- Synology NAS
- A Microsoft beszállt a világ legnagyobb karbonmentesítő projektjébe
- Sweet.tv - internetes TV
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Windows 10
- Mozilla Firefox
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Bitcoint követelnek a svájci jegybankba
- Linux kezdőknek
-
IT café
Xpenology Téma Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
kgymac
őstag
válasz
Genius007 #22984 üzenetére
Kiírod újra az eredetileg letöltött img-t, majd a leírás szerint elkészíted az xpenology-hoz a
A tinycore annyiban más az eredeti redpillhez képest, hogy van rajta egy rendszer, nem kell külön gép az img elkészítéséhez. Mindent a pen-en tárol, oda készül a fordított kernel is és a felparaméterezett grub is.
Ha kicsit nagyobb gyakorlatod lenne nem win rendszereken, ki sem kéne írni újra, van clean parancs a tinycore-ban. Persze az xpenology USB vagy SATA helyett a tinycore-t kéne választani a gép/VM induláskor, majd az új létrehozás után ismét lehet próbálkozni az xpenology-s kernellel.@SFU:
korai telnet opció esetén láthatod, hogy mit hajt végre a boot során az xpenology-s kernel.
Ugyanez igaz soros portra is, bár most csak VM-jeimen van dsm7.0.1, mindkettőnél működik a soros porti terminál putty-val. -
kgymac
őstag
válasz
Genius007 #22982 üzenetére
Az gondolom kimaradt, hogy a redpill img esetében a fordítás feltölti a grub-ot és így nem kell semmit sem beleírni/átírni. Figyelmesen olvasd el újra, hogyan kell a tinycore-ral img-t készíteni. Ha kész, akkor kell csak kiírni penre.
Az e1000e ext kétszer lett hozzáadva az első kép alapján.
Vagy indulj el nulláról újra, vagy szerkeszd a conf file-okat és vedd ki belőle a második e1000e ext-et. -
-=Jam=-
őstag
válasz
Genius007 #22980 üzenetére
ŐŐ, de ha ezek a te screenshotjaid, akkor egy 920+ loadert csináltál a 3615-ös rendszeredhez, ráadásul 7.1.0-ás DSM-hez
Ezt a sort ./rploader.sh build geminilake-7.1.0-42661 a Te igényeidnek megfelelően kell paraméterezni
Nálad ez valahogy így kellene kinézzen:
./rploader.sh update now
./rploader.sh fullupgrade now
./rploader.sh serialgen DS3615xs
./rploader.sh identifyusb now
./rploader.sh satamap now (ez is fontos neked)
./rploader.sh build bromolow-6.2.4-25556 -
Essejó
Topikgazda
-
-=Jam=-
őstag
válasz
Genius007 #22977 üzenetére
Azt, hogy a redpill loadert nem tudod készen letölteni, mert az jó eséllyel nem fog menni a saját rendszereddel, így az adott gépen kell fordítani, hogy a saját géped hardverei alapján jöjjön létre. De ez azért olyan embernek aki nem annyira járatos ebben, annak nem éppen egyszerű folyamat.
Itt volt róla szó, meg az utána lévő kommentek gyakorlatilag erről szólnak nagyrészt.
-
-=Jam=-
őstag
válasz
Genius007 #22942 üzenetére
Van egy 6.1-es loadered és csodálkozol, hogy nem indul el vele a 6.2?
Ezt töltsd le told fel a pendrive-ra és ezzel indítsd.
+ 1 jótanács a jövőre nézve, SOHA ne frissíts a DSM-en keresztül, mert ha befrissítesz egy olyat, amihez nincsen loader, akkor vagy bukod az adatokat, vagy vársz jó sokat, hátha lesz loader egyszer hozzá.
-
Genius007
őstag
válasz
Genius007 #18393 üzenetére
Belső hálóból sikerült elérnem egy teszt Wordpress dolgot (192.168.1.2/wordpress címen).
Ez mind szép és jó, viszont ezt kívülről nem érem el, mert ha beírom a ddns címem simán, akkor a routerem dobja be, ha beírom a ddns címem és a portot, akkor bedobja a Synology NAS-t ahogy eddig is ugye.Viszont a WordPress teszt weblapom címét az istennek sem érem el kívülről sehogy sem.
Tudnátok ebben segíteni esetleg? -
seger
addikt
-
Essejó
Topikgazda
válasz
Genius007 #16711 üzenetére
Szóval most majd engem jól kiosztanak, mert a biztonság és ilyenek miatt nem szokás állítólag, viszont nekem a beállításban sokat segített, hogy a Routeren bekapcsoltam az UPNP-t és a Nason futtattam az EZ-Internet-et.
Az tény, hogy ez az utóbbi Mindennek-is nyit portot a Routeren, max ami nem kell azokat kilövöd.Ja, és az 5000-es portot mihamarabb állítsd át valami jó magasra!
-
petir
senior tag
válasz
Genius007 #16708 üzenetére
Amit Zsolt írt nem rossz ötlet lehet a pppoe lehúzza a procit.
Bár valóban nem egy belépő szintű eszközöd van.DD-WRT -t neki az alatt látsz mindent, meg szerintem sokkal jobban konfigurálható mint a gyári fw.
Szerk.
A NAT le volt tiltva a linksys routeren.
Lehet amúgy egy router reset se lenne hülyeség...
-
zsolt501
nagyúr
-
petir
senior tag
válasz
Genius007 #16704 üzenetére
Gyári kábeleket használsz az eszközök összekötésére?
Megnéztem már ezt a huawei eszközt..
Mivel minden eszközöd gigás normális sebességgel kell mennie.
Szóval a Huawei LAN portját összekötötted a Linksys WAN portjával és beállítottad a kapcsolatot.
Én végig próbálnám a többi porton is van még 3.
Esetleg próbálnék egy másik kábellal is hátha az nem tetszik neki..
DS beállításaiba menj be ott megtalálod melyik porton kommunikál tessék forwardolni különben a kliens passzív módban lesz nem talál annyi kapcsolatot. -
petir
senior tag
-
Essejó
Topikgazda
válasz
Genius007 #16694 üzenetére
Felhívod a Digit, és elmondod, hogy az otthoni kamerarendszered vagy az otthoni hálózati szervered a NAT miatt távolról nem éred el és kéred, hogy normál publikus IP-t adjanak.
Viszont motoszkál bennem egy kérdés, bár otthoni hálózatok terén én nagyon nem vagyok tudós, talán valaki hozzáértőbb is olvassa ezt és tanácsot ad.Szóval van a Digis Huawei Routered, és mögötte a saját Linksys Routered. Ha mindkettő Router módban van akkor mondhatni duplán vagy Natolva. Tehát (Szerintem) vagy a Digist kéne Bridge módba kapcsoltatni a Digivel, vagy a Linksyst kéne Switch módba kapcsolnod.Látom eddig már eljutottatok
Ezt a Digis Natolást mondjuk ellenőrizni is tudod: Nyitsz egy új ablakot a Böngésződben és megnyitod ezt az oldalt [link] aztán nyitsz egy Parancssort és beírod: ipconfig , és a két eredményt összehasonlítod. -
petir
senior tag
válasz
Genius007 #16694 üzenetére
Olyan nincs , hogy ne legyen
Berakhatod de ne egy tartományba bár a megoldás nem az lesz.
Nemismerem a szolgáltatói eszközt de valahogy switch módba kéne tenned vagy azt kéne elérni, hogy a linksys tárcsázzon mert ha ő megkapja publikus ip-t az fog frissülni a ddns-be és onnantól jók vagyunk.Ez úgy nézne ki , hogy a Digi modem lan portját összekötöd a linksys wan portjával
A digi eszközön a pppoe kapcsolatot letiltod és a linksysen beállítod.
Vagy
A linksyst teszed switch módba ekkor lan lan-ba kötöd de így nem vagyok benne biztos ,hogy a ddns a digi modem ip-jet frissíti le...elméletben mennie kéne. -
petir
senior tag
válasz
Genius007 #16689 üzenetére
Az internet ip addressed nem lehet 192.168.100.7 mivel az egy belső hálós cím...
Ezért nem működik Neked a dolog.
Ez a cím véletlenül nem a modemed címe? Mert ha igen akkor ott akad el a dolog...
Másik kérdésem a digitől véletlenül nem 100.xxx.xxx.xxx -es ip címet kapsz ?Most nézem a ddns oldalán is nasod belső hálós címe van . Ott gyakorlatilag a digitől kapott publikus ip-d kene latni - itt óriási kavar van...
-
petir
senior tag
válasz
Genius007 #16687 üzenetére
Hát ha sehol nincs beírva úgy nem fog menni
A routeren legyen beállítva, azt beszéltük . Mert ugye kifele az van közelebb a nethez!
Figyu ez az egész úgy működik , hogy a no-ip egy dns szolgáltató ahol regisztráltál magadnak egy domain-t.
Namost ezt a regisztrációt be kell állítani a routeren. Mikor ez megtörtént akkor a DIGI-től kapott IP címed a DNS szolgáltatón keresztül frissül és a hozzárendeli a regisztált domainedhez..
Ez miért jó?
Mert ugye a DIGI nem fix IP-t ad így ha a modemed ujracsatlakozik Te nem fogod tudni az új IP-t de mivel itt a no-ip és a domained nem is kell hisz frissül azonnal. Tehát gyakorlatilag a noipn neked semmit nem kell beírni beállítani csak a routeren! No-ipn max ellenőrzöd, hogy frissült e.
Bocsi ha kicsit szájbarágós volt. -
Essejó
Topikgazda
válasz
Genius007 #16669 üzenetére
Szia!
Valahol mintha írtad volna, hogy régebben sokat puttyoltál, de már nem szeretnél. Nos az SHR-hez még 1x kéne.
Telepíted az asztali gépedre a Puttyot.
aztán a Nason: Vezérlőpult Terminál és SNMP és itt bepipálod az SSH szolgáltatás engedélyezését Alkalmaz (vagy az alap Admin és jelszó vagy ha hoztál létre új admin jogú felhasználót(remélem) akkor azzal tudsz majd belépni) Aztán Putty Host IP-hez beírod a NAS IP-t Belépsz. Egy sort kell ki kommentelni és egy új sort beírni összesen:
To get SHR again on DSM 6+ you need to modify the Synology config :* * * You follow this guide at your own risk, be very careful when editing system files ! * * *
Would recommand you read the guide at link below to make sure you understand how to use the Vi text editor !
Edit synoinfo.conf located in /etc.defaults/synoinfo.conf
1. Telnet or Putty your NAS IP
2. cd /etc.defaults/
3. sudo vi synoinfo.conf
comment out the line 294 with #
#supportraidgroup="yes"then add below
support_syno_hybrid_raid="yes"
Reboot your NAS and create your volume with the SHR option.
Vi text editor guide:
https://www.cs.colostate.edu/helpdocs/vi.htmlVi Editor Guide:
Use arrow keys to move cursor
Press i to insert text, press escape key to exit insert.
:x Exit, saving changes
:q Exit as long as there have been no changes
ZZ Exit and save changes if any have been made
:q! Exit and ignore any changesJahh Reboot előtt persze mentsd el amit csináltál!
:x Exit - saving changesAztán tiltsd le az SSH-t.
Aztán azt az 5000-es portot mihamarabb meg kéne változtatni valami Tízen húszon harminc negyven ezresre, nekem pl. egy 15000 feletti van beállítva. Aztán más, a NAS kapott már Statikus IP-t? Ha még nem akkor azt is illene beállítani, mihamarabb. SHR-re való átálláskor a HDD-n lévő adatok törlődnek (nem a DSM) -
petir
senior tag
válasz
Genius007 #16673 üzenetére
Gyakorlatilag semmiben nem különbözik egymástól.
Ugyanazt kapod az Xpenologytol mint a Synologytól. Csak ingyen 😀
Ugye a Syno az támogatott , frissíthető , hivatalos + jár hozzá synology.com account ami a távoli elérésben segit!Mig az Xpenology egy nem hivatalos dolog nem frissíthető csak verzión belül de ott is figyelni kell de erről a topicnyito ír...És amit a kolléga ír sn hiánya miatt a quick connect..
VideoStation-t én egyszer használtam úgy emlékszem kellett neki kis idő mig magához tért, összegyűjtött minden infót. Utána ment. Letöltöd a tvre az appot vagy mobilra. Belépsz és onnantól mennie kell. Bár most , hogy mondod mintha mobilon tényleg lett volna olyan ami nem ment.
Mi volt a hibás? Böngészőn vagy appon próbáltad?(#16674) rento
Az a baj , hogy annyira hülyén van kialakítva ez a digis rendszer...
Arra gondolsz, hogy switch módba kéne tenni a modemét és a saját routere "tárcsázzon"? -
rento
őstag
válasz
A ddns elérésed azért is akadozhat mert ahogy látom két routered van egymás mögött ami dupla natot eredményez. Ez nagyon nem szerencsés. Nem is értem ha van egy normális routered akkor a digis eszközt miért nem modemként használod?! Rengeteg problémától megkímélnéd magad.
A másik, a plexen azért nem látod a download mappát mert nincs jogosultsága a mappához a plexnek. Ha jól emlékszem a plex létrehoz egy plex usert, ennek legalább olvasás jogot kell adni a mappára amit szeretnél hozzáadni.
A xpenologys dsm semmiben sem különbözik a gyári dsmtől. A quickconnect azért nem megy mert nincs eredeti synology-s szériaszámod.
-
petir
senior tag
válasz
Genius007 #16671 üzenetére
Video Station se rossz de próbálkozz a Mediaserverrel 😉 videó mappába tedd be a filmet vagy egyszerűbb ha oda töltöd le így nem kell másolgatni. TV-n source gomb megnyom már látnod kell a források közt ott a NAS-t kivalasztod a videó mappában lévő filmet és már megy is.
-
petir
senior tag
válasz
Na szuper!
Amit Gyugyo írt megfontolandó a routered beállításaiban a távoli elérést lehet érdemes kikapcsolni vagy ha el szeretnéd érni távolról az alap portról másra áttenni! Már azzal is növeled a biztonságot.A többire majd jönnek a nagyok válaszoknak
én egy lemezzel használom VPN-em van meg média kiszolgáló egy 10ed akkora erőforrású géppel mint Tied
szóval nem tudok neked jó tanácsot adni , rosszat meg nem szeretnék.
De egyébként rengeteg sync-ing program van szóval megoldható tuti! Estleg érdemes körülnézned a Synology saját topikjában is mert ez már erősen a rendszerhez kötődő dolog. Aztán lehet itt is valaki tud segíteni.
-
petir
senior tag
válasz
Genius007 #16667 üzenetére
Vedd ki a NAS-bol a beállítást az lesz a baj, hogy a két eszköz ide oda játszik. Hol az egyik kapja meg a DNS-t hol a másik. Mivel a router van közelebb a nethez kapja meg ő. A portot megnyitottad szóval át fogja engedni.
Nálam ez nem okozott gondot , be van állítva mind a két eszközön( router és NAS ) és megy gond nélkül.
-
gyugyo79
addikt
válasz
Genius007 #16664 üzenetére
írd mögé a portot (alap 5000/5001)vagy ha lehet akkor a 80/443 irányítsd be a NAS-ra és akkor ha nem írsz portot is a NAS éred el nem a routert. Mondjuk a router se 100%-asan jó ha kintről is bejön a webes felülete. De nem tudom ezek a szolgáltatós eszközök pontosan, hogy vannak beállítva.
Tehát példa :
https://pielknox.ddns.net:5001
és a routerbe az 5001 (amire változtattad legyen beirányítva) -
petir
senior tag
válasz
Genius007 #16664 üzenetére
Nekem is digim van de csak rézen jön, Nincs modemem.
Érdekes amit írsz.. Natolva nem lehetsz hisz félig megy... nem 100-as IP-t kapsz ugye?
portot a cím mögé kell írni! Úgy próbáltad ugye ?
Illetve mivel mind a két eszközön át kell menj így mind a kettőn portot kell nyitni..ez megtörtént?A routered kezeli a no-ipt?
-
petir
senior tag
válasz
Genius007 #16662 üzenetére
Vezérlőpult - Hálózat - DSM beállítások oldal
itt találod a DSM által használt portokat amit kedved szerint állíts át. Neked a HTTP a lényeg mivel a HTTPS-hez kell tanúsítvány is...az egy kicsit bonyolultabb dolog...
A beállított portot nyisd meg kifelé nem tudom milyen routered van de a Port Forward menü alatt tudod megtenni meg kell adnod a NAS IP címét illetve majd a portot.ez kb ennyi.
Aztán szintén router függő igazából be lehet állítani a routeren is a DNS-t ha támogatja de magában DSM-be is van rá lehetőséged. Vezérlőpulton kiválasztod Külső hozzáférés - DDNS menüt majd hozzáadás.
Beállítás után a Normál felirat jelenik meg akkor mindent jól csináltál.Szerk:
Akkor tárgytalanMindegy hátha hasznát veszi valaki legközelebb ha már így le lett írva
-
petir
senior tag
válasz
Genius007 #16649 üzenetére
Samba fájlmegosztás - helyi hálón látnod kell a NAS-od és a rajta lévő fileokat amiket pl letöltöttél Download Station-el. De amúgy tudsz létrehozni megosztott mappát is ha sajátot akarsz Vezérlőpult - megosztott mappák-nál.
Külső elérés platformfüggetlen. Egy böngésződ legyen es neted más nem kell.
Távoli eléréshez kell egy dns szolgáltató pl noip tökéletesen megfelelő ( 30 naponta be kell lépni ennyi kritérium van de küldenek mailt ) portot kell nyitni a routeren külső hozzáférés menü alatt minden ott van nagyjából végig is navigál. Innentől kezdve átváltasz mobilnetre beírod http://sajatdomain.no-ip.com:port és már távolról el is éred a NAS-od.FTP-t írtad hogy használod...a beépítettet? Vagy milyen okból akarod használni?
SSD-vel kapcsolatban nincs infóm itt páran próbáltak már vele játszani cache funkció ként de amúgy én úgy tudom senki nem használja a forumtarsak közül. De lehet majd jelentkezik valaki
-
petir
senior tag
válasz
Genius007 #16645 üzenetére
Legjobb választás!
Én végigmentem páron omv,nas4free,debianba sajat környezet kialakítása...
ha szopatni szereted magad és minden nap bütykölni valamit állítani, putty-ozni konzol alatt verni a parancsokat akkor a fenti 3 közül bármelyik jó
De bevallom - ennél szebb ,jobb kezelhetőbb nincs! Oka valószínűleg a gui is..FTP alapból lassabb átvitelre képes...helyi hálón használj SMB-t sokkal gyorsabb.
Amúgy kívülről is próbáltad az FTP-t? -
Essejó
Topikgazda
válasz
Genius007 #16645 üzenetére
1., Nem használok a Nas felé FTP-t, ergo fogalmam nincs.
2., Csak tippelek, hogy Raid5 miatt kellett a 3 lemez? A dsm eröst háklis minden hibára, lehet egy asztali gépben gond nélkül müködne a kérdéses ssd, de a dsm-nek valami nem tetszik és azért. Ezért is írtam, hogy ajánlatosabb az SHR-t engedélyezni, ugyanis az már 2 hdd-vel tud olyat, hogy egy adat, és egy védelem. -
Essejó
Topikgazda
válasz
Genius007 #16642 üzenetére
Szia!
Az okos tévék csak 100 Megás Lant fogadnak sajna, szóval majd kiderül, hogy jó-e a kábelezés vagy jobb a wifi.
Részemről a 3615xs verziót javallom és abból is a 6.1.7-et
Letöltöd a Pat fájlt és a hozzá való 3615-ös loadert.
A Bootoláshoz előkészített PD Vid Pid értékét kiolvasod és felírod magadnak. Aztán az OsfMountal felmountolod az img-t. a három partícióból az elsőt választod, kiveszed a pipát a csak olvasható jelölésből. Aztán mondjuk TC-ben megnyitod a felmountolt virtuális meghajtót és a Grub mappában megnyitod szerkesztésre notepad++al a grub.cfg-t, megkeresed a Vid Pid értéket és átírod a saját PD-d értékére, a formátumra figyelj! Valami ilyesmi: Vid=0x090C a 0x utáni részt kell átírnod. Ha a későbbiekben esetleg lenne igényed a WOL használatára, akkor a géped GYári MAC adressét is át kell írnod a MAC1: után A Mac-et megtalálod a gép Biosában. Formátumra szintén figyelj mert a Biosban általában :-al van elválasztva a cfg-ben meg egybe kell írni. Ha ezekkel megvagy akkor mentés és lecsukod a notepad-ot. Aztán kilépsz az OsfMountból is, itt általában reklamál, hogy nincs mentve, pedig az megtörtént, szóval ne foglalkozz a reklamációval, lépj ki.
Azért kell a Vid Pid értéket megadnod, hogy a PD-t elrejtsd a DSM elöl, ugyanis install közben ha látja akkor megpróbálja magát a PD-re is felírni és akkor jön a 32-es hiba (nem fér rá)
Aztán megnyitod a Rufust és betallózod az img-t és kiírod a PD-re.
A HP Compaq-on beállítod, hogy PD-ről bootoljon illetve a SATA portot AHCI-ra állítod a Biosban. Boot és erőst imádkozás hogy minden jól menjen. Aneked megfelelő telepítést választod aztán ha lefut akkor kiírja hogy a továbbiakat a Syno Net Assistant-ban folytasd, de a megkeresésre a Synology Assistant is jó, amit szintén le kell tölteni a Synologytól. Mindenképp a Manuális telepítést válaszd és tallózd be kézzel a letöltött Pat fájlt. Sikeres telepítés után fel fog ajánlani frissítést, amit utasíts el! Ugyanis biztos a 6.2.2-es verzióval frissítene, és elérhetetlenné válna a NAS. Ha már működik a rendszer, akkor az automata frissítést is le kell tiltanod, találsz képet a Topik nyitóban, hogyan állítsd be. Illetve fel fog ajánlani frissítést a 6.1.7-hez is, az Update 3-at, azt ráengedheted. Utána megint nézd meg a frissítési beállításokat, mert hajlamos automata frissítésre átállítani.
Mivel 2 HDD-t tervezel és tükrözést, én erőst elgondolkodnék az SHR (Synology Hibrid Raid) engedélyezésén. Kicsit rugalmasabb a sima Raid-nél.
Új hozzászólás Aktív témák
A Synology szervereinek a Quickconnect használatával történő visszaéléséről szóló hozzászólások vagy témák előzetes értesítés nélkül törlésre kerülnek!
A párosított generátorok (MAC és SN) linkek vagy eszközök is törlésre kerülnek!
A Surveillance Station feltörésére vonatkozó hozzászólások vagy témák és / vagy a feltört / SS hivatkozások létrehozása törlésre kerül előzetes értesítés nélkül.
- Ukrajnai háború
- VoLTE/VoWiFi
- Synology NAS
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered - Már több mint 4 millió játékos
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Eredeti játékok OFF topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Canon EOS DSLR topic
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Diablo 3 Collector's Edition
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- LG UltraGear Gaming Monitorok: ÁPRILIS MADNESS -30%
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 1350W Thermaltake Toughpower GF3 Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest