Új hozzászólás Aktív témák
-
emelhu
aktív tag
válasz
FattyDove #19 üzenetére
"Sőt, miutan elpusztul a mar megkötött CO2-t szabadítja fel."
Egyrészt ha építőanyagnak használjuk, akkor lassan ereszti ki, sokáig benttartja.
És sok évtizeddel elodázza a CO2-t, mert az anyagában van.
Sok évtized alatt meg sok minden történhet. Pl. komoly ipari fejlődés.Másrészt a fáknak sok más előnye is van. Talán egy-egy hatalmas kifejlett fa klimatizál annyit, mint egy-egy klíma. És akkor ingyen hűt
-
-
dabadab
titán
válasz
FattyDove #38 üzenetére
Izé, mi lenne, ha maradnánk a tényeknél?
Az Asse II lerakatról van szó, amit 1978-ig használtak (vagyis több, mint ötven éve nem, ez az atomenergia kezdete volt, akkori fogalmatlansággal) és a probléma egyik része az, hogy sima tartályokba rakták a cuccot, semmiféle "hiperszuperbiztonsagos" dolog nem volt ott.
Igen, az problémás, tudnak róla, kezelik, évtizedek óta senkinek esze ágába sincs úgy lerakni a sugárzó hulladékot. -
dabadab
titán
-
Medocsabi
addikt
válasz
FattyDove #24 üzenetére
Én arra gondolok, és most nem feltétlen a co2 kibocsátásra, hogy alapvetően meg kellene változtatni a fosszilis energiahordozókon nyugvó világrendet. Ez már önmagában nagyobb változást jelentene mint bármi. Nem a károsanyag kibocsátás a gond, hiszen ahogy te is írtad, az mindig lesz. Azzal a kibocsátással van gond, ami szükségtelen, és pazarló, ami fölöslegesen terheli a környzetet. Ebből azért van néhány
-
Medocsabi
addikt
válasz
FattyDove #17 üzenetére
Azért ez nem így van. Oké, hogy a co2 megkötése egy fának egy emberre vetítve nem sok, és kb 350db fa köt meg annyi co2-t, amennyit 1 ember 1 éva alatt bocsát ki, de az, hogy ha nem ültetek egyetlen fát sem, ugyan annyi marad a co2 szint, nem igaz. Az viszotn tény, hogy az emberiség szaporodása többszöröse a fák gyarapodásának, így ez a folyamat tudatos, techinkai felhasználás nélkül megállíthatatlan.
Meggyőződésem, hogy az emberiség már csak akkor fog észbe kapni, hogy rohadt nagy baj van, amikor nem jön víz a csapból, vagy nem iható. Akkor meg már késő lesz, Egyedüli pozitívum ebben az én meglátásom szerint, hogy én ezt már nem fogom megérni, de az unokáim szerintem már igen, és most vagyok 40.
Új hozzászólás Aktív témák
it Az AtmosClear louisianai programját támogatja a Microsoft.
- Építő/felújító topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- eBay
- iPhone topik
- Micro Four Thirds
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Dark Souls sorozat
- További aktív témák...
- Félkonfig napi használatból! Leírást, olvasd!
- 150 ezerre ár alatt !új 0km-es garanciás Dell G15 gamer laptop rtx 4060 i7 13650hx
- BOMBA ÁR!! MacBook Pro Retina 16" M4 Pro 14CPU / 20GPU / 24GB / 512 SSD / Magyar - ÚJ!!
- UTOLSÓ darab - 2024 MacBook Pro Retina 14" M4 PRO - 12C / 16C / 24 GB RAM / 512 SSD / BONTATLAN
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest