-
IT café
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Downsampling
senior tag
Sziasztok!
Végigolvastam a témanyitó összefoglalót, és a kerestem az Adobe termékeket átfogó, élő topikot, de nem találtam. Ha nem idevaló a kérdésem, zavarjatok a megfelelő helyre:
Többféle Adobe programot is használok a laptopomon, a leggyakoribb a PS, a LR, de After Effect és Média Encoder is elég gyakran szükséges (és aztán még mások is). Win10-es oprendszerrel használom őket. Azt tudtam eddig is, hogy minden munka után több GB szemetet gyártanak ezek a programok a Username/AppData/Local/Temp mappába (ami azért is különösen frankó, mert ez a C meghajtón van és az egy SSD). De azt csak nem rég vettem észre, hogy bizony máshol is bőven szemetlnek ezek a programok, máshol is készítenek Temp mappákat. Tegnap majdnem 40 GB-ot hajítottam ki olyan helyekről, amikről nem is tudtam eddig (az 512 GB-os SSD kicsit most fellélegzett). Pl. csak a Camera Raw 2 GB szemetet csinált nem egészen egy év alatt (azóta van meg ez a laptop), de valami eszement eldugott helyen. A többi program is készít ilyen rejtélyes helyeken Temp mappákat, tele sok felesleges dologgal, amik nem törlődnek a a karbantartó progikkal, sem a Win saját lemezkarbantartójával sem.
Az lenne a kérdésem, hogy tudtok-e erre valami megoldást, hogy ne mindig egy fél nap legyen az Adobe szemetek kitakarítása? Illetve, hogy ha eleve Apple gépem lenne, azon is keletkeznek ilyen maguktól nem törlődő átmeneti fájlok? Már gondolkozom egy ideje egy Apple laptopon (sokkal praktikusabb lenne, mivel főleg ezekkel a programokkal dolgozom), de talán ez lenne a végső lökés.Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hisense LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Gurulunk, WAZE?!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AX-370 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Zalman S3 EVGA 500W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest