- Windows 10
- One Hungary szerelő szerint nem lehet megváltoztatni a Wifi jelszót mert elmegy az egész net...
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mikrotik routerek
- Asustor NAS
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Windows 11
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Adobe Photoshop
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csatravi
senior tag
Végig hazudik.
"Kétszer annyi influenza elleni védőoltásunk van, mint békeidőben szokott lenni, 1,4 millió adag és rendeltünk még 360 ezret."
Cáfolat : Hazánkban – az elmúlt évekhez hasonlóan – 1,3 millió térítésmentes vakcina áll rendelkezésre a rizikócsoportokba tartozók influenza elleni védőoltásához.
Van egy magyar vakcinagyárunk Pilisborosjenőn,
Az van de úgy látszik nem tudja, hogy készül a vakcina. Kórházi ágyunk is van bőven. És?"..az állampolgári fegyelmezettség szempontjából most sem rossz a helyzet"
Nézze már vissza a Fradi meccset meg menjen már el az üzletekbe egyszer inkognitóban...elegendő tesztet is beszereztek, a felkészültséget rendben lévőnek látja, az orvosok bírni fogják.
Beszéljen már olyanokkal is akik nem a megfelelés kényszere miatt mondják azt amit....a hálapénzt már sikerült kivezetni,
Hát persze, de egy VIP honnan is tudná ezt. -
-
viharhozo
addikt
Sztem durvan egyszerusited a kerdest. A mostani allapot es a teljes lezaras kozott eleg nagy mozgaster van, lehetne lepcsozetesen is haladni, de semmi nem tortenik.
Raadasul a helyzet folyamatosan romlik, ahogy egyre tobb a beteg, ugy esik ki egyre tobb orvos/apolo, tehat a betegek szama no, a kapacitas csokken. Nagyjabol karacsonyra erkezunk majd oda, h minden korhaz tele, de jonnenek a tovabbi betegek. Ezt kene megprobalni most megakadalyozni vhogy.
-
bopeti98
őstag
Tökéletesen egyetértek veled.
Én is próbálom több-kevesebb sikerrel elengedni ezt az egészet. A intézkedéseket betartom, de amúgy élem az életem, már nem követem a napi adatokat sem, a napi beszédtémáimból is kiiktattam a dolgot (most engedtem a kísértésnek). Ha valaki elkezd nekem erről beszélni, mondom hogy hanyagoljuk a témát, ezt a topikot sem követem már rendszeresen, ma néztem bele, de sok minden nem változott.
Sajnos el kell fogadnunk hogy ez ellen már nem tudunk mit tenni. Kár rajta idegeskedni, jön ami jön. -
Nem tudjuk. Pénzt lehet nyomtatni, új vesét-szivet-tüdőt nem.
Azt sem érdemes elfelejteni, hogyha ráeresztik ezt a sz.rt az egészségügyre, akkor a következő 20évben lasszóval+10x-es fizetéssel se fognak a kontinensen eü-dolgozót fogni, mert senki se olyan hülye, hogy apróért kidolgozza a belét életveszélyes környezetben.
-
Kékes525
félisten
A tesztelés önmagában egyáltalán nem csökkenti a halottak és az új fertőzöttek számát. Ahhoz hogy ezek csökkenjenek a tesztelést követnie kell megfelelő minőségű kontakt kutatásnak és ezt követő izolációnak, amit szigorúan ellenőriznek. Azokban az országokban szerintem a "járvány fáradtság" miatt elsősorban az izolációval (házi karantén) betartásával és betartatásával van gond.
-
A kemény mag, reggelente teszteléssel indítaná a napját.
Tünetek nélkül nincs értelme a tesztelésnek. Egy kivétel van, ha igazoltan közvetlen kapcsolatban volt valaki fertőzöttel. Illetve ha valaki veszélyes területről érkezik. Ez esetben az egyszeri teszt valóban megelőző hatású.
A teszt csak megerősíti vagy kizárja a tesztelés pillanatában a fertőzöttséget. Nagyjából. Ennyi, a teszt utáni időszakra nincs hatása.
-
lacafaca
addikt
mást nagyon nem is tehetsz...én ezen már tavasszal átlendültem, azóta leszarom üzemmódban nyomom. (amúgy is a sors ellen nem lehet semmit tenni, az meg van írva előre..jajj ezért megint kapni fogok
)
#47202 orvos vagy? ha nem, akkor bízzad a diagnosztikát a szakemberre...ha nem bízol az orvosodban akkor keress másikat, de csak azért átverni, hogy te biztosan tudod, hogy elkaptad..véleményes és lehet pont a sok hipochonder miatt vannak a tesztelési anomáliák.. és igen, alapvatő lenne minden emberi lénynél, ha valami devlája van, akkor izolálja magát, de persze ez nem opció a mai világban tudom
-
törölt tag
Túl sötétre festitek az eget. Szerintem sokkal enyhébbek lesznek még a csúcspontnál is a mortalitási adatok, mint amiket linkelgettek és vizionáltok. Herr Kancellár nálunk tavasszal már beégett súlyosan egy " százezer áldozat várható, mindenkinek lesz legalább egy halott ismerőse" kinyilatkoztatással.
-
Ezekiell
veterán
Utána se akar, mert a csúcstól lefelé vezet a járvány ugye. A járványcsúcsról nyilatkozott anno valamit, már nem tudom pontosan (számokkal, hogy mennyi beteg/stb lesz), de a lényeg olyasmi volt, hogy a csúcson több százas számú intenzíven kezeltet mondott - azoknak meg a 60%a meghal ugye...
De nem emlékszem pontosan, vissza kellene keresni, de időm nicns rá bocs.
-
köszönöm, igen.
és igen, hozzátettem, hogy ha már süket szöveget nyom, amit nem tud alátámasztani, akkor élek a gyanúperrel és ezt szándékosnak veszem. magyarán, jól megtéveszti a fogyasztóit. ami csúnya dolog, kapott is jelzőket, mert nem szeretem az ilyet.
hogy ebből nekem mit kéne bizonyítanom úgy, hogy nem is állítottam semmit, az merüljön a jótékony homályba, mert fingfűrészelés helyett kihasználom az este maradékát. majd holnap moderálom a topikot, ha addig egymásnak esik a nép
-
tom_tol
addikt
Talán most érdemes válaszolnom. Nagyjából semmi de azért valami mégis.Példa: Itt is vannak renitensek akik nem tartják be az ötvenfős korlátozást. Ha valaki szól a rendöröknek azok kiballagnak és megkérik a társaságot hogy menjenek. Nem büntetnek, nem állítanak elő, nem zárnak be senkit, nem vesznek senkit nyilvántartásba hogy alkalomadtán kizárják az eü. ellátásból vagy benyújtsák nekik a covid betegek korházi költségeit. Nem csináltak senkiből habzószájú......
-
pjen
félisten
pontosan,ez a lényeg.pont ezért lehet a hajón megszámolni,hogy hány beteg és fertőzött van és mekkora a mortalitás.A nyílt országban pedig ezért szorozzák 10-20 között a fertőzötteket.
Más:most beszéltem unokatesóvan .Amerikában él,tanul.Náluk teszt teljesen ingyenes és bárki igénybe veheti.
(#46437) Aweriot:Szerintem inkább a gyengeséget demonstrálják.Verekedni is akkor szoktak az emberek,ha elfogynak a civilizált érvek.
-
Drizzt
nagyúr
Az igazsag valahol feluton lehet. Azert messze nem nulla vedekezes van, ami az egyeb fertozo betegsegeket is megfogja jelentosen. Korhazat is igyekszik azert majd mindenki kerulni, ami szinten visszaveti az ottani fertozeseket. Es peldaul multkor lattam valahol, hogy most is kb. 10 szazaleka a lakossagnak gyakorlatilag ma is karantenban tartja magat.
Szoval szerintem a legtobb torzito hatast ugy lehet elkerulni, ha tavalyi szamokhoz hasonlit az ember idei Covid szamokat. De marad azert igy is. Utolag lehet majd ezekre pontosabb valaszt adni. -
tboj
tag
Ezt egyébként állítólag nem az ujjából szopta ki, hanem a neki mutatott modellekből. A 200 ezer fertőzött valószínűleg már most meg lehet, csak a tesztek limitálják a felderítésüket. Inkább az volt az agyabetegség, hogy ezt ilyen tesztelési eljárások mellett ki fogjuk tudni mutatni.
-
Jablocskov
tag
Szerintem túlértékeled ezt a kókler társaságot, nincs itt semmiféle hosszútávú előre tervezés, csak a zavarosban halászgatás. Az elmúlt tíz évben egyetlen olyan problémát sem sikerült rendezniük, ami egy kicsit is összetettebb volt, csak ezek nem kaptak nyilvánosságot, vagy érdektelenségbe fulladtak. Most viszont látványosan bizonyítják az alkalmatlanságukat.
-
Kékes525
félisten
"amit orbán és a "szakértői" vízionálnak."
Miért vizionálás ez? Ha csak a mai (nem növekvő, pedig tudjuk, hogy növekedni fog) napi növekedéssel számolunk, akkor is kvázi 100 000 fertőzött lesz a tetőzéskor, ami decemberben - januárban várható. Számold ki az egyszerűség kedvéért napi 1000-el. 100 nap alatt az mennyi? Na ugye! Ez sajnos nem vizionálás. Szerinted csökkenni fog a napi új esetek száma? Mire alapozod? Ráadásul egyre inkább a regisztrált fertőzések azok csak a jéghegy csúcsa. A valóság sokkal rosszabb.
(#45826) Parci
Látom hasonlóval érvelsz te is.
-
hogy bizonyíték mire van, odáig el sem jutunk, a cikkből nem derül ki - számomra legalábbis - semmi más sem. rohadtul nem mindegy, hogy amikor krónikus erről-arról beszélnek, akkor az valami, ami kemény 5 napja áll fenn (és a korona csinálta) vagy 5 éve, és tényleg nincs köze hozzá.
viszont a 39 éves tanár sztorija még rosszabb, mert az pont az, aminek látszik: enyhén volt, aztán szarabbul lett, be is ment a kórházba gyorsan, ellátták, meghalt.
-
amit sugallnak, az alapján nem az. de az egész koronavírus elég sunyi cucc, mert endotél sejteket támad, és mindenféle trombózisokat okozhat, ezen felül szívizmot támad, többek között. jó lenne tudni a részletes részleteket.
de a 39 éves tanár története sem megnyugtató.
-
Rive
veterán
-
Sped
aktív tag
Húha, meg kell nyomni négy gombot.... bocs, ötöt.
Egyébként kényelmesebb volt ez a 15 ezres határ, de az is igaz, lopott bankkártyával így könnyebb fosztogatni. Másik megoldás lehetne, ha növelnék a PIN kód kérés gyakoriságát, így viszont maga az érintés nélküliség elve sérülne.
Alternatív módszer lehet a bankkártyák digitalizálása, akkor nem a terminálon kell engedélyezni a tranzakciót, hanem a saját mobilodon.
-
Jablocskov
tag
Azért mert akkor hülyeséget csináltak, ezért most még nagyobb hülyeséget kell csinálni. Logikus! Az egy helyzet volt, rosszul döntöttek. Ez most egy másik helyzet és a jelenlegi állapotoknak megfelelően kellene cselekedni. Ez az ember alkalmatlan bárminek a vezetésére, mert az egója fontosabb mint az észérvek.
Megjegyzem, hogy szerintem tavasszal sem a szakértőkre hallgatott, csak akkor a lezárás tűnt politikailag népszerű döntésnek. Egy normális szakember, akkor is azt javasolta volna, hogy először mérjék fel a járványhelyzetet és annak megfelelően döntsenek az intézkedésekről. -
Ezekiell
veterán
-
Drizzt
nagyúr
Valoszinuleg van. A PCR tesztek nagyon erzekenyek, olyan virusmennyiseget is kimutathatnak, ami melllett a delikvens nagy valoszinuseggel nem fertoz. A problema az, hogy nem nagyon van egzakt hatarmennyiseg, amibol meg lehetne mondani, hogy mekkora mennyiseggel lehet fertozni, s mennyivel nem.
-
BalanceR
addikt
Igen, valóban sok közöttük 75 feletti, és jogos, hogy előbb utóbb amúgyis lejárt volna a lemezük, de azért van köztük bőven középkorú is, és vegyük figyelembe hogy mindenkhol különösen védték ezt a korosztályt, ahogy nálunk is , mégis....
Ha nem lenne maszkolás, meg fokozott figyelem, valószínűleg több lenne... -
Floyd80
addikt
Az LMP pedig rögtön felkarolta a pedagógusokat, szegény Vityának üres lesz a zsebe.
Az LMP szerint vissza kell adni a magyar oktatási rendszer megbecsülését és drasztikus emeléssel versenyképes béreket kell biztosítani a pedagógusoknak - mondta a párt országgyűlési képviselője vasárnap, a Facebookon közvetített sajtótájékoztatóján.
-
proci985
MODERÁTOR
az a gyakorlatban egyebkent mennyire volt betartva, illetve egyaltalan mennyire lehetett betartatni?
svedeknel is talan meg mindig van, de itt autoval 2, illetve kesobb 4 orarol beszeltunk ami inkabb ajanlas volt. igaz munkatars szerint nagyon csunyan neztek ra a vonaton amikor elege lett es leugrott a nyaron Malmöig.
BalanceR: facebooknak van szabalyzata, jelentsd az oldalat. telex cikknel volt, hogy anno ok is csinaltak, par napra el is tuntek.
egyebkent ez penzrol szol, a vitaminos egeszseges eletmodos arcok egy resze mindig is kuruzslo volt.
-
-
Csatravi
senior tag
Jó lehet, hogy a logisztika külön ment, ezt nem tudom. De a munkadíj?
Nem mintha tapsolnék az összegnek mert lehetne számunkra ingyenes is és mint mindenben sumákság van amihez ezek hozzáérnek csak az egyik ár csak magát a tesztanyagot tartalmazza munkadíj nélkül míg a másik a komplett árát a vizsgálatnak. -
-
Lehidalok ezektől komolyan. Itt még azt írják, hogy 4700ft-ért vásároltak teszteket: a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) 9,5 milliárd forintért, azaz nagyjából 4700 forintos darabáron
Most amit vettek teszteket, már a saját maguk által kikotyvasztott 19500ft-os áron vásárolták: 14 milliárd forint forrást különített el a kormány a központi költségvetésben arra, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ pcr-tesztet végezzen. A számítások szerint egy teszt ára 19500 forint, azaz összesen 728 ezer teszt elvégzésére van lehetőség.
Ez megint mi?
Szerintem ebben megint nincs susmus.
(#45019) Parci Igen, most itt nálatok a 6. napon kezedett el mocorogni a gondolat. Mivan akkor, ha ez már késő/de lehet, hogy még nem. Az ember próbálja húzni a dolgot ameddig lehet. Utólag meg már mindenki okosabb, hogy előbb kellett volna/várhattunk volna még (függően a későbbiektől).
-
BalanceR
addikt
Remélem raktárat is építenek még egyet, hogy legyen hely azokat is tárolni.
Btw tudja valaki, hogy miért nem lehet a gépeket egy lezárt, lefóliázott konténerben egy sima bérelhető távfelügyeletre kötött fűtött raktárban tárolni? Kb havi 150k ból meg lehetne úszni, de nem, külön raktár kell miliárdokért. -
BalanceR
addikt
Hát alapvetően szerintem ha a vírushelyzetre hivatkozol, el fogják fogadni, hogy halasztást kérsz,ha meg nem, az azt mutatja, hogy másban sem lesz a cég rugalmas szóval nem biztos hogy jó az a munkahely...
Én legalábbis nem dolgoznék olyan helyen, ahol vaskalapos beszűkült a HRes...
Pláne, hogy a munkakör nem követeli meg, hacsak előtte nem kohóban, vagy azbesztgyárban melóztál... -
Mikor lehetett ebben az országban bármilyen akárcsak holnapra megígért dolognak hinni, hogy mindenféle vágás, szivatás, korlátozás, "jahogyaznemisúgyvan" nélkül megkapja az ember? Az 500eFt covidpótlékot nettóban megkapta minden eü-dolgozó?
Ami rákerül a konkrét fizetéspapírra, elhihető. Azon túl: jövőre borítékolható a 400, 2023-ig simán az 500Ft-os EUR-árfolyam, mindez amellet, hogy az EUR is inflálódik. +ugye nem kicsit valószínű, hogy az egész mögül kihátrálnak legjobb esetben félúton, azaz lesz mondjuk egy 50-60%-os nominál emelés, amit pár év alatt megeszik az infláció.
-
Kékes525
félisten
Az elfogadás bejelentése és a lépés tényleges megvalósítása között hatalmas szakadék van. Minden további nélkül eltudom képzelni, hogy ez etetés. Például néhány hónap múlva meg kijelentik, hogy 5-10 év alatt hajtják végre. Ha végrehajtják. Én akkor sem hiszek nekik, ha kérdeznek.
-
-
Vannak olyan antibiotikumok amelyek úgy szétverik a bélflórát, hogy hetekig a seggén pisál tőlük az ember. Én fogászati kezelés után töltöttem itthon több hetet kényszerből. De a néhány házzal arrább lévő kisboltba nem mertem elindulni, annyira. És ez heteken át. Megnézném melyik eü dolgozó talpalna végig így egy műszakot.
-
-
Kékes525
félisten
Semmi ilyesmit nem mondtak. Különféle modellek voltak, attól függően hogy az R0 értékeket és az egyéb paramétereket [Szimuláció] hogyan változtatjuk. Mivel tavasszal azonnal volt zárás, így a magas R0 értékeket nem értük el. Ha ugyanúgy védekeztünk volna, mint most, akkor már több százezer vagy milliós nagyságrendben lenének betegek. Azaz akkor is pontosan mondták. Ez nem ízlés kérdése, ez tudomány.
-
ezt azért nem jósolták, elsősorban a fertőzések alakulását jósolták. azt a kört most meg is futjuk, két hónapon belül eléggé látszani fog, hogy mi a stájsz.
parci tipp-mix: november végére, ha kellően szar idő lesz, azért már eléggé vicsorogni fog a nép és lesz egy kis csiki-csuki. bár lehet, hogy megpróbálják a karácsonyi szünettel kipipálni.
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- Windows 10
- Trollok komolyan
- One Hungary szerelő szerint nem lehet megváltoztatni a Wifi jelszót mert elmegy az egész net...
- Nők, nőügyek (18+)
- Kutya topik
- Gitáros topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256GB SSD + 1TB HDD
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest