Új hozzászólás Aktív témák
-
lacafaca
addikt
Többször leírtam, most utoljára: semmi problémám a maszkhordással, de ezek az idióta intézkedések nálam már rég kiverték a biztit. Sokan jöttök a gazdasági hatásokkal...ezek szerint sokkal fontosabb, mint az emberélet? Olyan nincs, hogy védjük meg mindkettőt, felejtsétek már el, teljességgel kivitelezhetetlen. Keleten ha visszatérne, zokszó nélkül lezárnák ismét az országot, mert ott évtizedek óta gondolkoznak is, nem a pökhendi felsőbbrendűség folyik ki a fejekből és rend van, fegyelem. A "fejlett" nyugati demokrácia tisztán láthatóan megbukott mind gazdasági, mind társadalmi szinten. Ez a nagy igazság és gyurmázhatjuk azt a barnakupacot, nem lesz belőle aranyrög.
Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.
-
Kékes525
félisten
Így van az okos ember vár, addig amíg igazán berobban a vírus és nagyon sok halott lesz, mert akkor már késő lesz védekezni. Akkor már hivatkozhatunk arra, hogy minek védekezzünk, mert az már úgy sem hat. Akkor már a legszigorúbb intézkedéseknek is sokkal gyengébb a hatása. Az úttesten is csak akkor érdemes körülnézni, ha már sok baleset volt. Én sem szoktam körbenézni, mert még egyetlen balesetem sem volt.
(#40545) natë
Most. Mutass egy országot, ahol az első napon több ezren haltak meg? Minél előbb kezdjük a védekezést annál hatékonyabb és minél később annál kevesebb lesz a hatása.
"maradjon így"
Intézkedések nélkül nem fog.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Ricardo
titán
"ázsiában eléggé felfogta a nép, itthon viszont nem olyan a kuruc vérünk, hogy nekünk csak úgy tippeket adjon bárki, pláne, hogy előírjon ésszerű dolgokat! azt majd mi tudjuk!"
Ez nem a mi kuruc vérünkön múlik. Keleti kultúrákban fegyelmezettebbek az emberek. Mi a nyugati kultúrkörhöz tartozunk, ahol az emberek előtérbe helyezik azsaját egyéni érdeküket mindennél, és ennek fényében a legkisebb kényelmetlenséget sem vállalják be azért, hogy mindenkinek jobb legyen. ha ő kigondol valamit az úgy is lesz és , az sem érdekli ha ezzel sokaknak problémát okoz. a mindent elsöprő érv pedig a "nekem jogom van" kezdetű mondat. Mert a jogaival mindenki tisztában van, de a felelősségével, és a kötelességeivel csak kevesen. -
S e t h
nagyúr
Van pár kollégám, akik miben évben beoltatták magukat.
Náluk sem sok betegebb embert láttam a téli időszakokban.
Én oltást sem láttam, sosem volt semmi bajom.
Persze függ az immunrendszer állapotától is.This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
nubreed
veterán
válasz Ricardo #40554 üzenetére
Ez tényleg így van sajnos.
(#40552) natë
Én életemben egyszer oltattam be magam influenza elleni védőoltással, se előtte se azóta soha. Úgy emlékszem nem volt semmi mellékhatása. És fogalmam sincs, hogy voltam e influenzás valaha is. Megfázva voltam sokszor, de nem tudom megítélni, hogy azok csak sima náthák voltak, vagy konkrétan influenza, ilyennel orvoshoz sosem menten, otthon az ágyban kiszenvedtem, a lázas napok a legrosszabbak, de utána mindig jobb lett.
Most viszont erősen arra hajlok, hogy idén beoltatom magam influenza ellen, főleg ha már ingyen lesz.[ Szerkesztve ]
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
HÁZIGAZDA
válasz lacafaca #40551 üzenetére
hát, ebben lehet valami, de ez meg messzire vezet már. és igen, mindenképpen az van, hogy melyik kezébe harapjon a társadalom.
én inkább azon vagyok kiakadva, hogy mondjuk a pedagógiai kar elég öreg nagy átlagban. focivezérünk pedig a nagy nullát csinálta, hogy megvédje őket. 450 ft-os eurót nyilván nem akarhat, így is adósodunk elfelé szépen, újfent, úgyhogy letolt gatyával, bármiféle komolyabb felkészülés nélkül, háborús népnemzeti retorika mellett egyszerűen feláldozzuk a tanárainkat. nonszensz.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Asbee
veterán
Felesleges akkor beadatnod, de ha úgy biztosabbnak érzed adasd. Sokan csak szívnak utána. Én sem adattam be soha, és el is került szerencsére. Sok ismerős meg igen, aztán tök vegyes a kép. Van aki elkapta van aki nem. Aztán most az oltás miatt vagy sem... Ugyanez lesz covidossal is.
[ Szerkesztve ]
-
Ezekiell
veterán
-
Kékes525
félisten
válasz S e t h #40555 üzenetére
Én is ismerek New Yorkban a 25. utca második emelet 14-es lakásban egy embert, aki szintén beoltatta magát és mindig beteg. Ezek nem érvek, ez érvelési hiba. [Anekdotikus érvelés]
[ Szerkesztve ]
-
Ricardo
titán
-
Rive
veterán
válasz Kékes525 #40548 üzenetére
...mi lesz itt, ha az influenza is berobban ...
Ismétlés: a covid és az influenza nagyon hasonló módokon terjed, csak az előbbi sokkal gyorsabban.
Ha van valami védekezés covid ellen, az hatékony lesz influenza ellen is: csak a terjedés alap sebességének eltérése végett az utóbbit sokkal keményebben vissza fogja vágni.=> ha védekezünk covid ellen, azzal egy húzóra kinyírjuk az influenzaszezont. Sőt, úgy általában a megfázásoknak is rendesen oda lesz téve.
=> ha védekezünk covid ellen, és nincs influenza szezon és kevesebb a megfázás, akkor - időlegesen - a halálozás úgy általában vissza fog esni: nem lesz, ami ritkítsa a 'fél lábbal a koporsóban' korosztályt.
Influenza ellen oltani persze lehet, de pont most nem annyira számít.
Tüdőgyuszi ellen érdemesebb. Ez persze nem a covid ellen véd, hanem egy esetleges felülfertőződés ellen javít az esélyeken./// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
lacafaca
addikt
Az volt a legszebb, amikor kiállt(ült) tavasszal a nemzete elé és megmagyarázta, hogy mi nem vagyunk veszélyben, de bezzeg a szüleink...csak nézzünk rá a nemzet géniuszára (akár mindkettőre ), majd kicsattannak az egészségtől..valaki vár egy ilyen ostoba entitástól értelmes döntést?
[ Szerkesztve ]
Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.
-
IG55
senior tag
Az iskolai témához hozzászólva:
Nálunk a szülők nem mehetnek az iskola területére, a gyerekek az órák között maszkban kell legyenek. Egyelőre órán nem kell ülni abban.
Sajnos ahogy látom, nálunk is túl sok a "fejlett gondolkodású" szülő, akik cinkostársai a gyerekenk, ha a maszkhordás kijátszásáról van szó. Megint, ahogy az élet számtalan területén, a közösség semmibevétele a "menő". Ha másért nem, a többiek megnyugtatására legyen már képes alkalmazkodni a társadalomhoz, aminek ő is tagja.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
Sajnos ahogy látom, nálunk is túl sok a "fejlett gondolkodású" szülő, akik cinkostársai a gyerekenk, ha a maszkhordás kijátszásáról van szó.
ez a gógyi, a csavaros magyar észjárás, a székely furfang!hogy hát felvettem, nem mondta senki, hogy a számat is takarni kell, hát rátettem a számra, az orromra is rá kell tenni? nekem ezt nem mondta senki, hát megfulladnék, de rögtön!
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
bigdady
nagyúr
Én egyszer oltattam be magam mikor asszony terhes volt h1n1 idején hogy ne vigyem haza. Másnap 40 fokos lázzal feküdtem otthon... többet tuti nem fogom
Egyebkent most egy influenzanoltasra valószínűleg egy hőemelkedés biztosan bejönne amit a melohely lázmérő kiszúrna és két hét itthon. Akkor már inkább a lutri hogy esetleg elkapom rendesen és akkkor maradok itthon két hetet
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
Nem értek egyet.
A "ha"-val kezdődő mondatok nem igazán érvek.
A sokkal kevesebb influenzás beteg is épp elég arra, hogy leterhelje az amúgy is terhelt háziorvosi vonalakat és főleg a tesztelést. Másrészt az az idős aki elkapja mindkettőt, annak sokkal keményebb lesz a betegség lefutása.
Továbbá védekezünk mi rendesen? Fegyelmezetten betartja a magyar a védekezés szabályait?
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
a 4 halálos esetet
- a 2 héttel ezelőtti 5 napos csúszóátlaghoz (170) nézve
- az 1 héttel ezelőtti 5 napos csúszóátlaghoz (476) nézve
azért kevésbé kedvező a helyzet, az 1%-hoz közeli halálozási rátát a 2. kb jól közelíti, csak közben ki tudja mi a valós helyzetEladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Kékes525
félisten
(#40571) Asbee
A tudatos oltás ellenesség, az oltástól való rettegés, félelemkeltés az oltás ellen, rettegésben tartás a rendkívül ritka mellékhatásoktól, hogy az oltásellenesek elképzeléseit, vizionálásait jobban elhitesse.[ Szerkesztve ]
-
Rive
veterán
válasz Kékes525 #40576 üzenetére
Egyrészt, itt volt visszább nemrég, hogy mi lett idén az influenzából délen.
Másrészt, ahhoz, hogy az influenza egyáltalán terjedni tudjon idén, annyira gyenge 'védekezés' kell, hogy a covid effektív R értéke tartósan, hónapokig kettő körül/felett maradjon. Ez ugyan nem lehetetlen, csak épp akkor idén nem karácsonyt hanem forradalmat tart majd a magyar
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
pjen
félisten
-
HÁZIGAZDA
válasz S e t h #40580 üzenetére
állítsátok már le magatokat. mindenki gondolja végig, hogy elhangzott-e már a topikban, amin épp kardoztok és hozzáad-e hozzá, amit csináltok. ez mindenkire vonatkozik.
(de a te hangulatkeltő kedvedért: a te hozzászólásodat (#40569) ott hagytam, amivel kékesre reagáltál, abban már benne volt, amit mondani szerettél volna, igaz? akkor mi "szomorú"? na ugye. a kékes-asbee csörtét igyekeztem törölni, mert fölösleges és zavaró)
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
Legyen neked igazad! Én mindenesetre beoltatom magam. Annak ellenére, hogy nem is emlékszem arra, hogy mikor voltam influenzás. Legalább edzem az immunrendszeremet. Tüdőgyulladás ellen is felveszem 5 évenként a védőoltást, pedig 2011-ben voltam tüdőgyulladásos, ami valószínűleg baci volt, mert az Avalox rendkívül hatékonynak bizonyult.
(#40585) Parci
Hát igen.
[ Szerkesztve ]
-
lacos001
senior tag
Ott 500-900 között van a napi pozitivok állapottól függetlenül, "bejelentés" óta száma és itt nálunk 800-1500 dójcsland....Mikor mi jön össze..
Nem tudom eldönteni hol a hiba....
Vagy ha nem is hiba, miért szinte pontosan ugyanannyi? miért nincsen ott pl. csak 4/nap vagy éppen 7K és forditva...
Világosítsatok fel légyszíves! -
S e t h
nagyúr
Elvárná az ember, hogy egy ilyen nagyságú portál a közt ennyire foglalkoztató téma esetében próbáljon meg objektivitás mezsgyéjén egyensúlyozni.
Nem hiszem, hogy a mai hozzászólások sértették volna a fórum szabályzatát, vagy éppen a büntetőjogi kategóriát, ennek ellenére a indok nélküli törlés történt, ami talán csak azért meglepő, mert elfogultság nélküli moderáció esetén erre nem kerülhetett volna sor.
Ismerve a hozzáállásodat a jelenleg a világban zajló folyamatokhoz, talán nem is meglepő a reakciód, mindazonáltal csalódást keltő.This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
Rive
veterán
válasz Kékes525 #40586 üzenetére
Én valszeg csak akkor, ha lesz valami új törzs az idei oltásban. Ha csak a régiek, akkor éljen a kereszt-immunitás, meg ami maradt múlt évről.
Nem hiszem, hogy buli lenne ha sikerülne rákoronázni az oltásra Úgy általában a 'védekezési terv' annyi, hogy nem nagyon változtatok semmin, vigyázok magamra, viselem a maszkot (meg a satöbbi) és HO-ban tolom amikor csak lehet.
[ Szerkesztve ]
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
HÁZIGAZDA
válasz S e t h #40588 üzenetére
ó, te jó ég.
minősítesz engem. aztán jogászkodsz egy picit, hogy megvédj ilyen "félted a részvényeid?" és "és te nem vagy oltásellenes?" kommenteket, pedig pontosan tudod, hogy a világon semmit sem adnak hozzá a topikhoz, személyeskedési céllal íródtak és csak növelik a feszültséget.
szóval, mielőtt idekevered a portál nagyságát, meg mindenképpen megpróbálod ráhúzni a prekoncepcióidra a valóságot, egyszerűen csak gondold végig, hogy most nincs igazad. mindenkinek ott maradt a véleménye (ha elfogult lennék, ahogy próbálod rám húzni, nem így lenne), repült a sallang. máskor is így lesz, így marad némi rend és önfegyelem.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
[link]
Szigorodnak a koronavírus-járvány második hulláma miatt a maszkviselési szabályok Budapesten, a maszkviselési kötelezettség megsértőire 15 ezer forintig terjedő helyszíni bírságot is kiszabhatnak majd - döntött a Fővárosi Közgyűlés hétfői rendkívüli ülésén az MTI tudósítása szerint.A rendelet a kihirdetését követő harmadik napon lép hatályba, így várhatóan péntektől a mozikban és színházakban, hangversenyen és cirkuszi előadáson, valamint a hasonló intézmények zárt tereiben, illetve a társasházi közgyűléseken is kötelező lesz az orr- és szájnyílást eltakaró maszk használata.
[link]
Szeptember 15-től kizárhatóak az utazásból azok az utasok, akik nem hordanak az orrukat és szájukat eltakaró maszkot, kendőt vagy sálat a MÁV-START és a Volánbusz járatain – tudatta a MÁV kedd reggel.
[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Jablocskov
tag
válasz Z.É.T. #40495 üzenetére
Én linkeltem. Érdekes, hogy a külföldi folyóiratokban júliusban már arról írtak, hogy nyárra az eredeti wuhan vírushoz képest új un. G variáns terjedt el az egész világon. Az eddigi vizsgálatok alapján ez fertőzőképesebbnek tűnik mint az eredeti. A fertőzöttekben nagyobb a vírus mennyisége, ugyanakkor ez nem okoz súlyosabb megbetegedést. A mutáció a vírus sejtek való kacsolódását érintette, feltehetően a jelenleg fejlesztés alatt álló vakcinák hatásosságát nem befolyásolja. Bár kevés vizsgálat történt, arra sincs bizonyíték, hogy a G variáns enyhébb megbetegedéseket okozna, mint az eredeti. A WHO is arra figyelmeztet, hogy ugyan egyelőre az elhunytak száma sehol nem kiugró, de heteken belül romolhat a járványhelyzet.
Akit érdekel annak egy nem túlzottan tudományos összefoglaló a mutációról:
-
Asbee
veterán
válasz S e t h #40588 üzenetére
Nagyon jól megfogalmaztad a gondolataim. Persze az állandó rágalmazás az maradt is, a folytonos oltásellenes, oltástagadó, vírustagadó, társadalomra veszélyes és stb jelző az maradhat. Vissza lehet nézni, ki kezdte megint a beszólogatást, nevetgélést. Azt lehet. Már vakon tudtam ki törölte, hiszen egy az álláspontjuk a covidról.
Napi szinte ez megy itt. Kékes nagyképűen osztja az észt , és aki nem issza a szavait, vagy csak úgy random bármilyen eszmecserére előbb utóbb jön a kioktatás, majd a nagyképű személyeskedő, gúnyós, hazug, kiforgatott megjegyzések, dumák. Na ennek a gyökerét kellene megszüntetni, és fele ennyi vita törlés nem kellene. Én napokog ignoráltam, de egy idő után elég a hozzám intézett stílusból tőle.Na ezen gondolkodj el Parci. Aztán akár törölheted ezt is, meg ki is tilthatsz.
#40593) Parci: Talán jó lenne ezzel a Kékes “jelenséggel” kezdeni valamit. Nem a tudását szakmaiságát kérdőjelezem meg, nem is az írásai nagy részét, de hányinger ez a stílus amibe előbb utóbb belekezd. És napok óta kifejezetten nekem is célozva, amire nem is reagáltam idáig..... Tisztában vagyok vele engem sem kell félteni, de ez lassan itt már egy jelenség lett....
[ Szerkesztve ]
-
Rive
veterán
Érdekes. Nekem meg inkább az tűnt fel, hogy néhányan (elég szűk, zárt kör) hajlamosak minimális hozzáadott tartalom mellett csak a beszólogatás és vitagenerálás kedvéért határeset marhaságokat beírogatni, aztán meg amikor már parázslik a gatyaszár akkor hangosan megsértődni.
Oszt' ez a szemét adja ki a topiktartalmánakhozzászólásszámának elsöprő többségét./// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live