Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gercsa
senior tag
válasz nemdan #24119 üzenetére
Nem értem. Milyen értékre gondolsz?
Szerintem sem azon a frekvencián kellene menni a telefonnak, de:
-nincs más wifi hálózat a közelben
-a házban 2 asztali gép van fixen, ezen kivül van 2 laptop is
-a routerhez legközelebbi (kb. 5m) asztali gépen a jel borzasztóan ingadozik, az összes többi gépen kiváló. E gép mellett van a telefon fali egysége.Nem tudom mire gyanakodjak, ráadásul mindkét asztali gépben ugyanolyan tipusú pci wifi kártya van.
Egyébként azt továbbra sem értem, hogy miért nem mutat semmi változást az inSSIDer ha leveszem az antennát.
Nem én kiáltok, a gazdaság dübörög.
-
Gercsa
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni,
Az a problémám, hogy szeretném megtudni mi zavarja a wifi hálózatomat.
Mindenhol az inSSIDer programot ajánlják, de én nem értek valamit.Azt szeretném nézni grafikonon, hogy pl. mikor bekapcsolom az itthoni vezeték nélküli vonalas telefont akkor valami grafikonon lássam hogy gyengül a jel vagy erősödik.
Az inSSIDer programban van egy time graph ablak, én azt hittem ez erre való.
Kipróbáltam több verziót is, de bármit csinálok egy nyílegyenes vonalat húz csak benne valahol 43dB környékén és ennyi.
Elég furcsa, mert pl ha egyszerűen lecsatlakoztatom a wifi kártyám antennáját, windowsban látom, hogy a jel leesik a béka segge alá, de az inssider grafikonja meg sem mozdul.Szóval mit rontok el, hogy tudnám monitorozni jól láthatóan a jelerősséget?
-
Gercsa
senior tag
Egyébként még van két számomra érdekes tünet is, nem tudom jelentenek-e valamit.
Van a tálcán az a kis windowsos wifi icon, ha fölé viszem az egeret akkor kiír egy sebességet, általában most 1 v. 2 Mbps és rossz vagy jó váltakozik. Ha elindítom a torrent klienst, akkor az valamiért felviszi 11 Mbps és jó értékre, ha kikapcsolom visszamegy.
A másik dolog, hogy ha merőlegesen felfelé állítom az antennát, akkor gyakorlatilag már a csatlakozás is nagyon nehezen megy annyira nincs jel. Úgy vettem észre, hogy akkor a legjobb, ha a padlóval párhuzamosan vízszintesen oldalra van állítva az antenna.
[ Szerkesztve ]
-
Gercsa
senior tag
Letöltöttem ezt a programot, de itt nem találok csak egy scan opciót ezt elindítottam, és nem tudom mi történt igazából, vagy hogy hol lehetne látni, hogy milyen csatornákon mekkora a forgalom.
Húzott egy egyenes vonalat -60dBm -nél és ennyi.
-
Gercsa
senior tag
Köszönöm a válaszokat, megnézem ezt a innsidert vagy inssidert.
-
Gercsa
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok valami tippet adni a problémámra?
Wifin netezek itthon (kábelmodem-wifi router- asztali gépben pci wifi kártya).
Borzasztó gyenge a jel. Kb. 4-5 méter távolság van a router és a gép közt, közte elvileg van 2 fal, de majdnem légvonalban van ajtó mindkét falon. A gond az, hogy valami olyasmi van, mint a régi rádiónkon, ugyanis van egy két pozició, ahova a gépet és az antennát forgatva príma a jel, olyankor nb 2MB (megabájt) /sec. sebességgel tudok letölteni, viszont 1miliméterrel arrébb már használhataltlanul gyenge a jel.
Idegbajt kapok, ha valamiért szét kell szednem a gépet, vagy hozzá kell nyúlni, mert utánna hetekig keresem a jó helyet.
Kicsit unom már, hogy össze-vissza van forgatva gép a szobában. ez normális dolog egyébként, mi ennek a magyarázata és mit tehetnék ellene?üdv
Gercsaui.: és csak értelmes válaszokat légyszi, most poénokat se, mert épp ideges stádiumban vagyok emiatt a wifi miatt.
[ Szerkesztve ]
-
Gercsa
senior tag
sziasztok!
wifi router asus wl-530g
két asztali gép tökéletesen megy, laptop is megy.
Egy újabb laptopra most tettem fel friss windowst, és nem tudok felcsatlakozni a vezetéknélküli hálózatra. a csatlakozás a hálózati cím lekérésénél úgymarad, órákig kéri nem áll le semmi hibaüzenettel, ha a kapcsolat javítására megyek, akkor az ugyanezt csinálja az ip cím újrakiosztás/lekérés(nem tudom már pontosan mi van ott) -nél. Semmi hibaüzenet csak végtelenségig ezt csinálja és nem megy tovább.Ip-cím, dns kiszolgáló automatikus-on van, mint a többi gépen.
hitelesítés, adattitkosítás ugyanúgy ahogy a többi gépen.mit kell még beállítsak?
adjatok ötleteket légyszives.Nem én kiáltok, a gazdaság dübörög.
Új hozzászólás Aktív témák
- Robotporszívók
- Óra topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- LEGO klub
- Interactive Brokers társalgó
- ATI vs. NVIDIA kezdetektől napjainkig II.
- Milyen videókártyát?
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- NOTHING Ear B171 TWS fehér Új!
- Eladó Asus Tuf FA507NV - RTX 4060 - AMD Ryzen 5 7535HS - 32GB
- Új Bontatlan Apple Studio Display 27 5K Retina Thunderbolt Azonnal Átvehető Deák Térnél.
- Openswim pro fejhallgatót keresek
- Modolt, prémium vezeték nélküli billentyűzet, választható switch - Keychron Q2 MAX ISO
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest