Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
VinoRosso
veterán
Fülöp-szigetek (110 millió lakos) vs Magyarország (9,75 millió)
1M lakosra vetített összes esetszám: 25,398 vs 126,064
1M lakosra vetített halálozás: 452 vs 3,883Ehhez hozzá tartozik, hogy a Fülöp-szigetek nagy része vadon, és a népsűrűség jóval nagyobb az itteninél. Összehasonlításképpen: a fővárosban Manilában 14 millió (tehát cirka másfél magyarországnyi) ember él egy Budapesténél kb 15%-al nagyobb területen. Valamint, hogy az ottani egészségügyi ellátás színvonala és kapacitásai messze nem olyan jók mint az egyébként nem túl acélos magyaré.
Mi a titok? A filippínó egészségügy privát, és egyetlen egy biztosítót nem találni, aki fedezné a coviddal kórházba kerültek kezelési költségeit, amit akkor is kiszámláznak a családnak, ha meghal az illető. Egy átlag lélegeztetés olyan 5-6 millió forintra rúg. A havi átlagfizu meg 120-150 ezer forint. Emiatt az emberek félnek a kórházba kerüléstől mint a tűztől. Még most is, hogy napi pár száz eset van az egész országban és megszűntek a korlátozások úgy hordják a maszkot kültéren is mint a kisangyal. Oltásra meg védekezésre buzdító propaganda se nagyon van, még a TV-ben se, mert ha valaki elpatkol annak a híre futótűzként terjed a helyiek közt. Antivaxerek sincsenek, bár lehetnének, csak onnantól kezdve, hogy a saját kontóra megy a móka valószínűleg csírájában elhal a szabadságharcos lendület. Úgy néznek ezekre az EU-s antivaxer tüntetőkre mintha azok megbolondultak volna.
Valószínűsítem a térség országaiban (Indonézia, Tajvan, Dél-Korea, Szingapúr, Thaiföld) ugyanez a helyzet, csak esetleg a tajvani meg a dél-koreai egészségügy még a magyarnál is jobb, aztán emiatt a töredékét hozzák a halálozási és fertőzöttségi adatoknak.
Talán itthon is neki kellene állni kiszámlázni a költségeket azoknak akik bár beoltathatnák magukat, de nem teszik és emiatt leterhelik az egészségügyet. Ha a saját falloszukkal vernék a csalánt a másiké helyett, esetleg elgondolkodnának...
-
VinoRosso
veterán
Sziasztok,
egy ismerősöm szeretne nem EU országból Magyarországra látogatni. Azt mondja, hogy a covid miatt nem adnak neki túrista vízumot (negatív teszttel se).
Hol tudnék érdeklődni Magyarországon, hogy az információ amit kapott helytálló-e, és ha igen akkor meddig tervezik fenntartani ezt a korlátozást, esetleg vannak-e más lehetőségek a turista vízumon kívül a beutazásra?
Hívtam a konzuli tájékoztatás budapesti számát többször is, de b...ták felvenni.
Egyéb ötlet?
-
VinoRosso
veterán
válasz
Alex91 #31058 üzenetére
A mai szám: +48k.
Ha holnap is hasonló lesz akkor ez lesz az első hétvége, amit nem csökkenő hanem növekvő esetszámok jellemeznek. Ez azt jelenti, hogy valami olyasmi történt, ami megváltoztatta az emberi érintkezési szokásokat, vagyis azt ahogyan a vírus terjedt.
Mivel olyan sok lehetőség nincs, ezért nem nehéz kitalálni, mi tüntette el az esetszámban lévő ingadozást. Ha tippelnem kéne holnap olyan +53k köré fog felmenni az új esetszám.
Kérdés meddig fog felmenni és milyen gyorsan, a 100k/nap sem kizárt szerintem, az meg 2 hét alatt kb 1,5 milla új beteg... -
VinoRosso
veterán
válasz
#86564352 #31051 üzenetére
Nekem sincs bajom a maszktól, nem mondom, hogy nem jobb nélküle, de nem kibírhatatlan. Szerintem aki nem kap levegőt benne az menjen el tüdőszűrőre.
Másik vicc de ide kapcsolódik:
Nagyapa belép a nagyszobába, látja az unokáját a tévé előtt csipszet zabálva héderezni. Odalép hozzá és hátbaveri:
- Fiam, mikor én annyi idős voltam mint te, elutaztam Párizsba, bementem a Moulin Rougeba, rávertem a táncoslányok fenekére, beokádtam a pult mögé, belehugyoztam a sörbe és semmiért nem fizettem.
Eltelik egy hét, ismét találkozik az öreg az unokájával. Látja, hogy keze lába gipszben, fogai kiverve, arca tele kék zöld foltokkal.
- Fiam, mi történt veled?
- Nagyapa, azt tettem amit mondtál. Elutaztam Párizsba, bementem a Moulin Rougeba, rávertem a táncoslányok fenekére, beokádtam a pult mögé, belehugyoztam a sörbe és semmiért nem fizettem.
- Dehát mégis kivel utaztál Párizsba?
- A Neckermannal, miért te kivel?
- Hát én a Waffen SS-szel ... -
VinoRosso
veterán
-
VinoRosso
veterán
válasz
Fotonhámozó #30943 üzenetére
A hisztamin szegény diétának nem alternatívája valamilyen antihisztamin szedése?
-
VinoRosso
veterán
válasz
fatal` #30928 üzenetére
Magad válaszoltad meg. Ha tesztelnek kiderül, hogy sok a fertőzött így egy idő után zárni kezdenek az emberek maguktól és besül a terv. Ha meg nincs teszt, nincs fertőzött, mindenki happy, hogy lehet szaladgálni a szabadban.
t72killer: Mire azt a pontot elérik már elég sok fertőzött lesz. Egy ideig lappang, aztán kell pár nap mire elpatkol valaki, no meg nem is mindenki hal meg, kell valamennyi idő annak is mire megtelnek azok a kamionok. Viszont beteg sok lesz azokat meg 2-3 hétre is kidönti a kór.
-
VinoRosso
veterán
válasz
fatal` #30925 üzenetére
Egyáltalán nem. Nagyon is rafinált. Megtehetné, hogy szétveri a tüntetőket, ha esetleg tűzpárbaj alakulna ki kb az első pár halott után maguktól is széthullanának mint a három napos teszkós kenyér. De akkor kb bukná a válaszást és ő is tudja hogy ezt akarják tőle kiprovokálni.
Ehelyett inkább hergeli az embereket, hogy minél többen menjenek ki azok közül akik utálják. Ezek szépen lefertőzik egymást és egyetlen puskalövés eldördülése nélkül fognak kidőlni. És még azt is hihetően fogja előadni, hogy ami velük történt csak maguknak köszönhetik, hiszen senki nem kényszerítette rá az embereket, hogy menjen ki vandálkodni. -
VinoRosso
veterán
válasz
Ezekiell #30899 üzenetére
Nem is az utóbbi 3 hétről volt szó, hanem a tegnapi adatokról. Az elég valószínű, hogy már a tüncik miatti emelkedés előszele. Azt ugye senki nem gondolja komolyan, hogy ezek miatt nem fognak megugrani a napi fertőzések? Mintha egy bála szalmát dobnánk egy halom parázsra, és azt gondolnánk nem fognak felcsapni a lángok.
-
VinoRosso
veterán
válasz
szkorhetz #30891 üzenetére
Én miattam abba látod bele a propagandát amibe akarod, miattam mindenki azt gondol amit akar, de ebben semmi ilyesmi nincs, egyszerűen megtetszett ez a kifejezés, szerintem nagyon jól leírja az ezeknek birkaként terelgetett tömegeknek a szánalmasságát.
Vagyok annyira liberó is, hogy nem akarom megmondani másoknak mit gondoljanak, vagy hogy milyen kifejezéseket használjanak, mivel én sem szeretem, ha meg akarják mondani, mit gondoljak és hogyan beszéljek. Ez alapvető szabadságjog és a kölcsönösség jegyében igyekszem is betartani. Persze unalmas lenne a világ, ha ez mindig működne, de hát erre találták a leszarom tablettát, egy határon túl pedig a törvényeket. -
VinoRosso
veterán
Nem tudom én csak arra emlékszem, hogy amikor bulizni jártam még úgy baxkodták ki az embereket a biztiboyok a különféle helyekről hogy a lábuk nem érte a földet. Boltból is láttam már, hogy erőszakot alkalmaztak, mikor tolvajt fogtak.
Amúgy meg nem értem miért mondod, a csávókám megkérte a nőt aki megindult kifele, csak visszamagyarázott neki valamit azért lökte meg, nem azért mert nem akart kimenni. -
-
VinoRosso
veterán
válasz
syberia #30814 üzenetére
A mortalitási ráta az egyetlen ami ronda nálunk. Ezt mondjuk jelentősen lehetett volna mérsékelni, ha a megfelelő pozícióban lévő emberek mindenhol elrendelik és szigorúan betartatják a karanténokat az idősotthonokban. Sajnos ez nem mindenhol történt meg, felelősök azóta sincsenek...
Talán jobb lesz a helyzet, ha itthon is elkezdik bevetni az ivermectint. -
VinoRosso
veterán
Ezért kell előbb munkát adni annak a kezébe aki tud dolgozni. Ezt csak úgy lehet, ha alacsonyan tartod a fertőzések számát, mert aki beteg az nem tud dolgozni. Súlyos szociális gondok pedig nem voltak. Ilyenek ott vannak ahol elterjedt a vírus. Ha visszaolvasol itt az egyedüli gond jelenleg az, hogy nem tudják az emberek, hova menjenek nyaralni.
-
VinoRosso
veterán
Nem rántotta magával, ezt láttuk az utóbbi 3 hónapban. 1.5 hónapos leállás volt a gyárakban, de van ahol még annyi se. Azon kívül lehetett volna adni ezeknek az embereknek ideiglenes munkát a vírus elleni védekezésben, esetleg 0%-os hitelt, legvégső esetben segélyt. Elsősorban azonban mindenhol a cégeken keresztül támogatják ezeket az embereket, hogy ne küldjék el őket.
-
VinoRosso
veterán
Ha csak a szolgáltató szektor áll le még mindig az a jobbik lehetőség. Ha semmilyen korlátozás nincs akkor mindenki elkapja a vírust, és azok se fognak tudni dolgozni akik a korlátozások mellett egyébként tudnának. Ami nagyobb gond, hogy a terhelés miatt egészségügyi rendszer is összeomlik, nagy valószínűséggel még előbb, minthogy teljesen eszkalálódna a helyzet, emiatt a halottak száma is sokszorosra emelkedik. Olaszországban is azért volt annyi a halálozási ráta, mert még a folyosón is intenzíves betegek voltak és nem volt aki ellássa őket. Az USA-ban már most repedezik az egészségügy, pedig hol van ott még a vége? 3 hete emelkedő trend van náluk, és erre még csak most jön majd rá a BLM tüncik hatása:
-
VinoRosso
veterán
válasz
lacos001 #30735 üzenetére
Erről a doktorgörényről azért eléggé közismert, hogy rosszban sántikál, persze ettől még a videóban szereplő főfőfő mikrobiomókus még mondhatna igazat, de nem mond.
Azt mondja: a maszk hülyeség, mert a vírus sokkal kisebb, mint a maszkon a szűrő és átmegy rajt. Nos vírusokat soha nem bocsát ki közvetlenül az ember, csak testnedvekkel terjed, azok pedig cseppeket képeznek a levegőben amiknek a mérete sokkal nagyobb mint a vírusé.A maszkok erre vannak hitelesítve, a sebész se divatból hordja, hanem mert működik és így nem fertőzi meg a beteget műtét közben.
Másrészről a komolyabb maszkokat minek hordanák azok akik fertőzött betegekkel érintkeznek, és hogyhogy nem betegszenek meg, ha a maszk semmit nem ér?A nyájimmunitásról is totál faszságokat beszél. Ha a tüneteket nem produkálók azért nem produkálnának tüneteket, mert keresztimmunitáson keresztül szereztek volna védettséget akkor termelnének antitesteket és lehetne tőlük plazmát nyerni illetve reagálnának az antitest tesztekre. Dehát nem ez a helyzet, sőt olyanoknál látnak tartós tüdőkárosodást akiknek semmi szimptómájuk nem volt. Meg hát ahol az emberek 80-90%-a immunis ott nem fut fel úgy a járvány, hogy annyi halott van, hogy teherautókkal kell szállítani.
Kíváncsi vagyok, kik és mivel zsarolhatták meg az ipsét, hogy ilyeneket mondjon.
t72killer:
"egyre többen bagatellizálják a járványt"
Ezért van a járványoknak több hulláma, textbook
Nekem most már egyre inkább úgy tűnik, hogy ez egy szándékos suttogó propaganda és hogy inkább szeretnék átfertőzni a társadalmat . Szerintem arra számítottak, hogy a nyitástól majd beindul a dolog, de nem így történt és próbálnak rásegíteni.
Egy politikus (kivéve a gyevi bírót a.k.a. Trump) nem mondhatja azt, hogy ne tartsd be a higiéniai előírásokat, mert szeretném ha megfertőződnél, mert azzal ugrana a népszerűsége, másrészt ellenkező hatást érne el, de ha egy szakértő mondja, hogy csináld mert az úgy jó annak meg elhiszik. -
VinoRosso
veterán
válasz
radi8tor #30723 üzenetére
Biztosan úgy gondolják mindenkiről, mert a csúf gonosz Hókuszviktor ukázba adta az orvosoknak, hogy rettegésben kell tartani a törpöket.
Csak azt nem tudom, hogy miként hívhatja ezután Aprajafalva egészségügyi rendszerét jónak. Ha én Hókuszviktor helyében lennék inkább lefele szeretném tornászni a halálozási statisztikákat, máskülönben hogyan jaszkarizhatnék az adatokkal, ha azok nem azt fogják alátámasztani, hogy Aprajafalvában kezeltük a legjobban a helyzetet? -
VinoRosso
veterán
Nem ilyen egyszerű a képlet, sok ember úgy hal meg covidban, hogy nem tesztelik mert mire odaérnének meghal és nem tudják megállapítani a covidot nála (halottakat nem tesztelnek). Volt korábban hír róla, hogy csak Lombardiában 2500 ilyen eset volt a járvány elején aki több mint valószínű covidban halt meg, de teszt hiányában más lett adminisztrálva haláloknak.
radi8tor:
Van még egy-két hasonló dolog amiről azt állítják, hogy hoax:
- klímaváltozás
- holokauszt
- gömbölyű föld
- Colombo felesége -
VinoRosso
veterán
válasz
Drizzt #30697 üzenetére
Pihenni mindenhol kell, de ezt lehet a szolgáltatás szintjének fenntartása mellett is, erre találták ki a folyamatos munkarendet, ha jól tudom a sürgősségi szolgáltatások mind eszerint működnek.
Ráadásul rájöttem, hogy nem kalkuláltam a tesztelés idejével, mert az sem instant történik, megbízható teszt eredménye minimum 2-3 nap az első mintavételtől számítva, így olyan 4-5 nap lehet a lappangási idő, ha tényleg a hétvége játszik be a hullámzásba és nem valami másról van szó.
Avicularia: Covid gyanúval nem mennek háziorvoshoz, sem sehova, helybe jönnek a szkafanderes emberek. Ha pedig ezért pénzt kérne az állam saját magát szúrná tökön, az emberek nem szeretnek fizetni. Még az USA-ban is, ahol hirhedten legombolós az egészségügy se kérnek senkitől egy fillért sem covid miatt. Még az illegális bevándorlókat is ellátják ingyen a kitoloncolás veszélye nélkül, nehogy amiatt ne forduljon orvoshoz. -
VinoRosso
veterán
válasz
t72killer #30695 üzenetére
Nekem úgy tűnik inkább, hogy csak lassan fut fel az első.
Érdekes ez a periodicitás benne, mint valami felharmónikus:
Megnézem a dátumokat, mind csütörtök-péntekre esik a csúcs. Nem tudom mennyi lehet a lappangási idő, de mintha a hétvége játszana be valahogy. Az szinte biztos, ha valaki elkapja nem egyből lesz beteg, de hogyhogy mindig vasárnapra jön ki a lokális minimum
Ha abból indulnánk ki, hogy azért mert mindenki otthon ül olyankor és zárva vannak az üzletek akkor pont 7 nap vagy annak a többszöröse a lappangási idő. Ha tényleg a hétvége számít ennyit akkor viszont elég durván le tudja vinni a terjedést a zárás 40-50%-al kevesebb eset van a csúcshoz képest.
Nagyjából ugyanezt látom az USA grafon is ami elég nagy mintának néz ki, azzal a különbséggel, hogy kisebb amplitúdóval oszcillál. -
VinoRosso
veterán
válasz
t72killer #30686 üzenetére
Az arany már régóta nem standard a fizetőeszköz értékmegállapításánál, úgyhogy itt valamit félreértesz. A pénznek nincsen abszolút módon rögzített értéke, a mögötte lévő gazdaság adja az értékét, hogy mit lehet venni a pénzért.
Úgyis mondhatnám rákontrázva, hogy: hány dollár volt egy havi fizu 1932-ben? Mit tudsz venni egy 1932-es fizetésből és mit tudsz venni egy mostaniból? Ez adja meg az értéket, nem az, hogy hány számjegy van az árcédulán. -
VinoRosso
veterán
válasz
t72killer #30684 üzenetére
Mivel magánbankról van szó az magánérdeket szolgál nem közérdeket, így alacsony kamatok csak addig maradnak ameddig az állam és a bank érdekei találkoznak. Most sok pénzt pumpáltak a gazdaságba, de a végletekig nem inflálhatják a dollárt, mert ők is abban utaznak.
Amúgy meg hosszú távon Kínának az is kifizetődő, ha bedől a dollár, mert ezzel az amerikai versenytársaiknak is lőttek. Így tulajdonképp piacot vesz magának, a termelés úgyis náluk megy azt tolják tovább, csak legfeljebb az iPhone helyett NyihaoPhone-t exportálnak, és náluk marad a teljes profit.
Ami érzékenyebben érintheti őket az a kereslet visszaesés, de ez is csak rövidtávon. -
-
VinoRosso
veterán
válasz
aprokaroka87 #30674 üzenetére
Az nem fog, már rég Kína a világgazdaság motorja. Igaz Kínának elég sok az amcsi állampapírja, dehát adósságot ugye nemcsak pénzben lehet behajtani...
-
VinoRosso
veterán
válasz
Ezekiell #30672 üzenetére
Azért én ebben nem lennék olyan biztos... nagyon rezeg a léc ott és sokaknak az az érdeke, hogy bedőljenek. Szerintem elég nekik a járvány eszkalálódása, ha mindenki lebetegszik bedől az egészségügyük, az emberek betegen nem fognak tudni dolgozni, akkor a gazdaságnak is annyi onnantól meg az országnak is annyi.
-
VinoRosso
veterán
-
VinoRosso
veterán
válasz
t72killer #30540 üzenetére
Hogyne ismerték volna, Kínában már javában ment a buli, ezért lett COVID-2019 a neve és nem 2020. Biztos lehetsz benne, hogy a gyanús esetek tesztelése nem februárban kezdődött, hanem jóval előbb, csak mind negatív lett azért nem volt róla hír.
Amúgy meg az egészből kilóg a lóláb.
Alábbi linkeken azt írják, hogy, decemberi szennyvízmintákban mutatták ki. Akkor hol tartogatták ezt a hírt 6 hónapig? Ki az aki elhiszi, hogy vettek egy szennyvíz mintát decemberben, és júniusban mutatták ki belőle a covidot? Netán ha van frissen lefagyasztott mintájuk amit fel tudnak olvasztani akkor sem júniusban fog eszükbe jutni a teszt, hanem legkésőbb márciusban. -
VinoRosso
veterán
válasz
aprokaroka87 #30534 üzenetére
Az ugye megvan, hogy a tünetmentes az valahány százalék csak. Te most azt mondod, hogy decembertől februárig 100% tünetmentes volt és nem volt egy halott sem, és februárban meggondolta magát a vírus, hogy puff mostantól halottakat is fogok produkálni.
Ha a kabaréban akarsz ezzel fellépni ott még sikered is lehet, de azért ez komolyabb hallgatóság előtt szerintem ne hangoztasd.
Hacsak nem halt meg pár nappal a fertőzése után az az ember akitől a decemberi vérmintát vették és így nem tudta továbbadni a fertőzést akkor túl sok lehetőség nincs:1) fals pozitív
2) remete
3) 2-3 hónap a lappangási idő -
VinoRosso
veterán
válasz
t72killer #30532 üzenetére
Egy dolgot tartok lehetséges magyarázatnak: ha sokkal nagyobb a lappangási ideje a vírusnak mint hittük. Ebben az esetben viszont k***v kib**szott nagy bajban vagyunk, ugyanis 2 hónapja közünk szaladgál észrevétlenül.
Viszont amennyi covid kutatás már lezajlott, azalapján erre már rá kellett volna jönni, vagyha nem akkor valamit nagyon rosszul csinálnak a virológusok. -
VinoRosso
veterán
válasz
t72killer #30526 üzenetére
Ebben ne reménykedj. A tavasz előtti megjelenés totál blődség szerintem, vagy ha igen akkor inkább nulladik hullámnak lehetne hívni. Néz meg a tényeket: nálunk ami volt az kb egy nulladik hullámnak fogható fel és meghalt 500 ember. Ha az olaszoknál lett volna ilyen akkor kéne lennie 3000 halottnak. De legyen a fele, 1500. Gondolod, hogy 1500 halott el tud tűnni úgy a rendszerben, hogy nem tűnik fel senkinek a covid? A másik meg: ha nem tűnik fel a covid, hogyan van az, hogy nem terjed mint a tarlótűz? Egyszerűen nevetséges még a feltételezés is. Ez nem egy herpeszvírus, itt halottak vannak és kurva gyorsan terjed, ezt láttuk is február-márciusban az olaszoknál, hogy a péklapátba tételezheti fel egy értelmes ember, hogy már decemberben ott volt az olaszoknál, amikor mindenki karácsonyozik meg szilveszterezik. Az ilyenektől kapok agyfaszt
-
VinoRosso
veterán
válasz
Kékes525 #30502 üzenetére
Azért ez sem teljesen így van. Én inkább úgy mondanám, hogy amiben van pénz azzal foglalkoznak amiben meg nincs azt leszarják. Ez annyiban módosít a leányzó fekvésén, hogy nem lesz a egészségügyük minden szakágban technikailag szakmailag magas színvonalú.Vannak olyan területek ahol 20-30 évvel ezelőtti technológiát használnak és amiket messze leköröz pl a magyar egészségügy.
-
VinoRosso
veterán
válasz
syberia #30483 üzenetére
Volt nem rég linkelve egy videó, abban volt, hogy a feketékre azért veszélyes, mert mérsékelt éghajlaton kevesebb a D vitamin a vérükben a magasabb melaninjuk miatt. Persze Afrikában süt eleget a nap. Ettől függetlenül én nem lepődnék meg, ha az oltásban lenne valami 'okosság', ami nem csak a covid hanem a népesedési problémát is megszüntetné arra fele.
Mielőtt valaki leösszeesküvés-elméletesezne: volt már ilyenre példa nem rég, méghozzá Izraelben, ahol az etiópiából származó fekete zsidókat sterilizálták védőoltásnak álcázott szurikkal. Aki nem hiszi járjon utána! -
VinoRosso
veterán
-
VinoRosso
veterán
válasz
t72killer #30429 üzenetére
Félreértették az akronímnát. Ők úgy gondolták a BLM azt jelenti: Blacks, Leave the Masks! Mutatja is az első képen a néni, hogyan kell levenni. Hogyis volt az, hogy a feketéket jobban sújtja a covid? Nyugdíjasok, betegek, feketék, ráadásul az utóbbiakat még provokálják is, hmm... csodálom, hogy még nem állt elő senki valami nácizós eugenikai összeesküvés elmélettel. Hitler anno biztos örült volna ha egy ilyen lett volna a tarsolyában.
-
VinoRosso
veterán
Németországban
Nekem is volt egy csomó német kollégám aki nem menedzser volt hanem mezei alkalmazott, de több haver/ismerős id dolgozott kint, sima kétkezi melósból is van német. De tény, hogy a bevándorlók általában az alján vannak a táplálékláncnak, viszont az nem igaz, hogy csak bevándorlók dolgoznának ott.
-
VinoRosso
veterán
Fater itt van Győrben idősotthonban így valamennyire képben vagyok, hogy mi a helyzet ezekkel. Nos itt polgármesteri rendeltre március második hetétől lakat került minden idősotthonra. Nem mehettek ki a bentlakók, látogatni sem lehetett. Bármelyik bentlakó elhagyta az épületet bármi okból 2 hetes karanténba kerül mikor visszajön. Tesztelni mindenkit felesleges innentől kezdve a karantén miatt, csak azokat kell akik tüneteket produkálnak a 14 nap alatt. Volt is egy akinél pozitív lett a teszt, őt kórházba vitték és az egész épületet lefertőtlenítették, amikor kiderült. Ennek következtében nem is fertőződött meg más.
Amit írtál az a Pesti Úti otthonban történt. Mi a különbség a kettő közt? Az, hogy itt egy főorvos a polgármester, BP-n meg egy balfasz. BP-i polgármester is meghozhatta volna ugyanazokat az intézkedéseket amit itt megtettek, de nem hozta. Azért nem mert fogalma nincs, hogy ilyenkor mit kell csinálni. És ki tehet róla, hogy olyan ember van ott, aki fogalmatlan? Azok akik megszavazták. Most nekik kellene felvállalni a felelősséget, de természetesen ők most is másra mutogatnak.
Védőfelszerelés meg a teszteket azért nem dobálták mindenkinek mert limitált mennyiség volt belőle elérhető. Te tudtál maszkot venni bárhol márciusban, áprilisban? Ha volt ott mennyibe került? 5000 Ft az 50 Ft-os maszk? Na ezért nem volt máshol se. Nem csak Magyarországon, sehol a világon. -
VinoRosso
veterán
válasz
Carlytoo #30366 üzenetére
Nem az a cél, hogy lehetetlenné tegyék az idősek megfertőződését, mert az nem megvalósítható hanem, hogy amennyire lehet lassítsák köztük a járvány terjedését, ugyanis ez is sokkal jobb opció, mint az ellenkezője.
A kétkedők logikája ahhoz hasonlít, mintha egy száguldó jármű teljes lefékezéséhez szükséges 5 teendő közül 4 lenne megvalósítható és a kormánynál ülő megtenné mind a négyet,de mivel marad 1 amit nem tud megtenni ezért az utasok reklamálnának, hogy azt a négyet se tegyék meg, hanem csapódjanak teljes sebességgel a falnak.
Idehaza Vér István járványügyi főmekkelek szerint is teljesen felesleges a nyuggeridő is a kormány látszatintézkedése, hogy az USA-tól Szingapúrig mindenhol bevezették az nem releváns... mert ugye mindenki hülye csak ő a helikopter. -
VinoRosso
veterán
Főleg hogy arra fele leginkább a légszennyezettség miatt terjedt el a használata. Biztos kültéren is kinyitják az ablakot, vagy bekapcsolják a légkondit...
radi8tor:
Igen, idősek is hordják, ha olyan helyen dolgoznak. Van ismerősöm 60 év feletti festő, segédmunkás aki hordta. Én adtam nekik ki raktárról a saját kérésükre. Ráadásul azok nem sebész maszkok hanem porszűrős, jól záró maszkok voltak.
Ha valakinek gondja van a melegtől mert mondjuk szívbeteg annak maszk nélkül is gondja van, de az tudja milyen óvintézkedéseket kell tennie ilyenkor. Például nem száll be a 40 fokos buszba. Se maszkkal, se maszk nélkül. -
VinoRosso
veterán
válasz
radi8tor #30335 üzenetére
Például oroszok, magyarok, britek. Thaiföld eléggé nemzetközi hely, nagyon sok külföldi él ott, a maszk meg kötelező mindenkinek és be is tartatják.
Egyébként meg munkavédelmi okokból eddig is hordtak itthon porvédő maszkot időjárástól függetlenül. Még nem hallottam róla, hogy valakinek baja lett volna belőle. -
VinoRosso
veterán
válasz
radi8tor #30328 üzenetére
Marhaságot beszélsz már ne is haragudj. Trópusi országokban (pl Thaiföld) is hordanak maszkot, ráadásul sokkal fegyelmezettebben, pedig ott van meleg meg páratartalom, itthon nincs. És ott nem kell senkihez se mentőt hívni.
Ez nem gázálarc. Bár lehet nem ártana visszaállítani a sorkatonaságot, hogy kicsit mindenki megtapasztalja milyen 40 fokban menetfelszerelésben kint rohadni a tűző napon. El vannak puhulva, kényelmesedve az emberek (férfiak?), Isten ments, hogy valami nagyobb baj törjön ránk, ha sokak egy sebészmaszk felvétele miatt is nyávognak.
-
VinoRosso
veterán
válasz
Ezekiell #30314 üzenetére
Nem akkor kapcsolod be az autóban a biztonsági övet, amikor már csak 5 centire van a szembejövő balesetkor - hanem amikor beszállsz.
Vannak ezzel kapcsolatban is olyanok, akik bőszen kerülik a használatát. Az eféle emberekkel kapcsolatban mindig eltöprengek, hogy nem is olyan rossz dolog a természetes szelekció.
-
VinoRosso
veterán
-
VinoRosso
veterán
válasz
ncc1701 #30273 üzenetére
Csakhogy a kalóriaegyensúly megtartása jóval egyszerűbb ha mozogsz. Azon kívül puszta étrenddel nem lehet karbantartani az izomzatot, az izületeket, a légzőszervet, a szívet és az érrendszert. A mai orvoslásban szerintem már alap, hogy testmozgás nélkül nincsen egészséges élet, a mozgáshiány előbb-utóbb valamilyen betegség kialakulásához vezet.
-
VinoRosso
veterán
Tévedés. Nem volt gyerekkorában asztmás, 30 felett alakult ki nála. A szívbetegség a túlsúly miatt van, a túlsúly pedig a mozgáshiány miatt. Ha mozgott volna, nem lett volna beteg. Ebben segít a sport. Asztmásoknak pl az úszás kifejezetten ajánlott. A gyerekeinek már ő is előírta kötelező jelleggel az úszást, ráadásul az egyik egész tehetséges, országos versenyekre jár.
Ezekiell :
Kell. Ez népszerűsíti a sportot. A Puskásra kifejezetten szükség volt, 50-es években épült, életveszély miatt a fele le volt zárva a 90-es évek óta. Idő kérdése volt mikor omlik rá a nézőkre. Groupama is kellett, Diósgyőrire se tudom azt mondani, hogy ott nincs igény rá. Debrecen kérdéses.
Ami nem kellett volna szerintem az ilyen kisebb stadionok, mint a Pacho, Haladás, Gyirmót, Kisvárda stb. Ezek kihasználatlanok, viszont a TAO pénz mindenkinek jár. Nem mondhatod, hogy neked jár adókedvezmény, neked meg nem jár, vagy jár mindenkinek egyformán vagy senkinek. -
VinoRosso
veterán
Csakhogy a kettő összefügg. Én óvodás korom óta focizok. Most vagyok 36. 79 kiló vagyok 184 centihez,makk egészséges és ha le kell futni 10 sprintet nem halok meg (a mai napig edzek rendszeresen).
A bátyám ugyanennyi idősen volt 176 centi 110 kiló. Mellé Asztma, szívbetegség, pánikbetegség A különbség: soha nem sportolt (igaz színházba gyakran jár).
Ha nincs a foci, valószínűleg én is hasonló sorsra jutottam volna. -
VinoRosso
veterán
válasz
Ezekiell #30237 üzenetére
Na látod. Ugyanilyen baromság az, hogy ne adjunk pénzt sportra. Ráadásul logikailag sem állja meg a helyét a kevés nézőre való hivatkozás, mivel az összes említett dolog közül a foci érdekli a legtöbb embert.
Egyébként meg egy mítosz, hogy a színházak hiányától lesz sötétség a fejekben, mivel jelenleg színházak megléte mellett is nagyon sok a sötét ember.
pjen:
Puskás, Groupama.
Amúgy meg google a barátod. Megkeresed hogy hány ember jár meccsre, meg hány ember jár színházba. Gyanítom, hogy óriási a különbség, mert pálya minden faluban van, színház meg csak népesebb településeken. -
VinoRosso
veterán
Errefele több ezer az a párszáz, mivel nem csak egy csapat használja, hanem az egész környék. Igaz az magántőkéből épült. Mondjuk olyanoknak mint a felcsúti én sem látom értelmét. Viszont a Puskás nagyon kellett, és a Groupama is abszolút bejött eddig.
De ha már stadionozunk miért nem színházazunk inkább. Én inkább onnét vonnék el forrásokat, mert színházba nem járok és ha szétnézek az országban azt látom, hogy a lőtéri kutyát nem érdekli. Teljes mértékben az államon lógnak, ha a piacról kellene megéljenek bezárhatnák az összeset.
Ha azt nézzük, hogy mire van nagyobb igény akkor a futball sokkal több embert érdekel, mint a kultúra. Tehát ha forráselvonással szeretnénk orvosolni problémákat akkor ott kellene kezdeni.
Most akkor zárjuk be a színházakat? Nem hiszem, hogy ez jó ötlet. -
VinoRosso
veterán
Korábban is az volt az érzésem, hogy állítgatsz mindenféle alap és alapszintű utánagondolás nélkül, mert a per capita halottról is 2 perc keresés után kiderült, hogy tévedsz pedig magad is utánakereshettél volna, a kórházkiürítések miatti halottakról azóta is várom a számokat.
Sehol máshol nem volt korház kiűrítés.
Anglia [link] [link]
Ausztrália [link]
USA [link] [link]
Kanada [link]
A kiürítés nem azért kell mert, minden ágyra kerül egy beteg, hanem azért mert az áltagnál nagyobb létszámú személyzet kell ahhoz, hogy egy súlyos állapotú COVID-os beteg ne haljon meg (ha fizikai ágyszámot nézzük az ráadásul nőtt idehaza, hiszen húztak fel ideiglenes kórházakat). Hiába vennéd el a stadionokra szánt pénzt, a személyi állomány létszámát nem tudod növelni, mert az fix. Nem tudsz több embert bevonni, ha te vagy Dagobert bácsi akkor sem. Fentebb vannak a linkek, hogy nálunk sokkal gazdagabb országok sem tudtak, mert ez nem pénz kérdése, ezt csak átcsoportosítással lehet megoldani. Mint ahogy lélegeztetőgépet meg maszkot sem tudott venni senki tavasszal, mert nem volt annyi készlet/gyártókapacitás mint amennyi igény. Amint lehetett venni, vettünk, és nem csak mi hanem mindenki. De szerinted persze csak mi vagyunk a hülyék.
Azt pedig, hogy milyen mértékű átcsoportosításra volt szükség akkor kellett eldönteni, amikor felfutóban voltak az adatok és nem lehetett tudni, nem lesz-e nálunk is az olaszhoz vagy a spanyolhoz hasonló helyzet. A legrosszabbra kellett felkészülni, és nagyon helyesen tették, hogy így cselekedtek, mert amikor ha egyszer beüt a komoly gond akkor is ugyanígy fognak eljárni. Utólag persze könnyű okosnak lenni. Ha utólag lehetne feladni ötöslottót én is minden héten megütném a főnyereményt.
Ahelyett, hogy benyeled és gondolkodás nélkül tolod tovább az agitpropot szánhatnál 2 percet arra, hogy nyiss egy böngésző tabot és bepötyögjél 3 szót és böngészgess kicsit a találatok között. Erre nem vagy képes, de közben te akarod megmondani, hogy mi merre hány méter olyanoknak akik 20-30 éve ebben dolgoznak.
-
VinoRosso
veterán
válasz
Ezekiell #30183 üzenetére
Lélegeztető gépekről volt szó, ezt reklamálták, tehát ne tereld át másra a fókuszt.
Egyébként meg nem tudom máshol mi volt, én győri vagyok itt épült a kórház, totál új épületet húztak fel, mellé egy parkolóházat a régi kórházparkoló helyére. Kapott egy napelemparkot is, hogy kevesebbet kelljen rezsire fordítani.
Én ezekből nem azt látom, hogy ne költenének egészségügyre. Természetesen lehetne még többet költeni, mert az EÜ egy feneketlen kút, de valahol meg kell szabni egy határt.
Stadion meg csak a gyirmóti épült állami pénzből 900 millió, a TAO pénz ennek a 70%-a, a többi magántőke. Nem egy nagy összeg de mondjuk ezt szerintem is lehetett volna másra költeni, mert a kutya nem megy gyirmót meccsre, de ez nem teszi semmivel sem hitelesebbé a lélegeztetőgépes témában az álláspontváltogatást. -
VinoRosso
veterán
válasz
Somatom #30178 üzenetére
Szerintem nem hibás, mert nincs kizárva, hogy a stadionra és a lélegeztető gépekre is futja egyszerre. Nincs köztük kizáró vagy kapcsolat. Viszont a kontextus amiben elhangzik nem mindegy. Mert ugye 10 éve mindenféle járványveszély vagy egyéb komolyabb indok nélkül hangzottak el azok a mondatok, hogy vegyünk gépet (tehát aki felteszi a kérdést, hogy most mire fel annak még inkább fel kellett volna tennie korábban), most pedig itt van egy világjárvány és így mondják, hogy hibás dolog gépet venni. Az előző 10 évben nagyobb volt a járványveszély, hogy akkor annyira akarták azt a gépet? Nyilván nem.
A napnál is világosabb, hogy ez nem a gépekről szól, vagy arról, hogy mire költünk és mire nem. Ha a kormány jobbra megy a kritizálók balra, és ha a kormány balra megy a kritizálók jobbra. Ez annyiból logikus, hogy csak ellentétes pozícióból lehet kritikát megfogalmazni (máskülönben még valamiben egyet kéne érteni), viszont annyiból ostoba lépés, hogy így hiteltelenné válik a kritikát megfogalmazó személye. Kivétel ha a célközönség akinek szól nem az eszéről híres, ami nagyjából helytálló, mert az emberek egy jó része emocionális és nem racionális alapon formál politikai véleményt. -
VinoRosso
veterán
Hol találom meg ezeket a statisztikákat?
A per capitát megtaláltam. Magyarország 146-ból a 105, az top 30% (146 a legjobb), de valószínű fog feljebb kúszni, mert feljebb az országok fele Afrika/Dél-Amcsi ahol még csak most indul a buli.
A sereghajtók azok az országok, ahova általában mindenki vágyik, mert ott kolbászból van a kerítés is:
A kórházkiürítések miatti halottak számát hol láttad? -
VinoRosso
veterán
Nem-e? Sokkal nagyobb baklövéseket csináltak volna. Elég visszaolvasni a topicot a "hoax vírus"-tól kezdve a "leverem maszk nélül is mert kemény vagyok"-on át a "billgéc megcsippell bennünket"-ig minden volt itt mint a bucsuban.
A szomorú igazság az, hogy nem lesz akármilyen jöttmentből onkológus főorvos / egyetemi professzor, tehát annál a szintnél amit ők képviselnek nagyjából csak lejjebb van, az átlag jóska egészen biztosan sokkal lejjebb.
De még nemzetközi összehasonlításban sem állnak rosszul. Nézd meg mi folyik az USA-ban, vagy UK-ben. Ha a járványügyi statokat összevetjük Magyarország az élmezőnyben van, ha meg azt is hozzátesszük, hogy mennyi pénzből... -
VinoRosso
veterán
Van az a mondás, hogy az okos ember más kárán tanul, a hülye meg a sajátján se. Én most kimondottan örülök, hogy a nálunk olyanok ülnek döntéshozó pozíciókban akik levonták a megfelelő konzekvenciákat a márciusi-áprilisi eseményekből és nem hagyják, hogy még egyszer felkészületlenül érje az országot egy ilyen szituáció, és nem a gyűszűnyi agyú átlagpolgár, aki még azt sem képes megérteni, hogy miért kell eltakarnia a pofáját, de közben habzó szájjal hirdeti, hogy ő jobban tudja mikor miből mennyit kell venni.
-
VinoRosso
veterán
válasz
Ezekiell #30158 üzenetére
"Normálisan kezeljük a járványhelyzetet, és ..."Álmodj királylány
Lauda:
Az utóbbi 10 évben mást se lehetett hallani kormánykritikus oldalról, hogy hány lélegeztető gépet lehetett volna venni a stadionok árából. Még márciusban is ezt a tamtamot verték, hogy lám-lám mi megmondtuk, hogy lélegeztetőgépet kellett volna venni. Most veszik a lélegeztető gépeket, és nem is alaptalanul, erre: "Minek veszünk lélegeztetőgépet". Ez szerintem tényleg a legalja... -
VinoRosso
veterán
Melyik a jobb? Egészségügyileg, anyagilag meg úgy bármilyen szempontból.
1) Feleslegesen veszünk 8000 gépet amiből soha nem használunk egyet sem.
2) Megvesszük a 8000 gépet és eljön az idő amikor mind a 8000 bevetésre kerül.
3) Nem veszünk egy gépet sem és eljön az idő amikor kéne 8000.
Akárhogy nézem még mindig az 1)-vel járunk a legjobban. -
VinoRosso
veterán
válasz
Stanlee #30040 üzenetére
Mikor hordjunk maszkot?
Mondjuk világjárvány idején. Ez egy olyan kérdés, mint a mikor kezdjünk el felkészülni a télre, mikor tegyük fel a téli gumit, mikor vegyünk tüzifát, mikor kezdjünk el ajándékokat nézegetni karácsonyra.
Nyilván december 24-én délelőtt 11:59 perckor... ja nem. -
VinoRosso
veterán
válasz
ncc1701 #30029 üzenetére
+hramon94:
A tisztánlátás végett:
A maszk nem téged véd. A maszk másokat véd tőled. Arra való, hogyha valaki fertőzött az ne tudja terjeszteni a vírust.
Ha valaki azt a példát mutatja mások fele, hogy nem hordja, azzal a vírus terjedését segíti elő azáltal, hogy azt a hamis képzetet kelti, hogy nincs kockázata a maszk elhagyásának, és ezt mások követik. Holott a kockázat valós, csak nem abban van, hogy most azonnal bajod esik, hanem abban, hogy amikor majd szükség lenne rá, akkor nem lesz fent.
Ha valaki nem hordja, azzal hozzájárul a rossz beidegződés terjedéséhez és így végső soron ahhoz is, hogy majd a távolabbi jövőben megfertőződjön. Hiszen akitől elkapja azon majd nem lesz maszk, és lehet éppen azért nem lesz rajta, mert azt látta másoktól, hogy ők sem hordják. -
VinoRosso
veterán
válasz
ncc1701 #30012 üzenetére
Ezzel a felfogással az a baj, hogy akkor is így fogod gondolni amikor megváltozik a helyzet.
Ha úgy gondolod, hogy majd akkor felveszed a maszkot, amikor jól láthatóan terjed a betegség akkor már késő lesz.
Az óvintézkedések a proaktív megelőzést szolgálják és nem a reaktív kezelését a problémának.
Olyan ez, mint a bejárati ajtóban a zár. Ha akkor akarod feltenni amikor látod, hogy be akarnak törni, akkor már késő. -
VinoRosso
veterán
válasz
syberia #29991 üzenetére
Viszonylag egyszerű a válasz: civilizáció. Brazília hány külföldi úticélja és hány külföldi úticélja Nigéria? Hány nigériait ér az országon kívülről bármiféle hatás, és hány brazíliait?
Ez olyan mint a vérkeringés. Aki jobban be van csatornázva a modern világba ahhoz hamarabb érnek el a trendek. Többek közt ez is. -
VinoRosso
veterán
Szerintem soha. Ahhoz összefüggésekben kell tudni gondolkodni és ismerni kell a logikát. Aki erre képes az eleve így látja, aki nem annak hiába magyarázod, nem fogja fel. Sajnos nálunk ezt a legtöbb helyen nem tanítják/tanulják az iskolában. Egyetemekről jönnek ki tömegek úgy, hogy végig magolják az egészet, és a következtetési képességeik egy hatéves gyerek szintjén vannak.
-
VinoRosso
veterán
válasz
Ajándékok #29886 üzenetére
Mindennel egyetértek ezt a kijelentést leszámítva, mert logikátlan:
Magyarul: nem lehet nekik hinni.
Ez azt jelentené, hogy ha azt mondják 2x2=4 akkor nem lehet nekik hinni. Nem hiszem.
-
VinoRosso
veterán
válasz
Ajándékok #29880 üzenetére
Nyilván a statisztikával úgy lehet csalni ahogy akarnak, de attól még, hogy valamit statisztikával trükközők állítanak nem feltétlenül lesz hamis. Ha így lenne elég lenne leírnia az igazságot, azt gondolnád róla, hogy hazugság és onnantól ott tartunk, hogy igaz amit írnak.
-
VinoRosso
veterán
válasz
Kékes525 #29496 üzenetére
Rhinospray+ és Avamys egyszerre és nincs rebound. Elhagyásnál csak egyik orrlyukba és 2-3 nap alatt minden a normál mederbe tér vissza. Nálam bevált.
szerk.: Covidnál olvastam olyat, hogy kontraproduktív a kortikoszteroid használata. Nem tudom mennyire volt fake, de ha esetleg elkapnám én akkor az Avamyst kihagynám buliból a gyógyulás végéig.
-
VinoRosso
veterán
válasz
t72killer #29472 üzenetére
Igen bár nem 100% azért az analógia, mert a CO mérgezés kúrálható oxigénnel, mert a CO-tól meg tud szabadulni a hemoglobin. A covid viszont végleg gallyra vágja, ezért a covidosnak vérátömlesztés (RBC) kell. Ezt is azt hiszem rosszul mondja a tag a videóban, mert mintha arra emlékeznék, hogy azt mondja oxigén koncentráció növelésével kellene próbálkozni nagyobb nyomású levegő helyett. Itt bukik ki, hogy rossz a gondolatmente, mert arra épül, hogy ez olyan mint a magassági betegség.
-
VinoRosso
veterán
válasz
t72killer #29467 üzenetére
Hát ha még a %V/V is ugyanaz akkor nem tudom miről beszélünk.
De a lényeg egyébként nem ez, hanem a nyomáskülönbség, mert ez a gyökere a magassági betegségkor fellépő hypoxiának, a covidos betegeknél pedig nem ez fordul elő, hanem toxikus hypoxia.
A helyes analógia például a szén-monoxid mérgezés lenne.
Mivel más a kiváltó ok, más kezelést is igényel. -
VinoRosso
veterán
válasz
syberia #29457 üzenetére
Ezzel egy gond van: nem kontrollált folyamat. Nem tudni melyik rizikócsoport és hány ember kapja el. Ezzel szemben ha átfertőzök 1000 kiválasztott embert arról pontosan tudom, meghal-e benne, és azt is követni tudom, mikor megy wc-re. Plusz a fertőzés legelső pillanatától tudom kezelni, amivel csökkentem a tüneteket és gyorsítom a felépülést.
-
VinoRosso
veterán
válasz
Kékes525 #29445 üzenetére
Nem, nem jól mondja. Ő azt mondja, hogy a a levegőben lévő oxigén koncentrációja csökken, ami nem igaz. Arról van szó, hogy alacsonyabb helyről magasabbra érkezve a vérben túlnyomás van a kinti levegőhöz képest és ez a túlnyomás távozik a vérből és kizárólag a vérben lévő oxigén (és más egyéb transzport gázok) koncentrációja csökken. [link]
Nem mindegy, hiszen teljesen más a mechanizmus, a covid betegek szervezetében nincs légnyomás csökkenés, sőt a lélegeztető gépen lévőkében légnyomás emelkedés van, ami egyébként lehet éppen ezért kontraproduktív.
Egyébként meg nem értem ezt a lélegeztető gépes problémát. Már van egy csomó gyógyult, le kellene tőlük venni a plazmát aztán beadni a rizikósabb betegeknek. Sőt akár szépen lassan át is lehetne fertőzni a legkevésbé rizikós csoportokat önkéntesekkel, hogy legyen elég plazma, nem is értem miért nem álltak még neki. Vakcina nem mostanában lesz, a damoklész kardja meg ott van a nyakunkon egy esetleges deadly 2nd wave-vel. -
VinoRosso
veterán
válasz
fatal` #29436 üzenetére
Ugyanezt mondtam 2 hónapja a komoly topicban (igaz nem így részletekbe menően), és kb 10 perc alatt ki lett gyomlálva a hozzászólásom, mint baromság.
Egyébként nem jól mondja a csávó, mert nem a levegőbeli oxigénkoncentráció csökkenése miatt nő meg a nagyobb magasságon a hemoglobin szint, hanem a légynyomás különbség miatt. -
VinoRosso
veterán
Nem 500 az, ugye az esetszámot 2xx-7xxx közé becsülték, 3700-ról tudunk, akire lakat került, akkor olyan 4200 jönne ki, ami szerintem túl alacsony. Még amikor ment a daráló akkor az volt a 'menő', hogy ilyen 10x-50x-es szorzóval dobálóztak külföldi sajtóban az ismert esetekre, merthogy kevés a teszt, nálunk meg ugye extrakevés tesztelés volt. Mondjuk én arra azt mondtam, hogy szerintem elhazudott számok a halálozási arány palástolására, de azt se gondolom, hogy ne lenne legalább fele annyi ismeretlen mint amennyi ismert eset van. Szóval inkább olyan 2000 körül lehetett az ismeretlen szabadon flangáló amikor a felmérés történt.
Meg nem kell megvárni az augusztust, ha június közepe-vége felé elkezd kicsit is emelkedni az esetszám, akkor tudható, hogy baj van, mert a 1.5-2 hónap hacacáré után már nemigen fogják meg a terjedést azon a szinten mint márciusban.Akkor ugye február vége fele kezdtek szálingózni az esetek (és nem 2000-ről indult) és kb 1 hónap alatt szépen be is gubózott az ország.
Viszont ha júni közepére 0-ra csökken az új eset, és 1-2 hétig az is marad akkor ki lehet jelenteni, hogy vége (legalább is itthon).
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung LCD és LED TV-k
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Anime filmek és sorozatok
- Okos Otthon / Smart Home
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- OLED monitor topic
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG OLED Televíziók -30% : FRISS SZÁLLÍTMÁNY!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest