- Elon Musk kezébe adnák az amerikai TikTokot
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Egy hibás appfrissítés miatt távozott a vezérigazgató
- Csoportos keresetek tömegeit zúdítják a tech cégekre a britek, az Apple az első
- Kiderült, hogy miért nem viszik az NVIDIA új AI-chipjeit
- Linux kezdőknek
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Linux Mint
- Elon Musk kezébe adnák az amerikai TikTokot
- Egy hibás appfrissítés miatt távozott a vezérigazgató
- Proxmox VE
- Hálózati / IP kamera
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Volumio (minden verzió: RPi(ARM), x86/x64, bármi)
- Vírusirtó topic
-
IT café
~ Kamaszkorunk legszebb focicsapatai ~
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
válasz ZavaBalazs #124848 üzenetére
Pedig van még lejjebb: [link]
-
törölt tag
válasz DeathAdder #124816 üzenetére
"nagyobb amerikainak hiszi magát ha így ejti a nevét"
Vagy csak nem akarta folyton kijavítgatni az embereket, ezért inkább úgy ejti, ahogy az angol anyanyelvűeknek lenne logikus.
Bevett szokás, így jöttek létre az olyan nevek is, mint a Szpílbörg, Vájnsztín, (Corey) Luöndászki, stb."Ez olyan mintha Sallai azt mondaná, hogy ő Szalai, és mindenki ezentúl Szalaizná."
Nem lenne példa nélküli, Kleinheislert is Klájnhájzlernek mondták a kommentátorok, amíg ki nem derült hogy ő nem úgy ejti. Pedig az eredeti német kiejtéshez is az állt közelebb.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A Chelsea ma is nagyon érzi a kapufát.
-
törölt tag
válasz DeathAdder #124497 üzenetére
"A másik nagy kérdés, hogy vajon ki a franc fogja pótolni Lukaku meccsenként kiesett 0,7 gól-gólpasszait."
Premier League 2018/19 statisztikák:
Lukaku: 12 gól, 0 assziszt
Rashford: 10 gól, 6 assziszt
Martial: 10 gól, 2 asszisztA két játékos közül bármelyik tudja őt pótolni, középen is. Meg kiegészülnek majd ezzel a Greenwood gyerekkel, ígéretesnek tűnik ő is az eddigiek alapján.
Nem lett volna rossz igazolni egy már bizonyított játékost Lukaku helyére, de azért olyan túl nagy érvágást nem fog jelenteni a hiánya szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz omfgk #123792 üzenetére
Bernado-val kapcsolatban egyetértünk, de ne gondold, hogy csak a tizi góljai húzták fel ennyire Pogba pontszámát.
Ha azokat nem vesszük figyelembe, akkor is az egyik legjobb középpályás volt tavaly a bajnokságban.Legalábbis szerintem nem sok játékost tudsz mondani, akinek volt legalább 9 asszisztja, valamint ilyen passz ÉS védekező statisztikái, mint neki.
Igen, ha védekeznének helyette, akkor még több gól és gólpassz lehetne a neve mellett.
De így, box-to-box középpályásnak is rohadt jó, a csapatból egyértelműen felfelé lóg ki. Nem értem miért pont tőle akarnak megszabadulni egyesek.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
[link]
Ez a Wan-Bissaka tényleg hasznavehetetlen támadásnál, követelem vissza a Young-Valencia párost.A semmirekellő Pogba (lol) meg igazán eltakarodhatna már. Ma sem lőtt gólt = nem csinált semmit.
Ellenben a rossz hozzáállása ráragadt a többiekre, akik így nem tudnak koncentrálni rendesen, ezzel magyarázható a két kapufa is. -
törölt tag
Próbálom nézni a női vb-t, de mindig elveszik tőle a kedvem azzal, hogy felhozzák a játékosok fizetéseit. "Milyen igazságtalan, hogy ugyanolyan szinten ennyivel kevesebbet keresnek a férfiakhoz képest".
Vajon figyelembe veszik azt is, hogy mennyien követik a női vs férfi meccseket? Hogy mennyi pénzt generálnak ezek a játékosok?
Meg mi az hogy ugyanolyan szinten? Miért jó azt hazudni, hogy ez a francia és usa csapat ugyanolyan színvonalon játszik, mint a top férfi válogatottak?Elhiszem, hogy ők is nagyon keményen dolgoznak. Ahogy a kevésbé népszerű sportot űzők, vagy akár a gyári munkások is. Ezek esetében valamiért mégis mindenki számára rendben van, hogy gazdasági okokból kevesebbet keresnek.
Az azonos sportot űzést nem lehet párhuzamba állítani az azonos munkahelyen, egyazon pozícióban történő munkavégzéssel.Bocsánat az "incel kirohanásért", de engem kimondhatatlanul aggaszt ez az egyre népszerűbb, hazugságokra épülő világnézet.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ez is izgalmas lehetett.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
O2G
-
törölt tag
válasz venember83 #122844 üzenetére
Ami késik, nem múlik.
Nem csak focimeccsen csinálta már ezt, bár valószínűleg a jövőben is olyanokat fog választani, amit néznek is, nem kézilabdát.
-
törölt tag
válasz Cs1csó #122840 üzenetére
Igen, nagyon érdekes volt az az 1 másodperc amíg látható volt, az meg különösen amikor állt a játék miatta és mindent mutatott a kamera, csak a pályát nem.
De szerencsére készültek jó fotók, így legalább utólag lehet rá nyálat csorgatni.Olyan jó fej tényleg ez a Vitaly, meg a lotyó barátnője, hogy minden nagyobb sporteseményen ezzel reklámozzák a legallja trash műsorukat.
-
törölt tag
válasz omfgk #122529 üzenetére
De szerintem nála ez inkább fittség, mintsem mentális erősség kérdése.
CR-rel ellentétben ő soha nem egy terminátor típus volt, ebben a korban meg már pláne. Szerintem fizikailag képtelen ő arra, hogy sokat fusson, hátramenjen védekezni és emellett még elöl is Messi tudjon maradni.A nagy meccseken lőtt gólok számát meg azért tartom csalókának, mert amikor CR csapatának nagyon kell a gól, akkor az ő fejére ívelgetik a labdákat, utóbbi években meg egyébként is egyre inkább befejező csatárt játszik, Messi pedig mindig is sokkal inkább playmaker típus volt.
Aki mentálisan gyenge, az csak akkor tud jól játszani, amikor a csapatának is megy. De nála nem ezt látom, hogy a saját fejében lenne probléma, ő általában hozza a szintjét, de a csapattársakra nem tud úgy hatni.
Nem hergeli őket, nem ordít velük ha valamit rosszul csinálnak, nem csk-nak való.
Nem egy Puyol, na. -
törölt tag
válasz DeathAdder #122526 üzenetére
Nem hasraütés-szerűen osztják azokat a rating-eket pedig.
Második legtöbb labdaérintés, 12 kapura lövés. Számomra ezek nem a rossz hozzáállásnak és a győzni akarás hiányának a jelei.
Afelől nincs kétség, hogy CR-től sikerorientáltabb focista nem létezik, a csapattársaira is jobban tud hatni, de úgy gondolom van némi átmenet közte, meg a mentálisan rohadtul gyenge között.Nekem legalábbis eddig nem jutott eszembe ez a jelző Messi-ről, de ha csak annyi történik másképp, hogy nem kifelé pattan a kapufáról a lövése, akkor szerintem más se mentális gyengeségről beszélne most.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz DeathAdder #122278 üzenetére
#EqualGame
Sajnos Mikire ez nem vonatkozik. Neki otthon kell maradnia biztonsági okokból, mert az azeriek nem biztos hogy olyan toleránsak lesznek, mint amilyennek mi próbálunk tűnni, görcsösen.
Európában van még egyáltalán ez az olajos város?
Az UEFA szerint nem, legalábbis más okot nem tudok elképzelni, hogy miért hagyták le azt a területet a logójukból:
-
törölt tag
Ez rohadt jó.
-
törölt tag
válasz DeathAdder #122011 üzenetére
meg kettő manchesterben
Tényleg, amikor a spanyolok uralták Európát, akkor is volt ilyen, hogy 4 La Liga csapat döntőzött és egy ötödik nyerte a bajnokságot?
-
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz DeathAdder #121044 üzenetére
Úgy szól a szabály, hogy az idény kezdetén kell 23, vagy az alattinak lennie. Ő decemberben lett 24.
-
törölt tag
válasz Cs1csó #120838 üzenetére
Viccet félretéve a csíkok miért fogynak a Juve mezekről
Muszáj változtatni valamit folyamatosan, mert ugyanazt nem vennék meg minden évben az emberek. Biztos elmennek majd a másik irányba is pár éven belül és lesz vonalkód dizájn is...
Az a lényeg, hogy ne a klasszikus csíkos legyen, mert olyan már van mindenkinek otthon. -
törölt tag
Vezet az Ajax.
-
törölt tag
válasz salesman #120372 üzenetére
Bolond Kassai, pedig biztos vagyok benne, hogy az ő szemszögéből egyértelműen megállapítható lett volna, felül keltett volna bírálnia a partjelző döntését.
Szégyen, a lassított és a megfelelő pillanatban megállított képen én egyből láttam, hogy fél centivel hátrébb volt a támadó.
-
törölt tag
"A játékos és klubja azzal védekezett, hogy Gil Manzano játékvezető félreértette őt, ugyanis ő a saját anyját szidta, és nem a bíróét."
-
törölt tag
válasz Cartevo #120291 üzenetére
Én örülök neki, hogy nem vártak a szezon végéig és ő írt alá.
3,5 hónapja nem úgy nézett ki, hogy egyáltalán a 4. hely közelébe kerülhetnek, ennél más edzővel sem állnának jobban, meg valószínűleg ugyanúgy nem ütnék ki a Barcát sem.Ole számára legalább jelent valamit a United és jól kijön a játékosokkal, tiszteli és szereti őt mindenki. Többet ér, mintha jönne egy újabb nagynevű, angolul alig beszélő "taktikai zseni", akit fél év után már legszívesebben elkergetnének a szurkolók, meg a játékosok is.
Várjuk meg az igazolásait is, mert jelenleg nincs egy normális védő a csapatban, úgy meg nehéz nagyot alkotni. Talán egyedül Shaw ér valamit, amikor jó napot fog ki.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Citroware #120034 üzenetére
Hát igen, ollózós gólt még senkitől nem láttunk rajta kívül, egyértelműen neki kellett volna kapnia a díjat.
Főleg ha azt is hozzátesszük, hogy mennyiszer ugrott magasabbra a védőknél, meg mennyi tizit értékesített. A bicikli cselekről már nem is beszélve.Bámulatos játékos, a világ legjobbja. Modric-tól mikor látsz ilyeneket?
-
törölt tag
Na jó...
-
törölt tag
Azok a fejek.
-
törölt tag
-
törölt tag
Szoboszlai be lett árazva [link]
-
törölt tag
válasz DeathAdder #116241 üzenetére
Tegyük hozzá, hogy jelentős részben közönségszavazás volt, inkább szólt arról, hogy kivel játszanak szívesen, minthogy ki érdemli meg.
De hogy tovább borzoljam a kedélyeket: lesz még +1 játékos is és valószínűleg Pogba lesz a befutó.
Bár ő legalább VB nyertes. -
-
törölt tag
válasz ZavaBalazs #114509 üzenetére
-
törölt tag
Régi szép időkre emlékeztet ez a meccs.
Fergie time FTW.
-
törölt tag
válasz Tibiajax #114022 üzenetére
Én csak a Pogbás kritikát nem értem, szerintem tegnap is még ő volt a legjobb a United-es mezőnyjátékosok közül. De általában máskor is ő szokott az lenni.
Szerintem Young, meg Lukaku a két legnagyobb kutyaütő ebben a csapatban. Csak ennek ellenére sajnos pont az a taktika, hogy az előbbi próbalja ráívelni a labdát a másik fejére.
"juve bármelyik csapatot leveri a császári premier lígből, de láthattuk hogy a roma is simán partiban van, sőt a napoli is, de még lehet az inter is, ha odateszi magát. na mindegy"
Szerintem ezt eddig is aláírta bárki, nem a dobogós csapatok miatt tartja senki besztlígnek a besztlíget.
(#114017) venember83:
Ez a hatodik éve.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz DeathAdder #113869 üzenetére
"A FIFA egyébként tényleg az a sorozat, ami fogalmam sincs, hogyan tud fennmaradni a piacon, sőt minden évben lefejteni a bőrt, miközben tömegek tolonganak érte."
Az Ultimate Team mód miatt. Nagyon addiktív, akit pedig függővé tesz, az kénytelen mindig megvenni az aktuális részt, mert csak arra jönnek ki év közben tartalmak, meg a heti versenyek.
Ráadásul vannak benne valódi pénzért is megvehető csomagok, amikből jobb játékosokat lehet kapni. Az itteni Fifa topikban is vannak olyanok, akik több tíz-, vagy akár százezreket elköltenek ezekre egy évben.
Szóval nagy lehúzás, de jól ki van ez találva, hogy minden évben rekordbevételt tudjanak szerezni ugyanazzal a játékkal.
-
törölt tag
válasz BenHans #113052 üzenetére
Nem az a baj, hogy pénzéhes, csak ha már kiad egy ilyen közleményt, akkor szimpatikusabb lett volna, ha felvállalja miért van ott, ahelyett hogy sajnáltatja magát, hogy mekkora áldozatokat lett volna kész hozni (egyébként úgy tűnik nem elég nagyot, ha "nem egyeztek az ambícióik" a holland klubokkal).
-
törölt tag
Dzsudzsi:
"Amikor a fejembe vettem, hogy visszatérek, tisztában voltam vele, hogy az eddigi bérem töredékét kereshetem meg Európában. Ezért kész is voltam a kompromisszumra, mert tudtam, hogy ezért nekem is áldozatot kell hozni."
Szegény kész lett volna áldozatot hozni, és évi 2-300 millióval nyomorogni, hogy visszatérhessen Európába.
Megszakad a szívem!De sajnos végül nem maradt neki más opció, csak az arab első osztályba újonnan feljutott csapat és a 700 misi.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Lemaradtam, Roncit miért állították ki?
-
törölt tag
válasz DeathAdder #112779 üzenetére
Elég csúnya volt, de úgy tűnik nincs nagy baj: [link]
-
törölt tag
Na jó, ez nem volt csúnya.
-
törölt tag
válasz NyxNyxNyx #112611 üzenetére
Na, megtaláltam!
2:49:38-tól: [link]"A profi, az ilyen... Tanulunk a hibákból, elfelejtjük, és utána jön a következő mérkőzés."
Nem is értem hogy nem lett ebből még szállóige, egyik legjobb duma eddig.
(#112636) L_YKing:
Igen, ez lett volna a poén, de úgy látom még dolgozni kellett volna rajta.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
"Tanulunk a hibákból, elfelejtjük, és jöhet a következő mérkőzés."
-
törölt tag
válasz MdewC #111955 üzenetére
CR7-nek sokkal nagyobb marketing- és médiaértéke van, mint bárki másnak, nem lehet random 100 milliós játékosokkal összehasonlítani.
Igen, úgy jött le, hogy támadásnak veszed, mert nem a klubod itt a lényeg, hanem ez a trend, ami most épp ott csúcsosodott ki Ronaldóval, meg az új, minden terméken jól mutató logóval.
Erre azzal kontrázol, hogy egy nem Juvés, de még csak nem is olasz szurkoló mi jogon beszél erről a dologról egyáltalán, meg hogy a pool-nál, meg mu-nál mi a helyzet éppen.Igen, minden nagyobb fociklub egy brand is, az MU az egyik legnagyobb.
És ők is sokszor igazoltak bejáratott nagy neveket, nagy pénzekért, akik aztán nem feltétlenül váltak be, ellenben nézőcsalogatónak jók voltak.De mi pont ezt kritizáljuk, más csapat is veszti el az identitását és alakul globális branddé, csak most éppen CR és a Juve példája a legaktuálisabb, illetve talán ez eddig a non plus ultra.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Datsyuk #111951 üzenetére
"De el kell ismerni, hogy Ronaldo góllövésre született, céltudatos, profi, nagyon keményen dolgozik"
Igen, ezt el kell ismerni, de szerintem azt is, amit Puzsér mond.
Nem csupán egy kiváló góllövőt, a 2 legjobb (?) játékos közül igazolták le az egyiket a személyében, hanem Robi szavaival élve: ázsiai tévénézők tömegeit, amerikai mezeladásokat és globális bulvárpletykákat.Szerintem ezekre nagyobb szükségük volt, mint mondjuk több gólra, mert azokat Higuain is termelte, csak az ő nevével és képével nem lehet annyi követőt és médiaszenzációt szerezni, meg brandet építeni.
Szabadrúgáslövőre szintén nem volt szükség, pedig valószínűleg azokat is ő fogja elvégezni mostantól, hiába lehet, hogy mondjuk Dybala kétszer annyit értékesítene belőlük, azokat nem követné akkora média felhajtás.Biztos hasznos tagja lesz a csapatnak a pályán is, de ne legyenek illúzióink, aki egy 33 éves CR7-et igazol le, annak legalább olyan fontosak az előbb említett szempontok, mint a játékos tudása.
Ezt mondanám, bármelyik csapatról is lenne szó, de itt konkrétan olyan klubról beszélünk, amelyik egy sportmárka logóra cserélte le a címerét. Aki nem látja itt az identitás vesztést, az nem tudom mit néz.Magáról Puzsérról meg annyit, hogy ez a munkája. Provokáló amiket ír, a stílusán is lehet vitatkozni, de nem igaz, hogy csak értékelhetetlen fröcsögés amit csinál. Amikor éppen nem ilyen Vágó István, meg Kiss Ádám kaliberű figurákat kritizál, akkor igazán fontos témákról is szokott beszélni és szerintem a legtöbbször nagyon jól látja a dolgokat.
-
törölt tag
válasz MdewC #111930 üzenetére
Azért ezt a két játékost nem lehet egy lapon említeni CR-rel ilyen szempontból, sőt, senkit sem lehet.
Most nem a játékbeli tudásra gondolok, hanem a mai focinak minden romlottságáról, erről ír Puzsér is.Ne vedd már támadásnak, ez nem a Juvéra irányul. Minden csapat feladná valamilyen a szinten az identitását, ha leigazolná őt, mert kis túlzással saját magában nagyobb marketing értékkel bír, mint bármelyik klub.
(#111933) ZavaBalazs:
Ez világos, csak itt konkrétan a CR7® jelenségről volt szó, nem pusztán az elszállt árakról.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz DeathAdder #111788 üzenetére
Az is jó, amit a kommentben linkeltek.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz hobizoli #111355 üzenetére
"es hiaba jon itt a nagy ev, hogy de a PL-ben erosebb az utolso is
egyetlen nem biztos hogy az"Nem biztos, objektíven nehéz lenne megmondani, én csak arra tudok támaszkodni, amit a meccseket nézve látok.
Amennyire igaz lehet az, hogy az erősebb kis csapatok jobban edzik a nagyokat, annyira igaz az is, hogy jobban veszik ki az erejüket, ha egész szezonban ellenük kell játszani hétről hétre.
Arról meg már nem is beszélve, hogy mennyi nagy csapat van a PL-ben vs bárhol máshol.De nem is azzal van a baj, hogy nem mindenki ért egyet velem ebben, hanem a hibás gondolatmenettel, hogy 3-4 csapat eredményei alapján ítélünk meg egy egész ligát.
-
törölt tag
válasz hobizoli #111348 üzenetére
Nem, az eredmények azt mutatják, hogy a spanyol top4 erősebb, mint az angol top4, ezt én is bármikor aláírom. Csak éppen 20 csapatos ligákról van szó.
A te, meg az indexes újságírók logikája szerint egy fokkal nem lenne gyengébb a La Liga akkor sem, ha 16db NB2-szintű csapat játszana ott, feltéve hogy marad a Barca-Real-Atleti-Sevilla négyes, ami nyeri a trófeákat. A PL-ben meg hiába játszana akár 20 Man City is, ha közben a Real nyeri a BL-t.
-
törölt tag
Na, megírta végre a zindex is, hogy nem a PL a besztlíg, mert a spanyol top4 több trófeát nyer, mint az angolok.
-
törölt tag
válasz Napfénysüti #111237 üzenetére
Mi lesz itt a Madriddal?
Szegények, remélem valahogy túlélik, ha véletlenül nem lesz pár évig újabb BL győzelem és a bajnokságban is csak másodikok lesznek.
De aggodalomra semmi ok, már megérkezett CR pótlására a következő sztárjátékos, a hivatalos webshop-ban már lehet is rendelni a mezét.
-
törölt tag
válasz ZavaBalazs #111147 üzenetére
Jól le vannak maradva. Emlékszem, hogy más szélsőjobbos lapok már májusban felsültek ugyanezzel a sztorival.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
-
törölt tag
válasz hobizoli #110429 üzenetére
Maradjunk annyiban, hogy ha bajnokságonként csak a top 4 csapatot vesszük figyelembe, akkor a spanyol a legerősebb.
A Sevilla érdemeit meg nem akarom elvitatni, de az EL sikerek mögött az is benne van, hogy amíg ilyen erős barszareál uralom van Spanyolországban, addig ez az egyetlen cím, amit reális van esélyük megnyerni, így nyilván komolyabban is veszik ezt a sorozatot, mint mondjuk az angol csapatok.
-
törölt tag
Na, vége ennek is.
Hiányozni fog a minden félidőben bejátszott 3-4 migráncsos/ gyuribácsis hír. -
törölt tag
válasz Peterhappy #109667 üzenetére
+1
Remélem olvassa Perez bácsi a topikot, szerintem is jobban járnának Courtois-val.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz hobizoli #109257 üzenetére
De hát megmutatta, az előbbi összehasonlítás bizonyítja.
Nem a gólok miatt fizettek érte ennyit, középpályásként meg a statisztikák szerint jobb, mint ilyenek, hogy Kroos, Modric, stb.
Érted, akiket a világ legjobbjaiként tartanak számon ezen a poszton.Akkor mi vele a gond, miért egy gagyi "senki"?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz hobizoli #109253 üzenetére
Nem ért annyit, de nem értem a kritizálókat sem. Nem az ő hibája, hogy képes volt ennyit kiadni érte a klub, összességében meg jó teljesítményt nyújt szerintem.
Meg azt sem fogom soha megérteni, hogy az ilyen posztokon miért a gólok száma alapján döntik el egyesek, hogy jó játékos-e, amikor egyáltalán nem a gólrúgás a feladata.
Illetve ha már ezt nézzük, akkor miért mindig csak Pogba-nak van ez felróva?Hasonlítsuk már össze a statisztikáit az egyik legjobbnak tartott középpályáséval (de lehetne még példákat hozni):
Pogba
Modric[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Politika
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Linux kezdőknek
- Gyúrósok ide!
- Milyen autót vegyek?
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Drón topik
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- További aktív témák...