-
IT café
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
buherka
addikt
Sziasztok.
Rendeltem egy ilyen VGA-t az EliteBook 8540W notimba. Meg is érkezett a cucc egy hónapra rá. A hirdetésben azt írja hogy új a termék. Kicsomagoltam és jobban megnézve tuti nem új, de egye fene csak belepróbáltam a notimba...
Sajna nem is illik bele normálisan, csak kis trükközéssel tudtam bele tenni. De bekapcsolás után csak felpörög a venti meg felvillannak a ledek és kikapcsol a gép magától.
Ugyan ezt csinálja nekem is a gép ami a vidin van...és kakukk.
Tehát magyarán mondva beszoptam.Most mit tudok csinálni skacok? Buktam a lóvét?
Ü. Buher
-
válasz
tobias40 #9889 üzenetére
Ha az Aliexpressen keresztül küldi a refundot, az automatikusan zárul és neki sem kell az Aliexpress felé fizetni a jutalékot. De arra akar rábeszélni, hogy a te hibád legyen a a vásárlás meghiusúlása.
Ezt küldd el az Aliexpressnek van ilyen bejelentés, ezek után te biztos visszakapod a pénzed.A befolyásolás jelentése:
My Aliexpress
Manage Reports
Choose type of report->Trade Rules
Az első sorban az ok: Influencing Off-line Trading jelölése és a többi egyértelmű -
válasz
tobias40 #9886 üzenetére
Én visszaírnám neki, hogy igazolja ő, hogy ténylegesen feladta és kézbesítve lett számodra.
Ez a Törökországon keresztüli szállítás nekem sántít egy kicsit, nem az a megszokott útvonal, de ezek a repülőgép azonosítók nyilvánosak, bárki beírhatja és pont az a yganús, hogy be van írva. Nem szokták, csak a kamu feladások esetén láttam eddig ilyent. -
tobias40
veterán
válasz
maj-viktor #9887 üzenetére
Nyitottam vitát és erre írta privátban ezeket!
Gondolom ennyi elég és automatikusan visszakapom a pénzem... -
Sungoo
addikt
Úgy néz ki, én is kamu TN-t kaptam. Február 26.-án rendeltem, de semmilyen rendszerben nem látom. 02716873552
-
válasz
tobias40 #9881 üzenetére
Ez egy kamu nyomkövetési szám szerintem, amit írtak gépet tk073 az Isztambulban szállt le onnan jött ugyan a másik gép 1037 Budapestre, de hogy a csomag hol tűnt el azt senki sem tudja.
Mivel nem kézbesítették számodra, ez úgy tekintendő, hogy nem érkezett meg. Nincs jelentősége a reptéri bejegyzéseknek.
Nem neked kell igazolni, hogy nem kaptad meg.
Ez lenne az igazi bejegyzés:05.03.2016 19:44 Import (Megérkezett a célországba) 匈YáLìBùDá佩Sī HUBUDA
egy másik bővebben29.02.2016 13:02 Célországba elküldve (Export) Guangzhou International Place Of Exchange 51003100
29.02.2016 16:26 Célországba elküldve (Export) Guangzhou Hungary
01.03.2016 07:09 Megérkezett a postázóba Guangzhou Terminal 51000061
01.03.2016 13:30 Elhagyta a repteret Guangzhou Terminal 51000061
12.03.2016 11:20 Import (Megérkezett a célországba) 匈YáLìBùDá佩Sī HUBUDAA tied:
-
válasz
cidalain #9878 üzenetére
Egységes Uniós szabályozás. Ha vételár átszámítva forintra 6000 Ft alatti, akkor ÁFA mentes. Nem tudsz mit kezdeni vele azért írtam, hogy ne az éves árfolyammal kalkulálj az ÁFA mentes határnál és az hogy most az 1 € = 310,55 Ft nem jelent semmit, akkor is a 313,21 HUF/EUR-val számolják a beérkező árúra az árfolyamot december 31-ig 6001 Ft-tól, 22.1 €-tól
-
cidalain
veterán
Na jo, en az ilyen szoveget utalom ertelmezni. (A francert keverik bele a torvenyhozaskori arfolyamonnszamolt forint erteket, ha tudjak hogy az rohadtul felrevezeto lesz, amint valtozik az arfolyam...)
22 euro most 6832 ft (310,55), ami meg ugye 24,4 usd (279,5).
Hameg a 6000 forint az ervenyes hatar, akkor a torvenybe minek kevertek bele a 22 eurot. Istenem mintha ezeket azert fizetbenk hogy az egyszeru tomondatokat 6 mellekmondatos katyvaszokka alakitsak.
Szoval akkor 22 euro vagy 6000 ft az iranyado?
-
válasz
cidalain #9876 üzenetére
Mert az a 22 € fixen 6000 Ft.
*” - Az ÁFA törvény 94. § (1) bekezdés c) pontja értelmében e jogcím alkalmazása esetén a termékimport 22 EUR összegig mentes az adó alól. Az említett összeg az ÁFA törvény 256. § (1) bekezdése szerint, a Magyar Köztársaság Európai Unióhoz történő csatlakozásáról szóló nemzetközi szerződést kihirdető törvény hatálybalépésének napján érvényes, az MNB által közzétett hivatalos forint/euró devizaárfolyamot (252,19 HUF/EUR) figyelembe véve 6.000.- HUF értékhatárt jelent.22 felett pedig 2016-ban 313,21 HUF/EUR
-
válasz
gibsongityo #9873 üzenetére
$255.84 az ára ez bőven több mint a Áfa mentes határ (ami kb 21.60 $)
Az ár kb: 71276.93 Forint, a 27% Áfa, a vám a Taric szerint 3.7%, a vámeljárás 2000 Ft.
Így összesen a hozzávetőleges ár: 95871 Ft -
gibsongityo
csendes tag
Sziasztok
Aliexpresszen találtam Gibson replika gitárt kb 200dolcsiért
Rendelt már valaki gitárt?
Van vám, áfa ilyen értéknél?
Papír szerint 150euro felett vannak extra költségek,de a valóság érdekelne
pl:http://www.aliexpress.com/item/HOT-New-style-LP-Custom-mahogany-black-color-H-H-Electric-Guitar-Golden-Hardware/1989483869.html?spm=2114.10010108.1000015.9.9fsiCg&s=p
Előre is köszi -
vityax82
tag
Sziasztok!
Rendeltem 1 3d-s szemüveget (VRbox) ami a mai napig nem érkezett meg viszont a nyomkövetési szám alapján látszik hogy már kézbesítésre került!
Voltam a postán de ők nem látják a rendszerben!
Az eladó meg csak akkor hajlandó a visszatérítésre ha a postától kérek valami bizonyítékot hogy a posta hibázott!
Milyen papírt kell kérnem a postától?
Van valakinek ilyenje?
Hogy néz ki?
A neten nem találom. -
tobias40
veterán
Nekem is van egy vitám,ezt írta az eladó:
"Dear
We ready to refund your moeny to you ,but the reaason that you choose hurts us deeply ,because the aliexpress will punish us ,hope you can do as the below ,then we will refund to you money ,
1,hope you can close this dispute
2,open a new dispute with the choose reasons that the aliexpress list for you ,in the list of the personal reasons, pls choose you don't like the goods
3,pls write the money about $,and give us a message you have done,
4 , we will agree with you ,then you can get your money
5,but this will hurt us deeply ,hope you can give us a 5 stars about the DSR
thank you for your understanding ,any question,pls contact us,thank you very much!"Most valóban nekem kell még alkalmazkodnom hozzá?
-
válasz
maj-viktor #9861 üzenetére
-
Linda1
aktív tag
Hali.
Na,megoldódott a Vificalos ügy,lezárták a vitát, a pénzt már vissza is utalták, de most látom, hogy várják az értékelésem, minek ez ha úgyis refundolták? Ezek után úgyis lepontoznám őket. Ilyenkor is kötelező? -
maj-viktor
őstag
Az UF kezdetű az!
A nemzetközi regisztrált R-el kezdődik... a másik kettő OK!
Viszont ahogy írták SE svéd és NL holland posta esetén simán csak akkor kezd el élni a szám, ha az adott országba ért, ahogy írták... trackitonline.ru-n érdemes berakni és küld email értesítőt, ha mozog a csomagod!
De ahogy írtam SE és NL (EU-s posták esetén türelem)... normális, hogy nem látszik... utána viszont felgyorsul és pár napon belül megkapod (max 1-2hét azután már, ha EU-ba van már)
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
AliExpress #9858 üzenetére
Gondolom igazgyöngyöt akartál venni, 5db-ot 10$-ért. El kell keserítselek, egy fél szemet se kapsz annyiért. Az nem csak úgy nő....szerintem gondold ujra a dolgokat. A nagykereskedői ár pedig lehet hogy 20$/gyöngysor, de ez a legalja, a legértéktelenebb és nem kiskereskedői ár.
Ráadásul kinabol eredetit random eladótól.
Dispute, de ahhoz be kell bizonyitanod hogy nem eredeti gyöngy es nem ezüst az ezüst.
Várom a többi rendelésed én is.
-
válasz
AliExpress #9858 üzenetére
Milyen fémjelt kerestél?
Illetve mire alapozod, hogy becsapott?
Náluk a 925-ös is tiszta ezüst.
De ahhoz hogy tudjak tanácsot adni, célszerű lenne látni a hirdetést.
De egyébként emlékeim szerint úgy nincs negatív lehetőség mint az eBay-. 1 vagy 2 csillag lenne a negatív, de mindenre azt adni logikátlan, mert más-más szempontot kell értékelni. -
AliExpress
csendes tag
Sziasztok!
Új Alis vagyok, 7-8 dolgot rendeltem már.
Most jött meg az első cucc, már is kifogtam egy sunnyogi csaló eladót:
5 db ezüst gyöngy fülbevalót vettem tőle,... vásárlás előtt rákérdeztem, hogy valódi-e, mert az eBay-ról tudom, hogy szívesen stemplizik bele az ezüst jelet, és hiába olcsó a gyöngy, nyilván a hamisított még olcsóbb ha átvágja a vásárlót. A leírásban valódi ezüstnek és valódi gyöngynek írta a fülbevalót.Kérdésem az lenne:
- elrontottam-e a dolgot mert azonnal írtam eladónak, hogy becsapott, (de nem válaszolt még),
először kellett volna értékelnem negatívra, és utána kellett volna megírnom, hogy hamis az ékszer?- vagy mindjárt vitát kellett volna nyitnom és akkor automatikusan visszakapom a pénzem?.
Nem volt nagy összeg, általában a gyöngy olcsó, ott tenyésztik édes vízben is és tengerben is,
de ez a direkt átcseszés nagyon bosszant.Ha nem válaszol, nyissak vitát?
Köszi -
-
quicky98
csendes tag
Sziasztok! 3-án rendeltem alirol több dolgot is,és kaptam 5 tn-t amiből elvileg 3 valós ,és 2 tudom hogy kamu!
Ennyi idő után úgy gondolom,hogy a TN-nek élnie kéne.
Ezek is kamu TN-ek?RE839211696SE
UF480513373SE
RS460482646NLHa valaki többet tud mint én, ne tartsa magában!
Előre is köszönöm! -
válasz
szabokos #9851 üzenetére
Én nem vásárolnák tőle. Ízelítő az értékelésekből:
The phone i refurbished! If you want to buy a new one, please, don't buy at this seller and store!
Itt a visszajelzések linkje.
A Product Details melletti fül Feedback (484)Hsz linkelés jobban néz ki az oldalon, mint a böngésző címsor.
-
szabokos
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek ez megbízható:
http://www.aliexpress.com/item/Original-Huawei-Ascend-P6S-Hisilicon-K3V2E-Hi3620-Quad-Core-1-6GHz-4-7-3G-Android-4/1881946565.html?spm=2114.10010108.0.0.u69K3b
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Philips LCD és LED TV-k
- Fényképeken az újra lilába boruló Xperia 1 VII
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Milyen házat vegyek?
- PlayStation 5
- Villanyszerelés
- Filmvilág
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A52s 5G Snapdragon
- HP EliteDesk 800 G5 SFF / i3-9300 - i5-9500 - i7-9700 / 2 X NVMe / USB Type-C / WIN 11 / 27% számla
- Archer AX23 AX1800 v1.20 Kétsávos Wi-Fi 6 Router
- Lenovo ThinkPad X395 - Ryzen 5 PRO 3500U - 8GB - 256GB
- Fujitsu Celsius R920 Szerver/Gamer 2x Xeon e5-2670 256GB Ram, 10TB tárhely, FirePro 8GB GDDR5 VGA
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest