Új hozzászólás Aktív témák

  • BalanceR

    addikt

    válasz Ringman #43945 üzenetére

    És ez csak rosszabb lesz..
    Képzés nélkül szerintem ez nem fog javulni, ma már kb mindenkinek van valamilyen internet hozzáférése, telefonon, okostévé, PC-n... de nagyon sokan egyszerűen nem tudják megfelelően használni. Van akinek egy összetett, több szavas keresés is gondot okoz, illetve ha talál is valamit, akkor első pár google találatra kattint ami jellemzően a google ADS miatt olyan oldalra viszi, ami nem feltétlenül hiteles, de az oldal üzemeltetője a reklámokból és, ezért fizetett az előresorolásért. Az angol, vagy egyéb idegennyelv ismeretének hiánya megint csak beszűkíti a látókört. És az is probléma, hogy a szenzációhajhászás miatt sok oldal clickbait cikkekkel becsalja a usert az erdőbe, ahol aztán van minden...
    "és ami ezután történt arra senki sem számított" , "Egy felmérés szerint az emberek csak 2%-a tudja megoldani ezt a rejtvényt" - és itt jön egy logikai feladat egy negyedikes munkafüzetből..
    Anno létezett olyan, hogy ECDL (European Computer Driving Licence) nem tudom, hogy jelenleg van-e még, de valami hasonló kellene az alapoktatásban, hogy legyen kultúrája az internethasználatnak, ne csak konteóhívőket, megmondóembereket meg trollokat szüljön a net.

    - Lassan többet offolok, mint kommentelek, bocsi, abbahagytam. :B

    #Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32

Új hozzászólás Aktív témák