Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
lacka1111
tag
Haly!
D-link dl-624-es routerem van. Az a problémám, ha elmegy az áram 1 pillanatra, a router teljesen leáll... Várni kell több napot, míg újra elkezd villogni a led rajta! Próbáltam resetelni, kihúzni a tápot, újra be, pihentetni bedugás nélkül, de mindig várni kell bedugva 2-3 napot míg beindul a szerkezet!Lacka
-
Jarod1
veterán
1-12 ig tudod elvileg állítani hogy hanyas csatornán adjon( be lehet állítani automatára is)
megnézheted ezzel a progival látja e laptopod a hálózatot -WirelessNetView-1.11
Nekem is volt ilyen de vmiért nem látta routert, nekem auto-n volt a csatornakiosztás ez volt a gond,-- Ja igen jelszót jól adtad meg a kapcsolódáshoz: már ha biztonságos kapcsolatot használsz. -
Gercsa
senior tag
sziasztok!
wifi router asus wl-530g
két asztali gép tökéletesen megy, laptop is megy.
Egy újabb laptopra most tettem fel friss windowst, és nem tudok felcsatlakozni a vezetéknélküli hálózatra. a csatlakozás a hálózati cím lekérésénél úgymarad, órákig kéri nem áll le semmi hibaüzenettel, ha a kapcsolat javítására megyek, akkor az ugyanezt csinálja az ip cím újrakiosztás/lekérés(nem tudom már pontosan mi van ott) -nél. Semmi hibaüzenet csak végtelenségig ezt csinálja és nem megy tovább.Ip-cím, dns kiszolgáló automatikus-on van, mint a többi gépen.
hitelesítés, adattitkosítás ugyanúgy ahogy a többi gépen.mit kell még beállítsak?
adjatok ötleteket légyszives.Nem én kiáltok, a gazdaság dübörög.
-
And
veterán
válasz ssolitude #8687 üzenetére
Hardverből? Hogyne, csak csatlakoztatni kell egyet a gépre, vagy inkább a helyi hálóra . Szoftveres módszer: ez egy kicsit összetettebb kérdés, mert létezik olyan kliens adapter (főleg kártyás, de pár USB-s is), amely támogatja a szoftveres AP-módot. Csakhogy ez chipset- (és firmware-) szintű támogatást is igényel, mert nem mindegyikkel tudsz olyan alacsony szintű hálózati rétegben kommunikálni, ami ezt lehetővé teszi. Ezen felül nyilván az eszköz driverének is segítenie kell ebben, az meg nem várható el egy '3rd party' szoftvertől, hogy az összes gyártó összes chipset-jét ismerje. Létezett olyan program, amely saját driveren keresztül kommunikált a wlan-adapterrel, lehetővé téve a szoftveres AP-módot. Nagyon sok chipsetet támogatott ugyan, de nem mindet. Ilyen volt pl. a PCTEL SoftAP, de a forgalmazása ill. támogatása évekkel ezelőtt megszűnt. Tehát univerzális, minden wifi kliens-eszközre kiterjedő szoftveres megoldás valószínűleg nem létezik. Egy önálló hardveres AP-t (és annak driver / oprendszer-függetlenségét) egyelőre semmi nem tud helyettesíteni.
-
ssolitude
őstag
Beszélgetés folyamán felmerült egy kérdés: egy wifi-s laptop, vagy egy wifi-s PC alkalmassá tehető-e szoftveresen, esetleg hardveresen, hogy AP-ként működjön? Létezik-e olyan szoftver és/vagy hardver, ami pl. egy PC-ből hozzáférési pontot csinál?
Válaszokat köszönöm''If I could start again \ A million miles away \ I would keep myself \ I would find a way...'' from Hurt by Johnny Cash
-
Gülümaci
tag
válasz Gülümaci #8621 üzenetére
Sziasztok!
Ezt azoknak írom, akik mobilinternetet akarnak megosztani routeren keresztül!
A korábban leírt megosztás működik, csak a tűzfalat ki kell kapcsolni. EGYENLŐRE!
Ha rájövök, hogy mit kell beállítani, hogy működjön, azt is megírom.Hali!
-
And
veterán
Ha a te routeredre vezetéken csatlakoznának a kliensgépek, akkor kliens-, ha pedig vezeték nélkül, akkor univerzális repeater-mód kell hozzá. Namost ezek közül egyik sem magától értetődő egy sima routernél, csak egy többfunkciósnál, ezért utána kell nézned, hogy tudja-e ezeket. Ha az az MSI egy alap router (csak AP-módot tud wifin), akkor nem alkalmas a feladatra, másik eszközt kell szerezned.
-
FrezeR
senior tag
Sziasztok
Egy olyan problémám lenne, hogy a településen ahol dolgozom egy free wifi hotspot-al rendelkezik az önkormányzatnál.
Itt meg szeretnénk oldani azt házon belül, hogy 2 db wifis routert össze kötni természetesen vezeték nélkül, mert máshogy nem megoldható. DHCP-n keresztül osztja az ip-t a cucc és adott egy MSI RG 60 SE router amivel fogni szeretnénk a jelet amit aztán továbbosztunk a gép(ek) felé. Az lenne a kérdésem, hogy milyen beállítással vagy megoldással lehetséges ezt kivitelezni ennél a routernél konkrétan? Tehát valahogy meg kellene oldani, hogy az előbb említett router vegye és továbbítsa a gép felé a jelet és ezáltal a netet.
A segítséget előre is köszönöm! -
GangBAng^
tag
Köszönöm a segítséget! rendelek is egyet!
GangBAng^
-
M@nH.
aktív tag
válasz GangBAng^ #8678 üzenetére
Megkérdeztem haveromat és azt mondta, hogy az övével kipróbálta és laptoppal rátudott csatlakozni erre az usb-s jeladóra.
Product Features
Bár nem értem, hogy a PSP támogatást miért emelték ki külön mikor egy AP-ként funkcionáló eszköz természetes, hogy kiszolgálja. -
M@nH.
aktív tag
válasz GangBAng^ #8676 üzenetére
Talán ez
Ha jól tudom ez már tud AP-ként is funkcionálni, DE inkább kérdezd meg mielőtt netán megvennéd. Épp ma hozott el belőle haverom 2-őt de én csak hétvégén fogom kipróbálni mert akkor megyek érte. Viszont azt tudnod kell, hogy 1 gépnek mennie kell ahhoz hogy adja a jelet a telefonodnak. Ezért célszerűbb lenne AP-t venni, de te tudod. Gondolom vezetékes router van mivel azt írtad, hogy "minden gép".
Üdv. -
GangBAng^
tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy itthon minden gép kábelen keresztül kapja a netet, a telefonomon szeretnék wifizni, de routert nem akarok venni. Arra gondoltam, hogy talán egy usb-s wifi adapter is tovább tudná sugározni a netet amit a gép kap kábelen. Megoldható ez? ha igen akkor hogyan lehet kivitelezni? Bármilyen wifi adapter jó lenne hozzá? Vagy esetleg tudtok ajánlani vmi jót? A választ előre is köszönöm.
Gergő
[ Szerkesztve ]
GangBAng^
-
dr.bubo
őstag
-
x64
aktív tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy mi a különbség a TP-Link-WR340GD és a TP-Link-WR542G wlan routerek között (az árukon kívül)?
Köszi!
-
$mith
tag
Sziasztok!
Lenne nekem egy SMC WBR14-G2 wireless routerem ehhez szeretnék pci foglalatos wifikártyát. Valaki tudna nekem ajánlani ehhez a routerhez egy "olcsóbbat" ami jobbfajta? -
-
band1103
őstag
Mindenkinek köszönöm a válaszokat!
"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #
-
fireproof
őstag
Nem tudjátok hogy ha újratelepítettem a gépet akkor mit kell beállítani ha vezetéknélküli hálózatot használok? (Windows 7 op rendszerem van ) VAn egy D-Link 524-es rooterem és egy Edimax vevőadapterem a számitógépben eddig xp-nél a tálca jobb oldalán volt egy szines R betü (a ralink jele) és most viszont csak egy Fekete R betü van a szines helyén.Hogyan kell beállítani?
-
M@nH.
aktív tag
Neked most arra kell, hogy csak csatlakozz a másik routerra, vagy még pluszba adja is a jelet? Mert ha csak kliens lenne a router akkor "station-infrastructure" módban kell üzemelnie. Ha az utóbbit szeretnéd elérni akkor "universal repeater" mód kell neked. Mindenesetre ha kinézel egy routert figyelj arra, hogy ezeket támogassa.
Üdv.szerk: vagy ott van még a WDS de ahhoz a másik routernek is tudnia kell azt.
[ Szerkesztve ]
-
M@nH.
aktív tag
válasz band1103 #8655 üzenetére
Ha olcsóbb routert keresel akkor szerintem ilyesmit nézz. (TL-WR340GD) Nekem is tp-link van (TL-WR642G) és több mint egy éve a nap 24 órájában megy és elég jól bírja. Persze azért van mikor "pihen" pl.: áramszünet esetén, vagy akár véletlen kihúzzák az elosztóból Jah és a padláson van bedobozolva, persze nyáron ott azért hűteni kell mivel meg lehet ott sülni.
-
opr
nagyúr
Üdv!
Egy gyors kérdésem lenne!
Van egy Edimax wi-fi router az irodában, de az iroda másik végében már gyenge a jel, és szakadozik. Egy olyat szeretnék csinálni, hogy veszek még egy routert, és hozzáadom, mint AP. A kérdés röviden, tömören:
Lehet-e bármi probléma a dologgal kapcsolatban, vagy jól tudom, és tényleg annyi a dolog, hogy beállítom, hogy az új router a másikhoz kapcsolódjon, megadom ugyanazokat a jelszavakat, titkosítást, hogy B/G mixed, és kész.
Előre is thanks!"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
M@nH.
aktív tag
Hello!
Épp egy usb-s wifi adaptert készülök venni. Mégpedig egész pontosan ezt: TL-WN422G
A lényeg a külső antenna. Valaki esetleg találkozott már ilyennel? Ha igen, leírná a véleményét nekem?
Vagy még néztem a EW-7318USg-t is. Ha valaki tud bármelyikkel kapcsolatban valami véleményt mondani, azt szívesen elolvasnámÜdv.
-
-
kincsem7
csendes tag
Sziasztok!
Segítség kellene nekem? ti ebben jok vagytok!
Ausztriában dolgozom és a hotelben ahol vagyok a fönökömék megengedték ill informáltak hogy bármikor tudom használni a nyilt hálózatot ! a gépem megtalálja de nem akar cstlakozni!Két laptoppal is próbbáltam de mindkettőnél ugyanaz a helyzet!
De saját szememmel láttam hogy egy két üzletkötö minden gond nélkül fel tud csatlakozni!
Nekem meg ha csatlakozni akarok hál-kulcsot akar!
Kérlek segítsetek!
Köszi Pisti -
Messzilátó
csendes tag
Sziaszok!
Keresek olyan AP-t (vagy routert), amely képes egyszerre kiszolgálni relatíve jó sebességgel és stabilitással egy teremben lévő 12-15 notebookot. Milyet ajánlanátok?
Köszi előre is!
-
band1103
őstag
Sziasztok!
Átnyálaztam pár régebbi hozzászólást de nem találtam az én problémámhoz hasonlót. Lehet hogy van csak én nem találtam. Kérlek benneteket segítsetek.
UPC kábelinternetem van (le 4Mb fel 1Mb) de mikor kijöttek a szakemberek akkor (érthető módon) lakásomban csak 1 ponton (1 fali csatlakozóból) tették lehetővé az internetet. Onnan megy a kábel az általuk adott modembe, ami jelenleg usb-vel kapcsolódik a géphez. Viszont a gépet egyéb okokból mindenképpen át kell költöztetni egy mások szobába. Ott persze nincs kiépítve a fali konnektor net-re tehát a modem maradna az eredeti szobába és onnan kellene wifi-s kapcsolatot létrehozni a másik szobában lévő számítógéppel. Rútert nem szeretnék mert a legolcsóbb is 9 ezres + a pc-be való "Wireless USB". Ha meg lehet oldani 2 db "Wireless USB" segítségével az lenne a legolcsóbb megoldás.
Mi a szakmai véleményetek ?"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #
-
mezis
félisten
Üdv.!
Én ezzel a drótos kapcsolattal kezdtem volna a WiFi hálózat beüzemelését.
Valahogy jobb szeretem a titkosítást magam beállítani. (Még mielőtt valaki más teszi meg helyettem )
Olvasd el a router kezelési utasítását, ott megtalálod, hogy milyen TCP/IP beállítás kell, milyen IP címet kell a böngésződbe beírni,...mezis
-
Utao
csendes tag
Sziasztok!
Problémám lenne. LAN kapcsolatot szeretnék létrehozni. A házban három gép van (két asztali, egy laptop), külön szobákban, és még külön szinten is, így a vezetékes LAN kapcsolat nehézkesen lenne megoldható. Az internetet T-Online rendszeren, kábelről kapjuk. A modemet bedugtam egy TP-Link TL-WR542G Wireless Routerbe, ami TP-Link USB adaptereken keresztül (két TL-WN321G és egy TL-W322G) sugározza a netet a három gépbe. A kapcsolat nagyon simán működik, a vétel mindhárom gépen kiváló. Úgy tudom, ezen a wireless rendszeren keresztül a LAN-t is létre lehetne hozni vezeték nélkül, csak nem tudom, hogyan. Jobb híján egy LAN kábellel összekötöttem a routert a laptoppal, de nem jött létre kapcsolat. Nem tudom, kell-e valami szoftver hozzá, vagy valamit teljesen rosszl csinálok. Ha a netkapcsolat jó, akkor nem lehet vételhiba a LAN hibájának oka. Légyszíves, segítsetek!
-
TeeJay
félisten
válasz Mr.John #8650 üzenetére
a tiedhez hasonló kérdésem lenne
mégpedig hogy van egy 3méteres kábelen levő wifi-s antennám (ilyen kocka szerű fehér alu doboz) amit rá lehet tekerni a Linksys WRT54GL router hátára mert ilyen vastag csatlakozó van rajta.
az lenne a kérdésem hogy ezt az antennát rá lehet kötni a WMP54G belső PCI-os kártyára is? bár ahogy láttam annak pici csatlakozója van és nem tudom hogy hívják azt illetve hogy lehet-e olyat kapni mert akkor levágom a nagy dugót és tennék rá ilyen kicsit és ezt az antennát használnám.
azért mégis csak 3méter kábelen van egy doboz ami tippre erősebb lehet mint az a kis fekete antenna amit adtak a kártyához.thnx előre is az infót
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
And
veterán
A sávszél 'elfogyása' ellen traffic shaping-gel (bár ezt olcsó eszközök nem nagyon tudják), vagy QoS-sel (amit szintén eléggé el lehet bonyolítani) tudsz védekezni. Ha a biztonság alatt annyit értsz, amennyiről az előbbiekben szó volt (a hallgatók számára csak a netelérés engedélyezett, egymás és a céges háló megosztott tartalmainak böngészése nem), az viszonylag egyszerűen megoldható. Két AP-t (az egyik alatt az első wifi-routert értve) a wifi-sávszél limitje miatt lehet érdemes üzemeltetni, ha már úgyis adott a külön AP, természetesen egymástól jó távoli rádiócsatornákon.
#8650: [link].
#8646: Sőt, a WDS sok esetben nem ugyanazt takarja, mint a repeater, és külön beállítás vonatkozik rá (lásd a DD-WRT megoldását). A WDS alapjában nem jelismétlés, hanem AP-k közötti kommunikáció, ami WDS nélküli routerek / AP-k esetén nem lehetséges. De létezik olyan WDS-mód is, amelynél kifejezetten tiltott a wireless kliensek felkapcsolódása a résztvevő AP-k bármelyikére, ez a WDS-bridging. Látható, hogy a WDS-módok értelmezése (az alapfunkciókkal ellentétben: adhoc, AP, kliens) nem egységes, ezért szokás szerint össze-vissza keverik a gyártók és a firmware-ek a "WDS"-módokat, valószínűleg ezért háklisak a különböző típusok egymás "WDS"-megoldására. -
Mr.John
csendes tag
Hali, mi a különbség az RPSMA és az SMA aljzat/csatlakozó között?
-
dllz
csendes tag
most úgy van megoldva hogy van egy wifi router es egy masik terembe egy AP, de ugye igy ugyanarra a hálozatra csatlakozik mindkettő az iroda és az előadó is.A sávszélünk is elég gyengécske még (most jön majd az új) és ha nagyobb előadások vannak akkor szinte lehetetlen dolgozni mellette annyira lassú minden.Ezt kellene majd valahogy kiküszöbölni, a másik pedig a biztonság ami fontos lenne...ezt kellene valahogy kitalálnom, hogy lehetne majd megoldani a legcélszerűbben hogy a 2 hálózatnak sok köze ne legyen egymáshoz.
sajna nem vagyok hálozatkiépítésből "guru" ezért is szeretném a segítségeteket kérni kivitelezés szempontjából.
üdvmfg
-
And
veterán
Nem teljesen világos, hogy hol válna szét ez a hálózat. Két AP (vagy egy wifi router + egy újabb különálló AP) még csak érthető volna, de konkrétan két router feleslegesnek tűnik.
Mi a pontos cél? Mert arra - megfelelő firmware-rel - akár egyetlen router is képes, hogy két v. akár több külön virtuális wifi-hálózatot hozzon létre akár eltérő kulcsolással (lehet kódolt / kódolatlan is keverve) úgy, hogy az egyes virtuális hálózatra kapcsolódó felhasználók semmilyen helyi erőforrást nem látnak a másik hálózatból, tehát a fő munkahelyi hálózattól elszigeteltek, csak az internetet érhetik el. Ennek az egyrouteres, virtuális AP-s megoldásnak az egyedüli hátránya a limitált wifi-sávszélesség, hiszen az a felhasználók között eloszlik. Ha a 'munkahelyi' hálóban nem cél nagyméretű adatok mozgatása, ez sem olyan nagy probléma, mivel a netelérés sebessége általában kisebb, mint pl. a szokásos 802.11g-s wifié. -
dllz
csendes tag
Sziasztok.
Szeretnék 1 kis segítséget kérni, mert a kérdésemre nem találtam a topicba még választ.Az irodánkba most lesz új internetszolgáltató és szeretnénk a hálózattal is egy kis variálást, mégpedig azt hogy 2 wifi rooter legyen net eléréssel külön egy a dolgozoknak , egy pedig egy előadóba majd ahol a tanulni vágyók a tanfolyamon csatlakoznak.
biztonsági okokból ez sokkal célszerűbb hogy 2 külön hálózatra venni.
Az lenne a kérdésem hogy hogy tudom ezt a legegyszerűbben kivitelezni és milyen eszközökkel?
Most úgy van hogy minden egy hálózaton van, de mivel jön a nagyobb sávszélesség és az új szolgáltató egy ilyen átalakítást is szeretnénk.
előre is köszi.mfg
-
Mr.John
csendes tag
Ha repeaterként használom akkor a Linksys WRT54GS-t találja meg, ami rendben is van. Arra próbálok választ találni, hogy miért van az hogy a TP link nem működik WEP es titkosítással Universal repeaterként a fentebb írt linksyssel? Pedig egyértelműen a TP link menüjébe be lehet állítani WEP-es titkosítást (WPA/WPA2-t nem). Ha beállítom a WEP-et akkor nem található a router, (több programmal is rákerestem) olyan mintha üzemen kívül lenne. Már frissítettem a firmware verzióját.
-
Mr.John
csendes tag
Hali
Van egy olyan routerem amit lehet "universal repeater"ként is használni. A gond az, ha én universal repeaterként használom akkor a WPA/WPA2 titkosításokat nem lehet beállítani, csak a WEP-et, de ha én ezt beállítom, akkor hiába keresek rá,(nem csak én) a notebook nem találja.
1, Valaki a tudomásomra tudná hozni hogyan is kellene beállítani a WEP-es védelmet ezesetben?
2,Gyárilag engedéjezett a WEP használata ebben a módban, akkor miért nem működik?
3, (apropó, ha AP-ként használom WEP-es titkosítással, akkor amikor rá akarok csatlakozni azt írja ki "Hálózat felderítése" és nem csinál semmi)
Üdv , várom a válaszokat
-
dr.bubo
őstag
A roterben a Status menüben a wan-nál mi van?
Ip address, subnet mask, default gateway, dns server? Melyiknél milyen értékek vannak?
Ha valamelyiknél nincs semmi akkor a szolgáltatód fele, ill a modemnél lesz gond.hogy müködik e az internet routernélkül is kipróbálhatod. A modemet és a gépet összekötöd és a gépen állitod be az internet kapcsolatot. Ha igy müködik a net, akkor a routernél van a gond.
[ Szerkesztve ]
Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm
-
ati888
senior tag
Hello
Van egy kábelmodemem, utána egy wifi router, ami eddig jól működött, de pár napja nincs internet, pedig a vezetéknélküli hálózatra tud csatlakozni. Szerintem a modem és a router között van valami.
Hogy lehet kiszűrni a hibát?
ati
-
mezis
félisten
válasz Firedaddy #8627 üzenetére
Én amikor egy WiFi repeatert helyeztem üzembe és emiatt a WPA titkosításról át kellett állnom a WEP-re, azóta a routeremen szakadozik a kacsolat olyan esetben, amikor a repeater is be van kapcsolva. Viszont folyamatos lesz ismét a kapcsolat a routerrel, ha folyamatosan pingelem a routert. (ping .... -t).
Próbáld ki, hátha. Kíváncsi vagyok az eredményre.
(Az internetkapcsolatom nem szakad meg, a routerek Gigabyte márkájúak. Pingelni a szolgáltató DNS-ét is lehet, ezzel behatárolhatod, hol szakad meg a kapcsolatod.)
mezis
-
Psytróger
tag
válasz Psytróger #8615 üzenetére
A legegyszerűbbel nem is próbálkoztam: a cd-n adott driver helyett kipróbáltam a wifi-kártyát egy friss, netről szedettel, és úgy tűnik működik! Eddig legalábbis nem fagyott... kopp-kopp...
Firedaddy, ha csak az egyik gépnél csinálja azt, és van egy fölös konfigod elfekvőben, szerintem a sticket pakold át oda, és vegyél Te is egy wifi-kártyát... Mint látod ha kicsit visszaolvasol (oda, amire válaszolok), nekem is ugyanez volt a parám, és kisebb-nagyobb rumlival ugyan, de megoldódott Egyébként nekem (mint írtam) táp problémát mondtak + javasolták egy USB bővítőkártya bepróbálását... De épp érkezett a 666 Mhz-s őskövület, amibe kellett a wifi, úgyhogykapóba jött az USB-s vevő, a másikba meg megvettem ezt a kártya-formátumút...
AND1: Kössz a helpet!
[ Szerkesztve ]
>> www.FlyEagles.hu << >> http://www.photobucket.com/rataccess <<
-
-
Firedaddy
tag
Sziasztok !
Lehet kicsit érthetetlen lesz amit írok,azért megproálok érthető,rövid és tömör lenniSzoval adott egy Kábelnet, megosztottam egy TP-link TL WR542G routerrel. Minden rendben megvolt, meg is találja a netet mind a 3 gép a lakásban.A probléma azzal van hogy folyton olyanokat csinál hogy megszakad a wifi majd ujra kapcsolodik.Van e esetleg ötlet hogy mi okozhatja.Esetleg az h asztali gépemen USBs a wifi adapter,és az usb vezérlővel van gebasz ? (Vista nem irja h gond lenne) vagy alapbol az h vista, vagy mitől van ez ? már minden ötletem kierült.Még a TCP autotuningot is kikapcsoltam.Nem jövök rá mitől disconnectel a wifi folyton.de nem mindig csak igy néha egy nap elkezdi,akkor szarakodik,majd megjavul..
Wifi levan kodolva,senki illetéktelen nem csatlakozik.
Ha esetleg lenne valami überguru aki tudja a megoldást segitsen.Ha kell adok emailt és megbeszéljük kijön megnézi megcsinálja,még fizetek is.nincs nekem időm egész nap a netet böngészni megoldásért.
előre is thx -
attrax
aktív tag
Csao,hát ismerősömnek kellene összedobnom a wifi kapcsolatot de utp-t nem akarok vonszolni az emeletről a fszintre.Kicsit aggódom a hsz-ok miatt amiben a régebbi gépek képtelensége kerül előtérbe a wifit illetően.Gericom 1.2Ghz celeron proc.256MRam(előre utálom az ilyen őskövületeket)lassú is mint a sz*r.
A wifi routert(D-link ) megvették de még nem próbálták ki a kapcsolódást drót nélkül.
A fő kérdésem az az ,hogy milyen wi-fi vevőt vegyek ami biztosan működne emelet-fsz-t között.Egyébként tiszta hülyék ,hogy nem vettek vevőt is de mindegy.
A scriptelést gondolom a router beállításoknál megtalálom de mi az ami miatt bukhat a mutatvány?
Egyébként csak skypolnának vele.[ Szerkesztve ]
Unterschreiben
-
Gülümaci
tag
Sziasztok!
Aki vágja a router beállításokat, az súghatna nekem, hogy a képen látható megoldásnál hogyan kell beállítani a routert. Router: WRT54GC
Azért le is írom hogy is megy ez; mobilinternetet megosztom a laptop LAN-jára, onnan megy a router WAN portjába, és a routerre WiFi-n csatlakoznak a gépek, akik internetezni akarnak. -
AND1
őstag
válasz darkarthur #8611 üzenetére
Van valami progi, smac vagy mi a neve, azzal próbáltad?
Egy régi PH-s.
-
AND1
őstag
válasz Psytróger #8615 üzenetére
Ha régi a gép, akkor ezeket tudom elképezlni:
1, usb 1.0...valszeg nem szereti az adaptert
2, pci-os karinál meg lehet IRQ akadás. Régi lapok elég akadósak voltak ilyen dolgokban. Volt, hogy 3 gépen ment, de másik 5-ön meg nem. Szóval...Két lehetőség van és hosszabb távon jobban járnál vele. Mikor ennyire gázos a wifi és tényleg nem akar megoldódni, azt szoktam javasolni, hogy ne erőltessük. Vegyél x méter utp-t és hasítani fog a net. Vagy ha ragaszkodsz a wifihez akkor 50K-ért veszel egy alap gépet, amin minden irodai alkalmazás elfut (2Ghz,2GB ram,250GBhdd) és így a fejlesztést is letudtad. Félre ne értsd, nem arra buzdítalak, hogy bújj ki a kihívás alól, de sokat szenvedni vele nem látom értelmét. Idő pénz...főleg, az irodában!
[ Szerkesztve ]
Egy régi PH-s.
-
Psytróger
tag
Hahó!
Igen idegesítő problémával állok szemben... Jó pár hónapja nyitottunk egy irodát, akkor még nem volt net, és pannon mobilnetet használtam... A pannonos vevő-stick igen gyakran ledobott, azt hittem azzal van a gond. Később UPC chello net, és egy TP-Link TL-WR541 típusú wifi-router lett telepítve, a szóban forgó, XP-vel használt gépbe pedig szintén TP-Link USB-s wifi-vevő került. Ez a hardver aztán ugyanazokat a tüneteket produkálta. Néha eltűnt az ikon a jobb-alsóból, és elment a net is, ezért arra gyanakodtam, hogy az USB kivezetésekkel lehet a probléma, ugyanis egy elég régi gépről beszélünk (nem az, ami az adatlapomon szerepel). Közben egyébként laptopokon a routerrel tökéletesen ment a net, sőt az USB-sticket betettem egy ősrégi, 666 mhz-es asztali gépbe, és azon is kifogástalanul működött.
Arra gondoltam, hogy ha az USB ki akar fogni rajtam, nem hagyom, és kapott a gépem egy Canyon CNP-WF511 típusú PCI-s wifi kártyát. Nos, most ez egyszer-kétszer lefagyasztja a gépet (csak hardveres reset segít, ctrl+alt+del-re meg se moccan), bizonyos oldalakon visszatérően... Tehát XY oldalt próbálom megnyitni, és egyből fagy az egész gépezet. Egyébként nagyrészt működik a világháló nagyrésze, de elég idegesítő, hogy néha megfagy minden.
Szerintetek mi lehet a probléma? Egyik ismerősöm tápproblémára gyanakszik, de akkor miért van az, hogy egyes weboldalakon mindig lefagyok? Van valami 5letetek mivel próbálkozzak? Áttettem a kártyát másik PCI slotba, volt egy teljes xp reinstall, de ugyanaz a hibajelenség mindig. Előre is köszi a segítő sorokat!>> www.FlyEagles.hu << >> http://www.photobucket.com/rataccess <<
-
thomeef
őstag
Hali, elég low ismereteim vannak hálózati szempontból. Olyan problémám van, hogy vettem egy gigabyte aircruiser g típusú routert, és nem tudok belépni a setup menüjébe. Annyit vettem ki a leírásból hogy a routernek egy hálókábellel közvetlenül a géphez kell kapcsolódnia amin a beállításokat szeretném elvégezni. Ezután böngészőbe kapcsolat nélkül beírom " http://192.168.1.1/ " ezt, és elvileg be kéne hoznia a setupot. Ha rosszul csinálok vmit kérlek segítsetek, előre is köszönöm
"A férfi abban különbözik a fiútól, hogy egy nagyságrenddel drágábbak a játékai."
-
attrax
aktív tag
Sztok,egy Gericom xp-s géphez(1db usb port) szeretnék wi-fi vevőt csatlakoztatni ami egy D-link routerhez kapcsolódna.Mivel nem értek a wifikhez nagyvonalakban elmondanátok mit kell tennem?Jelszóbeáállítás akármi.Nincs ilyen tapasztalatom és még nem vettem meg a vevőt.Milyet ajánlatok?Előre is kösz!
Unterschreiben
-
darkarthur
senior tag
Sziasztok!
Olyan problémám volna, hogy megszeretném változtatni egy notebook Wifi kártyájának MAC címét, de hiába próbálom pl. macmakeup segédprogival, illetve regeditben a NetworkAddress értékének átírásával, az ipconfig /all kimenetében még mindíg az eredeti MAC látszik. A Vezetékes hálókártyájával semmi probléma, azt gond nélkül siekrült megváltoztatnom. Ötletek?Samsung S23 Ultra 5G
-
Ottoka
őstag
Hali, nem pont ide, de hálózat ez is kicsit.
Nokia 6210 telefonon hogy tudnám megnézni egy internet kamera által küldött képet?
Próbáltam a beépitett bömgészővel is, meg raktam rá opera mini 4.2-t, meg opera 8.65-öt, be is hozzák az oldalt, a kamera online oldala megjelenik, ott vannak a lehetőségek, csak a képet nem küldi.Hogy tudnám ezt megoldani? Az internet kamera egy planet ica-108-as.
Ezeket tudja: TCP/IP, HTTP, SMTP, FTP, NTP, DNS, DDNS, DHCP, UPnP, RTSP, PPPoE, 3GPPSzámítógépen szépen nézhető.
Mezőhegyes
-
tonyo90
csendes tag
sziasztok, akarok venni wifi kártyát vagy pendrive-ot,[link] ezt néztem ki ,de nem tom jobban járnék e 1 wifi kártyával .
melyiket érdemes megvenni mondjuk kártyában ugyanezt a márkát? -
Gülümaci
tag
Sziasztok!
Létezik olyan megoldás, hogy a mobilinternetet megosztom a laptop LAN-jára, azt bekötöm egy routerba, és a többi laptop már a routerről kapja az internetet?
-
törölt tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem: adott egy TP-Link WiFi router, rá 3 gép, 1 asztali és 2 noti.
Nyomtatómegosztást szeretnék, az aszalihoz van kötve stb. Mindehol Workgroup a munkacsoport, a Vista hálózati térépen mindenki látszik, de a hálózati megosztásokat egyszerűen nem lehet elérni.Ha van valakinek ötlete szívesen fogadom.
-
dr.bubo
őstag
válasz tothjanos198 #8603 üzenetére
Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm
-
tothjanos198
csendes tag
Ezen már túlvagyok. nekem valami mikrohullámú net vagy ilyesmi műkszik csak
jani
-
localhost
Közösségépítő
válasz tothjanos198 #8601 üzenetére
¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
tothjanos198
csendes tag
üdv mindenki. hosszas kutakodás után jutottam el erre a fórumra és remélem tud valaki segíteni. nekem az a gondom, hogy jelenleg úgy internetezek ( pc & pda& mobilinternet) nem is lenne gáz a dolog ha lenne 3g vagy HSDPA de nincs. tehát a gondom az,hogy nem találok olyan internetszolgáltatót aki tudna internetet létesíteni ami nem kábelnet nem adsl mert upc cselló kilőve t-online adsl kilőve mert ezen a településen ( kerecsend) nem műkszik semmi mert a telefonkábel az oszlopon olyan mint egy elcseszett elvékonyított cérnaszál.ha valaki tud a gondomra reális megfizethető megoldát az légyszí írja márt mer. előre is köszi tothjanos@t-email.hu
jani
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest