Új hozzászólás Aktív témák

  • Qtya123

    őstag

    válasz BalanceR #109596 üzenetére

    Huhúú báttya! Nem sok értelme volt, hogy idecsattogtattad ezt a regényt.
    Elég szépen félreértetted a dolgot és jól felpörögtél. :N

    Ember, milyen konteóról, meg gonosz TV-ről beszéltem én, azt mondd már meg...
    Igen, erre van igényük az embereknek. Írtam is, hogy kenyeret és cirkuszt nem? :U

    Még azt is írtam, hogy sokan átnyargaltak facebookra és ott is a retek hülyeségeket nézik, ott viszont szabad választás van.

    Amúgy igen, erre van sajnos igény, de azért az egyáltalán nem konteós dolog, hogy a média hatással van az emberekre, lehet vele a véleményüket formálni, a nézeteiket mozgatni. Csak, hogy egy példát mondjak: Az, hogy az ukrán határ melletti kis 300 fős faluban a kollégám nagymamája retteg a mingránsoktól (nyilván mindegyik Ukrajna felé veszi az irányt! :D ), az a rettegés az öregben nem azért van, mert "erre van igénye", hanem mert egyetlen hírforrása a TV, ahol 0-24 ez megy...

    Hol kerestem ellenséget, meg milyen bűnbakot. A bűnbak maga az ember, aki ilyen hülye, hogy ezeket nézi, ahelyett, hogy mondjuk pénzügyi ismereteket bővítene (ezt is írtam).

    Az viszont nem konteó, hanem tény, hogy szándékosan nincs egy normális pénzügyi oktatás sem általános, sem középiskolában. Ennek eredménye, hogy még sok értelmes és komoly tudást igénylő munkát végző ember is olyan vakon van-e téren, hogy még egy nyamvadt állampapírról sem tudja, hogy mi az. ETF és hasonlókba bele se menjünk. Vajon miért nincs erre vonatkozó oktatás? Ja, hogy akkor esetleg fele ennyi ember dőlt volna be a devizahitelekkel és hasonlók?

    Kicsit gondolkozz, mielőtt nekiállsz izomból belelátni mindent a másik irományába........

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák