Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- ASUS RT-AC68U
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- XPEnology
- Linux kezdőknek
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OpenWRT topic
-
IT café
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomi_
csendes tag
sziasztok
SMC WBR14S-N2 router-ről van valakinek valamilyen tapasztalata? elég olcsó, és támogatja az n szabványt, szóval gondolkodóba estem. csak az smc-ről igazából semmit sem tudok -
Vicë
tag
ezzel tisztában vagyok, de honnan kerítsek "rövid" gigabites hálókártyát?
a ház csak 10 cm magas, nem férnek bele a normál bővítőkártyák.most is vezetéken van mindkét gép, de az egyikben csak 10/100-as kártya van integrálva. hiába veszek gigabites routert, attól még 100 lesz a két gép között az elméleti határ, nem? pofon a sz*rnak...
[ Szerkesztve ]
"A szemet-szemért vakítja meg az egész világot." - Mahátma Gandhi
-
Dr.Ádám
tag
Lenne egy problémám.: van három asztali pc amik utp routeren osztoznak a neten. Van két laptopom amiben wifi van. És egy usb wifi-m. Van egy szerver asztali pc-m ami routerként működne, ebbe raknám az usb wifi-t. A LAN megy a wifi-n, de internetátjárót nem tudok varázsolni rá.
Valami megoldás?
-
tomi_
csendes tag
én is használtam valamelyik szomszéd netét egy darabig, persze nem töltöttem éjjel-nappal vagy ilyesmi. ez ellen védekezni nem nagy meló, én mac filter-t szoktam állítani, nem sugárzom a hálózat ssid-jét, meg van titkosítva is. így asszem nem is nagyon tudják megzavarni semmivel a normális működésemet. persze lehet, hogy tévedek.
-
And
veterán
Azért a paranoia helyett léteznek erre egészen kézenfekvő megoldások is. Ilyen lehet például a forgalommérés, amelyet szinte minden szolgáltató lehetővé tesz (de akár a router is). Ha olyan időszakban tapasztalsz forgalmat, amelyben nálatok biztosan senki nem használta a netet, akkor kezdhetsz gyanakodni. Ugyanez igaz a router által logolt egyéb infókra is: DHCP-címkérések, ismeretlen MAC / IP című kliens feltűnése, látogatott webhelyek listája, stb. (feltételezve, hogy a routerhez akkor sem fér hozzá, ha a hálóhoz esetleg igen). Ha meg valaki igazán paranoiás, akkor miért nem használ WPA-t? Elég réginek kell lennie annak a wifi-eszköznek, amelyik ezt nem támogatja, és a WPA-t még nem nagyon törik..
-
czanga
őstag
válasz localhost #6487 üzenetére
Ezzel tisztában vagyok, és ezek szerint félreértésbe ütköztünk, mivel nem használatra kell, sőt igazából semmire, de van egy tippem miszerint a szomszédaink közül valaki előfordul többször is, hogy a mi netünket "használja". Namost mivel mint kiderült vannak WEP titkosítás elleni progik, de nem egyszerű használni őket, igy ha levédem feltételezem, hogy onnantól kezdve nem lesz probléma ezzel.
Az is lehet, hogy csak paranoiás vagyok. Minden esetre hála az égnek nem olyan egyszerű ezek szerint ezeket a kódokat áthidalni.
[ Szerkesztve ]
-
Vicë
tag
üdv
van egy kis letöltő gépem, amibe 10/100-as hálókari van integrálva
az asztali nagygépemben gigabites hálókártya van
van egy linksys routerem is, azon van rajta a két gép
sajnos lassúnak találom a 7-8 MB/sec-es másolást a két gép között, ezért szeretném eladni a routert és venni helyette egy gyorsabbat
a nagygéppel nem is lenne gond, de a kisgép háza "alacsony profilú", azaz nem lehet beletenni normális méretű PCI-os kártyát (10 cm magas)
az alábbi két router-t néztem ki:
Asus RT-N15 SuperSpeed N Gigabit vezeték nélküli router ([link])
SMC WGBR14-N Wireless ROUTER 300MBIT+4X1000 ([link])
a kisgépbe pedig egy usb-s 300Mbit-es adaptert gondoltam (hisz nem fér bele egy normál kártya)
szerintetek megoldja ez a másolási gondjaimat, vagy van más/jobb ötletetek? lehet olyan ötlet is, ami gazdaságosabbá teszi a váltást, mert ez kb. 25 körül van eddig...
"A szemet-szemért vakítja meg az egész világot." - Mahátma Gandhi
-
RolEnD_
tag
Tisztelt Guruk!
Lenne egy problémám. Néhány napja vettem egy TP-Link 54Mbps-es wireless routert. Működik is minden frankón. Megtalálta, felismerte és használja is az összes eszköz. De! Tegnap megpróbáltam a laptop-ról egy másik cuccra (egész pontosan PS3-ra) másolni egy filmet. Ez is elkezdődött, csak 11Mbps-el tolta, ami az 54-hez képest nem valami nagy teljesítmény. Így majdnem egy órába telt. Kérdés: hogy tudom gyorsabb működésre (másolásra) bírni a cuccost?
-
Dr.Ádám
tag
Lenne egy problémám.: van három asztali pc amik utp routeren osztoznak a neten. Van két laptopom amiben wifi van. És egy usb wifi-m. Van egy szerver asztali pc-m ami routerként működne, ebbe raknám az usb wifi-t. A LAN megy a wifi-n, de internetátjárót nem tudok varázsolni rá.
Valami megoldás?
-
localhost
Közösségépítő
Sajnos nagyon is létezik!
Csak a segítségnyújtás (és már maga a kérésed is az ALAPELVEKBE ütközik)¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
And
veterán
Ebben ne légy annyira biztos . Régóta közismert, hogy a WEP-kulcsolás törésére szánt szoftvereket linux alá szánják, de azért némelyekből léteznek Win-es kiadások is. Ilyen sniffelő és/vagy kulcstörő tool pl. az AirSnort, a Kismet vagy a WepLab. Természetesen a használatuk nem annyira egyszerű, és nem is akármelyik wifi-kártyával működnek együtt.
-
czanga
őstag
ezek szerint nem nagyon létezik ilyen program. nagyon helyes! akkor az elméletem beigazolódott.
-
flash7
tag
Sziasztok!
Bocs, ha nem pont a témába vágó a kérésem...
Három routert néztem ki, és a segitségetek kérném a döntésben, mivel én nem nagyon értek ehhez a témához. A következőkről lenne szó:TP-Link TL-WN841N
Edimax BR-6504n
D-Link DIR-635A router általános használatra lenne.
Mindenkinek előre is köszönöm. -
GuB3Ra
aktív tag
Helló!
Az lenne a problémám, hogy a routerem miatt csomagveszteségem van(kb 9-10%)
és nem tudom, hogy miért mert az én gépem utp kabelen kapcsolódik a routerhez és a wlan-os gépen is kb hasonló a csomagveszteség.
Ha a modemet kötöm a gépre akkor nincs csomagveszteség.
Pls valaki segítsen.
THXDaark minimalism
-
czanga
őstag
Tiszteletem mindenkinek. tudom, hogy ez a kérdés nem épp a legnormálisabb, de szükségem lenne egy programra XP-hez, ami vezeték nélküli hálózat belépési kódjának megfejtésére használható. (WEP, ilyesmi) Kérem aki tud ilyet, az írjon itt, vagy privátban.
Fontos lenne! -
tomi_
csendes tag
Sziasztok!
Valakinek van tapasztalata a rangebooster-es eszközökről? A hagyományos b/g szabványokhoz képest tényleg jelentős a különbség? Csak mert néztem egy ilyen routert, viszont nem találtam semmilyen felhasználói tapasztalatot. Szomszéddal akarunk netet osztani, kb 30m és 2-3 fal.
köszi -
Equitem
tag
Sziasztok!!
Arra lennék kiváncsi, hogyha én veszek egy gamer routert (dlink dgl 4300 pl.), akkor ahhoz már elég egy mezei dlink adapter (g122), és működik rendesen a router. Itt arra gondolok, hogy elsőbbséget ad-e a játékos adatforgalomnak (nem laggol percenként a cod ), videoletöltésnek, nem kell hozzá speckó adapter 3x drágábban....
Ha valaki tudja légyzsi szóljon hozzá. előre is köszi -
ApeeT
csendes tag
válasz ArchElf #6471 üzenetére
nincs pass, másik wlan gond nélkül csatlakozik, azon xp van.
fix ip-t kiprobáltam, ugyse megy, még pingelésre sem, routerben is megnézem kiirja a wlan kártya MAC címét de se ip-t se device name-t nem ir ki.
tudtok esetleg olyan szoftvert, amivel win98 alatt belehet configolni a wlant?
olyat mint xp-be a zero -
ArchElf
addikt
Pl van password a routeren, de nem jól írtad be (vagy nem támogatott a routeren beállított titkosítás). Ez egy tipikus windows hülyeség.
Ha nincs jelszó, próbálj meg fix-ip-t adni a gépnek a wifire.AE
[ Szerkesztve ]
Csinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]
-
ApeeT
csendes tag
Szevasztok!
1 nagy gondom lenne, laptop win98.
wilreless kártyát feltelepítem, a program látja a routert, ki is írja, hogy jó a kapcsolat.
de mégsem tudok se netezni, se hálózatot böngészni, sőt, ami a legnagyobb gond, hogy megpingelem a routert, de nem látja, annak ellenére, hogy a kapcsolatra kiirja hogy jó, és a router is látja a pcmcia kártyát.
tud vcalaki megoldást? -
Davey7
senior tag
Üdv.
Most láttam,hogy van az 54Mbs routereken kívül 108 és 300asok is! Melyiket lenne érdemesebb venni otthonni megosztásra? Egy PC és egy notebook lenne.
Milyen routert ajánlanátok minél olcsóbban?
-
balfek
tag
hali - bocs, h. újra rákérdezek, de izgat a téma
wifim van (laptop és asztaligép is olyan), 801g-s (elvileg minden résztvevő), de pl. laptop és pc között csak 1mbyte-tal megy másoláskor.
ez a max amit a 801g bír v. én vagyok láma?
kösz előre is!
[ Szerkesztve ]
Vitatkozni csak pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen, úgy érdemes...
-
localhost
Közösségépítő
akkor a router admin felülete jött be neki "kintről" >>> Ez természetes, nem hiba, be kellett volna állítani azt a routert rendesen! Illetve az a hiba, hogy ráadásul ezt a funkciót le szokás tiltani. Vagy dyndns-t kell használni.
¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
GIJoe
addikt
Tisztelt Uraim! (SOS)
Szükségem lenne 1 WLAN router-re.
Ki is néztem egyet, de előtte megkérdezem tudja e azt amiket én szeretnék:
Előfordul, hogy webszervert üzemeltetek és a régi STLab kábeles (ami elpusztult) mikor vki beírta a címem, akkor a router admin felülete jött be neki "kintről"
Megoldást nyújt e erre ez:
TP-Link TL-WR642G Wireless Router
[ Szerkesztve ]
-
djyuri
őstag
úgy néz ki megcsináltam.....de nem esküszöm meg rá,hogy csak meghosszabbítottam a hiba jelenséget.....
leszedtem kb majd 10-szer annyit,mint szoktam,de nem fagyott meg....és még az msn is bejelentkezett utána....
most nyomatom azt SP3-at...az ha nem akasztja ki,akkor semmi...
A trükkje?
nos....fogalmam sincs.....a neten olvastam angolul,hogy ki kell kapcsolni a logokat...naplózást...stb
és a driver frissítés is jó ötlet...(szerintem ez oldotta meg) (bár 26 félét biztos kipróbáltam)
de a firmware-t semmiképpen nem ajánlják...jó is,mert az enyém olyan friss,hogy nincs még neten sem....ugyanis 2.04-es van fent és a neten 1.5-ös a legnagyobb....
Kaptam kölcsön egy PCI wireless karit...nos azzal jó volt...szal kiderült,hogy max az usb-k a szériahibásak....gondoltam megtartom a PCI karit,de olyan gány térerőt produkált,hogy 60K volt az átlag sebesség a 900++ helyett....LOL....
nos...tehát ennyi....azért köszi mindent és a türelmet
HY
-
djyuri
őstag
HY
áh semmi...pont ez a lényeg,hogy se velük,se nélkülük...
De amúgy titkosítva is megy simán a csatlakozás,de szintén a 10 sec aktív adat és vége...
Igen....most akarok nekiesni a firmware-nek...de mára szerintem fexek...
amúgy szereztem kölcsönbe egy PCI portos wireless karit...majd azzal is nekiesek.
-
djyuri
őstag
HY
valami szaki nem tudna felvenni msn-re?
Kiidegel ez a sz*rMost már a lan része is újra csatolódik...jó az egy pillanat csak....de miez akkoris
Egy tetü winfos frissítés vagy egy nagyobb honlap rögtön kinyírja a wireless részét.
-
djyuri
őstag
HY
nem oldódott meg..kb eddig kísérleteztem vele...
Két ilyen routerünk is van...vagyis két egységcsomag...egyikse jó...
Mi se hisszük,hogy a készülékek a szarok,mert ha csak netezünk,akkor minden ok...de ugye akarva akaratlanul is pl frissít a windows update és ugye az max sebességgel töltene...egyből megáll az egész és csak is kizárólag winfos restart oldja meg a dolgot.
Amúgy marha egyszerű még nettel is kiakasztani...ugyanis ha pl youtube-on nézek filmet,akkor gyakorlatilag,ha 10 secnél tovább tart a film bufferelése,akkor szintén kiakad....
[ Szerkesztve ]
-
shev7
veterán
vagy megis van ilyen, es akkor szokott elofordulni, hogyha a gepek DNS szervernek hasznaljak a routert. Vagy be kell allitani kezzel a routeren a szolgaltato dns szerveret, es akkor azt osztja tovabb a gepeknek, vagy mar a gepeken kezzel a szolgaltato dns szerveret kell beallitani.
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
sNORh
addikt
válasz POWERIVÁN #6456 üzenetére
Hát akkor a router a xar..
olyan nincs hogy egy ideig jó aztán egyre xarabb.. ez tuti me, beállítási gond lessz, garozd vissza másikra..Az önbizalom egyszerűen az a nyugodt, magabiztos állapot,ami pofára esés előtt eltölti az embert. "bár a két legismertebb tesztprogram, a Prime95, meg a world of warcraft hiba nélkül lefut" xD by Soni84
-
POWERIVÁN
tag
Sziasztok Emberek.
Nagy a bay. Sehogy nem bírok el ezzel a BELKIN Wireless G router-el.
Net megy.Letöltés egy bizonyos idő után (20 perc szakadozik)
Mindeggyik gépen.Utánna már a net is szar.
F5D7230-4
HELP HELP HELPI am a WindowsPhone Freak !
-
Steve-0
őstag
Melyik vezetéknélküli PCI kártyát ajánjátok?
én errre gondoltam: TP-LINK TL-WN651G -
rayoliviero
veterán
Tudtok ajánlani egy olyan 54M PCI wireless adaptert, amit a 64 bites Vista felismer, van hozzá driver? Mert volt egy usb-s Dana wireless adapterem és az csak 32 bites Vista alatt működött, 64-es sajnos nem ismerte fel.
-
localhost
Közösségépítő
válasz Krisz987 #6452 üzenetére
Csupán annyit kell tudnod, hogy a wireless azt jelenti vezeték nélküli, csak ebben az egy pontban egyeznek, mivel más-más frekvencián adnak/vesznek és más is a rendeltetésük, ez az egyetlen pont maradt közös bennük. Nem fogják egymást zavarni, egyes speciális esetektől eltekintve, mint pl, nem fér el az asztalon az egyik a másik miatt stb.
¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
Krisz987
csendes tag
Hi! Egy olyan kérdésem lenne hogy Wirelless-es háló van itthon!!! Most akarok venni egy wirelless-es billt,egeret!!! Ezek zavarhatják egymást vagy nyugottan lehet használni őket együtt?? Választ előre is köszi
-
balfek
tag
hali,
wifim van, 801g-s (elvileg minden résztvevő), de pc2router2pc között csak 1mbyte-tal megy...
ez miért?
[ Szerkesztve ]
Vitatkozni csak pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen, úgy érdemes...
-
v.attis
őstag
Sziasztok!
Most vettem egy notit, de már régóta van egy zsír új, bontatlan wifi pcmcia kártyám. A notit még várom, hogy hozza a futár, de az biztos, hogy centrino beépített intel wifivel. Az a kérdésem, hogy van-e különbség a két wifi megoldás között? Hatásfokra ugyanazok-e?
Mindkettő B, G szaványt támogatja.[ Szerkesztve ]
-
Monday
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám, hogy nem tudok belépni a Router-em (tl-WR340-gd) menüjébe a neten keresztül! Még nem volt időm megváltoztatni az alap(admin:admin) kombinációt! Lehet, hogy valaki megváltoztatta és most én meg nem tudom használni? Mit lehet ilyenkor csinálni?
Köszi a válaszokat! -
murex
tag
Hello!
Olyan kérdésem van,hogy van egy MSI EX-600-076-os notim, benne pedig egy 4965AGN tipusú wifi. Namármost, lenne egy olyan router (wifi), ami wireless G+, és ezeket össze lehet-e hozni ugy valamilyen driverrel, hogy tudjanak egymással 108 Megán csatlakozni. Tudom hogy ez csak elméleti sebesség, de több mint a sima G-s kapcsolat.
-
tom1980
csendes tag
Szia!
Nem tudom, hogyan tudom a BIOS-ban letiltani az alaplapi vezerlot sajna.
Az USB-s szerkentyu driveret, szoftveret termeszetesen telepitettem, de a talcan a jele at van huzva egy nagy piros x-szel. Ugyhogy nem mukszik, ha bedugom a notiba a szerkentyut.Fogalmam sincs miert nem veszi a jelet alapbol a gep, ha mutatja, hogy van is jel, akkor is csak a halozati cim lekereseig jut el, aztan mar nagyon ritkan tud csatlakozni.
Ha az Atheros kartyat letiltom biosban majd, ha elmondtad hogyan kell, akkor engedi majd az usb szerkentyut is levegot venni?
elore is koszonom!
-
djyuri
őstag
Sziasztok!
egy kis ("kis") gondom akadt egy D-link DWL-922 egységcsomaggal.
A vezetékes része hibátlan. De a vezeték nélküli része olyat produkál,hogy:
jelenség:
bekapcsolom a laptopot...benne az USB kártya. Még annyira okos a kütyü,hogy magától bejelentkezik a routerre...megy a net..minden pöpec...
elindítom a torrentet....jön 400-al a cumó...egészen 10 másodpercig...
Utána az a jelenség:
Megáll a töltés...és a wireless kapcsolatnál a hálózati cím lekérése folyamatban szerepel...
Kb 2 perc alatt meg is kapja...kapcsolódva is van...de se net,se töltés...lekapcsolódok és vissza...látszólag minden ok...de se net,se töltés...
Átdugom a LAN részébe..ott minden faca...Csak gép restarttal áll helyre az USB-s kapcsolat. De akkor is töltés megkezdése után 10 sec-el megáll és a folyamat ugyanaz
Próbáltam a beállításokon szűkíteni,hogy IP vagy MAC address alapján kódolni...a történet ugyanaz.
De default beállítás sem módosít semmit....én elvoltam vele pár órát,de ami sok az sok.Remélem Ti tudtok valamit
Köszi
-
mezis
félisten
Üdv.!
Keress az antennádnak jobb helyet. (Már pár cm, vagy néhány fok is sokat jelenthet ! Valószínű, hogy a két antenna párhuzamos helyzetben -de nem egymás fölött- sugároz egymásra a legjobban.)
Sokat javíthat egy 64 x 128 mm-es fém (alufólia,stb) tükröző panel elhelyezése az antennák mögé 28-30 mm távolságban.
Ezután jött egy Vista telepítés.... Itt is ugyanez volt a szitu. Na megelégeltem, gondoltam veszek egy erősebb antennát. Lecsavartam a gyárit és tettem rá egy TP-LINK [link] cuccot. Hezitáltam, hogy panelsugárzó legyen, vagy sem, de gondoltam először ezzel az olcsóbbal próbálkozom. Azért az 5dBi csak jobb, mint a gyári 2dBi.
A titkosítás semmilyen hatással nincs a jelerősségre.
Kipróbáltam, hogy kinyomtam a WPA titkosítást, csak MAC szűrést csináltam és nyitott a hálózatom, mert azt olvastam így erősebb lehet. Hát ez sem segített sokat.
mezis
-
mezis
félisten
válasz tom1980 #6433 üzenetére
Üdv.!
Jelerősítés inkább csak nagyobb nyereségű antennával lehetséges, ha a jelenlegi antenna "lecsavarható".
BIOS-ban letiltottad az alaplapi WiFi vezérlőt ? Az USB-s szerkentyűd drájverét, szoftverét telepítetted ?
Ja, tegnap vettem egy USB-s adaptert, gondoltam erositi a jelet, de nem tortent semmi, mert a gepem nem foglalkozik vele...
mezis
-
mezis
félisten
válasz Nostradam #6434 üzenetére
Üdv. !
Az úgy van, hogy az 54 és a 108 optimális esetben elérhető maximális, "bruttó" információátviteli sebesség.
Már csak az OPTIMÁLIS feltételeket kell biztosítanod: maximális jelerősség, minimális zavar.Azt gyanítom, hogy "bújtatod" az antennákat. (Nálam az egymástól 10 m-re lévő, (optikai rálátással) antenna közzé beakasztott cserép virág 65 %-ról 25 %-ra csökkentette a jelszintet....
hogy a fenébe lehet, hogy a laptopban egy 54MBps Wifi kártya van, az asztali pc-mben egy D-link 108Mbps USB Wlan adapter, és a létrejövő vezetéknélküli hálózat sebessége mégis csak 11 MBps. Ezt a problémát is jó lenne megoldani, mert ez nagyon kevés...
mezis
-
Nostradam
csendes tag
Mb de szerintem mindegy mert akkor is 54 helyett 11 van...
de most jöhet az internet megosztás: hálózati kapcsolatoknál megosztottam az internetet az ADSL kapcsolat ikonjában. A tűzfalon engedélyeztem a http portját mindkét gépnél. De mégsem érzékeli a netet a laptopom. Egyáltalán a laptomon firefoxa honnan tudja, hogy a másik számítógép internetkapcsolatát kellene használnia, és nem a szokott kapcsolatot....?
-
Nostradam
csendes tag
Igen beállítottam a netosztást, de ez még csak most jön. Ott tartok, hogy vettem egy hálókártyát, és kiiktattam az integrált hálókártyát. Lássanak csodát így működik minden. Most viszont az lenne a kérdésem a szakértők felé, hogy a fenébe lehet, hogy a laptopban egy 54MBps Wifi kártya van, az asztali pc-mben egy D-link 108Mbps USB Wlan adapter, és a létrejövő vezetéknélküli hálózat sebessége mégis csak 11 MBps. Ezt a problémát is jó lenne megoldani, mert ez nagyon kevés...
-
tom1980
csendes tag
Sziasztok!
Megakadt a nem letezo tudomanyom a wifis kerdeskorben. A segitsegeteket kerem!
Szoval mar vagy 2 honapja irhonban vagyok, es a lakasunk mellett kb 50 meterre van egy hotel, ahonnan lehet "szedni" a netet. Mielott kijottem, vettem egy gepet, de nem kapcsolodik, vagy csak nagyon riktan a hotelhez, mig az ismerosom geperol folyamatosan lehet netezni. megkergulok mar, de nem tudom osszehozni az enyemen.
Az adatok:
Nekem van egy ASUS f5rl ap203-as gepem, xp-vel, Atheros AR5007EG Wireless Network Adapterrel.
A baratomnak van egy Acer Extansa 5220 notija Vista basiccal, itt vette kint. Lehet, hogy ezert tudja hasznalni, en meg az enyemet nem, mert valami itteni specko beallitasa van, nekem meg nincs?
Annyi kulonbseget lattam a kartyak leirasaban, hogy az enyem azt mondja a tulajdonsagoknal, hogy 802.11b Preamble, mig az o kartyaja egy Broadcam 802.11g Network adapter. Az Asusra is ra van matricazva, hogy 802.11b/g wlan, de csak a b-t mutatja. Lehet, hogy ez a baj?
Annyit mar megtettem, hogy a gepemrol leszedtem egy asusos konzolt, mert azt tanacsolta egy szaki, es beallitottam, hogy a vezetek nelkuli halozatot a windows konfiguralja. De igy se lett jobb. Most van meg rajta egy Atheros Client Utility nevezetu program, ezt is leszedtem, de akkor abszolut nem volt net, szoval visszaraktam.Valaki tudna segiteni, hogy az Asusra hogyan lehetne ilen stabil netet varazsolni, mint az Aceren van.
Ja, tegnap vettem egy USB-s adaptert, gondoltam erositi a jelet, de nem tortent semmi, mert a gepem nem foglalkozik vele...
Ha valaki sejt valamit, ossza meg velem legyenszives.
Elore is koszonom!
-
aqwer21
tag
Sziasztok! Van egy LG lw20 as laptopom...ment rajta minden , de már nagyon bugos volt a Windows, ezért leszedtem, és újraraktam, minden megy is szépen kivéve a wifit!!! Nem érzékeli a hálózatot...! Feltettem az lg honlapjáról a drivereket, de semmi! Valaki segítsen!! Nagyon fontos lenne, mert 2 hét múlva költözök ki Angliába, ott meg kellene! Vacak Windows nem talál hálózatot amikor frissítem! Segitség!
-
rdi
veterán
válasz Nostradam #6428 üzenetére
És azon a gépen, amelyiken van az adsl kapcsolat, ott beállítottad, hogy a gép osztja a netet a többi gépnek?
Mi a múltkor híd kapcsolattal próbálkoztunk egy wifin lelőtt jel elosztására a laptop vezetékes hálókarilyán keresztül.
És működött.
Egy másik helyen meg egyszerűen csak lefutattuk a varázslót, miközben egy 10 -es hub is volt a vezetékes helyi hálózatban.Fej! Tor! Potroh!
-
Gazala
aktív tag
válasz El_Diablo_ #6429 üzenetére
ad-hoc, par oldallal ezelott targyaltuk.
-
El_Diablo_
tag
Sziasztok!
Lehet hogy hülye kérdés lesz, de 2 laptopot össze lehet kötni valahogy wifin keresztül? Ha mind a kettőben van beéptett wlan, akkor megoldható valahogy? Vagy csak kábellel lehetséges? Ilyen hub meg router nélkül értem a dolgot.
Köszi a választ előre is
Idegesítenek azok az emberek, akik nem adják a nevüket ahhoz amit mondanak (Anonymus)
-
Nostradam
csendes tag
Sajnos a közvetlen kereséssel sem megy, de mint írtam már annyira rájöttem, hogy az integrált hálókártya kikapcsolásával megszűnik a hiba, és egymásra talál a két gép a Hálózati helyekben. Már csak az a kérdés, hogy ha veszek egy hálókártyát, és azzal váltom ki az integrált kártyát, akkor működni fog e a dolog, mert az internetemet is meg akarom osztani, és ehhez kell a kártya....
-
csabyka666
veterán
válasz localhost #6415 üzenetére
Jogos...ezen a módon valóban több gép is ráköthető.
Én úgy értelmeztem a kérdést, hogy van 1 darab router, és semmi más.
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
shev7
veterán
válasz Nostradam #6424 üzenetére
mit jelent az, hogy nem latja egymast a ket gep?
ja latom, azt, hogy a halozati helyeknel nem tudod tallozni. Mi lenne, ha kozvetlenul probalnad meg elerni oket. (totalcmd-ben cd \\masik.gep.neve)
[ Szerkesztve ]
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
Nostradam
csendes tag
3 napi kísérletezés után rájöttem a problémára. Ha letiltom a PC-mben az integrált hálókártyámat, tökéletesen látja egymást a két gép vezeték nélküli hálózaton. Az a gond, hogy a hálókártyámra szükségem lenne, mert azon keresztül jön az ADSL, és ezt is szeretném megosztani a laptopommal. Mi lehet a gond? Talán az zavarja, hogy integrált a hálókártya. Amikor megszüntetem a letiltást, újból feljön a probléma, hogy hiába csatlakozik a laptopom wlan kártyája, és a pc-mbe dugott USB WLAN D-Link adapter, mégsem látja egymást a két gép.... Kérem segítsen valaki, aki tudja a probléma okát.
-
Sanyabá
senior tag
Jó hogy van egy ilyen topic is.A kérdésem: a notebook-hoz mindegy hogy milyen vezeték nélküli routert veszek? Vagy van-e valami specifikáció amelyt megkövetel vagy ez vagy az?
A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.
-
Gabbana
aktív tag
HELP!
COD4 probléma.. játék közben kb 30 mp -ként connection interrupted.. wifin keresztül nyomom pc-n. A net letöltés 900kb/s folyamatos az nem akad..
Mi lehet a gond? Másnál sem bírja a codot?
Az életben nincs felesleges tapasztalat...
-
Zsiguli
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni!
A WiFi-s netszolgáltatóm csak egy gépet enged fel a hálózatára.
Most vettünk még egy gépet.És azon is szeretnénk netezni.
Mac szűrést használnak, ami mac klónozással ugyan lehet netezni mind a két gépen, de csak felváltva, hol ezzel, hol azzal.Van itthon egy DD-WRT fw-vel rendelkező routerem.
Arra gondoltam, hogy Wifin keresztül rácsatlakozna a szolgáltatóra, utána azt osztaná meg.1. a mac címet átírtam a routernek is a notebookéra
2. kiválasztottam a "Wireless Mode: Client Bridge" módot
3. majd a Status / Wireless / Site Survey lapon kiválasztottam az AP-t, amire csatlakozni akarok
4. Majd kiírja, hogy sikeres csatlakozás, ilyenkor visszajön a Wireless /Basic Settings oldal, ahol a "Wireless Network Name (SSID)" a szolgáltatóm AP-nek a neve lett.
5. Rákattintok a "Virtual Interfaces" hozzáadására, elmentem, várok, de sajnos nem jelenik meg a WiFi hálózatok között az újonnan létrehozott virtuális AP.Kihagytam valamit? Vagy ezt nem így kel
-
Nostradam
csendes tag
Mit csináljak a tűzfallal? Kapcsoljam ki? Nem hiszem, hogy túl jó ötlet. Amúgy tegnap kipróbáltam vezetékkel, és úgy egyből látta egymást a két gép, és minegyikbe bele tudtam mászkálni. Tegnapi próbálkozásom során valami miatt már vezeték nélkül is előfordult, hogy látta egy mást a két gép, de csak az egyikbe tudtam belemenni, a másiknál mindig azt írta ki, hogy nem érhető el, lehet, hogy nincs joga a hálózati erőforrás használatához. A hálózati elérési út nem található.
-
localhost
Közösségépítő
válasz csabyka666 #6411 üzenetére
Nah ez az ami csak féligazság!
Kábelen is mehet több, swithet vagy hub-ot kell az egyik lan-porta tenni.Az, hogy egy router hány eszközt szolgál ki, az nem (!) a router típusán/márkáján/jóságán múlik:
255.255.255.0-ás netmaskkal összesen elvben 255 darabot és az mindegy, hogy ebből hány kábeles és hány wifis. A gond inkább a sávszélesség megosztásával (szétosztásával) lesz, amit sebességcsökkenésként érzékelsz.[ Szerkesztve ]
-
serious
tag
Sziasztok olyan problémám lenne hogy szomszédtól vesszük a jelet de mivel csak eggy asztali Tp link 5dBi-s asztali antennám van így elég gyenge a jel. Ha vennék eggy erősebb antennát akkor javulna a jel minősége?? Dipol omni antenna 2.4GHz 9dBi- ezt néztem ki. Ezzel jelentősen javulna a minőség?? vagy jobb lenne eggy kültéri antenna?? Pls help eggy Asus WL-138G V2-es PCI-s kártyával használom
-
Nostradam
csendes tag
ja a munkacsoportom neve is egyezik
-
Nostradam
csendes tag
Van egy laptopom, amiben van Wlan kártya, és vettem egy D-link Wlan USB adaptert, amit az asztali PC-mhez csatlakoztattam. Létrehoztam egy hálózatot, amire fel is csatalkozott a két gép, de a hálózati helyeken nem látják egymást csak magukat. A szükséges meghajtókat is megosztottam. Mi lehet a gond? Kérlek segítsetek, mert már 5 órája szenvedek ezzel...
-
csabyka666
veterán
válasz Ace Ventura #6410 üzenetére
Ami biztos, az 4 PC kábellel. A vezeték nélküli (wifi-s) részt nem tudom, hogy mennyit tud kiszolgálni. Hallottam olyan routerről is, ami kiszolgál közel 200 wifis eszközt (de lehet, hogy nem igaz a történet, nem jártam utána pontosan )
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
Ace Ventura
addikt
válasz csabyka666 #6409 üzenetére
Még annyit, hogy erre a kütyüre, amit ajánlottál hány cuccot tudok rákötni?
Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
csabyka666
veterán
válasz Ace Ventura #6408 üzenetére
Nincs mit. De mondom, hogy ez csak az én véleményem.
rdi: semmi baj
-
Ace Ventura
addikt
válasz csabyka666 #6406 üzenetére
Köszönöm szépen.
Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
rdi
veterán
Szia, akkor valami netkávézóhoz való programot keress. Ott be tudod állítani, hogy a bejelentkező mennyi ideig használhatja a netet. Szerintem mindenképpen valami szerver programra van szükséged.
De lehet, hogy van olyan router ami ezt (is) tudja.készülj fel a linuxra is )
csabyka666: bocsesz
[ Szerkesztve ]
Fej! Tor! Potroh!
-
csabyka666
veterán
válasz Ace Ventura #6405 üzenetére
Üdv! Hát 10 métert a leggagyibb is átlő. Szerintem egy "TP-LINK TL-WR642G" router a legjobb ár/teljesítmény arányban most. Haver most vett egyet 6000-ért.
A kártyát illetően - ebben a helyzetben - szerintem mindegy - én PCI-osat vennék, mert arra tudsz esetlegesen antennát csatlakoztatni, ha később máshol is akarod használni, és a köznyezet megköveteli az antennát.Csak vélemény, azért kérdezz meg mást is.
-
Ace Ventura
addikt
Sziasztok.
Új vagyok a témában, és segitséget szeretnék kérni.
Szóval unom már a szobámban a kábeldzsungelt, és beruháznék egy vezeték nélküli cuccosra.A lényeg hogy kb 10 m hatótávolsáhot kéne áthidalnia, de közben van egy 10 centis gipszkartonfal.Kérdésem lenne, hogy milyen router tipust ajánlanátok.Csak 1 gép menne róla.Azt hallottam, hogy a legolcsóbb, legegyszerübb cucc is megtenné nekem, nem kell egy vagyont kiadni rá.
A pci, vagy usb-s vevőegység jobb?
Invitel adsl 1 mega/s netem van.Köszi.
-
csabyka666
veterán
válasz dr.bubo #6402 üzenetére
Ok, de csak simán tegyem "Dynamic IP"-re?? És utána klikk a Wireless-ben a keresésre, majd Connect?
Egy próbát megér, köszi!
Írok, hogy mi van.Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
dr.bubo
őstag
válasz csabyka666 #6396 üzenetére
Na neked a dynamikus ip-re kell beállitanod a conceptronicot. Azért kell arra, mert a Tp-link fogja kiosztani neki az ip cimet.
A tp-linken semmit nem kell állitani, hiszen irtad, hogy laptopokkal müködik. (tök mindegy, hogy laptop, vagy egy másik ruoter(ap kliens) veszi róla a jelet.Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm
-
rdi
veterán
válasz csabyka666 #6399 üzenetére
Szia, akkor valami netkávézóhoz való programot keress. Ott be tudod állítani, hogy a bejelentkező mennyi ideig használhatja a netet. Szerintem mindenképpen valami szerver programra van szükséged.
De lehet, hogy van olyan router ami ezt (is) tudja.Fej! Tor! Potroh!
Új hozzászólás Aktív témák
- NOTHING Ear B171 TWS fehér Új!
- Eladó Asus Tuf FA507NV - RTX 4060 - AMD Ryzen 5 7535HS - 32GB
- Új Bontatlan Apple Studio Display 27 5K Retina Thunderbolt Azonnal Átvehető Deák Térnél.
- Openswim pro fejhallgatót keresek
- Modolt, prémium vezeték nélküli billentyűzet, választható switch - Keychron Q2 MAX ISO
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest