Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
válasz gyuribácsi88 #144939 üzenetére
Szia. Szerintem driver vagy frissítés okozhatja.
Milyen frissítések voltak mostanában? -
HARDVERAPRÓD
válasz kerlac #144554 üzenetére
Szia. Nekem 2 is van.
Raidsonic ICY BOX IB-1232CL-U3 2-bay Docking and CloneStation Black
és
AXAGON ADSA-ST DUAL HDD
plusz a MiniTool Partition Wizard hivatalosan megvett progija. Rengeteg HDD-t javított meg, meg többről tudtam adatot menteni is. Persze volt sikertelen is. -
-
HARDVERAPRÓD
válasz Armagedown #144517 üzenetére
Szia. Még nem kellett plusz ragacs, úgy szedtem le, hogy vissza is lehetet tenni. De amúgy jó a kétoldalú is. Szépen körbe kell vágni.
[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
válasz Aryes #144437 üzenetére
Elvileg igen légmentes, de attól még kerülhetett víz oda. Meg lehet takarítani az elektronikát, de ahogy te is írod, inkább kukázd. Vannak rajta fontos adatok? Ha a tied száraznsk is látszik tuti van vhol beszorulva víz, chipek alatt.
(Csináltam már meg, vagyis takarítottam meg folyadék káros HDD-t, működött is utána, nyilván nem ilyen mértékben volt ázott). Ott szerencséje volt az ügyfélnek.
-
HARDVERAPRÓD
válasz SlyChocolate #144414 üzenetére
-
-
HARDVERAPRÓD
válasz alex devil #144180 üzenetére
Víruskergető itt semmit sem fog érni. Azt nézd meg vagy dobd be ide, hogy ki a feladó. Az elírás is lehet, amit Aryes is ír.
-
HARDVERAPRÓD
válasz norbmeator #144102 üzenetére
Szuper, Y-ra menj, de előtte ha van akkor a bitlockert kapcsold ki.
ezen a gépen menni kell a tpm2.0-nak[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
válasz norbmeator #144098 üzenetére
Ja igen… bocsi, nem néztem. Ott a device-nél még mi van?
-
HARDVERAPRÓD
válasz norbmeator #144096 üzenetére
Ftpm-ként keresd a biosban.
-
HARDVERAPRÓD
válasz norbmeator #144094 üzenetére
Azt dobd már be hogy mit ír ki. Hol akadsz el?
-
HARDVERAPRÓD
válasz norbmeator #144091 üzenetére
Szia. Eszköz pontos típusa?
-
HARDVERAPRÓD
válasz BitRider #143557 üzenetére
Brutál sok, 35-ért láttam kerettel (Palmrest) touchpad-el együtt újként. Bár lehet amit ajánlottak neked az is úgy van.
Szóval mivel ezekkel foglalkozol nem fog újként hatni amit írok.
Az ázás a lehető legganébb dolog... lehet sokáig hibátlanul megy minden, majd 1x jön ely ilyen hiba.. stb. Én pl ami ázott már a legtöbb esetben csere, vagy felkészítem a tulajt, hogy mi várható , most itt ez nem is lényeg. -
HARDVERAPRÓD
válasz BitRider #143555 üzenetére
Mindegyikben ugyan az?? Értem
Lenovo ThinkPad X1 Yoga (1. generáció)
Lenovo ThinkPad X1 Carbon (1.Gen.) sem ugyanolyan a bill, vagy nem tudom mire értetted ezt a kijelentésed.
Lényeg azért kellett volna a PONTOS típus, mert szerettem volna segíteni, hogy mennyi lenne használtan, mert leírás alapján a tied már szerintem javíthatatlan, persze nálad van az adott eszköz te látod, hogy mit lehet kihozni belőle.
Szép napot, sok sikert a bütyköléshez. -
HARDVERAPRÓD
-
HARDVERAPRÓD
válasz BitRider #143490 üzenetére
Szia.
Bocsi itt ez állt, ez volt a válasza: hdmi nem tud 144 Hz-et.
Én meg arra írtam, hogy a szóban forgó monitor HDMI-je tudja. Ami egyenlő azzal, hogy én sem azt írtam, amit te bele szerettél volna ebbe látni.
Mi volt ebben helytelen, amibe be kellett kötnöd, de érdemben meg nem írtál neki semmit.
Az ilyeneket kár beírni, értelme semmi.[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
-
HARDVERAPRÓD
válasz galervin93 #143373 üzenetére
Minek?
Ezt gyakran használom: TL-WN822N, stabil és szerintem árban sem vészes. Ha komolyabb kell sebességben, akkor is van megoldás, de az drágább.
Mire használod a neted? -
HARDVERAPRÓD
-
HARDVERAPRÓD
válasz BitRider #143304 üzenetére
1. minimum 60-70 közt indul annak ára, az majd a duplája mint ahonnan indult a kérdező árban.
2. engedjük el már ezt a win11 fonalat, mikor bármikor rátehető még core2duo-ra is.
Főleg úgy hogy pl i5-7400-as cpu már támogatott [link] . ilyen tpm 2.0-ás gép 52-ért már van 2 év garral, de biztos találnék olcsóbban is 45k körül is.... (8gb/240gb ssd).3. a rászánt összegből ezek 6-7 gen jó választás bőven.
4. Teljesen feleslegesen költené el rá azt a plusz x ezret. -
HARDVERAPRÓD
-
HARDVERAPRÓD
válasz KROK640 #143277 üzenetére
Pedig van különbség. Kis finomságok, ddr4, vagy sokba lehet tenni már nvme ssd-t is. Na meg fiatalabbak is. Viszont a 8. Gen sokkal drágább és az meg annyival nem “gyorsabb” jobb mint a 6-7.gen. Ezért írtam, hogy minimum onnan induljon és ne a 4.gen-től. De igen kinek mi.
[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
válasz mola21 #143270 üzenetére
Amire kell (a játékon kívül) arra megfelel, de ezek már 4. gen gépek, azért jó lenne minimum 6.gen-be gondolkodni szerintem. Ha nem is nézzük, hogy a win11 csak kis trükkel fog rámenni, akkor ezek már kevesek lesznek és főleg nem gyorsak. Te írtad, hogy gyors legyen...
Kompromisszum kell, olcsó, ami elfog menni nyilván meg elég is arra amit írtál, de azért már "gyorsabb", inkább modernnek nevezném gépeket nézném -
HARDVERAPRÓD
-
HARDVERAPRÓD
válasz w.miki #143023 üzenetére
Dobtam linket is, legalább olvasd el. Legyél már képben a saját eszközeiddel. A linken világosan le van írva minden (WLAN/LAN). Újfent nem bántásból, de szólj valakinek, hogy állítsa be 30 perc alatt minden konfiggal kész lehet ha nincs fennkadás.
És nem tiltotta le senki a wifit a Cisco-n. Ha megnézed a visszajelző ledeket, nincs rajta ilyen opció: [link] -
HARDVERAPRÓD
válasz w.miki #143007 üzenetére
A szolgáltatói router azon portjába a lan kábel egyik fele, amelyikben van net, a 2. router WAN portjába a lan lábel másik része.
Meg kell nézni, hogy mit kell a 2. routerben beállítani a WAN résznél, pl: PPPoE, vagy DHCP. Utána meg kell nézni, hogy a modem milyen IP-t ad a 2. routernek, ha ugyanaz, mint amit az kioszt a belső hálón, akkor azt a tartományt át kell írni.
Illetve a Wifi részt is beállítani, amire szeretnéd. Stb, ahogy beállítottad anno. Ha nem te, akkor kérd meg azt aki beállította.
ez csak egy nagyon röviden és konyhanyelven leírt alap beállítás. Jó lenne még biztonságossá tenni a routert, jelszó változtatás, stb[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
válasz Armagedown #142802 üzenetére
Akkor ott vmi nem volt kerek.
-
HARDVERAPRÓD
válasz Marci112233 #142747 üzenetére
Szia. Feltehető az arra is.
-
HARDVERAPRÓD
válasz Vismajor01 #142553 üzenetére
Szia. Megerősítem, hogy ez ki van zárva. Még én sem láttam ilyet.
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest