (kicsit elvesztem a Gsync, adative sync stb közt)
- megéri egy erősebb videokártyát (mondjuk 3060) belerakni a konfigba, vagy ott már nagyon CPU limites lesz a konfig?
- ha CPU-t is cserélnék, akkor mit ajánlanátok?
A cél az lenne, hogy 1080p vagy 1440p felbontásban normálisan fussanak a játékok, lehetőleg minnél kevesebb pénz befektetésével Előre is köszi a tippeket. -
Lacuss20
senior tag
válasz kutga #145377 üzenetére
De lehet, nem gondoltam, hogy bármi gond lehet belőle, ha nem kap külső tápot pluszba egyébiránt van az is külön a csatihoz. Viszont továbbra sincs tippen miként tudnám megoldani. A gépben lévő nvme ssd-t valamiért "felülírta" volna, mert lehet azonos meghajtó neve lehetett régen? Csak nem logikus teljesen ez sem, mivel a másik 2.5" es laptop wincheste rnem csinált ilyet az NVME ssd-vel mikor arra kezdtem el adatot pakolni.
-
vacs
veterán
-
maroz
lelkes újonc
Pár napja valaki azt mondta, hogy mobil telefont is lehet valahogy IP kameraként használni routerhez csatlakoztatva, de weben erről nem találtam leírást.
Valaki csinált már ilyet?
-
Lacuss20
senior tag
Sziasztok
Sikerült egy "érdekes" jelenséget produkálnom. Találtam egy régi winchesterem (hagyományos HDD), és rádugtam a laptopomra egy külső winchester csatlakozóval, mint más HDD-t is már. Annyi, hogy ez asztali méret nem kicsi laptop HDD, de elvileg ez nem kellene gondot okozzon Így a két NVME SS-dből amik az alaplapon vannak az egyik nem az amin a rendszer van, hanem egy sima adattároló, eddig E: meghajtó cakpak eltűnt az intézőből. Aida 64 látja, eszközkezelő-lemezkezelő látja. Ellenben azt írja "nem lefoglalt" és hogy 953gb szabad. Jóval több mint félig volt adattal, nem futott le és nem is kattintottam formázásra, amit még amúgyis meg kellett volna erősítsek. Viszont bejelentkezéskor a Lenovo vantage azt írja 953/953Gb foglalt. Valakinek valami tipp miként tudnám visszahozni? Elég sok brutál mennyiségű adat, anyag, van rajta nemrég raktam fel és szelektáltam mégtöbbet más HDD-k ről.
-
Marci112233
addikt
válasz Asador #145371 üzenetére
Azért az IDE korszakban is észnél kellett lenni ugyanis ha volt több HDD és meghajtód is akkor bogarászni kellett ahogy most Master vagy Slave legyen hátul a két kis tűt összekötő elem. Tudom mert engem az szívatott. Sata rendszerrel ez a dolog el is tűnt hál istennek. Mára ott az M2, de annál is nézni kell az alaplapot milyen foglalat is is van és azt is nézni mit veszel meg. és általában az alaplap gyártói oldalán már a támogatott M2-es SSD lista is fent van. Igaz 1-2 év elteltvel lehet az új számozású már nem lesz a lostában, de ettől függetlenül ha az adati meg egyeznek még ugyanúgy működhet.
Nekem mázlimra 3 darab M2-es csati is van amiből kettő 4.0-ás míg 1 3.0-ás, és nekem az első 4.0-ában van a rendszer alatt egy M2-es és az aló 3-0-ás foglalatban egy M2-es háttértárnak, de mindkettő NVME SSD és azokat mindegyik foglalatom támogatja.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
Asador
tag
-
Csupingo
veterán
válasz Asador #145360 üzenetére
Sajnos még mindig létezik pár ssd típus, amit kevésbé szeretnek adott alaplapok. Ezzel sok mindent nem lehet kezdeni. Nálad nem az a gond, hogy ez egy sata m.2-es ssd, ami problémásabb az M2-es portban, mint mondjuk egy nvme? Vagy le kell cserélni valami kompatibilisebbre, vagy úgy használni, hogy ezt teszed az elsőbe, a másikat meg a másodikba. Esetleg a biosban kell sata módra váltani?
Ha jól értem, itt is arra célozgatnak, hogy a sata talán csak az elsőben működik.
[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
-
kutga
nagyúr
-
kutga
nagyúr
Készíts egy bootolható pendrive-ot mondjuk Ubuntuval, és indítsd el a live rendszert, nézd meg mit lát a gparted a lemezen. Ha jól értem, a régi ssd még érintetlen, én tehát első körben mindent törölnék az új ssd-ről, létrehoznám az új partíciós táblát, és úgy indítanám ismét a Macriummal a klónozást.
Ott meg arra kellene figyelni, ha csak egy partíciót szeretnél, hogy a másolásnál a 128-ast bővítsd a szabad terület erejéig, ne utólag próbáld egyesíteni.
MOD
laed
Ennyitől azért nem kellene garanciális problémát produkálnia.[ Szerkesztve ]
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
Asador
tag
Sziasztok!
Miért van az, hogy az MSI B550M PRO-VDH alaplapomba ha a második M.2 slotba teszem a HP S700 SSD-t akkor nem látja az alaplap, ha az első slotba teszem akkor látja.
Amikor a második slotban van, akkor az elsőben van egy másik SSD amit lát az alaplap -
Borisz76
veterán
Én régebben 3 X is klónoztam 1 nap alatt.
3 gép , 3 db SSD : 64 , 128 , 256 Gb-ak.
Vettem egy 512 Gb-s SSD-t.
A 256-s tartalmát klónoztam az 512-re.
A 128-s tartalmát klónoztam a 256-ra.
A 64-s tartalmát klónoztam a 128-ra.
A 64-s pedig félre lett téve.
Mindet a Marcium-al csináltam.
USB-s külső egységbe tettem az "új" SSD-t.
Programmal, klónoztam az eredeti lemez tartalmát.
Így a 256 Gb-s klónja az 512GB-s SSD-n : 256 GB-t volt de ezután
a fentmaradó rész hozzá kell adni !!! és máris teljes értékű 512 Gb-s rendszer SSD lett a végeredmény.
Ezt követően az "eredeti" SSD-t kivettem és egyszerűen bekötöttem a helyére az új klónozott SSD-t.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
vacs
veterán
Sziasztok.
A 128-as SSD helyett vettem egy 1000-es SSD-t!
Macrium Reflect Free-vel klónoztam a rendszert!
De két külön meghajtó lett (128 GB + 819 GB), pedig ez egy SSD!
Ezeket próbáltam egyesíteni, de valami nem sikerült, mert azóta se a lemezkezelő, se a Macrium, se a Minitool partition nem látja az új ssd-t!
A "régi" 128-ast visszatéve működik a rendszer.
Biosban látom, de ennyi!
Hogy hozom vissza az élők sorába az új ssd-t?(^)(>.<)(^)
-
flash-
veterán
vettem egy tplink ub500-as bluetooth eszközt a számítógéphez.
ha a hátsó usb3-as portra dugom akkor nem minden inditásnál látja a gép.
ha usb2-esre akkor mindig.
kérdés: elvileg usb3as porton gyorsabban -stabilabban müködne?egyáltaán ez a dolog miért van? nagyon sokszor előfordul hogy be van dugva egy pendrive usb3as portra akkor nem látja a gép, csak ujrainditás után.
(ez igy volt win 8.1 nél is, és most is win10, korábbi installoknál is)[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz bbubby00 #145347 üzenetére
Hello,
nekem volt ilyen hibám, laptopnál!
A helyzet az volt, hogy volt 4GB integrált Micron memória, melyhez vettem egy 8GB Kingston modult (sebesség egyezett) és ugyanezt a IRQL hibákat dobta vagy random újraindult. Volt amikor naponta többször, volt amikor hetente egyszer. Teljesen mindegy, hogy maxon ment vagy csak pdf-et olvasgattam. Én a vga driverre gyanakodtam, többet is kipróbáltam, de végül mindegyikkel csinálta a fesztivált.. Ahogy kivettem a Kingston modult, minden megjavult.Ez szerintem memória hiba lesz. Érdemes lenne egy modullal megpróbálni, úgy hogy működik. Esetleg a slotot is válthatsz, mert az is lehet a hiba.
-
I02S3F
addikt
válasz ColdMan #145351 üzenetére
esetleg egy uefi firmware frissítés is érdemes lehet.
Szer.: csökkentett módban is elöjön a jelenség? Nem egy rossz driver okozza?
Ha megy a csökkentett mód, nézz rá az eseménynaplóra!
A hibaüzire kerrs rá és próbálj ki minden megoldást!
Amit cdak lehet húzz le a gépről! Usb hub, vga kártya, ha van inzegrált, ram,csak egy maradjon bent, így bejön a win?
Szer.: Ubuntu,Linux Mint alatt is tehetsz próbát, hogy kap-e kernel pabic-ot!
Illetve az uefi beépített tesztjeit is futtasd le!
[ Szerkesztve ]
-
bbubby00
őstag
Sziasztok.
A gépem az elmúlt 1-2 hónapban random összeomlott. Legtöbbször olyan esetben, ha nagyon minimumon használtam. Webezés, excell, stb. Most annyira meghalt, h újrahúztam a windowst, viszont az alapok beállításánál folyton ezt dobja be:
Merre induljak a hibakeresésben, melyik hardver lesz a gyenge láncszem!?u
Újonan lett véve 1 éve minden periféria.
KösziEladó Mazda MX5 széles választékban: https://www.facebook.com/hasznaltmx5
-
robber4
aktív tag
Sziasztok arra van valakinek valami ötlete hogy a mediacreationtool usbre a windows letöltődik majd a rámásolásnál 98 vagy 99% beakad és nem emgy tovább . Mitől lehet ez?
-
Igen, kicsit átfogalmazva mondjuk legalább USB-re nézve univerzális
Bár van ezer másfajta is amikről fogalmam sincs hogy jók-e, VGA/DVI/HDMI kábeleknél végülis go/nogo a teszt, úgyhogy azoknak mindegy, UTP-kkel meg pont nincs bajom (azt leszámítva hogy a falba CAT5-öt húztak a zseni felújítók, így rendszeresen leszabályozza a router 100Mbitre ).
Lehet az egész kábeles dobozom kukázni kéne, de gyanús hogy utána 2 nappal kellene majd olyan kábel, ami abban volt és hirtelen nem tudok majd szerezni
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
Sziasztok! Létezik ilyen általános "kábeljóságtesztelő"? (nem tudok jobbat )
Mire gondolok: van egy valag kábelem a PC-hez és a telefonokhoz, USB mini-micro-A-B-C tetszőleges kombinációban, sima USB hosszabbító, USB hub stb.
A kábelek közt van amivel megy a nyomtató, van amivel nem. Van amit tud gyorstöltést, de adatot nem visz már át, van amin suhannak a bitek, de töltőnek használva kiírja a telefon hogy ő ezen egy milliampert se fog átvinni és azonnal cseréljem. Van amin megy minden szuperül, de amikor kihúzom, serceg(!). Van amit bedugtam a gépbe és újraindult (mondjuk azt már kukáztam ).
Szóval olyan divájsz kéne, ami mondjuk tud nézni egyrészt sima folytonosságot, kontaktosságot, maximális átmenő áramot, ilyesmit.
Konkrét ajánlásnak örülnék, mert természetesen feljöttek google-ben ezek a temu/alis "kábeltesztelő" boardok, de végignézve nem is tudnak mindent, amit szeretnék, és abban sem vagyok biztos hogy megbízhatóak.
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
Marci112233
addikt
válasz Doky586 #145332 üzenetére
Nálam is a TV egy médialejátszó/kijelző, ugyanis Samsung okos TV, így az dolgozik ha youtube megy, vagy épp NAS-ról indítok valamit, kivéve ami ISO formátumban van mert ahhoz kell egy PC, ami akad, mert ha TV-t akarok nézni a TVGO van és ahhoz meg ugye kell egy PC/laptop vagy egyéb amin működik.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
RVR400
veterán
válasz Oldman2 #145326 üzenetére
Valószínűleg a kolléga legutóbb nem véletlenül kérdezte a készülék típusát legutóbb, amikor valaki leoltotta, mert erősen kétséges volt, hogy 2024-ben egy új okostévé ne tudjon NTFS-t olvasni.
Nyilván innentől kezdve tudtunk volna tovább lépni. Viszont a DivX és társai már valószínűleg nem fognak menni, bár én azt már ki sem próbálnám ilyen felbontású készülékeken. -
Oldman2
veterán
Lehet, majd elválik.
-
totron
addikt
válasz Oldman2 #145326 üzenetére
Ebben ne légy biztos. A vége nem egyszer az, hogy nettó 0 GB a felhasználható kapacitás. Menet közben persze próbálja elhitetni veled - körkörös törléssel - hogy nem, de valójában ez a vége. Ha van is tartósan felhasználható rész, az sem egy életbiztosítás és a biztos kudarcélményen belül random minden manővere, nem tudod mikor mi tűnik el. Közben meg lehet a tévére mutogatni, hogy az-e a nem jó...
-
Oldman2
veterán
válasz ColdMan #145316 üzenetére
Tegnap vittem magammal egy exFAT és egy NTFS-re formázott Pendrive-ot is, és meglepve tapasztaltam, hogy az NTFS-t simán olvasta.
Egyelőre az a működő megoldás, hogy ami nem megy, azt itthon átkonvertálom.
A héten vettem három 64GB-os(nak hirdetett) Pendrive-ot fillérekért, azokra majd felfér több anyag is. -
Pet84
tag
Srácok köszi a segítséget, újrahúztam a win11-et mostmár minden ok.
Nasenscheidewandverkrümmung
-
Doky586
nagyúr
válasz Pet84 #145322 üzenetére
Így ha kiveszed a régit, nem is fog bootolni.
Szerintem telepítsd újra úgy hogy csak az új van benne és törölj róla minden partíciót, a régi legyen kivéve.
A régit majd ki tudod javítani, mert gondolom már az sem bootolható.
Egyszerűbb lett volna egyből helyesen telepíteni.[ Szerkesztve ]
-
teptep
senior tag
válasz Pet84 #145322 üzenetére
A 100 megás EFI partíción lévő boot-ot az EasyBCD-vel meg tudod szerkeszteni úgy, hogy multiboot legyen. Azaz a gép bekapcslása után megjelenő menüből kiválasztod, hogy a Win10 vagy a Win11 rendszer induljon. De ha a régi SSD-t kiveszed, akkor az új nem fog bootolni. Azt is meg lehet mókolni, de ha most telepítetted (és még nincs belakva) akkor sokkal egyszerűbb, ha újratelepíted és megcsinálja magának a boot partíciót a saját SSD-re. (Persze a másik SSD közben legyen kiszerelve.) Utána a Biosban be tudod állítani, hogy melyik SSD EFI partíciója bootoljon alapértelmezetten.
-
Pet84
tag
Igen, ezt csúnyán benéztem.
C: az új, D: a régi[ Szerkesztve ]
-
Pet84
tag
Ez az egy van...
az lesz a baj BiP amit írsz. Jól gondolom hogy ez így nincs rendben és amint kiszedem az intelt, nem fog működni a bebootolás?
Lehet ezen utólag még mókolni valamit vagy rakjam újra a 11-et úgy hogy az intelt kiszedem?Nasenscheidewandverkrümmung
-
Pet84
tag
Hali,
megköszönném ha valaki helybeigazítana. Következő a helyzet: win10-es rendszerem volt eddig, egy Intel nvme-n. Mivel kevés lett ezért vettem most egy 1 terás Western Digital nvme-t azzal a tervvel hogy arra felrakom a win11-et, amellett egy ideig meghagyom még a régi nvme-t is a win10-el, és váltok köztük mikor melyikre lenne szükség.
Be is raktam az új nvme-t, felraktam rá a win11-et, a régi is bent maradt a win10-el.
A kérdésem hogy hogy tudok váltani köztük? Lehetséges egyáltalán?
Meg a Biosban a boot priority-nél csak az intel van ott, de mégis a WD-ről tölti be a win11-et már. Ezt nem igazán értem.
-
Top cat
addikt
-
rwin5
őstag
sziasztok,
létezik olyan dvd olvasó, ami külsős és mondjuk USB-vel lehet csatlakoztatni géphez?
Beütöttem most googléba, de nem volt egyértelmű, ilyen temu-s kínai cuccokat dobott fel.Ha nincs, akkor maradok a régi olvasónál, csak lusta vagyok a gépházat megbontani, meg az olvasónak nincs külön hely a házban kialakítva, ezért akarnám kikerülni a dolgot
-
vaakuum
addikt
válasz nrg_52 #145289 üzenetére
Gmail van a @ után?
Asszonynak volt hasonló esete, neki gmail.com, a másiknak meg gmail.hu volt a vége. A gmail meg nem veszi figyelembe a pontot a @ előtti részben, azé a cím, aki hamarabb létrehozta.
Lehet a kolléga .hu-t használ, és elnézik nála, és .com véggel küldik, ami meg nálad landol függetlenül attól, van-e benne pont valahol.
Asszem...[ Szerkesztve ]
"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
totron
addikt
válasz nrg_52 #145305 üzenetére
Csak már nagyon unom.
Ha tecshnológiailag vagy amúgy is félkegyelmű az illető akkor pusztába kiáltott karakter a kérésed, ezért kell BiP-nek is dobbantania a címről. Az emberek abban vannak benne amit a kereső is nyújt nekik: ha valami nem pontosan úgy van, az majd kiegészítődik, megoldódik magától. -
Jakesz
addikt
Sziasztok!
Megvolt életem első gépösszeszerelése, de sajnos szembesülnöm kellett vele a végén., hogy a gép nem indul. A POWER SW kábel kapcsán vagyok bizonytalan, hogy az miatt nem akar bekapcsolni.
Itt egy kép róla, hogy hogyan dugtam össze: link
Megpróbáltam már azt is, hogy ugyanabban a helyzetben függőlegesen dugtam be, de úgy sem indult.
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Bundle topik
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- TCL LCD és LED TV-k
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- További aktív témák...
- Újszerű ASUS OLED Zenbook! Csak 1 kg! 13,3 coll/i5-1135g7/512SSD/16GB 4267Mhz RAM
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest