Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz MaCS_70 #54217 üzenetére
Rosszúl kezeled a kialakúlt helyzetett.
Vannak eszközök ahol problémát okozhat, az azonos SSID használata. Abban igazad van, hogy sajnos bizonyos eszközök esetén, okozhat problémát.
De nem minden eszköz esetében.
Jelen esetben nem a tapsztalatodat, szaktekintélyedet kérdőjelezik meg, sokkal inkább az álltalánosítás okozz némi kommunikációs problémát. -
őstag
Nem, félreértetted. Egyáltalán nem mondtam, hogy bárki is hazudik. Ha így érthető, akkor elnézést kérek. A probléma lehet valós, nem tudom cáfolni, de nyilván eltérő esetekről beszélünk, amit nem lehet fixen állítani. Lehet, hogy egy ugyanolyan eszközökből álló másik hálózatnál nem fordulna elő, de erre semmi garancia nincs, mint ahogy az ellenkezőjére sem.
[ Szerkesztve ]
Üdv: Mcrazy
-
anglergab
addikt
Nem igy ertettem.
Csupan nem latom a jol definialt okat a problemanak. Gyakran hallani hasonlo torteneteket, ezek nem bizonyitekok. Nem egzaktak es reprodukalhatok. Ilyenek alapjan szuletnek a varosi legendak, amelyeknek ugyan van/lehet némi valosagalapjuk, de gyakran kiderul, hogy altalanossagban nem igazak. -
anglergab
addikt
válasz MaCS_70 #54205 üzenetére
Sziasztok,
koszi a reszletes velemenyt mindharmotoknak!
Nincsenek illuzioim "egy" halozatrol, a teszt eszkozokon egyszeruen lathato a BSSID, abbol pedig tudom, melyik eszkozon vagyok, a szakadas termeszetesen nem problema.
Szivesebben csinaltam volna mesh/menedzselt halozatot, de az extender chipsetjet (Mediatek) nem tamogatja az OpenWRT. Korabbi revizioi Atheros/Qualcomm alapuak voltak, azokra volt driver forras, igy tamogatas is. Igaz, annyira keves a RAM/ROM benne, hogy sok OpenWRT feature nem lenne elerheto.
Az extendernek pedig jobb az Rx erzekenysege es Tx nyeresege mint egy atlag kliens telefonnak (Tx teljesitmenye egyezik)! Pont ez indokolja egyreszrol a letjogosultsagat is. Ha ugyanolyan jo lenne, egyszeruen a telot kellene a helyere tenni es arrol leosztani a wifit wifivel (pl. S7/S8 tudja).
Igaz, ekkor a mobilitas serulne es gyorsabban merulne, toltore kellene tenni.[ Szerkesztve ]
-
humigabi
aktív tag
válasz MaCS_70 #54203 üzenetére
Szia Macs_70!
SSID névazonossági problémám nem volt, mert mást adtam meg. De! Két évvel ezelőtt, amikor a régi TP-Link-et lecseréltük a Syno Rt1900 AC-re, a különböző SSID-hez u.a. a jelszót adtam meg. Mint utólag kiderült hiba volt. A gyerek, aki éveken keresztül tanulta az informatikát, és ebben is dolgozik, állította, hogy ez nem lehet gond. A chromecast (néha más kliensek is) viszont állandóan eldobálta a netet, hol csatlakozott az 5GHz-hez, hol nem, szinte használhatatlan volt. Aztán valaki a családból emlékezett rá, hogy egy ismerősnél is a kliensek így viselkedtek, míg meg nem változtatták a jelszót eltérőre. Na mi is megcsináltuk (gyerek állította, hogy ez hülyeség, ennek más oka van) és láss csodát, egycsapásra megszüntek az anomáliák. Pedig "csak a jelszó" volt azonos.
humigabi
-
őstag
válasz MaCS_70 #54198 üzenetére
Bocsi, hogy közbeszólok, illetve kérdezek. Ha van 3-5 router/ap/repeater és azok egy tartományban vannak, akkor mit különböztetünk meg? Ha nem egy tartományban vannak, akkor egyértelmű, hogy név és hozzáférhetőség szerint is el vannak választva. Miben különbözik az, hogy ha hazaérek és a teraszon lévő eszközhöz csatlakozok előbb, nem pedig a nappaliban lévőhöz, aminek ugyanaz az SSID-ja? Miért is zavarnák az eszközöket az azonos SSID-k, amikor jelerősség alapján választják ki, hogy hova csatlakoznak és addig nincs eszközváltás, amíg meg nem szakad a kapcsolat az előzővel?
Még mielőtt megint előkerülne a "minden gyereknek albert a neve" című nagyon rossz hasonlat, gyorsan zárjuk ki ennek lehetőséget azzal, hogy a hálózati eszközök egyedi azonosítóval ( Macadress, BSSID) kezdődő "albert" nevet viselnek.[ Szerkesztve ]
Üdv: Mcrazy
-
woodworm
veterán
válasz MaCS_70 #54189 üzenetére
Ne legyél biztos, én is csak amatőr vagyok.
Tudtommal a 20MHz-es csatornaszélesség csak névleges és a szélén "védősávok" vannak az interferencia elkerülése végett. Mivel az amerikaiak a saját lehetőségeikből adódóan nem is tudnának 4 elkülönülő 20 MHz-es tartományt beállítani, így egy kicsit több "hely" marad közöttük. Európában viszont lehetne használni, ha a gyártók normálisan beállítható eszközöket hoznának és a 13-as csatorna is problémák nélkül használható lenne. -
válasz MaCS_70 #53631 üzenetére
N m tudod kivenni, beépített, hát máshogy nem tudom mondani. Oda megy az utp a tv-ig és kifújt. Beton minden és nem épp 600 négyzetméter a lakás. Oda lett tervezve, a szekrény ajtó síkjától nem tudod elhúzni csak ha kihúzod a betáp koaxot.
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
Garsza
veterán
válasz MaCS_70 #53642 üzenetére
Szlovákia. Nógrád megye Balassagyarmat környéke.
Azért volna rá szükségem hogy legyen normális netem. Mert az én címen csak 8Mb vezetékes net elérhető. Jelenleg meg egy helyi szolgáltatótol jön wifin 10Mb, de sok vele a gond.
És rokonomnak 1km tőlem van 80Mb vezetékes net, és azt akarnám átlőni magamnak. Mondjuk lehet ha a két antennát kiemelem 2 - 3m magasabbra mint a tetők vannak akkor nem biztos hogy lesznek belógó fák.Esetleg egy ilyen jobb volna? CPE610
Vagy mi volna a legjobb eszköz erre a célra?Egyébként a wifi szolgáltatók hogy lőnek át több kilométert megfelelő sebességgel?
[ Szerkesztve ]
-
Gyulus76
aktív tag
válasz MaCS_70 #53498 üzenetére
Az már ketyeg is: tegnap jött meg a cucc, erről írtam az elején, hogy a PC és a NAS között kevés amit tud.
Most kipattant a fejemből még valami, bár ennek működésére kevés esélyt látok.
Az emeleti powerline egység egy TL-WPA8630-as típus, 3 db gigabites port van rajta. Ha egyszerűen ide rákötöm a NAS-t, az nyilván ugyanúgy bekerül a hálózatba.
Na, már most az a kérdés, hogyan működhet ilyenkor a powerline egység? Ha az ugyanarra az egységre kötött PC kommunikál a NAS-sal, az adatcsomagok ilyenkor is el kell, hogy menjenek a routerig (magyarán a lassú powerline hálózaton keresztül, majd vissza), vagy a powerline tudhatja, melyik portján milyen IP cím van, s közvetlenül is átküldheti az adatokat a 230-as hálózatot kihagyva, tehermentesítve? Egy switch (ha a powerline is switchként működik) tud ilyet? Mondjuk ezen wifi egység is van, ez nem tudom, jelent-e bármit ebből a szempontból.
-
-
Doky586
nagyúr
válasz MaCS_70 #53417 üzenetére
Lefordítom én is:
- Én azt állítottam működik mind az egy mind a két ssid módszer
- Te azt állítottad hogy csak a két ssid mószer működik helyesen> program helyes működésének bizonyítása nem lehetséges <
ergo: nyilván nem nekem kell bizonyítanom a helyes működést, hanem neked a helytelen 1 ssid-st.. -
mezis
félisten
válasz MaCS_70 #53417 üzenetére
Talán rosszul fogalmaztam. Valami olyasmi rémlik, hogy álljon egy számítógépes program egy nagyon egyszerű egyetlen parancsból: A = B + C, ahol az A,B,C memória változókat jelentenek. Verifikálni lehet a program működését rengeteg adattal, de nem létezik (elméleti, szigorú matematikai) bizonyíték arra, hogy ez a program valóban helyesen működik.
mezis
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz MaCS_70 #53263 üzenetére
Köszi a választ. Szóval ha ma, most, szeretnék egy naaagy L vagy U alakú házat bewifizni, kábellel kötve össze az AP-kat (2-3 plussz AP az eredeti mellé), nem tudom ezt 1 SSID alatt seamless handover-el abszolválni ?
[ Szerkesztve ]
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
-
Termi16
őstag
válasz MaCS_70 #53256 üzenetére
Értem, köszi!
MasterMark:
Most lett kész a ház, sehol egy cső, kábel stb...
Nem szeretnék csak emiatt kábellel szórakozni és a meglévő kábelezéssel sincs már kedvem barkácsolni..
Messze vagyunk mindentől, a ház durván jól szigetelt, minden zsir új, úgyhogy működnie kellene.Nincs szükség nagy sávszélességre, csak tudjunk az ágyból böngészni ha véletlen épp nem a nappaliban vagyunk.
Telefonszámomat megtalálod az adataimnál!
-
ctibor
senior tag
válasz MaCS_70 #53237 üzenetére
And, MaCS_70: köszönöm!
Kost áthidaltam a problémát azzal, hogy LAN vezetékkel összekötöttem a modemet a tévével, de megfogadom a tanácsaitokat, és így remélhetőleg párhuzamosan is használni tudom majd a jelerősítőt és az internetes tévét -- utóbbit adott esetben wifivel (is).
Jelzem majd, hogy mire jutottam.
[ Szerkesztve ]
Galaxy Tab S6 LTE, Galaxy Z Flip3 5G, Galaxy Watch4 Classic e-SIM
-
uriember
aktív tag
válasz MaCS_70 #52968 üzenetére
Szerintem az ő szövegértésével van gond, akik idetévednek ebbe a fórumba, azok segítséget kérnek adott hálózati problémájukhoz és nem viccelődni jönnek. Eddig mindenkinek sikerült megértenie, hogy miért kell a Wifi analyzer vagy az Inssider. Ha játéknak veszik az ajánlásokat, majd keresgélnek máshol...
megj.: mindenesetre én is csak néztem ki a fejemből a hsz-t olvasva...
[ Szerkesztve ]
Értem, hogy gőzgép, de mi hajtsa?
-
Topikgazda
-
Ybron
senior tag
válasz MaCS_70 #52819 üzenetére
Itt gondolom a HGW beállításaira gondolsz, mert a Tendán semmit nem lehet állítani, azon kívül hogy hozzáadod a bővíteni kívánt wifi nevet.
A modem beállításainál miről csináljak print screent?
Azt értem ezalatt hogy szakad a net. Kiírja nincs internetélrés(kis háromszög, böngészőben DNS_PROBE_FINISHED_NO_INTERNET). Aztán 2 perc után újra van net. Mondjuk ami feltűnt hogy mikor elkezdek játszani online, akkor nem tapasztalok semmi szakadást. -
krealon
veterán
válasz MaCS_70 #52786 üzenetére
"Az AsusWRT AP-módban kilövi a DHCP-szerverét, és ráadásul LAN-osítja a WAN-portot"
Az ASUS RT-N18U es az ASUS RT-N12 d1 -ben is ugyan ugy mukodik az Access Point mod.
- A WAN portbol 5-ik LAN port lesz
- a DHCP szerver funkcio letiltodik
- DHCP-vel ker maganak IP cimet.Ha a DHCP-szerverben rogzitesre kerul a MAC Addresshez kisztott IP cim, akkor statukus DHCP cimme valik az AP modu ASUS router webes konfigfeluletenek elerhetosege.
-
törölt tag
válasz MaCS_70 #52775 üzenetére
Van ettől sokkal ijesztőbb, csak az vezetéken is működik. És pontosan nem tudom még hogyan is működik.
Annyi hogy nem vírus, nem adware, nem malware. Vagy ha az is, a nagy keresők figyelmét elkerülik.
De böngészők érintettek, főleg a firefox, chrome de az edge, safari is érintett, operációs rendszer független,és azon keresztül megy a ramazúri.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz MaCS_70 #52769 üzenetére
Simán, keress rá, részletesen le van dokumentálva hogyan lehet létrehozni, megcsinálni. Nem nagy cucc, Kali lesz a megfelelő rendszer ehhez, de Parot-on is létre lehet hozni. Sőt, egy közönséges ubuntun-is, csak ott telepíteni kell a csomagokat hozzá.
Én ezért csináltam azt, hogy kitaláltam egy kamu email címet, és jelszót, és első 2-3 alkalommal azzal próbáltam csatlakozni. Ha nem ment 3-ra se, akkor ment az igazi.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz MaCS_70 #52767 üzenetére
Itt mesterien van megcsinálva. Szinte ki nem szúrod. Aki nem ismeri a környezetet, könnyedén áldozat tudd lenni. A jó múltkorában, az egyik vendégünket kénytelen voltam le beszélni, mert látta hogy van. Amikor megmutattam neki, mik is azok. Még a Wifit is kikapcsolta a telefonján addig.
Egyébként úgy lehet kiszúrni, hogy a BSSID-ből van egy hasonló BSSID wifi, is. Csak az utolsó szám tér el.
Persze ez csak abban az esetben, ha be van kapcsolva a wifi, ha nincs, csak a wi-free megy. akkkor nehezebb megítélni.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz MaCS_70 #52762 üzenetére
Értem, én. De ez nem ennyire fekete-fehér. Pl itt a lakókörnyezetemben, rengeteg kamu WiFree van. És még a mac address is UPC modemeiként azonosítja. Ha nem a unifi, ami ezt rögzíti, el se hinném.
Tehát azt kiszúrni melyik az igazi,melyik nem... Hát ember legyen a talpán. Tudom, környezet, hely függő. De ha itt, akkor máshol is az országban, könnyedén elő fordulhat, Sőt mostanában Telekom-Fon is van, szintén telekomos mac-address-el. Igaz, itt a Telekom ezt nem tudja kiépíteni, jelen pillanatban. Szóval, bennem egy picit átértékelődött ez a felhasználó a ... minősítés.(#52764) MaCS_70
Egyetértek, alapvetően teljesen jó dolog lenne, csak mint a fenti példa is mutatja, nagyon figyelni kell, hova is csatlakozik az ember. Ebben az a rossz, hogy egy alapvetően jó dolgot, képesek haza vágni, legfőképpen a mai csipasz fiatal hülye gyerekek.[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz MaCS_70 #52751 üzenetére
Tudod az a baj, hogy aki nagyon akar, azt nem fogod tudni meggátolni. Ha nem wifin akkor vezetéken, ha nem windows, akkor az android-ot. stb... A baj az, túl sok mindennel van komoly probléma. És túl sok minden van le dokumentálva az interneten hogyan okozz kellemetlenséget a másiknak. Míg az ellenkezője, sokkal inkább kevésbé. Mindenre meg nem lehet felkészülni, védekezni. Főleg Lakossági szinten, De mint a különböző hírek is írnak, vállalati szinten is sok cégnél komoly probléma van. Pedig ott ....
-
mezis
félisten
Én is aggályosnak tartottam a UPC Wi-Free-t. Ha egy rosszfiú az én lakásomban működő Wi-Free kapcsolatot használja illegális ügyleteihez, akkor is első körben az én lakásomba fog betörni a TEK. Aztán ha már tisztáztam magam (visszaadtak minden lefoglalt számítástechnikai eszközt), még perelhetem az államot kártérítésért.
Első dolgom volt kikapcsoltatni ezt a "zseniális" baromságot.[ Szerkesztve ]
mezis
-
viktorhu
veterán
Azért egy ilyen "ne ezt lopd" jellegű ssid eléggé kihívásnak hangzik De amit írtál, az eléggé ijesztő, hogy köze sem volt a történethez az ügyfelednek - az ellen nincs védelem, ha csak az nem, hogy az ő wifije védett volt, tehát nem lehet köze a dologhoz.
Szerk: és ez szerintem nem offtopic, eléggé fontos téma egy wifis fórumon, és eddig erről nem annyira beszélgettünk, inkább arról, hogy miért ne akarjon valaki egy háromszintes házat meg nagy kertet egy szekrénybe gondosan elrejtett wifi routerről lefedni, mert azzal kapcsolatos a visszatérő kérdés.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz MaCS_70 #52742 üzenetére
Ja igen, szeretem az ilyen SSID-ket. Gondolom nem véletlen hogy ezt a SSID választotta.
Ami már közel se vicces. Anno a WEP idejében amikor megbeszélésen voltunk, sokszor szóba jött a biztonsági kockázata. És hát ahogy az a nagy könyvben meg van írva, két tábor volt. Aki nem bízott benne, meg aki azt mondta lehetetlen feltörni, kijátszani. És most ismét itt járunk. Hogy egy alapvetően jó dolgot, ami azért született, hogy megkönnyítse mindennapjainkat a digitális életben, sokszor már inkább teher, és probléma. Mert mindig akadnak olyan emberek, akik ebben élik ki perverzitásukat. Ami számomra megdöbbentő, hogy lakossági szinten, sok esetben a lakókörnyezetünkben található az ilyen rossz indulatú ember, sok esetben még inkább gyerek. Nem törődve azzal, hogy a másiknak milyen károkat, okoznak. Mert azt hiszik, vicces.[ Szerkesztve ]
-
spgabor
aktív tag
válasz MaCS_70 #52679 üzenetére
Igen, közben a másik topicban ki is fejtettem, hogy ha még nem is olcsóbban, de nem sokkal drágábban kapok egy lényegesen nagyobb tudású routert, ha eladom a régit, beleforgatom az AP-re szánt pénzt és teszek hozzá kicsit.
Illetve így csak egy eszköz lesz, ami szintén szimpatikusabb megoldás otthon. -
-
ggggg5
csendes tag
-
atirag
őstag
válasz MaCS_70 #52632 üzenetére
Igen kábelen. A villanyóra ebben a házban bent van. Konkrétan az ebédlőben. És egy 3x akkora külső szekrényen belűl van. És abban sok minden elfér. Csak azért gondoltam oda mert akkor ki lenne zárva az összes sugárzó eszköz a pihenő térből. A szomszédok amúgy nincsenek annyira közel és azok sincsenek sokan. A szekrényben lenne a modem (wifis talán ezt még nem tudom milyet hoznak mert a diginél ha jól tudom nem olyan egyszerü modem vagy router módba állítani mint a upc-nél) és a wifi router és a nas is. És onnan egy utp veztékkel a nappaliba és ott egy switch amiből a tv-be és a media lejátszóba. Igazából így a kábel is kevesebb lenne a nappaliban.
Vagy tehetném az egészet a tetőtérbe. Bár oda megg csinálni kellene valami dobozt ami hőszigetelt.
Csak akkor ha bármi baj van akkor fel kell menni a tetőtérbe akár egy resethez is.[ Szerkesztve ]
-
krealon
veterán
válasz MaCS_70 #52605 üzenetére
"A példánál maradva: az, hogy ha én ülök itthon a UPC IPv6 (+ IPv4, amint megtudtam) kapcsolatán a kis IPv4-es belső LAN-ommal, és el akarok érni egy másik, ugyanígy beállított hálózaton mondjuk egy NAS-t a szomszédban, akkor
1. Hogyan címzem meg,
2. A címek hogyan mennek végig a hálózaton.Ez az egész IPv6 - IPv4 együttélés elég izgalmasan hangzik."
Izgalmas is (amig meg nem erted).
De ez inkabb a Halozatokrol alaposan topikba tartozik. -
MasterMark
titán
válasz MaCS_70 #52605 üzenetére
Nagyon jó kérdések, fogalmam sincs. De már vagy tíz éve minden kliens tud IPv6-ot, úgyhogy ez nem kéne gond legyen. Illetve ahogy már mondták úgyis dual stack fog menni egyszerre, így két egymás melletti hálód lesz.
Én is csak pár napja ástam bele, hogy értsem ezt az egész IPv6-ot, de ennyire még nem vagyok advanced.
Switch Tax
-
sztanozs
veterán
válasz MaCS_70 #52596 üzenetére
Általában ipv6 és ipv4 címet is kapsz (legfeljebb az ipv4 az nat-olt). Nem hiszem, hogy van olyan szolgáltató felénk, aki ipv6-only.
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
MasterMark
titán
válasz MaCS_70 #52581 üzenetére
IPv6-ot nem NAT-olunk.
Janaboy: Az AP/repeaternek bridge módba kellene működnie, aminél nem számít, hogy ő most mit támogat.
Nagyon rossz következtetésre jutottál. A gond csak annyi lehet, hogy a repeater alapból rossz helyen van, és ezt a működése csak tovább rontja.
zolee001: Ez eléggé alap dolog IPv6-nál.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
Jim-Y
veterán
válasz MaCS_70 #52571 üzenetére
Ertem, koszonom.
Igy a repeater kiesik a kepbol mivel a mobilnet sebessege igy sem valami prima, ha az meg felelzodik az mar az elvezhetetlen kategoria. Ha a tovabbi helyisegek ugyanazon a fazison vannak akkora a powerline megoldast azert erdemes lenne kiprobalni szerinted?
Udv
-
mezis
félisten
-
Fr3eWar
őstag
válasz MaCS_70 #52517 üzenetére
Nem szeretném látható helyen tárolni, számomra ezek nem szép teremtmények, max íróasztalon még elmegy, de nem a nappali ékköve. Esetleg a kamrába meg lehetne próbálni, de akkor az ház mögött az udvarba nem sok wifi jel lenne. Plusz vinni kellene UTP-t a kamrába, ami egyébként nem lenne.
Amazon review-ek alapján hajlamos a 2,4ghz része néhány hónap alatt megdögleni, ez az infó nem annyira tetszik..
[ Szerkesztve ]
-
Flowtation
őstag
válasz MaCS_70 #52509 üzenetére
Igen. Nekem a suliban van vagy 4 routerem így beállítva, mármint AP-ként, de ott is külön SSID van, legalább tudom, hogy ha szól valaki akkor melyikre kell ránéznem. Viszont most szereltek be új wifi rendszert, Ruckus márkájú holmikkal (én ebben nem vagyok igazán otthon), ezek már tudják a roamingot is, sőt több SSID-t is kezelnek, ha minden igaz.
Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
Flowtation
őstag
válasz MaCS_70 #52504 üzenetére
Világos, nem is akarok ezzel foglalkozni. A T router úgy is adott, akkor meg kellene még egy (pontosabban kettő eszköz, mert a 2nd routert csak kölcsönbe adtam havernak), szóval kiváló lesz ez így is nekik. Csak kíváncsi voltam.
Köszönöm a segítségeteket!
Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
Topikgazda
-
-
válasz MaCS_70 #52316 üzenetére
Szerintem maga a kapcsolat sem jön létre. Valami oknál fogva nem látja a hálózatot, csak pár másodpercig jelenik meg Status/Wireless menüben alul a hozzáférési pontoknál.
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
Clemi
veterán
válasz MaCS_70 #52259 üzenetére
Közben helyesbítek. Átléptek az androidos eszközök is, csak jóval később, viszont lemászni nem akartak róla, hiába esett vissza az RE200 jel erőssége a felére, miután elhoztam őket abból a helységből.
Azért gond hogy nem váltanak, mert ott már gyenge a fő WiFi jele és nagyon belassul a net, sokszor adatforgalom se volt már, volt olyan, mikor már az Instagram se töltötte be az oldalakat. Az RE200-nak még jó a jel erősség amit fog és továbbít, legalábbis a szoftvere szerint,
-
-
hobizoli
nagyúr
válasz MaCS_70 #52234 üzenetére
hm, lehet
nalam viszont az RE200 a 2.4GHz-t siman atveszi 4 betonfalon at is es a 740-s router sem tud 5GHz-t amugy sem
5GHz-t mar nem tudja atvenni, de ilyen 4 falon at sok minden mas se tudnapont azert lett berakva egy ilyen, mert a 741-m a sajat antennajaval jel sem volt a masik szobaban
a 16dBi-sel mar volt vmi terero, de nem tudott stabil jelet produkalni ot
a C2 AC750 es a C7 AC1750 sem tudott, allandoan szakadt a Skype/Viber beszelgetes mobilteloval otterdekes, de az RE200 AC750 beuzemelese ota meg hibbbbbatlanul megy
na? ez hogy lehet?
eleve az RE200 300Mbps-t tud 2.4GHz-n, a 740/741 meg csak 150Mbps-t
5dBi-s antennaja van a 740/741-nek csak alapbolpedig amikor routert csereltem direkt kihuztam az RE200-t, hogy na majd most ez mar nem kell
...es devmi konnektor meg a masik routernek is kene
több drón kell ;P
-
Clemi
veterán
válasz MaCS_70 #52206 üzenetére
"Nem is fog átroamingolni az erősebb wifire, mivel nincs felkészítve rá" Ezt megtennéd, hogy kifejted? Milyen eszköz az, ami átroamingol az erősebb WiFi-re? Én is ezzel küzdök, hogy megvettem a repeatert és AP módban használom, mert egyik eszközöm se vált át rá még akkor se, ha ott állok vele közvetlenül mellette és a távolabbi jel csak -70 db vagy gyengébb, a repeateré pedig -40 vagy erősebb.
-
Yellow73_a
tag
-
MasterMark
titán
válasz MaCS_70 #52137 üzenetére
Alapesetben a bázis arra való, hogy arra más wifi vevők csatlakozzanak wireless uplink-kel, és utána azok adják tovább a netet (vezetékesen vagy vezetéknélkül akár). (Pont-pont, pont-multipont kapcsolat.)
Az AP pedig az amire a végfelhasználói kliensek csatlakoznak.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest