Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
And
veterán
-
localhost
Közösségépítő
Kezdjük ott, hogy van a routerednek saját topicja, javaslom ott olvsgass és kérdezgess, én ezt a routert nem ismerem, csak a levegőbe beszélnék.
A gépedet "kívülről" kétféleképpen tudod majd elérni:
(a) Betesszük a DMZ-be, ez a demilitarizált zóna, elvben úgy kell elképzelni, hogy a ruoter címfordítása és szabályai nem is érvényesek rá, olyan, (képzetes hasonlat!) mintha nem lenne a router mögött.
(b) Bennhagyjuk a router mögött és a routeren nyitunk egy portot annak a programnak amit kívülről el akarsz érni: példakülsőipcím:portcím
de ez ugye akkor érdemes, ha fix ip-d lenne, ha nem, akkor marad a dyndns de azt meg már vagy 5-6 éve nem használtam.
¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
localhost
Közösségépítő
Bocs az előbb letelt a MODIDŐ:
A MAC address voltaképpen egy szám (hexadecimális formában, ezért van benne néhány betű). Egybe kell írni, a kötőjel nem kell, az csak olyasfajta "tagolás", mint a sokjegyű számok leírása esetén a szóköz vagy aposztróf: 123 456 789 788 211 411 illetve 123'658'487'900'001'
¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
localhost
Közösségépítő
"WAN-nak is van vmi egyedi ip-je." - ez a Te "külső" IP címed, illetőleg a routeredé. Ezen keresztül találnak meg téged az adatcsomagok (aztán meg majd a router eldönti, hogy melyik belső gépnek továbbítsa.)
Ugye ezt láttad? Illetve ugyanez : bővebben[ Szerkesztve ]
-
And
veterán
Otthonra is inkább DHCP-t használj, mert az jóval kényelmesebb. Persze célszerű statikusan, MAC-alapján kiosztani. Így adott kliens mindig ugyanazt a címet kaphatja, pl. port-forwardnál ez ugye kifejezetten előnyös, és mégsem kell fix IP-kkel szórakozni a gépeken.
Ha már WPA (vagy különösen WPA2), akkor valóban inkább AES, mint TKIP, ha támogatja a router, de úgy tudom, WPA2-höz ez egyenesen követelmény, így biztos ismeri.
A dinamikus DNS meg messze nem csak arra jó, hogy az ember a routerét piszkálja távolról. Saját FTP-hez, VPN-hez vagy egyszerűbb otthoni webszerver távoli eléréséhez sem utolsó.
Mod: "Arra gondoltam, hogy hamarosan lesz olyan elosztom, ami időkapcsolós [..]"
A WL520G-re feltuszkolható egy-két alternatív firmware is, ezt a funkciót (wlan elérés időzített ki/bekapcsolása) pl. a DD-WRT alapból támogatja.[ Szerkesztve ]
-
localhost
Közösségépítő
Vannak fórumjai
Otthonra, ha neked is egyszerűbb, jobb a fix ip, a DNS csak "kényelmesebb"[ Szerkesztve ]
-
attrax
aktív tag
Csao,hát ismerősömnek kellene összedobnom a wifi kapcsolatot de utp-t nem akarok vonszolni az emeletről a fszintre.Kicsit aggódom a hsz-ok miatt amiben a régebbi gépek képtelensége kerül előtérbe a wifit illetően.Gericom 1.2Ghz celeron proc.256MRam(előre utálom az ilyen őskövületeket)lassú is mint a sz*r.
A wifi routert(D-link ) megvették de még nem próbálták ki a kapcsolódást drót nélkül.
A fő kérdésem az az ,hogy milyen wi-fi vevőt vegyek ami biztosan működne emelet-fsz-t között.Egyébként tiszta hülyék ,hogy nem vettek vevőt is de mindegy.
A scriptelést gondolom a router beállításoknál megtalálom de mi az ami miatt bukhat a mutatvány?
Egyébként csak skypolnának vele.[ Szerkesztve ]
Unterschreiben
-
shev7
veterán
a preferalt halozatok listajanal felteve ha a windows es nem a kartya sajat progiajt hasznalod, akkor a vezeteknelkulikapcsolat tulajdonsagainal megtalalod.
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
shev7
veterán
hat miutan beallitottad a kapcsolaton a WPA-t szerintem termeszetes, hogy vedett lett. Csatlakozasnal meg kell adnod ugyan azt a jelszot, amit a WPA-hoz beallitottal. A gond valoszinuleg ott van, hogy a windows a halozatot, mint nyilt hlaozat jegyezte meg, torold a preferalt halozatok listajat, es csatlakozz ujra.
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest