Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
t72killer #118987 üzenetére
Az a gond az írásoddal, hogy az egyéni védettséget tekinted az oltás céljának, pedig nem az. Ott van az FSME oltás: néhány munkahelyet kivéve nem kötelező, mert senkit sem érdekel, hogy meghalsz-e agyvelőgyulladásban, vagy sem; egy valami számít, hogy biztosan nem fogsz megfertőzni másokat. (Ahol kötelező, ott sem a személy jóléte az érdekes, hanem a munkajogi következmények.)
Szóval a kötelező oltás járvány szempontból érdekes: minél több az oltott, annál alacsonyabb lesz az R szám, és minél alacsonyabb az R, annál kevesebb megszorítás kell, hogy 1 alá lehessen vinni. Tehát a fiatalt nem azért kell az oltás felé terelgetni, mert félünk hogy belehal a betegségbe, hanem azért, hogy ne terjessze (a munkahelyen, a villamoson, stb.)
A betegség utáni oltásokat pedig pusztán azért szorgalmazzák, mert csökkenti az újrafertőződés esélyét. Tehát lehet, hogy az átesés+1mRNS == 3mRNS, de ez nem számít, csak az, hogy átesés+1mRNS < átesés+3mRNS.
-
mézespálinka
senior tag
válasz
Asbee #118983 üzenetére
Mármint, honnan hiányzik, és mi?
És hogyan, ha a képen szereplő poszt arról szól, hogy "India reports"? -
válasz
kekedi #118982 üzenetére
"Csak ugyan ezt mondták, amikor azt mondták hogy elég kettő szuri."
Nem mondták. Pl. MaNcs 2021. január 7. 19. oldal (Erdős Attila: Oltásra fel!):
"[...]ha megkapom az oltást, akkor örökre elfelejthetem-e a betegséget?
A biztos választ nem tudjuk, de valószínűleg és sajnos: nem. A fertőzés okozta természetes immunitás szinte biztos, hogy nem élethosszig tart. Megbízható adatok vannak arról, hogy a fertőzésen átesett betegek akár három-hat hónap múlva ismét megbetegedhetnek – igaz, nincsenek sokan. De arról egyelőre fogalmunk sincs, hogy ők miért fertőződnek meg még egyszer, más gyógyult betegek pedig miért nem.
Nem telt el elég idő, ezért nem tudjuk azt sem, hogy a vakcinák ennél hosszabb időre adnak-e védettséget, vagyis fel kell készülni arra, hogy akár évente többször is meg kell ismételni az oltást."
#118986 kekedi
"Amúgy nektek lesz az mennyiségű szuri, amire már azt mondjátok hogy, jó most már elég lesz?"Hogy mennyi az elég, az nem egyéni preferencia kérdése, hanem az oltóanyagtól függ. Pl. FSME oltásból eddig kaptam kb. tízet, de idén megint mennem kellene. És?
-
válasz
t72killer #118992 üzenetére
engem már az egész bohóckodás nem érdekel, észre sem vettem úgy "estem át" rajta, egy oltást kibírtam remélem békénhagynak mostmár és tudok menni a gyerekkel meccsre
egyértelműen látom a környezetemben hogy aki hajlamos rá az húsz oltást is adathat ugyis megszenvedi, aki meg nem, annak teljesen felesleges -
-
BalanceR
addikt
válasz
kekedi #118986 üzenetére
Alapvetően ameddig oltva át nem esek addig nekem belefér szezononként egy booster. Utána, hacsak nem jön valami irdatlan mutáns, nem látom szükségesnek a saját esetemben (mert fiatal, erős, sexy , alapbetegségmentes vagyok 🙃 ). Azért oltva, mert hiába nem tudok semmilyen alapbetegségeről, azért az még ott lehet az. (pl. csollány és a génlottó) Illetve, oltva 100% hogy rövidebb ideig esek ki a munkából (Az Elmúlt 20 évben nem voltam betegszabin) , plusz a long covid esélyeit is csökkenti az oltva átesés.
A veszélyeztetettek esetén később szükséges lehet a minden szezonban való oltás, de ez így van az influenza esetén is.
Ahogy most állunk, az Omicron ad egy alapos átfertőzöttséget globális szinten, így a következő "hullámok" fokozatosan enyhébbek lesznek (így volt ez minden nagy járvánnyal: az első hullám erős, aztén jön még egy durva , aztán az emberek vagy védettek lesznek valamilyen szinten, így enyhébb a lefolyás, vagy meghalnak, pl: spanyolnátha), idővel Flu szintre szelidül a covid, és 2-3 éven belül garantált, hogy lesz 2in1 oltás Flu és covid ellen, amit a kockázati csoportok minden összel, és tavasszal felvesznek, a többiek meg kihordják lábon. -
válasz
kekedi #118986 üzenetére
Én évi 1db-al vagyok kibékülve hosszabb távon, úgy, hogy lesz.rom, ha 3-4hónapban nincs érvényes "útlevél". Eleve úgy indítottam, hogy az 1+2.dózis között kihagytam 4 egész hónapot, többek között azért, mert így sokkal hatékonyabban dolgozik az oltóanyag ÉS tartósabb is lesz a védelem (astrával mérték, de ugyanez a történet mRNS oltásokkal).
És természetesen egy esetleges fertőzést oltásdózisnak számítok, azaz ha jön fertőzés, akkor az épp esedékes oltás kimarad.
-
válasz
ooloo #118980 üzenetére
Az, hogy a politikusok és holdudvaruk saját zsebre dolgozik, ne befolyásoljon SEMMILYEN irányban. Ebből a szempontból is pont ott tartunk, mint a 700évvel ezelőtti pestisjárványok idején. Valamelyik korabeli hatalmon ülő dörgölődzött a feketemacska-boszorkány-üldöző egyházhoz és az általa befolyásolt gyökPi/4 színvonalon álló tömegekhez, valamelyik pedig rájött, hogy az 1-2 tudós által vakargatott témák valósak, és elkezdett némi higiéniát alkalmazni. De az átlagnál "felvilágosultabb" hatalmasságok se nagyon törtek kenyeret még akkoriban az egyházzal, így táncoltak a tudományos realitás és a babonák között.
Szintén óriási probléma, hogy főleg a populista politika aktívan használja a járványt a saját céljaira - ugyanúgy, mint régen is volt (sőt, még a háborúkban is használták a pestist biofegyverként).
A baj az, hogy két olyan irányba cibálják a világot, amiből egyik sem jó:
- a járvány-oltás-minden-tagadók át akarják pumpálni a népet a továbbra is 1-2% mortalitás, 5-10% maradandó long szitán. Sokan vannak, mert aki a szerencsés 80-90%-ba tartozva átesett, és még a közvetlen családtagjai se kerültek a pechesebb részbe, az saját tapasztalatból amperkedik.
- vaxxer oldalról is látok egy extrémista vonalat, amit ráadásul magáévá tett a politika ÉS a legtöbb orvos is. Ha pl olvas az ember egy kis DobsonSzabolcsot, látni erre vastagon példát: korábbi átesés le van sz.rva még egy dózisként sem hajlandó figyelembe venni. Miközben feketén-fehéren ki van mérve több publikáció szerint is, hogy átesés+EGYETLEN dózis mRNS közel olyan szinten van, mint 3, azaz HÁROM dózis mRNS. A politika persze ezt instant a zászlójára tűzte, követelik a 3 dózist - miből?? A szerencsétlen 2éves VUHANI cuccból, mert persze variáns-koktél oltóanyagot nem tudnak adni.
Másik, hogy egy kalap alá veszik a fitt-egészséges, normál BMI-jű 20évest a 70éves polimorbid 120kilós pácienssel. Ugyanannyi az oltási követelmény mindkettővel szemben és még az oltóanyag típusára se figyelnek oda, pedig elég nagy a különbség az egyes gyártók között. Ezért tartunk ott, hogy valóban, halnak meg oltottak: idősek, akiknél 2 oltás messze nem olyan hatékony, mint egy fiatalnál. -
kekedi
senior tag
válasz
BalanceR #118984 üzenetére
Értelek.
Amúgy nektek lesz az mennyiségű szuri, amire már azt mondjátok hogy, jó most már elég lesz?
Legyen ez akár a 10. 20. Stb.
Most ezt komolyan kérdezem.
Nyilván, a járvány helyzettől is függ. Általában a berobbanás előtt /közben, jobban oltakoztak.
De most ettől tekintsünk el. -
BalanceR
addikt
válasz
kekedi #118982 üzenetére
Lehet szkeptikusnak lenni, csak éppen alaptalan.
A média felkapta, részletek, tanulmányok, kutatások nélkül kiragadta kontextusából, és ez szkepticizmust gerjeszt...
Pont, mint a Deltakron esetében. A sajtó tele volt vele , pedig a szakmai közösségek már az elején megkérdőjelezték, csak éppen ez már nem lobogtatta a bulvár. -
Asbee
veterán
-
-
BalanceR
addikt
válasz
ProEvoFan #118979 üzenetére
Talán ide illik:
"Kedves Orvosok!
Szeretném megkérdezni mennyiben releváns az EMA által legutóbb kiadott közlemény,amelyben arról tájékoztatnak,hogy a Covid elleni ismétlő oltások “kimerítik” az immunrendszert.Lehetséges-e,hogy egy védőoltás többszörös emlékeztető adagja(i) ú.n.szerzett immunhiányos betegséget idézhetnek elő?Egy kicsit zavaros ez az egész,mert a legtöbb esetben ilyen és ehhez hasonló kérdésekre az a válasz,hogy nincs elég tapasztalat..De,ha ez így van,akkor mi alapján ajánlják az ismétlő oltást,illetve most már azt sem,hogy többszörösen történjen meg annak beadása.Laikusként elég nehéz ilyen információk mellett dönteni,nem is beszélve arról,hogy mindezzel újabb “fegyvert” adtak az oltásellenesek kezébe.Annál is inkább,mert voltak korábban is ilyen jellegű vélemények,hogy a Covid oltás tönkre teszi immunrendszert.
Kérem ne értsék félre nem vagyok oltásellenes,egész családom eddig három védőoltással rendelkezik,s ha feltétlen szükséges,és úgy kívánja a helyzet nem zárkózunk el attól sem,ha fel kell venni még egyet.
Ha esetleg nincs erről konkrét tapasztalat véleményük is érdekelne!
Köszönöm,ha temérdek munkájuk mellett időt szánnak a válaszra!"Orvosok válasza:
"Üdv!
A fenti egy EMA tag által elhangzott felmondat volt, ami azóta (ahogy az lenni szokott), körbejárta a médiát. Hivatalos ajánlasban ez nem szerepel, kutatást sem mellékeltek az állításhoz, további teljesen ellentmond a józan észnek, és az immunbiológiai alapelveknek. Ennyi erővel a gyermekkori oltások is immunkárosítoak, elvégre van olyan oltóanyag, amit 6szor kell beadni...
Az EMA és a WHO is ellenzi egyébként a teljes körű 4. oltást, aminek 2 jó oka is van.
Egy: ezzel ismét elérjük, hogy a nehezebb sorsú országok nem fognak első-második vakcinához jutni, így kedvezünk a további variánsok megjelenésének, a járvány elhúzódásának.
Kettő: sajnos már most látható, hogy a 4. oltás igen negatív társadalmi, hozzáállásbeli attitűdöt fog generálni, ugyanis azt a benyomást kelti, hogy az oltások nem védenek megfelelően, továbbá erősítik a fásultság, "járványnihilizmus" elterjedését.
Röviden: ez valoszínűleg egy hülyén sikerült félmondat volt. A 4. Oltásról hosszabb írással jelentkezünk, ha megjelenik majd a rendelet." -
ooloo
őstag
válasz
t72killer #118972 üzenetére
A legtöbb kacagásra ingerel .... ez tény , de vannak elgondolkodtatóak is közöttük. Néha megfordul a fejemben , mi van ha én tévedek . De aztán az eszement nyilatkozatok , zsákutcába vezető intézkedések visszazökkentenek abba a vágányba , hogy az eddigi legocsmányabb bűzt érzem , ami az egész hajcihőt belengi .
-
ProEvoFan
nagyúr
Jött háziorvostól email, hogy mehetek harmadik oltásra.
Tavaly áprilisban kaptam meg a kettő oroszt.
Tavaly december elején járt le a karanténom, mert elkaptam a vírust.
Szóval, minek nekem a betegségem után 1 hónapon belül oltás? Nem úgy volt eddig, hogy betegség után 3-6 hónapig (nemtom' pontosan már) védve vagyok?
Erre tegnap bejelentette a kormányunk, hogy ha február 15.ig nem oltom be a harmadikat, akkor nem lesz védettségi kártyám ...
Most akkor mi van?
Elpárolgott belőlem a védelem, mert a fidesz ezt mondja?
Nem értem. Kell nekem a harmadik oltás, de nem a betegségem után 1 hónappal...
Vagy ajánlott ilyen hamar beadatni? -
BalanceR
addikt
válasz
t72killer #118968 üzenetére
"Viszont a profnak nem lett volna szabad ismétlés nélkül védenie az eredményt."
Tény, viszont a körülményeket nem tudjuk, hogy hogyan lett publikálva...
Simán lehet, hogy csak dobott egy körlevelet, valaki Twittelte, és a média felkapta peer review előtt ..
Akárhogyan is történt, a tudományos közösség jól reagált, bizonyítékot, ismétlést, reprodukációt kért. És a tévedést hamar jelezte, cáfolta.
Ismételten egy pont a tudománynak.
AW körökben jellemző, hogy szídják a tudományos köröket, közösséget, hogy nem elég objektív, és hogy csak pánikot keltenek. Tessék itt lett volna a lehetőség rá, de nagyon gyorsan cáfolva , korrigálva lett a tévedés. -
envagyok
veterán
Voltam tegnap Ausztriában.
Ezerszer komolyabban veszik a védekezést.
Határ:
Ausztria fele 3 oltásos igazolás konkrét ellenőrzése, nem csak ránéz vs. hazafelé sehol senki
Üzletek:
Ausztria: kötelező ffp2, mindenki hordja rendesen, több üzlet előtt biztonsági ör, aki személyit, oltásit kér vs. Itthon ffp2 kb 10%-on, kilógó orrok mindenüttRádióban hallottam ott, hogy naponta tesztelik az ovisokat, iskolásokat, ha valaki pozitív, rögtön karantén az osztálynak, csoportok/osztályok fele karanténban.
Nálunk semmi ilyesmi. -
válasz
Silent77 #118926 üzenetére
Nno, egyik halász talált aranyhalat
.
Ezekszerint ez a BAU egységgel ekvivalens, azaz a számaitok tényleg szuperek, nem oltatnék még rá.
-
válasz
ooloo #118969 üzenetére
Imádom ezeket a világmegváltó mémeket. Ugye az iverlobbistákat látjuk rajta
?
-
BalanceR
addikt
válasz
lacafaca #118965 üzenetére
Milyen vicces, csak kár, hogy megintcsak AW ferdítés, meg mellébeszélés....
A "bezárkózás", távolságtartás ami valójában kizárólag az első hullám idején volt kiválóan működött, nem is volt nálunk igazából hullám a későbbi "mindent lehet" hullámokhoz képest.
A maszkok használata megintcsak statisztikailag láthatóan és kimutathatóan csökkentette a felfutást, lassította a terjedést, ezáltal hatalmas terhet vett le az EÜről mindegyik hullámban.
Az oltások hatékonysága végképp nem kérdés, a halálozást óriási mértékben csökkentette, de a fertőzést is lassította a delta előtti variánsok esetében.
Szóval hiába mantrázod, vagy mondod 10.000szer hogy nem működik, attól az még nem igaz.
Túl sokszor futottál lukra és már neked is ciki lenne belátni, hogy az elejétől fogva bukott minden amit benyeltél. Ezért ez a kínos vekengés...
Szomorú... -
válasz
BalanceR #118963 üzenetére
Igaz. Viszont a profnak nem lett volna szabad ismétlés nélkül védenie az eredményt.
#118965:
1+2. Mikor zárkóztunk be/tartottuk a távolságot? 2020 tavaszán. Azóta max látszat vagy extrém kései intézkedések vannak Mo.-on.
3. Mióta is szarja telibe, szájkosarazza a maszkhordást a mindent-jobbantudó raktár-műköröm szakon végzett immunológushad?
4. OltakozTUNK?? mármint TE??
5. Igen, működött, példa. -
Floyd80
addikt
Supreme Court blocks nationwide vaccine and testing mandate for large businesses - CNNPolitics
A legfelsőbb bíróság keresztbe tett Biden kötelező oltási programjának (444.hu)
Biden: Egymilliárd tesztet és maszkot oszt ki ingyen az amerikai kormány (444.hu)
1 milliárd darab otthon is felhasználható, az új típusú koronavírus kimutatására alkalmas gyorstesztet és a fertőzés ellen leginkább védelmet nyújtó N95-ös típusú maszkokat oszt szét ingyenesen a kormány
az amerikaiaka kipcsakok között - jelentette beJoe BidenOrbán Viktoramerikaiörökös elnök csütörtökön aFehér HázKarmelitában. -
-
válasz
BalanceR #118959 üzenetére
A deltakron nagyon úgy néz ki, hogy kamu volt: a megjelenése napján jeleztek szakik, hogy kicsit gyanúsan néz ki (értsd pl: albínó és szénszínű szülők gyereke nem sakktábla vagy zebramintás lesz). A ciprusi prof védelmébe vette az eredményeit, viszont az azóta eltelt 4 munkanap alatt egyetlen megerősítő eredményt se produkáltak.
#118951: bocsánat, erre az IU/mL-re képtelen vagyok ráakadni.
A "30 felett valid" meg annyit jelent, hogy 30 a kimutatási határ, nem azt, hogy védettnek is számítana. Beböktem a kocsmába is a kérdést, hogy dolgozzanak meg a srácok a sörükért, engem is érdekel, úgyhogy néha megrugdalom majd még a témát
-
BalanceR
addikt
Deltakron , Kína, Omikron... - Elmélkedés
#ÁzsiábaSzakadtam -
laszlohu
addikt
Más téma, de mégis témába vág,
adott a védettségi igazolványom, amit qr kód olvasóval leolvastam,
a születési dátumomat a 2. és a 3. oltásnál helyesen írja,
viszont az 1. oltásnál eltér a születési dátumom a másik kettőtől:
2011.01.07 - et írt be. -
válasz
t72killer #118948 üzenetére
Köszönöm, hogy megnézed.
Engem is meglepett az eredmény, azt hittem neki lesz több.
Nem tudok róla szerintem nem volt. Előtte már volt ilyen vizsgálatom, az negatív lett.
Párom júliusba kapta a másodikat. Akkor kapta volna a harmadik oltást, mikor épp kilábalt a deltából.
Asztmás, de amúgy erős csajszi. -
-
válasz
Silent77 #118926 üzenetére
Ezt a mértékegységet nem ismerem, de a 30as alaphoz képest nem néz ki rosszul egyáltalán. Biztos, hogy nem volt egy második/korábbi fertőzésed? Ez úgy néz ki, mintha duplázás utáni eredmény lenne.
Sima deltás fertőződés után 3-4hónappal ajánlanék EGY adag mRNS-t, de ez jobbnak tűnik a mezei átesős eredményeknél.
Először kiderítem, milyen mértékegység ez, de sztem ezek még elvannak oltás nélkül
, az omikron egy meglehetősen laca izé, laza variáns
.
Ami kicsit gyanús a párod pfizer + átesésre adott gyengébb eredménye, lehet meg kéne nézni, hogy immunrendszerileg minden okés-e nála.
-
Ricardo
titán
Egy amerikai férfi állítja: megrövidült a pénisze a koronavírus miatt
Ebben az esetben lehet hogy inkább a short covid elnevezés lenne a találóbb
-
lacafaca
addikt
válasz
IRO21 #118943 üzenetére
biztosan kukázzák a mostanit, mivel rajta van: védettségi (amely szóösszetétel mostanra ugye értelmét veszítette a dolgok alakulása miatt)..az új meg oltási lesz...meg amúgy is, valakinek zsíros biznic
csak annak lesz, akit megböktek elégszer, mindenki más kiszáll a buliból, jába VÉDETT, de nem oltott🤡
-
IRO21
aktív tag
válasz
lacafaca #118942 üzenetére
"Rajtuk kívül azok is elveszítik az igazolványt, akik a fertőzésen való áteséssel jutottak hozzá."
Ez vajon tényleg így van, vagy csak ötletelnek?
Én azt tippeltem, hogy új igazolványt nem állítanak ki, de a régi érvényes marad az érvényessége végéig (4 vagy 6 hónap).
Az egyik ismerősöm, aki velünk együtt esett át novemberben de nem ment vele orvoshoz, a héten adta be az igényét. (Nem kell neki különösebben a kártya, csak kíváncsiságból volt antitest teszten, és ha már pozitív lett, megigényete a kártyát is.)
Az elég fura lenne, ha olyat állítanak ki pénzért, ami februárban érvényét veszti. Gondolom kb. addigra jön meg -
lacafaca
addikt
[link] 2m potenciális tag az anti-vaxxer oldalon
-
BalanceR
addikt
válasz
#32839680 #118939 üzenetére
Alapvetően bele is kellene hogy férjen a cégeknek.
Ha a csapat fele gond nélkül Home Officera küldhető, fele akkora iroda / HQ is elég, szóval a bérleti díjakon / világításon, fűtésen, légkondin spórolt összeg mehet "jelenléti bónuszra". A városok is élhetőbbek lennének, ha mondjuk 50%-al kevesebb lenne a napi ingázó. -
syberia
veterán
Ezek a megátalkodott kamionosok is csak rombolni tudnak
-
-
petymek
senior tag
válasz
lacafaca #118880 üzenetére
Ez már a valóság. Oltás nélkül nincs kártya.
-
Ajjaj mik vannak itt.
Ma voltunk Antitest mérésen.
Nekem a számok nem mondanak semmit.26780 SARS-CoV-2 IgG : 6160,60 IU/mL * < 30,00 Valid
Reaktív. A szérumban SARS-CoV-2 elleni antitest detektálható.
Az igénylő szervezetében a koronavírus elleni ellenanyag jelen van.
MEGJEGYZÉS:
A különböző gyártóktól származó tesztekkel kapott ellenanyagszint-eredmények a
módszerek különbözősége és a használt reagensek eltérő specificitása miatt
eltérőek lehetnek.
A kvantitatív teszteredmények alapján nem lehet a védő immunitás vagy az ismételt
fertőzéstől való védelem mértékét meghatározni.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -26780 SARS-CoV-2 IgG : 2449,80 IU/mL * < 30,00 Valid
Reaktív. A szérumban SARS-CoV-2 elleni antitest detektálható.
Az igénylő szervezetében a koronavírus elleni ellenanyag jelen van.
MEGJEGYZÉS:
A különböző gyártóktól származó tesztekkel kapott ellenanyagszint-eredmények a
módszerek különbözősége és a használt reagensek eltérő specificitása miatt
eltérőek lehetnek.
A kvantitatív teszteredmények alapján nem lehet a védő immunitás vagy az ismételt
fertőzéstől való védelem mértékét meghatározni.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
-
syberia
veterán
válasz
lacafaca #118901 üzenetére
😁😁👍🏻
(#118895): Ez az oltásellenes nyelvtan a feltételes módjával... milyen kár hogy nem merik kötelezővé tenni. A kötelező oltást propagálók klinikai körülmények között zajló vakcinavizsgálatok tesztalanyaiként sokat tehetnének a bizonytalanok kételyeinek eloszlatásáért.
-
Qtya123
őstag
válasz
lacafaca #118901 üzenetére
"vagy távszavazósdi lesz"
Viccelszbolondozol? Ebben az esetben a nyugdíjas tábor jelentős része kipontozódna! Nekik a vándorurna nem megoldás, egységben az erő, csak úgy aktivizálják magukat sokan: Marika gyüssz akkor holnap reggel szavazni velem? Gyüvök! Náluk ez 4 évente olyan csoportos program, mint a boltban/piacon diskurálás.
Ha az ebola törne ki akkor is megoldaná a kormány, hogy ők személyesen az urnákhoz járuljanak. Csoportosan gyűjtenék őket össze teljes vegyvédelmi ruhát adva rájuk és ajándékba akciós csirkefarháta, hogy vállalták a veszélyt. Ja várj, az utóbbi már megvan a mai napi bejelentés alapján.
-
lacafaca
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- DJI Mini 3 RC drón szett - új állapotban, garanciával
- DJI Mini 4 pro / Mini 3 pro / DJI Mini 3 drón Fly More Kit Plus - 2x47 perc
- DJI Mavic 3 Fly More Kit - 2 akku, töltő, autós töltő, táska
- DJI Mavic 3 / Cine / Pro / Classic drón koffer (B&W International Type 4000)
- Loreal x Zuvi AirLight Pro professzionális hajszárító // Számla + Garancia //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest