Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Linux kezdőknek
- Milyen routert?
- AliExpress tapasztalatok
- Google Chrome
- ASUS routerek
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Az EU utasította az Apple-t, hogy hagyja abba a földrajzi blokkolást
- Windows 11
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
-
IT café
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
exowyn
csendes tag
válasz inf3rno #127798 üzenetére
[url=https://www.userbenchmark.com/UserRun/37614146]UserBenchmarks: Game 82%, Desk 89%, Work 70%[/url]
CPU: [url=https://cpu.userbenchmark.com/Intel-Core-i5-9400F/Rating/4051]Intel Core i5-9400F[/url] - [b]86.7%[/b]
GPU: [url=https://gpu.userbenchmark.com/Nvidia-RTX-2060/Rating/4034]Nvidia RTX 2060[/url] - [b]92.4%[/b]
SSD: [url=https://ssd.userbenchmark.com/SpeedTest/876393/KINGSTON-SA2000M8250G]Kingston SA2000M8250G 250GB[/url] - [b]126.2%[/b]
HDD: [url=https://hdd.userbenchmark.com/WD-Blue-1TB-2012/Rating/1779]WD Blue 1TB (2012)[/url] - [b]89%[/b]
RAM: [url=https://ram.userbenchmark.com/SpeedTest/471131/Corsair-Vengeance-LPX-CMK16GX4M2D3000C16-2x8GB]Corsair Vengeance LPX DDR4 3000 C16 2x8GB[/url] - [b]73.1%[/b]
MBD: [url=https://www.userbenchmark.com/System/Asrock-B365M-Pro4/114947]Asrock B365M Pro4[/url]ez a userbenchmark eredménye, érdekes nekem, hogy egyesével mindegyik alkatrész jól teljesít, de összeségében azt írja: "PC Performing as expected (46th percentile)" ami nem túl biztató
-
exowyn
csendes tag
Sziasztok,
1 évvel ezelőtt vettem egy gépet, de folyamatosan olyn érzésem van, hogy nem teljesít 100%-on a gépem. A drivereket ellenőriztem, elvileg nem hiányzik semmi. Ma lefuttattam egy teszt prograramot amit a képen láttok, lehet ennek jelentősége, hogy azt írja 65% os teljesitményen futa gép?
Alaplap ASRock B365M Pro4 (1151 v2)
Processzor Intel Core i5-9400F BOX (1151 v2)
HDD WD Blue 1TB [3.5"/64MB/7200/SATA3]
SSD 250 GB Kingston A2000 NVMe SSD (M.2, 2280, PCIe)
Tápegység FSP HEXA+ 500 W
Videókártya MSI GeForce RTX™ 2060 VENTUS 6G OC Videokártya, 6GB GDDR6, 192-bit
Memória Vengeance LPX 2x8gb 3000MHzVan valami javaslatotok, hogy tudnám elérni, hogy "jobban" fusson a gép? Érdemes valamilyen más tesztet futtatni?
Előre is köszi!
-
őstag
-
nagyúr
Sziasztok, erre a konzolra azt írják, hogy max 47'"-es kijelzőig használható, ez arra vonatkozik, hogy mondjuk egy 49"-es kijelzőt már nem lehet rátenni, mert a legmagasabb rögzítési pontra téve is beleérne a képernyő a talpba pl.?
Mert itt van pl ez, ami 65"-ig jó, de nem tűnik jelentősen nagyobbnak a méret adatai alapján.[ Szerkesztve ]
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
kerlac
őstag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani programot amivel androidos telefon tartalmát le tudom menteni PC-re? Sms és névjegyzék lementése kellene. -
Kube
senior tag
válasz valeno #127779 üzenetére
A megbízhatóságot látod az értékeléseknél.
A szürke kulcsok típusáról és a vásárlás-eladás lehetőségeknek nézz utána, google fog rá bőven találatot adni. Ha ez ennyire fontos kérdés inkább szánd rá az idődet, hogy informáld magad. Esetleg kérdezz meg egy eladót, hogyan is működik ez az olcsóbb kulcsok esetén.[ Szerkesztve ]
No emotion, any more than a wave, can long retain its own individual form.
-
valeno
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni, mert vakon vagyok.
A szituáció: Édesanyám a közszférában dolgozik (oktatáshoz kapcsolódó) és itthonról fog dolgozni home-office-ban. A laptopon most win7 van és szeretném frissíteni win10-re, viszont ehhez kellene egy termékkulcs is. Hol érdemes venni termékkulcsot, hogy ne legyen illegális?
Fogalmam sincs, hogy ezek, amiket hardveraprón, árukeresőn lehet venni 3-10-20k-ért jók-e, mennyire megbízhatóak.
Tudom a legjobb a Microsoft oldaláról való vásárlás lenne, de arra sajnos nincs keret.
Csak azt szeretném, hogyha bármi történne, akkor ilyen irányból védve legyen Édesanyám.
Ha más topikba való a kérdés, légyszi javasoljatok! -
Dronte
aktív tag
Sziasztok!
Meg tudjátok mondani, hol kaphatok antisztatikus zacskót? Sajnos kifogytam, és kellene egy nagyobb méretű. Netes rendeléseknél több napokat írnak, jobban örülnék, ha valahova bemehetnék BPn Köszi!
-
janos1988
addikt
Ez a riririri töri riririiiirii őrület valami bug?
https://www.youtube.com/watch?v=mkDSGbRyjz8&list=PLVJH24yGtE_w5Ke4aWmRV8erFQmqRD1dK Minden egyes új rész rátesz még egy lapáttal :-D
-
inf3rno
nagyúr
válasz zsolti_20 #127768 üzenetére
Drágák a hálózati lézer nyomtatók. Legalábbis azok voltak, amikor legutóbb néztem. Nekem USB-s van szerverre kötve, aztán van a szerverre szoftver, ami elvileg tudja fogadni a nyomtatásokat, és elküldeni a nyomtatónak, de még nem volt időm foglalkozni vele. Ami a legnagyobb problémának tűnik ilyen téren, hogy egy idő után kikapcsol a nyomtatóm power save címszó alatt. :S
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Yeffy
veterán
lenne meg egy kerdesem.
turom a netet ezerrel, de eddig nem talalok arra megoldast, hogy a Win10 automatikusan kiolvassa es rogzitse a tarolt kepek, videok, zenefajlok elonezeti kepjet, ahelyett, h nekem kelljen minden egyes almappat vegigjarni es "beolvasatni" vele, mondjuk egy telepites vagy update utan.
tegnap frissitettem 20H2-re, meglepo modon ugy tunik, nem allitodtak el a beallitasaim, mint korabban, viszont a 2+ GB-os TB cache-emet csak sikerult resetelnie, kezzel kb 4 ora vegigzongorazni minden fontos mappat.
talaltam egy ket progit, ami csinal videokbol thumbnailt, de nem a win sajat db-jebe tolti, es/vagy ugyanugy vegig kell zongoraznom a fajlokon.megoldhato ez valahogy?
[ Szerkesztve ]
Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
mezis
félisten
válasz Thome #127769 üzenetére
Régi történet:
Garancia egy Samsung HDD-vel: Hazai márka szerviz: Holgrammos garancia levél van ? Ja, azt nem adott a bolt.
Reklamáció a gyárnál: Széria szám ? Megírtam. Válasz: Kívül esem az ellátási területükön.
És egyes gyáraknak még van egy olyan trükkje, hogy a nagykereskedőnek a garancia átvállalásával adja el a termékét amiről meg lehet tudja hogy sok lesz a reklamáció...Akkor megfogadtam, hogy HDD-t tőlük soha. Igaz, már nem is gyártanak. Talán jobb is így...
[ Szerkesztve ]
mezis
-
Thome
veterán
Sziasztok,
Bocsi ha off, de jobb híján ide osztanám meg a kérdésem:
Adott egy garis Logi egér aminek a görgő kattintófunkciója bexart, hol duplát, hol triplát kattint.
1. ) Na most a fő probléma, hogy lecsekkoltam és nem azonos a szériaszám a garijegyen (ipon), mint ami a kütyün szerepel, valamit az eszköz kiadásánál/csomagolásánál bacarintottak el a raktárosaik, ez tuti.
Ilyenkor mit lehet csinálni, kierőszakolható a jótállás valahogy?2.) Másodkézből vettem egy barátomtól és ha kell tudja intézni a gariztatást, de azért ezt is felteszem: Tudom én intézni a garanciális folyamatot, vagy az első kérdés miatt inkább tegye ő?
Bónusz:
3.) Ha még van ilyen lehetőség akkor inkább intézzem direktben a gyártói supporttal és hagyjam a fenébe a viszonteladót?
-
zsolti_20
senior tag
Sziasztok! Lehet orult gondolat, de letezik olyan nyomtato ami kepes FTP szervert futtatni?
-
KubanitoS
veterán
Sziasztok!
Adott ömlesztve jó sok mkv fájl 3 féle nyelvvel és feliratokkal. Alapértelmezettként bármelyik videó német nyelvvel és német felirattal indul. Azt szeretném elérni, hogy angol nyelvvel és magyar felirattal induljanak a videók alapértelmezettként. Melyik program képes ezt beállítani úgy, hogy a videók minősége változatlan maradjon (ergó ne kelljen újrakódolnom 100+ nagyméretű mkv fájlt).
Köszi!
Nothing will stand in our way. I will finish what you started.
-
Simivok
senior tag
Sziasztok
Xbox Series X S konrollert vettem most géphez, usb-c kábellel csatlakozik.
Az előző Xbox 360 kontroller mindig világított, miután bekapcsoltam a gépet, ez meg csak akkor ha hosszan nyomom az xbox gombot... ismerősöm xbox one kontrollere is mindig világít.Az enyém vajon hibás, vagy ez ilyen?
Galaxy S23 256GB Cream
-
peter889
őstag
válasz I02S3F #127758 üzenetére
Köszi, de én Win7-en használom. A Firefox-omban a sötét téma be van állítva, mégsem sötétíti el a PH-t. A DarkReader kiegészítőm pedig azon túl, hogy lelassítja a böngészést, a PH színeit méregzöldre változtatja, ami elég ronda.
Az a jó, ha eleve az adott oldalaknak van megtervezett sötét módja.
A PH-nak nincs ilyen? -
peter889
őstag
Sziasztok!
Kérdezném, hogy itt a PH-n fórumán van sötét mód, mint megjelenítési alternatíva?
Ha igen, hol és hogyan kell beállítani.Köszönettel várom a választ.
[ Szerkesztve ]
-
Pista0001
addikt
Sziasztok. Van nekem egy Dell 1515 mini pci express wifi kártyám, meg egy Asrock QC5000 lapom. Előbbi bekerült az utóbbiba, de nem működik megfelelően. Driver gond látszólag nincs, az eszközkezelőben megjelenik, nincs hibajelzés, de valamiért le van tiltva mint amikor egy laptopon a herdveres kapcsolóval le van kapcsolva. A kérdés értelemszerűen az, hogy hogy a bánatba tudnám bekapcsolni?? Korábban Intel NUC DC3217BY-ben ment gond nélkül emlékeim szerint. A rendszer Win 7 64 bit. Köszi
[ Szerkesztve ]
-
mezis
félisten
-
Yeffy
veterán
válasz Aryes #127751 üzenetére
igen, ez hasonlo, mint amit elotted is javasoltak, probalok normalis meretut/formajut keresni.
lol, nem rossz, bar sajnos iden nem tuok otthon karizni , de a konyvet kiprobaltam, jo lenne, csak nincs olyan hosszu konyvem, mint a billzet.Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
batyuska100
senior tag
válasz Marci112233 #127746 üzenetére
És Starchm
Köszi, ezek szerint rosszul kerestem rá.. -
Yeffy
veterán
Udv,
remelem jo helyen jarok, erdeklodnek, ki mit javasol flat laptop-style billzet emelesehez, ha nincs rajta gyarilag kinyithato lab hatul?
valami ontapados gumibak/gumilab szerusegre gondoltam, otletek?Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
Starchm
őstag
válasz batyuska100 #127745 üzenetére
Giga oldalan a segedprogramok reszbol.
-
Marci112233
addikt
válasz batyuska100 #127745 üzenetére
Google barát! És ki dobja a gyártói oldalt ahonnan le tudod szedni.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
batyuska100
senior tag
Hali!
Gigabyte P55-UD3 laphoz honnan tudom letölteni a Dynamic Energy Saver 2-t? -
prolad
addikt
Köszi az ötleteket, megnézm majd. Az első gépen nem is rég lett újrahúzva a rendszer, 1-2 hónapja. A másik már 5 éve megy ott már lehet érdemes lenne. Driverek is frissek. Külsőleg jónak tűnnek az alkatrészek, csatlakozik minden rendesen.
-
Cs1csó
félisten
válasz prolad #127741 üzenetére
Üdv!
Több lehetőség, irány is van:
1. az otthoni gépeden csinál egy pendrive-ra egy "rescue disk"-et pl. Kaspersky, majd arról boot-olva végezz mindkét gépen egy vizsgálatot hátha van valami huncutság
Ha ez lefutott és végzett és ha betölt a rendszer még végezhetnél pár keresővel vizsgálatot:
Emsisoft EK, AdwCleaner, DrWebCureIt2. Telepítsd újra a gépeket: vagy a legfrissebb Windows 10-el vagy valami Linux disztróval.
Gondolom böngészésre van használva tehát ezért simán jó a Linux is.3. áramtalanítsd majd vizsgáld át nem e poros pl. a tápegység, a csatlakozók stabilak e stb.
Ha a hiba nem szoftveres és a gép nem poros a csatlakozók rendben vannak akkor valamelyik hardver lehet a hibás a háttértár amiről a rendszer fut vagy a memória.
A legjobb lenne újratelepíteni, ha most úgy van felosztva hogy mondjuk C a rendszer és D pedig képek stb. akkor elég a C-t és a hozzá tartozó kis partíciókat gyalulni.
KÜlső védelmi program nem szükséges a Defender megfelelő Windows 10 esetén.
A böngészőben használj Ublock Origin-t.
-
Csupingo
veterán
válasz prolad #127741 üzenetére
1. talán jegyzi az eseménynaplóban is, hogy mi történik. Én a "videovezérlő nem válaszolt, majd helyreállt" problémára gondolnék. Azt hiszem, ezt is beírja néha, de nvidia-nál a jobb alsó sarokban, buborékban is meg szokott jelenni. 1-2 másik drivert is kipróbálnék.
Rosszabb esetben memória hiba. Azokat is lehetne tesztelni.
Hibás merevlemez, elmozdult sata kábel.2. talán tápegység, vagy elmozdult sata kábel (nálam ha picit ferdén állt a foglalatban, már csinált ilyet), esetleg betegeskedő merevlemez. Ha win 10-van, kezdésnek ki lehetne kapcsolni a gyors rendszerindítást.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
prolad
addikt
Sziaszok
Van szüleimnél 2 gép, amik elég furcsa dolgokat produkálnak:
Gép 1:
Működik minden, de időnként Chrome alatt vagy új fájlkezelő ablakot nyitva lefagy pár másodpercre. Először a tálca+Start menü nem csinál semmit, aztán lefagy az adott megnyitott ablak, majd az egér és billentyűzet parancsokat sem veszi be. Ekkor pár másodpercig semmi, majd működik minden rendesen.Gép 2:
Indulásnál vannak problémák,első indulásra vagy el sem jut a Windowsig, ventillátorok pörögnek, teljes fekete képernyő, se hang, semmi. Egy reset után indul gond nélkül, órákig hibátlanul működik.Másik lehetőség, hogy eljut a Windowsig, de az asztalt nem tölti be. Normál újraindítás után szintén megjavul. Ha egyzsr elindul, akkor utána már akárhányszor indítom, jó, de ha egy-két napot áll a gép, utána megint csinálja ugyanezt. -
Krystal_s
addikt
Sziasztok, egy másik topikban ajánlottak egy programot, FileActivityWatch, ami mutatja melyik program mennyi adatot ír a lemezre... Kíváncsiságból én is ránéztem.
Amikor bezártam, a Comodo jelzett, hogy a program egy registry értéket (...Tcpip\Parameters) akar módosítani. Ezt mindig kiírja, ahányszor elindítom és bezárom. Honnan lehetne megtudni valóban átírt-e valamit? Több helyen átnézettem a programot és tiszta, nem káros kis portable cucc, de azért zavar miért akar a reg-be változtatni akármit is.[ Szerkesztve ]
-
batyuska100
senior tag
válasz Csupingo #127738 üzenetére
Engem nem igazán szokott zavarni, sőt, a legtöbb esetben észre se veszem, a többi venti a gépházban elnyomja (inkább többet generál) a zajt. Ami esetleg probléma lehet, hogy megáll a venti, de a legtöbb esetben Afterburnerrel figyelem a hőfokokat, ha úgy dönt az egyik venti, hogy behal, akkor azt egyből látom, és akár rátákolhatok valami sokkal jobb hűtőt is.
-
Csupingo
veterán
válasz batyuska100 #127737 üzenetére
Igen, az lesz az. Mondjuk az 1xxx-es nvidia széria óta elég lutri giga kártyát venni. Soknál jelentkezik ventilátor probléma. Zörgés, morgás, kattogás.
U.i: bocsi, jobban nem néztem meg a hirdetéseket, inkább csak az árakra pillantottam rá.Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Doky586
nagyúr
válasz batyuska100 #127732 üzenetére
Közeledik a Karácsony..!
(de nyugi, egy-két hónap múlva újra lemegy) -
Csupingo
veterán
válasz batyuska100 #127734 üzenetére
30-ért látok aprón 1 év garanciával gigát, a többi 35 környékén van.
-
Csupingo
veterán
válasz batyuska100 #127732 üzenetére
Lehet, már annyira elfogyott minden újabb, erősebb kártya, hogy emiatt már a régieknek is megy fel az áruk.
Igaz, hiába kezdődnek 23-tól, de jegelve van mind. 1050ti-ből viszont van elérhető 40 alatt is, persze azok is drágultak.
[ Szerkesztve ]
-
batyuska100
senior tag
Valaki tudná indokolni, hogy miért ment fel ennyire a GTX 960 keresete? Egy hónapja amikor néztem, akkor 19000 Ft volt a legolcsóbb, ami nem volt jegelve, most a legolcsóbb ami nincs jegelve az 39490 Ft.
-
őstag
Hello,
Milyen 3.0 usb hubot ajánlotok? nem kell sok port, Minőség/ár értékben.
-
kenwood
veterán
Ddr4 Gigabyte Brix tapasztalat van valakinek ?
[link]
Azt irjak, h 2 slot, max. 8 gb.
Ez mit jelent?
- csak 4gigas modulokat kezel
- 1x8 at bir, de 2x8at mar nem
- baromsag, es akar a 2x16-ot is megeszi.[ Szerkesztve ]
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
-
forras2
őstag
Szevasztok!
WIN10.em van. Ha megnyitok az alap képnézegetővel 1 képet, akkor folyamatosan nagyít rá a képre. Kéne fényképet nyomtatnom, de így nem tudok, mert a nyomtatás beállításánál, a lenyitható füleknél mindig leugrik a lista aljára, és nem is tudom feljebb görgetni.
Ha lehúzom a billenytűzetet meg az egeret, akkor is ugyan úgy csinálja, tehát nem "beragadó billentyű" okozza...
Más programból meg em tudok képet nyomtatni, mert vagy nincs megfelelő beállítás, vagy csak fekete-fehérben nyomtat, vagy nem tudom a fényképpapír méretét kiválasztani....
Van esetleg tippetek, mi lehet a baj? Elég sürgető lenne most képet nyomtatnom...Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
kisninja
őstag
válasz King Unique #127722 üzenetére
Elveszett a kábel a dokkolómhoz. És gyorsban csak sima kábelek vannak. Én azt tudom, hogy nem ugyan az, viszont a két eszköz vezérlője dönti el min kommunikálnak. A kábel csak passzív eszköz. Csak megerősítést akartam hátha valaki volt már hasonló helyzetben.
Mivel egy jó c -s kábelben ugyan azok a kiosztások mint egy thunderboltosban. Gyanítom csatlakozáskor válik el hogyan is kommunikál. Ha nem lépem túl a 0,5m akkor sima c kábellel is menni fog a kommunikáció. Pár nap és kiderül. Azért köszönöm.powered by: ®MAJORMÜVEK®
-
King Unique
titán
válasz kisninja #127721 üzenetére
Attól, hogy mindkettő Type-C fizikai csatlakozót használ, még nem teljesen ugyanaz a Thunderbolt 3 és az USB 3.1 Gen 2 (bővebben).
Egyébként miért is kérdezed, van a gépeden egyáltalán Thunderbolt 3 port, ha igen, akkor az adott eszközhöz (mi is az?) miért nem Thunderbolt 3 kábelt használsz, amikor általában gyárilag mellékelik?[ Szerkesztve ]
-
kisninja
őstag
válasz King Unique #127720 üzenetére
Hogy mi a két kábel közt a különbség ? Ha jól látom semmi.
(elméletileg ha veszek egy jóminőségű 0,5m type c kábelt akkor az egyben thunderbolt is. Erre kerestem infót de sehol nem lelek.)[ Szerkesztve ]