Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Windows 10
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Jelszókezelők
- Mozilla Firefox
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Mikrotik routerek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
-
IT café
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
w.miki
veterán
válasz zolee001 #130977 üzenetére
Itt azt írja, hogy az egész levelet törli, nemcsak a mellékletet
Unfortunately, it’s not yet possible to delete the attachments only, unless you use a third-party tool to help you.
Nem használok levelező klienst[ Szerkesztve ]
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
Kékes525
félisten
válasz King Unique #130984 üzenetére
Köszi!
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Csupingo
veterán
válasz Marci112233 #130997 üzenetére
Esetleg kapcsold ki a win-ben a gyors rendszerindítást, ha be van. Nekem akkor nem szokott régebben betöltődni a win, ha kicsit elmozdult a rendszermeghajtó sata kábele. Bár a bioson nálam mindig túl ment, csak a win betöltés előtt állt meg fekete képernyővel.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Marci112233
addikt
Lefutott a teszt. Kevesebb mint 20 perc volt legalábbis a program szerint, mert ott kellett hagynom. Hibát nem talált. Mit nézzek még meg? Tényleg alaplap lesz a hiba forrása? Na meg most hogy végzett a teszt, újraindítás után megint csak forognak a pontok körbe körbe, és nem akar indulni, csak majd valamikor fél óra vagy órák múlva lehet hogy elindul.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
Lenry
félisten
válasz Marci112233 #130993 üzenetére
memóriamennyiségtől függ, de 8 gigával max 1 óra, de inkább kevesebb idő alatt végezni fog
#130990 Marci112233
ha nem mindig csipog, az részemről még egy pont az alaplaphiba mellettGvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Doky586
nagyúr
válasz Marci112233 #130993 üzenetére
~fél óra..
-
Marci112233
addikt
-
Doky586
nagyúr
válasz Marci112233 #130991 üzenetére
Amíg azt nem mondja hogy végzett.
-
Marci112233
addikt
-
Marci112233
addikt
válasz mezis #130988 üzenetére
Az van mikor van és van mikor semmi. Amikor semmi akkor nem jut el a Gigabyte logóig sem. Amikor meg sípol akkor 1 rövidet ami a normál működést jelentené, legalábbis a leírás is azt írja és új kora óta úgyis indul a gép.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
Doky586
nagyúr
válasz Marci112233 #130985 üzenetére
DDR4-hez: [link] uefi memtest9
-
mezis
félisten
Üdv.?
Fütyije rendben? (Amikor elindul normál módon, BIOS ad egy rivid sípjelet?
Hiba kódok: [link]mezis
-
Marci112233
addikt
válasz Lenry #130986 üzenetére
Rápróbálok a memtestre, de ha tényleg az alaplap lesz a ludas akkor az nem jó hír, ugyanis momentán a nem nagyon van pénz a váltásra, mert nemrég döglött be a régi laptopom is ami helyett újat kellett vennem, és az jócskán elvitte a keretet, amit épp a gépfejlesztésre gyűjtögettem.
-
Lenry
félisten
szia
a memória kérdésre gyorsan választ kaphatsz, ha futtatsz egy memtestet.
amúgy szerintem az alaplap lehet a ludas, de ez inkább csak tapasztalatra hagyatkozó megérzés.egyébként miért áramtalanítod a gépet?
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Marci112233
addikt
Üdvözletem!
Adott az alaplapomon lévő gép.
Röviden néha gondol egyet és nem akar indulni reggelente. Minden este áramtalanítva van. És egyszer már írtam ez ügyben, de most megint írok róla röviden. Egyszerűen mikor kedve tartja nem indul el. Van mikor egyszerűen a Gigabyte logónál megakad, tehát a BIOS-ig sem juthatok el. Van amikor ezt átlépi, de megáll a Windows indulásánál lévő körben forgó kis pontoknál. Mikor elsőnek kérdeztem akkor még nem volt M.2-es SSD-m, így akkor egyesével kötöttem le a többi SATA csatlakozókat, és csak az egy sima SSD-vel kb harmadjára elindult, de okát nem találtam meg. Akkor kikapcsoltam, visszakötöttem mindent, és azóta ment hiba nélkül. Ma reggel ismét nem indult, és még a BIOS-ig se jutottam vele. Mondom átrakom a memóriákat a másik 2 foglalatba, hogy akkor mit művel. Egyből első indításnál jött a Gigabyte logó, és én egyből mentem is a BIOS-ba hogy van-e valami galiba, de semmi hibát nem láttam benne. Kiléptem belőle, és akkor elindult a rendszer.
Így kérdezném, hogy a memória okozhatja ezt a jelenséget? Vagy más lesz a bűnös?Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
King Unique
titán
válasz Kékes525 #130978 üzenetére
Mindig a leggyengébb láncszem limitál, azaz ha pl. csak SATA 3 Gb/s alapú a külső házban lévő eSATA - USB chip, akkor értelemszerűen max. olyat, ha SATA 6 Gb/s alapú, akkor meg olyat. Illetve az utóbbinál pontosabban az USB 3.0 - eSATA adapter miatt max. 5 Gb/s (max. ~ 450 MB/s), meg ha SATA 6 Gb/s alapú az adapterben lévő vezérlő, ha csak SATA 3 Gb/s, akkor meg olyan sebességet.
Az nem derült ki, hogy pontosan milyen külső házról van szó, de ha pl. eSATA + USB 2.0 3,5" Rapid-Case, akkor az az előbbi (3 Gbps—►
max. ~ 260-280 MB/s) kategória. A korábban említett Delock 42488 meg gondolom nem lehet, mert az tud USB 3.0-t, meg ahhoz a "sima" eSATA port nem jó, mivel eSATAp kell hozzá.[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz Doky586 #130981 üzenetére
Ez nagyon szép, de a kérdésemre ez mennyiben ad választ? Azt mondod, hogy használjak USB2-öt? Az USB3 vagy e-sata akkor is gyorsabb, mint az USB2, ha a mentés után összehasonlítást végzek az eredetivel.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz zolee001 #130979 üzenetére
Igen, tudom, hogy milyen az e-sata, sokat használtam is. A kérdés most nem ez. Külső wincseszter e-sata portját szeretném egy a PC-én levő USB3-ra kötni. A gépen nincs e-sata port. A külső wincseszteren pedig e-sata van és USB2. Azaz alapból csak USB2-öt tudok használni, ami lassú. Tudom, hogy a külső wincseszter házát is ki tudnám cserélni, de az drágább és macerásabb, nekem.
[ Szerkesztve ]
-
-
Kékes525
félisten
Ha az e-sata portot USB3-al kapcsolok össze [(átalakítóval)], akkor milyen sebességet kapok? Gyorsabb lesz, mint az USB2? Egyáltalán az ilyen kapcsolat biztonságosan használható? Adat másolásra, mentéshez használnám.
[ Szerkesztve ]
-
w.miki
veterán
Google levelezésem majd 7GB.
Hogyan tudnám törölni a kijelölt levelek mellékleteit úgy, hogy a levél, és a szöveg része megmaradjon, csak a tárhely foglaló melléklet törlődjön belőle?Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
gregory91
senior tag
válasz total90 #130967 üzenetére
Ugyanarra a lemezre került de 3 külön particióra.Felülírta, de mind elözőleg írtam a régi-t feltette a listára így két választási lehetőség volt a bootmgr-ből.Linux esetében kírta mind a hármat,de mivel a windows 8.1 felülírta a win7-et így 8.1 indításakor kaptam még egy választást 8.1 és 7 között.
[ Szerkesztve ]
Remélem itt elfér - https://sites.google.com/site/geriprojekt/ - https://github.com/kgregoryan - Az ember téved,a gép hibázik.
-
bazsimano
őstag
válasz King Unique #130970 üzenetére
Neked is meg @LEnry kolleganak is koszonom a tippeket.
Közbe igen, csatlakoztattam a kamaerat kozvetlenul es ugy lementettem a kepekt.
majd mindjart megprobalom a chkdsk megoldast...
aztan igen, az a kovetkezo hogy uj sd kartyat is veszek!
koszonom meg egyszer! -
Lenry
félisten
válasz bazsimano #130968 üzenetére
a fényképezőt nem lehet közvetlen gépre kötni, úgy hogy benne van a kártya? ha igen, akkor így mentsd le róla az adatokat, aztán vegyél egy másik kártyát, filléres cucc, cserébe akkor fog tönkremenni, amikor nagyon fontos pillanatokat kellene megörökíteni.
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
King Unique
titán
válasz bazsimano #130968 üzenetére
Kérdés, hogy milyen rendszer... Ha Windows, akkor ott a javítás = CHDSK futtatása, mert vsz gond van az SD-kártyán lévő fájlrendszerrel, nem lett a fénylépezőgépen lévő OS alatt megfelelően leválasztva, dirty állapotban maradt amit a CHKDSK futtatása megold, stb. Rosszabb esetben lehet akár eszközhiba is, ami az ilyen silány flash vackoknál mint a memóriakártyák és pendrive-ok, annyira nem lenne meglepő.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz total90 #130959 üzenetére
How to Dual Boot Windows 10 with Windows 7 or Windows 8
Igen, nyilván, meg jobb is ha az újabb (W10) Windows van utólag telepítve, ilyenkor annak rendszerindító menüjébe is rendben bekerül a régebbi (W7) Windows (példa). Mármint ha azonos lemezre vannak telepítve, vagy külön lemeznél a telepítésnél a W7-et tartalmazó SSD is csatlakoztatva van. Ha elszeparált telepítés a cél, akkor a W10 telepítésének idejére célszerű a W7-es SSD-t BIOS/UEFI szinten letiltani vagy fizikálisan leválasztani és akkor nem lesz közös rendszerindító menü, hanem bootolásnál F11/F12/egyéb billentyűvel lehet majd választani egyik/másik SSD közül és indítani egyik/másik Windowst. + Ez utóbbi megoldásnál lehet akár eltérő bootolási mód szerint is telepíteni a 2 rendszert, azaz a régi, elavult W7-et legacy/CSM mód, míg a modern W10-et UEFI szerint, ha támogatja az alaplap.
+ Dual boot esetén javasolt majd a W10-nél kikapcsolni a gyorsindítást az esetleges lemez inkonzisztencia elkerülése érdekében, bár ha közös, modern rendszerindító menü van, akkor nem feltétlen muszáj, mivel olyankor a másik Windows indítása előtt lesz + 1 restart, hogy ne okozzon esetlegesen gondot a bekapcsolt gyorsindítás miatti leállítás.[ Szerkesztve ]
-
bazsimano
őstag
sziasztok!
kérdés...fényképezőgépemből kivett sd kártyára a rendszer mindig azt dobja ki hogy hiba lepett fel es hogy javitást ajánl...a fényképezőgépen működőképes a kártya...le lehet játszani rola videokat, es át lehet nézni a képeket...
most szerettem volna kimasolni az adatokat es ez az uzenet fogad...
mit lehet tenni? udv elore is koszonom a segitseget -
gregory91
senior tag
válasz total90 #130959 üzenetére
Én már telepítettem 7-et és 8.1-et is(na meg linux-ot is) az új windows felülírta a régit de feltette a listára.Linux esetén kicsi mókás volt.
[ Szerkesztve ]
Remélem itt elfér - https://sites.google.com/site/geriprojekt/ - https://github.com/kgregoryan - Az ember téved,a gép hibázik.
-
total90
veterán
Hali,
van arra mód, hogy dual-boot rendszer úgy telepítsek, hogy a Windows 7 már telepítve van és a Windows 10 csak most lenne telepítve? Tudtommal csak fordítva megy, de az nem opció.
Üdv.
Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
ityam
őstag
szerk:upsz nem ide.
[ Szerkesztve ]
-
ityam
őstag
válasz Cs1csó #130956 üzenetére
nem igazán játszok. nem is teljesítményugrást várok, csak ha valami pluszt tud adni egy hardveres physxel akkor nem fölöslegesen porosodik a régi geforcom.
Most nem fogok új videókártyát venni az biztos. Most drágább a radeonom mint 7 eve amikor vettem
Ez inkább csak kíváncsiság hogy egyáltalán működik e ez a 2 kártyás működés valamilyen formában vagy elhalt ez a koncepció teljesen? -
Corsa02
őstag
válasz #85619712 #130952 üzenetére
Így van, köszönöm a konstruktív hozzászólást, egy nagyon hasonlót találtam én is, de közben Amazonon ráleltem jóminőségű 3m-es Hdmi kábelre (villámakcióban most 5€) így kicserélem a TV-re menő HDMI-DP kábelt HDMI-HDMI-re, a HDMI-DP meg megy a monitorhoz.
The Truth Is Out There --->
-
ityam
őstag
Sziasztok!
Anno hallottam pletyiket hogy tervezik megvalóstani hogy működjön egy amd éss egy nvidia videókártya, de nagyon szűkszavú cikkeket találok erről. Tud valaki értelmes cikket mondani hogy most ez működik? ha igen milyen vgakkal? milyen játékok támogatják esetleg?
Igazából a mostani R9 270 es vgam mellé gondoltam hogy lehet e valami haszna ha a porosodo Gt640 vagy Gt730 as vgat berakok.
Nem feltételen játékra gondolok de ha pár tech demot meg tudnék nézni vagy physx támogatást tudnék adni a radeonkához abból lehet e valami előnyöm? -
törölt tag
válasz Corsa02 #130943 üzenetére
Még valami eszembe jutott, elég egy ezer forintos dp-->hdmi átalakító, és a monitort egyszerűen átrakod arra dp portra amin most a tv van, a tv-t meg egy másik dp portra. Így a kecske is jól lakik a káposzta is megmarad.
-
kenwood
veterán
válasz Corsa02 #130950 üzenetére
Ezt gyulolom az emberekben. Mindegyik csak a halat akarja,egyik se hajlando megtanulni halaszni. Reszemrol is lezarva
[ Szerkesztve ]
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
Corsa02
őstag
válasz kenwood #130949 üzenetére
Az emberi butaságot nagyon nehezen tolerálod? Érdekes... Azt, hogy húzzam le a TV-t, vagy a TV-n állítsam arra magamtól is rájöttem, ezt akartam elkerülni. Továbbra sem tudom miért kell beszólni az embernek, engem zavart ez a probléma, kaptam rá választ, ahhoz meg semmi közöd, hogy mennyi pénzt költök arra, hogy ezt megoldjam. Nyílván mérlegelek, hogy ez nekem megéri-e vagy veszek kábelt, vagy így marad. Az, meg hogy a Biosban feleslegesen "matatok" vagy sem, erről fogalmad sincs. Részemről zártam a témát.
-
kenwood
veterán
válasz Corsa02 #130948 üzenetére
Dehogy lovaglok. Egyszer leestem rola 12 evesen, soha a budos eletben nem fogok ujra felulni. Ne haragudj,de az emberi butasagot baromi nehezen toleralom. Te lovagolsz rajta,mert miutan mondtak, hogy nem allithato, meg az olyan abszurd dolgokat is, hogy oda-vissza alakitgatod a kabeleket plusz penzert, pozitivabban fogadtad,mint azt,hogy a tvn allitsd a biost,,addig huzd le a tvt, vagy szimplan ne matass benne feleslegesen. Gondolom,az is lovaglas lenne, ha jeleznem, hogy a dp-hdmi atalakitonak nem kell usb taplalas.
[ Szerkesztve ]
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
Corsa02
őstag
válasz kenwood #130946 üzenetére
Engem zavar ez, ennyi, gondoltam van rá megoldás, pl. hogy megmondjuk a VGA-nak hogy elsődlegesen a HDMI-n adjon képet, nem lehet, oké. Továbbra sem értem miért lovagolsz azon, hogy hányszor meg hogyan megyek be a Bios-ba, csupán adódott egy probléma én meg megkérdeztem hátha van rá megoldás. Ennyi...
-
kenwood
veterán
válasz #85619712 #130941 üzenetére
Azert az eleg komoly tervezesi hiba, ha egy kabel mindket vege elerhetetlen bontas nelkul.
En tovabbra is azt erzem, hogy agyuval akar verebre loni, vagyis inkabb a problema forrasa helyett a tuneteket kezeli. Tovabbra sem az a gond,hogy a tvn jon be a bios,hanem az,hogy abba egy evben kettonel tobbszor szeretne belepni.Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
w.miki
veterán
A70-es telefonnak elfelejtették a jelszavát. Kép
Hogyan lehetne belépni a gmail fiókkal? Nem ajánlja fel.Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
törölt tag
-
kenwood
veterán
válasz #85619712 #130938 üzenetére
Ennel az is egyszerubb,ha addig lehuzza a tvt a vgarol, amig a biosban matat.
Gondolom, azert a megfelelo memoria oc megtalalasa nem vesz heteket,honapokat igenybe.Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
törölt tag
válasz Corsa02 #130932 üzenetére
A monitort egy hdmi-->dp átalakítóval tedd át a dp kimenetre, a tv-t meg egy dp-->hdmi átalakítóval a a hdmi kimenetre, így nem kell méregdrága kábeleket venned, csak pár ezer forintos átalakítókat. De a tv-n van amúgy display port? Vagy ez olyan kábel aminek az egyik fele hdmi a másik dp?
[ Szerkesztve ]
-
Corsa02
őstag
-
kenwood
veterán
válasz Corsa02 #130929 üzenetére
Probaltad nyomkodni a DEL-t ?
Szerintem a monitoron fog megjelenni a bios,ha belepsz.
En van, hogy evekig be se lepek a biosba. Mit allitgatsz olyan surun, hogy ez problemat okozzon ?Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
Borisz76
veterán
válasz Corsa02 #130932 üzenetére
Volt idő mikor az RTX2060-s kártyámra 3 kijelző volt kötve.
Tv HDMI-vel , 2 db monitor DP-l.
Mindhárom FHD felbontású.
Most csak a TV és egy monitor van rajta de a BIOS a monitoron jelenik meg !Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
-
Corsa02
őstag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Adott az adatlapomon lévő gép. Rá van csatlakoztatva a VGA-ra 1 Samsung monitor HDMI-n és Displayporton egy LCD TV. Amikor bekapcsolom a gépet, akkor mindig először a TV-re tesz ki képet, Bios-t is, majd mikor elkezdi tölteni a Win-t akkor kerül át a monitorra a kép. Persze a TV sokszor be sincs kapcsolva is, így már csak a WIN bejelenkező felület villan fel. Meg ha az ember Biosban akar valamit akkor be kell kapcsolni a TV-t, vagy Win telepítés volt, azt is csak a TV-n lehetett. Meg lehet azt valahogy oldani, hogy ne a Displayporton menjen ki a kép először?
Húúremélem érthető amit leírtam
Köszönöm
-
gregory91
senior tag
válasz Vismajor01 #130927 üzenetére
Vagy tegyen fel linuxot(csak előtte egy mentést a timeshift-el mielőtt bármit csinálna utána a rendszeren).
[ Szerkesztve ]
-
gregory91
senior tag
válasz kenwood #130922 üzenetére
Akkor az a DDU nem végzett alapos munkát hiszen a probléma pont azután kezdődött hogy használta.Ezekszerint maradhattak sys dll inf fájlok ami egy másik driver feltelepítése után összeakadtak velük.Emiatt előfordulhat BSOD vagy egyéb befagyasztások.Vagy rossz driver került a gépbe és azt okozza a gondokat.Szóval elsősorban a drivereknél keresendő a probléma.
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz kenwood #130924 üzenetére
Én ugyanilyen procis notival, viszont 24 GB RAM-mal nem érzékelek ilyesmit, igaz, én Rambox app alá szerveztem ki magamnak az online kapcsolattartást és YouTube-ot is akkor nézek, ha célzatosan keresek review-t, szerelési videót.
Egyéb tekintetben is átlaguser vagyok, nekem Haswell is elég netezésre.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
kenwood
veterán
válasz Tim82 #130923 üzenetére
Default be van kapcsolva Chromeban a hardveres gyorsitas.
A heten kerult fel a win es a chrome is a gepre.
A h264ify a youtubeon segithet, de mindenhol erezheto a kulonbseg.
Egyebkent erzesre inkabb memoria,mint proci problemanak tunik, csak ugye tudjuk,h ehhez meg a 8 gb ddr3 is boven sok, nekem pedig 16 van.
Termeszetesen itt milisecekrol van szo, nem kohog,mint egy core duo 2 giga rammal.
Egy atlag user eszre se venne a kulonbseget.
En viszont nem vagyok atlag user
Meg azt megnezem,hogy a microsoftos helyett felrakom az intel sajat hd5500 driveret. Valszeg sok minden nem fog valtozni.[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz kenwood #130919 üzenetére
Megnézed, hogy a használt böngészőben be van-e biztosan kapcsolva a hardveres gyorsítás. Esetleg a h264ify addon telepítése és használata emellett segíthet még.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
kenwood
veterán
válasz gregory91 #130920 üzenetére
Nem, a DDU az a program, ami akkor segit,ha a szarul megirt AMD/Nvidia installer/uninstaller betlizik.
De facto szabvany,ha gaz van a display driverekkel.
Ha az nem segit, akkor mar csak a win reinstall, vagy a hardver csere marad.Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
Cs1csó
félisten
válasz kenwood #130919 üzenetére
Ez a proci egy nagyon gyenge "U" és már 6 éves tehát nem új. Ettől még lehet "trükkölni" pl.
- kipróbálod Linux-szal
- kikapod azokat a programokat amiknek az indulása a folyamatos futása nem szükséges
- vírusirtót cserélsz pl. F-Secure elég lájtos esetleg kipróbálod a Kaspersky Free-t vagy simán a Defender-t hátha. A Defender-nél a fájlelérés lassabb más védelmekhez képest de a böngészőt nem lassítja.
- A böngészőben Ublock Origin-t használsz és lehetőleg MINÉL kevesebb egyéb kiegészítőt akár tesztelheted is, hogy a többi kiegészítőt letiltod akár kiderülhet melyik lassítja jobban
- ajánlották már nekem - van gyenge gépem is - hogy az Ublock Origin beállításainál a Külső szűrők résznél kapcsoljam be az "általános kozmetikai szűrők figyelmen kívül hagyása opciót ez használ gyengébb gépeknél ezt a szöveg mellett kis körben kérdőjelre kattintva felhozott kis szövegben le is írja
- Ha poros a gép akkor kitakarítani, ha nagyon melegszik akkor noti hűtőt alá de az is segít ha nem egy fa asztalon - ami ugye rosszul vezeti a hőt - hanem egy fém lapon vagy esetleg jobban kiemeled teszel alá mondjuk 4db radírt a megemelt magasság is segíthet a jobb hőelvezetésben
- Esetleg másik böngészőt kipróbálni pl. Opera vagy a gyári Edge, Firefox
- akár másik oldalról is megközelítheted a problémát: nem a gépet gyorsítod hanem a hálózatot pl. váltasz DNS szervert - a legjobb megoldás ha a router-ben teszed mert akkor minden eszköz azt fogja kapni ezzel másik gépen is tesztelheted hogy fürgébb e erre vannak oldalak is amikkel ezt lehet tesztelni pl. Speedometer
A CloudFlare-t ajánlom IPv4 1111 1001 - ha jól emlékszem de keress rá és ha kell az ipv6 olyan címe is van értelmszerűen
- telemetriát lelőni a böngésző beállításaiban ha megtalálod.Amúgy a legjobb megoldás ha Linux-os géppé tennéd.
-
gregory91
senior tag
válasz iFixit #130913 üzenetére
"ddu-val legyalultam az előző VGA drivert,és raktam volna fel a hozzá való újat."
ddu? Ugye nem valami 3rd party-féle "driverboost"-nak csúfolt összegányolódót használtál?
Szabályszerűen is eltávolíthattad volna a telepített programok listájából vagy eszközkezelőből.Remélem itt elfér - https://sites.google.com/site/geriprojekt/ - https://github.com/kgregoryan - Az ember téved,a gép hibázik.
-
kenwood
veterán
A notiban i5-5300u proci van, az asztaliban pedig i5-6500. Mindketto 16 GB ram es sata 3 ssd.
Normal hasznalatnal (chrome 5-10 tab) az asztalin minden azonnal tortenik meg,a notin viszont van egy fel mp-1 mp delay, ha ket tab kozott valtok, ha a messenger web appban egyik partnerrol a masikra valtok, youtubenal meg az is elofordul,hogy a commentekbe belegorgetve 1 pillanatra megakad a zene.
Proci 10-30%-on megy
Tolton van a noti,beallitottam, hogy max teljesitmeny legyen, ne sporoljon.
Tudok meg valamit csinalni, vagy az 5300u ennyit tud?[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
válasz iFixit #130916 üzenetére
Esetleg próbáld ki kikapcsolt gyors rendszerindítással is, ha még be van kapcsolva. Meg próbálj ki több régebbi drivert is. A memória a javasolt foglalatban van? Ha igen, akár a többiben is lehetne tesztelni.
[ Szerkesztve ]
-
Essejó
veterán
Esetleg pattints a gépbe egy üres HDD-t és telepíts egy szüz W10-et, ha azzal megy, akkor csak a redszer ssd-t kell particio szinten törölni és a w10-et újra telepíteni.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Csupingo
veterán
Lehet, hogy a win is kicsit belesántult az alkatrész cserébe, ha közben be volt kapcsolva a gyors rendszerindítás. Bár talán pár újraindítás után helyre kéne rázódnia. Alaplapi bios reset volt már? 3-4 régebbi driverrel is próbáltad már?
A linux alatt driverrel, teljes mértékben működött az igp? Akkor talán nem azzal van a gond.
[ Szerkesztve ]
-
iFixit
tag
Sziasztok, bele futottam egy érdekes problémába ,gyorsan felvázolom a szoftveres és hardveres környezetet utána a problémát.
A gépem az alábbi alkatrészekből áll össze:
Alaplap MSI X470 Gaming Plus Max
CPU AMD Athlon 200GE (előtte egy Ryzen 5 2600 volt,amivel nem volt gond)
VGA csak az intergált Vega 3 (előtte RX 570 4gb volt benne,ezzel sem volt baj)
RAM: Crucial DDR4-2133mhz 8Gb (előtte 64gb volt benne,gond nélül)
Némi háttértár, egy liteonit lcs 256gb ssd,egy toshiba md04aca600 meg egy wdc wd40efrx-68wt0n0 HDD.Miután sajnos a Ryzen 2600 és az RX 570-et el kelett adnom a 64 gb 3000-es RAMmal együtt,úgy gondoltam hogy veszek egy nagyon olcsó RAMot meg egy hozzá illő integrált VGA-s CPU-t,úgy sem játszom,videó nézegetéshetz meg elég ennyi egyenlőre.
Miután minden megvolt be pattintottam az új cuccokat a gépbe,természetesen a legfrisebb biossal,win elindul,ddu-val legyalultam az előző VGA drivert,és raktam volna fel a hozzá való újat.
Na itt kezdődtek a gondok,akár a win10 gyári akár az AMD féle illesztő progi van fent a gép ezután vagy nem ad képet post után vagy kékhalálozik.Amikor ismét letörlöm a drivert és szabványos microsoft VGA driverrel indítok minden rendben van vele.
Tettem fel egy linuxot is és ott nem volt ilyen hiba csak Win10 alatt.
Én arra gyanakszom hogy a prockónak nem jó az intergált VGA-ja,majdnem minden fellelhető fórum összes létező trükkjét megpróbáltam már eredménytelenül.Találkozott már valaki hasonlóval?Sajnos most nincsen olyan VGA-m amivel tudnám tesztelni hogy az -e a gond...
Ha valamelyik hirdetésem felkelti az érdeklődésed itt hamarabb érsz el :06-30-5-77-11-55
-
Cs1csó
félisten
válasz Marci112233 #130911 üzenetére
Nagyon keveset játszom vagy használok nagy RAM igényű programokat. úgyhogy ez annyira nem volt gond idáig.
A minimális követelményeknek megfelel most is.
Jelenleg úgy tűnik ez a konfig marad még vagy 2-3 évig - ha szerencsém van - és majd akkor már DDR5-ös alapokra egy teljesen úgy konfigot rakok össze, amibe max az SSD-ket teszem majd át.Az is egy érdekes közgazdasági számítás alapja lehetne, hogy az AKKOR NEM elköltött pénzt amiből vettél volna 2x4 helyett 2x8-at azt hogy tudtad volna "fialtatni" vagy az elavulás miatt ha mondjuk 2-3-4 évig SEMMI haszna nem lett volna még a +8GB RAM-nak az mennyi veszteséget jelent. Ez mind érdekes.
[ Szerkesztve ]
-
Marci112233
addikt
válasz Cs1csó #130910 üzenetére
Nem vagy vele egyedül. Én is 2x4-el használom a gépet, és nálam is kérdés volt hogy inkább 2x8 legyen-e, de akkor jobbnak láttam a 2x4-et, de most már azt mondom, hogy jobb lett volna a 2x8, mert most még egy 2x4-es szett többe kerülne, mint akkor egyből a 2x8 volt.
Viszont ennek hiányát én is csak itt ott tapasztalom. átlagosan nem.[ Szerkesztve ]
-
Essejó
veterán
válasz mefistofeles #130900 üzenetére
2x8Gb még jobb.
Nekem 1 db 8 Gb van a gépben, és néha járok úgy hogy kevésAz emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
kenwood
veterán
válasz sziszi-fuszi #130901 üzenetére
Nem,ez nem lehetseges ok.
-
Cs1csó
félisten
válasz Rabbitf_24 #130906 üzenetére
Akkor nincs mese: HARC a végsőkig. Nincs más lehetőség. Ha nálad nem jó és bizonyítottad úgymond magadnak, hogy nem a gépeddel van a gond mert másik gépben is hibázik a VGA akkor megint gari, sajnos. -
Cs1csó
félisten
válasz Rabbitf_24 #130904 üzenetére
Egy másik PC-ben tesztelted már. Mert ha ott megy akkor tényleg nem a VGA a rossz, hanem tápegység, alaplap, RAM modulok, csatlakozók stb.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz Rabbitf_24 #130902 üzenetére
Üdv, most óvatosan a gariztatással olvastam, hogy mivel minden VGA többszörös áron megy mint mondjuk fél éve egy éve ezért nekik az is jó ha neked visszaadják a vásárláskori árát ők meg feldobják 2x annyiért az apróra. (ha meg tudták csinálni)
[ Szerkesztve ]
-
Rabbitf_24
addikt
Mesterek!
Visszajött a kártya a gariból, természetesen NTF.
Mivel nem találtak semmit, ezért nem fűztem nagy reményeket a kártyához. AC Odyssey a legnagyobb meglepetésemre futott vagy 20 percet max settingsen 3440x1440ben és egyszer csak újraindult a gép. (Ilyen jelenség eddig nem volt.)
Mondom ok, jöhet a time spy. Indítom, már a demonál ahogy mennek át a hídon crash van, de nem indul újra a gép, driver time out-ot jelez.
Ráindítom még 1x, ugyanúgy, ugyanabban a pontban ugyanúgy reagál.
Eddig BSOD volt, csak a resetre reagált. Utána még a tápot is le kellett kapcsolni egy rövid időre hogy legyen egyáltalán kép…
A szervízlapon az volt, hogy kapott 3dmarkot, furmarkot, forza4-et stb, minden hiba nélkül lement… De az nem volt odaírva, hogy milyen hardveren milyen beállításokkal, milyen Windows—al teszelték….
Elmúlt tanácsoltok, újra gariztatás? Egyáltalán van esélyem? Nekik nem kell valahogy bizonyítani hogy a kártya ok?
Egy 6800xt sapphire nitro + kártyáról van szó.
Minden javaslatot szívesen fogadok.
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest