Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Linux kezdőknek
- Windows 11
- XPEnology
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Amazon Prime Video
- Gmail
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Norton védelmi programok (NAV & NIS & N360)
-
IT café
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BonFire
veterán
válasz pufancska #17687 üzenetére
Mondjuk a helyesírás az alap, ha szövegekkel dolgozol, viszont van néhány dolog, amire csak a tipográfiai ismeretek hívják fel a figyelmet (mi a különbség az angolszász és a magyar idézőjelek között; három pont vagy „hárompont”; kötőjel vs. gondolatjel; helyes dátum- és időformátumok stb.), mert az általánosban ezeket nem tanítják. Persze, ha valamiben bizonytalan az ember, akkor lehet lesni a webről, de azért alapvetően jónak kell az ortográfiában lenni.
Én legszívesebben most valamilyen reklámszakmát tanulnék. Most már van annyi szoftveres ismeretem, hogy el tudjam készíteni a reklámokat, már csak a know how kéne mögé. De rokkantként esély sincs rá, hogy bármilyen tanfolyamot is elvégezzek, ugyanis évekkel ezelőtt kikerültem a munkaerő-piacról, ráadásul mindenhol falba ütközöm, hogy nincs érettségim (én még anno szakmát tanultam). Most minden munkakörbe érettségi szükséges, ha grafikusként, ha reklámszakemberként kívánnék elhelyezkedni, labdába se tudok rúgni…
Mondjuk azt sem értettem sose, hogy esztergályosként mi a f*sznak kell történelemből szakmunkásvizsgát tenni.
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
ViZion
félisten
válasz pufancska #17687 üzenetére
Most váltok én is, mert a jelenlegi helyen kevés a meló, engedik a maszekolást, de annyira gáz volt a nyár, h nincs hova kockáztatni, bár az ősz/tél erősebb szokott lenni, de akkor sem. Másrészt a bejelentés is problémás volt, az új helyen 8 óra, full fizuval bejelentva. Szigorúan veszik az ottartózkodást, kevésbé kreatív meló, de bejelentve a teljes fizura már ajándék. Igaz vidéken is jellemző, h lehetőleg 2 diplomás, 2-5 nyelven beszélő támogatott munkanélküli legyél, aki lehetőleg számlaképes és bruttó 300 Ft/óráért, saját géppel dolgozol...
Progikhoz: PS alapos ismeret, RGB/CMYK ismeretek, fogalmak ismerete (kifutó, margó, pagina, overprint, stb...), ezen túl Corel ismerete, kicsi Illustrator, InDesign ismeret kell, persze munkakörtől is függ, h milyen arányban. Egy-egy proginál az ember hamar korlátokba ütközik, rákényszerül mást is használni. Nem nehéz, hasonlóak, azért vannak, h a jóember termeljen vele, szal. 95%-ban értelmesen vannak kitalálva a dolgok.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
Új hozzászólás Aktív témák
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest