- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Rendszergazda topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- Az EU Trump ellenére sem változtat a big tech elleni szigoron, nincs visszalépés
- Proxmox VE
- Nem örülnek a britek, hogy mindenki Google keresőt használ
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 11
Új hozzászólás Aktív témák
-
TBT
addikt
Amúgy Hayao Miyazaki tavalyi anime filmje (ami nem mellesleg idén Oscar díjat is kapott) már megjelent Japánban Blu-ray verzióban, ennek rendje és módja szerint már a cicás oldalon is elérhető különféle változatokban. Illetve a hazai N magos oldalon elérhető magyar szinkronnal is.
[ Szerkesztve ]
"I am Sylvanas Windrunner, Queen of the Forsaken. If you will not serve me in this life, then you will do so in the next."
-
TBT
addikt
ufotable (Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba) hivatalos Twittere:
"Thank you for watching our animation films,
Gracias , Merci , Danke , Grazie , 謝謝 , 감사합니다 , شكرا, Teşekkür ederim, Köszönöm , Dziękuję , Obrigado , Takk , Kiitos , Tack , Ačiū , Благодаря , Ευχαριστώ , And to everyone else.""I am Sylvanas Windrunner, Queen of the Forsaken. If you will not serve me in this life, then you will do so in the next."
-
TBT
addikt
2025-ben érkezik a Demon Slayer lezáró része (Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba Infinity Castle)... Mozifilm formátumban és trilógiává vágva. Legalább a következő 3 évben el leszünk látva Demon Slayer mozifilmekkel is. Húzzák ezt is, mint az Attack on Titan sorozatot.
Legalább lesz munkája az Ufotable csapatának. Illetve lehet örülni, mert a Crunchyroll+Sony be fogja hozni ezt is a hazai mozikba.
[ Szerkesztve ]
"I am Sylvanas Windrunner, Queen of the Forsaken. If you will not serve me in this life, then you will do so in the next."
-
TBT
addikt
NieR:Automata Ver1.1a Anime Opening by LiSA
-
TBT
addikt
válasz consono #53789 üzenetére
Persze, csak 2023 nem volt túl érdekes, legalábbis zenei kiadás fronton. Magánélet szempontjából viszont annál inkább, hiszen életet adott első gyermekének.
2022 októberében jelent meg az utóbbi albuma, tavaly év vége fele azzal koncertezett Japánban. Illetve még tavaly az aktuális Spider-Verse filmhez is készített főcímdalt (a film japán verziójához) még júniusban, de azóta nem volt "újdonság" (ha az év végi Stray Kids-es kollaborációt nem nézzük). Idén ázsiai koncertek vannak terítéken (Hong Kong, Tajvan, Dél-Korea) + 2 Nippon Budokan fellépés most áprilisban (az már úgyis a második otthona), illetve van már elmozdulás a dalok szerzése / kiadása felé is újra (és főként megint az animék irányába).
Bár szerintem rövidesen úgyis vissza fog venni a tempóból, ahogy anno Utada Hikaru is tette a kisfia megszületése után.[ Szerkesztve ]
-
TBT
addikt
válasz emiki6 #53787 üzenetére
The Irregular at Magic High School Season 3...
Csak nem ennek az openingjét énekli LiSA (megint)?
(Tudom, hogy vártátok! )"I am Sylvanas Windrunner, Queen of the Forsaken. If you will not serve me in this life, then you will do so in the next."
-
TBT
addikt
Oshi No Ko - 2. szezon - 2024. július
Re:Zero - 3. szezon - 2024. október
Gun Gale Online - 2. szezon - 2024. október
-
TBT
addikt
Sword Art Online Alternative: Gun Gale Online II
Hivatalos poszter érkezett, hamarosan jön az első előzetes is!
-
-
TBT
addikt
A Suzume már felkerült a Crunchyroll streaming kínálatába is.
Magyarországról is nézhető!"I am Sylvanas Windrunner, Queen of the Forsaken. If you will not serve me in this life, then you will do so in the next."
-
TBT
addikt
Magyar szinkronos előzetest is kapott (van külön japán hang-magyar feliratos előzetes is) Hayao Miyazaki (Studio Ghibli) új animéje a "A fiú és a szürke gém".
Országos vetítés indul: 2024. január 4.[ Szerkesztve ]
-
TBT
addikt
válasz LendvaiFeri1 #53051 üzenetére
Jobban húzták, mint a rétestésztát, de végre, vége a szenvedésnek és a vergődésnek (már ami a Final Part Really Final Edition Final) részét érinti.
10 év után (végre) véget ért az "Attack on Titan" anime.[ Szerkesztve ]
-
TBT
addikt
Végre, megjelent!!
-
TBT
addikt
Időközben kikerült már a Suzume webes verziója a netre (iTunesról származó rip, japán hanggal és angol nem égetett! felirattal). Már tökéletesen nézhető minőség, bár az igazi jóság majd a 4K HDR Blu-ray verzió lesz 1,5 hónap múlva.
És igen, a cicás oldalon is fent van már."I am Sylvanas Windrunner, Queen of the Forsaken. If you will not serve me in this life, then you will do so in the next."
-
TBT
addikt
Érkezik a 2018-as Gun Gale Online (Sword Art Online Alternative /spinoff) második évadja!
-
TBT
addikt
válasz callmeakos #52216 üzenetére
Nem véletlenül tart már 200 milliós nézettségnél a zenei videó.
De, hivatalos angol nyelvű dal is van már belőle.[ Szerkesztve ]
-
TBT
addikt
válasz myckey #52153 üzenetére
A hivatalos Twitter csatornán közölték, hogy készüljön mindenki, mert közel 70 perces lesz az utolsó rész. De akkor a Japánok a reklámokat is beleszámolják a műsoridőbe.
-
TBT
addikt
A Crunchyroll szerverei nem bírták a Demon Slayer 3. évadjának - közel 70 perces - fináléját. Lehalt a szolgáltatás.
-
TBT
addikt
válasz callmeakos #52088 üzenetére
Hát lesz belőle. A zenéje már kapható CD-n és Vinyl-en néhány hazai boltban is, van Japán és USA/EU verzió is. A Blu-ray-ből pedig többféle verzió is lesz. Én a 4K Collector's kiadásra fogok rámenni majd, a Kimi no na wa és a Tenki no ko is úgy van meg. Ahogy nézem ez is befér majd a sorba, ami a küllemet illeti (egyedi artwork lesz a borítón).
CDJapan webshopban már előrendelhető. Valami fém kártya jár az előrendelés mellé, amin a 2 cica szerepel.[ Szerkesztve ]
-
TBT
addikt
Suzume 4K Blu-ray, Blu-ray, DVD megjelenés Japánban:
2023. szeptember 20.
(Hivatalos Twitter csatornáról)Elég messze van... Azt hittem, hogy még a nyáron megjelenik. De sebaj, megéri a várakozást, mert gyönyörű kiadvány lesz ez is.
[ Szerkesztve ]
-
TBT
addikt
Japánban május 27-ig vetítik, utána már bejelentheti a kiadó, hogy rá 2-3 hónapra jön a BD /DVD kiadás. Július-Augusztusra már a törökök is végeznek vele.
[ Szerkesztve ]
-
TBT
addikt
válasz consono #52077 üzenetére
Már felkerült, többféle verzióban, sok-sok hangsávval és gyári angol/japán/kínai feliratozással.
Most már csak egy Suzume Blu-ray megjelenési dátumot kérek és megy is a rendelés mindkettőre (a CDJapan shopban).
[ Szerkesztve ]
-
TBT
addikt
Japánban megjelent az új Sword Art Online anime film Blu-ray + DVD formátumban:
Sword Art Online the Movie -Progressive- Scherzo of Deep Night"I am Sylvanas Windrunner, Queen of the Forsaken. If you will not serve me in this life, then you will do so in the next."
-
TBT
addikt
Dehát az az egykori Linkin Park, az eredeti felállással. Egy korábban kiadatlan számot adtak ki most a Meteora 20. évfordulója miatt.
[ Szerkesztve ]
-
TBT
addikt
válasz callmeakos #51960 üzenetére
Igen, audio-vizuál szempontjából az eddig készült legjobb anime.
De a történet és karakterei is nagyszerűek. A mozi után utánanéztem néhány dolognak vele kapcsolatban - vannak egész jó magyarázó videók róla a YT-on, és rengeteg, de tényleg rengeteg téma és apróság (+easter egg) van abban a filmben. Néhányat én is észrevettem, de nem akarok most spoilerekbe belemenni, mert szerintem a többség még nem látta/nincs rá lehetősége, így megvárják majd a cicás (torrent) verziót. Nagyon sok témával foglalkozik a film és nagyon ügyesen. Egyszerűen csoda az elejétől a végéig. Már nagyon várom a BD megjelenést, csak még sajnos bejelentve sincs...
Bár gondolom még megvárják, amíg lefut a mozikban és majd utána jöhet a fizikai eladásokból is a pénz.[ Szerkesztve ]
-
TBT
addikt
válasz callmeakos #51958 üzenetére
Sajnos csak a 9. film a Top 10 mozifilm heti listáján, de így is meglepő számomra, hogy közel 6000 embert bevonzott az első héten.
Szerintem a stáblistát jelenetet azért várták végig, mert tetszett nekik a Radwimps zenéje és a dalszöveg is feliratozva volt, így értették a dalt is.
Najó, nyilván nem emiatt.[ Szerkesztve ]
-
TBT
addikt
Suzume (すずめの戸締まり)
Egy csodálatos, lenyűgöző és érett anime film az életről, a múlandóságról és szeretetről. Dióhéjban egy misztikus roadmovie, de jóval többről van itt szó.
Suzume egy 17 éves átlagos, iskolás lány egy Japán kisvárosban, aki egy nap egy furcsa idegennel találkozik és onnét egy misztikus, és érzelmekben gazdag és kalandos utazás veszi kezdetét nemcsak Suzume, hanem a néző számára is.
Meglepő, hogy a Crunchyroll (az Intercomon keresztül) behozta Magyarországra ezt a filmet, de örülök neki, hogy így történt. Shinkai animéi mindig káprázatosan néztek ki, mindig több volt bennük, mint ami elsőre látszott és ez most sincs másként. Pompásan nézett ki az egész a nagyvásznon. Látvány és hangzás szempontjából az eddig készült legszebb anime film. Nem is tudom, hogy találkoztam-e olyan animével vagy filmmel, ahol a hangeffektek is ennyire csodásan szóltak. Nagyon tetszett a zenei oldal is, főleg az autós részeknél mosolyogtam sokat az eltalált hangulat miatt.
Kellően humoros és aranyos a film (helyzetkomikumok és nem bárgyú altesti "humor"), de megvannak a szívbemarkoló és érzelmes drámai pillanatai is. Gondosan van adagolva és felépítve minden, egyik sem megy egymás, illetve a film rovására.
A 122 perc nagyon gyorsan elrepült, nincs unalmas vagy időhúzó üresjárat a filmben, végig fenntartja a néző érdeklődését és a színvonalat.
Érdekes a történet, illetve ahogyan ezt a történetet a néző elé tárja. Nagyon nem akarok belemenni ebbe, mert félő, hogy akkor rontanám a leendő néző élményét. Ezt jó első kézből megtapasztalni. Össze-vissza megyünk az időben (nagyon tetszett nekem ez a fajta elmesélés), de a film végére összeér minden szál, és egy szép és kerek lezárást kapunk. Ahogy Suzume összerakja a "képet" a film végén, úgy a néző számára sem marad megválaszolatlan kérdés. Az írók nagyon jó munkát végeztek, de ez a dialógusokra is igaz. Nem is tudom, mikor láttam nagy filmben ilyen emberi és életszerű dialógusokat, mint itt.
A kérdések és témák, amikkel a film foglalkozik, és amikkel a karakterek foglalkoznak, mind-mind egy csodás és átgondolt írás szüleménye (hát ezek sem a kocsmában üldögélnek az már biztos). Valahogy 2022-ben/2023-ban így kellene történetet mesélnie egy filmnek, véleményem szerint. Legalábbis, amekkora összegekkel operálnak itt a filmek, valami ilyesmi szint lenne az elvárható, szerintem. És nem pedig az, amit kapunk...
Maguk a karakterek is szimpatikusak, nincs köztük jó vagy rossz. Csak "hétköznapi" emberek a maguk problémáival, illetve a maguk jó és rossz döntéseikkel. Számomra mindig lenyűgöző az, amikor a karakterek fejlődése végigkísérhető. És, ami fejlődésen itt Suzume és Sota (a fő férfi karakter) átmegy, az szintén csak azt támasztja alá, hogy hogyan is kell karaktereket JÓL megírni (a fejlődés alatt Suzume kapcsolatára gondolok az édesanyjával, illetve a nevelőanyjával). A gyermekkor, a gyermeki kíváncsiság, a serdülőkor, egy másik ember elfogadása, a túlvilág, az öröklét, az elmúlás megértése és elfogadása, az önfeláldozás, a szeretethiány, az önzetlen szeretet, odafigyelés a másikra vagy a kiscicán keresztül a KIMONDOTT SZAVAK SÚLYA, hogy hogyan viszonyulunk egymáshoz, a körülöttünk lévő emberekhez és a világhoz.
Talán apró spoiler:Amikor Suzume a cicát a kezében tartja az egy nagyon erős jelenet, de több ilyen is van a filmben. A megértés, hogy nemcsak fizikálisan tudunk nagy fájdalmat okozni, hanem szavakkal is és ezt a film is megmutatja a néző számára a cicán keresztül (ezt a cica is jelzi Suzume-nak illetve látványosan is mutatják, mert megváltozik a külleme). Aki jártas ebben a témában, az érteni fogja, hogy ez miért is egy fontos téma. Minden nap rombolunk, magunkat és másokat is, ahelyett, hogy építenénk. Kihűlt szívek, egymástól elfordult emberek, elhagyatott "romok" és települések. Ahogy a film is mutatja a néző számára.
Rendkívül tetszettek azok a témák, amikkel ez a film nem rest foglalkozni. Nagyon érett és átgondolt mű ez. Szépen építkezik az elejétől a végéig. És a misztikum, a filmben használt a Japán hitvilágból építkező jelképek, a macskák jelentése és szerepe a Japán kultúrában... egyszerűen minden szempontból felülmúlta a várakozásaimat ez a film. Annyira minden a helyén van, hogy egyszerűen sírni tudnék az örömtől. Hogy ilyen alkotások még vannak!
A film minden porcikáján érződik, hogy ezt emberek készítették. A művészi részek, az animációk, a hangok, a zenék, a karakterek! Dolgoztak rajta, nem is keveset! Nem egy egy összehányt, improvizált, giccses, hállivúdi silány munka.
Két aranyos apróságot sikerült észre vennem. Az egyik a metrózós jelenet, az a Kimi no Na wa filmből ismerős lehet (amikor Mitsuha utazik rajta, pepitában ugyanaz a "jelenet"), a másik pedig amikor hőseink Tokióba érkeznek (talán nem nagy spoiler, mert a trailerek is lelőtték, illetve minden Japán alkotásban szerepel Tokió), ott látható egy pillanatra egy magasabb épület, aminek a tetején van egy piros Torii kapu és kis sugárban oda süt a nap. Csak Hina és Hodaka hiányzott onnét... A Tenki no ko film rajongói bizonyára örülni fognak ennek az utalásnak. Valószínűleg több ilyen is van a filmben, emiatt többször meg kell majd néznem, ha megjelenik a lemezes változat. Spoiler nélkül, volt egy jelenet a végén, ami a legendás Miyazaki (Studio Ghibli) Chihiro Szellemországban egy jelenetére emlékeztetett. Ennél a jelenetnél nagyon elmosolyodtam. A film alatt többször is, de itt főleg. Aki megnézi a filmet (és emlékszik a 2001-es klasszikusra), érteni fogja, hogy mire gondolok.
Azt nem mondanám, hogy több ilyen film kéne a moziba, mint ez, mert akkor az ilyen igényes alkotások eltűnnének a mezőnyben. De így, hogy a nyugati filmipar javarészt gondoskodik az igénytelen és bárminemű színvonalat nélkülöző, semmitmondó és időrabló filmek szállításáról, van esélye az ilyen alkotásoknak felemelkedni és legendává válni. És azt sem mondanám, hogy ez Shinkai legjobb filmje, mert ez nem valami verseny. Ez a film semmiben sem jobb vagy rosszabb, mint a rendező korábbi munkái, inkább csak más szempontból jó. De igazán jó! Shinaki hozza ugyanazt a pazar és magas minőséget képviselő szintet, amit korábban is. És ez így 2023-ban szerintem nagyobb szó (ennyi mindennel a hátunk mögött az elmúlt év történései után a nagyvilágban), mint 2019-ben...
És mivel a film előtt volt 4!!! előzetes, amiből 3 ilyen szuperhősös valami volt (Pókember át a pókverzumon keresztül kasul, Flash, Kék bogár vagy mi az isten a DC-től, és a Kis hableány), nem kell aggódnom amiatt, hogy a közeljövőben moziba kelljen mennem. A második ilyen szuperhősös trailernél már fogtam a fejem, hogy mikor lesz végre vége ennek a rémálomnak, de szerencsére ez a film kárpótolt midnenért. És abban is biztos vagyok, hogy ennél jobban megírt, elmesélt és elkészített (anime) mozifilm az idén már nem lesz a magyar mozikban. Hiába jön a Pixar, a látványon kívül, így történetet mesélni (gyerekek és felnőttek számára) még ők sem tudnak. Nem is tudtak és már nem is fognak, mert az a csillag sajnos már leáldozott.
A filmet eredeti nyelven, japán hanggal és magyar felirattal vetítik. A magyar felirat rendben van, nem tükörfordítás, hanem tényleges magyarítás, mert több kifejezést is a magyar kultúra és nyelv szintjére hoztak (itt azokra a Japán kifejezésekre gondolok, amiknek amúgy nincs egyértelmű és egységes jelentésük Japánon kívül). A Japán hangsáv pedig szintén nagyszerű, mindegyik színész nagyszerű munkát végzett. Lenyűgözően adnak át minden érzelmet és gondolatot. Ezt így kell látni és átélni, mert mindennemű szinkron (legyen az magyar vagy angol), csak elvenne ebből a csodás élményből (még ha a magyar szinkron többnyire jó is szokott lenni). Akit érdekel a Japán kultúra, nyelv és nem hátrál meg az animéktől sem/vagy csak egy igazán lenyűgöző filmélményre vágyik, annak merem ajánlani ezt az alkotást! Nem fog csalódni, mert ehhez fogható film, nem sok készült és, mint írtam, az idén ilyen már biztosan nem lesz a mozikban!
Apró negatívum számomra nem is a filmmel kapcsolatban volt, hanem inkább a mozi"élménnyel". Kevesen voltunk rajta (20 ember talán) és többnyire pár tini, akik szerintem annyi mindent nem értettek meg a filmből, mint mondjuk egy picit idősebb generáció. Ez nem lenézés, mert abban a korban én sem értékelnék és értenék meg annyi mindent, mint most. Kellenek azok az évek, lehetőleg emberekkel együttműködve.
Mert ez egy kortalan alkotás (úgyanúgy szól a felnőtteknek, ahogy a tizenéveseknek is), a története, a karakterei, a témái és a látványa miatt pedig mindig és mindenkor megnézhető lesz, nem fog elévülni soha, mint mondjuk a CGI förmedvények. Ahogy hallgattam utána a beszélgetésüket, csak annyi jött le nekik hirtelen, hogy nagyon látványos és szórakoztató volt... Pedig ez a film jóval több, mint látványos és szórakoztató! :) De legalább javították a nézői statisztikát.
És nem feminista film, ami manapság a trendi. Nincs benne gonosz (fehér) férfi, a karakterek között tökéletes az egyensúly minden szempontból, egyik sem nyomja el / uralja le a másikat. Egymás "párai" és kiegészítői/támogatói, ahogy a valódi életben is működnie kellene az emberi kapcsolatoknak.
És ez megint egy Japán film. Annyira jó lenne egyszer egy Európai vagy Amerikai filmbe is ennyire elmerülni és ennyit írni róla, de egyre inkább azt látom, hogy errefelé az ilyesfajta és átgondolt írás és történetmesélés már meghalt.De akit a számok érdekelnek, annak itt van ez bizonyíték gyanánt:
Örülök neki, hogy ez egy sikeres film már most és még lesz is a jövőben, mert toronymagasan megérdemelt a siker és a díjazás, amit eddig kapott!
Ha lehetőségetek van rá, mindenképp nézzétek meg, lehetőleg moziban. Kell a pozitív visszajelzés a Crunchyroll számára is! ;) Nem fogjátok megbánni, ebben biztos vagyok![ Szerkesztve ]
-
TBT
addikt
válasz Sordoran #51901 üzenetére
Én holnap este megyek, nagyon várom már, mert Shinkai korábbi filmjeit is imádtam, illetve a polcon is vannak a Japánból rendelt kiadások.
Ahogy néztem az "előjegyzést" nem leszünk sokan a teremben. Mondjuk párhuzamosan megy vele a Super Mario film szinkronizálva (ahol tele lesz a terem), szóval nem csodálom, hogy "nincs igény" olyan színvonalas alkotásokra (animékre), főleg nem felirattal, mint a Suzume. De az sem baj, ha kevesen leszünk, mert akkor nagy eséllyel tényleg olyan ül be rá, akit érdekel az ilyesmi és nem csak "elrángatja" valaki. Csak az a 2-3 ember, aki eddig lefoglalta a helyét... elég kevésnek érzem. Kár, hogy idehaza ez az anime műfaj sem akar menni.
[ Szerkesztve ]
-
TBT
addikt
Suzume - Magyar feliratos előzetes
Hivatalos, magyar forgalmazó (Intercom) általi felirattal.
Már nagyon várom, hogy moziban nézhessem.
Innét megy valaki a moziba megnézni Sinkai mester újabb csodáját?Továbbá ma kezdett a Kimetsu no Yaiba (Demon Slayer) 3. évadja is. A Twitter felrobbant tőle, már ami a trending szekciót érinti, szóval az esti órákban én is ránézek.
[ Szerkesztve ]
-
TBT
addikt
A terjesztési jogok Japánon kívül a Crunchyroll-nál vannak, így esélyes, hogy az ő streaming platformukon fog majd megjelenni és nem a Netflix-en. De a Netflixre eddig sem került fel cucc Shinkai mestertől. Örülnék neki én is, de ez sajnos nem rajtunk múlik.
-
TBT
addikt
Nem tudom, hogy mikor kerül fel streamingre, de a lemezes verzióra nyár közepéig várni kell (júliust/augusztust pletykálják 4K UHD + Blu-ray megjelenésnek).
[ Szerkesztve ]
-
TBT
addikt
CinemaCityben (illetve néhány Budapesti moziban) lesz látható japán hang + magyar felirat társaságában.
A CinemaCity-ben a jegyelővétel már elindult. Sajnos a film csak 1 hétig lesz látható, ezen idő alatt minden nap 2 vetítés lesz.
Mi jövő hét pénteken megyünk megnézni. Már nagyon várom! :)[ Szerkesztve ]
-
TBT
addikt
Jófej ez a Crunchyroll, hogy gondolt ránk a Suzume animéval kapcsolatban (egy napon kapjuk a németekkel, akiknél jóval több anime rajongó van, mint nálunk)!
Mozipremier dátumok:
April 12 in France, Malta and Switzerland
April 13 in Argentina, Australia, Bolivia, Brazil, Central America, Chile, Denmark, Ecuador, Germany, Greece, Hungary, Israel, Mexico, The Netherlands, New Zealand, Peru, Slovak Republic, Uruguay and Venezuela
April 14 in Austria, Belgium, Canada, Estonia, Gibraltar, Ireland, Kenya, Latvia, Lithuania, Luxembourg, Norway, Southern Africa, Spain, Sweden, United Kingdom and the United States
April 20 in Colombia and Portugal
April 21 in Bulgaria, Finland, Poland and Romania
April 27 in Italy, Kuwait, Qatar, Saudi Arabia and UAE
April 30 in Iceland"I am Sylvanas Windrunner, Queen of the Forsaken. If you will not serve me in this life, then you will do so in the next."
-
TBT
addikt
Jön a Suzume (Shinkai Makoto) a magyar mozikba is! Április 15-től tűzik képernyőre a Cinema City mozikban! Ezaz!!!
[ Szerkesztve ]
-
TBT
addikt
"Attack on Titan: Final Season Part 3 (Part 2) will air in fall 2023 (Somewhere between October-December)."
lol
-
TBT
addikt
Áprilisban indul az új évad!
-
TBT
addikt
A legutóbbi Sword Art Online anime mozi (ez már a harmadik!) május 24-én fog megjelenni Japánban Blu-ray + DVD formátumban.
-
TBT
addikt
Az opening tracket Aimer szolgáltatja. Eddig sem volt gyenge ez a nőci, de amióta a SACRA Music leszerződött vele, jobbnál-jobb alkotásokba válogatják be.
A játék után kifejezetten várom ezt az animét!
[ Szerkesztve ]
-
TBT
addikt
Japánban a mai naptól vetítik Makoto Shinkai új filmjét, a Suzume no Tojimari-t (すずめの戸締まり), be is futott az utolsó előzetes hozzá, néhány RADWIMPS dal kíséretében:
Kár, hogy a BD megjelenésre még rengeteget kell várni.
Az anime főcímdala is elérhető már!LiSA közben kiadta a Japán csapat (2022-es labdarúgó-világbajnokság) tiszteletére készített dalát!
Jövő héten jelenik meg a hatodik stúdióalbuma LANDER címmel, ami erősen hajaz az első (2013-ban kiadott) stúdióalbumára, a LANDSPACE-re.Hivatalos album verzió
THE FIRST TAKE verzió (stúdiómunkától mentes verzió)
Csakhogy érzékeltessem a hölgy tehetségét."I am Sylvanas Windrunner, Queen of the Forsaken. If you will not serve me in this life, then you will do so in the next."
-
TBT
addikt
válasz Michell #51052 üzenetére
A Belle elérhető HBO Max-on is idehaza.
(Itt a magyar fordítás azért fényévekkel jobb, mint a hazai videómegosztókon.)A tavalyi SAO film nem volt rossz, bár több Asuna-t én is el tudtam volna képzelni. Meglepett, hogy a SAO legsemmilyenebb részéből (kevés karakter, kevés történeti szál, kevés cselekmény) ilyen tartalmas és látványos mozit tudtak készíteni. Nemsemmi mennyit fejlődött az animáció a 10 évvel ezelőtti sorozathoz képest. Nyilván ez a SAO legjobb része, nem a későbbi évadok, bár itt az eredeti sorozatban még nem sok minden történt - itt korrektül megoldották. Csupán 2 dolog zavart baromira:
Amikor Asuna bajban van Kirito azonnal a megsegítésére megy (még ismeretlenül is), már a "játék" elején. Erre utalás az anime sorozatban abszolút nem volt. Illetve a vége... amikor Asuna és Kirito kijönnek az első boss terméből. Emlékeim szerint a boss után Asuna és Kirito szétváltak és csak később találkoztak újra, de itt közösen folytatják tovább az útjukat. Nem értem miért kellett a régi jeleneteket teljesen megváltoztatni, bár nem ismerem a Progressive-t. Most került moziba a folytatás Japánban, gondolom hasonlóan viszi tovább a már elkezdett történetet.[ Szerkesztve ]
-
TBT
addikt
válasz Sordoran #51002 üzenetére
És a móka nem ér véget, mivel az elmúlt napokban (Japánban) lemezes formában is megjelent koncertanyag is felkerült Netflixre:
LiSA – LiVE is Smile Always: Eve&Birth - A Birth a Nippon Budokanban
Több, mint 2 órás zenei koncert, szintén van magyar felirat.[ Szerkesztve ]
-
TBT
addikt
Némileg kapcsolódik az animékhez:
LiSA - Egy újabb nagyszerű nap (Netflix dokumentumfilm)
Márciusban került bejelentésre, idáig kellett várni rá, de végre megjelent!
Magyar felirat is van."I am Sylvanas Windrunner, Queen of the Forsaken. If you will not serve me in this life, then you will do so in the next."
-
TBT
addikt
Befutott az új és valószínűleg az utolsó előzetes Makoto Shinkai új filmjéhez, a Suzume no Tojimari-hoz (すずめの戸締まり).
Trailer
És igen, a zenei témák egy részét ezúttal is a RADWIMPS szállítja."I am Sylvanas Windrunner, Queen of the Forsaken. If you will not serve me in this life, then you will do so in the next."
-
TBT
addikt
Ma zajlott le az Aniplex Online Fest 2022, ahol néhány új információval is szolgáltak néhány animével kapcsolatban.
Nagy örömömre új anime feldolgozást kap a Rurouni Kenshin, eléggé látványos trailer is van hozzá. 2023-ban érkezik.Továbbá 2023-ban a NieR: Automata is megkapja a saját anime adaptációját.
És Shinkai novemberben megjelenő új anime filmje is kapott egy új plakátot:
Volt még több is, de ezeknek személy szerint örülök.
[ Szerkesztve ]
-
TBT
addikt
“Japán lányok nagyvilági szemmel nézve egyáltalán nem szépek”
Ízlés kérdése, de szerintem ez elmondható minden nemzet gyermekéről (kivétel Dél-Korea ). Japánban is akadnak orkok, de rengeteg gyönyörű lány is.
[ Szerkesztve ]
-
TBT
addikt
[ Szerkesztve ]
-
TBT
addikt
Véget ért a Komi második etapja a hazai Netflixen is. Talán az egyetlen olyan anime sorozat volt számomra az utóbbi időben, ami részről-részre fenn tudta tartani a folyamatos érdeklődésem és meg tudott lepni az aranyos újításaival és baromi jól megírt és előadott karaktereivel. Az év(ad)záró pedig gyönyörű, kerek egész lezárást kapott. Nagyon tetszett. Remélem a Netflix berendeli/pénzeli majd a folytatást is. Már nagyon várom, de szerintem az még jó néhány év.
[ Szerkesztve ]
-
TBT
addikt
Sword Art Online Progressive: Aria of a Starless Night megjelent Japánban lemezes formában, illetve bizonyos oldalakon már fellelhető a Copy/Remux/BDRip belőle.
(gyári angol felirat van a japán hangsáv mellé)[ Szerkesztve ]
-
TBT
addikt
Véget ért a SPY x FAMILY első etapja, a második felvonás októberben indul!
Ízelítő videóért erre tessék"I am Sylvanas Windrunner, Queen of the Forsaken. If you will not serve me in this life, then you will do so in the next."
-
TBT
addikt
Szeptember 10-én új SAO mozifilm:
-
TBT
addikt
válasz Aljasvip #50225 üzenetére
Sajnos csak 1-2 részt láttam belőle, jelenleg csak a Komi 2. évadával és a Spy x Family-vel vagyok naprakész.
Az alapján a néhány rész alapján nagyon tetszett, biztosan végig fogom nézni az évadot."I am Sylvanas Windrunner, Queen of the Forsaken. If you will not serve me in this life, then you will do so in the next."
-
TBT
addikt
-
TBT
addikt
Moar kawaii:
-
TBT
addikt
Ha fontos a Kawaii faktor és emellett még érdekel a Japán kultúra és nyelv, akkor a legjobb a témában az "Old Enough! (はじめてのおつかい - Hajimete no Otsukai)" néven futó TV sorozat (nem anime). Ennél jobbat nem fogtok találni!
Netflixre nemrég került fel az első évadja (magyar felirat is van).[ Szerkesztve ]
-
TBT
addikt
Sok mindent nem mutat meg, de legalább van:
Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba Swordsmith Village Arc TrailerPlusz a Twitter szerint még 2022-ben elindul ez a szezon (gondolom november/december tájékán).
-
TBT
addikt
Trailer helyett csak Teasert kaptunk, de az a látvány és a hangulat, te jó ég!!!!!!!
すずめの戸締まり (Suzume no Tojimari) - Suzume Locking Up the Doors Teaser"I am Sylvanas Windrunner, Queen of the Forsaken. If you will not serve me in this life, then you will do so in the next."
-
TBT
addikt
Én úgy tudom, hogy novemberben egy SAO mozifilm érkezik. Ezt hivatalosan be is jelentették. A sorozat folytatásáról még nincs infó a hivatalos csatornákon. Érdekes lenne moziba küldeni egy SAO mozifilmet (az első évad cselekményeivel) úgy, hogy mellette megy az anime ötödik évadja.
[ Szerkesztve ]
-
TBT
addikt
Makoto Shinkai új filmje november 11-én kerül a Japán mozikba!
Első trailer napokon belül!Én a Bubble animét várom Netflixen (április 28), mert az alkotók nem mások, mint:
Studio WIT, Hiroyuki Sawano, Tetsuo Araki, Gen Urobuchi
Official Trailer: [link]
És a SPY x FAMILY-T (ez ma indult Japánban):
Plusz ugye 6-án már elindult Komi második évadja is, de Netflixre csak a hónap végén érkezik.[ Szerkesztve ]
-
TBT
addikt
A finálé fináléjának a fináléja 2023-ban!
"Attack on Titan Final Season" Final Part announced for 2023!!!"I am Sylvanas Windrunner, Queen of the Forsaken. If you will not serve me in this life, then you will do so in the next."
-
TBT
addikt
Kötelező SAO hírek!
Sword Art Online the Movie -Progressive- Aria of a Starless Night Blu-ray/DVD set has been unveiled on Japanese stores.
The set will be released on July 8, 2022.A folyatás:
Sword Art Online the Movie -Progressive- Scherzo of Deep Night
The film is scheduled for Fall 2022 in Japan.[ Szerkesztve ]
-
TBT
addikt
Tudtok olyan streaming/előfizetős szolgáltatásról, ahol Japán filmeket, sorozatokat és animéket lehet nézni mindenféle trükközés nélkül?
Japán hang/angol felirat társaságában.
(Magyarán olyat, ami legálisan is elérhető Magyarországról.)Köszönöm!
-
TBT
addikt
Igen, nekem is nagyon tetszett, de tényleg rövid volt. Az viszont érezhető volt az egész "évad" alatt, hogy az ufotable szintet lépett, nem is kicsit.
És legalább bejelentették a harmadik felvonást, már csak az a kérdés, hogy az mikor jön.
-
TBT
addikt
Bár animés topik, de talán maradhat...
Elindult a 2022-es Online Japán Filmfesztivál!
20 alkotás tekinthető meg 2 héten keresztül, teljesen ingyen (de regisztrációhoz kötve), magyar felirattal a Japán Alapítvány jóvoltából!
Időtartam:
2022.02.14. 09:00 - 2022.02.27. 23:45További információk az eseményről
Jó szórakozást!
[ Szerkesztve ]
-
TBT
addikt
It was the best!
-
TBT
addikt
A Japán alapítvány és a Távmozi közös projektjének keretében a Mary és a varázsvirág című anime film teljesen ingyenesen - de regisztrációhoz kötve - megtekinthető lesz!
Előadás napja: 2022. január 14., péntek, 18:30–20:00
Film időtartama: 90 perc
A filmet japánul, magyar felirattal vetítik.
További információk az eseményről:
https://www.facebook.com/events/297374365775707[ Szerkesztve ]
-
TBT
addikt
A Studio Ghibli is szeret nosztalgiázni
-
TBT
addikt
válasz Silεncε #49626 üzenetére
Netflix jópofa cucc, csak nálunk kevés az anime/japán film tartalom (bár ugye nem is ez a fő profiljuk). Ha átruccanok a szomszédos Ausztriába (nem VPN-el), már 5 db Shinkai filmet is elérek ott (még a Tenki no Ko is elérhető németül lol: Das Mädchen, das die Sonne berührte), míg magyarban sajnos nem. Pedig idehaza is lenne rájuk igény (meg amúgy rengeteg Japán cuccra), ebben biztos vagyok. Szerintem magyar felirattal is bőven beérnénk, az eredeti Japán szinkront úgysem múlja felül semmi, bár volt régebben próbálozás magyar fronton néhány Miyazaki animével is (ott azért közel volt olyan jó a magyar szinkron és fordítás, mint az eredeti).
És nem akarok VPN-t használni, meg mindenféle megmásító cuccot. A hazai vonalat szeretném támogatni, hogy lássák, hogy erre van igény idehaza is.[ Szerkesztve ]
-
TBT
addikt
Boldog Karácsonyt!
Lehet találgatni, melyik anime-ből származik ez a kép. [ Szerkesztve ]
-
TBT
addikt
válasz Silεncε #49622 üzenetére
Én nagyon szeretem. Aranyos humora van és a főkarakter imádnivaló, de a mellékkarakterek is jók. Amikor elkezdtem nézni, csak akkor jöttem rá, hogy mennyire hiányzik manapság ez a szituációs humor úgy kb. mindenből. Baromi üdítő kis sorozat, de nem igazán van benne olyan, amit eddig ne láttunk volna másutt, de mégsem gondolom azt, hogy kár volt érte. Sőt! Én személy szerint több ilyen humoros (nem szánalmas és altesti humor), hétköznapias és szórakoztató produktumot szeretnék, de nem csak Japánból. Bár ugye a Kimetsu no Yaiba-nak is van jópár olyan jelenete, amin már-már sírva tudok röhögni, annyira eltalálták.
[ Szerkesztve ]
-
TBT
addikt
Tavasszal érkezik a második évad!
-
TBT
addikt
"The title of #MakotoShinkai new movie is, #SuzumeNoTojimari
He says the story will be a road movie getting around all over Japan. And this adventure is about shutting the door and rethink what is important. Will be a story that will make people want to visit the movie theater.""I am Sylvanas Windrunner, Queen of the Forsaken. If you will not serve me in this life, then you will do so in the next."
-
TBT
addikt
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nintendo Switch
- Google Pixel topik
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Építő/felújító topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Ingyen kellene, de tegnapra
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- OHH! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/256 FHD IPS HUN
- Lenovo Thinkpad T470, 14" FHD IPS, i5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, W10, 27% áfás számla, 1
- Lenovo Thinkpad T470, 14"HD, i5-6200U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, W10, 27% áfás számla, 1 év gara
- Lenovo Thinkpad T460, 14"HD/FHD, i5-6200U CPU, 8GB RAM, 256GB SSD, W10, 27% áfás számla, 1 év garanc
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla