Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Akkor kezdj el imádkozni, hogy mégse. (A szakértők egyetértenek abban, hogy Kína legjobb esélye jelenleg a zéró Covid fenntartása. Ha a járvány elszabadul, az komoly kockázatokkal jár: Kína lakossága jelentősen elöregedett, az oltási programok elsősorban a fiatalabbakat célozták, a kínai oltóanyagok eleve rosszul teljesítenek az Omikronnal szemben, és az idősebb korosztálynál soha nem voltak nagyon hatékonyak, ehhez járul, hogy a kórházi kapacitások (legalábbis a nyugathoz képest) alulméretezettek, azaz várhatóan sok lesz a súlyos lefolyás és a haláleset. Ennek következtében a világgazdasági kihatás is sokkal jelentősebb lesz, mint amivel eddig szembesültünk. És ha járvány következtében esetleges társadalmi, hm, turbulenciák is fellépnének azt szerintem elképzelni sem szeretné senki.)
-
-
-
válasz
t72killer #121388 üzenetére
Ez, ugye, nem ugyanaz a csomag, hanem egy minimum tízszer olyan durva. De szerintem globális szinten lehet hasznos, ha ezt is kivédekezik: mikor pl. a föld többi részén már csak a covidtól felére zsugorodott agyú, az éhségtől félőrült emberi roncsok kóborolnak majd az utcákon, akkor lesz honnan újra kirajzania az emberiségnek.
-
Peking most éppen próbál nem együtt élni a vírussal. Az együttélés azt jelentené, mint ami Angliában (vagy mától már Skóciában is) van: nem kell tesztelni (és ingyenesen már nem is lehet), betegen is mindenki mehet amerre lát, lehet dolgozni, iskolába járni, sörözni. Az otthon maradás csak akkor javasolt, ha egyébként nem tudná valaki ellátni a munkáját (pl. 40 fokos láznál). Természetesen a Covid miatt már nem jár plusz betegszabadság sem (mondjuk, ha nincs tesztelés, akkor honnan is lehetne megkülönböztetni az influenzát a covidtól), szóval érdemes is meggondolni, hogy az ember otthon maradjon-e egy makacs fejfájás, köhögés, hasmenés kombóval. Munkahelyeket csak akkor zárnak be, ha a hiányzók miatt leáll a termelés (de ez szerencsére ritka, mert csak egy-két olyan hét volt, amikor egyszerre volt beteg a teljes lakosság 10-12 százaléka.)
-
perempe
veterán
-
-
válasz
laszlohu #121382 üzenetére
Nem személyes, de nem bízom az emberi emlékezetben. (Merthogy nem is lehet bízni benne.) Szóval, biztos, hogy majdnem egy év volt? Biztos, hogy egy elhagyatott épület? Stb.
Pl. itt egy horror sztori, ami emlékeztet a tiedre:
From the U.S. to China: A 3-Month Quarantine Horror Story
Az ügyvéd úr Kínába utazott a szüleihez, de a teljes utazásra szánt időt kórházban és karanténban töltötte, majd anélkül kellett visszautaznia, hogy találkozott volna a családjával. Csakhogy itt érkezés után volt egy pozitív teszt, utána egy hónap kórház, majd két hét másik kórház (gyógyulás utáni megfigyelés), és végre szabad lett, csakhogy kiderült, hogy a buszon, amin utazott, volt egy covidos, ezért két hét karantén (szállodában, volt jacuzzi is), szabadulása napján közölték vele, hogy pozitív lett a tesztje, újabb kórház, utána újabb (szállodai) karantén, és utána döntött úgy, hogy inkább hazamegy. Az USÁ-ba.Utólagos nyilatkozata alapján megértő a kínai hozzáállással kapcsolatban: szerinte sem lenne szerencsés, hogy a másfél milliárdos ország a gyorsan öregedő lakosságával megpróbálna együtt élni a coviddal. De még egyszer nem vág neki az utazásnak.
)
-
-
laszlohu
addikt
Más téma Rusvai megint nyilatkozott az őszi 6. Járványhullámra, már szinte
Influenzaként emlegeti, de azért a maszkviselés kötelezőségét belengeti, nem értem, ha régen, a flu-nál nem kellett a maszk, most miért kell ? -
IRO21
aktív tag
válasz
Yanchi8 #121379 üzenetére
Az EESZT appban kétféle oltási igazolást tudsz lekérni (plusz a teszt és gyógyultsági igazolásokat).
Van a magyar oltási, ami kb. a magyar plasztik kártyának felel meg, és van az uniós, ami elvileg EU kompatibilis.Mi a pandémia alatt csak autóval utaztunk, mindig PCR teszttel. Összesen néhány alkalommal voltunk Ausztriában, Görögországban és Szlovéniában, de hazafelé soha nem kértek semmilyen Covid igazolást.
Repülővel azért lehet, hogy más. -
-
Yanchi8
csendes tag
válasz
t72killer #121378 üzenetére
Igen, csak ha jól értem a dolgokat, akkor ugyanezt máltán is meg kéne tennem a visszaúthoz.
Egyébként ezzel kapcsolatban is van bennem egy kérdőjel: az app storeban letöltöttem a "COVID Certificate" nevű appot, ami a védettségimen lévő qr kódot olvasva nem talált semmit, majd az "EESZT Covid Control" appot amin rendesen be van jegyezve a két oltásom. Az utóbbi az EU-s app, vagy ebből még lehet problémám, hogy a másik nem működik? -
-
válasz
Yanchi8 #121375 üzenetére
Mindíg az ország hivatalos infóit kell megkeresni és érdemes kéznél tartani, ha a pultnál lévő analfabéta többet kérne.
-
Yanchi8
csendes tag
Hello!
Lehet nem ide tartozik, viszont nem találtam megfelelőbb topikot hozzá:
Májusban utazni fogok Máltára és a covid beutazási követelményekkel kapcsolatban lenne kérdésem. Nekem 2 sinopharm oltásom van tavalyról, ami ugye nem elfogadott(a fajtája sem és már közel 1 éves a második dózis). Ha 1 db pfizer-t még felvennék, akkor már PCR teszt nélkül utazhatok? Ha nem veszek fel oltást és PCR tesztet csináltatok az utazás előtti 72 órában, akkor visszafele máltán is kellene intéznem egy PCR tesztet a visszaút előtt 72 órával?
Nézegetem a ryanair oldalán a dokumentumokat, de ezek nem teljesen tiszták.
-
válasz
Asbee #121371 üzenetére
És még szerencsések, mert voltak olyan idők és helyek, ahol a karanténból szökni próbálókat simán agyonlőtték. Ez persze nem mentség a jelenlegi kínai lezárásokkal kapcsolatos szervezési hiányosságokra.
De amúgy szerinted akkor mi lenne a megoldás? (Kiindulva a jelen helyzetből, hogy nem sikerült megfelelően rákészülni a járványra.) Engedjék szabadon terjedni a vírust? (Hongkongban, mikor utoljára néztem, egymillió fertőzöttből lett 5000+ halott. Szóval a járvány elengedése az 1,4 milliárdos Kínára vetítve 7 millió halottat jelentene. És persze virológusok becslése szerint átlag 100 millió fertőzésenként termelődik ki egy új, életképes vírusvariáns.)
-
válasz
Asbee #121371 üzenetére
Nyilván nem kínai szinten nyomták. Viszont ebből a cirkuszból lehetnek még társadalmi változások Kínában. A nép elvolt a komcsi vezetéssel amíg egy kb 70es évek magyar gulyáskomcsi szintjét produkálták, kérdés, hogy mit lépnek, ha ezt fentről hirtelen durvábbra állítják?
-
-
-
laszlohu
addikt
válasz
t72killer #121366 üzenetére
Horror sztory-k vannak kínában, múltkor egy ingázó történetét mesélték el, aki amerika és kína között ingázott, majd korona pozitív lett, kínában, majd állati körülmények között karanténba zárták egy elhagyatott épületben,
Az is elhangzott kína szerint, hogy a "gonosz amerika" szándékosan meg akarta fertőzni kínát az ingázóval. Ui.: nagyon hosszú idő telt el, majd 1 év, mire kiengedték a karanténból -
"feltörekvő keleti birodalmak" vs #hanyatlónyugat...
-
zolisx4
őstag
Gondolom nem nagyon lényeges ,de az egész családnak sikeresen átadtam a vírust ,már mindenki pozitív ,hiába vigyáztam legnagyobb baj anyu aki 70 éves remélem megússza ,.
-
Z.É.T.
őstag
Vigantol sztorihoz pár sor (a bejegyzés második részében)
-
törölt tag
COVID miatt elsősorban megvalogattam a vitaminokat minőségük szerint. Mivel kivonják a Vigantolt
kene valami gyógyszernek értsd OGYI számmal rendelkező helyettesítő D vitamin. Ismertek ilyet
-
-
lacafaca
addikt
válasz
t72killer #121353 üzenetére
szerintem nem értesz...a dízel démonizását kifogásolom (vagy lehet én nem értem), de tippre 5l-es fogyival egy családi puttonyosba neked is az vagyon, szóval ja...nincs azzal semmi probléma, max néhány fejben, akik elkezdték kikiáltani emberiséget elpusztító ördögi találmánynak a klímahiszti árnyékában
-
mephi666
nagyúr
válasz
Z.É.T. #121351 üzenetére
Ez a "kedvenc" témám: a mai mentalitás 99%ban képmutatásról és látszatintézkedésekről szól... megy a verseny, hogy ki mennyire környezettudatos, közben visszagondolva 30-40 éve sokkal környezettudatosabban éltek az emberek... pl nem ezt nyomták egyik oldalról, hogy vegyél mindig mindenből újat: párévente új tv, autó, háztartási gépek... telefont még gyakrabban... vettek anno szüleim a 70es évek elején egy kocka lehel hűtőt és a 2000es évek közepén még abban hűtöttük haverokkal a sört kerti grillezéskor
szerelő soha nem látta, egyedül az ajtó zsanérja kezdett kikopni 30+ év után... ha baj lett volna vele, akkor szerelő aprópénzért megcsinálja... körbe lehet nézni, hogy mennyi szerviz maradt talpon... az elmúlt 20 évben nagy része lehúzta a rolót és kb csak a kötelező márkaszervizek maradtak meg... az volt szerintem az igazi környezettudatosság, amikor megérte javíttatni a vásárolt eszközöket... most kb dobjon ki mindenki mindent ilyenkor és vegyen újat (pörögjön a gazdaság, termelődjön a szemét)
-
válasz
lacafaca #121352 üzenetére
+#121350: nyilván nem pillangópuki, de ha már mozogni-családot mozgatni kell, egy értelmes kompromisszum a mobilitás-ár-környezeti lábnyomot nézve. Amúgy azt a nézetet vallom, hogy amit nem gyártunk le, ahova nem bumlizunk el feleslegesen, stb az a legegészségesebb lépés mindenkinek. Mindent hajlamosak vagyunk életideje felénél-harmadánál kukázni és külön stessztengerrel rohanunk újat venni.
-
Z.É.T.
őstag
válasz
lacafaca #121350 üzenetére
Ebben egyébként tökre egyetértünk, amennyiben a modern kori az minimum ezeréves időszak, de azzal a kiegészítéssel, hogy nem mindegy, valaki csak 1-2% takarékossággal fizeti meg a lelkiismeret-adót, vagy a lehetőségeihez mérten 30-70%-kal tud ésszerűsíteni, csökkenteni a saját túlfogyasztását.
És pjen-nel meg nagyon nem értek egyet, miszerint a szakember dolga, hogy a lusta, de harácsoló genyó helyett megoldjon mindent. Ezt akár komcsi szocializációnak is nevezhetném.
Inkább mindenki sepregessen a saját portáján és ha sok lesz a "tiszta udvar, rendes ház", akkor a kritikus tömeg ki tudja kényszeríteni a vezetőkből is a megfelelő döntéseket, lépéseket. Na persze ettől jelenleg fényévnyire vagyunk, lásd pl a hazai hozzáállást a szovjetek különleges műveletéhez...
Vagy kábé bármi máshoz... -
lacafaca
addikt
maradjunk annyiban, az összes modern kori ténykedés káros...persze lehet rózsaszín festékkel leönteni a szarkupacot, attól az még szar marad. tessék elfogadni, minden egyes ember gyilkolja ma a környezetét, fölösleges démonizálni egy csoportot és elégedetten hátra dőlni: én b+ maga vagyok a szentlélek, mert ezt nem teszem, azt nem használom
-
-
Ez a réteg is van persze, sajnos nagy létszámban. De van aki meglépett pár kicsi, de létfontosságú lépést: kerüli a tömeget/ha muszáj tömegbe menni, maszkot húz, felvesz pár oltást, a 12 litert zabáló bontószökevényt pedig az első pénzügyileg is indokolt időpontban cseréli. A többség középen van, ha más nem is, az oltottak száma. Járványügyileg ők már egy csökkentett rizikójú tömeg - még ha nem is "tökéletes" kategória.
#121342: 4.5-5litert pusztítunk 100km-enként, masszív 3'000£ értékű a kocsi és az egész család full nyaralós cuccal elfér benne.
-
válasz
Gsx-rr #121333 üzenetére
"Ez a betegség itt van és a világ legtöbb részén egyáltalán nem foglalkoznak már vele"
Amiből nem következik, hogy a betegség ne jelentene problémát. (Csak az emberek túl ostobák, hogy ezt átlássák.)(Amúgy. A szomszédban zajlik egy háború (ami nem kizárt, hogy eszkalálódik), de az emberek nagyobb része már egyáltalán nem foglalkozik vele, uncsi. Növekszik az átlaghőmérséklet (egyre több a természeti katasztrófa), de a világ legtöbb részén egyáltalán nem foglalkoznak vele. Fogynak a gleccserek (emberek százmilliói maradnak ivóvíz nélkül), de a világ legtöbb részén egyáltalán nem foglalkoznak vele. Stb.)
-
-
zolisx4
őstag
válasz
t72killer #121336 üzenetére
Reménykedem benne hogy nem kerülök oda, Hétfőn este lettem pozitív, valahol azt olvastam hogy 7 nap után szoktak kórházba kerülni.
Csak azt nem tudom ez melyik variáció lehet, mert eddig 2 nap és semmi bajom nem volt .
Most még mindig hőemelkedésem van és fáj a torkom mondjuk köhögés az nem nagyon van -
-
laszlohu
addikt
válasz
flash- #121313 üzenetére
Ha téged az megnyugtat, hogy a biosynex antigén orrból teszt is tudja az omikront, ami 2*, 3* annyiba kerül, de ugyanannyira jó a beright nyálas is szerintem, mivel apám omikronját is az mutatta ki.
Utóbbinál 1 hátulütő lehet, hogyha webshopból rendeled, esetleg hiányzik belőle a pufferoldat, vagy a kémcső, de ha patikában veszed, akkor a fenti dolog miatt ki kéne cserélniük. -
zolisx4
őstag
válasz
lacafaca #121331 üzenetére
Többször elkaptam már ez a 4 alkalom ,az első 3 nál szinte észre sem vettem, most ez kicsit másabb ,de itt ülök a gép előtt és írok ,pihengetek .
Nem tudom megmondani hogy oltás nélkül hogy lennék ,valószínűen rosszabbul mint most is .Ez a betegség itt van és itt lesz egy darabig ,ez van . -
lacafaca
addikt
nézd...én szívesen elmagyaráznám nektek századszorra is, de nem hinném, hogy lenne bármi értelme. rajtatok már 100 oltás, tonnányi gyógyszer sem segít, ezt a bizniszt nyakig benyeltétek...a baj csak ezzel az, hogy szívlapáttal meritek a szenet a pánikvonat éppen kihunyó tűzterébe, így már semmi esélye a normalitás visszatérésének...így jártunk (bár nem is volt reményem sajnos ennek ellenkezőjében). még jó, hogy ezerrel készülök mindenben ennek az új degenerált világnak a számunkra legmegfelelőbb élhetőségére, legyen bármi a végkifejlet...csak nézz át a komolyba, vagy az ukrajnásba. borzalom, ami a fejekben van
-
-
zolisx4
őstag
válasz
t72killer #121327 üzenetére
Igen van sok variáns variáció ,sajnos .
Engem csak az bosszantott fel , kiderült közben ki volt beteg 1 hete már akivel találkoztam 1 kocsiba ültünk csütörtökön vagy pénteken , és annak ellenére járkált. Most már otthon van és fekszik .
Nekem az volt az első hogy akivel találkoztam hétvégén és ma délelőtt szóltam nekik hogy beteg vagyok, ha valami tünet akkor orvos .
Nekem a fejem fáj meg 37,5 a lázam , köhögés de még nem vészes, gyomrom nem túl jó. -
válasz
zolisx4 #121316 üzenetére
Teljesen maximum valami omikron átesés + utána oltás védhet meg, bár a fene se tudja már, totálisan szétszaladtak a variánsok.
Ilyenek is vannak már, a ba.2-höz képest(!) rögtön két binding domain eltérés - miközben a ba.2 és ba.1 között fényévek vannak, kb mint vuhani vs ba.1:
(forrás)
(emlékeztetőnek a ba.1-2-3:
-
lacafaca
addikt
bocs gyerekek, szerintem az az elképesztő, hogy valaki beadat 4 oltást és ennek ellenére is ilyen tesztekre szórja el a pénzét...valahogy nekem sehogy se kerek ez így😂
-
flash-
veterán
válasz
#24845312 #121306 üzenetére
én ezt a Beright nyáltesztes koronavirus tesztet csináltam(- lett), van aki azt mondja ezek semmit nem érnek, de kutatást erről nem láttam, amit láttam az inkább biztató volt nem tudom tud e valaki ezekről valami érdemi kutatást hogy hatásosak most akkor -e vagy sem
Azt tudom hogy amikor feleségem koronás lett neki kimutatta, én jól voltam nekem negatív volt. -
perempe
veterán
Vannak új videói Ázsiába szakadtamnak a 'járvány után is'. Melyik ajánlott?
-
törölt tag
válasz
flash- #121303 üzenetére
Simán lehet akár az is (meg bármi más is). Hasonló volt nekem is, de csak néhány óra erejéig. Szédelgés, imbolygás, kb mintha enyhén másnapos lettem volna. Hőemelkedésem mondjuk nem volt, illetve izomfájdalom se rémlik, bár amikor felébredtem, fájt a hátam közepe egy darabig. A párom tesztje pont előző napon lett pozitív.
Tavaly januárban amikor elkaptuk, akkor meg izületi gyulladásként jelentkezett, meg könnyezett az egyik szemem (gondolom kötőhártyagyulladás), de csak pár napig tartott az egész, semmi más tünet nem volt. Előtte néhány nappal voltunk rokonlátogatáson, és akiről utólag kiderült, hogy covidos, neki is pont a szeme könnyezett, tehát tuti, hogy tőle kaphattam el.
Nekünk (párom és én) nem volt se láz, se köhögés, se semmi más egyik esetben sem.
Régebben sűrűn emlegették a szaglás/ízvesztést is, ehhez képest én akiket ismerek, és covidosak voltak valaha is (család, rokonság, haveri, ismerősi kör, stb.), közülük összesen 1 embernek volt csak szaglás/ízvesztése, tehát teljesen változó, hogy kinél milyen tünetekkel jelentkezik. -
válasz
Gsx-rr #121300 üzenetére
Azért nem mindenki feltétlenül boldog ettől a fejleménytől, az egészségügyi szakértők kimondottan megrémültek:
Lifting of Covid mask mandate on US transportation horrifies health experts
De persze miért pont a járványkezelés kapcsán kellene a "szakértőkre" hallgatni... -
flash-
veterán
szédules, hányinger-izomfájdalom kis hőemelkedés (de semmi léguti panasz) mennyire esélyes hogy covid - nem covid?
amit olvastam ott mindig van-volt léguti tünet is -
laszlohu
addikt
válasz
bod101 #121301 üzenetére
A wesail - on kívül bármelyik jó, kb. 2 hónapja néztem a wesail angol nyelvű honlapját, és ott azt írták, hogy az övéké nem tudja az omikront,
egyébként mindegy , hogy honnan veszed, orrból , vagy nyálból,
az apám pozitív covidját beright nyálas( nem nyalókás ) tesztel mutattam ki nemrég.
Utóirat :
Most a reklámban a clungene orrból van olcsón. -
bod101
aktív tag
Sziasztok!
A nyalókás teszt szerintetek megbízható (az a fajta, hogy beveszed a szádba szopogatod és megmondja a tutit vagy nem) és a legolcsóbb kb. 1500HUF?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- DJI Mini 3 Fly More Combo Plus RC drón szett - új állapot, garancia, 1x battery, 2x battery plus
- DJI Goggles V2 drón szemüveghez való iFlight Crystal Patch antenna +Stubby
- DJI FPV drón akkumulátorok - hibátlan állapotban, kevés töltéssel
- DJI Mini 3 RC drón szett - megkímélt állapotban, garanciával (2)
- Casio G Shock Gpr H-1000
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest