Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
NavySeal
senior tag
válasz
Tajrexi #11793 üzenetére
Szerintem ahogy a mondás is tartja: zuhanó repülőn nincsenek ateisták. Az ember ilyen. Kizökkentett bennünket a vírus a komfortzónánkból és most (főle sajnos a ... többségnek) tűnik csak fel az embereknek, hogy mennyire ki is vagyunk szolgáltatva másoknak, a rendszernek, stb...ezért is értékelődik fel az eü dolgozók munkája az átlagembernek. Tőlük függünk, ezért most jobban elismerik a munkájukat. 1 év és sajnos szerintem ismét visszaáll a "normális" értékrend...szvsz
-
válasz
Sz4bolcs #11794 üzenetére
Biztos? A családban volt olyan, aki 66évesen (t+6év) halt meg úgy, hogy az utolsó 4évét végigbetegeskedte-szenvedte és volt olyan, aki 98évesen, úgy, hogy 92évesen (t+12év) még dédunokákra vigyázott és kapált a kertben, de 97évesen se volt különösebb baja, csak gyengécske volt már a kapához-szerszámokhoz.
-
Viktoár
addikt
Értem, ez nagyon megosztó lehet. Több szempontból is lehetne mérlegelni hogy ki kapja azt az egy lélegeztetőt. Példul: érkezési sorrend, túlélési esély, társadalmilag betöltött szerep, életkor, stb.
Ezt így nagyon nehéz megválaszolni. De nem is azon van a hangsúly hogy mi lesz akkor amikor elérjük a lélegeztető gépek számát hanem hogy addig mennyi életet tudunk megmenteni ha nem úgy állunk a dolgokhoz hogy "pusztuljon a férgese".
-
Darmol
senior tag
válasz
Kékes525 #11774 üzenetére
+5. Mert minden ponttal külön külön is egyetértek.
És két mise között is mehetne némi felvilágosítás, van aki csak azokat nézi.
Hozzátenném nem kell elhinni, hogy a maszk viselése, illetve az egészségügyi ellátás korlátozása jelen helyzetben nagyobb baj is lehet mint haszon. Erre csak jóval a járvány után lehet választ kapni, mikor a különböző megbetegedések és halálok adatai rendelkezésre állnak majd. Senkit nem fog vigasztalni sem az ha igazam van, sem az ha tévedek. Ezek komoly dolgok. -
-
Sz4bolcs
senior tag
Szerintem azért ez a nagy tapsikolás, mert az emberek jó része teljesen hozzászokott, hogy valami színházban van jelen nézőként.
-
törölt tag
A házunk mögött a jelenlegi stat egy 7 fős focimeccs tizenkét év körüli gyerekekkel, egy babakocsi amit 5 felnőtt áll körbe és beszélgetnek, meg egy 5 fős család két felnőttel, akik egy gumilabdával játszanak. Soha nem szokott itt ennyi ember lenni.
Ők fognak majd a leghangosabban rendőrállamozni, ha hazáig veri őket pár honvéd... -
Micsurin
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #11778 üzenetére
Végre valaki...
-
Viktoár
addikt
válasz
Hogy kell elképzelni egy mesterséges szelektálást?
-
Darmol
senior tag
Boldogok a sajtkészítők.
Egyrészt gondolkoztál te azon, hogy jelenleg pl. bármely csatornatisztító munkás bármely csatornaszolgáltatónál kb. 1000x nagyobb veszélynek teszi ki magát, mint egy orvos? A hagyományos védőoltások jelenleg nem nyújtanak védelmet, a vírus ellen. A következő taps mehetne nekik.
Másrészt meglehetősen biztos vagyok benne, hogy az egészségügyi dolgozók tapsnál jobban örülnének annak ha anyagi és eszközbeli támogatást kapnának katonai megmondóemberek helyett. Fizetés emelést szóba sem hozom.
Ez a tapsos dolog nálam erősen képmutatás kategória. -
medica
senior tag
válasz
evolúció
-
Noukoum
veterán
válasz
Depression #11752 üzenetére
Csak a stadion a gond, gondolod mi
-
Darmol
senior tag
válasz
ubyegon2 #11763 üzenetére
Az az egyel előtte lévő kiadás volt amiben még lábbal hajtós varrógép volt.
Értem, és mi számít szándékos környezetszennyezésnek? Egy lakás építési beruházás, amely szétrombolja a környezetet pl. annak számít? Budai erdős területre épített lakóházak annak számítanak? Szerintem pl. az erdő maradjon az erdőé, a házak maradjanak a városban.
Nézd szinte mindenki félreérti a környezetvédelmet, nagyon sok szempontból. Pl. sokan azt hiszik, a hulladék feldolgozás veszteséges. Pedig valójában nyereséges, nagyon kell a nem hozzáértés hogy negatív legyen a mérleg. És itt most nem az összesített globális társadalmi - stb. haszonnal együtt értem, hanem a szűk üzleti haszonra. De ugyanazért a beruházásért kapsz 5x jövedelmezőbb üzemet, amely friss ipari nyersanyagból dolgozik és nem hulladékból. Egy befektető szerinted melyiket választja? Amelyik 3 év alatt térül meg, vagy amelyik 15 év alatt?
Amíg társadalmi szintű problémák vannak addig a szemetelők rendkívül irritálóak, de nem ők a legfőbb problémák, hanem pl. az oktatás szétverése. És jelenleg látjuk azt is, hogy miért baj az egészségügy megnyomorítása. -
Viktoár
addikt
Kellene csinálni egy lakossági felmérést/szavazást arról hogy hagyjuk-e a "természetes szelekciót".
Ezután ennek megfelelően kezelni a válaszadókat egy esetleges fertőzés esetén.
A sok álszent szarházi biztos másképp látná a dolgokat. -
Kékes525
félisten
válasz
bigrock #11768 üzenetére
A megfelelő maszkkal való ellátás a kormánynak lenne feladata. Az ilyen maszkok, amit ráadásul helytelenül is viselnek, használnak, több kárt okozhat mint hasznot. Erről már írtam. A kormánynak lett volna feladata a megfelelő maszk behozatala és helyes használatra való oktatása. A közszolgálati TV-ében többek között ilyen műsoroknak kellene lennie, nem migránsozni, Sorosozni, Brüsszelt és az ellenzéket kell szidni.
-
Fotonhámozó
senior tag
válasz
macikos #11726 üzenetére
Azért mert egy piszoknagy képmutató a magyar társadalom. Kérdeztél volna meg fél évvel ezelőtt egy átlagembert (pláne engem) a magyar orvosok munkájáról, tudásáról. Igen nagy valószínűséggel a 10-es skálán mínusz 5-re értékelte volna a tudásukat és hozzáállásukat. És nem, nem az egészségügy általános állapotáról beszélek, hanem az orvosok know-howjáról. Én személy szerint a magyar immunológusok, allergológusok, tüdőgyógyászok, belgyógyászok és ritka betegségekkel foglalkozók felkészültségéről (felkészületlenségéről) tudnék mesélni személyes tapasztalatból. Most meg megy a taps a kórházi dolgozók támogatására és megy a magyar dokik tudásának ajnározása. Gyomorforgató az egész.
-
Darmol
senior tag
válasz
szabi__memo #11743 üzenetére
Kétlem hogy az utóbbi 10 évből bárki tudna olyat mutatni ami nem az. Ha van egy jó ötlet azt is kiherélik ilyen-olyan okokból. Nézzük pl. az elektronikus vény rendszert. Baromi jó ötlet. Most sem kicsit hasznos. Csak annyi a probléma, hogy alapesetben csak azok nem tudják kihasználni akiknek a legjobban jönne. Mit gondolsz mihez kell papír alapú vény? Fájdalomcsillapító? Antibiotikum? Vérhígító? Dehogy. Pl. csecsemő részére tápszert kiváltani. Szóval a kedves szülő aki mondjuk egyedülálló cuccolja fel a gyereket, ügessen el a dokihoz, majd vissza a patikába.
Na _én_ ez miatt a mentalitás miatt vettem két heti tartalék élelmiszert. -
Ereshkigal
őstag
Mosson mindenki kezet!
-
kelepce
tag
válasz
ubyegon2 #11763 üzenetére
"aki bagózik, ne gyógyítsák, csak a többiek után"
Továbbá:
Ne gyógyítsák az alkoholistákat, a kábítószereseket, azt aki saját hibából szenved bármilyen balesetet, és persze ne gyógyítsák azt aki kórház, orvos és ápolószemélyzet helyett a stadionokat és a focistákat választotta.Szép nem?
-
Kékes525
félisten
válasz
Hieronymus #11758 üzenetére
"Ha mindenki potenciálisan fertőzőnek tekinti magát, ezért vigyáz a többiekre,"
Persze, ha(!) mindenki potenciálisan fertőzőnek tekinti magát.
Sőt,
Ha nem lett volna vírus, akkor nem lett volna járvány.
Bővebben,
Amit írsz az feltételezés, az emberek jó része nem tekinti magát fertőzőnek. Látjuk az utcán, hogy jó néhányan csoportosulnak, maszkot kesztyűt nem használnak. Akkor sem, ha nagyon sok más emberrel találkoznak. Én is írtam ilyenekről itt sokat. Nagyon sok a felelőtlen ember! Mivel az érvelésed kiinduló pontja téves és ráadásul feltételezés, ezért tovább nem érdemes beszélni róla.
-
Sz4bolcs
senior tag
válasz
Because #11715 üzenetére
Még mindig az a probléma, hogy ha egyszerre szabadul rá ennyi beteg az egészségügyre, akkor az összeomlik. És szerencsére pár hozzád hasonló idiótán kívül erkölcsileg (vagy diszlájkilag) senkinek nem vállalható, hogy embertömegek egy matracon minimális ellátás nélkül pusztuljanak el egy kórház folyosóján.
Fasza dolog a szociáldarwinizmus bicajozás közben a napsütésben, miközben mosolygós járókelők jönnek veled szemben a parkban, amíg nem kell a 104-et tárcsáznod, mert valaki fuldoklik melletted.
Te basszki meg tudnád nyugtatni a pánikoló multikat egy gazdaságélénkítő csomaggal, ami szerint a gyár melletti külön erre a célra kialakított gödörbe nyugodtan elföldelhető a munkaképtelenné vált emberi erőforrás. -
válasz
Darmol #11719 üzenetére
Gazdálkodj Okosan nevű társasjáték szerencse kártyájából vett idézet.
Akkor nekem azért nem volt ismerős, mert anno 50.-ft volt a büntetési tétel, amire emlékezhetnék....
És bizony kegyetlenül büntetni kéne a szándékos környezetszennyezés,- rombolás minden formáját. Ehhez ki kéne építeni a környezet infrastruktúráját, logisztikáját, csak szándék kérdése. Aki utál szemetelni, sokszor igen kínban tud lenni, ha a városban valamit el szeretne dobni, mert nincs hová, ha van, akkor totál dugig van a gyüjtő.
No de amíg olyan nyomoronc férgek vannak, akik a lakótelepi 10 emeletes ablakán is lazán kidobják az égő csikket.....és igen, idiótaság ilyenkor a dohányosokat szidni, mert ez egyszerűen emberi bunkóság, ugyanúgy elitéli minden normális bagós, mint nem bagós.
Azzal is egyet tudok érteni, hogy aki bagózik, ne gyógyítsák, csak a többiek után. OK, ja persze pluszban akkor 40x annyi adót ne kelljen befizetnem, mint a nem dohányosoknak az éves TB.
-
válasz
Kékes525 #11744 üzenetére
"Viszont minden egyes "elkapott" ember számít, mert nagyon sok másikat képes 1 fertőző megfertőzni."
Még egyszer!
Ha mindenki potenciálisan fertőzőnek tekinti magát, ezért vigyáz a többiekre,
ha mindenki potenciálisan egészségesnek tartja magát, ezért saját magát védi,
sokkal több fertőzést lehet megfogni, mint a teszteléssel.Ha mindenki visel maszkot és egyszer használatos gumikesztyűt. Valamint cseréli nagyjából kettő óránként őket akkor sokkal többet tesz mindenkiért, mintha kettő hetente teszteltetné magát.
Az egyszerű szövetből készült, többször használható maszk használata jelentősen csökkenti a mások megfertőzésének esélyét. A kesztyű védelme mind a két irányban jól működik.
Nem kell ffp3 minősítésű maszk. Főleg az nem, ami csak befele véd.Mi ebben a bonyolult?
Maszkot és kesztyűt kell viselni a lakásból kilépve.
Ha nincs, akkor 5000 forintért egy ajándék videó linkje, ami elmagyarázza mért és hogyan kell viselni a védőfelszerelést. Hozzá ajándék szövetmaszk és kesztyű kezdőcsomag. A következő, 10, 20, 40, 80 ... ezer forintos bírság. Egyszer mindenkinek eléri a bírság a fájdalomküszöbét. Utána inkább megszokja a maszkot.Ha valaki nem akar védőeszközöket viselni, akkor otthon marad. Pont.
-
Darmol
senior tag
válasz
macikos #11732 üzenetére
De küldtek katonai felügyeletet, hogy feszes és szabályozott legyen a készletfelhasználás. Tehát ahol van bármilyen készlet (mert sok helyen az sincs) ott, nem ám pazarolni a pórnépre, mert kell a politikusoknak meg a sleppjüknek. A disznók mindig egyenlőbbek.
ÖSSZETARTÁS POLGÁRTÁRSAK! -
khalox
őstag
válasz
szabi__memo #11755 üzenetére
No igen. De amíg egy ápoló vagy egy mentős - kis túlzással - éhbérért kockáztatja most az életét, akkor lehet tapsikolni. A pénzt meg lehetett herdálni milliárdszámra otrombaságokra.
-
pjen
félisten
válasz
bulikavagyok #11751 üzenetére
Még szerencse,hogy vannak angol túdosok.
-
válasz
Because #11720 üzenetére
"Fel van fújva..." - Védekezés nélkül 40 millió embert ölne meg a koronavírus
-
bigrock
addikt
válasz
macikos #11726 üzenetére
Ápoló ismerős könnyezve állt az ablakban a meghatódottságtól, mikor Diósgyőrben zúgott a taps az eü. dolgozóknak.
De neked van igazad, szólok is ma mindenkinek, hogy kussoljanak, nehogy tapsolni merjenek.
Arra nem gondolsz, hogy ezzel is kicsit felhívják a figyelmet a magyar eü. helyzet kilátástalanságára? -
Vertigo18
addikt
válasz
szabi__memo #11743 üzenetére
Ettől függetlenül nekik EBBŐL kell dolgozni, ezt kell betartatni.
Érted a problémát, amire rá akarok világítani? -
válasz
Because #11739 üzenetére
A gyakorlat a kérdés, amikor az ember tényleg konkrét helyzettel találkozik szembe, főleg olyan szituban, amikor még azért nincs itt az ideje.
ON: Spanyolország ma:
És egy héttel ezelőtt:
(forrás: Spanyol egészségügyminisztérium Twitter-csatornája)
-
szabi__memo
nagyúr
Na ilyenekből lehet még komoly gond:
két háziorvos is vírusos Újbudán -
Kékes525
félisten
válasz
Hieronymus #11697 üzenetére
"Nem lehet naponta ellenőrizni az összes embert.
Angela második tesztje is negatív lett."Nem, nem lehet. Viszont minden egyes "elkapott" ember számít, mert nagyon sok másikat képes 1 fertőző megfertőzni. Aztán ezek tovább fertőznek. Ezzel a módszerrel az egyszerre megbetegedettek számát lehet lecsökkenteni, ami már az egészségügy kezelni tud. Ha nem tesszük akkor sokkal több beteget zúdítunk egyszerre az egészségügyre, ami nagymértékben megnöveli a halottak számát minden korcsoportban.
"Ehhez egy darab teszt sem kell! "
A tesztelés előnyének felsorolt pontokból csak 1 -et próbáltál cáfolni (arra megadtam a választ), de még 3 maradt. Ezek mindegyik egyedül elég ahhoz, hogy láthassuk a tesztelés előnyeit.
(#11701) Lauda
A te érvelésednek is az egyik hibája az, hogy a 4 pontból csak 1-et próbálsz cáfolni. Olvasd el mit írtam erre fentebb.
Amúgy ha számolnál könnyen beláthatnád hogy tévedsz. Mivel az emberek többsége akik csak fertőzők, de jól érzik magukat, azok nem tartják magukra nézve olyan fontosnak a maszk és kesztyű viselését és a karantént, így teljesen szabadon fertőznek mindenkit. Míg ha a hatóság tudja hogy fertőzött az illető, akkor ezeket kötelezheti a házi karanténra, szigorú büntetés terhe mellett. Sok teszt nélkül nagyságrendekkel több beteg zúdul az egészségügyre egyszerre, ami lehetlené tenné azok müködését, összeomlana és megnövelné a halottak számát minden kórcsoportban. -
Vertigo18
addikt
Én azért azt sajnálom, hogy ez a rendelet pont pénteken jött ki, szerintem ez nem volt jó ötlet. Azért lehet gondolni kicsit a végrehajtókra, azok most mit is csináljanak? Itt van a PH-n pártíz ember, aki fejtegeti, hogy mit lehet, mit nem lehet és emellett nagyon sok helyen ütközik a véleményünk.
Az országban pedig van több tízezer rendőr, akik most széttárják a karjukat, mindegyik - hozzánk hasonlóan - fejtegeti/értelmezi/MÁSKÉNT értelmezi a rendeletet, miközben péntek lévén sehol egy magyarázat, végrehajtási utasítás...
Én mindenkinek azt javaslom, maradjon otthon, ha tud, ha nem, akkor menjen, intézze a dolgát, az intézkedésnél meg próbáljatok nem okoskodni, meg baromságokat benyögni, nehogy visszacsapjon az ostor.
Lesz ebből még kavalkád!Vigyázzatok magatokra!
-
Because
őstag
mi valamelyest máshogy állunk ezekhez, a megszületéshez hozzá tartozik a halál. az egészségügynek a segítségét csak abban kérnénk hogy az ne már teljesen öntudatlan állapotban, minden emberséget elveszítve, hosszas szenvedés után következzen be.
de nem szeretnék felháborodást kelteni, kérlek kezeljétek ezt magán döntésnek, senkit se kívánok meggyőzni!
-
Voltam futni, részben a János-hegy körül.. Az emberek 95%-a abszolút normálisan reagál, távolságot tart, stb. Néhányan vannak, akik pl. a családdal egymás mellett menve elfoglalják az egész utat, így az erdőben kell kerülni. 20 km futás alatt kb. 60-80 emberrel találkoztam (tisztes távolból), ez kevesebb, mint a szokásos (jóval).
-
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
macikos #11732 üzenetére
Hogy a függetlennek nevezett médiák miért nem mutatják nem tudom, de a propagandagépezet egyértelmű, hogy miért nem.
Amúgy akinek eüvel bármiféle dolga akad azért szerintem látja. Hogy ennek ellenére miért nyelik le, nem tudom. Fontosabb prioritások vannak. Ingyenkrumpli, ingyenutazás, ilyesmik -
válasz
philoxenia #11693 üzenetére
Igazad van abban, amit írsz, de szerintem alig veszélyesebb egy dohányos, ha odafigyel a környezetére és főleg másokra, mint egy nem dohányos. A másokat és a környezetét leszaró emberek esetében is nehéz különbséget tenni, hogy melyik rosszabb akár jelen helyzetben is. Ha lehet, nem mondanék példákat, mi rosszabb, mint egy csikk eldobása. Mindenki járt már közterületeken.
A bulinegyed utcái hajnali képet is csak amiatt említettem, mert egy fórumtárs büntetést tartana helyesnek a csikkeldobókra.
A kilégzett levegő veszélyességét nem tudom megítélni, mennyivel rosszabb, ha dohányzik valaki, alapesetben kevésbé veszélyes, mivel a nem bunkó ember a normálisnál nagyobb távolságot tart másoktól, ha cigizik. A rossz irány itt az volt, hogy egy dohányosról kevésbé feltételezték itt többen, hogy tud kultúráltan dohányozni, pedig ez egyszerű, a bunkó akkor is bunkó, ha cigizik és fordítva. Nem? De!
Egyszóval kicst félreértéses volt itt az egymás mellett való elbeszélés, az ilyenbe nem kéne oldalról bunkó módon beleszólni sértő módon olyannak, aki érdemben nulla értéket tesz hozzá a témához.
(#11690) Kékes525
Persze, hogy jelent! Legalább valamiben már ketten egyetértünk.
Már jobb, mint az ezelőtti helyzet.
-
macikos
addikt
válasz
szabi__memo #11729 üzenetére
Sokan havi 280 órákat is dolgoznak az egészségügyben, mert muszáj, nem most, hanem évek óta. Brutális állapotok vannak. Nem az operatív törzset kellene mutatni a TV-ben, hanem a kórházba kellene bemenni, meg eddig is be kellett volna. Nem csak a körülmények megterhelőek, hanem egyes betegek is. Ezekről miért nincs szó?
-
carl18
addikt
válasz
Because #11715 üzenetére
Bicóztál egyet, számodra ideális az időjárás. És ebből le tudtad vonni hogy xarjuk le a szabályokat és éljük tovább az életünket?
Nem akarok senkibe belekötni, de pont ez a hozzá állás ami miatt most is itt tartunk. Éljünk a mának, kit érdekel a holnap?
Ha te korona virussal fertőzött lennél? hogy számolnál el a tudattal hogy rengeteg embert megfertőztél, és miattad haltak meg?
Nem csak idősek hallnak bele? A gazdasági rendszer eleve pocsék....a virus csak előhozza a rendszer hibáit. -
-
macikos
addikt
Mondjátok már meg nekem, vagy hurrogjatok le, ha paraszt vagyok: miért kell most tapsolni?
A családban 3 orvos van + van jó pár egészségügyben dolgozó barátom. Tudom mi megy az egészségügyben.
Miért most tapsol mindenki? Miért csak most sajnálják az egészségügyi dolgozókat?
Olaszoknál, stb. krízis helyzet van, azért tapsolnak. De itthon? Eddig nem tűnt fel senkinek, hogy szar az egészségügy, csak most?Miskolcon a foci drukkerek görög tüzet csináltak a miskolci kórházi dolgozóknak, meg taps, stb.
1. Miskolcon talán ha 1 fertőzött van
2. Pont a foci drukkerek csinálják ezt, inkább arra mennének rá, hogy a jövőben ne a hülye focira menjen el annyi pénz feleslegesen, hanem az egészségügyre.Miért csak most sajnálják az egészségügyi dolgozókat? Eddig aludtak az emberek?
-
Bocs, ha mótvá'.
-
-
Darmol
senior tag
válasz
ubyegon2 #11678 üzenetére
Teljesen igazad van, én sem azt mondtam, hogy csak a csikkeldobást kellene büntetni. Ami azt illeti, semmi olyat nem mondtam hogy bármit büntetni kéne. Bár ha már így szóba került igen, szerintem a szemetelést durván büntetni kéne (miután biztosították a szemételhelyezés feltételeit), de semmi ilyet nem mondtam. Ami hasonlót mondtam az a Gazdálkodj Okosan nevű társasjáték szerencse kártyájából vett idézet.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Elektrosokk #11713 üzenetére
Kicsit oldva a feszültséget:
Az oroszok feltalálják a fodrászautomatát. Jönnek a japánok, nézik. Jön Iván beteszi a fejét, kiveszi, meg van nyírva. Jön Szergej, dettó. Néznek a japánok:
-De hát az emberek feje nem egyforma...
a válasz:
-Először.... -
viharhozo
addikt
válasz
Kékes525 #11692 üzenetére
Nem gondolom ezt annyira optimista forgatokonyvnek. Minden politikusnak az az erdeke, h a gazdasag porogjon, ergo a tesztek milliardszam gyartasa fele fogja tolni a gyogyszergyartokat, akik erre hajlani fognak, ha anyagilag megeri nekik. Ugyan nem vagyok gyogyszeresz, de sztem most minden gyartonak elemi erdeke minden erovel ezen dolgozni, mert ebben lehet a nagy lóvé. Es ilyen eroforras-osszpontositas az esetek nagy tobbsegeben mar eler vmit.
A koreaiak ennel joval gyengebb/lassabb tesztekkel kepesek voltak urra lenni a helyzeten. A Bosch cucca mar jobb, gyorsabb, nem kell hozza ember, de meg mindig nagyon kevesse hatekony. Az amerikaiak 45 perces tesztet kezdenek hasznalni a jovo hettol, bar ezt kifejezetten korhazi hasznalatra szanjak. Es talan par napon belul az Amazon is arulni fog gyorstesztet. Piaci alapon, sok penzert.
-
Because
őstag
voltam kint bicózni egyet és azért jó volt látni hogy a szép napsütésben a családostul jöttek le az emberek. fenének generáljuk ezt a hangulatot, el kell fogadni hogy vannak akiken kifog ez a járvány (túlnyomó többségében beteg és idős emberek)... csak tönkretesszük a gazdaságot és saját magunkat, hagyni kellene folyni a dolgokat a saját medrükben
-
-
Elektrosokk
veterán
válasz
philoxenia #11708 üzenetére
Nagyon elfogytak a jó minőségű maszkok, L meg M méret volt egy angol boltnál, gondoltam lesz ami lesz.
(#11712) koxx felmegy és izolál rendesen, de kicsinek tűnik, enyhén szorít, a tépőzáron lehet állítani amúgy. Van a Respro-nak mérettáblája is, hogy kell mérni a fejet. Illetve a filter benne tényleg jó, és a gyártó is írja hogy lehet forró vízben áztatni ha fertőtleníteni szeretnéd.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Elektrosokk #11706 üzenetére
Akkor mire gondoltál az L-es mérettel...
-
Darmol
senior tag
válasz
fjudors #11665 üzenetére
Amit én látok, hogy általános a szemét, ideértve a csikkek eldobálása is, akár a kukától 5m-re.
Én pl. akkor sem hajigálok el szemetet ha kilométerekre van a legközelebbi kuka.
Nem a kuka a meghatározó ebben a tekintetben, hanem az ember.
Régen a jólneveltséghez tartozott a dohányosoknak a csikktartó maguknál hordása és használata. Manapság általános az emberek között, hogy alapvető illemszabályokkal sincsenek tisztában. Vagy ha mégis, nem igazán alkalmazzák. Ennyi.
Nem mellékesen, az illemszabályok kifejlődése sem öncélú sznobizmus volt. A legtöbbnek konkrét célja volt, lásd fent. -
Elektrosokk
veterán
válasz
philoxenia #11700 üzenetére
203 cm és 119kg mellé fura lenne ha kicsi fejem lenne.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
szabi__memo #11702 üzenetére
Igazából Cromwellt kell követni itt is, "Bízzál...." Ha elkövetjük a lehetséges dolgokat talán nem omlik össze az egészségügy.... Valójában az ima sem ellenjavallt, de azt is jobb most otthon....
-
Polllen
nagyúr
Ilyeneket miért kell mondani, leírni?
"Az alezredes közölte, hogy hétfőtől honvédelmi irányítótörzsek lesznek a kórházaknál is, hogy gondoskodjanak a feszes, katonai rendben megvalósuló eszközgazdálkodásról." [link]
Azt gondolják, hogy a kórházak nem szakszerűen járnak el?
-
válasz
philoxenia #11516 üzenetére
Nálunk is csak az a baj, hogy itt ezt senki sem tartja be. Sem a boltos sem a vásárlók. Az élelmiszerbolt és a dohánybolt egy cég. Egy családi házból lett kialakítva és bár a két üzlethelyiség az épület két oldalán található a pofátlanabbak simám megteszik, hogy bemennek cigiért majd mivel átjárható a kettő üzlet házon belül átmennek az élelmiszerüzlet részbe vásárolgatni. A szabálytisztelő lúzerek (én) meg toporognak a bolt bejárata előtt a flaszteron és nem értik mi tart negyed órát egy bevásárláson. Maszkot kesztyűt csak az eladón láttam meg jött egy áldott állapotban lévő lány ő volt még korrektül felszerelkezve. Kb. senki más. Azt a parasztfelkelést láttad volna amikor magam elé engedtem. Ilyenkor látszik csak meg igazán, hogy rohadt bunkók az emberek.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
philoxenia #11698 üzenetére
Értem én, meg látom is, hogy semmiféle érv nincs az mellett, hogy erre szükség lenne (egyelőre maradjunk annál, hogy a patikával egy szinten kezeljük), legfőképpen egy vírusjárvány idején amikor akár ronthat is a helyzeten. Hiszti van, hogy de ki is lélegzünk és az autók is kipufognak és az ugyanaz
-
válasz
Kékes525 #11437 üzenetére
Hiába lesz 2-3 negatív teszted, lehet 2 perc múlva megfertőződsz. Ennek max akkor van értelme, ha a garantáltan fetőzésmenteseket egy garantáltan vírusmentes és hermetikusan lezárt helyiségbe elzárják. Vagy folyamatosan tesztelni újra mindenkit, ami valljuk be fizikai képtelenség. Amit a németek csinálnak az szerintem arra jó, hogy megmutassák milyen sok tesztjük van. A vírus ettől még ugyanúgy söpör végig a lakosságon.
Ott az a segítség, hogy jobban szabálykövetőek, fegyelmezettebb a lakosság túlnyomó része. A magyaroknak ha megszabsz valamit, 80% azonnal agyalni kezd, hogy lehet ezt megkerülni. Hiába ökörség, neki úgy jobb. A német másként gondolkodik.
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti / 1TB SSD / 32GB DDR4
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB RAM / 1 TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest