Új hozzászólás Aktív témák

  • BalanceR

    addikt

    válasz Gsx-rr #109637 üzenetére

    Nem vagy EÜ dolgozó, aki naponta kontaktál utcáról bettévett, háttérinfó nélküli emberekkel, majd legyengült szervezettel ágyban fekö, állapota miatt nem oltott beteggel, szóval rád más szemmel nézek, mint egy EÜ dolgozóra, de szerintem az álláspontod felelőtlen és önző.
    Én, én, én, nekem, nekem, enyém!
    Társadalomban élünk, nem remeteként a hegyen, a társadalomnak vannak írott , íratlan és elvárt szabályai. Az oltás felvétele az utóbbi kategória.
    Nem az egyén jóléte az elsődleges, hanem a közösség stabilitása, biztonsága. Nem lehet egyénenként tekinteni rá, csak közösségként, szóval örülök, hogy Neked kiváló az immunrendszered (bár voltak már olyanok, akik szintén ezt hitték, de mégis kórházi fetrengés, lett a vége, mivel erre nincs egzakt mérőszám), és ezért Neked nincs szükséged extra védelemre, de a társadalomban másokra akikkel együtt élsz, akikkel együtt alkotsz közösséget, nem húzhatod rá a saját kondíciód, állapotod.
    A távolságtartás, maszk, és a vakcináció (valóban nem 100%os védelem, de alacsonyabb vírustermelés, rövidebb fertőzési ciklus tény) nem csak arról szól, hogy téged véd, hanem, hogy te védesz másokat, olyanokat is mint te, és olyanokat is, akik gyenge immunrendszerrel, egészségtelenül élnek/ idősek / törékenyek... Ha a társadalom meghoz egy szabályt, az mindenkire kell hogy vonatkozzon, nincs kivétel akár írott, akár íratlan, akár csak elvárt.
    A "nekem nem kell oltás, mert nem szoktam beteg lenni" kb olyan, mintha azt mondanád, hogy " nekem nem kell csendben lennem a könyvtárban, engem nem zavar olvasás közben a zaj" ..
    Ha nem oltatsz (minden jogod megvan hozzá) , csak azért mert neked nem sziimpatikus , de egyébként nincs semmi egyéb ésszeű okod , vagy érved ellene, az szerintem önzőség, és felelőtlenség. Nem írott szabály, csak egy "gentlemen's agreement", szóval büntetés nélkül megteheted, mint a buszon felbaszni a lábad a székre, vagy befingani a liftben, vagy tolakodni a sorban, mert te sietsz.

    [ Szerkesztve ]

    #Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32

Új hozzászólás Aktív témák