Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Jelszókezelők
- Mozilla Firefox
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Mikrotik routerek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Vivaldi (böngésző)
- PHP programozás
-
IT café
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
djsunstealer
aktív tag
Erre valakinek ötlete? Talán szeptemberre megérkezik.
-
mikk2000
őstag
Még nem rágtam át magam az egészen (épp beestem), de most akkor ezek a díjak termékenként, vagy rendelésenként vannak? Mert ha több dolgot veszek egy eladótól, akkor az a 400ft vámkezelési díj (tudom +áfa is) annyira nem vészes (persze anyázás meg minden). Ettől függetlenül, hogy egy 500ft-os dolog a duplájába kerülne önmagában, ezt azért gáznak érzem, ez 100% adó.
-
Terentius
őstag
Szia!
A dpd az alábbi levelet küldte az imént. Nem értem miért csak 50.000 Ft a kártérítés, mikor elismerték, hogy náluk veszett el. A Curve visszaadta at összeget függő hatállyal, vagyis vizsgálódhatnak 10 hétig és visszavonhatják a kártérítést. Az alis disputeot elbuktam, pedig nekem lett igazam. Mit javasolsz?
[ Szerkesztve ]
OnePlus 12 16/512
-
azbest
félisten
Szerintem lesz még ennek folytatása.
A semmiért fix díj is érdekes. De más nagyon durva tarifájuk is van, korábban azt hiszem már írtam, csak utólag szerkesztettem a kommentbe és lehet nem láttad:
Ha valaki reklamálni akar a sávos vagy ioss-es hibás vámkezelés miatt, akkor azért 6600 forintos díjat kérnek.
Ha valaki tényleg ajándék, 45 euro alatti magánszemélytől jövő küldeményt kap, ami továbbra is áfa és vámmentes, akkor arra a manuális feldolgozásos megbízási díj tarifáját: 4000 forintot számolnak fel.
[ Szerkesztve ]
-
xy.zsolt
őstag
PONTOSAN!!! de ezt már a másik topicban fel sem fogták. Örülök, hogy Te is használod a józan eszed.....ahogy látom már egyre kevesebben sajnos....és ez más dolgok megítélésére is nagyon igaz. Megjegyzem IOSS esetén milyen áfa továbbításra hivatkozik a posta!? Hülyének nézik az embereket mert a többségnek ez fel sem tűnik.
[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
bl4ze
veterán
Akkor továbbra is jelzem: az, hogy a küldemény átvételét scannelik, nem könyvelést jelent.
Egyszerű érkeztetés, ez pedig az Uxxxxxxxxx esetében is kötelező, és elvárt.
Eddig minden ilyen esetben jellemzően még aznap, de főként 24 órán belül scannelték az érkezést - mást nem is kell, de ezt igen. Most a 06 havi "hajrában" ez is elmarad, vagy 2 hete nem történik meg : nem végzik a dolgukat, vagy olyan kupleráj/torlódás van, hogy még a 0604-én érkezett küldemény sincsen feldolgozva "lecsippantva".Teljesen szokatlan és "új" dolog, hogy az UxxxxxxxxxBE és UxxxxxxxxCN küldeményeket is regisztrálják, azat NPKK beérkezés után még 1 értesítés látszik, könyvelés : Átvéve X postán.
.:. bl4ze .:.
-
Topikgazda
Oké, úgy van ahogy írod, nem vitázom veled tovább, csak utoljára leírom még ezt.
Semmi alapja nincs annak a megállapításodnak hogy nekik az NPKK-ban bármit is könyvelni kellene a normál küldeményeknél.
Sem az érkezést, sem a logisztikai központra továbbítást, sem a kézbesítő postára kiszállítást nem kell írniuk, könyvelniük.
Az hogy bent a hivatali kézbesítő részlegnél számolják hogy mennyi küldeményt adnak át az teljesen más dolog, helyi postai.
Nem védem őket, csak a téves elképzelést próbálom helyre tenni az agyakban. Ha ezt te annak veszed hogy védem őket ám legyen, felvállalom. Védem őket a valótlan véleménynyilvánítástól.
És még egy. Nem tudom hogy hányszor beszéltél az ottani dolgozókkal, de én 3-szor, 3 különböző emberrel és egyik sem azt mondta hogy nekik a mezei, normál küldeményekkel könyvelésnek látszó dolgot kellene csinálni. Itt nem értem azokat ezek közül amelyeket vámeljárás alá vontak a vámosok.
Ha te jobban érzed magad hogy minden hozzászólásodban írod ezt az elképzelést akkor tedd azt, ettől függetlenül nem biztos hogy igaz lesz.Csak azért szidjuk őket amit egyértelműen nem úgy csinálnak mint ahogy elő van írva.
[ Szerkesztve ]
-
Dr. Romano
veterán
Hát ez az. Ennél én is elvesztettem a fonalat. IOSS-ben arra számítottam csak ÁFA lesz.
Lehúzás az van, kb csak ennyit tudnak.[ Szerkesztve ]
Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???
-
bl4ze
veterán
Ma átvehettem a postán a 06-08-án érkezett UHxxxxxxBE-t, a korábban érkezettekről semmi hír, azzal még trükközik/szemétkedik az NPKK , bárhogyan is védi Őket V/
Azokat már be sem szkennelték, remélem nem várnak vele 0701-ig , hogy fizethessek érte :04 Jun 2021 10:42 Your shipment has been delivered to the postal operator of the country of destination and will be delivered in the coming days.
Ez már 12 napja ott dekkol-se kép se hang....07 Jun 2021 02:26 Your shipment has arrived at the postal operator of the country of destination and will be delivered in the coming days
Ez még "csak" 9 napja....Ahhoz képest, hogy "Nem kell" lecsippantani az érkeztetést - még a postai átvételt is regisztrálták, app-ba is jött üzenet, értesítés...... szóval monnyanakle!!!!
-
Topikgazda
válasz Dr. Romano #51087 üzenetére
Óvódás gyereknek néznek bennünket. Tényleg ez a szintjük?
1. Akár hogy is magyarázzák az áfa beszedésének nem lehet díja.
2. Miért is kell külön vámárúnyilatkozatot benyújtani amikor a a kereskedő az IOSS rendszerben már megteszi, amikor kifizetjük az Áfát? Az a legtisztább megoldás, nincs trükközés, az áfa a tényleges értéken alapul, de ezek mégis kérnek a semmiért pénzt.[ Szerkesztve ]
-
Dr. Romano
veterán
Itt van egy (valszeg sok milliárdból készült) videó is hozzá.
Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???
-
Topikgazda
válasz headhunter #51084 üzenetére
5 $ a mai vámolási árfolyamon (jövő hónapban más lesz) 1438,45 Ft, ennek az Áfája 388 Ft, amit a postának adsz pénzt az 787 Ft, a z 5 $-os valamiért. (2,74 $ +).
De nem biztos hogy viszi, lehet hogy neked kell érte bemenni a postára.[ Szerkesztve ]
-
Dr. Romano
veterán
-
Topikgazda
válasz azbest #51082 üzenetére
Nem kapnak semmit a rendelésről.
A harmadik országból érkező terméket tartalmazó küldeményeknek kötelező vámárúnyilatkozatot tartalmazni (CN22, CN23).
Ilyen címkék vannak rajtuk eleve. Nézz meg egy legutóbb kapottat.
Az tartalmazza a megfelelő információkat, amely alapján a vámeljárás lefolytatható, ezért az neve ami. Az hogy a valódi információ kellene hogy legyen megadva az egy más dolog.
Ha elfogadják akkor megy az automatikus, hanem akkor meg a kézi vezérléses.Le van írva hogy miként működik majd, nem úgy lesz ahogy írod, on-line rendszerben megy minden
Ja nem ússzuk meg mert van ügyintézési díj, idéztem már: 399 Ft-ot kártyával vagy utánvétellel a 799 Ft-ot az 0-150 €-ig.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
ott látok némi lyukat az automatikus ügyintézésben, hogy ahhoz kellenek az elektronikus adatok a rendelésről, vagyis vagy a postának van szerződése a webshoppal vagy ioss módon ment a vásárlás.
Amelyik meg nem, arra eddig nekem úgy tűnik, hogy nem automatikusan kezelhető. Hanem be kell kérni hozzá az eddigi módon az adatokat - a manuális kezelés a szokásos ürlappal meg 4000 forint. De ne legyen igazam.Ha igazam lesz, akkor lesznek nagy felháborodások a változás előtti rendelések kapcsán. Egyik ismerősömnek 10 küldeménye van még úton és nagyon nem mindegy, hogy összesen 4 vagy 40 ezer lesz a szumma számla + áfa.
Bár az új terméklap 111 oldala szerint lehet, hogy automatikusként megy az is, ha bekérik a magánszemélytől az adatokat. [link]Ha valaki "lemond" a küldeményről, az lehet egy csapda, mert a posta táblázatában 5 ezer forintos megsemmisítési díj is van. Ha nem reagál, akkor meg visszaküldés.
Úgy ér úgy olvasom, hogy ha nincs elektronikus elérhetőség feltüntetve, akkor eleve kiszámláznak mindent és a postás tartja a markát.
Hm, a magánszemélyek közti 45 euroig adómentesre is kiszámlázzák az ügyintézési díjat: a 4 ezer forintot.
internetezoo
az áfát a címzett országa szerint szedik. Szóval, ha más országon át intézik a behoozatalt, akkor is a magyar áfát fizeted vásárláskor. Legfeljebb a magyar posta ügyintézési díját úszhatod meg, ha mondjuk belgáknál intézi a webshopo az eu-ba léptetést. Én ilyesmire számítok hosszútávon.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz internetezoo #51080 üzenetére
Ez tényleg nem ide tartozik már.
De akkor fizeted a 399 Ft-ot kártyával vagy utánvétellel a 799 Ft-ot az 0-150 €-ig. Ha a Magyar Posta a közvetítő.[ Szerkesztve ]
-
internetezoo
senior tag
Azt írja a Facebookos Magyar Posta kommentelő hogy IOSS-be regisztrált az AliExpress, eBay, Amazon. Akkor azt jelenti, hogy már áfával növelt lesz a termék ára? De nem úgy van, hogy az eladónak kell regisztrálni IOSS-be, AliExpress csak "tér"? (a másik furcsa hogy a legmagasabb áfakulcsos IOSSbe regisztrál?!)
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Nem fogják az eredeti akármilyen vonalkód számot megadni, a szerintük igazi könyvelteknél (R-x-ek) az jön, de a többinél nem. A sms- üzentet is átalakítják mert a fizetési információk is jönnek, vagy link az on-line ügyintézéshez. Én úgy gondolom hogy a név az mindenképp elő fog kerülni.
-
xy.zsolt
őstag
1-150Eur-os áru IOSS fizetése esetén pofátlan rablás a zéro ügyintézésért az a 400ft.....Mivel a MP-nak nincs semmi dolga vele. Nyilván ez alól kivétel a jövedéki és más adóval terhelt termékek...ott jogos is a ügyintézési díj
[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
Topikgazda
válasz internetezoo #51067 üzenetére
Még nincs július 1, az még a régi, tesztelés alatt álló, kár erőltetni.
-
Inhouse
őstag
Amennyibena címzett a vámterhet és a postai vámügynöki szolgáltatás díjának együttes összegét a Posta erről szóló értesítés megküldésétől számított 48 óra időtartamban bankkártyával lebonyolított fizetési művelettel kiegyenlítette, de a postai küldemény a Posta kezelésében ezt követően megsemmisül, vagy elvész, a Posta a vámterhet az ÁSZF7. fejezet szerinti panaszkezelés eredményeként hozott döntése alapján a címzett számára visszafizetheti.
Üdv Inhouse
-
internetezoo
senior tag
ÉnPostám fiók hitelesítve KAÜvel, kártyával mégse működik az E-Vámügyintézés. "Ismeretlen hiba.." a tracking számra. Másnál is ez van?
-
fairi
addikt
Hihetetlenül egyszerűen le lehetne rendezni. Alapesetben minden csomagra beszednének 399 Ft. majd állam osztozik a postával. Ha értékesnek gondolják vagy szúrópróbaszerűen pontos vámoltatást kérnének.
vagy elfogadják azt amit a kínai ír. Ami igazából jó ötlet, van mikor keveset irnak rá, van mikor korrektül és van mikor többet! 1000 volumenekben nézve nincs ok nem elfogadni.
-
Jester01
veterán
A "cseh raktáras" UU..CN-re ment a dispute eladó el is fogadta. Persze így várhattam 1 hónapot a semmire.
Jester
-
Topikgazda
Nem írtak ilyet, de csak 1-én derül ki, hogy tényleg úgy van, ezt olvashatjuk:
Az automatikus vámkezelés lényege, hogy a Posta a Vámhatóság felé benyújtandó nyomtatványokat a külföldről elektronikusan megkapott adatok birtokában tölti ki, vagyis eltérő ügyfélrendelkezés híján a címzettek közreműködése nélkül lezajlik a magánszemélyeknek szóló küldemények vámkezelése.
De ez benne van az ÁSZF mellékletben:
Ha a vám-árunyilatkozatban címzetti nyilatkozat alapján feltüntetett adatok, vagy a küldeményben elhelyezett tartalom értékének címzett részéről történő alátámasztása vonatkozásában, illetve a vámkezelési eljárás lefolytatása során tett egyéb címzetti nyilatkozat alapján a NAV szankcióval él, a Posta az őt terhelő anyagi felelősségét a címzettre hárítja.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz internetezoo #51061 üzenetére
Köszi, az előbb még semmi nem volt. 10 perce.
-
internetezoo
senior tag
válasz internetezoo #51061 üzenetére
A másik része: [link]
-
Topikgazda
válasz ecaddsell #51054 üzenetére
Pont ez a bökkenő, de azt írták hogy meg fognak egy értéket adni ami a csomagoláson van. Ha a Csökkentett adattartalmú vám-árunyilatkozattal való vámkezelés csinálják akkor ebből indulnak ki, ismerve hogy az mindig kamu érték és ha nem kérnek vételár igazolást akkor azt fizetjük ki amit ők írnak. Teljesen mindegy hogy mi van benne, melyiket fizetjük. Ha a Posta szerint az 2 € annak ellenére hogy 25 €, nem állunk le vitázni velük.
-
Topikgazda
válasz djsunstealer #51053 üzenetére
Írtam, hogy az Összefoglalóba minden hónapra bent lesz az aktuális vámolási árfolyam, az alapján átszámolhatod. Nekik is azzal kellene.
-
Topikgazda
válasz baandii #51052 üzenetére
Amikor kitöltöd, megnézed az adatokat az on-line felületen, vagy rögtön fizeted vagy azt választod hogy utánvét. Ha ez utóbbit választod akkor értelemszerűen ha nem kézbesítik valamiért akkor nincs mit fizetni.
Ha on-line a fizetés és elveszítik arról nem írtak semmit az ÁSZF-ben, azt még most sem frissítették. -
ecaddsell
aktív tag
OK, de a nem követős csomagot eddig se tudtam hol tart (kamu adatokat irogattak) és ha több van belőle, honnan fogom tudni melyik az aminek adtak valami számot. Mostanában nem (drága volt a küldés), de korábban nagyon sok elektronikai alkatrészt vettem alin és hiába próbálkoztam, alig-alig tudtam egy eladótól többet venni. Eredmény: egy halom untracked olcsó küldemény amiről gyak. akkor tudtam, hogy ki küldte meg mi van benne amikor kibontottam...
-
Topikgazda
válasz ecaddsell #51050 üzenetére
Sajnos rátapintottál a lényegre, ez lesz a probléma, ami nem -általuk annak tekintett- könyvelt küldemény, annak ők adnak egyedi számot és úgy könyvelgetik és nem valószínű a követése.
Téged a címzés alapján értesítenek, ezért is kérik hogy legyen megadva a telefonszámod, e-mail címed a küldeményen. Ha ez nincs akkor marad az levél értesítő.
Viszont nem minden esetben fogod tudni hogy miről van szó, ha egyidőben több ilyen beszerzésed van.[ Szerkesztve ]
-
-
Topikgazda
válasz internetezoo #51047 üzenetére
Az OTP adja a kártyás fizetést, az lesz.
Az online bankkártyás fizetéssel járó szolgáltatásainknál a Magyar Posta Zrt. fizetési szolgáltatója, az OTP Mobil Szolgáltató Kft...... -
Manus4
tag
Nem is olyan rossz, vegyünk egy 2 dolláros terméket,amit itt 6900-ért adnak, akciózva 3790-ért. Még mindig megéri 600+162+399=1161,
nyilván jobban meg fogja gondolni az ember.
Mellesleg tudjuk,hogy a belföldi webshopok szállítási díjai is mennyi.[ Szerkesztve ]
-
internetezoo
senior tag
Remélhetőleg online kártyás fizetési mód lesz mert akkor díjmentes. Ha utalásos akkor vámkezelési díj+áfa+tranzakciós díj. Ha 3 termék jön akkor gondolom 3x kell utalni és annyiszor tranzakciós díj.
[ Szerkesztve ]
-
ssgk
aktív tag
Sziasztok !
Tapasztalat mit mutat van különbség a 7 napos" raktárak között szállítási időbe ?
Mert Lengyel expresst ír, többi mind standard-ot. (kiválasztás után)
(Maga a futár ideje érdekel, feladástól számítva)
Meg ez a 7 napos mennyire valós 7 nap ? -
bl4ze
veterán
Jobban látható, olvasható :
-
baandii
senior tag
az online fizetést milyen oldalon lehetséges?
-
Topikgazda
válasz Flashget #51040 üzenetére
Náluk nem igazán volt 22 € alatti dolog, legtöbb esetben eleve a szállítási költség több volt ennél, náluk nem változik semmi.
De ha kiszámolod hogy tavaly úgy 90000 * 3500 Ft volt a bevétel, most 7 milliónál csak a 399 Ft-al mennyi a bevétel? 315 milla vagy 2,8 milliárd.
Jól lobbiztak a Postások, nem az NPKK.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
Inhouse
őstag
válasz internetezoo #51036 üzenetére
Az 1$ és az alatti cuccoknak rendesen odaver, de tény, hogy kell egy épkézláb minimum díj...
Üdv Inhouse
-
Topikgazda
-
internetezoo
senior tag
Frissült a Vám 2021 oldal. 399 Ft az kezdő ár. pdf [link]
Nyilatkozós weboldalról nincs infó[ Szerkesztve ]
-
ugri77
tag
Megjelent https://m.facebook.com/MagyarPosta/photos/a.469325256411227/4371458332864547/?type=3&source=48
-
Topikgazda
Mi alapján kell az érkeztetést elvégezni? Sem a Posta törvény, sem a végrehajtatási rendelet, sem az Üzletszabályzatuk nem ír ilyet. Ezt próbálom elmagyarázni hogy nem kérhetsz számon olyat, amit nem kell elvégezniük. Ha nincs meghatározva ilyen feladat akkor azt nem csinálják, ez tény.
-
fairi
addikt
Nekem van 390 darab küldeményből álló statisztikám. Kb tavaly év végétől minden le lett csippantva kb 3 napon belül (összes kivétel belga). Ám most el kezdtek szórakozni a belga csomagokkal. Míg kínai, hollandot szinte azonnal átveszik, belgát van hogy 10-15 napig pihen.
6 csomagom (5 belga, 1 litvánva ragadt kínai) vár megérkezésre és mindig nem publikus mi lesz a közvetői díj.
A kínai csomagokkal semmi baj azok hihetetlenül gyorsan jönnek. Már május végi rendelést is kézbekaptam. Közben áprilisi belga csomagok 15 nap után most vitték rendszerbe. Sunyou-s csomagok is pörgösebbek, mint a belga csomag. -
ugri77
tag
válasz internetezoo #51026 üzenetére
Nem nyílik meg
-
internetezoo
senior tag
Vámról YouTube videó 9:30 óta és konkrétan semmi új [link]
[ Szerkesztve ]
-
bl4ze
veterán
Figyelj, te miért véded folyamatosan Őket? Van érdekeltséged, rokonod, batárod a NPKK-ban?
Eddig minden UxxxxxxBE és UxxxxxxxxCN pakk is LEGALÁBB le lett "csippantva" érkezést követően jellemzően 24 órán belül. Most annyira nem végzik a munkájukat, hogy 3 beérkező pakkból csak 1(!) lett "csippantva", a másik kettő NEM. Az érkeztetést el kellene végezni, további tracking-et nem is várnék. Szóval az én olvasatomban, nem - nem végzik a munkát, csak részben, lassan és tessék-lássék módon !!!07 Jun 2021 02:26 Your shipment has arrived at the postal operator of the country of destination and will be delivered in the coming days --- 9 napos
---
04 Jun 2021 10:42 Your shipment has been delivered to the postal operator of the country of destination and will be delivered in the coming days. --- 12 napos.:. bl4ze .:.
-
Topikgazda
Egy nem könyveltnek tekinthető küldemény esetén mi a csudára alapozod hogy nem végzik a munkájukat? Biztos hazudnak mindenkinek, mert akik rákérdeztek a nem könyvelt küldeményeknél látható megérkezési bejegyzésre azt válaszolták hogy nem ők csinálják, ezért nem fizetnek nekik. Mindig ezen lovagoltok és a tényeket figyelmen kívül hagyjátok. Hetekig képtelenség ott tárolni, az össze küldemény forgalom ott történik, az az érdekük hogy minél rövidebb ideig legyen ott. Amikor a könyvelt küldemények is 2-5 nap vannak ott amivel van munka, sőt van hogy a ezen U-s nem könyveltek is, akkor majd tényleg szívatnak ezzel téged?
Többen bepánikoltak a z áfa miatt, annyi a küldemény mint karácsony előtt, de 10 nap a maximum és ki dobálják őket a logisztikára, még azon az áron is hogy eleve vámeljárásos küldemény is van köztük, de nem vonják eljárás alá.[ Szerkesztve ]
-
fairi
addikt
Nézd meg sztem most vették át, 12 napot ültek egyik egységképzőnön, de ma bekerült.
Úgy tűnik valamiért különösen mostohán bánnak a belga csomagokkal. Minden más azonnal átveszik, belgákat 12 órán belültől 16 napig minden van. Vagy belgák hamisitják az érkezési adatot? Ezt nem nézném ki belölük. -
bl4ze
veterán
Jött reggel SMS, hogy mehetek postára. Jelenleg 4 db UxxxxxxxxxBE pakkot várok, abból 3 már az országba érkezett, de ebből az NPKK csak egyet "csippantott" le. Kiváncsi leszek hányat adnak oda.....
07 Jun 2021 02:26 Your shipment has arrived at the postal operator of the country of destination and will be delivered in the coming days --- 9 napos
---
04 Jun 2021 10:42 Your shipment has been delivered to the postal operator of the country of destination and will be delivered in the coming days. --- 12 napos
---
08 Jun 2021 08:36 Receive item at office of exchangeNemzetközi Posta Kicserélő Központ
--- 8 napos.:. bl4ze .:.
-
Topikgazda
válasz internetezoo #51014 üzenetére
Nem befolyásol semmi lényegeset, mert semmi újabb az eddigiekhez viszonyítva
Ezeket már a 2020. évi CXVII törvény írta elő 2020 november 26-al szóval nem új, csak július 1-re várA 66 § [Határozat és végzés] Az került be hogy amikor a vámosoknál mint magánszemély vámoltatsz, akkor mit kell csinálniuk.
Nincs régi szöveg vissza.
A 162.$ 5) az nem került ki egyébként sem, hanem ami rád vonatkozik az (5a) került be, hogy a 150 € alatti vámmentesekre nem használható a 10 €-os áfa elengedés.[ Szerkesztve ]
-
internetezoo
senior tag
Valami történt mert a vámtv. jogszabály hatályos időszaka változott június 16-30-ra és "bekerült" a 66.$, és 162.$ 5) mint régi szöveg. [link]
[ Szerkesztve ]
-
remi67
tag
Na kíváncsi leszek, hogy ma 23:59 előtt megjelenik-e az új sarc mértéke.
-
Nagus
senior tag
Hűha a 9.-én föladott csomagom ma délután beérkezett az országba. Ilyen gyors még sosem volt az Ali. Illetve lehet jó üzleti partnert fogtam ki.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz djsunstealer #51008 üzenetére
Kifelé is van vámolás. Ez ugyan nem nyomkövetett, de belga postai azonosítóval van szállítva, ezeket EU-n belülinek vették eddig, nem valószínű hogy ez változna.
-
djsunstealer
aktív tag
Ennél lesz valami áfa+ vámköltség? Nyilván elseje után fog megérkezni, csak azért kérdezem mert ennél két tracking number van. Amúgy filléres tétel, nem érdekes a plusz költség, csak érdekelne, hogy az átragasztás LP... utáni ...BE, meg "cleared by customs" jelent-e bármiféle változást.
Köszönöm szépen! -
Topikgazda
válasz Manus4 #51002 üzenetére
Úgy van ahogy írják. a vámolás megkezdésének napja számít, sajnos biztos lesz ami át fog csúszni, mert hiába érkezett meg 28-án. Tényleg sokan rákapcsoltak a rendelésre és olyan sok érkezett, érkezik hogy megint nem győzik feldolgozni. Azért megpróbálják lerendezni, de a 29-i és 30-i érkezésűeknek kicsi a valószínűsége hogy vám elé lesznek állítva július 1 előtt. Lehet agyalni rajta, de ez van, így is félév csúszással került bevezetésre.
-
qqzs
őstag
Koszi mindenkinek
Mar megrendeltem mashonnan, de ennek meg belgiumbol ilyen trackingja van es eleg furan nez ki CU560141640DE, van vagy 20db kezbesite bejegyzes a tracking appomban.
Par honapja nem rendeltem azelott tobb szaz dolgot de ilyeneket meg nem tapasztaltamEladó: GTS450
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest