Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qtya72
aktív tag
válasz
BalanceR #120298 üzenetére
"és hogy tüntetéssel el lehet érni, hogy a robotok átvegyék a hatalmat."
Miért akarnák elérni tüntetéssel, hogy a robotok átvegyék a hatalmat? Talán tüntetéssel meglehet akadályozni. Legalább ha másokat gyalázol olvasd át mégegyszer, hogy mit írsz. A többi mondandómat inkább töröltem, mielőtt elküldöm. -
BalanceR
addikt
válasz
t72killer #120296 üzenetére
Elég gáz lehet, hogy egy főváros az ország hülyéinek 10%miatt lehetetlenedik el.
Nálunk is hetek óta ment a "szervezés" a hatalmas "kaminyonis konvoj"-ra, és sajnos amíg egy sima gyalogos tünti esetén 2-300 hülye nem sok vizet zavar, ugyanennyi lépésben haladó autó már képes blokkolni, lassítani a főváros bizonyos részeinek forgalmát.
Szerencsére nálunk a hatalmas fészbúk aktivitás, szervezés ellenére a beharangozott többszáz kamion és autó helyett 60-80 gépkocsi vonult, hogy tiltakozzon "az egészségügyi útlevelek és a digitális igazolványok megszüntetése; betegségmegelő oltások, a megfigyelő hálózatok, az adatösszesítő rendszerek , az 5G , a készpénz felszámolása.." ellen.
Persze Pócs "doki" megint ott volt, mint minden retard vonuláson, és jól elmondta, hogy imával lehet küzdeni a grafénoxidos oltások ellen, és hogy tüntetéssel el lehet érni, hogy a robotok átvegyék a hatalmat.
Persze a vonulók szerint többezren voltak.
De valójában max párszázan: -
BalanceR
addikt
Igen, voltak remek interjúi, érdekes témákban, érdekes emberekkel és voltak borzalmasak, az hogy hajlik a szélsőségek felé elvitathatatlan.
Sokszor viszont infantilis, naív ( erre vonatkozott hogy nem egy PHd-s multitálentum)
Szvsz a személye túlhypeolt , már rég nem az a Rogan aki volt korábban, ha régóta követed, biztos észrevetted a vátozást.
Persze mindig is Showember volt , médiaközelben így nagy a kapcsolati tőkéje, persze, hogy egy Musk, vagy Neil leáll vele beszélgetni. Korábban érezhető volt, hogy a kérdéseit, témákat átgondolt, logikus, profi csapat tervezte, viszont, mivel már nagy a hype körülötte sokszor érezhetően olyan dolgokat enged meg magának, mondanivalóban, témavezetésben, ami nem túl okosak, pláne egy "véleményvezér" alakjában. -
syberia
veterán
válasz
HellGreg #120291 üzenetére
It has also been found that cyclosporine has potent antiviral activity, at low micromolar concentration it blocks the replication of all coronavirus genera (including SARS-CoV-1) in cell cultures.
Megállapították azt is, hogy a ciklosporin erős vírusellenes aktivitással rendelkezik, alacsony mikromoláris koncentrációban gátolja az összes koronavírus nemzetség (beleértve a SARS-CoV-1-et is) szaporodását sejtkultúrákban.
Thus, cyclosporine might be a good candidate in severe COVID-19 to prevent the cytokine storm (or hyperinflammation) and inactivate viral replication.
Ezért a ciklosporin jó jelölt lehet a citokinvihar (vagy hiperinflammáció) megelőzésére és a vírusszaporodás megállítására a súlyos COVID-19 esetében.
https://spcare.bmj.com/content/early/2021/01/16/bmjspcare-2020-002681
Nagyon érdekes a gyógyszer hatásmechanizmusa, utána fogok olvasni.
-
perempe
veterán
-
HellGreg
őstag
Pár gondolat. Mi most estünk át mindannyian a víruson, nekem ma volt az első negatív tesztem 10 nap betegség után, a feleségem és a két fiam kicsit hamarabb átesett, én zártam a sort. A feleségem gyengeséggel és köhögéssel megúszta (júliusi 2 pfizerrel), én májusi 2 szputnyikkal első két nap elég szarul voltam (égtem belülről, gyenge voltam, de magas láz nem volt, egyszer volt 38.4 amit azonnal levitt a cataflam, illetve légcsőgyulladást kaptam pluszba, hurutos köhögés, amire kaptam azitromicint (immunmoduláló hatású antibiotikum), teljesen elmulasztotta 3 nap alatt. Maradt egy kis fáradtság, de már oké, egy bő hét alatt átment. A kisebbik fiam két hétig elviselhetetlen migrénes rohamokat kapott, 4x vagy 5x. Mind tömtük magunkba a vitaminokat, szelént, cinket stb. Én már szinte ittam az azelasztint (a nátha el is maradt). Az érdekes viszont a nagyobbik fiam, aki autoimmun vesebeteg, amire évek óta ciklosporint szed, ami egy erős immunszuppresszáns (szervkilökődés ellen alkalmazzák elsősorban). Emiatt D-vitaminon kívül mást nem is kap soha, max amit bevisz természetes formában, hogy ne terhelődjön a veséje a koncentrált vitaminbombáktól.
Féltem is, mi lesz ha elkapja, kikapcsolt immunrendszerrel. Oltást sem mertem kérni neki, mivel a Pfizernél ismert, ritka mellékhatás a nefrózis szindróma, ami neki is van, nehogy átvigye egy súlyosabb fokozatba esetleg a betegségét. És semmi, 3-4x volt enyhe láza meg egy kis takony, de összességében ő úszta meg a legkönnyebben az egészet. Számomra ez nagyon érdekes. -
válasz
BalanceR #120287 üzenetére
Szerintem neked azert nagyon keves fogalmad van arrol, hogy Joe Rogan milyen interjukat csinalt. Csinalt (szamomra) erdekteleneket, es csinalt fantasztikusakat is. Rogan olyan emberekkel tudott szuper erdekes interjukat csinalni, mint
- Eric Weinstein (MD a Thiel Capitalnal)
- Lex Fridman (MIT-s machine learning/robotika professzor, egyebkent szinten uber podcaster, kb. egy szent egyebkent, erdemes hallgatni)
- Elon Musk (ez megvan gondolom)
- Neil deGrasse Tyson (hires asztrofizikus es edukator)
- Andrew Yang (a negyedik szamu US elnokjelolt)
- Anthony Bourdain (sztarsef)
- Edward Norton (gondolom megvan)
- Bernie Sanders (gondolom megvan)
- Andrew Huberman (Stanford-i agykutato).. es meg rengeteg mas.
Tehat azzal, hogy az 'iskolázottság nélkül...'-t hozod fel, eleg sulyosan magadat minosited. Konkretan top kutatok meg matematikusok mondjak rola, hogy 1) nagyon okos 2) nagyon jo host.
Na mindegy, te is beszoptad a twittermob kamujat, elofordul, de ne legyel ra buszke. Ha vegighallgatsz par interjut a fentiek kozul, es ezek utan is tartod a velemenyed, akkor oke, de a netes idezetek alapjan nagyon melle fogsz loni. Sima karaktergyilkossag folyik jelenleg.
-
BalanceR
addikt
válasz
syberia #120273 üzenetére
Jajj szegény Rogan gyerek, pedig milyen rendes, intelligens ember...
A rasszista sértések miatt elítélik, de nem száműzik Joe Rogant a Spotifyról
Jah, nem... Csak egy Puzsér-Torockai-Gödény szerelemgyerek, némi jobbos hátszéllel, iskolázottság nélkül... -
válasz
IRO21 #120283 üzenetére
Persze. Dánoknál ötször ennyi fertőzöttet találnak, és fele ennyi halott van. Ami nem csak amiatt van, mert jobb a statisztikai rendszerük, meg nem hal meg minden néhányadik ember kórházi fertőzésben, hanem mert nagyon magas az átoltottság.
Szóval nem azért van lazítás, mert enyhe lenne az Omikron, hanem mert "működnek" az oltások (egyelőre, a jelenleg domináns Omikron variáns ellen).
-
Coyot
őstag
válasz
IRO21 #120283 üzenetére
Ahol lazítanak - Dánok gondolom - ott ugye az van hogy a kórházi kihasználtság szerint lazítanak/szigorítanak. De ott a nép megértette, mert jól van kommunikálva, hogy ez most tök jó, de hamar eljöhet az szogorítás is. Nem mellesleg azért van viszonylag kevés súlyos esetük, mert teljesen át vannak oltva - ennyit még ér az oltás az omicron ellen is úgy néz ki
-
-
-
Ezt a "súlyosabb a deltánál" részt igen-igen kritikusan venném, rögtön 3 okból is:
1. Szubjektív: a hivatalos statok szerint a mi környékünkön (UK vidék alsó) alig van már eset. Igenám, de rengeteg tünetes gyerek van, akiket DIREKT nem tesztelnek, sőt, suliból is akkor veszik csak ki, ha pl a tesztkötelezett helyen dolgozó szülőnél borul a bili. Igen nagy léptékű lehet a "szándékos esetrejtegetés" - így aztán a napi pl 2-400 UK haláleseten, k beindul a pánikmalom.
2. A vírus viselkedéséről szóló alap-tanulmányok: hülyére nyaggatja a usert a takonykórral, de a tüdőben már lassan szaporodik. Ez bármilyen immunizációs kaszt számára jó hír.
3. Kicsit összefüggésben az 1es ponttal: az omikron hullám első szakaszában, amikor komolyabban gondolták a tesztelést, alig volt mortalitás. A Dél-Afrikai többlethalálozási görbe pl a korábbi hullámok töredékét mutatja.
-
-
válasz
IRO21 #120264 üzenetére
Azt hogy súlyos betegséget és halált nem okoz az Omikron nem tudom, hogy honnan vetted; legutóbb pl. a svédek állapították meg, hogy összemérhető a Deltával, sőt pár szempontból rosszabb is annál. (Az más kérdés, hogy az oltások jobban védenek ellene (halálozási téren), mint a Delta ellen.)
Az oltás hatékonyságnál mindig is többféle (tünetes fertőződés elleni, kórházba kerülés elleni, stb.) hatékonyságról lehet szó, az más kérdés, hogy a sajtóban ebből mennyi jön át. A kezdeti (klinikai tesztek során mért) hatékonyság valóban elsősorban a tünetes fertőződésre vonatkozott, bár a részletes jelentésben ott is megemlítik a további számokat is, csak azok ott nem feltétlen szignifikánsak. Pl. a Pfizer tesztjénél (kb. kétszer 18 ezer tesztalany), pár száz tünetes fertőzést találtak, egy valaki került kórházba, és nem halt meg senki (azaz 100%-os a hatékonyság halálozás ellen, csak a kis elemszám miatt ez nem mond sokat.)
A későbbi variánsok ellen (Béta, Gamma, Delta, Omikron) a vakcinák kevésbé jók, így lett jelentősége a fertőződés mellett a súlyos és fatális kimenetel elleni védettségnek is. (Plusz már nem pár tízezres klinikai tesztekről van szó, hanem tömeges oltási kampányok során gyűjtött adatokról (már több mint 10 milliárd oltást adtak be.))
-
syberia
veterán
A spotifáj erre varrjon gombot!
(#120269): "Végighazudtuk az elmúlt másfél-két évet"
Tudtam hogy valakik követendő példaként fognak tekinteni az igazságbeszéd elkövetőjére, aki egy igazi látnoknak bizonyult innen visszatekintve.
-
lacafaca
addikt
válasz
IRO21 #120269 üzenetére
az mindig attól függött, hogy milyen vastag volt a bőr a pofájukon
...az elején még alulról karcolták a 100at, sőt azt is ígérték, hogy el sem kapod, át sem adod, vége, kinyírtuk a kis dögöt...aztán a valóság folyamatosan rájuk rúgta az ajtót...manapság nem tudom hol tartanak, 20%😂
egy link így random, de ha keresel azokból az időkből, van ezer isja elnézést, majd elfeledtem: csak két hét🤣
-
vito555
tag
válasz
LuckyL #120262 üzenetére
A munkahelyemen 22-en vagyunk 12 órás váltásban nappal-éjszaka 12/24 műszak...2-3 fő egy műszakban pár m2-es kezelőhelységekben.Ennél jobban összezárni nem nagyon lehet embereket.Egy 2x oltott kollégám hívta fel a figyelmünket ara,hogy az oltások megjelenése óta csak kizárólag az oltott emberek mutattak tüneteket,produkáltak + tesztet és mentek karanténba.És idáig valóban ez a helyzet.Egy 3x oltott kollégám most is karanténban van másodszor egymás után kb három héten belül.A két karantén között bejött egy műszakra majd a következőre már nem mert megint + tesztet produkált és tünetek is jelentkeztek újra.
Oltási arány kb 50-50%. -
válasz
snecizero #120256 üzenetére
Ez fantasztikus szuper hír.
A shortfólió mióta ismerem kiváló kontraindikátor. Amikor jajjveszékelnek, összeomlást vizionálnak akkor kell azonnal részvényt-ingatlant-kuplerájrészesedést venni, all-in. Tehát ha ezek pestisjárvánnyal riogatnak, az azt jelenti, hogy vége a járványosdinak.
-
IRO21
aktív tag
Már annyiszor meg akartam kérdezni, most megint eszembe jutott:
Amikor jelentették be a vakcinákat, még a klinikai tesztek alatt, sorra licitáltak egymásra a gyártók, hogy kié hány százalékban véd. Ilyenkor én mindig egyetlen értéket láttam, soha nem részletezték, hogy fertőzés/súlyos betegség/halál ellen mennyire védenek. Én akkor azt gondoltam, hogy a fertőzés ellen véd, teszem azt 97%-ban.
Ez az érték nem ezt jelentette?Illetve, azt szokták mondogatni, hogy van egy FDA szabály/szokás, hogy az 50% alatti hatékonyságú vakcinák nem kapnak engedélyt. Ehhez képest nemrég kapta meg a Moderna a végleges engedélyt. Ez hogy lehet? Már egy ideje omikron van mindenhol, ez ellen már szinte mindenhol csak súlyos betegség és halál elleni védelmet szoktak emlegetni (amit egyébként sem nagyon okoz az omikron). Fertőzés elleni védelme vagy nincs, vagy minimális (vagy akár negatív a hatékonyság, tanulmánytól függően), arra biztos nem adták volna meg az engedélyt.
Tudja valaki ezekre a választ?
Bocs, hogy két év után kérdezem meg, de a fórumokon (nem csak itt) látott viták alapján nem lehetek egyedül a tudatlanságommal.
-
szerintem ne erőltesd ezeket a hasonlatokat, jobban jársz ha keresel egyet valamelyik oltáspromo írásból, ott alaposabban kidolgozzák őket
azon már nincs most értelme vitatkozni hogy a delta variáns ellen mennyire védett az oltás, mert történelem úgy néz ki
viszont ez ellen a mostani omikron ellen láthatólag max placebo hatása van
lett most két covidos ismerősöm, mindkettő 3x van oltva
lehet erre mondani hogyhát majd megvéd a súlyos tünetektől, de aki mostanában volt covidos ismerős oltott, oltatlan mindenkinek annyi volt hogy torokfájás meg köhécselés pár napig -
Dorian
félisten
-
válasz
Elemental #120218 üzenetére
"Aki oltott ugyanúgy elkapja és terjeszti a vírust, mint aki nincs oltva."
Sajnos ezt a szög-egyszerű állítást sokan képtelenek felfogni, de talán egy analógia segíthet. Tegyük fel, hogy nem egy vírus ellen akarunk védekezni, hanem betörés ellen. Aminek az ellenszere (nem, nem az oltás, hanem) az ajtózár. Csakhogy a bezárt lakást ugyanúgy kirabolják, mint azt, amelyik tárva-nyitva áll. (Sőt, valójában az eltulajdonított értékek 95+%-át bezárt lakásokból viszik el!) Tehát ugyanúgy, ahogy a lakásbiztosítások feltételei között nem szerepel, hogy legyen zár az ajtón, úgy a karanténszabályok esetén sem kellene szerepelnie az oltás meglétének.
Remélem így világosabb lett a dolog. (Ha már a valószínűségszámítás és matematikai statisztika órákon mindenki nyitott szemmel aludt...)
-
snecizero
senior tag
Na tessék már csak ez hiányzott !!! 65% halálozási arány !----------> [link] Hipochondereknek nem ajánlott !!!!
-
janeszgol
félisten
válasz
lacafaca #120246 üzenetére
Emlékszem a H1N1-re. Egy embert mondtak is a hírekben, aki belehalt az oltásba. (De lehetett több is, nem tudom.)
Muterom is megkapta azt az oltást (is), mivel óvodában dolgozott.
Azért a H1N1 is szedett sajnos áldozatokat, még fiatalokét is. Igaz akkor nem volt karanténosdi. -
-
-
válasz
Elemental #120242 üzenetére
direkt értelmezik félre, mert így tudnak valami bolond választ írni
galamboznak meg szalmabáboznak meg ki tudja milyen kreténségeket találnak ki
ajánlom neked is ha van időd nézd meg a 10 évvel ezelőtti h1n1 topikot, nekem Laca hívta fel rá a figyelmemet, ugyanezt a rettegést művelték le, várták a világvégét -
Coyot
őstag
válasz
Elemental #120242 üzenetére
A dolog lényege, az hogy nem adod tovább embertársaidnak tünetmentesem sem, merthogy ilyet is lehet ám. Értem én a szabályzást nem azzal van gond.
Hozzáteszem én tudnék itthonról is dolgozni de bejárok, pedig nagy rettegőként ketten is bejárunk mióta pandémia van. De mivel a gyerek oviba jár én pl maxon tolom a rizikót. Mégsincs bennem szorongás meg rettegés sem. De ettől még ha kontakt vagyok inkább tesztelek egyet vagy kérek tesztet és utána megyek dolgomra, ha szükséges.
-
Elemental
addikt
válasz
LuckyL #120240 üzenetére
Neked válaszolok mert te talán tudod értelmezni, amit írok
Szerinted írtam olyat, hogy én beteg vagy vagyok? Erre nekem támadt, hogy miért nem tudok várni betegen. Van védettségi igazolványom, tünet mentesen oda megyek, ahova csak akarok.
(Mondjuk mindegy is, azt sem értették, amit te írtál)Amúgy arra viszont tényleg kíváncsi volnék, hogy milyen arányban van a "rettegők" között home office-ban dolgozó.
-
Coyot
őstag
válasz
LuckyL #120240 üzenetére
A "hétköznapi tapasztalatok" - mélyen tudományos jellegűek ugye?
De miért csodálkozol a galambos hasonlaton, én pusztán a rettentő felelelőtlen beleszaromságra próbáltam a figyelmet felhívni, nem lep meg hogy nem akar átmenni, de nem is baj én csak kíváncsi vagyok milyen érzés lehet mindenre és mindenkire szarni magasról. Tudod ha már magam nem ilyen vagyok, valaki lassan leírhatná.Volt régen BTC-m de meghalta a gépem amin a kulcs volt (belevágott a villám!), de nem volt sok szerencsére
-
válasz
Coyot #120239 üzenetére
érdekes dolog ez, amikor a hétköznapi tapasztalatok ellenében galambos ostoba hasonlatokkal jönnek egyes emberek, és meg vannak sértődve hogy kinevetjük őket
visszanéztem kíváncsiságból a 10 évvel ezelőtti h1n1 topikot, már ott is a világvégét várták a nagytudásúak
rettegés helyett ha bitcoint vesznek 2010ben, most boldogabb emberek lennének -
S e t h
nagyúr
válasz
-Skylake- #120199 üzenetére
Ezért nem szabad galambokkal sakkozni.
Gondolj arra, hogy az életben te választhatod meg(nagyjából), hogy kikkel kerülsz kapcsolatba, nem vagy arra kényszerülve, hogy ostobaságokkal traktáljanak egész nap.
Csak magát szivatja az ember, amikor próbálja megérteni, megmagyarázni, pedig a válasz egyszerű, az emberiségnek reszeltek. -
pjen
félisten
válasz
mephi666 #120231 üzenetére
Ezt már egyszer, még az elejen eljátszotta a fórum, csak olvass vissza. Ha az öregek otthon maradnának a fiatalok nyugodtan mehetnének melózni és a vírus éhen halna. Nem jött be. Nincsolyan, hogy tiszta ország, még korea sem. Max hirzarlat van. Esetleg a fertőzötteket lazan lelövik.
-
mephi666
nagyúr
nem azt mondom, hogy észak-koreát kell ide csinálni, csak logikusan végiggondolni és belátni mindenkinek hogy a vírustól úgy a legkönnyebb megszabadulni, ha minimalizáljuk a kontaktszámot... ami szükséges, azt 100%-ig ellenőrizzük, hogy ne kerülhessen átadásra a vírus és így gyorsan le tudna csengni... utána meg ha tiszta az ország, figyelni, hogy ne kerülhessen be újra... nem bonyolult dolog, csak mindenkinek maradni kéne egy kicsit nyugton
macskáról nem nyilatkozok: nekünk nincs és eddig nem kóstoltam... gondolom annak is csirkeíze lehet
én inkább a kutyákról beszélnék, mert azokat nehéz lenne levinni lezárás alatt szarni... azokat kellene először elfogyasztani panellakásokban: kínaiak biztos tudnának jó receptes könyveket küldeni 1-1 sinopharm-szállítmány mellé
-
mephi666
nagyúr
szigorúan kell venni utána az ellenőrzést: ország területére csak negatív teszt után lehet lépni... az ha a 3hét lezárás után szabadon engednél mindenkit kontroll nélkül, azzal pont keresztülhúzol mindent...
ui: saját tüneteimről annyit, hogy náthás tüneteim maradtak, 24órája nem ettem már semmi gyógyszert és elvagyok... szép zöld meg sárga turha szakad fel és ennyinél megáll... fejfájás nagyon enyhe
nem akarom elkiabálni, de ha nálam az a csütörtök éjszakai láz volt a teteje, akkor örülök
-
pjen
félisten
válasz
mephi666 #120221 üzenetére
És mikor 2-3 hét mullva kinyitunk akkor mi van? Jönnek kamionok, vonatok, sport események. Mellesleg ki tudja melyik házi vagy vadállatban marad meg. Esetleg a nyércek mellett a varjakat vagy a kutyákat is ki kéne írtani? Most úgy néz ki az oltás nagyrészt megvéd, aki nem oltakozik vessen magára.
-
Coyot
őstag
Mivel szeparlának a legtöbb iskolában - az övében majd jön a duma hogy tuti nem - akkor max az osztálya lesz kontakt tehát 15-25 gyerek abból is aki épp ott van. És ehhez képest mikor kimegy az állatkerbe meg kitudja hova, akkor mennyi kontaktja is lesz?
Azzal a felkiáltással hogy átmegy ez mindenkin, ami amúgy egyszerűen lehetetlen - de sokan elkapják az biztos - nem kellene telibeszarni mindent, mint egy egosita barom, itt egyenként senki nem a teremtés koronája és a világ sem körülötte forog. Csak valamiért ezt nem ércsük meg, emiatt szopunk rettenet mód mindennel is, meg az egész járványkezeléssel.
Elemental
Az épeszű logika és viselkedés semmilyen formában nem jelenti azt hogy betegen lázasan menjél rokont látogatni, vagy tömegbe. Ez egy akkora egoista hozzállás hogy elmondani nem lehet. Az persze az egoista baromnak eszébe se jut, nem is érti, hogy betegen te okozod a kárt annak akit te betegítesz meg, legyen az flu, vagy covid vagy tripper vagy anyámkinnya...
Nem tudsz 2 napot pihenni otthon betegen?És ha mondjuk rokon vagy legjobb barát miattad sokkal nagyobb kellemetlenségbe (pénzt bukik, kórházba kerül, etc..) kerül akkor sincs semmilyen felelősségérzeted? A kérdés költői, nem egy ismerősöm veszítette el a nagyszülőket emiatt a hozzállás miatt, ahogy én is.
És akkor helyesbítés:
A 3x oltottakra nem vonatkozik a karantén ha kontakt és tünetmentes. Tudom ez már egyben többv dolog is nehezen szokták értelmezni. A fenti példában a kollega pedig tömegbe vitte a gyereket a karantén alatt, oltatlanul. Mi olyan bonyolult annak megértésében hogy ez nem éppen egy felelős magatartás?#120222pjen
Itt nem arról van szó milyen fasza példákat és ellenpéldákat tudunk hozni, hanem az alapvető magatartásról ilyen helyzetekben. Tőlem sem kapta el senki a héten itthon, tünetem sem voltm, így lesz minenkinél? NEM. -
pjen
félisten
válasz
Coyot #120216 üzenetére
Egyébként erről a kontaktról van egy esetem. Rokon édesannya demens fekvő beteg, a lanya ápolja aki most masodszor kovidos, oltatlan. A beteg dokonnak péntek este sikerült felkelni, elesett. Mentők bevitték a balesetibe, teszt, nem kovidos. Pedig a lánya eteti, mosdatja kovidosan.
-
mephi666
nagyúr
nem örökké kell így élni, hanem csak 2-3 hétről van szó... ami után, ha nincs országhatáron belül fertőzött, minden mehet a régiben tovább
2-3 hétre meg fel lehet készülni azért és ki lehet bírni... csak hát ez nem működhet, mert úgyis lesz olyan, akire nem vonatkozik a szabály és "megbújik a vírus, mielőtt újra elindulna" ...2-3 teljes kikapcs helyett inkább kicsit szív ez, majd kicsit szív az... aztán 2év után összességében mindenki többet szívott ennél a 2-3 hétnél
-
Elemental
addikt
válasz
-Skylake- #120199 üzenetére
Én próbálom átgondolni, komolyan, de nem esik le a tantusz.
Amúgy meg, aki fosik a világtól, az menjen 10x oltatni, és kész.
Én kíváncsi volnék egy olyasmi felmérésre, hogy akik kardoskodnak az otthonmaradás mellett, azok milyen arányban tudják otthonról ellátni a munkájukat ( aka homeoffice). Az ismeretségi körömben azok rettegnek a legjobban világtól, akik a vírus elején egyből homeoffice-ba kerültek, azt sem tudták mi van kint, a boltba is remegő lábbal kesztyűbe bújva mentek.
Nekem (bolt) be kellett jönnöm, itt kellett lennem. A lányom három napja volt 39, asszony tegnap lett 39, én meg ma is bejöttem kinyitni, mert másképpen nem megy... (mondjuk én epegörccsel is itt voltam)Amúgy meg értelmezd már, amit a kolléga írt. Azt írta, hogy akik oltottak, azokra nem vonatkozik a karantén, csak azokra, akik nem oltottak. Ha nem megy az értelmezés, segítek. Aki oltott ugyanúgy elkapja és terjeszti a vírust, mint aki nincs oltva.
-
pjen
félisten
válasz
Coyot #120216 üzenetére
Végúl is még legalább 50 ember volt igazolt kontakt, sőt gyakorlatilag az egész suli+ a szülők+a szülők kollégái. Attól, hogy nem beteg, tünetmentes még nyugodtan terítheti a virust és teríti is , mint a fertőzés számok szépen mutatják. Átmegy ezmindenkin, vagy már át is ment, csak a többségen tünetmentesen vagy mint egy nátha.
-
mephi666
nagyúr
kínában valahogy sikerült megoldani azzal, hogy lelőttek kb mindent, amit csak lehetett... közműszolgáltatóknál azért elég fix a létszám, állat gondozóknál és szociális gondozóknál minimális a kontakt... a tömegközlekedés már kritikus pont: azt simán lekapcsolni... maradjon mindenki a seggén
itt vicc, ami döntéseket hoztak: pl 1 éve bezártak mindent hetekre, bevásárlóközpontokra meg csak x idő után hoztak enyhez korlátozást... annak aztán volt értelme... kocsit vettünk volna, lefoglalóztam és utána hetekig be se tehettem a lábam a szalonba... oda, ahol dolgozik kb 5 ember egymástól 3-4 méteres távolságokban és akkora a légtér, mint egy kisebb tesco... ügyfél meg beesik óránként kb 2
...ezt le kellett kapcsolni, viszont húsvét előtt a nagybevásárlás mehetett ész nélkül... lidliben kb moccanni nem lehetett
szvsz ott kellett volna kezdeni, hogy a sok kontakttal járó tevékenységeket azonnal leállítani, a létfontosságú szférákban meg folyamatos tesztelést bevezetni...
-
-
mephi666
nagyúr
válasz
Lokids #120202 üzenetére
ez az, mindenki spájzoljon be és 3 hétre teljes kijárási tilalom... csak a létfontosságú közműszolgáltatók menjenek minimális létszámmal, napi x teszteléssel... plusz kiírni milliós jutalmat azoknak, akik bizonyító erejű felvételt készítenek a tilalom megszegőiről (ne legyen az, hogy 60 lakásos lépcsőházon belül menjen a vándorlás és a vírus életben tartása) ...3 hét után meg negatív teszttel léphet mindenki az utcára... durva eszközöket kellene elővenni és betartatni a szabályokat... vissza lehetne szorítani a vírust elég szépen, csak hát sok van a "korlátozzák a hülyeséghez való jogainkat..." típusú emberből, akik miatt ez nem működhet
-
envagyok
veterán
Több olyan ismerős halt meg most koronában, akik tavaly elkapták, és komolyabb gond nélkül otthon gyógyultak fel az első eset után. Oltva nem voltak
Érdekes a dolog, mert ezek szerint minél többször kapja el valaki, annál súlyosabb szövődmények lesznek.
Mi lesz velünk 10 év múlva? -
lacafaca
addikt
válasz
-Skylake- #120206 üzenetére
látod ez a probléma. azt gondolod (mivel magadból és a saját világnézetedből tudsz/akarsz kiindulni), hogy nekem bármiféle problémám lenne veled/veletek...az ég világon semmi. az, hogy nem osztom és soha nem is fogom ezt és ez a ti nézetetekből visszataszító, lesajnálandó, sőt egyenesen megvetendő...hát...folyamatosan osztjátok a felsőbbrendű igéket, miközben embertársaitok nagy többségét alsóbbrendű véglényeknek kiáltjátok ki, miközben még egyszerűen fogalmazott dolgokat sem értetek meg...háthát. most kellene egy százsoros filozófiai esszét idetolnom? minek....
-
-Skylake-
addikt
válasz
lacafaca #120205 üzenetére
Figyi kössünk már egy egyezséget. Mivel én is konkrétan leírom mi bajom veled, legyen az hogy te is konkrétan leírod mit akarsz. Ez a "egymás után írok random szavakat aminek van kiterjedése de nincs jelentése" stílus amit nyomsz teljesen pointless, ha akarsz valamit mondani akkor mondjad ha meg nem akarsz akkor meg ne mondj. De ez, hogy úgy csinálsz mint aki kommunikál de lófaszt sem mondasz , ennek nincs haszna, ezért feleslegesen válaszolsz egy kommentemre.
-
Lokids
addikt
Eredetileg ez is lett volna a terv.
Csak az egész világot nem lehet 2 hét karanténba zárni, hogy megszakadjon a fertőzési lánc.
Én anno sohasem értettem a zombifilmekkel kapcsolatban, hogy a fenébe tud elterjedni az egész világon, mikor csak karantén kell. Mára már biztos vagyok benne, hogyha olyan vírussal kerülnénk szembe, ami képes lenne kiirtani az emberiséget, akkor is elbuknánk, ha még az elején lenne ellene oltás...
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- Casio G Shock Gpr H-1000
- DJI Mavic 3 Fly More Kit - 2 akku, töltő, autós töltő, táska
- DJI Mavic 2 Pro drón - 1" Hasselblad kamerával - 2 akkumulátorral
- DJI Mini 3 Fly More Combo Plus RC drón szett - új állapot, garancia, 1x battery, 2x battery plus
- DJI Goggles V2 drón szemüveghez való iFlight Crystal Patch antenna +Stubby
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest