Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
laszlohu
addikt
Megint új infot olvastam az előbbi vakcináról, vagyis 28 napos eltéréssel össz. 2 * kell beadatni.
-
-
válasz
laszlohu #121289 üzenetére
Köszi! Ez még a régi tüske lesz = kihagyjuk
. "It’s unclear what plans the U.K., which has approved another five coronavirus immunizations, has for the shot. The product suffered a blow when a study testing seven different vaccines as boosters found Valneva’s was one of those that raised antibody levels the least. The research was conducted before omicron became the dominant variant. "
-
-
laszlohu
addikt
A brit-ek engedélyeztek egy omikron ellenes vakcinát sürgősségi engedéllyel :
VALNEVA SE ,
87 % . os védelmet nyújt. -
-
laszlohu
addikt
Indiában fizetőssé teszik a covid vakcinákat,
csak a 60 év felettieknek, illetve fokozott veszélynek kitett ( pl. Egészségügyi dolgozók ) - nak lesz továbbra is ingyenes. -
Asbee
veterán
válasz
Gsx-rr #121279 üzenetére
Elvan rendelve…. Akit bejelentenek, annak elrendelik. Csak nem hívogatnak vagy jönnek ki …. Saját felelősség. Tudom mai világban ez egyre ritkàbb mert mindenki mindent jobban tud.
Legalább minimálisan legyszi nézzetek utána mik a jelenlegi szabályok eljárások mielőtt mennek a hamis infók… -
Asbee
veterán
Hol nem vonatkozik oltott covidosokra a karantén nálunk? Én ilyenről nem tudok. Aki bevan jelentve covid fertőzéssel mindenki karanténba kerül. Ez 5 nap után negatív tesztelt mentesül, vagy 7 nap. Egyes munkahelyeken lehetnek egyedi szabályok. Ilyet sem látok sehol leírva, hogy védettségivel koronássan lehet menni dolgozni. Innen indult ez.
Az oké, oltott kontakt nem kerül karanténba. Ez így rendben is van valahol. -
válasz
Asbee #121274 üzenetére
De jure, nem tudom pontosan mi a helyzet. De facto már régóta ez a helyzet, mert az oltottakra nem vonatkozik a karantén. (És ahol vonatkozik (pl. usa), ott is nagyon megrövidítették, és nincs teszthez kötve a munkába való visszatérés.) Azaz ha a családban valaki hivatalosancovidos, attól még nyugodtan lehet menni dolgozni (csak nem kell tesztelni, biztos ami biztos).
Szóval most az az érdekes helyzet van, hogy ha az irodában a szemközt ülőt szembe fújod dohányfüsttel, akkor elvisz a rendőr. Ha Coviddal fújod szembe, akkor nem visz el. Akkor is, ha a dohányfüstbe nem fog belehalni a szemben ülő (legalábbis nem azonnal), a Covidba meg adott esetben igen.
-
perempe
veterán
[Több járványügyi korlátozást is feloldottak Horvátországban]
... a jövőben az intézményekben és a határátlépésnél sem kell oltási igazolást felmutatni, néhány kivélt leszámítva pedig maszkot sem kell viselni a zárt nyilvános helyeken. -
válasz
laszlohu #121268 üzenetére
Annyi pozitív hatása mindenképp lesz, hogy a fiatalabbaknak kis szerencsével nem kell megvárniuk, hogy nyugdíjba menjenek az idősebb kollégák, hanem már hamarabb feljebb léphetnek a szamárlétrán.
(És persze a remélt örökséghez is hamarabb hozzá leehet jutni egy jól időzített rokonlátogatással.)
-
-
laszlohu
addikt
Müller cecília bejelentette az új karanténszabályokat a napokban,
mit szóltok, hogy 3, vagy 4 oltással ( védettségi igazolvánnyal ) lehet koronásan dolgozni menni?Már várható volt, Angliában már el is törölték a karantén intézményét.
ui: a 3 vagy 4 oltást azért írtam, mert korábban írták, hogy május 1- étől a
védettségi igazolvány oltási igazolvánnyá alakul,
és a betegségen való átesésért nem jár védettségi. -
lacos001
senior tag
válasz
t72killer #121265 üzenetére
Az azért sugall vmit, hogy a tesztcentrumos negatív neki, a tegnapi, amire ugye hagyatkozhatnánk. mennyi ilyen lehet/lehetett
Ha ma "poénból" nem megy el egy másikba rázza hideg néha meg a torka cseszteti, akkor a tudat az, hogy negativ, az ő itthonija sikerült szarul/negatívra.
Most már szerintem túrják PCRre. Gyerek eredménye még kanyarba tegnap 9 óta.
sebaj... -
válasz
lacos001 #121264 üzenetére
Ha nem brutál a vírustermelés, akkor "menet közben" is lehet negatív, mert pl volt közben egy orrfújás, vagy épp még az is előfordulhat, hogy az első tesztnél a nyálkahártyaterültről a legtöbb vírust levakarja az ember és 2 óra alatt nem termelődött elég egy újabb pozitívhoz. A negatívakkal simán nem foglalkoznék + én mondjuk a legelső pozitív után min. egy hétig nem is tesztelnék, de nálatok más a szitu.
-
válasz
lacos001 #121262 üzenetére
báhh, lyézusgyerle ennyi macerát, ezek dugás előtt is 2 könyvelővel és egy adótanácsadóval ellenjegyeztetik a folyamatot... nálunk pozitívan is mehetsz dolgozni, ha akarsz
. Amikor még ment a karanténesdi, a sima otthonmaradáshoz elég volt az otthoni gyorsteszt, csak akkor kellett hivatalos PCR, ha valaki az 500£-os karanténpénzre pályázott, vagy pl olyan országba utazott, ahol számításba veszik az átesést is.
-
lacos001
senior tag
válasz
t72killer #121261 üzenetére
Az a hivatalos kiindulópont ha pozitiv vagy, az otthoni pozitiv semmit sem szamit...
Kivéve, ha a gyereknek reggel a suliba indulás előtti itthon pozitiv, mert akkor nem mehet sehova!Érted mááááááááár?....
Szóval mégegyszer, amit leirtam már.
1:- Ha itthon bármikor is tesztelsz és pozitiv, azt meg kell erősitened egy centrumos teszttel, ami ugyanolyan teszt.
2:- Ha a centrumos is pozitiv, akkor menned kell PCRre.
3:-Ha megvan az időpontod a PCRre és oda is értél, akkor előtte csinálnak egy tesztet neked, ami az 1. és 2. pontban leirt teszttel megegyező! Ha ez pozitiv, akkor csinálnak neked egy PCRt.
A PCR akkor ingyenes, ha ezen a folyamaton pontról pontra végigmész. Ha nem, poénból vagy bármi miatt neked PCR kell, akkor az 180€.
a sok Ha direkt iródott...mert nagyon sok a "Ha"...
A 10 nap karantén akár fertőzöttként, akár kontaktként az első hivatalos (lásd 2. pont) pozitiv eredménytől indul. Ezt a 7. napon egy szintén centrumos teszttel röviditheted le, ha nincs 48 órája tüneted. Vagyis minimum pénteken mind a 3an megyünk centrumos turásra.
Ha a mai PCRtől számolják akkor tolódik.
Laca vélemény? Nekem van, de nem irnám le, bár sejthetitek. -
-
-
Kész, vége van a járványnak, ma már új adatokat sem tettek közé itthon, a topik zárható.
-
lacos001
senior tag
válasz
radi8tor #121254 üzenetére
Paródia...
Gyerek aludt péntek 14 órától reggel 7-8ig egy óra megszakítással kb. Szombaton kómás volt, adtunk neki paracetamolt, hogy a mai PCRig legyen benne élet. Lett is 2-3 órára napközben. Ivott, evett, igaz nem sokat. Vasárnap reggeltől már az agyamra ment, lelőni sem lehetett, mert ő menne magának a szobájába játszani. Hallgatott ránk, lehiggadt. Nappaliban putrizunk mind a hárman, tököm mászkáljon az emeletre.. Eszünk iszunk dínom dánom, torokvmi nekünk és ennyi. Neki semmi, kis kóma, piros száj.
Ma reggelre feleség érzi, h vmi furcsa, hát megturkálja az orrát, úgyis van itthon 3 raklappal. Pozitív. Megveregettem a vállát, ezaz. én ugyanazt érzem, negatív
Elmentünk PCRre 9re, bekérdezte a csajszit ott, hogy súldigung, az otthoni reggeli túrásom pozitív, ilyenkor mi van, jó e?
Akkor személyit elő, őt is tesztelik.
Amit nem tudtunk...Esetleg érzel vmi redvát magadon otthon és teszthez nyúlsz, mert manapság már rutin, mint a zoknicsere. Mind1...
1. Otthon teszteltél, pozitív vagy
2. Tesztcentrumba elmész, pozitív vagy, PCRre kész időpontot
3. PCR előtt szintén egy antigén...
4. PCR
Szóval tesztelték mind a kettőt, lány pozitív, anyja negatív.
Akkor most mi van? Hagyjuk...
Elleszünk még 7 napig itthon, ha a pénteki pozitív teszttől számolódik a 10 napunk. Igaz 7. napon lehet hivatalos tesztet csináltatni és ha - akkor okés, persze csak akkor, ha tünetmentes a legutóbbi 48 órád. Nem lesz az
Az, hogy ezek még mit fognak bekavarni, vagy, hogy most nagy a pofám és később mi lesz, arról nem tudok nyilatkozni. -
-
lacafaca
addikt
😂
-
laszlohu
addikt
[link]
A fenti linken emlegetett gyógyszer 5 ödére csökkenti a citokinvihar, illetve a súlyos covid esélyét, ezenkívül nem engedi, hogy a covid a tüdőre átterjedjen. -
-
lacos001
senior tag
válasz
t72killer #121249 üzenetére
Nem a higanyos, alszik 7 órája fél óra szünettel kb ugye elmentünk hivatalosra, ami beutaló a pcrre , 2 döfésünk van december végi neki semmi , babkonzerv nincs.
Már 2szer teszteltem magam, hátha...de nem jött még meg a rohadt.
Természetesen nem bújkálunk, nem zárjuk el. Jót autóztunk. -
válasz
lacos001 #121246 üzenetére
A virnyák mellett a hőmérőt is - hacsak nem a régi jó higanyos volt pulcsin keresztül - b.sszátok ki a kukába...
Nekünk egy kis hányás befigyelt a legvégére a kissrácnál, de tény, nemigazán pihent aznap. Bár az valószínű még ba.1-volt. 3 szurival nem garancia, hogy el tudod kapni, asszonypajtinak se sikerült (pont kb 1 hónappal a 3.spájzere után jött a futár), pedig az egész család nyomatta rá a redvát.
Átmegyek a babkonzervekért, addig bírd ki valahogy, vagy legalább írd rá egy cetlire, merre találom
-
lacos001
senior tag
válasz
laszlohu #121247 üzenetére
Értem én.
Németországban viszont az az eljárás, hogy a gyerök tesztet csinál 3szor hetente. h-sz-p
Reggel negatív volt, délután pozitiv. A most esti hivatalos is pozitiv a tesztállomáson. Hétfőn 9kor PCR. Addig meg vársz és ülsz/ülünk itthon. Na az a PCR se 15 perc után dob majd eredményt, mint a gyorsteszt...Evvan. -
lacos001
senior tag
Tádáámmmm. Megérkezett hozzánk is a lepra. [kép] Jó sokáig tartott.
Kislányka reggeli tesztnél még semmi, suli végeztével 13kor már zombiként jött ki. Forró a mókuska, igaz csak 36,5 amit mutat a hőmérő. Fejfájás eddig, ennyi. Kivégezzük a virnyákot mondtam neki. Legnagyobb baja, hogy nem mehet suliba...hiába lesz 2 hét szünete.
Bár most éppen a hivatalosra várunk.
Laca káposztát adok neki, igaz rühelli
Én már most temetem magam, holott negatív vagyok.
Még ugye...Na bulira fel. Jóéccakát. -
-
-
törölt tag
válasz
kekedi #121239 üzenetére
Ha szerinted nem normális dolog, akkor te ne csináld. Ennyire egyszerű ez.
Én úgy vagyok vele, hogy semmi közöm ahhoz, hogy ki miért húz maszkot, kesztyűt, sapkát, vagy miért borotválja kopaszra a fejét, tetováltatja tele magát, stb., stb. Nem az én dolgom, nem rám tartozik, nem foglalkozom vele. Nem minősítgetem őket, mert azzal valójában csak saját magam minősítgetném. -
-
-
törölt tag
válasz
t72killer #121236 üzenetére
Muszáj lesz elköltöznünk innen, számunkra ez kibírhatatlan. Nem tudom, hogy akik régebb óta itt élnek, ők hogyan tudják ezt elviselni, de amíg vidéken éltünk (Győr), vagy Budapest külvárosi részén (XVI. kerület), ott semmi bajunk sem volt, tavasztól őszig lehetett 0-24-ben nyitva az ablak. Itt 1-2 perc is túl sok. Érdekes módon pont ennek az utcának a neve volt említve pár hsz-szel korábban (Váci út).
-
-
laszlohu
addikt
Név nélkül a maszkviseléssel kapcs. Megtörtént eset, adott "A" és "B" emberek, házastársak,
"A" portásként dolgozik, "B" egyéb helyen, igazából lényegtelen, hogy hol. "A" egyfolytában maszkban van, még abban is alszik, gondolom csak fogmosáskor, meg evéskor stb. veszi le. -
törölt tag
válasz
kekedi #121219 üzenetére
Milyen friss levegőt? Ha rajtam a maszk, semmi bajom. Ha nincs, akkor viszont tüsszögök, bedugul az orrom, nem kapok levegőt. Ennyit a friss levegődről. Muszáj volt légtisztítót is vennem, mert annyira friss a levegő felénk, hogy szellőztetni sem lehet. Párom soha nem volt allergiás, de itt, ahol most lakunk, ő sem kap rendesen levegőt.
-
-
lacafaca
addikt
uncsi már az nukleáris holokauszt réme...szivárgunk visszafele a jól bevált kovidhoz
szeptemberig szabit szerettem volna🤣
-
válasz
kekedi #121223 üzenetére
"Érdekes eddig senki se hordott maszkot, mert szmog van vagy por."
Hát Debrecen nagyon jó hely lehet. Mert hordtak. Például. De hétköznapi (munkavédelmi) maszkot is lehetett azért látni utcán. (Ázsiában, ahol "kultusza" van a tisztaságnak, régóta hordanak orvosi maszkot az emberek. Mi szerencsére(?) nem vagyunk ilyen finnyásak.)A tiszta levegő pedig maszkon keresztül is tiszta levegő lesz.
Amúgy elnézést a pikírtségért, de én nagy ívben (már elnézést) tojok arra, hogy hord-e valaki maszkot akárhol vagy sem. (Biztos oka van rá, ha hord.) Vagy ha sálat hord márciusban. Vagy pólóban jár télen. Vagy szemüveges. Egy dolog irritál, a kerékpáros sisak, de az nagyon. (Most komolyan, meglett férfi létére attól retteg, hogy lefejel egy járdaszegélyt? Miért nem tanul meg inkább biciklizni?)
-
kekedi
senior tag
Nem mindenki lakik városban, fő út mellett.
De, értékelem az igyekezeted. Engem nem győztél meg most sem. Nyilván nem arra gondoltam hogy elmegy a vásárba ahol tömegek vannak, se arra hogy a Váci út közepén felfrissüljön.
Én vidéki bunkó vagyok (Debrecen, de Pestnek az vidék már), van külváros meg park, meg erdő. Ott is tele van maszkos emberrel.
Szóval hagyjuk már.... Tudom, én jöttem kötekedni, de ez akkor sem érv. Nem lehet mindenkit egy kalap alá húzni.
Érdekes eddig senki se hordott maszkot, mert szmog van vagy por. -
kekedi
senior tag
válasz
mephi666 #121220 üzenetére
Ilyen is van.
Nyilván nem fekete és fehér ez a dolog, én tudom.
Nem feltétlen kapja el mindenki. Más meg ugye kapja el hogy mindent betartott. Ez sajnos ilyen.
Én se azt mondom hogy nincs vírus és szarni kell a védekezésre. Spec 2 éve abszolút nem voltam meggfazva télen, pedig egyszer mindig át esek rajta. Nagy valószínűséggel a maszk használat miatt.De ezt nem azt jelenti hogy ebbe fogok vezetni, sétálni.
És biztos van az a véglet (mert mindig van még hülyébb is), aki a saját otthonában is hordja. Tuti hogy van.Pl. Véglet : egyik munkatars ha jön velem szemben, hatalmas ívben kerül meg (mást is nem csak engem), oldalra fordítja a fejét is, ne hogy egy levegőt szívjunk. (szerintem a lélegzetét is vissza tartja 😀)
Ez már beteges mondjuk. (fura figura volt mindig is, de ez meglepett) -
mephi666
nagyúr
válasz
kekedi #121215 üzenetére
ezt a "maszkban egyedül vezetni" dolgot én sem értem, pedig még most is sok ilyet látok
...azután főleg nem értem, hogy amikor asszony 1.5 éve igazoltan fertőzött volt, előtte 1 napot végigdolgozott kb 20m2-es irodában 2 kolleganőjével, egy asztalnál ebédeltek, kávéztak, egyikükkel kb fél órát autózott a városban egymás mellett ülve maszk nélkül... és ők ketten negatív tesztet produkáltak
(tüneteik se voltak, tutira megúszták akkor) ...oké, az még nem delta-omega-megatron variáns volt
-
kekedi
senior tag
És akkor meg kell vonni magától a friss levegőt?
Jó, persze ez volt a leggyengébb pont amibe bele lehetett kötni. De mivel írtam pár másikat is, amikhez már te sem tudtál mit írni... Aki autóban retteg a saját légzésétől, az az utcán is fog. Biztos hogy pont ott nem fogja levenni.
De persze bele lehet magyarázni az általad írt 10.000 ből 1 esetet ide. Ám legyen.
De ha ennyire fél akkor ne szövet maszkban legyen.
Ennyi erővel felhuzok egy lyukas kotont...a semmitől még is több. -
válasz
kekedi #121215 üzenetére
"Maszkban sétálni egyedül az utcán. Miért?"
Mert covidost ápol otthon, ezért gyanítja, hogy ő is fertőzött lehet, de lehetőleg nem akar megfertőzni senkit? Mert egyik maszkos helyről megy a másikra, és lusta levenni a maszkot / nincs hova tegye? Mert egy éve hat hetet feküdt kórházban coviddal, és nem élvezte? Mert jövő héten lesz a műtétje, amire két éve várt? -
kekedi
senior tag
Megint nem leszek népszerű...
Olyan "jó" olvasni hogy mindenki hülye, meg idióta mert hapcizott, köhögött vagy éppen fingott egyet.
Én is köhögök néha, mert cigizek valamint a postkovidom még nem múlt el. És akkor?
Nekem a következő veri ki a biztosítékot még mindig. De persze ezek normális jelenségek....
(persze erre is lesz szakmai magyarázat, már várom)-Maszkban sétálni egyedül az utcán. Miért?
-Maszkban lenni, de az orrot kidugni a jobb levegő vétel miatt. Mind ezt úgy, hogy nincs maszkviselési kötelezettség. Ez no comment kategória.
Kedvencem:
-Maszkban (ráadásul FFP2) vezetni egyedül. Why?
(legjobb mikor egy balfékkel talalkozok a forgalomban, nem tud vezetni, parkolni, stb. Aztán meglatom, hogy maszkban ül egyedül az autóba... Ja, mindent értek) -
pjen
félisten
Lehet, hogy csak megfázott, Te sose köhögsz. Jól írták, maradj otthon, halgasd a koncertet CD ről.
-
-
perempe
veterán
válasz
perempe #121191 üzenetére
Ma már nem csak a buszon köhögtek, de a koncerten az egyik női első hegehűs is a Német requiem utolsó tételében. (MRZ koncert volt, a Bartók is közvetítette, vissza lehet hallgatni, ha nem hisztek nekem.) Az utolsó előtti tételben a karmester, Vásáry rosszul lett, szerintem a férfi szólista, Kálmándy kapta el; egy másodpercen múlott, hogy folytatódott az előadás; Kálmándyt régen láttam már, mert mostanában nem járok Erkelbe/Operába, viszont ő volt a legelső előadásomon Rigoletto.
A buszon odafele egy nyugdíjas fazon ült mögöttem, aki párszor hangosan köhögött, mire egyik alkalommal megkérdeztem, hogy "gondolt már arra, hogy... ...gondolom, hogy sejti, hogy mit akartam kérdezni". Ő mosolygott válaszul, az idiótája!
-
-
perempe
veterán
Shanghai begins locking down millions as China's Covid cases surge
Mit szóltok a 3450 / 50 arányhoz? -
laszlohu
addikt
Napokban olvastam, hogy a covid elleni tabletták, nevezetesen 2 - őt használnak külföldön ,
a paxlovid, illetve a lagevrio ( molnupiravir hatóanyagú ), paxlovid - ot azért nem tudják használni, mert nincs elegendő kapacitás, konkrétan nem tudnak eleget gyártani,viszont addig el kezdték nyomatni a Lagevrio - t bizonyos országokban, mivel abból nincs készlethiány, viszont a hatékonysága is alacsonyabb ( 50 % )
-
törölt tag
válasz
laszlohu #121204 üzenetére
Nekem sajnos nagyon egyszerű az allergiát bármitől is megkülönböztetnem, ugyanis allergiaszezonban úgy dől az orromból a takony, mint amikor kinyitja az ember a csapot a fürdőszobában. De szó szerint, tehát arra sincs időm, hogy zsebkendő után kapjak, már folyik is a nyakamon a másodperc törtrésze alatt. Kegyetlen. És ez még a jobbik állapot, sajnos ez csak 1-2 hétig tart, utána viszont az orrnyálkahártyám már olyan mértékben megduzzad, hogy az orrjárataim teljesen légmentesen lezáródnak. Evés/ivás közben szó szerint fuldoklok, semmi levegő nem jut át az orromon. Ez nem egyenlő azzal, mint amikor be van dugulva az ember orra, mert egy minimális levegő olyankor még át szokott jutni, ilyenkor viszont teljesen légmentesen le van záródva az orrom.
-
laszlohu
addikt
Olvastam egy angol nyelvű összehasonlítást az
omikron covid és az allergia között, azt írják, hogy covid esetén a mucus, vagyis a nyálkás köpet tisztább és folyékonyabb, mint allergiánál, ezenkívül allergiánál jellemzőbb az un. "Itchy throat", vagyis
" viszkető torok" -
-
laszlohu
addikt
A másik tünetem a hasmenés, amit egyesek,
Covid - os hasmenésnek titulálnak,
magyarul ha pozitív az ag tesztjük és hasmenésük van,
akkor biztos, hogy covid-tól van,de ez ugyanolyan tünet, hogy semilyen,
hasmenés bármitől lehet. -
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu