Új hozzászólás Aktív témák

  • Mr K

    senior tag

    válasz t72killer #118987 üzenetére

    Az a gond az írásoddal, hogy az egyéni védettséget tekinted az oltás céljának, pedig nem az. Ott van az FSME oltás: néhány munkahelyet kivéve nem kötelező, mert senkit sem érdekel, hogy meghalsz-e agyvelőgyulladásban, vagy sem; egy valami számít, hogy biztosan nem fogsz megfertőzni másokat. (Ahol kötelező, ott sem a személy jóléte az érdekes, hanem a munkajogi következmények.)

    Szóval a kötelező oltás járvány szempontból érdekes: minél több az oltott, annál alacsonyabb lesz az R szám, és minél alacsonyabb az R, annál kevesebb megszorítás kell, hogy 1 alá lehessen vinni. Tehát a fiatalt nem azért kell az oltás felé terelgetni, mert félünk hogy belehal a betegségbe, hanem azért, hogy ne terjessze (a munkahelyen, a villamoson, stb.)

    A betegség utáni oltásokat pedig pusztán azért szorgalmazzák, mert csökkenti az újrafertőződés esélyét. Tehát lehet, hogy az átesés+1mRNS == 3mRNS, de ez nem számít, csak az, hogy átesés+1mRNS < átesés+3mRNS.

    ''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

Új hozzászólás Aktív témák