- Windows 10
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mikrotik routerek
- Asustor NAS
- One Hungary szerelő szerint nem lehet megváltoztatni a Wifi jelszót mert elmegy az egész net...
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Windows 11
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Adobe Photoshop
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rive
veterán
Izé.
Abban az időben ment fullban az olasz buli, és nem lehetett tudni, hogy lehetséges-e egyáltalán megfogni, illetve mennyi fertőzött mellett. Önmagában az, hogy egy szélsőségesen sz@r helyzetre felkészüljenek, az adott helyzetben nem volt feltétlenül hibás döntés.
Az ár és a sietség önmagában ugyanez a szitu.Az, hogy ennyi készülékre sose lett volna személyzet: hogy nem megfelelő készüléket rendeltek - no, az már valóban szakmai hiba, és ez az a rész, amit nem nagyon lehet kimagyarázni.
-
-
Rive
veterán
Igen, ezek az emberek addig bent a kórházban, szakrendelők előtt várakoztak.
Mint ideiglenes intézkedés, ez rendben is van. Csak ugye ha van valami húzósabb időjárás, akkor ez így nem mehet: nem sokáig.
Szóval megint visszakanyarodunk oda, hogy kellene (kellett volna) valamit csinálni a váróhelységekkel, rendelőkkel.Mondjuk vírustól függetlenül is régóta lóg ez már a levegőben, de a vírus pont jó ok/alkalom lett volna.
(#31853) Csatravi: Az a reflex még mindig bent van az emberek hogy kap időpontot 10 órára de már 9 órakor ott ácsorog.
Hát, felénk (Vác) ez pl. úgy működik, hogy a kórházból járnak át a dokik rendelni. A nyolcas rendelés jó, ha kilenc körül elkezdődik, viszont olyankor a doki futószalagon tolt mindenkit, szóval tízre már a délután sorosakat kérdezi az asszisztens. Ha meg valaki rossz napot fog, akkor tízkor visszakérik a dokit a kórházba, aztán örülhetsz, ha délután előkerül még valamikor.
Naná, hogy én is odamentem már kartonozó nyitására, ha ott volt dolgom... -
Csatravi
senior tag
Erről van szó. De előrébb írtam is az időpontos hátrányról.
Az a reflex még mindig bent van az emberek hogy kap időpontot 10 órára de már 9 órakor ott ácsorog.
Járvány előtt napi szintű probléma volt hogy a kuncsaft kapott 10 órára időpontot de már sokszor 8 órakor ott volt és 9 órakor már ott hőbörgött, hogy már egy órája ott ücsörög de még mindig nem hívták be. Ha meg sorszámosztás volt akkor meg nyitásra ott volt a tömeg és elkapkodták a sorszámokat aztán a fele lelépett, hogy addig közben elmegy a piacra meg ügyet intéz aztán majd találomra visszajött. Sokszor ott volt a pofára esés mikor gyorsabban ment a rendelés és a hiányzók miatt is hamarabb magasabb sorszámhoz értek a rendelésen. Aki meg kimaradt mert csavargott ott jött a hazudozás, hogy ő ott ült a folyosón de az ő sorszámát nem hívták.
Az időpontos rendelés meg simán csúszhat egy-egy extrán beeső sürgős ellátású beteggel aki sürgősebb ellátást igényel de nem sürgősségi osztályra besorolandó. 2 extra beteg rögtön akár 30-40-perccel is arrébb lökheti az időpontokat. Emiatt rögtön 2-3 emberrel több ácsorog már kint mert ő közben időpontra jöttek.
A kórházban meg még rosszabb a helyzet mert ott az osztályról lehozott beteg is extraként jelentkezik az időpontosok között. -
Csatravi
senior tag
Helyes hogy nem csatangolhatnak összevissza így viszont 15-20 ember kint várakozik a rendelő előtt szakrendelés számtól függően. Ott viszont maszk nélkül összetömörülve ácsorognak mint a bárányok.
Ha többágyas fizikoterápia és/vagy gyógytorna (csoportos) is van akkor meg akár még többen is.Ott mennyi szakrendelés van egy helyen ?
-
Csatravi
senior tag
Ehhez kell az előzetes időpontkérés. (sokan ezért is morgolódnak) ha előzetes időpontkérés van akkor komoly adminisztrációs terhet rak a személyzetre. (ami létszámhiányos) Mert vagy mindenkinek egységesen adsz X perc időt és vagy malmozol mert csak 5 percet volt bent az egyik beteg a negyed órából de előbb nem hívhatsz be mást mert akkor felrúghatod az előjegyzés idejét vagy akár túl is csúszhatsz mert egy új betegre több idő kell. Tehát vagy fix időt osztasz vagy személyre szabottan amibe viszont az orvost is be kell vonnia az asszisztenciának.
Erre a második megoldásra végképp nincs kapacitás. Az elsőre is nehéz mert az asszisztens vagy állandóan a telefonnal babrál és akkor nem tud leletezni és az orvos keze alá dolgozni. A központi időpontosztás meg ezért halott ügy mert adnak egy 1-2 telefonvonalat amit képtelenség elérni mert állandóan foglalt.
Így a betegek beesnek találomra a rendelőhöz és kialakul az aminek nem kéne. Tömeg amit kerülni kellene. -
Ezekiell
veterán
Azt próbálod bizonygatni, hogy nem lehet 100%ban védekezni a vírus ellen. SENKI se mondta hogy lehet, és SENKI se mondta, hogy kellene. Te A-t bizonygatsz, mindenki más Bről beszél. Vagy csak simán teljesen elbeszélsz a valós téma mellett véletlenül, vagy szalmabábozol, és olyat akarsz cáfolni, amit senki se állított. Nem tudom melyik.
A maszkhordás+távolságtartás+személyes higiénia hatásos eszközök, amik meg tudják akadályozni egy járvány terjedését. Ezek a tények.
-
Ezekiell
veterán
Ki a tököm mondta, hogy 100%-ra kell menni??? De most komolyan, olyat bizonygatsz, amit senki se állított...
El lehet kapni maszkhordással+távolságtartással+normális higiéniával? Persze hogy el. Sokkal kisebb az esélye? Persze hogy igen. A járványt minimum kordában tartja a fenti hármas alkalmazása? Igen.
Fogalmam nincs, miért szalmabábozol, de semmi értelme. Hagyd abba.
-
Ezekiell
veterán
Hát, te így látod. A szakemberek nem így látják. Nekik hiszek
Teljes nonszensz, amiket írsz amúgy... Szellőztetéssel bejön, persze, hogyne
Gondolom az a tény, hogy a betegség súlyosságát alapvetően meghatározza a szervezetbe jutott vírusmennyiség, és hogy szellőztetés közben a legrosszabb esetben is közel 0 vírusmennyiség jut be, az mindegy
A vírusok pedig nem lebegnek a levegőben csak úgy örökké, az is megvan, ugye? Áh, mindegy...
Ez nem szuperebola kombinálva a Végső állomás filmekkel, könyörgöm. Ez már csak nettó kifogáskeresés butaságok mögé bújva.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Ne már, most miért kellett elárulni neki a végső megoldást?
Csatravi: szomszéd srác biztonsági őr a helyi rendelőben. Viccnek tartja az a megoldást, hogy csak délután 5-ig (szakrendelés ideje) van kötelező lázmérés, holott látogatási idő 7-ig tart a benn fekvő betegeknek.
Rossmannban is mondott egy nagy okosságot az 50 éves pénztáros: nem az üzletekben kell rettegni a terjesztőktől - ahol eleve előírás a maszk, hanem ő tuti a strandon fogja elkapni ha egyáltalán el lehet kapni (alacsony fertőzött szám miatt) -
Ezekiell
veterán
Nem is kell örökké így élni. Amint lesz oltás ellene (mármint ténylegesen hatásos oltás), be lehet oltani azokat, akik veszélyeztetettek+akarják, meg mindenki mást, aki akarja. A maszk+social distancing+sulibezárás csak időnyerésre van/volt, semmi másra.
(#31769) aprokaroka87 olvass utána, ne itt tippelgess hülyeségeket
-
Csatravi
senior tag
-
Ezekiell
veterán
-
törölt tag
Mivel naponta írsz ide, még neked se lett komolyabb bajod tőle.
Majd ha tele lesz a média a bevásárláskor félóra maszkhordástól kidőlt emberekkel, akkor térjünk vissza rá.
pro tipp #1: maszk helyett használj egy könnyű kendőt, még szorosra se kell kötnöd, csak takard el a szád, orrod (ha megfigyeled akin van fele az se rendesen hordja, ha ájuldozni kezdesz told le az orrodról...)
pro tipp #2: a gyengék kérjenek meg egy erősebb rokont, barátot a bevásárlásra + házhozszállításPatika, élelmiszerbolt, drogéria hármason kívül úgyse nagyon hordja senki... étterem, cukrászda, fodrász, busz nem mondanám mindenki maszkozna... ellenkezőleg, szóval nem hiszem el, hogy ez ekkora ügy, most komolyan?! Ti órákat mászkáltok a Sparban vagy mi?
- dédi milyen volt a háború?
- lerombolták Budapestet, sokan meghaltak, az élőknek alig volt krumpli50 év múlva:
- dédi milyen volt a koronavírus járvány?
- félórára maszkot kellett hordani a boltban, alig bírtam ki! -
Ezekiell
veterán
Sztem a 10 millió ájuldozó országa lettünk, a nyavajgásból ítélve.
De ncc kolléga biztosan nem ájuldozik, hiszen ő superman fittséggel és immunrendszerrel bír, és lásd ő se hordja, sőt örül ha mások se hordják. Biztos ő is csak szegény sorozatájuldozókat tartja észben, és rájuk figyel. Meg a többi maszkot nem hordó is, ugye?
Az az egy rohadt nagy szerencsénk, hogy Magyarországon tényleg nem volt komoly járvány, különben esélyünk se lett volna. De ha lesz véletlen, mondjuk egy durvább 2. hullám (ne legyen), akkor rábaszunk.
-
törölt tag
Érdekesnek érdekes csak ahol közzétették ott ez fogadja az embert amit a 31011 hsz-ben írtam.
"Vigyázat: Az nyomtatványok olyan előzetes jelentések a munkáról, amelyeket szakértői értékelés nem igazol. Nem szabad rájuk támaszkodni a klinikai gyakorlat vagy az egészséggel kapcsolatos kezelés irányításához, és nem szabad közzétenni a sajtóban mint megalapozott információt. "
Ez így egy nagy nulla, egyelőre. -
Kékes525
félisten
"Szerintem nem lesznek már ilyen zárások később."
A lezárások legtöbb esetben csak akkor szükségesek, ha a járványvédekezés valami miatt nem hatékony. Ha megfelelően irányítják és az emberek is nagyrészt betartják akkor nem lesz rá szükség. Alapfeltétel, hogy a politikusok hallgassanak a szakértőkre. Magyarországon is a szakértők tudják a dolgukat. Például [Virológia Pécs]
-
Ricardo
titán
"Szerintem nem lesznek már ilyen zárások később. Rájöttek valószínű, hogy nullázza a gazdaságot. Esetleg előírják majd ismét a maszk használatot, a távolságtartást, ilyesmiket."
Portugália szigorítani kényszerül a járványadatok láttán
"Közlése szerint Lisszabonban és térségében összesen 19 városrészben, illetve településen
július 1-jétől két hétig megint csak azok hagyhatják majd el a lakóhelyüket, akik munkába járnak, illetve bevásárolnak vagy orvoshoz mennek.
Tilos lesz öt főnél több embernek gyülekeznie.
Lisszabon központja nincs az érintett negyedek között.
Az egyedüli hatékony módja a járvány megfékezésének, ha az emberek otthon maradnak - szabadkozott a kormányfő."Szerintem ha véletlenülmég komolyabbra fordul simán zárnak.
Nem hiszem ha bármelyik országban elszaladnak a számok, megállnak a maszkhordásnál. -
törölt tag
Pedig egyszerű. Az egyik ilyen rendelet a vírus miatt: A maszk viselése továbbra is kötelező az üzletekben, illetve a tömegközlekedési eszközökön. A maszkot helyettesítheti a szájat és az orrot eltakaró sál, vagy kendő is.
A bolt megtagadhatja a belépést azoknak akik nem tartják be a szabályt, egyértelmű a jogalap. Ez ilyen egyszerű, a kiérkező rendőr is a közlönyből ezt fogja felolvasni neked, ha reklamálsz miért nem engednek be téged maszk, kendő nélkül. -
"Az üzlet területe közforgalom számára megnyitott magánterület, amire meghatározott rendeletek és előírások vonatkoznak."
Nem. Egy lopás után bárkit örökre kitilthatnak.
Az üzletben amúgy sincs közforgalom. Ha a bevásárlókosár használatát előírják, akkor használni kell.
Ha nem lehet görkorcsolyával bemenni, akkor nem lehet.
Nyilván olyan dolgot nem írhatnak elő, ami teljesen öncélú. Például nem kötelezhet arra, hogy egy lábon ugrálva vásárolj.Aki nem akarja elhinni, hogy a maszk használatának kötelezettsége előírható és a bejáratnál van maszkhasználati kötelezettséget jelzi információ, az az igaza teljes tudatában hívjon rendőrt.
A kiérkező rendőrök egyértelműen rendezik el majd az ügyet.
Ha kérhetem, valaki videózza az eseményeket, kíváncsi vagyok a show-műsorra. -
Valamit vészesen értesz félre.
A bolt területe magánterület és nem közterület. Beleértve a parkolót is., amennyiben a parkolóból közvetlenül léphetsz be a vásárlótérbe valami ajtószerkezeten keresztül.
Ez alól a tűzoltók számára átadott útszakaszok kivételek, ami közterület jellegű terület. Azt még a rendőrök is ellenőrizhetik elméletileg. (A tilosban parkoló járművek büntetése vagy eltávolítása okán.)A magánterületen alapvetően a tulajdonos diktál. A tulajdonos megbízásából a biztonsági őr megtagadhatja a belépést vagy akár a kilépést is. Például lopás gyanúja esetén.
De akármelyik dolgozónak is meg van ez a joga. Illetve kötelessége is az érvényes jogszabályok betartatása. Ha valaki nem akar maszkot hordani a boltban, ne menjen be.
Ennyi.
A maszk hordása közérdeknek számít pillanatnyilag. -
VinoRosso
veterán
Nem tudom én csak arra emlékszem, hogy amikor bulizni jártam még úgy baxkodták ki az embereket a biztiboyok a különféle helyekről hogy a lábuk nem érte a földet. Boltból is láttam már, hogy erőszakot alkalmaztak, mikor tolvajt fogtak.
Amúgy meg nem értem miért mondod, a csávókám megkérte a nőt aki megindult kifele, csak visszamagyarázott neki valamit azért lökte meg, nem azért mert nem akart kimenni. -
Ezekiell
veterán
A törzs vasárnapi tájékoztatóján Kiss Róbert rendőr alezredes válaszolt. – Ez kettős dolog, ugyanis nemcsak jogi értelemben, hanem egészségvédelmi értelemben is nagyon fontos, hogy figyeljünk egymásra. Jogi értelemben azt kell, hogy mondjuk, hogy a szájat illetve az orrot eltakaró védelmi eszköz viselése az állampolgárainknak, illetve az üzlet üzemeltetőjének, tulajdonosának, illetve az ott foglalkoztatottaknak együttes felelőssége.
Innen gondoljuk - miszerint konkrétan mondták. És ha vásárló nem húz maszkot, a boltot büntetik meg, több példa volt már ilyenre a környezetemben is.
-
-
-
-
A karanténos más téma, de a szervizek dolgoztak, ha jól tudom. Egyébként csak a 180 nappal van bajom, hogy mire fel a fél év? Én, aki becsületesen az eredeti határidő előtt EL AKARTAM VINNI, buktam 8 hónapot a többiekhez képest.Én el tudtam vinni? Más is el tudta volna... akikről tudok, hogy nem vitte el, azoknál akarás kérdése volt ez.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Jah meghagyták de már kb senkit nem érdekel. Azon a MOL kúton ahol 1 hónapja visszafordítottak, mert a kocsiban felejtettem a maszkot már az eladókon sincs soha. És nem a plexi mögött tébláboltak, hanem pakolásztak a polcokon.
Szerintem az emberek már józanabban gondolkoznak és nem hajlandóak hőgutát kapni. -
VinoRosso
veterán
Németországban
Nekem is volt egy csomó német kollégám aki nem menedzser volt hanem mezei alkalmazott, de több haver/ismerős id dolgozott kint, sima kétkezi melósból is van német. De tény, hogy a bevándorlók általában az alján vannak a táplálékláncnak, viszont az nem igaz, hogy csak bevándorlók dolgoznának ott.
-
-
VinoRosso
veterán
Fater itt van Győrben idősotthonban így valamennyire képben vagyok, hogy mi a helyzet ezekkel. Nos itt polgármesteri rendeltre március második hetétől lakat került minden idősotthonra. Nem mehettek ki a bentlakók, látogatni sem lehetett. Bármelyik bentlakó elhagyta az épületet bármi okból 2 hetes karanténba kerül mikor visszajön. Tesztelni mindenkit felesleges innentől kezdve a karantén miatt, csak azokat kell akik tüneteket produkálnak a 14 nap alatt. Volt is egy akinél pozitív lett a teszt, őt kórházba vitték és az egész épületet lefertőtlenítették, amikor kiderült. Ennek következtében nem is fertőződött meg más.
Amit írtál az a Pesti Úti otthonban történt. Mi a különbség a kettő közt? Az, hogy itt egy főorvos a polgármester, BP-n meg egy balfasz. BP-i polgármester is meghozhatta volna ugyanazokat az intézkedéseket amit itt megtettek, de nem hozta. Azért nem mert fogalma nincs, hogy ilyenkor mit kell csinálni. És ki tehet róla, hogy olyan ember van ott, aki fogalmatlan? Azok akik megszavazták. Most nekik kellene felvállalni a felelősséget, de természetesen ők most is másra mutogatnak.
Védőfelszerelés meg a teszteket azért nem dobálták mindenkinek mert limitált mennyiség volt belőle elérhető. Te tudtál maszkot venni bárhol márciusban, áprilisban? Ha volt ott mennyibe került? 5000 Ft az 50 Ft-os maszk? Na ezért nem volt máshol se. Nem csak Magyarországon, sehol a világon. -
p76
senior tag
Hogy mennyi levegőt kapsz maszkban az attól is függ hogy teszed fel.
Lehet lazán is hogy oldalt teljesen ki-be jár a levegő. Én először úgy használtam
Aztán amikor rendesen feltettem én is meglepődtem hogy mennyire akadályozza a levegővételt.
De a legjobb egy melós volt a helyi ABC-ben. Csak lógott-lengett az arca előtt a maszk egy madzagon. -
A spanyolnáthánál a második hullám volt a legdurvább - illetve k-EU-ban nem volt első hullám se, csak szórványos megbetegedések. Attól függ...
#30298: részedről mi nem túlreagálás? Tudom, a gyúróhelyek maradjanak nyitva... Mo.-gon az egyetlen durva beavatkozás a kórházseprés volt, ami meg max félig vt járványügyi intézkedés.
-
VinoRosso
veterán
Van az a mondás, hogy az okos ember más kárán tanul, a hülye meg a sajátján se. Én most kimondottan örülök, hogy a nálunk olyanok ülnek döntéshozó pozíciókban akik levonták a megfelelő konzekvenciákat a márciusi-áprilisi eseményekből és nem hagyják, hogy még egyszer felkészületlenül érje az országot egy ilyen szituáció, és nem a gyűszűnyi agyú átlagpolgár, aki még azt sem képes megérteni, hogy miért kell eltakarnia a pofáját, de közben habzó szájjal hirdeti, hogy ő jobban tudja mikor miből mennyit kell venni.
-
az őszi vírusszezon, teliben futó isiovival még kérdőjeles lesz azért, de szerintem is lehetünk óvatosan optimisták. ettől függetlenül tartjuk, hogy ritkán vásárolunk, lehetőleg gyorsan, addig felvesszük a maszkot, mossuk a kezünket rendesen, és mondjuk kerülni fogjuk a tömeget. de ez csupa olyasmi (a maszkot leszámítva), ami egyébként is így esik jól
-
VinoRosso
veterán
Szerintem soha. Ahhoz összefüggésekben kell tudni gondolkodni és ismerni kell a logikát. Aki erre képes az eleve így látja, aki nem annak hiába magyarázod, nem fogja fel. Sajnos nálunk ezt a legtöbb helyen nem tanítják/tanulják az iskolában. Egyetemekről jönnek ki tömegek úgy, hogy végig magolják az egészet, és a következtetési képességeik egy hatéves gyerek szintjén vannak.
-
Carlytoo
senior tag
Értem a logikádat és nyilvánvalóan van okod ilyet feltételezni. Csupán arra szerettem volna rávezetni a kollégákat, hogy nem feltétlen kell minden esetben az ellentétes irányba nyargaló lóra felülni.
Parci: Ebben az esetben, ha kérésre sem hajlandó a magatartásán változtatni, akkor csapjon le az a banhammer.
(#29902) csƵ
Ez így parttalan. Szerintem próbálj a kommunikációdon egy picit változtatni. Visszaolvasva az eddigi hozzászólásaidat, azt vélem felfedezni, hogy Téged abszolút nem érdekel ki hogyan reflektál a válaszaidra. Csak iderakod a mondandód és mész is tovább. -
-
-
ncc1701
veterán
Nagybátyámat tavaly valamikor tavasszal kezdték kemózni, most a vírus hiszti miatt felborult az egész rendszer. Iszonyat szarul néz ki, elötte teljesen jól volt, melózott. Most meg ülni is alig bír, nem tudom, mennyi ideje van hátra. Egy vér/ct leletekkel alátámasztott jelentősen javuló tendenciát nehéz mással magyarázni, mint a beteg kezelésének az elhanyagolásaval.
-
Kásler fikcióknak nevezte, hogy rákos betegek a járvány ideje alatt nem kapták meg a szükséges kezelést. Hangsúlyozta: a daganatos betegek közül mindenkit el kellett látni a járvány első percétől kezdve. Az emlőrák szűrését, a mammográfiát lehet, hogy halasztották, de ennek nincs következménye - mondta. [link]
-
törölt tag
Egy normálisan kinéző honlapra nincs igényük, ilyenre megy a pénz.
(#29451) Lauda: Ez így már teljes bohóckodás a maszkokkal. Három hónap tapasztalata alapján két lockdown példa: Új-Zéland maszkozás nélkül csak távolságtartással is túl lett a dolgon sikerrel. Szlovákiában szigorú maszkozással szintén túl lettek a dolgon sikerrel.
Akkor valamit el kéne dönteni egyik vagy másik irányba a magyar szakembereknek is, a kettő közt téblábolunk összevissza. Oké egy pékség, egy autószerviz amit most példákat említettél kiírják, szólnak kell maszk, de akkor rendeljék el nekik tegyék fel ők is vagy ne bohóckodjanak ilyen felemás "megoldással". Csak abszurd helyzeteket szül.
-
Kékes525
félisten
Ez egy érthetetlen intézkedés. Mi a különbség ezen helyek és más zárt térben üzemeltető árusító helyek (üzletek, cukrászdák, vendéglátóhelyek, stb.,) között a járvány szempontjából? Semmi. Ezért ez a döntés epidemiológiailag értelmezhetetlen. A zárt hely nagysága, az átlagosan itt töltött idő és ezekben a helységekben átlagosan tartózkodó emberek száma lenne a megfelelő döntés alapja.
-
törölt tag
Vannak ilyen érdekes esetek. Ne írja ki kötelező, ha ők nem tartják be. Ha már indokolni akarta, legalább azt mondta volna ott a szervizben nincs tömeg, van udvar, az nem szupermarket több száz emberrel.
Az csak engem zavar a gyorsan összekalapált koronavirus.gov.hu oldal milyen "fapados" három hónap után is? A rendőrök és a tisztifőorvos hírei ilyen 10 pt betűs ömlesztett szövegek körülményesen fogalmazva, se tagolás, se átláthatóság, se formázás. Csak úgy odabaszták a massza szöveget.
Pl. a belgáktól sem áll távol a bürokrácia, mégis náluk mennyivel átláthatóbb a jelenlegi mit lehet FAQ:
magyar korlátozások
belga korlátozások -
volt azért, ahol nagyot ment, és fingja sincs senkinek, hogy pontosan min múlik, hogy arat vagy sem. legyen az a legnagyobb bajunk, hogy nálunk végül nem aratott. van ugye az a teória, hogy a nagyon szigorú oltási rend miatt lehet, élén a bcg-vel (ami tényleg megpiszkálja az immunrendszert). pár év és kiderül, hogy van-e összefüggés.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- Kutya topik
- Gitáros topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- BestBuy topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256GB SSD + 1TB HDD
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Windows 10 pro Retail aktiváló kulcs!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix OC RTX 3070 8GB GDDR6 Videokártya!
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest